Ugrás a kommentre

Part 1 - Master and Apprentice


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

1. rész - Master and Apprentice / Mester és tanítványa

 

a1.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte: Dave Filoni

 

Helyszín: Arcana, Lothal, Sector G-38

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Rosario Dawson

Sabine Wren - Natasha Liu Bordizzo

Hera Syndulla tábornok - Mary Elizabeth Winstead

Ezra Bridger - Eman Esfandi

Morgan Elsbeth - Diana Lee inosanto

Baylan Skoll - Ray Stevenson

Shin Hati - Ivanna Sakhno

Ryder Azadi kormányzó - Clancy Brown

Callahan hadnagy - Michelle Weaver

Jensen Corbyt - Shakira Barrera

Hayle kapitány - Mark Rolston 

Huyang - David Tennant

Jai Kell szenátor - Vinny Thomas

Marrok - Paul Darnell

Porter százados - Matt Law

Jakris

RD-3

 

Történet

A Vesper nevű új köztársasági hajó, a fedélzetén Morgan Elsbeth-tel, egy találkozóra tart, amikor két zsoldos megtámadja. Közben Ahsoka Tano az Arcanán egy ősi templom titkait tárja fel.

 

Érdekességek

- "Miután Ahsoka elhagyta a Jedi Rendet, láthatod, hogyan boldogul egyedül. Félreáll, és megpróbál "normális" lenni, vagy visszatér, ahogy azt a Jedihistóriákban is láthattuk? Nincs menekvés, vagy feladod, vagy visszavágsz, de nem lehet kiszállni, így Ahsoka visszaszáll a harcba." - Rosario Dawson (Ahsoka Tano) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Ha nem tudsz semmit a Star Warsról, az sem igazán számít. Csak annyit kell tudnod, hogy ő [Ahsoka] egy tanító, olyan, mint egy mentor, egy szamuráj, aki arra próbál rájönni, hogy egyáltalán képes-e Sabine tanítására. Jó tanár lesz? Sabine jó tanítvány lesz? A mester és tanítvány kapcsolat küzdelme a sorozat középpontja." - Dave Filoni (az Ahsoka alkotója) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "A kis loth-macskám olyan aranyos volt. Egy nap lerohantak ezzel a macskával. Éppen megérkeztem a forgatásra, és első alkalommal láttam életre kelni a macskát. Fergeteges kis pulykalábai voltak, ami a kedvenc részem." [Nevet.] - Natasha Liu Bordizzo (Sabine Wren) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Volt pár különböző dolog, ami tényleg életre keltette [Herát]. Ahogy álltam, pózoltam, úgy éreztem magam, mint ő. A bőrkabát, és a lekkuk. Azt hiszem, hogy amikor felvettem őket, az volt az erősségük, hogy nagyon is Herásnak hatottak számomra, és hirtelen máshogy kezdtem sétálni, és ekkor kezdtem úgy érezni, hogy én vagyok ez a karakter, ugyanakkor mégis valaki más, és igazán szórakoztató volt erre ráébredni." - Mary Elizabeth Winstead (Hera Syndulla) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Part 1 - Master and Apprentice

Nos nagyon tetszett a nyitány! Morgan kiszabadítása jó alkalom volt bemutatni a Baylant és Shint! Aztán Ahsoka. Elképesztő, hogy milyen finom mimikával hozza Rosario D. a karaktert. Az ősi hely, ahonnan a térképet megszerzi, annyira Jedi Fallen Order/Survivor puzzlejait idézte, hogy nagy mosollyal néztem végig. 

Csapongok kicsit még. Ugorjunk vissza a piros betűkre az elején. Kellemes összefoglaló volt. A sárga betűk direkt elkerülése volt ami érthető, de mégis kissé stílustalan volt. Hera nagyon szimpatikus volt, Ryder Azadi Clancy Brown volt, ami hatalmas ajándék nekünk! Sabine viszont tán az önfejűsége miatt most nem olyan szimpatikus, mint volt. Kissé éretlenebbnek érzem, mint a Lázadók végén volt. A Loth-macska nagyon ott  van, tudok vakakit a lányomat, aki oda-vissza lesz tőle. Nem lesz vele egyedül. Nagyon élethű. Nem tudom báb-e vagy CG, de ha itt tartunk, akkor megjöttünk. Menő volt a csajszi párbaj, jók voltak a fények, a színek. Nem iss tűnik annyirs narancsosnak már a duó kardja, mint az előzetesekben. Huyang is üde színfolt! Egyedi, szerintem tetszik azoknak is akik először látják. 

Sabine csúnyán végezte. Fegyelmezett Baylan tanítványa. Nagyon érdekelt a folytatás, át is ugrom oda, mert a dupla rész miatt a szokásos a gondom egy megtekintés után, hogy keverem mi mikor volt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na jó, később akartam írni, legalább még egy megnézés után, de egye fene. :D

 

Nehéz összeszednem a szavakat, mert ez a sori eddig pontosan azt hozza, amit vártam. Mintha egy új filmtrilógia vette volna kezdetét, és erre nagyon erősen rá is játszanak. Kezdve a szöveggel az elején, ami tényleg hozzá tett az élményhez, a megvalósítás már kicsit gagyira sikerült szerintem, de így is jól felvette a részt. És hát amint elkezdődött már jött is a brutál látvány, olyan filmes cgi hogy 2160p-ban se találtam semmi hibát benne. :D Ezért megérte új TVt venni. ^^

 

Baylan és tanítványa erős bemutatást kaptak, ami nálam Vader mozzanatai hajazott szóval imádtam. Shin pedig nekem eddig vmi totál elborult, fanatikus, nem pislogok csak a célon tartom a tekintetem állatnak tűnik. Legalábbis az arckifejezéséből ez látszik. :D

 

Hozzá kell tennem, hogy imádom a nyomozós részeket - ezért is az egyik kedvenc részek a Klónok támadása - ahol próbálunk utána járni a rejtélyeknek, misztikus helyeken stb. Szóval a régi templom, és a puzzle megoldása is nagyon bejött, meg a droid harc is. RD baromi jól felszívta magát erre a szerepre. Amúgy tetszett h előbb egy droidot mutattak, majd 2-3, és hirtelen már 4-5. :D És hát a végső, elkeseredett megoldásuk is tetszett, jó hogy nem azzal kezdték. :P :D

 

A lothal gyönyörű, és imádom hogy végre nem egy sivatagos bolygó a központi hely, ahogy ezt már mondjuk a rebelsben megszokhattuk de elképesztő volt látni milyen szép lett. Clancyn meglepődtem, de ismét plusz pont. Sabina meg... új szerelmem van. :D Látszik hogy rámentek hogy a fiatal rajongó fiúk mint én is XD találjanak még egy kapcsolódási pontot. :D

A csajszi még most is rebellis, talán túlságosan is, és ahogy kivettem a szavaikból, tényleg képes bánni az erővel ha nem is nagyon.

 

Kíváncsi leszek, hogy azok akik nem látták a Rebelst mennyire tudják majd követni és összerakni a dolgokat, de sok sok elejtett félmondat volt, amivel felzárkózhatnak az emberek.

 

És a vége akció is nagyon adta. Sabine szépen leszedte a droidot és egész jól helyt állta Shinnel szemben is. Szépen koreografált harc volt ahogy az összes eddig a soriban.

 

Összefoglalva igazából nagyon tetszett. Tényleg próbálták összerakni azokat a dolgokat amik igazán működnek. Andor higgadtsága, és remek átívelő sztorija ami szépen építkezik, valamint a Mando brutáljó harcait. Emellé még hozzákeverték a filmszerű látványt, ami végigkísérte a két részt és remélem marad is, nem csak beetetés volt :D - plusz a zene is sokkal sokkal SW feelinget áraszt, mint mondjuk a Mandónál - amit szintén imádok, de ide jobb illik ez. És hát mint máshol írtam, nekem a nyomozás a gyengém, így baromi jó volt látni ahogy Ahsoka göngyölíti fel a dolgokat, és abban is annyi misztikum és rejtély volt, hogy engem teljesen lekenyereztek. Egy erős 8/10et adok erre a kezdésre.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ezt is megértük. Több, mint 5 év után folytatódott a Rebels az 5. évadával... akarom mondani új címet kapott, az Ahsokát, de ugyanott vesszük fel a fonalat, mint ahol a Rebels abbahagyta... vagy inkább mégsem. Az animációs sorozat fináléja óta sok minden változott, amibe eddig még nem tekintettünk bele (OFF: most tippelek egyet és azt mondom, hogy az Ahsoka-Sabine mester-tanonc történetet megkapjuk majd a Tales of the Jedi 2. évadában ;):hehe::D), de ami késik, nem múlik. Viszont ez egy új fejezet szereplőink életébe, egy új történet, ami grandiózusnak tűnik. Na de lássuk hogy Filoni miképp alapozta meg a sorozatot és ez az egész mit is jelenthet a későbbiekre nézve:

 

Mielőtt még az epizódba belecsapnék, kitérnék két apróságra. Ugye a sorozat fő topikjában említettem, hogy az Ahsoka két dologban eltér elődeitől és ez a két dolog nem más, mint a nyitószöveg megjelenése, valamint az end creditsben egyedi motívumokkal (már-már WBW hatást keltve) mutatják be a sorozaton dolgozókat, hátrahagyva a concept artokat. Mindkettő lépés szerintem jó ötlet lett, miért is? Mert ezen a történeten tényleg látszik, hogy egy nagyszabású sztori kezd el kialakulni, aminek minden bizonnyal Filoni filmje lesz majd a végállomás. A tét már az elején, a nyitószöveg olvasásakor az agyunkba fúródik. Bár az Új Köztársaság uralja a Galaxist, gonosz erők próbálják meg Thrawn főadmirálist visszahozni száműzetéséből. Ezzel a maradék birodalmiakat összekovácsolná és egy újabb háború (mint ahogy Ahsoka később ki is mondja) törne ki.

Az tetszik a nyitószövegben, hogy kvázi egyvelege a Saga filmek és a Solo című filmnek. Előbbi alapján alulról felfelé igyekszik a szöveg (viszont nem 3D-ben közlekedik, hanem sík lapon), míg a Solohoz hasonlóan itt is színt váltanak, jelen esetben vöröset, ami egy újabb bizonyítéka, hogy itt most valami komoly következik.

 

Aztán jön az Új Köztársasági cirkáló beúszása és már itt eldobtam az agyam tőle. Micsoda látványvilág!!! :rock:

A kezdés tisztára ötvözte számomra az EpI-et, valamint volt benne EPIV-es vonal is, megspékelve egy picit RO-os Vader mészárlással. Amikor Baylanék hajója megérkezik, a párbeszédek a hídon hasonlóak voltak, mint amit Nute Gunray-ék lenyomtak az első epizódban. A fogadás remek volt, a két erőhasználó akciója pedig lehengerlő. Shin, mint egy gép, céltudatosan iktatta ki a katonákat. Baylan kimért stílusa is bejött, érdekes egy páros és ami még érdekesebb, hogy remek kontraszba lehet őket állítani Ahsoka és Sabine kettősével szemben, akikről lentebb majd írok.

 

Ja és még egy eltérés a Mandi/Book of BF-hez képest: itt nem fejezetek, hanem részek lesznek, ezzel is elkülönülve előbbiektől. Már-már Obi-wanos hangulatom támadt, az is ennyire volt átívelő történet. :)

 

A sorozat neve és az epizódcím után ugrunk is a címszereplőre, aki egy éjnővérek által kreált templomhoz tart és egy térképet keres. Nagyon tetszett ez a puzzle-összerakós rész, nekem is a Jedi játékokat juttatta eszembe. A harc a droidokkal gyors volt, a robbantásnál viszont néztem, hogy egy ilyen önmegsemmisítés ekkora kárt okoz? :hmm:

 

Huyang eddig nálam a sorozat meglepetése. Mármint tudtam, hogy jelen lesz a sorozatban (duh :D), de azt nem, hogy ilyen előkelő szerepe lesz a professzornak. Imádtam a TCW-ben a droidot és az, hogy itt tovább él és tevékenykedik, egyszerűen remek. És micsoda szövegei vannak. :D

 

Mary Hera szerepében nem volt rossz, igaz, a szemeivel még mindig ki kell békülnöm, de a karaktert hihetően hozta. Ami érdekes, hogy Hera halottnak hitte Thrawnt és Ezrát. Mondjuk nem csodálom, a Lothali felszabadítás óta eltelt alsó hangon egy évtized, ha ezidáig nem jelentkezett az ifjú Bridger, akkor joggal hihette Hera (és ezzel együtt a többi Lidérc tag), hogy a fiút elvesztették.

 

És akkor jöjjön Lothal. Gyönyörű helyszín, remekül nézett ki! És feltűnt Clancey Brown, mint Ryder Azadi, Lothal kormányzójaként. És ami még inkább meglepőbb volt számomra, az Jai Kell, akit még a Rebels első és negyedik évadában láthattunk. Ő volt az, aki Ezrával a Birodalmi Akadémián tevékenykedett, majd szöktek meg közösen, végül a 4. évadban segített Ezráéknak visszafoglalni a bolygót. És most kiderült róla, hogy Lothal szenátora lett. Szép kis karrier. :D Sabine pedig hozta a formáját azzal, hogy nem jelent meg a ceremónián. És ha már az ifjú Wrenről beszélek:

 

Natasha Liu Bordizzo az életre kelt Sabine Wren. Nagyon jól hozza a karaktert, imádnivaló, ugyanakkor makacs.

 

A kis loth-macska bizony báb, vagyis másképp fogalmazok: animatrinikát alkalmaznak nála, ez egyfajta keverék a bábozás és a technika között. :)

 

Ezra üzenete meglepő volt. Elsőre azt hittem, hogy a Rebels végén látható üzenetet hallgatja Sabine, de ezt külön neki készítette Ezra. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy ha ezek ketten újra találkoznak, akkor vajon a kapcsolatuk merre menne? Ezra az üzenetben a testvéreként szólította meg a lányt, de vajon a lány is így érez? Tökre örülnék neki (hogyha a romantika felé tereli Filoni őket), márcsak azért is, mert jelenleg alig akad olyan pár a Star Warsban, ami happy enddel végződött volna. (Persze akad 1-2, de többségében mellékkarakterekről beszélhetünk, itt viszont főszereplők a potenciális kiszemeltek - mégha Ezra nem is biztos, hogy nagy szerepet fog kapni)

 

Ahsoka és Sabine újracsatlakozása feszült, ugyanakkor fagyos hangulatot teremtett, valami nagyon félremehetett kettejük között. Míg Baylan és Shin között minden jó és akár még szavak nélkül is megérik egymást, ezzel szemben az Ahsoka-Sabine kettős között csakúgy szikrázik a levegő, mindkettő makacs (mint ahogy Hera ezt ki is mondja később). Mindenképpen egy érdekes páros, akiknek múltjára nagyon is kíváncsi vagyok, mert a Lázadókban talán ha 1 mondatot, ha váltottak egymás közt.

 

Shin Lothali "nyomozása" Darth Maul első részbeli kutatására emlékeztetett, még az egyik beállás is ugyanaz volt. :D

 

Spoiler

A térkép megfejtése ügyes volt, szóval egy másik galaxisba mutat... érdekes, mit ne mondjak. Ezek szerint nem elég az eddigi galaxis, Filoni bedob egy másikat. Meglátjuk, hogy mi lesz ezzel, picit bővebben a kövi részben beszélek róla.

 

Sabine és Shin párbaja is jó volt, a szamurájos stílusok itt is megmutatkoztak. Utóbbinak a nézésétől mondjuk kiráz a hideg. :D

 

Összességében remek kezdés volt, az erős nyitány után picit lelassultunk, de ezt abszolút nem negatívumként mondom, sokkal inkább pozitív, hogy Filoni hagyta a történetet kibontakozni, a karaktereket hagyta érvényesülni és a beszélgetésekre összpontosított. Szép megágyazás volt a következő résznek.

 

Apropó, vajon Baylan honnan tudott Sabine-ról? :hmm: Vagy ezt Morgan mondta neki off-screen?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nehéz szóhoz jutni, a trailerből jövő félelmeim nem igazolódtak be, Sabine megfelelő casting :D

Tőle féltem kicsit ahogy írtam is, a trailer alapján nekem nagyon fura volt, de így nagyon bejött.

 

Nem is akarok sokat írni, talán annyit, hogy ezt a hasbaszúrást kicsit elengedhetnék, mert elbagatellizálják a dolgot. Vágja meg a kezét, lábát, testét, akármi, vagy vágja le a kezét, amiből hihetőbb a gyógyulás, de nekem ez kicsit sok, hogy lassan minden fénykardpárbaj egy hasbaszúrással ér véget, következmények nélkül.

 

Ettől függetlenül 10/10.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is megcsóváltam a fejem egy pillanatra, hogy akkor most megint találgatjuk, milyen létfontosságú szervet ért a penge.. De asszem inkább átugrom a kérdést. Az tét nélküli sablon csapkodások száma viszont így nem nőtt. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Most akkor Sabine tényleg erő érzékeny? Ez a dolog nekem még igy is annyira karakteridegen, hogy nagyon keveset tudok a mando leányról. 

Ha Ahsoka azért akarja kiképezni Sabine-t, hogy ha majd egyszer Sabine megszerzi a sötét pengét, és akkor tudja is használni, akkor oké. Tanitaná párbajozni. De viszont ez az erőérzékenység dolog nála....kicsit vicces még nekem is...  :P 

 

De majd elmagyarázzátok, hogy mi is a szitu itt, mert nekem ez igy nem tiszta. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Inkább csak vesén szúrta Shin, az meg túlélhető

 

image.png

 

Jah nem a túlélhetőség a baj, az már régóta nem téma az sw-ben.

Csak már szerintem elcsépelt:D

Mert tudjuk, hogy úgysem hal meg.

 

Valami változatosság jobb lenne, mert most hirtelen ez nekem nagyon tömény volt,és sok.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sajnos egyáltalán nem vagyok elragadtatva az első résztől. A rendezés helyenként azt se tudja mit kezdjen a színészekkel, ráadásul annyira lassú a tempó, mintha Tera Sinube rendezte volna az epizódot... A nyitójelenetre nálam ez rendesen rányomta a bélyegét, de amikor Ahsoka kinyújtott a bal karját előre és úgy megmerevedett az is egy rossz értelemben vett WTF jelenet volt.

 

Persze voltak azért jó elemek is benne, Huyang, a zene, Sabine karaktere eddig, a díszletek és a fotózása illetve a két "nem Jedi" Baylan és a tanítványa bemutatkozása. Szintén tetszett hogy Morgan Elsbeth éjnővér felmenőkkel bír, ez nagyon ötletes. Ezra üzenete is jól sikerült, Azadi karaktere és a casting nem különben.

 

A végén örültem, hogy Sabine nem használt Erőt, ez illetve az a tény, hogy Ahsoka maga jelenti ki hogy ebben az időszakban nem sokan tudják használni az Erőt felveti a lehetőségét, hogy esetleg kibővítette a tanítvány jelöltek lehetséges listáját Ahsoka és így került a képbe Sabine.

 

Tetszett az is, ahogy a térkép rejtvénye megoldódott, lehet ez majd egy kapcsolódási pont Thrawn és Sabine között, mert mindketten tudnak olvasni a művészetekből. A vége váratlan volt, kíváncsi vagyok merre viszik tovább. Nehezen hiszem, hogy Sabinet rögtön az elején kinyírnák.

 

Reméltem, hogy Andor minőséget kapunk idén is, de ez egyelőre nagyon messze van tőle. Talán még az Obi-wantól is. Na de hátha a folytatás jobb lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Bence1997 írta:

Pont úgy szúrta meg, hogy abból ne legyen halálos seb. Amúgy szerintem Shin nem is harcolt volna Sabine ellen, ha utóbbi nem ránt gyorsan kardot és támad elsőnek.

 

Bocsánat, nem azt nehezményeztem, hogy ebbe nem halt bele.

Nyilván túl lehet élni.

De hagyjuk már ezeket a hasbaszúrásokat, unalmas.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis felütés volt, bevezetésnek tökéletes. Jó volt viszontlátni a régi karaktereket, Azadi és Jai Kell feltűnése  különösen kellemesre sikeredett. Az utóbbi Lothal szenátora, bravo! Hera is jó lett, a Home One-nal egyetemben (Ackbar volt a hídon?). 

Morgan Elzbeth-et tehát átadta Ahsoka a Köztársaságnak, tehát itt még kb. a Mandalori második évadja körül járhatunk. Kissé meglepett, hogy Baylan és Shin nem igazán olyannak tűnik, akik saját ambícióval rendelkeznek, egyszerűen felbérelte őket Elzbeth.

Sabine úgy tűnik valóban Erő-érzékeny lesz. Akár így akár úgy, elég jól vívott. 

Ami pedig a térképet illeti, az nekem kicsit TFA utánérzés volt, ráadásul az se tiszta, ki tudta hol van Thrawn? Ki készítette ezt a térképet és honnan került elő? Talán még egyszer meg kellene nézni akkor letisztul (vagy fentebb jön rá megfejtés). 

Ami nem jött be az Sabine leszúrása. Valamennyire menti a helyzetet, hogy Ahsoka azonnal ott volt, szóval menthető a szitu, de azt nem értem miért kell ez, amikor tudjuk, hogy úgyse lesz semmi baja az egyik főhősnek.

 

Ezt az egyet leszámítva mint említettem nem volt rossz kezdésnek, de később nyilvánvalóan több kell, de ettől nem tartok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Hera nagyon szimpatikus volt, Ryder Azadi Clancy Brown volt, ami hatalmas ajándék nekünk!

Kicsit féltem Herától, de tök jó lett. :) Clancy volt az igazi meglepetés, aki már az animációs sorozatban is Ryder hangja volt.

 

8 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Sabine viszont tán az önfejűsége miatt most nem olyan szimpatikus, mint volt. Kissé éretlenebbnek érzem, mint a Lázadók végén volt.

Nekem is elég fura volt ez a "belesz*rok mindenbe" hozzáállása. Azt se nagyon értettem, hogy miért tűnt el az ünnepség végéről ha eddig ott állt. Erre rakta fel a koronát, hogy Ryder biztonsági embereket küldött utána? Minek? Ezeket leszámítva nem volt vele bajom. :D 

 

8 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

A Loth-macska nagyon ott  van, tudok vakakit a lányomat, aki oda-vissza lesz tőle. Nem lesz vele egyedül. Nagyon élethű. Nem tudom báb-e vagy CG, de ha itt tartunk, akkor megjöttünk.

Szerintem nem egészen CGI, inkább hibrid. :)

 

8 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Menő volt a csajszi párbaj, jók voltak a fények, a színek. Nem iss tűnik annyirs narancsosnak már a duó kardja, mint az előzetesekben.

Én már pirosnak láttam őket.

 

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A kezdés tisztára ötvözte számomra az EpI-et, valamint volt benne EPIV-es vonal is,

Meg egy jó adag Star Trek is a híddal. azt hittem azt mondja a kapitány, hogy az "öné a híd egyes".  :D 

 

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

És akkor jöjjön Lothal. Gyönyörű helyszín,

Lothalra valóban nem lehet panasz! Lélegzetelállító volt, szerintem még Alderaanra is rávert pár kört.

 

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:
Spoiler

A térkép megfejtése ügyes volt, szóval egy másik galaxisba mutat... érdekes, mit ne mondjak. Ezek szerint nem elég az eddigi galaxis, Filoni bedob egy másikat. Meglátjuk, hogy mi lesz ezzel, picit bővebben a kövi részben beszélek róla.

 

Az biztos nem egy másik galaxis volt.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hupsz, köszi a korrekciót! :peace:

 

59 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Ami pedig a térképet illeti, az nekem kicsit TFA utánérzés volt, ráadásul az se tiszta, ki tudta hol van Thrawn? Ki készítette ezt a térképet és honnan került elő? Talán még egyszer meg kellene nézni akkor letisztul (vagy fentebb jön rá megfejtés). 

Arra én is kíváncsi lennék, hogy ki alkotta meg a térképet. :hmm:  Jó is, hogy említed az Ep7-et, valóban hajazott itt is a dolog és tkp. a történet is valamelyest merít abból a filmből: ott mindkét oldal szerette volna megkaparintani a térképet, hogy eljusson Luke Skywalkerhez. Itt viszont más-más okok vezérlik az ellentétes oldalon állókat: míg Ahsokáék Ezra megmentésén fáradoznak (persze Thrawn megállítása is a cél), Morgan erői a főadmirálist szeretnék viszontlátni.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kellően érdekes bemelegítés volt, bár esetenként azért nem felhőtlen az örömöm. Tetszik, hogy a Star Wars misztikusabb, Erőhöz kapcsolódó aspektusa került reflektorfénybe. Jó volt élőszereplős formában látni a Rebels karaktereit: Sabine és Hera szerintem egyaránt jól sikerültek, jellemre és stílusra egyaránt hozták az animációban megismert verziójukat. Külsőre se volt gondom velük, még Hera szemeivel se. :) Rosario Dawson ismét remekel a címszerepben, és még a lekkuit is sikerült meghosszabítani. Mennyivel jobb így Ahsoka megjelenése. :clap: Az alapfelállás kissé az Ep7-et idézte: kell egy térkép, hogy eljussanak egy jelentős illetőhöz, aki befolyásolhatja a Galaxis sorsát. Másfelől, a Legendák-beli Thrawn trilógia koncepciója is észrevehető a Birodalom feltámadásával fenyegető chiss személyében.

 

Elsbeth kiszabadítása borítékolható volt, itt nagy meglepetés nem törént. Baylan Skoll és Shin Hati zökkenőmentes aprítása után bebizonyosodott, hogy ők ketten Elsbeth céljait segítik Thrawn visszatérése formájában. Mi másért, mint a hatalomért. Az Arcanán lévő, elhagyatott dathomiri templom meglepett. Azt hittem, az Éjnővérek nemigen tevékenykedtek a Dathomiron kívül máshol, hiszen elvileg az az erejük forrása. A térkép, amit Ahsoka talált számos kérdést felvet: Elsbeth miért nem hozta el korábban a templomból, ha tudta, hogy az elvezethet Thrawnhoz? Hiszen Ahsoka tőle tudta meg a térkép létét és funkcióját a corvusi "kihallgatása" során. Másrészt, mi alapján vehető biztosra, hogy Thrawn pontosan ott van, ahol? Ahsoka menekülése tetszetős szekvencia volt, bár érdekes, hogy a droidok a fogságba esést és adatok kiszivárgását elkerülendő, inkább végrehajtottak egy kisebb atomrobbanást... vagy minden mással ellentétben, a térkép nem semmisült volna meg?

 

Huyang feltűnése jó volt, most még jobban tetszik a droid, mint a TCW-ben. Ahsoka visszatérése a Home One-ra az X-szárnyú kísérettel, az újratalálkozása Herával, majd az eligazítótermes jelenet egyszerre jutatták eszembe a Rebelst és az Ep6-ot. Meglepett, hogy Hera halottnak hitte Thrawnt (és Ezrát) a lothali csata után, amikor egyértelmű volt, hogy a purgillek csak a hiperűrbe ugrottak velük. Oké, hogy nem kerültek elő immár 10 éve, de ez még nem megerősített halál, ahogy arra Ahsoka is utalt. 

 

A Rebelsből megelevenedő, élőszereplős Lothal feltűnése tetszett, főleg olyan apróságokkal nyakon öntve, mint Ryder Azadi vagy Jai Kell karakterei. Sabine robogós jelenete nekem bejött, hatásosan lépett színre a mandalori. :cool: Cuki volt és meglepően élethű a kis házi loth-macskája. És még Ezra 4. évados narancssárga rohamosztagos sisakja is befigyelt (bírom az ilyen apró easter eggeket). Szóval, Sabine Ezra egykori otthonában tengődik, miután valami miatt megromlott a kapcsolata Ahsokával. Amúgy, mint sok esetben, ennél is azt érzem, hogy fontos kirakósok hiányoznak a nagy egészből. Ahsoka és Sabine mikor kerültek ennyire közel egymáshoz? Mert, hogy nem a Rebelsben, az tuti. Mi ez a mester-tanítvány szerepkör, amire utalgattak? Ahsoka miért kezdte el tanítani Sabine-t? Ráadásul úgy fest, nem csak fénykardozni, hanem padawanként... itt nagyon sok minden nem egyértelmű nekem, így inkább kivárok, mielőtt elkönyvelem. 

 

Sabine mindig is makacs volt, és bár pozitívan fejlődött a karaktere a Rebelsben, itt megint negatív hatást gyakorolt az eseményekre. Oké, hogy kinyitotta a térképet, de ha szót fogad Ahsokának, akkor nem kerül ellenséges kézre a tárgy, plusz őt sem bökik le. Ez utóbbi nálam a rész egyik legnagyobb negatívum is egyben... jó lenne, ha nem lenne precedens az, amit az Obi-Wan Kenobiban csináltak. Hogy úgy élnek túl karakterek egy fénykardszúrást, mintha mondjuk kificamodott volna a bokájuk. Revánál és a Főinkvizítornál még nagyon erőlködve bele lehet magyarázni, hogy a Sötét Oldal fűtötte őket, stb., de Sabine? Ő csak szívós. Oké. :D Végül is, csak egy több ezer fokon izzó pengével nyársalta fel Shin kisasszony. Szerintem bőven elég lett volna megkarcolni Sabine-t (ha nagyobb drámát akarnak, akkor végtagot metszeni) vagy valami hasonló, az eredmény ugyanaz. Mert így az olyan jeleneteket degradálják le, mint Gui-Gon Jinn halála...  

 

Shin Hati kissé para az alig pislogó tekintetével, de nekem tetszik. :D Részben Mault idézi az Ep1-ből. A padawan tincse fura. Ha azt követően lett Baylan tanítványa, hogy az öreg maga mögött hagyta a Jediséget, miért őrzi azok hagyományait? Már ha az valóban egy padawan tincs. Egyáltalán, ők most Sötét Jedik lennének? A párbaj jó volt, bár Shin narancs-vörös fénykardja kissé olyan hatást keltett, mint a világító forgatási kellék. :) Ha már fénykardok: Ezra fénykardjának hangját is sikerült elszúrni. Ezra az egész Rebelsben a normáltól eltérő, jellegzetes hanggal kapcsolta be a zöld fénykardját (ahogy pl. Ahsoka is a fehéreket). Itt nem így volt. 

 

A kisebb-nagyobb negatívumok megvalósítás terén, és a sok kérdőjel ellenére, összességében tetszett a nyitány, mert érdekes dolgokat vetít előre.  

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rebels/TCW átkötés nem volt gyenge. Ahsoka, Hera, Sabine, egy pillanatra egy részleges Ghost, meglepetés vendégként Ryder Azadi kormányzó (újra Clancy Brown megformálásával), Huyang (újra David Tennant hangjával), Jai Kell szenátor, loth-macskák, Eta és T-6 siklók és persze maga Lothal. Tényleg, mintha megelevenedett volna az animációs sorozat. De azért akadt egy ep1-es jelenet is, amikor Hatinek jelentett a kis kutaszdroidja, az tiszta olyan volt, amikor Darth Maulnak jelentett a saját droidja. És tök jó volt újra látni a Home One-t, az endori csata óta nem találkozhattunk vele mozgóképen.

 

A látvány pazar volt végig, mind a CGI, mind a maszkok, mind a dizájnok. Az E-szárnyúak pazarul festettek, az üldözéses jelenet nagyon adta magát, a párbajok is remekül meg lettek koreografálva. Tetszettek az olyan kis apróságok, mint a PT-s szenátusi kameradroidok, amik most kékek voltak (az új Köztársaság színe). Amit kicsit fájlalok (tényleg csak kicsit), hogy még mindig T-65-ösök vannak, meg BTL-A4-esek és AZ-1-esek, pedig lassan hat éve vagyunk az endori csata után, mégis, sehol sincsenek az ST-s X-szárnyúak, Y-szárnyúak és A-szárnyúak. Eleve fura, hogy a Home One is még szolgálatban van, amikor az már a yavini csata előtti években is szolgált. A The Mandalorianben még annyira nem volt furcsa, elvégre ott az isten háta mögött kettővel lévő peremvidéki járőrök és helyőrségek vannak. De itt mégis csak az új Köztársaság zászlóshajója (vagy legalábbis egyik legnevesebb cirkálója) jelent meg. Jól nézett volna ki, ha itt már T-70-eseket, AZ-2-eseket és BTA-NR2-eseket láttunk volna. Szép kinyúlás lett volna az ST felé. Mindez már csak azért is fura kicsit, mert pont a The Mandalorian 3. évadában (ami szerintem időben ehhez az epizódhoz képest még később játszódik, szerintem ez a rész nem sokkal lehet a The Jedi után) mondták, hogy zajlik a Szövetség gépparkjának szétszedése, mégis mindenhol a Szövetség gépeit látni (ráadásul sok esetben még a Szövetség színeiben).

Mindez persze nem tragédia, csak tetszene, ha ilyen elemekkel is kapcsolódnánk lassan az ST-hez. Elvégre, ott a fáma szerint a T-70-esek már elavultak, így pedig az átlag néző is látná, mennyire régi hajókat használ az Ellenállás. És bár ez a mezei nézőnek nem jelentett volna sokat, de az se lett volna rossz, ha a Home One helyett a Dawn of Tranquility jelent volna meg, amit később az Ellenállás átkeresztel Raddusra.

Apropó, az új köztársasági új cirkáló is baromira tetszett. Az mondjuk fura, hogy egy cirkálón szállítanak egy foglyot, amiért ráadásul a zászlóshajó jön, hogy átvegye félúton. Oké, mint kiderült, az őrzésére ez is kevés, na de ezt senki sem tudta addig, amíg Baylanék nem kezdtek aprítani. Gideon moffot meg csak egy kis Lamdbán szállították?

 

Az új szereplők közül Baylan (kicsit szomorú úgy nézni a karaktert, hogy Ray Stevenson már nem él :( ) és Hati viszik a prímet. Előbbiben van valami bölcs gonosz varázsló érzés. Nem érzem velejéig gonosznak, mi több, szerintem kifejezetten visszafogott, udvarias. A céljai egyelőre finoman szólva sem tiszták, egylőre úgy tűnik, simán csak felbérelték. Amúgy durva egy egykori Jedit ilyenféle mezei zsoldosként látni, aki azoknak dolgozik, akik kiirtották a Rendet. Az inkvizítorok még annyiból "érthetőek", hogy őket brutális kínzással átállítják a Sötét Oldalra, a lelküket lényegében széttépik és megrontják. De Baylan nem tűnik ilyennek.

Ellenben Hati sokkal inkább tűnik Sith ivadéknak. Az, ahogy pislogás nélkül, lendületesen harcol, nagyon Mault idézi. A padawan fonata viszont fura, ami szerintem megint egy plusz adalék Baylanhoz. Már nem Jedi, a gonoszok útján jár, mégis kicsit hű maradt a régi rendhez ilyen apróságokban. Az nagyon érdekel, hogyan fogják őket kategorizálni, már csak azért is, mert nem Baylan az első ex-Jedi, aki nem inkvizítor, mégis a Birodalom, a gonoszok pártján áll. Szóval lehet nem ártana visszahozni a Sötét Jedi kifejezést arra, hogy kategorizálni lehessen az ilyen eltévedt alakokat, akik már nem Jedik, de egyértelműen nem Sith-ek vagy inkvizítorok, mégis rendelkeznek azok képességeivel (és így például Ventress vagy a Sötét Oldalra állt Quinlan is kategorizálható lenne).

Szóval, e két szereplő helyzete eddig nekem a legérdekesebb, hiszen Baylan egykori Jedi lovag, aki a rossz útra tért és tanítványt fogadott. Nem Sith, úgy tűnik, kis dolgokban még követi a Jedi tradíciókat, ráadásul nagyon elkötelezettek Thrawn mellett. Mi Baylan múltja? Hogy élte túl a 66-os parancsot, majd a Birodalmat? Milyen elvek mentén és mi célból tanítja Hatit? Mik a tervei, miért küzd? És miért van vele egy ex-inkvizítor?

Apropó, Marrok, ő is érdekes abból az irányból, hogy hogyan élhette túl egy inkvizítor a polgárháborút. De sajnos úgy érzem, ő nem lesz több egy csendes, cool harcosnál, vagyis ő tölti be azt a szerepet itt, amit Darth Maul az ep1-ben, a magna guardok az ep3-ban, a preatorianus gárdisták az ep8-ban és a The Mandalorianben vagy a Ren Lovagjai az ep9-ben. Ami nem baj, ilyen is kell, aztán majd a képregények és könyvek kibontják a karakterét. Ha kibontják. Bár szerintem az is elég, ha megtudjuk, hogyan vészelte át a polgárháborút.

 

Ami Ahoskát, Herát és Sabine-t illeti... Rosario Dawson szerintem most még jobban hozza a karaktert, mint a The Mandalorianben és a The Book of Boba Fettben. Pedig engem már azokban is meggyőzött. A korsztümje, a maszkja és a sminkje egyértelműen jobb lett, de ő maga is sokkal jobban átadja az animált karaktert. Ugyanezt érzem Sabine-nal kapcsolatban is. Ő persze nem is kicsit másabb, de hát eltelt 10 év a lothali csata óta, azalatt elvesztette Kanant és Ezrát, a hazáját, talán a családját is, ráadásul akkor még csak 17 volt, most már 27. Még ha fele ennyi tragédia sem érte volna, ennyi év távlatából akkor sem köszönhetne vissza ugyanaz a karakter, de többször is úgy éreztem, hogy Natasha Liu Bordizzo néha-néha megvillantotta a régi Sabine-t is. Makacs, vakmerő, hajlamos a visszapofázásra - és igen, hibázik. Ez amúgy nagyon tetszett, egy újabb esete annak, hogy a hősök nem feltétlen tökéletesek. Hibáznak, néha az egójuk, néha a haragjuk, néha a jó indulat miatt, és ezeknek a hibáknak olykor csak rájuk nézve vannak kisebb-nagyobb következményei, olykor kész tragédiákhoz vezethetnek. Itt is komoly következményei lehetnek annak, ha Thrawn vissza tud térni Sabine hibája miatt. Bár, azért hozzátenném, hogy Ahsoka felelőssége is ez részben, hiszen, ha annyira jól ismerte Sabine-t, akkor erre a lépésre számítania kellett.

Sabine leszúrása amúgy meglepett. Nyilván nem hittem, hogy meghalt és szerencsére az epizód sem akarta egy másodpercig sem elhitetni ezt velem, és persze kell, hogy olykor a hősök is lesérüljenek (a főhősök kezét sem véletlen csapták le annyiszor, Finn-t sem véletlen vágták hátba fénykarddal, stb.). Ami kicsit belerondított az összképbe, hogy az Obi-Wan Kenobi nagyon általános jelenséggé tette ezt - oké, a kézaprításon sem akadok fel, még olyan extrém esetekben sem, mint Anakin, akinek bár két keze volt, háromszor kezelték le csak a filmekben. Inkább csak megmosolygotatott, főleg mert egyből az Obi-Wan Kenobi jutott eszembe, és az, hogy ott két szereplőt is leszúrtak (egyet ráadásul élete során kétszer), és simán túlélték. Nem jó az ilyen visszacsatolás. (Bár még fasorban sincsenek az ep1-6-ban finoman szólva is túltolt kézlevágásokhoz képest.) De, ha ettől elvonatkoztatok, szerintem működik a jelenet, mert megmutatja, hogy Sabine akármekkora májer is a fénykard forgatásában, nem bír el egy képzett Erőhasználóval. Ezzel a kis párbajjal és végkimenetellel szépen megfestették vizuálisan, hogy bár Sabine jobb vívó, mint az átlag, még így sem ér fel azokhoz, akik akaratának engedelmeskedik is az Erő. Azt pedig tudjuk Kylo Rentől, hogy a fénykardok csúnya sebhelyet hagynak, ami örök mementó lehet Sabine számára, mint a jelzése a korlátjainak. Akármennyire teszi magáévá a Jedi tanokat, az Erő nélkül sosem lesz igazi Jedi - ha csak nem derül ki később, hogy Erőhasználó, de ennek itt nem mutatta jelét. Sőt az, hogy eme párbajban alulmaradt hatással lehet arra, ha legközelebb szembekerül Hatival.

Az pedig, hogy túl élte, szerintem abszolút magyarázható. Ahsoka másodpercekkel a sérülés megszerzése után ott volt, és a hajóján nyilván van felszerelés egy gyors elsősegélynyújtásra. Mindezek mellett a főváros alig pár percre van hajóval. És ehhez tegyük hozzá, hogy a kard nem a mellkasán szaladt át. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy túlélje (még sok is, ha azt vesszük, hogy például Echo simán túlélte egy komp felrobbanását). Itt jegyezném meg, hogy még Qui-Gon sem halt meg azonnal. A sérülése után Obi-Wan és Maul percekig várakozott, majd harcoltak egy gyorsat, az ifjú padawan lógott is egy sort, és a mesterének még így is maradt ideje arra, hogy váltsanak még egy-két utolsó szót. Ennek tükrében szinte biztos, hogy Qui-Gont is meg lehetett volna menteni, ha annyi időt kellett volna csak várnia, amennyit Sabine-nak, de az is igencsak valószínű, hogy Sabine is belehalt volna a sérülésbe, ha annyit vár a segélynyújtásra, mint Qui-Gon.

Ami Herát illeti, egyelőre Mary Elizabeth Winstead nem villantott sokat, de nem is volt nagy szerepe, lényegében csak áll és beszél, ráadásul egy alkalommal csak hologramként. Azért, amikor herásabb dolgokat csinál, ott már Winsteadnek is lesz tere remélhetőleg, és ő is megmutathatja, milyen Hera lehet. Persze nála is közrejátszik, hogy 4-5 éve nem láttuk (Squadrons), de akkor sem volt sok szerepe, szóval az igazi kibontakozása óta (lothali csata) ez esetben is eltelt 10 év, szóval az ő esetében sem kaphatjuk már vissza a rebelses Herát, hiszen ő is túlvan egy szülésen, jó pár csatán a polgárháborúban, azóta anya lett, stb.

 

 

Ami a jövőre nézve kérdés, hogy honnan tudja az a gömböc, hogy hol van Thrawn? Ez még nyilván egy megválaszolásra kerülő kérdés lesz. A másik, hogy milyen volt Ahsoka és Sabine közös múltja? Az elhangzottak alapján sok időt töltöttek együtt, aminek bizon az elmúlt 5 évre kell korlátozódnia, ugyanis a Rebels-ben egy szót sem váltottak egymással, és csak akkor volt közös jelenetük, amikor az egész Ghost csapat jelen volt. Vajon Ahsoka mikor és miért kezdte el Sabine-t tarnítani? Milyen kalandokat éltek át és miért váltak szét? Nyilván ez is ki fog derülni a következő részekből, de nagyon kíváncsi vagyok rá.

 

És még szeretném kiemelni Kevin Kinner munkáját, remek dallamokat szerzett. Különösen tetszett, hogy a zenébe bele lett szőve a Tales of the Jedi a The Inquisitor egy része, méghozzá az a része, ami nekem istant kedvencem lett.

 

Szóval, szerintem ütős nyitány volt ez. Tényleg kicsit Rebels 5. évad érzete van, ugyanakkor mégsem mondanám annak. Legalábbis számomra megtalálta a saját hangját, és inkább úgy tekintek rá, mint egy új könyv ugyanabból a szériából, és nem egy könyv új fejezete. A folytatásnak természetesen azonnal nekiültem.

 

U.i.: Hicks tizedes után Drake közlegény is tiszteletét tette a Star Warsban. :yeah:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Alapvetően tetszett az első rész, felvezetésnek tökéletes volt, bár kellett egy kis idő, hogy ráhangolódjak. Rögtön az elején belecsapunk a lecsóba. Az Új Köztársaság hajójának hídja erősen Star Trekes érzést keltett bennem, de ezek a világos színek és formák tényleg az új berendezkedés sajátjai. Szegény kapitány talán kissé óvatlan volt, hiba volt egy potenciális ellenséget a hajó fedélzetére engedni. Baylan és Shin kellően látványos belépőt kapott. Úgy aprították az ellent, ahogy az kell. Tetszettek a vágásnyomok megjelenítése.

 

Végig azt éreztem, hogy Ahsoka túlságosan morózus, persze ez már nem az az Ahsoka, akit akár csak 10 éve is ismertünk. Ezzel együtt is Rosario Dawson játékát kissé merevnek és lassúnak éreztem. Sabine viszont nagyon jó volt, mégha az egykori Jedi voltát egyelőre feleslegesen érzem. Azért a mostanihoz képest a Rebels-ben sokkal de sokkal dinamikusabban harcolt, nem csak a lőfegyverekkel, de még a Darksaberrel is. A hasbaszúrásnál felvontam a szemöldököm. A Főinkvizitor és Reva után ezt másképpen is megoldhatták volna, lassan tényleg Qui-Gon lesz a balek, hogy ő ellenben egyesült az Erővel egy ilyen "potom" sérülés után.

 

Hálát adok magamnak hogy most daráltam a Rebels-t, így sok felfedezés frissen hatott. Olyan jó volt látni a Lothalt filmes változatban hogy az valami fantasztikus. De ugyanígy Ryder Azadi kormányzót és Jai Kell szenátort. A műemlék, azaz a festmény a csapat tagjaival megmelengette a szívemet. De persze Hera felbukkanása volt a legjobb slusszpoén. A premier előtt kissé tartottam a castingtól, de szerencsére nagyon működött a karakter. Azért mégiscsak eltelt kb. 10 év a Rebels óta. Huyangot már meg sem említem. Az ő jelenléte kapcsolódási pontot jelent a régi korokkal.

 

Tetszett az Erő-miszticizmus, a dathomiri boszorkányok temploma és a térkép (bár ennek van kissé EP9-es áthallása). Ami fura hogy Luke neve szóba se kerül mint esetleges segítség, pedig itt rejtélyes Erőhasználókról, Thrawn esetleges visszatéréséről és egy új galaktikus háború rémképéről van szó. Mintha Luke és kiépülő akadémiája egyáltalán nem létezne, legalábbis Ahsoka nem számol vele.

 

Jó lesz ez. Ha csak a pilotokat nézzük, akkor eddig ez a legerősebb sorozat nálam. Aztán meglátjuk hogyan tovább, az Andor pl. csak a 4. résztől kezdett szólni igazán nagyot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Nute Gunray írta:

Mintha Luke és kiépülő akadémiája egyáltalán nem létezne, legalábbis Ahsoka nem számol vele.

Lehet pont azért van BoBF 6. részében éppen ott, hogy erről beszéljen Luke-kal :) Egyelőre csak annyit bizonyos, hogy a Mando 2x05 után vagyunk időben szóval még lehetünk BoBF 6. része előtt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Yoda József írta:

Lehet pont azért van BoBF 6. részében éppen ott, hogy erről beszéljen Luke-kal :) Egyelőre csak annyit bizonyos, hogy a Mando 2x05 után vagyunk időben szóval még lehetünk BoBF 6. része előtt.

Nekem is van egy olyan érzésem, hogy egyelőre még valahol Grogu kiszabadítása körül járhatunk. Aztán persze meglátjuk. :)

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Fantasztikus volt a sorozatindítás. Nem találok rá szavakat. Nagyon mozi szerű élmény volt. Minden jelenet a helyén van. Tetszettek az utalások a folytatás- és az előzmény-trilógiára is.

Abszolút kiváló színvonal minden szempontból.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Lehet pont azért van BoBF 6. részében éppen ott, hogy erről beszéljen Luke-kal :) Egyelőre csak annyit bizonyos, hogy a Mando 2x05 után vagyunk időben szóval még lehetünk BoBF 6. része előtt.

Ja igen, a pontos kronológia egyelőre nem tiszta számomra.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Donát írta:

Másodikra már sokkal jobban tetszett. Valószínűleg rá kellett éreznem a stílusára.

Igen, rá kell hangolódni. :)

 

Kallus vajon feltűnik majd? Én már itt vártam. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.