Ugrás a kommentre

2022 Legjobbjai - Legjobb karakter különdíj


Donát

Ajánlott hozzászólás

Mivel ebben az évben már jó néhány sorozatot kaptunk a messzi-messzi galaxisról, idén először megrendezzük az Év Legjobbjai szavazásokat.

Ebben a topikban különdíjat oszthattok egy tetszőleges idén szerepelt karakternek.

 

Ehhez a topikhoz nem tartozik szavazás, de a leadott írásbeli voksokat Január 8-án összesítjük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Yaddle-t jelölöm! Egy háttérkarakternek olyan szálat rittyentettek a Tales of the Jediban, amin csak ámultam. Film szintű élményt tudtak prezentálni egy 10-15 perces epizóddal, és Yaddle a háttérfigurák közül olyan színes és mély karakterré vált, ami miatt méltónak találom őt erre a különdíjra! :clap: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mon Mothma. Egy eddig csak sematikusan ismert személy fantasztikus karaktermélyítést kapott, megismerhettük magánéletét, hatalmas dilemmáit és a Lázadásban betöltött megkerülhetetlen voltának jellegét. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Donát írta:

Bárkit akik idén szerepeltek!

ÉS ha olyan nyer itt, aki valamelyik másik kategóriában is? :) Mothma itt is és a saját versenyében is a legtöbb szavazatot kapta eddig. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

ÉS ha olyan nyer itt, aki valamelyik másik kategóriában is? :) Mothma itt is és a saját versenyében is a legtöbb szavazatot kapta eddig. 

Akkor a toplistából az első olyan jelölt kapja, aki a saját kategóriájában nem nyerne. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mivel a kis Leia nálam behúzta a női kategóriát, itt úgy érzem, Mon Mothmának kell adnom a voksomat. Az Andor sorozat egyik, ha nem a legkellemesebb meglepetése a nő karakterének kibontása, Genevieve O'Reilly remek játékával fűszerezve. Persze számtalan karakter megérdemelné még ezt a díjat Luthentől kezdve Yaddle-en át Dookuig, de ugye csak egy személyre lehet szavazni. :) 

 
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is úgy gondolom, hogy ahogy Mothma érdemli a legjobb női szereplő díját, úgy a legjobb karakteré nálam a kis Leiáé.

Annyi meglepetést és örömet hozott az Obi-Wan sorozatba, már azzal, hogy Luke helyett ő lett az egyik főszereplő, s minden epizódban csupa szív és bátorság és báj volt, hogy ő egy igazi ajándék! :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A többi kategóriánál mind egyértelműen tudtam szavazni, itt viszont több karakter is versengett egymással ezért a díjért. Mivel a férfi szereplőknél Obi-Wan kapta a voksomat, miután őt sokkal esszenciálisabbnak éreztem a saját szerepe okán, itt Luthenre szavazok. Az a monológja ott a 10. rész végén az egy annyira kivételes momentuma volt az egész sorozatnak, hogy mind a színészi játék, mind az írás, mind a karakterábrázolást tekintve nálam mindent vitt és ezért Luthennek is jár nálam az elismerés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Temuera Morrison Boba Fettje, elsősorban a flashback történetszál miatt, és mert átragyog a figurán a lelkesedése, elhivatottsága, humora.

 

De egyébként valaki jelölje már meg az original Jedit, Luke-ot is! Illetve Dookut és Yaddle-t is hadd emlegessem fel, hátha megtetszenek valakinek!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Yaddle-t is hadd emlegessem fel, hátha megtetszenek valakinek!

Én Yaddle-t jelöltem fentebb.

 

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Az osztott holtverseny mit jelent?

Hát hogy többen kapnák holtversenyben. De ez azóta változott, most Kino Loy a nagy esélyes.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A jelöltem: Boba Fett. Így legalább mindhárom sorozatot lefedtem. :) 

De amúgy is őt jelölném. A sorozata nem ér fel az Obi-Wan Kenobihoz (se az Andorhoz), Boba pedig nem ér fel Luthen Realhez (se Ben Kenobihoz), de méltatlannak érezném, ha nem kapna esélyt. Mert itt is megmutatkozott az, ami Darth Maulnál, hogy egy kellékszereplőből is lehet karaktert csinálni. Fett a páncélja miatt egy túlértékelt figura volt annak idején, a The Book of Boba Fett előtt, akiből a rajongók és a különféle könyv és képregényírók is csak annyit láttak, hogy király a páncélja és emiatt biztos bad ass karakter. És ez tényleg csak a páncélján múlt, mert önmagában a filmekben az eredményei finoman szólva sem ékesek. Az egyetlen érdeme, hogy tudta, hol keresse a Millennium Falcont és tudta követni, ami nem nagy mutatvány, révén a Falcon csak a valóstérben repült. Aztán meg egy vak ember teljesen véletlenül kilőtte őt a levegőbe, s ő magatehetetlenül zuhant bele a végzetébe. Simán övé lehetett volna a Star Wars legidétlenebb halála díja is.

Ám itt jött a képbe Dave Filoni és Jon Favreau, akik kipecázták Fettet a Sarlacc pocijából, majd elvitték a karaktert egy abszolút nem várt irányba: ő lett a Csillagok háborúja Keresztapája, csak nem Don Vito Corleone, hanem Daimyo Boba Fett. A Keresztapa című könyv és film és a The Book of Boba Fett közti hasonlóság pedig eléggé feltűnő, ami már csak azért is jó, mert az egyik kedvenc filmem és könyvem Mario Puzo és Francis Ford Coppola alkotása. És nagyon tetszik, amivé Boba Fettet tették. Egy, az erőszaktól nem elriadó, de alapvetően hűségre és becsületre épülő bűncsaládot hozott létre, amit olyan emberekkel töltött fel, akik megtámasztják a hatalmát, akik segítségével fennmaradhat, ám ezeken nem akar uralkodni. Pont mint Vito. Barátai, nem alatvalói, családja, nem szolgálói vannak. És ennek hála tisztelettel, nem pedig félelemmel uralkodhat saját kis birodalmán. És Temuerra Morrison szerintem remekül hozza a karaktert. Nem egy nagy színész, mégis képes teljesen máshogy eljátszani Bobát, mint Jangót, így hiába játssza mindkét karaktert ugyanaz a színész, nem látom őket ugyanannak. Remélem, hogy látjuk még Daimyo Boba Fettet a jövőben, akár saját sorozata folytatásában, akár a The Mandalorianben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.