Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Találkoztál már Star Wars utalással más filmben? 71 felhasználó szavazott

1. 1. Találkoztál már Star Wars utalással más filmben?

• Igen, de csak többszöri nézésnél veszem észre.
      6
    • Igen, mindig kiszúrom els?re.
      45
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más mondja, merre van.
      0
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más megmutatja pontosan hol van.
      0
    • Változó. Van, hogy észreveszem, van, hogy nem.
      18
    • Nem szoktam észrevenni. Túl leköt a film, nem figyelek eléggé.
      1

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Érdekes... érdekes, hogy ezt azért még pár filmmel össze lehetne hozni, bár azért néhány dolog valóban szemet szúró (és ezek közül néhány nem a Star Warsban, hanem a Trekben volt előbb, pl.: a farmergyerek hőssé vállása, mert ezt már '67-ben eljátszották Rodenberry-ék :) ). De az tény, hogy ez az új Trek nagyon sok űroperás motívumot tartalmaz, és sokkal kevesebb sci-fi elemet, mint az eddigiek. Lehet azért is tetszett baromira.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Tűzoltó kutya (pár napja volt HBO-n): film vége, totál happy end, mellesleg a csapat kap egy új motort a tűzoltókocsiba, amivel végre időben odaáérhetnek a tűzesethez. Egyik tűzoltó meglátja a motort:

"Mi ez, a Millennium Falcon?"

• 2 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
Belenéztem a D-9 -be youtube-on. Néhány részletet.

A garnélák beszéde csak engem emlékeztet a geonosisiakéra?

Nekem nem ugrottak be geok a film közben. Sokkal inkább az 1986-os "The Fly" volt az ami sok helyen eszembe jutott.

Amúgy nagyot téved az aki rákokkal hozza összefüggésbe a D9-es földönkívülieket.

http://io9.com/5349102/the-real-household-...trict-9s-aliens

Hozzászólás ideje:
Nekem nem ugrottak be geok a film közben. Sokkal inkább az 1986-os "The Fly" volt az ami sok helyen eszembe jutott.

A hangjuk, az hasonlít. De pofátlanul :(

Jó cikk, amúgy, köszi szépen :(

Hozzászólás ideje:

Az X-akták S01E24-ben Róka koma jól megmondja mélytorkúnak:

"Tudja, maga az első naptól kezdve így beszél velem. Én belementem. Szófogadó fiú voltam. De most hagyjuk ezt az Obi-Wan Kenobi dumát és tényleg segítsen rajtam!"

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A heti Flashforward (s01e06) epizódban az egyik szakállas fickó Obi-Wannak öltözött Halloween alkalmából. Meg is szólítják a néven :D

Hozzászólás ideje:

Úgy néz ki, a héten SW utalás hetet tartottak a sorozatok, mert a Stargate Universe-ben is elsütöttek egyet. Eli a felderítő szonda által visszaküldött képekre reagálva:

- Wao, úgy tűnik, beléptünk a Hoth-rendszerbe - a mellett álló öregebb és komorabb dr. Rush és Young ezredes kérdőn, türelmetlenül néznek rá. Erre Eli: - A Birodalom visszavág. A második Star Wars film. Oké, nem vagyok hajlandó ötödik epizódnak hívni.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Az SGU ezúttal sem maradhatott Star Wars utalás nélkül. Újfent Eli. Ülnek Dr. Rush-sal egy dzsungelbolygón, szakadó esőben. Rush néma csöndben, Eli meg mondja, hogy melyik öt filmet vinné magával egy lakatlan szigetre (miközben egy lakatlan bolygón sínylődnek milliárdnyi fényévre a Földtől :) ). Negyedikként ezt hozza fel:

- Ha a trilógia egynek számít, akkor az egész eredeti trilógiát vinném a Star Warsbül. Ha csak egyet lehetne, akkor... azt hiszem, a Birodalmat.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Remélem erről még nem volt szó: most vettem meg az új Star Trek film DVD változatát. Az extrákon a producer (J.J. Abrams) és az irók elmondják, hogy a kezdet kezdetén feltették maguknak a kérdést: "mit tanulhatunk a Star Warstól?". A frenchise megújitásakor erre mindenképp meg kellett találni a választ mint mondják. Az irók egy zenei hasonlattal élnek: a régi Star Trek Tv-sorozat és filmek szerintük olyan, mint a klasszikus zene, mig mondjuk a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér inkább rock and roll. És ahhoz, hogy sikeres legyen az új Stra Trek mindenképp kellett egy kis rock and roll.

Hozzászólás ideje:
Az irók egy zenei hasonlattal élnek: a régi Star Trek Tv-sorozat és filmek szerintük olyan, mint a klasszikus zene, mig mondjuk a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér inkább rock and roll. És ahhoz, hogy sikeres legyen az új Stra Trek mindenképp kellett egy kis rock and roll.

Nekem nagyon tetszik ez a zenei hasonlat, és az is, hogy ST-extrán szóba kerül az SW is :rock:

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
Vajon ez miért nem tűnt fel nézéskor? :hmm:

Mert ha jól rémlik, a magyar szövegbe nem került bele, de legalábbis tuti nem Zsivány 1 vagy Rogue 1-ként. Nekem sem tűnt fel, pedig még a katonai zsargonra oda is figyeltem, de nem rémlik, hogy a csatában Trudy használt volna hívójelet.

Hozzászólás ideje:
Mert ha jól rémlik, a magyar szövegbe nem került bele, de legalábbis tuti nem Zsivány 1 vagy Rogue 1-ként. Nekem sem tűnt fel, pedig még a katonai zsargonra oda is figyeltem, de nem rémlik, hogy a csatában Trudy használt volna hívójelet.

Kóbor-1 volt.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.