Jump to content

1x01 - Ambush


Recommended Posts

1. rész - Ambush / Csapda

 

epguide101.jpg

 

Írta: Steve Melching

Rendezte: Dave Bullock

 

Helyszín: Rugosa

 

Szereplők:

Yoda mester - Tom Kane

Asajj Ventress - Nika Futterman

Dooku gróf (Darth Tyranus) - Corey Burton

Katuunko király - Brian George

Thire hadnagy - Dee Bradley Baker

Rys klón katona - Dee Bradley Baker

Jek klón katona - Dee Bradley Baker

OOM-224 - Matthew Wood

 

Történet

Yoda, a Jedi Tanács mestere a Rugosa nevű semleges holdra utazik, hogy megtárgyalja Katuunko királlyal a Toydaria csatlakozását a Köztársasághoz. Ám egy harmadik fél is megjelenik: Asajj Ventress. A Sötét Oldali orgyilkos Dooku gróf közvetítőjeként próbát ajánl Katuunkonak: ha Yoda legyőzi a droid csapatokat és napnyugtáig eljut hozzájuk, a Toydaria csatlakozik a Köztársasághoz, ha pedig nem, akkor a Szeparatistákhoz.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A köztársasági fregatt célzó komputerének képe a Millennium Falcon célzó rendszeréről lett mintázva.

S01E01.jpg

- Thire makro távcsövének képernyőjén a jobb alsó sarokban a következő szöveg olvasható aurebesh nyelven írva: „infravörös mód” (infrared mode). Felül, a bal sarokban pedig „rendes mód” (regular mode) olvasható.

- Az apró szárnyas lények, melyek Yodára szállnak, bébi neebray-ok. E faj több epizódban is felbukkan.

- A korai forgatókönyvben még az volt a bevezető Jedi bölcsesség, hogy „A nagy vezetők bármilyen méretűek lehetnek.” (Great leadership comes in all sizes.)

- Eredetileg nem ezt a részt szánták az első évad első epizódjának, ám a premier közeledtével mégis előre hozták.

- Az epizód a premier napján (2008. október 3.) 3,96 millió nézőt ültetett le a TV elé Amerikában, ami az anyacsatornán, a Cartoon Networkon új rekord lett.

- Rugosa korábban vízi világ volt. Miután kiszáradt, hátra maradtak a hatalmas korallok.

 

Concept Art galéria

 

01.jpg

Jek forgótáras fegyvere

 

02.jpg

A köztársasági fregatt több nézetből

 

03.jpg

A diplomata kísérő klón fegyverzete

 

04.jpg

Yoda arc tanulmányok

 

05.jpg

Yoda karakter tanulmányok

 

06.jpg

Yoda végső dizájnja

 

07.jpg

Korai Katuunko dizájn I

 

08.jpg

Korai Katuunko dizájn II

 

09.jpg

Katuunko végső dizájnja

 

10.jpg

A bébi nebray sáska végső dizájnja

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsoltaban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hát megnéztem az első részt!

Reggeli, és jöhet a második.

 

Eszméletlen jó volt. Nagyon jól tették, hogy a film után egyből egy Yodás résszel kezdtek.

Kicsit féltem, de a végeredmény állati jó volt.

Tetszett ez a kis kommandós csapat, de hát ami vitte a pálmát az Yoda, és a tanításai.

Visszahozta azt a régi feelinget. Néha mondjuk úgy viselkedett mint a "Dagobah-i Yoda" kicsit őrült volt, de az mégjobban tetszett.

Azért tényleg jó hogy megmutatják, mire is képesek a Jedik.

 

A poénok is jók voltak. Még a film előtt azért izgultam, hogy a droidik poénjai el ne rontsák az egészet, de csak jobbá tették, és úgy hiszem itt sem volt ez másképp.

 

Hát ha ez nem jön be a gyerekeknek a CN előtt, akk semmi. :)

Link to comment
Share on other sites

:o leesett az állam. Nagyon jó

Yoda milyen jól átalakította a fegyvert, támasztéknak :)

Nagyon tetszik, hangulatos :D Főleg, mikor Yoda Ventressel szórakozik :D

Ha így kezdődik az évad, milyen lesz az évadvég?

Ja. Meg mikor a klón előveszi a golyószórót... (bár ezt már írtam :o )

Ha hetente ilyet kapunk, akkor ki kell fizetniük az állam(az enyém)ban okozott kárt. Túl sokszor fog a padlón koppanni... :P

Link to comment
Share on other sites

Ja. Meg mikor a klón előveszi a golyószórót... (bár ezt már írtam :) )

Ha hetente ilyet kapunk, akkor ki kell fizetniük az állam(az enyém)ban okozott kárt. Túl sokszor fog a padlón koppanni... :D

 

Pont arra a jelenetre gondoltam én is, hogy abból kéne avatárt csinálnom, mikor előkapja a minigunt a klón. :D

Link to comment
Share on other sites

Na megnéztem! Azt kell mondjam meglepően jó lett. Meglepően, mert nekem a "nagy film" moziban nézve csalódást okozott.

 

A sztori rendben volt, pedig ettől féltem. A kiszivárgott hirek szerint ugyebár a toydari király fogadáson dönti el, hogy melyik oldalra álljon, ami nekem túlságosan is a Watto-féle viselkedés karikaturájának tünt. Ám szerencsére nem erre a vonalra mentek rá: a toydari király teljesen más karakter -hála istennek- mint Watto. Mig Watto faja legalja, addig most láthatjuk milyen egy arisztokrata toydari aki nem egy roncstelep hanem egy királyság felett bábáskodik. A menő látcsöve külön bejött. Végülis aszerint dönt, hogy melyik oldal az erősebb és ez teljesen okés... a történet tehát rendben volt, föleg hogy ez még csak a felütés (a későbbi részekben azért már remélem kacifántosabb dolgokat is fogunk látni, mint hogy Dooku és Assaj nagyon utálja a Köztársaságot).

 

Azt viszont sajnáltam, hogy a toydari civilizációról nem látunk semmit a király és két testőrén kivül: se városok, se falvak, de cserébe maga a korall-jellegü bolygó viszonylag ötletes. Az pedig hogy Yoda rácsodálkozik hogy milyen változatos az univerzum külön jópofa... ez olyan Yodás. Volt két kiemelkedő jelenet: az egyik a legelején ahogy elkezdi lőni a cirkálójukat egy Szeparatista hajó és ahogy elmenekülnek a podokkal... ez olyan vérbeli SW-s. A másik amikor Yoda a barlangban okitja a klónokat és arra kéri őket, hogy vegyék le a sisakjukat. Az ep.3 "66-os parancsával" rezonálva ez valahogy nagyon szépen müködik.

Az is jó ötlet, hogy Assaj Yoda fél fogára se elég. Ez igy van rendjén. Ja és az animáció: ma reggel néztem a TV-ben a Disney 3D animációs sorozatát Mickey-vel, Donaldal és a többiekkel... szánalom, de a lényeg: ott a 3D animációs technika kb. fényévekre van attól amit itt kapunk, de ez elmondható bármely más konkurencia kapcsán is. A Clone Wars, mégha a mozifilm után nehezen is fog feltünni majd sokaknak: forradalmian szép.

 

Ami nem tetszett: a robotok túl vannak humorizálva. Nem az a baj, hogy nekik jut ki a poén-vonal, hanem hogy állandoan hülyét csinálnak magukból amint feltünnek a képernyőn, ezzel az akció-jelenetek súlyát is elvéve sokszor. Nekem ez igy sok. Nagyon remélem hogy a sorozat haladtával visszavesznek ebből, mert akkor ez egy nagyon decens kis sorozattá válhat. Már igy is alakul, de az még hiányzik nálam a teljes "üdvösséghez" :)

 

Egyébként meg mindenkinek nagyon ajánlom a starwars.com Episode Guide-ját. Az epizód leirása mellett látványtervek is vannak, illetve érdekességek (pl. az egyik jelenetben pont olyan kijelző látható, mint amilyen a Millenium Falconnak is volt/lesz, lásd a képet)

 

illo01.jpg

 

Illetve webcomic is elérhető onnan, ami az aktuális epizód közvetlen előzményeit mondja el pár oldalban (az egyik kockában a toydari király űrhajója is feltünik :D)

 

Na hamarosan én is belekezdek a következő epizódba.

Link to comment
Share on other sites

Megnéztem én is, elég jó volt. Szépen kidolgozott az animáció (valahogy kevésbé éresztem báb hatásúnak a mozgásukat most), és a történettel sincs nagyobb gond.

Ami nagyon nem tetszett, az a droidok folytonos bénázása. Persze ez már jelen volt a filmekben is, de ezt a szerencsétlenséget még Jar-Jar is megirigyelné. Túl nagy személyiséget adtak nekik, ami egyáltalán nem volt jellemző a filmekre. Ezek végtére is harci droidok.

Az egy kicsit fura volt hogy Ventress ugyan úgy menekült meg mint Dooku, de végül is tetszett hogy párhuzamot lehet vonni a sithek gyávaságára.

 

Egy kicsit csalódtam abban hogy csak egy szálat visznek végig egy epizódban.

Edited by Obi1
Link to comment
Share on other sites

Nekem nagyon bejött. Sokkal jobb a 22 perces bontás, ezért mondtam, hogy ez TV-re lett tervezve. A mozi nagyon elhúzta a vékonyka kis történetet, de itt minen működik ahogy kell.

 

Érdemes elolvasni a WEB comicsokat a hivatalos oldalon, mert kiderül belőle, hogy ez nem TYDORIA...csak egy semleges hold. Ennyi.

 

Nekem nagyon tetszett...meg is nézem még egy párszor.

 

Kedvenc jelenetem, amikor Yoda kezére rászáll egy madár féleség az epizód végén.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Érdemes elolvasni a WEB comicsokat a hivatalos oldalon, mert kiderül belőle, hogy ez nem TYDORIA...csak egy semleges hold. Ennyi.

Én olvastam és azért nem örültem ennek mert nem hiszem hogy bármikor máskor érinteni fogja a sorozat még a toydarikat, s most itt lett volna a lehetöség hogy lássuk hol és hogyan élnek. Nem akkora vérveszteség hogy kimaradt de mivel a hirekből lehetett tudni hogy a toydari király is benne lesz igy arra számitottam, hogy többet láttunk belőlük...

Link to comment
Share on other sites

Mi is megnéztük az első részt Pannival, és nagyon tetszett - a történet és a látvány egyaránt! Yoda nagyon cool :) volt, ahogy három klón némi támogatásával elintézte az egész üldöző csapatot... :D Tetszett, ahogy a Jedi tanok hírdetését sem mulasztotta el egyetlen adandó alkalommal sem - ez tényleg Yoda, ehhez kapcsolódnak a végén a madárkák is.

A droidok túl béna szövegei és szerencsétlenkedései talán túlzások már a mi ízlésünknek, de a friss mintavételes tapasztalat szerint a gyerekeknek ez nagyon bejön. :P

Toydaria uralkodója szimpatikus egy figura, nem részrehajló egyik fél felé sem, csak hagyja magát meggyőzni a tények által, és igazi nemesi gesztussal hódol az idős Jedi mester előtt a végén. Azt egyébként, hogy a találkozó egy távoli holdon van, mondják is a film elején.

És végül ki kell emelnem a klónharcosokat, akik hozzák a filmben megszokott szimpatikus stílusukat és hozzáállásukat :D - olyan jó, hogy ezt továbbra is hangsúlyozzák, mert így még nagyobb a döbbenet az Ep3-ban, amikor saját klóncsapataik fordulnak a Jedik ellen...

Link to comment
Share on other sites

Nekem főleg Yoda barlangos tanórája tetszett azon kívül, hogy jó volt az egész :) A droidok bénázásai és poénkodásai nekem sem jönnek be, túlzásnak tartom őket. Az ilyesmi amúgy sem igazán illik egy harci droidhoz, amit nem éppen egy humoros faj alkotott, tart fenn.

Edited by MissKarrde
Link to comment
Share on other sites

Nekem minden pillanata tetszik. Yoda tanításától a robotok bénázásáig, az egész nagyon szuper. 3-szor néztem meg az első részt és kétszer a másodikat. Imádom, egyszerűen csúcs.

 

Nem találok benne semmi kivetni valót...ha találtam volna, szóvá tettem volna. :)

 

Ez a két rész jobban tetszett mint a mozifilm.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Hmm... az epizód elején amikor vázolják, hogy milyen nagy a baj, az első snitten az látható ahogy két köztársasági hajót lőnek. Ez egy az egyben a második részből lett átollózva, igaz csak egy pillanatra tünik fel.

 

Az epizód elején a híreknél a másik epizódokból vagdosnak be. Látszódik pl. egy snitt a Padmés/Jar Jaros részből, meg persze sok másikból.

Link to comment
Share on other sites

"Kezdésnek" nem volt rossz. :) Yoda nagyon tetszett és rögtön a Dagobah jutott eszembe a ténykedései láttán. Mondjuk a droidok nekem is picit már túlzóan bugyutának tűntek, de az bírtam amikor a tűzér a programozására fogta a bénázását. :) Ezek szerint nem is annyira harci droid képzést kaptak ezek, hanem csak a nagy számú sorozatgyártásra mentek. A klónok ezzel ellentétben nagyon feelingesek voltak. :) Kicsit érdekesnek találtam amikor Yoda elkezd nekik az Erőről magyarázni, picit idegenkedtem is ettől, de aztán csalódottan vettem észre, hogy nem maradt ideje ezt kifejtenie a klónoknak ott a barlangba. Noh, hajrá kolmilan, nézném a kövi részt is. :D:)

Link to comment
Share on other sites

Folyik a nyálam... :) Jó volt! Yoda for president!! A Toydari fajban hatalmasat csalódtam. Kellemesen! Watto után nem gondoltam volna, hogy ennyire semlegesek tudnak maradni egy ilyen szituációban, és tényleg a mutatott teljesítmény alapján tudnak dönteni. Persze a versenyeztetés az nagyon toydaris volt, ám ennek ellenére teljesen korrekt. A végén pedig kibújt a szög a zsákból. A sok mézes mázas szöveg után azonnal ki akarták nyírni a királyt Dooku -ék.

 

De visszatérve Yodára. Okos tanító, aki mindenre odafigyel, és a barlangos okítása szinte azonnal termő talajra hullik, mert a klónok remek csellel teszik harcképtelenné a droidekákat. Imádtam azt a jelenetet ahol ezt szóvá teszi Yoda. A klónok eleinte nem értik a mestert, nem tudják mit csinál. Jól ki volt dolgozva ez is.

 

A klón parancsnok sérülése is piros pont, a sántikálása pedig telitalálat. :) A droidok humoros oldala inkább bejött, mint nem....bár volt amit én is kihagytam volna. Mindent egybe vetve nagyon jó kezdés volt és izgatottan várom a folytatást.

 

Még csak egyszer láttam a részt, ami elég kevés. Mindjárt töltöm is be újból. :)

Link to comment
Share on other sites

Hát ez eszméletlen jó lett.Féltem attól, hogy nem fogja áthatni a Star wars feeling, de teljesen ok lett.Az elején a köztársasági hajó menekülése során olyan érzés fogott el ,mint mikor Han manőverezte ki csillagrombolók támadását.Yoda fenomenális nekem is Luke tanítása jutott eszembe róla, a Dagobah-n.Olyan igazi öreg bölcs.

A battledroidokat sokatokkal ellentétben meg imádtam.Nekem nagyon bejöttek a beszólásaik.Nagyon jó ötletnek tartottam Yodától, mikor az Erővel felemelte a droidot és a fegyvereivel intézte el a többit.

 

Ami zavart az nem a filmben volt, hanem a képernyőn.Idegsítő volt számomra a sok kiírás("premier series, meg CN-HD).Ja igen és néha a bal felső sarokban a tvpgv felirat.Vagy mikor a bal alsó sarokban előzetest mutattak a következő részből.Ezek elvonják az ember figyelmét a cselekményektől.De gondolom ez Amerikában így szokás.

 

Ami még nekem jó, hogy a felét értetem is felirat nélkül.Jó nyelvtanulásnak is.

Link to comment
Share on other sites

Sikerült megnézni! Yoda itt végre olyan régi trilógiás Yoda. A magyarázás, ahogy lelket önt a klónokba, a madárkás rész a harc végén. Látszik, hogy a csata hevében sem veszti el a fejét......A toydari világról az ausztrál táj és némi korall fúziója jutott eszembe, főleg a zenében hallható dodgeridoo miatt.

 

Várom a következőt!

Link to comment
Share on other sites

No, én is megnéztem. Hatalmas volt. Az eleje kicsit idegennek hatott (kicsit sokszor láttam a szutyok minőségű TCW-t, és hozzászokott a szemem ahhoz, így szokatlan volt a szép tiszta kép). A sztori bejött, bár azért én is remélem, hogy nem csak Dooku-VEntress konspirál vs Jedik-klónok lefölözik őket. Bevezetőnek jó volt.

Yoda az ász. Ez a tökéletes példája annak, hogyan kell valakit minden idők legnagyobb harcosává tenni, de az mégse legyen olyan abszúrd, mint a CW-ben (nem dobált C-9979-eseket, nem tolt vissza MTT-ket). Ment, harcolt, sokszor nyúlt az Erőért és kihasználta fürgeségét és méretét.

A toydari király is begyütt, jó fej volt, bár sose hittem, hogy minden toydari olyan, mint Watto. A döntése szerintem logikus volt, hogy látni akarta bizonyítékát annak a sok hencegésnek, amivel elé álltak. A hold is érdekes volt.

A doridok poénjai nekem bejöttek, kivétel a tankos mutatvány. Ez az AAT vs fa dolog nem csak logikátlan, de ésszerűtlen is volt, szóval a droidot totál ostobának állította be. Szerencse a szerencsétlenségben, a droidekákkal egyáltalán nem, a B2-esekkel meg csak csínyán poénkodnak.

A nagy kedvencek pedig a klónok lettek. Féltem, hogy nem nevezik el őket, alaptalanul. Főleg Thire-nak örültem, ő ugyanis az a klón, aki az ep3-ban jelenti Sidiousnak, hogy nem találták meg Yoda tetemét. Szóval, minden tekintetben jó a szereplése, hiszen egyérszt túléli a háborút, szóval hallgatott Yodára, másrészt, később ő kutatja a holttestét.

Apróság, de bejött a Consular osztályú cirkáló felfegyverzett példánya. Egyrészt, egy képregényben már volt szó arról, hogy ezeket is ellátták fegyverekkel (még az ep1 előtt), mint rendvédelmi hajókat, másrészt, az ep1-ben még fegyvertelen hajó már fegyveres, ez is erősítve a háború érzését. Nem utolsó sorban, nagyon szép jármű.

És végül Yoda vs Ventress. Hát ez a tyúk nem az eszéért lett bevéve a Sötét Oldal klubjába (bár sose hittem). Kikezdeni Yodával? Mikor még Sidious is inkább iszkolt, mikor a kis törpe nem lett freskó az első támadás után? Aki elől Dooku is megpattant? Hol él ez, vödörben? Yoda meg alaposan helyretette a kis kobakját. "Erős benned a Sötét Oldal. De nem annyira." Slutty, már el is vette a kardokat, megnézte, aztán visszaadta.

Végül, öröm volt hallani itt-ott egy kis klasszikus dallamot is. Jót tesz a szériának, hogy mindig a legjobb pillanatokban vált át Williams taktusaira (még ha olykor át is vannak hangszerelve).

Szóval, begyütt, csak így tovább.

Link to comment
Share on other sites

Dzséjt. Ventress szemében Yoda csak egy Jedi. Nem hiszem, hogy hatalmas nimbusza lenne a sithek köreiben. Ventress pedig pont azt csinálta amit Grievous. Nagyokat mondott, de ha gázos a helyzet, akkor menekül mint egy gyáva nyúl.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information