Ugrás a kommentre

Part 2 - Toil and Trouble


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

2. rész - Toil and Trouble / Feltérképezés 

 

a2.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte: Steph Green

 

Helyszín: Corellia, Seatos, Lothal

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Rosario Dawson

Sabine Wren - Natasha Liu Bordizzo

Hera Syndulla tábornok  - Mary Elizabeth Winstead

Huyang - David Tennant

Baylan Skoll - Ray Stevenson

Morgan Elsbeth - Diana Lee Inosanto

Shin Hati - Ivanna Shakno

Marrok - Paul Darnell

Myn Weaver - Peter Jacobson

C1-10P "Chopper" - Dave Filoni

C1-D1 - Chris Bartlett

 

Történet

Az Elsbeth utáni nyomozás nyomai a Corelliára vezetnek, úgyhogy Hera Syndulla és Ahsoka itt folytatja a kutakodást a szökevény után.

 

Érdekességek

- "Nem akarok túl sokat mondani Shinről, mivel ő egy vadonatúj karakter, de fontos számomra, hogy sebezhetőnek hasson a nézőnek, annak ellenére, amit tanítottak neki, és amilyen cselekedetekre késztették. Remélem, hogy az embersége sokkal összetettebb és érdekesebb karakterré teszik, és jobban megérteti velünk a sötétséget és annak okait, amik egy személyben rejlenek." - Ivanna Sakhno (Shin Hati) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Úgy érzed, komoly történelme van kettejüknek [Baylan és Shin], de nem tudod, honnan származnak, és mik a céljaik. Zsoldosokként dolgoznak Morgan Elsbeth-nek, és igen félelmetesek. Igazán szórakoztató nézni őket, egy remek mester és tanítvány párost alkotnak, és nagyon érdekes látni, hogy dolgoznak együtt." - Rosario Dawson (Ahsoka Tano) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Morgan hátteréről, bár tapintatlannak, manipulatívnak és agresszívnek hat, van egy másik oldala is, amit én túlélőnek érzek. Van egy olyan oldala, mélyebben eltemetve, ami sérült az őt ért nagy veszteségek miatt." - Diana Lee Inosanto (Morgan Elsbeth) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.  

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Part 2 - Toil and Trouble

Nos, akkor menjünk tovább! Ez a rész indokolja, hogy miért lett két részes az sori debütálás. Hogy elmélyüljön kicsit az ismerkedés. Amúgy nagyon fekszik nekem a tempó és a látvány. Minden a helyén van. Megy tovább a térképpel a huza vona. Sabine érzéke kellett hozzá, hogy felnyissa, de Baylanékhez került. Nagy kérdés, hogy hova is mutat. Egy másik gakaxisba. Ami egy kicsit sci-fis még ha fura is ilyet mondani az sw-ben. Remélem nem a miénkbe. Csak nem egy tescó parkolóban rekedt Ezra és Thrawn, bár annyi szól emellett, hogy innen visszajutniuk valóban bajos lenne. ;) Mert érdekes fontolgatni, hogy miért csak innen lehet odajutni. Puritán elmaradt világra számítok. Morgan Elsbeth most nyert igazán értelmet. Éjnővérek a felmenői! Remek plusz ez neki és nekünk. A kis zöld varàzslat adja azért. Meglátjuk mit tud még, nem baj, ha nem olyan sokat, azért ezt ne tolják túl. A Korélia gyönyörű volt! A Phantom II is befigyelt, Chopper is jó volt. A billegő fej komoly alakításokra teszi képessé! :) Marrokra egyelőre nincs válasz, hogy kicsoda, egyszerű fogdmegnek tűnik. Lehet, hogy az is marad, de én azért igényelném a hátterét. Persze Baylannak is, de az övé szerintem meglesz. Baylan szimoatikus, nem fanatikus, lát annnyira tisztán, hogy értéknek tartson egy jedit, ami már önmagában sok "gonosz" fölé emeli. Sabine előszedte a páncélt. A rituális hajlevágás Kanan mozdulatait idézte. Taps! Amúgy Huyang finoman mintha azt mondaná, hogy Sabine nem erőérzékeny, vagy nagyon gyenge benne. Ahsoka viszont azt mondja Heranak, lehet hogy még az első részben, hogy lehetett volna jedi. Úgylátszik a legendás Tarr Vizsla után lesz mégegy mandalori jedink a sorozat végére? Ez fájni fog egyeseknek tudom, de engem annyira nem zavar. Nem Sabine a föszereplő. Egyelőre..

Sok bábu a táblán, az célok körvonalazódnak, hosszú hét elé nézünk! 

Szerkesztve: - csoli1138
  • Nagyon tetszik 1
  • Zavaros 1
  • Tetszik 3
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És rögtön a második rész.

A második részt mikor elkezdtem nézni már feltették a szinkronosan is, így úgy döntöttem, hogy az első angol rész után ezt most szinkronosan nézem, kis összehasonlítás végett. Ahsoka hangja ugye ugyanaz mint a clone warsban, ezáltal nekem talán egy kicsit kislányos maradt, míg RD hangja azért mélyebb. Volt még egy hang amit annyira nem sikerült eltalálni de az most nem jut eszembe.

 

Bírom Ahsoka és Sabine civódó kapcsolatát és nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi van itt a háttérben amiről nem tudunk és folyamat csak titkolózó félmondatokat hallunk. :D 

Ha elege lett Sabineból mert nem tudta fegyelemre bírni, akkor nem csoda hogy Grogut se akarta maga mellé fogadni. Az tényleg cseberből vederbe lett volna. :D

 

Aztán ott volt az a hely, legyen az mágikus kör, vagy SW stonehendge, vagy misztikus csillagászati eszköz, de engem már a trailerben megvettek vele, és több ilyen helyet szeretnél látni. :) Nagyon örülök, hogy ez a boszorkányságot (mágiát) is behozták ebbe a soriba, nekem ez nagyon sokat hozzáad a hangulathoz.

Az hogy itt Baylan már látott egy Purrgilt már szépen foreshadowingolja a dolgokat. :D

Amúgy érdekes a karaktere. Kíváncsi vagyok mi a zsoldosság hátterében, vagyis hogy mi a valódi célja, mert a hatalom, amit el se tudsz képzelni, nagyon tág fogalom még számomra, és a miértje is.

 

Na a Korélián megint tátottam a számot olyan gyönyörű volt. Ahogy szépen felvezetik, hogy a Birodalom még ennyi év után is jelen van, és vissza akarnak térni, az tökéletes volt és remek alap lesz Thrawnnak amikor visszatér. Nagyon kíváncsi vagyok mikor hozzá vissza. Kicsit félek tőle, hogy keveset fog szerepelni a sorozatban, és inkább csak a vége felé tűnik majd fel, de ne legyen igazam.

 

Majd ismét egy látványos jól megkoreografált kis harc következett. Maroknak - ha jól emlékszem - és a kis droidjának azért sikerült feltartóztatnia Ahsokát. Lendületes harc volt. nem is értem hogy a Kenobiba h nem voltak képeseket ilyeneket tenni. Az az apró mozdulat pedig amikor a duplakardot visszahívta magához Marok és Ahsoka csak egy laza mozdulattal kitért előle az epik volt. :D

 

Na és hát Chopper - aki egy azegyben lett tökéletes átvéve a soriból. :D Kíváncsi vagyok ZEb mikor fog csatlakozni, vagy legalábbis mikor jön mint erősítés. :)

 

Bakker és a végén az a hipertérgyűrű...te jó ég azzal egy bolygót is el lehetne már szállítani. :D Thrawnt ezzel kell visszarángatni akkor tényleg messze volt...van. :)

 

Ez a két rész adta ki valójában az első, felvezető részt, szóval jó hogy így adták ki. Felvezettek valami baljós dolgot, amire szépen lehet építeni szóval csak így tovább. Erre a két részre adok egy erős 8/10et, de csak azért mert tudom, hogy lesznek ennél durvább részek, de lehet gyengébbek is. Rossz lesz hogy a kövi rész csak fél órás lesz ennyi várakozás után. :)

 

Ami talán negatívum nálam, hogy néhol kicsit esetlenek a párbeszédek és vagy bölcsességeket puffogtatnak vagy csak szimplán erőltetett, DE szerencsére ebből nem sok volt.

Várjuk a folytatást. :)

 

UI: Amúgy kicsit végig olyan érzésem volt, de már a sori megnézése előtt is, csak ez most kicsit ráerősített, hogy olyan ez a sorozat, mintha kicsit kárpótolni akarnák azokat a rajongókat a készítők, akiknek nem tetszett a 7-8-9es folytatás, és kapnak most helyette valami olyat ami biztos jobban fog működni náluk és talán ezért kicsit hozzányúlnak EUs dolgokhoz is. Birodalom, a jól bevált Rebelses karakterek, jedik, sötét jedik, és még ki tudja milyen meglepetések várnak. :D Ezt persze egyáltalán nem tartom rossz dolognak mert én is látni szeretettem volna ezeket a dolgokat, amellett hogy minden hibája ellenére szeretem a 7-8-9et is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az utóiratodra reflektálva, én nagyon imádom, hogy kapunk ilyeneket a Streaming korszak óta. Én is hiányoltam egy két dolgot, ötletet az ST-ből, de ha ezeket mind megkapjuk, a Mandóban, az Ahsokában stb, akkor hoppá: nem fognak onnan hiányozni. Maradnak nyersen azok, amik. Meglesznek nekünk máshol egy másik eseményben, és fel fog értékelődni az ST (is). Én amúgy értékelem amúgy, tudjátok. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Galen Malek89 írta:

Nem is akarok sokat írni, talán annyit, hogy ezt a hasbaszúrást kicsit elengedhetnék, mert elbagatellizálják a dolgot. Vágja meg a kezét, lábát, testét, akármi, vagy vágja le a kezét, amiből hihetőbb a gyógyulás, de nekem ez kicsit sok, hogy lassan minden fénykardpárbaj egy hasbaszúrással ér véget, következmények nélkül.

Ha valami negatívumot akarok írni az előző részről, ami át lett hozva ide, mint következmény, akkor én is ezt mondanám. Más testrészt is támadhatnának, mint a has. Qui-gon forog a sírjában. :P

 

Na de még mielőtt rátérnék az epizód főbb részleteire, még kitérnék egy kicsit Baylan és Shin kettősére. Ők nem jedik, ez szinte látszik rajtuk. Ugyanakkor nekem nem is tűnnek annyira rossznak. Egy cél hajtja őket, ami jelen esetben Thrawn megtalálása és ezért mindent megtesznek. Még Ray mondta a Celebrationön, hogy Baylan csak akkor támad, ha az útjába állsz, ellenkező esetben nem történik konfliktus. És szerintem Shin se támadta volna meg Sabine-t, addig a pontig, amíg utóbbi nem rántotta elő a fénykardját. És igazából könnyen meg is ölhette volna őt, volt rá alkalma a megsebzése után, de inkább a biztosra ment és a térképet részesítette előnyben.

Az is érdekes, hogy vajon mi lehet a céljuk? Persze azt mondja, hogy ha Thrawnt megtalálják, akkor olyan hatalomban lesz részük, amiben eddig még sosem, de vajon csak ez hajtja őt? Hovatovább nem nevezi magukat jedinek, mégis, Shin egy padawan tincset visel. :hmm:

 

Morgan kis mágiája visszahozta nekem a SW mágikus részét, illetve a beszélgetés is érdekes volt itt. Az a stonehenge-re nem "evilági"ként hivatkozott Baylan, mire Morgan úgy válaszolt: "Egy ősi népé egy távoli galaxisban." Khm... Zeffo? Vagy az éjnővérek? :glasses: Ha már Filoni behozta őket ebbe a sorozatba. Vagy egy eddig ismeretlen faj műve ez? Ami tetszett, azok a hangok voltak, amikor Morgan a térképet birizgálta, megidézte számomra az éjnővérek zenéjét.

 

És ekkor el is érkeztünk egy olyan részhez, ami szerintem pár embernél kiverheti a biztosítékot. Az ismert Galaxison túl van egy másik! Hát őszinte leszek: ezt még nekem is kicsit nehéz megemészteni, bár még egyelőre kivárok. Ami érdekes ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy ez a térkép tartalmazza Thrawn tartózkodási helyét? Ezt most hogy kell érteni? Nem úgy van, hogy ez a térkép egy régen létrehozott eszköz? Hogyan került bele a chiss főadmirális jelenlegi tartózkodási helyzete? Vagy ezt a térképet Morgan készítette korábban? :hmm:

Ja és Morgan hallja Thrawnt... vagyis ő úgy gondolja, őt hallja. De nekem itt sántít valami. Amikor halljuk a suttogást, az nekem sokkal inkább "túlviláginak" hangzik. Lehet, hogy Thrawnt valaki(k) vagy valami(k) fogva tartja/tartják?

 

A vége is érdekes. Gondolom ezzel a hatalmas gyűrűvel akarják visszahozni Thrawn zászlóshajóját. A látvány itt is döfin nézett ki.

És még egy gondolat Baylan és Shin kettősére, bár itt főleg Baylant emelném ki: egy komplex karaktert láthatunk, aki sajnálja, ha meg kellene ölnie Ahsokát. Nem éppen teljesen fekete-fehér alapon működnek ők ketten, különösen a férfi. Jaj de várom már, hogy többet megtudjunk róluk. :)

 

A rész többi történéseiről: Huyang haláli figura! :D Amilyen beszólásai vannak, hát jót nevettem egy-két kommentjén.

És itt van nekünk Chopper is! Az áldóját neki, de hiányzott már ez a komisz gyilkológép, pedig a Rebelst tegnap fejeztem be. :P A Herával való kommunikációja a rész egyik legszórakoztatóbb jelenete volt. Ahogy visszafelesel neki ("yes you did" :lol2:), meg ahogy kidobálja azokat az alkatrészeket, közben meg folyamatosan "no"-zik. És a végén, amikor realizálja, hogy van olyan terület, amit nem nézett még meg.

Ja és mi az, amit elsőre akar tenni: likvidálni az ellenfélt. :lol:

 

Korélia szereplése üdítő volt, ha jól rémlik, ez az első élőszereplős megjelenése az eredeti trilógia után. És megint meg kell említenem, de a látvány itt is pazar volt. Még pazarabb volt látni azt, hogy milyen az élet egy ilyen gyárban az Új Köztársaság idején. Remek mondat volt az "Egy Birodalomból nem lesz egy-kettőre Köztársaság.", valamint az is, hogy ők tényleg kapzsik, ha megkapják a pénzüket, tök mindegy, hogy ki irányít felettük.

 

Az akciók tetszettek, Marrok érdekes egy ellenfél, amit észrevettem rajta, hogy a bal vállát lentebb hordja, ezt korábban is észleltem nála, a végén is tisztán látható, hogy balra dől a teste. Abban szinte biztos vagyok, hogy ez a személy egy férfi és nem Ezra (azzal tenne keresztbe magának Filoni).

 

Sabine története is szépen alakul. Tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi is történt vele, Ahsokával és Huyanggal a Rebelst követően. A haj levágása Kanan rituáljához volt hasonló, a test helyzete, az, hogy a kést a két tenyere közé tette. Mondjuk itt van egy pici félsz bennem, mert amikor ezt csinálta Kanan, akkor ő a halálába robogott, megmentve azt, akit a legjobban szeretett. Remélem itt nem ez lesz a helyzet.

 

A rész végén pedig láthattuk a Rebels epilógusát, pici változtatással. Szinte biztos, hogy Filoninak az a terve, hogy szürke Ahsokából végül fehér Ahsoka váljék, az úticél tisztán látható, az oda vezető út viszont nem és éppen ezért lesz izgalmas.

 

Ez is jó rész volt, alig várom már a következőt. Sion szemével amúgy egy újabb Legendák karaktert emeltek át a kánonba Darth Sion képében. Meglátjuk, hogy hova vezet az út, az biztos, hogy nagyon izgalmas utazásba kezdünk bele. Az első felvonás megvolt, a bábuk felsorakoztak, most már kezdődhet a sakkjátszma. :)

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

Egy másik gakaxisba. Ami egy kicsit sci-fis még ha fura is ilyet mondani az sw-ben. Remélem nem a miénkbe.

 

Pedig... a filmek úgy kezdődnek, hogy egy messszi-messzi galaxisban és a sorozatban is azt mondják, hogy egy távoli galaxis ősi népe készítette a térképet. Na már most nem tudom mennyire vagy képben az Assassin's Creed játékokkal, de az a térkép nagyon hasonlít, az azokban megjelenő Apple of Eden nevű tárgyakhoz, amiket egy ősi faj az isu-k hoztak létre. És hát ugye az AC játékok a mi Földünkön játszódnak... plusz tudjuk, hogy a Disney kooperál a Ubisoftal mostanság az Outlaws kapcsán... na de ki tudja még mivel???:hmm: Manapság a crossoverekben nagy potenciált látnak, elég csak az utolsó Transformers filmre gondolni... Szóval bármi előfordulhat

Na jó nyilván ez csak agymenés:hehe:  legalábbis remélem :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

39 perccel korábban, Bence1997 írta:

És ekkor el is érkeztünk egy olyan részhez, ami szerintem pár embernél kiverheti a biztosítékot. Az ismert Galaxison túl van egy másik! Hát őszinte leszek: ezt még nekem is kicsit nehéz megemészteni, bár még egyelőre kivárok. Ami érdekes ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy ez a térkép tartalmazza Thrawn tartózkodási helyét? Ezt most hogy kell érteni? Nem úgy van, hogy ez a térkép egy régen létrehozott eszköz? Hogyan került bele a chiss főadmirális jelenlegi tartózkodási helyzete? Vagy ezt a térképet Morgan készítette korábban? :hmm:

Ja és Morgan hallja Thrawnt... vagyis ő úgy gondolja, őt hallja. De nekem itt sántít valami. Amikor halljuk a suttogást, az nekem sokkal inkább "túlviláginak" hangzik. Lehet, hogy Thrawnt valaki(k) vagy valami(k) fogva tartja/tartják?

 

Ha már másolják az EU-t a másik galaxisból jött fajjal, szerintem az utazás is hasonló lesz, hogy csak bizonyos pontokon lehet elhagyni a galaxist (ami a Legendáknak ugye a Vector Prime ahol a vong-ok is bejöttek). Az idegen faj is gyanítom a purgillekkel együtt érkezett meg, azért is van a jelölés körülötte a térképen. Lehet az éjnővérek jöttek onnan, mert ha más bolygón volt ősi templomuk akkor kolonizáltak. Purgillok meg lehet csak e között a 2 galaxis között ingáznak, és az a logikus Elsbeth-nek, hogy Thrawn-t is oda vitték. 

Elsőre nekem is voltak fenntartásaim ezzel kapcsolatosan, de Palpatine somehow returnjét is megemésztettem, úgyhogy kíváncsi leszek mi lesz ebből.

 

Gyanítom amúgy a Skeleton Crew is abba a másik galaxisban fog játszódni

Szerkesztve: - NorbiLordi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hu-hu-hu sokkal-sokkal jobb rész, mint az előző. Az előző rész összes pozitívumát hozta magával, plusz rátett a hangulatra is egy jó nagy lapáttal.

A látvány pazar, a tempó feszesebb, a színészek remekül hozzák a mellékkaraktereket is (Myn is rohadt jó volt, casting, színészi játék, minden), a vágás is remek munka.

 

A zene, akár az előző részben itt is nagyon jó, ahogy az interakciók is Hera-Ahsoka-Sabine között. Volt egy adag humor és nagyon sok baljós érzés a végén. A hologram megoldás a legvégén egészen zseniális, órákig tudnám nézni ezt a technikát. 

 

Összegzés: Filoni inkább maradjon az írásnál és bízza a rendezést másra. Az előző rész 10/6. Ez meg legyen egy erős 10/9.

Ja és a nagy megkönnyebbülés: ez a rész minőségben hozta az Andort, viszont műfajánál fogva sokkal jobban tetszett, mint az, hiszen elsődlegesen ez az SW zsánere. :) 

 

1 órával korábban, csoli1138 írta:

Vakon vagyok az assasins creeddel. De az sw megmaradhatna, ismeretlen távolságban a Földtől. Ez eddig erénye volt, hiába tűnik ütős meglepetésnek, remélem nem húzzák meg. 

Semmi köze nem lesz a Földhöz. A készítők nem hülyék. Amúgy eddig a Chiss Birodalom az Ismeretlen régiókban helyezkedett az ismert Galaxison túl. Simán el tudom képzelni, hogy ezt most úgy hidalják át, hogy a Chiss Birodalom valójában már ehhez a másik Galaxishoz tartozik és valahogy közük lesz ahhoz, ahol Thrawn jelenleg tartózkodik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, csoli1138 írta:

Ja akkor semmi. Úgy is kezdődik, hogy "Remélem nem.." és kacsintó smiley van a végén jelezendő, hogy nem komoly, csak poén. 

Igen csak később itt komolyan felmerült a Föld. Még a gondolattól is feláll a szőr a hátamon. Vagy a talpamon, ha Han zavaros fejére gondolunk. :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyetértek, teljesen! Nem szeretném se az Assasins creeddel se semmi Tesco-parkolóval a crossovert. Sőt crossover se legyen. A Föld itt van a Star Wars meg egy messzi messzi galaxisban. Ráadásul réges régen. Ez amúgy is kizár egy csomó ötletelést, hogy régen. Mert tág fogalom. A lényeg, hogy nem most. Pre historic Föld is lehet párhuzamos az sw idővonalának ennek a szakaszával... De hagyjuk is. Kár is erről beszélni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sokan feltételeztük, hogy az ismeretlen régióknál nem fog messzebbre jutni a Star Wars, ott is elég sok terület nincs felfedezve, de oké. Izgisen hangzik. Tetszik, hogy van súlya annak, hogy Thrawn és Ezra eltűntek. Tényleg eltűntek. Nem úgy, mint Luke, akit annyira nem kellett keresgélni, közben meg lehetett semmisíteni egy Starkiller Base-t.

 

Persze minden határátlépés, a szabályok felrúgása egy-egy sorozatban azt jelzi, hogy már nincs pardon a későbbi alkotók számára. Pl. a James Bondban 24 filmen át nem ölték meg Bondot, majd egy film megtette, most akkor felmerül, hogy lehet-e ennél nagyobbat mondani? Innentől kezdve bármelyik filmben meghalhat, és nem is lesz már olyan tétje annak, mint először. Az is érdekes, kik azok a lények, akikre utaltak? Gryskek? Yuuzhan Vongok? Zeffók? Chiss-ek? Vagy szimplán a Dathomirian Nightsisterek?

 

A másik érdekes dolog, hogy hasonlóan furcsa érzéseket szít az, hogy kiderült, Ahsokának volt egy tanítványa a Rebels és a The Mandalorian között, mint az a fordulat 2008-ban, hogy Anakinnak volt egy tanítványa A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja között. Nekem az a sejtésem, hogy a Rebels végén látott jelenet nem azonos a mostani részben látott jelenettel. Sabine haja is kicsit rövidebb ott, Ahsoka ruhája pedig határozottan más akkor, mint most. A jelenet nyilván annak a megismétlése, de szerintem akkor kereste meg Ahsoka először Sabine-t, akkor fogadta tanítványául. Aztán valami elcsúszott közöttük. Szerintem ennek köze lehetett a Night of the Thousand Tears-hez, hiszen még a mandalori páncélját is sutba dobta az Ahsoka elején Sabine, ami eddig nem volt jellemző rá. Én úgy sejtem, Sabine Erő-érzékeny, de nagyon gyengén.

 

Egyébként igaza volt Filoni-nak abban, hogy nem feltétlenül kell látni a Rebels-t a sorozathoz. A Rebels 4. évad óta annyi más, jelenleg még nem teljesen összerakható eseményre utalnak, hogy igazából mi, a sorozat ismerői is szerintem vakon tapogatóztunk a két rész során. Ne feledjük, 9 év telt el a Rebels befejezése óta in-universe. A legszebb SW-hagyományokat követi az, hogy a múlt eseményei, titkai apránként tárulnak fel a történet kibontakozásával.

 

A másik érdekes kérdés az lehet, hogy pontosan hol is járunk most az idővonalban? Morgan Elsbeth szállítása miatt ezt a két részt a Mando s02e05 utánra tenném, de közvetlenül az utánra, még a TBoBF s01e06 előttre. Szerintem a sorozat során fogja megtalálni Ahsoka Luke-ot is, és ekkor látjuk a találkozásuk első felét.

 

Nekem a sorozat (eddigi két része) pontosan azt hozta, amit vártam. Elképesztően tetszett! És nálam a tempója is nagyon működött!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Nekem az a sejtésem, hogy a Rebels végén látott jelenet nem azonos a mostani részben látott jelenettel. Sabine haja is kicsit rövidebb ott, Ahsoka ruhája pedig határozottan más akkor, mint most. A jelenet nyilván annak a megismétlése, de szerintem akkor kereste meg Ahsoka először Sabine-t, akkor fogadta tanítványául. Aztán valami elcsúszott közöttük. Szerintem ennek köze lehetett a Night of the Thousand Tears-hez, hiszen még a mandalori páncélját is sutba dobta az Ahsoka elején Sabine, ami eddig nem volt jellemző rá.

Szerintem az ebben a részben látott jelenet volt a Rebels epilógusában látott jelenet. Csak voltak közben változtatások. Pl. Ahsoka másféle ruhában tűnt fel, de ezen kívül minden más úgy játszódott le, ahogy azt mi láttuk anno az epilógusban. Gondolom Filoni akkor még nem tudhatta, hogy miképp mesélje tovább a történetet (mert hogy már akkor tudta, hogy merre akarja vinni a történetet, az szerintem tuti biztos), ezért mutatott nekünk egy jövőképet. Ahsoka, mint egy fehér ruhás papnő úgy érzem, hogy a sorozat átívelő története lesz a számára. Hogyan válik fehér Ahsokává. :)

 

8 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

A másik érdekes kérdés az lehet, hogy pontosan hol is járunk most az idővonalban? Morgan Elsbeth szállítása miatt ezt a két részt a Mando s02e05 utánra tenném, de közvetlenül az utánra, még a TBoBF s01e06 előttre. Szerintem a sorozat során fogja megtalálni Ahsoka Luke-ot is, és ekkor látjuk a találkozásuk első felét.

Igen, ezen én is gondolkodtam. Natasha egy interjú során azt mondta, hogy a Mandalorian 3. évadával párhuzamosan történnek az események, de az előző részben Morgant éppen vallatásra vitték. Hacsak nem telt el kicsit több idő, teszem azt Elsbethet elvitték egy helyre, ott tartották több héten át, majd kihallgatták Ahsokával, utána nem sokkal indultak találkozni a Home One-al, amikor is megtörtént a szöktetés.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ismerősnek tűnt nekem az egész térképes dolog, utánanézve pedig meg is van miért: Filoni nagyon szeretheti a Kincses Bolygó című Disney mesét (vagy mint mindig, ihletet kapott), mert ott is egy golyóba van elmentve egy csillagtérkép, rajta a kincses bolygóval.

 

 

treasure_planet_setting_sail.png

 

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valamivel jobban tetszett az előző résznél. :) 


A Seatos kellően baljós volt a szürkés fellegekkel és a sötét sziklákkal, ahogy azok szándékai is, akik találkoztak a felszínén. Érdekes ez a "reflekciós pont", ahol összegyűltek. A felhők felett még egy purgill is befigyelt. Ha jól értelmeztem, akkor a másik galaxisból származó rejtélyes idegenek eljutottak az SW Galaxisba, ahol valószínűleg kolonizálni kezdtek. Nem tudom elvetni a gondolatot, hogy valójában az Éjnővérek, vagy azok ősei ez a rejtélyes faj. Ezért is tudhat róluk annyit Elsbeth. A purgillek segítségével ebbe a galaxisba utaztak, majd egy térkép formájában megőrizték a hazavezető utat. Nem hiszem, hogy a purgillek csak két pont között ingáznának ezen galaxisok között, hiszen a Rebelsben és a The Mandalorianben is láthattuk őket a Galaxis más pontjain. Szóval, az Ősök ide utaztak, majd megépítették a templomaikat, és az itt élőkből, vagy a dathomiri kolóniából kialakult az Éjnővér kultúra. Hiszen Elsbeth azt mondja, hogy az ősei építették az Arcanán lévő templomot, ami hasonló ahhoz a romhoz, ami a Seatoson van. Legalábbis, szerintem így lenne értelme.

 

Az más kérdés, hogy mennyire van értelme behozni egy másik galaxist. Nem elég nagy játszótér a Star Wars univerzuma? Nem lehet kellően rejtélyes és érdekes valami, ami a Galaxison belül van? Bár gyanítom, hogy Thrawnt azért nem akarták a Galaxison belüli Ismeretlen Régiókba száműzni, mert a Chiss Birodalom is ott található. Ha ott bukkannak rá a főadmirálisra, akkor egyrészt, nem lenne "eltűnve". Másrészt, a Chiss Birodalom témája olyan komplex, hogy aligha egy sorozatban fogják kibontani, Filoni karaktereivel a fókuszban. Ez a másik galaxis abból a szempontból szerintem irreleváns, hogy a sztorin belüli funkcióját tekintve, valószínűleg csak egy hely (amolyan "holding place") Thrawn és Ezra karaktereinek, ahol kikerülhettek a képletből a Lázadás idejére, hogy aztán később (most) újra elővegyék őket. :) De ettől függetlenül, számítok érdekességekre erről a másik galaxisról, akár az Éjnővérek, akár a purgillek, akár más kapcsán. 

 

Amikor Ahsoka meglátogatja Sabine lakhelyét, először azt hittem, hogy az eddig látottakkal ellentétben, ő is pszichometrikus képességet használ, mint Quinlan Vos, vagy Cal Kestis - akik tárgyakat megérintve "fogtak be" Erő-visszhangokat. Az csak második nézéskor tűnt fel, hogy fent, a toronyban, Ahsoka már odakint, a loth-macska rezdüléseiből leszűri, hogy van még bent valami ellenséges, azért maradt kint a háziállat. Később, Sabine megint csak nem bírt úrrá lenni a makacsságán, és önmagán kívül, csaknem felrobbantotta Ahsokát és Huyanget, hogy meglegyen az infó. Ha Huyang nem kapcsolja le időben a droidot, akkor jóccakát. A Herás hologram beszólás tetszett Huyangtől. :lol:

 

A Corellia nagyon szép megvalósítást kapott, simán hozta a Solo mozifilmes szintjét. Hera rámenőssége tetszett a gyári góréval szemben, ahogy a későbbi, Phantommal való akciója is. Chopperrel való párosa instant Rebels idézés volt. A hiperhajtóművet szállító hajó érdekes lézer-lőszerrel bírhat, ha úgy durrogtatott a Phantom mellett, hogy nem is talált el semmit - még az űrben is. :D Ahsoka felszínen zajló párbaja még jobb volt, mint az előző részbeli Sabine vs. Shin. Marrok a jelek szerint nem volt tisztában vele, hogy Ahsokának van már némi tapasztalata az Inkvizítorokkal. 

 

Ahsoka és Sabine kapcsolata továbbra sem egyértelmű nekem. Mert a Rebelsben semmi nem utalt arra, amit itt látunk. Oké, hogy azóta eltelt 10 év, de nem látom az előzményét, halvány utalás szintjén sem annak, hogy Sabine Ahsoka tanítványa akarna lenni. Plusz, le kéne szögezni végre azt a nem mindegy kérdést sem, hogy Sabine Erő-érzékeny, vagy sem? Csak mert kaptunk utalásokat mindkét verzióra. Ha nem Erő-érzékeny, akkor Ahsoka miért utal rá tanítványként, ráadásul úgy, hogy padawannak szólítja? Ez utóbbi nem egy szinoníma a tanítványra, hanem egy rang/titulus a Jedi Renden belül, JEDIK számára. Plusz, miért utalt rá Ahsoka, hogy Sabine remek Jedi lett volna? Huyang viszont azt mondta, hogy a mandalori képességei nagyon halványak az Erő terén, és korábban sem utalt arra semmi, hogy tudná használni az Erőt (igaz, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lappanghatott benne a potenciál)... nem egyértelmű, bár érdekes, hogy mit akarnak kihozni ebből. Az eddigiek alapján, én nagyon a felé hajlok, hogy Sabine Ahsoka tanítványa lesz (ismét?), és nem csak fénykardozni fog tanulni, mint Kanantől és Ezrától. 

 

És ha már nem egyértelmű dolgok: az utolsó Ahsoka-Sabine jelenet a Rebels epilógusa, vagy sem? :hmm: Én az utóbbi felé hajlok, hiszen Ahsoka teljesen máshogy néz ki (fehér helyett, szüre szerkó, bot sehol), a hely nem romos, Sabine sem veszi fel a sisakját. Viszont minden más nagyon hasonló az epilógusban látotthoz. Szerintem két nagyon hasonló, de külön jelenet. Az epilógus 1 évvel játszódik az endori csata után, a jakkui csata évében, amikor a Birodalom végleg elbukott. Ahsoka és Sabine ekkor indultak először Ezra keresésére az Ismeretlen Régiókba. Ezt követően alakult ki a mester-tanítvány viszony kettejük között, informálódott Ahsoka Elsbeth-ről Thrawn kapcsán, stb. Majd Ahsoka valamiért otthagyta a mandalorit, egyedül folytatta útját, és a most látott jelenetben (kb. 4 évvel később) kelnek útra ismét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

20 perccel korábban, Darth Sky írta:

Az epilógus 1 évvel játszódik az endori csata után, a jakkui csata évében, amikor a Birodalom végleg elbukott.

Ez sehol nincs kimondva tudtommal

 

Szerintem ugyanaz a két jelenet, Filonit nem szokták zavarni az ilyen kis retconok. Meg a nagyobbak se :D

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

30 perccel korábban, Darth Sky írta:

És ha már nem egyértelmű dolgok: az utolsó Ahsoka-Sabine jelenet a Rebels epilógusa, vagy sem? :hmm: Én az utóbbi felé hajlok, hiszen Ahsoka teljesen máshogy néz ki (fehér helyett, szüre szerkó, bot sehol), a hely nem romos, Sabine sem veszi fel a sisakját. Viszont minden más nagyon hasonló az epilógusban látotthoz. Szerintem két nagyon hasonló, de külön jelenet. Az epilógus 1 évvel játszódik az endori csata után, a jakkui csata évében, amikor a Birodalom végleg elbukott. Ahsoka és Sabine ekkor indultak először Ezra keresésére az Ismeretlen Régiókba. Ezt követően alakult ki a mester-tanítvány viszony kettejük között, informálódott Ahsoka Elsbeth-ről Thrawn kapcsán, stb. Majd Ahsoka valamiért otthagyta a mandalorit, egyedül folytatta útját, és a most látott jelenetben (kb. 4 évvel később) kelnek útra ismét.

Logikus amit írsz, ugyanakkor jöhetne a kérdés: miért vált ezesetben fehér Ahsokából szürke Ahsoka? Mivel Filoni imádja Tolkient és a GYU-t, valamint az eddigi tevékenységei alapján Ahsokát Gandalf útjára tereli, nekem itt a végső állomás azt takarja, hogy Ahsoka egy szintet ugrik. Alapból Rosario egy interjúban emlegette, hogy Filonival beszéltek arról, hogy szürke Ahsoka, fehér Ahsoka és hogy Ahsokának különböző szinteken kell keresztülmennie, folyamatosan fejlődik. Na most furán venné ki magát, ha pár évvel ezelőtt kvázi egy papnőként jelenik meg, ami gondolom a történetének végállomása, most meg ilyen állapotban tűnik fel. Továbbá itt egy-két változtatáson kívül minden stimmelt.

 

@Yoda József: ha jól tippelek, akkor az idén megjelent Timelines c. könyvben utaltak az epilógusra. Még Dzséjt is azt írta a sorozat fő topikjában (vagy valahol máshol, most nem rémlik), hogy az az esemény a könyv szerint az Ep6 után közvetlenül szerepel. De vajon mennyire hihetünk egy ilyen referenciakönyvnek? Filoni már eddig is retconolt dolgokat, viszont itt még ő is megjegyezte a Mandi 2. évada után, hogy vajon az epilógus mikor is játszódik? A Mandis felbukkanása előtt vagy után? Viszont azt a történetet ő 2016-ban írta meg, azóta eltelt minimum 5 év, amikor is elkezdte írni ezt a sorozatot. Sok mindenen átrághatta magát és úgy döntött, hogy az epilógus jelenetét másképpen mutatja be, de azért akkor, 2018 márciusában adott a nézőknek egy jövőképet arról, hogy Ahsoka mivé is fog válni.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó jel, ha a második rész jobban tetszik az elsőnél úgy, hogy az első is baromira tetszett. Kezdjük azzal, hogy visszatértünk Corelliára, ami szerencsére a Star Wars élőszereplős fekete bárányát, a Solóban látott formáját hozta. Nyilván esélye sem volt annak, hogy a legendabeli, inkább Corusant jellegű városvilágot kapjuk vissza, de mindig jó érzéssel tölt el, ha az alkotók olyan művekre utalnak vissza, amiket a köznép valamiért rühell. Ráadásul milyen csodás párhuzam: a Solóban még az épülő csillagrombolókat láthatjuk, itt meg szétszerelik őket. És még vizuálisan is érdekes az átkötés, hiszen a filmben minden sötét, de a nappal is borús, itt meg verőfényes napsütés van, ami jelzi, hogy ez már egy más korszak.

Peter Jacobsont Star Wars-ban látni, hát ez elég fura volt elsőre. Főleg, mert bár rengeteg sorozatban láttam már, számomra a House M.D. dr. Taubjaként maradt meg - ugyanakkor remek színész és hamar helyre került itt is. Főleg, mert nagyon sokszor játszik ilyen aktakukac szerű figurát.

 

Itt már Hera karaktere is jobban működött. Előjött belőle a Ghost csapat anyukája, illetve a katonai vezető és a kiváló pilóta is. Ezekre értettem azt, hogy "herás dolgok", és ez már a színésznőnek is tágabb teret adott. Chopper meg, nos ő még mindig Chopper. Hogy kiszórta már a cuccokat! :lol: Aztán meg majd valamelyik jól fejbe talál valakit és meghal szegény flótás. De hiába, ez a droid mindig is közveszélyes volt. :D 

 

Az is egyértelművé vált, hogy ezúttal sokkal misztikusabb dolgokat kapunk, mint a korábbi sorozatokban. Új galaxisok, nagyon távolról jött ősi civilizációk. Az új galaxisok koncepciójával hadilábon állok, mert ez az a fajta megalománia, ami sajnos óhatatlanul megjelenik sci-fikben, és nagyon sokszor totál értelmetlen, mert semmi olyat nem hoz magával, ami a már ismert galaxisban ne lehetne jelen. Egyszerűen csak a készítők ötlethiány miatt nagyot mondanak. Ugyanakkor itt lenne értelme. Még a Rebels végén is sok rajongó - köztük mi is - tanakodott azon, hogy Thrawn miért tűnt el, miért nem jött vissza vagy talált rá valaki. Elvégre pont ő az, akinek az Ismeretlen Régiók annyira nem is ismeretlenek, hiszen az lényegében a hazája. A chissek azon kevesek közé tartoznak, akik ismerik. A megoldás persze nem volt túl messze: tönkrement a Chimera, és lezuhantak valahol. Hiperhajtómű és hosszútávú kommunikációs eszköz nélkül meg nehéz hazatalálni. De az is lehetett volna válasz, hogy vissza sem akart jönni.

De ez egy érdekesebb lehetőség. Bár a Star Wars hiperhajtóművei áthidalnak nagyon nagy távolságokat, a kommunikációs lehetőségek az ep2 tanúlsága szerint már korlátozottak. Obi-Wan például a Geonosisról már nem érte el a Coruscantot a Delta-7-es adóvevőjével. Nyilván egy csillagrombolónak nagyobb az antennája, de egy másik galaxisból azért már azzal sem valószínű, hogy haza lehetne telefonálni. Ráadásul tudjuk, hogy a hiperhajtóművek sem tesznek lehetővé korlátlan táv megtételét. Üzemanyaggal működnek, ami véges üzemidőt biztosít. A Galaxis egyik végéből a másikba talán el lehet repülni egy tankkal, de egy másik galaxisba már nem valószínű. És a rész vége a gigantikus hiperhajtómű-gyűrűvel ezt jó vastagon aláhúzta. Szóval az, hogy Thrawn évekig nem kevert haza, és senki sem talált rá, ezzel szépen meg lett magyarázva. Ráadásul az Eye of Sion ráadásul olyan cucc, ami azt is biztosította, hogy azért ne legyen lehetséges egy galaxisra elég inváziós flotta bevetése, szóval ezek alapján nem kell attól félnünk, hogy azért sűrűn lesz átjárás egyik galaxisból a másikba. (Amúgy az Eye of Sion csak nem Darth Sion után kapta a nevét?)

Továbbá, ha ez a konfliktus végül nem is a Galaxisban eszkalálódik, akkor az arra is magyarázat lehet, miért nem volt említve korábban. Nem mondom azt, hogy egy másik galaxisban kéne háborúzniuk, de könnyen megeshet, hogy Thrawn végül nem jut haza és lényegében az egész háború, amit elhozhatna, sosem tör ki emiatt. Vagy visszaér az Eye of Sion, de az új Köztársaság flottája fogadja és szanaszét lövi, a fedélzetén Thrawnnal. Szóval ez a távolság bőven elégséges lehet arra, hogy még ha látványossá is válik a konfliktus, az a Galaxisban ne hagyjon látható nyomot.

Sőt ez a hatalmas távolság egy fontos kérdést is megválaszol: Thrawn nem része az Első Rendnek, se a Végső Rendnek, és elég biztosnak látszik, hogy jelenleg az Örök Sith-tel sincs semmiféle kapcsolata. Ugyanakkor a The Mandalorian 3. évadában Brendol Hux képben van, szóval nem lehetetlen, hogy Darth Sidious valamilyen formában azért érintett a hazahozatalának kérdésében.

 

Nagyon tetszett a "megbúvó birodalmiak" újboli megjelenése is, és itt újra kimondták azt, amit előzőleg a The Mandalorianben láttunk. illetve amiről a Vérvonal is szól. Mivel az ST nagyon nem foglalkozott a politikai háttérrel, ennek a motívumnak a sulykolása nagyon fontos. Weaver szépen lefesti, hogy a kormányzat minden szintjén vannak egykori birodalmiak, és itt újra megmutatkozik az, hogy a "hűséget" bármi szorgalmazhatja. Kane-nél a vak lojalitás, az ittenieknél a kapzsiság. Baylan meg úgy tűnik, a hatalomra utazik. Ezek azok a dolgok, amiket az Örök Sith kihasznált és felemelkedhetett az ST-ben. És ez az epizód végén csúcsosodik ki, amikor kiderült, hogy az új Köztársaság egyik ipari központjában, ráadásul a Magban épül a hiperhajtómű az Eye of Sionhoz, ami kulcsfontosságú Thrawn visszahozatalához.

Önök a Gonosz Újrafelemelkedése című vetélkedőt látják. A músorvezető Morgan Elsbeth éjnővér és ex-birodalmi iparmágnás. A felkonferáló Baylan Skoll egykori Jedi lovag. A músort szponzorálta az új Köztársaság. :)

Ez a músor nem jöhetett volna létre Luke Skywalker Jedi mester közreműködése nélkül.

 

Amúgy maga az Eye of Sion létezése is azt sugallja, hogy azért az Örök Sith valamelyik alszervezete valamilyen szinten érintett lehet. Egy ekkora hajót felépíteni nem lehet kis költségvetésű művelet, ráadásul titokban, a Szenátus orra előtt. Kinek lehet annyi anyagi és emberi forrása a Köztársaságon kívül és belül, hogy egy ilyet végrehajtson? Nos, megalapozott tippnek tűnik az Árnyék Tanács, akik Hux jelenléte miatt biztosan kötődnek az Első Rendhez.

 

Az epizód vége kicsit fura volt. Egyrészt, túlságosan hasonlít a Rebels epilógusához ahhoz, hogy ne ugyanaz a jelenet legyen. Másrészt, túlságosan eltér a Rebels epilógusától így kizárt, hogy ugyanaz a jelenet legyen. Bevallom, jobban tetszene, ha nem egy retconról lenne szó, noha megérteném, hogy itt Filoninak több lehetősége és tere volt kidolgozni a jelenetet, mint a Rebels-nél, ahol volt rá egy nagyon minimális időkerete, és annak tudata, hogy talán sosem fogja folytatni ezt a sztorit. Ugyanakkor szerintem jobban működne. A Rebels végén Sabine még pozitív hangvételűen beszél, itt már egyértelműen keserűbb. Abból el tudom képzelni, hogy elindultak egy közös kalandra, ami elvezetett minket az előző rész végéhez. És amúgy is jó lenne, ha Filoni nem retconolna agyba-főbe. Plusz a Timelines már kanonizálta is, hogy a Rebels epilógusa Y.u. 5-ben játszódik, ne cáfoljanak rá egy alig féléves forráskönyvre máris, mert úgy a jövőben baromi nehéz lesz ezeket komolyan venni.

 

A látványt ezúttal sem érheti szó. Corellia mesésen festett, a párbaj is remek volt (külön tetszett, hogy a háttérben a munkások nézték Ahsoka, az inkvizítor és a droid párbaját). Seatos hangulatos, para hely volt. Először azt hittem, a Dathomir lesz.

 

Na, ez egy remek epizód volt, várom a folytatást. Határozottan nem olyan irányba tartunk, amit eddig elképzeltem. Sosem jutott volna eszembe, hogy egy másik galaxis lesz a cél, amivel óvatosan kell bánni, ugyanakkor sok dolgot biztosíthat, sok dologra adhat választ.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

ott is egy golyóba van elmentve egy csillagtérkép, rajta a kincses bolygóval

Mintha lett volna egy 2002-es film, amiben egy fickó egy bolygót keres, és egy kis golyóban tartott csillagtérképet vetít ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az end creditsben bolygónevek vannak, itt vannak lefordítva:

 

 

Arcana, Ierne, Garel, Lothal, Mandalore, Agamar, Yavin, Dathomir, Corellia, Cato Neimodia, Duro, Pasaana, Corellian Run (ez nem bolygó, de ez is ott van Corellia mellett), Coruscant, Seatos, Odin, "_onna", Peridea.

 

Itt a képeken meg is nézhetitek melyik merre van: https://www.reddit.com/r/StarWarsAhsoka/comments/15zbv5k/ahsoka_end_credits_planets_translation/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=2

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az utolsó jelenetről. Nekem az a véleményem, amit @Dzséjt is írt bár csak félig önellentmondásban, hogy túlságosan hasonlít, hogy ne az legyen.

Szürke Gandalf-Fehér Gandalf, @Rixon is említette, de a Rebels epilógusban sem hófehér Ahsoka. Hogy nézne ki, ha lenne oka Mégegyszer Sabinért jönni immáron hófehérben ugyanebben a soriban? Sabine-on ott az oldaltáska is, ez ugyanaz akar lenni. Nagy retcon? Nagyon fájdalmas? A rövidebb montrálok után ez semmi. Most indulnak a kalandra ennyi a különbség live-action és animációs sori közt. Ennyi, szerintem így kell kezelni.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amennyiben ez a kettő ugyanaz a jelenet, akkor az olyan hatást kelt, mint az Ahsoka könyv újragondolása a Tales of the Jediban... az alapok megegyeznek, viszont a részletek eltérnek annyira, hogy az a kontinuitásnak odaverjen, ráadásul szükségtelenül. Nyilván ez sokakat nem zavar, vagy nem érdekel, megint sokan pedig nem is tudják, hogy ez már egy létező jelenet. Nálam viszont azért zavaró, mert egyrészt, itt Filoni már önmagának mond ellent. Ezek után, mennyire vehetünk igazán Kánonnak bármit is? Másrészt, semmiben nem károsult volna az élőszereplős jelenet, ha precízebben lemásolják az animációban látottakat. Sejtésem szerint, Filoni a Rebels végén még nem tudta, hogy milyen megjelenése lesz majd az élőszereplős Ahsokának, ezért dobta a gandalfos koncepciót, és szimplán felülírta (?) a kinézetét. 

 

Amíg nem kapunk hivatalos megerősítést, addig én két külön jelenetként fogom kezelni a kettőt (a fentebbi hsz-emben már leírt okok miatt). Ami kissé bezavar az elméletembe az a Lázadókról készült műemlék, amit Azadiék most (YU  9-ben) avattak fel. Viszont már a Rebels epilógusban (YU 5) is megvolt. Vártak volna 4 évet a műemlék felavatásával? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 perccel korábban, Darth Sky írta:

Amennyiben ez a kettő ugyanaz a jelenet, akkor az olyan hatást kelt, mint az Ahsoka könyv újragondolása a Tales of the Jediban... az alapok megegyeznek, viszont a részletek eltérnek annyira, hogy az a kontinuitásnak odaverjen, ráadásul szükségtelenül. Nyilván ez sokakat nem zavar, vagy nem érdekel, megint sokan pedig nem is tudják, hogy ez már egy létező jelenet. Nálam viszont azért zavaró, mert egyrészt, itt Filoni már önmagának mond ellent. Ezek után, mennyire vehetünk igazán Kánonnak bármit is? Másrészt, semmiben nem károsult volna az élőszereplős jelenet, ha precízebben lemásolják az animációban látottakat. Sejtésem szerint, Filoni a Rebels végén még nem tudta, hogy milyen megjelenése lesz majd az élőszereplős Ahsokának, ezért dobta a gandalfos koncepciót, és szimplán felülírta (?) a kinézetét. 

 

Amíg nem kapunk hivatalos megerősítést, addig én két külön jelenetként fogom kezelni a kettőt (a fentebbi hsz-emben már leírt okok miatt). Ami kissé bezavar az elméletembe az a Lázadókról készült műemlék, amit Azadiék most (YU  9-ben) avattak fel. Viszont már a Rebels epilógusban (YU 5) is megvolt. Vártak volna 4 évet a műemlék felavatásával? :hmm:

Ez már szőrszálhasogatás. 

 

A két jelenet nyilván ugyanaz és nincs benne semmi olyan különbség ami égbekiáltó lenne. 

  • Nagyon tetszik 3
  • Nem értek egyet 2
  • Tetszik 2
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

12 perccel korábban, Darth Sky írta:

Vártak volna 4 évet a műemlék felavatásával?

Nem. A két jelenet ugyanaz, ennyi :) ez a retcon sokkal inkább elfogadhatóbb amúgy mint a korábbiak, itt full ugyanazok a történések, csak a külsőségek mások egy picit, ennyi.

 

Amúgy meg ha nem ugyanaz, az is odaver a kontinuitásnak, és az egész Ahsoka-Gandalf párhuzamot borítja. Mert ha Rebels végén már "fehér Gandalf", most miért lett megint szürke? Inkább írják felül a régit, minthogy ilyen vargabetűket nyomjanak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.