Ugrás a kommentre

1x04 - Day


Ajánlott hozzászólás

5 órával ezelőtt, kudar írta:

 

 

Amúgy most nagyon élénken él bennem még az Inkvizítor: Vörös penge felemelkedése című regény, mert az pont ezt mutatja be baromi részletesen, hogy egy padawan, aki képtelen elengedni a mestere halálát vagy éppen a múltban történt dolgokat és a Jedi mesterek csak sulykolják belé h meditáljon, engedje el, és örüljön neki h egyé vált az erővel...pedig azok se szép halált haltak  - vagyis nem igazán segítenek, csak ezt mondják újra és újra, mintha az segítene - és mintha pont ezen okok miatt meg se érintené a jediket egy társuk halála. És ez után a könyv után most csomó ilyen jellel találkozom, amit felvetett a könyv is...így aztán nem csodálom hogy Osha képtelen elfogadni ezt a tant, hogy csak úgy örüljön ha valaki eggyé válik az erővel vagy hogy engedje el a múltbéli sérelmeit, és pont ezért látom rajta azok a jeleket amiket a könyvben is a főszereplőn, így én ezért is gondolom, hogy van itt esély átfordulásra. :)

Yoda is ezzel a szinte üres frázissal nyugtatta Anakint, aki tulajdonképpen adott egy esélyt jediségnek, hogy segítsen a problémáján. Csak sajnos a dogmák őrzőjéhez fordult, Obi-Wan talán tudta volna, hogy Padméról beszél. Yoda maximum azt hihette, hogy Kenobiról. Szóval nem csoda, hogy ilyen inkompetens fogadtatás után a mézes mázas Palpit választotta. Jó a párhuzam tehát az ep3-mmal. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Yoda minden szava ült. Anakin akkor nem jedis megoldásra vágyott, csak még ő se tudta. 

 

Jecki gondolatai is csak abban a kontextusban aggályosak nekem, hogy itt egy teljesen értelmetlen halálról volt szó. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Qimir amúgy milyen alkuról beszélhet Mae esetében? Akkor mégse bosszúról van szó? 

 

A másik pedig Mae pálfordulásával kapcsolatos. Mae az egész epizód alatt gyanakodva néz Qimirre. El tudom képzelni, hogy azt gyanította, ő a mestere, és arra manipulálta, hogy megölje Kalnaccát, így teljesítve a tesztet.

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Őszintén, nekem is gyanús lenne Qimir. Eljön erre a bolygóra és felkutatta Kelnaccát egyes egyedül? És nagyon segítőkész, talán már túlságosan is. :)

 

Amúgy szerintem Mae részéről ez bosszú volt, azt a 4 jedit akarta megölni, akik a brendokon voltak. A sith részéről viszont egyelőre nem tudjuk az alku rá eső részét.

 

7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Egyáltalán honnan tudja, hogy Sol a neve? Nem mutatkoztak be egymásnak.

Na ez meg a másik. Vajon Qimir honnan tudja Sol nevét? Tudom korban nem tudni, hogy Qimir hány éves (persze ha feltételezzük, hogy nem red herring és valóban ő a maszkos), de ha ő is ott volt a Brendokon, akkor az megmagyarázná a dolgot.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Bence1997 írta:

A sith részéről viszont egyelőre nem tudjuk az alku rá eső részét

Pedig azt fontos lenne tudni, hogy a sith miért adta a nevét ehhez a Jedi gyilkos akcióhoz?

 

7 perccel korábban, Bence1997 írta:

Qimir hány éves

Ránézésre annyi idős, mint Mae.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Az is lehet, hogy a gyilkos a székbe tette a vukit. :)

 

Qimirnek valamilyen alkuról beszélt. :hmm: Amúgy Solt még megölheti fegyvertelenül, bár igaz, a négy kijelölt személy már nem jön össze Maenek.

 

És Qimir hol volt az első rész végén? :) Nem mondom, van benne ráció, de én egyelőre kitartok az Osha = Akolitus elméletben.

 

Korilra már én is gondoltam az előző rész megtekintése után, de jelenleg úgy gondolom, hogy inkább csak kapcsolatban áll a sithtel. Meg most így hirtelenjében én inkább emberi kéznek látom a maszkosét:

image.png

 

image.png

Az alsó kép alapján nem tűnik emberinek a kéz

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na közben utánanéztem: ugye Osha (és Mae) jelenleg 24 évesek. A színésznő, Amandla idén tölti be a 26. életévét, tehát stimmel a dolog. Manny 38 éves. Persze láttunk már olyat, hogy idősebb színészek játszanak el fiatalabbakat (Diego Luna már a 40-es éveiben jár és közben egy 20-as éveiben járó férfit játszik), szóval lehet a kis elméletem itt bukik meg. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát emberek... Ez gyorsmenet volt a javából. Rövid, de intenzív élmény. :lol:

Nézzük csak... Először is, az itt bemutatott dolgok után elég nehéz elhinni, hogy nem Qimir a Sith Nagyúr. Ha csak Mae-ho mestere nem jár folyamatosan a nyomában, akkor kézenfekvő a magyarázat. Pláne azért, mert baromira látszik, hogy megjátsza magát. Bénázik a ládákkal, de közben úgy szaladgál egy dzsungelben, mintha minden nap megtenné azt az utat. Folyamatosan manipulálja Mae-t, tudja, mely szavakat kell kiejtenie a száján, hogy a megfelelő érzelmet váltsa ki. Mindezek mellett elég konkrét benfentes infói vannak Mae múltjáról és jelenlegi küldetéséről. Aztán tíz perccel azután, hogy Mae elmondja Qimirnek, elárulja a mester, Kelnaccát holtan találja. Tíz perc, vagyis a Sith-nek itt kellett lennie a bolygón, ráadásul olyan közel, hogy meg tudja előzni Mae-t. Ráadásul, amikor Mae közli, hogy a Jedik nem fogják börtönbe zárni, miután elmondja, kit ismer, Qimir egész karaktere ugyanúgy megváltozott, mint amikor a második részben Oshával beszélt. A magas, visítós hangja elmélyült, az addig védekezően magasban tartott kezét leeresztette, a kalimpálás átment békés lengedezésbe. Aztán visszavált, de mintha Mae bejelntésére egy pillanatra kiesett volna a szerepéből. És végül egy nem annyira észrevehetetlen vizuális utalás. Qimir majdnem pont ugyanúgy lép oda Oshához, mint a Sith. Ugyanolyan az arány a nő és a férfi között, ugyanaz a kamerabeállítás:

yUXUkOU.png

hfGyczn.png

Durván meglepne, ha nem Qimir lenne a Sith.

 

Aztán, itt a jó öreg, vagyis most fiatal Ki-Adi-Mundi, hála az égnek, megtudhattuk, hogy a tagadás nála nem az öregkori elhülyülés jele, hanem default beállítás. Ugyanakkor nem ő volt a legérdekesebb ezen a kis tanácsülésen. Először is kiderült, hogy a Nagytanács és a Szenátus között már most van összefonódás. Amikor Vernestra közölte, hogy a Nagytanácsnak tájékoztatnia kéne a Szenátust, egyből az ep2 ugrott be, ahol Windu akarta tájékoztatni a Köztársaság politikai vezetését arról, hogy meggyengültek az Erőben. Akkor Yoda hasonló érvvel hárította el a dolgot, vagyis azzal, hogy a Jedi Rendre nézve veszélyes lehet, ha ilyen infók a Szenátus kezébe kerülnek.

Maga a tájékoztatási kapcsolat engem nem lepett meg. Ez nem azt jelenti, hogy a Szenátus beleszól a Jedik ügyeibe, csak annyi, hogy a Jedi Rend, ami a Köztársaság nevében diplomáciai és békefentartó küldetéseket végez, köteles tájékoztatást adni a Köztársaság vezetőinek. Ez alap. Képzeljük el, ha a Jedi Rend minden szó nélkül bárhol, bármikor, bármit megtehetne anélkül, hogy a Köztársaság vezetői erről tudnának. Nyilván, amint az állam és a rend összeállt, ki kellett alakulni köztük egyféle alá-fölé rendeltségnek, hiszen nem működhet úgy hatékonyan egy állam, ha a fej nem tudja, mit csinál a kéz. A tájékoztatás amúgy már csak azért is szükséges lehet, mert egyrészt, ahogy az kiderült az előző részből, ebben az érában a Jedik még a Köztársaság határán kívül is ténykednek, így már csak a jó diplomáciai viszony és a hatékonyság miatt is fenn kell tartani a kormánykapcsolatot. Képzeljük el, ha egy Jedi küldetés során félremegy valami, és abból diplomáciai sz*rvihar kerekedik. Ilyen esetekben jó, ha a Szenátus nem csak utólag értesül a dolgokról, hanem már előre tud legalább az alapokról. Másrészt, vannak veszélyek, amik a Köztársaságot is érintik.

Ami viszont itt még szerintem nincs jelen az az, hogy a Szenátus, még pontosabban a főkancellár beleszól a Jedik ügyeibe. Úgy vélem, ha például a naboo-i blokád ebben az érában jött volna létre, akkor a Jedik szólnak a Szenátusnak, aztán mennek rendet csinálni és ez ellen senki sem tehet semmit. Sőt valószínűleg nem is akarnának, hiszen Vernestra szavai alapján itt még nagyon nagy a bizalom a Jedi Rend irányába. Az ep1 idején már Valorum küldte a Jediket, ráadásul titokban, ami egyrészt azt jelzi, hogy a Jedik már nem önállóak, a főkancellár óhaját teljesíti, valamint a bizalom is eléggé megcsappanhatott, ha még a Szenátus előtt is titokban kellett őket bevetni.

A másik, ami érdekes ebben a kis tanácsülésben, hogy a Jedik ezek alapján egymás közt is ármánykodnak - jóllehet, azt a Rend érdekében teszik, de mégis, már pusztán az, hogy a Renden belül történnek olyan dolgok, amikről a legfelsőbb vezetők mit sem tudnak, jelzi, hogy azért baljós árnyacskák már itt is vannak. A titkolózás, ráadásul ilyen ügyekben, sosem jó. És talán később ezért is próbál a Nagytanács mindent mikromenedzselni a Renden belül, mert itt nagyon félre siklanak a dolgok. Persze az érthető, hogy egy ekkora szervezetbe kellenek almenedzserek, olyan belső szervezetek, amik segítségével a Rend képes működni. Elvégre, a Jedi Rend a végnapjaiban is közel 10 ezer tagot számlált és a több ezer csillagrendszerből álló Köztársaságban ténykedett, ami azért elég nagy szám. Most még valószínűleg több tízezerre, ha nem több százezerre rúg a taglétszám, és a Köztársaság területén túl is ténykednek. Így például szinte biztos, hogy a kihelyezett enklávéknak és templomoknak megvan a maguk önálló rendelkezési hatalma, nem kell mindenben a Nagytanács jóváhagyását kérni. Ugyanakkor itt nem egy peremvidéki enklávé felejtette el jelentést tenni egy kalózbanda fosztogatásáról, hanem Vernestra egy Jedi gyilkost titkol el Yodáék elől. Ez egy elég komoly belső probléma, aminek jelentős következményei lehetnek. Ha kitudódik, és kiderül, hogy Jedik egy csoportja a Nagytanács jóváhagyása nélkül ténykedik, az komoly bizalmi problémákat és a Jedik tekintélyének hanyatlását idézheti elő - ami lényegében szükséges, hogy érthető legyen, Valorum miért csak titokban küldhet Jediket egy olyan krízis helyszínére, mint a naboo-i. Igazából pont annak kell bekövetkeznie, ami miatt Vernestra elhallgatja ezt az egészet Yodáék elől.

Mindezeken túl az, hogy a Jedi Renden belül is csak egy zárt kör foglalkozik ezzel, megalapozza azt, hogy az ep1 idején miért olyan vakok a Jedik a Sith viszsatérésével kapcsolatban. Bár mondjuk fura, hogy pont Ki-Adi-Mundit tették ide be, aki 100 év múlva kategórikusan kijelentette, hogy a lehetetlenség a Sith-ek visszatérése, de ő kezd olyan karakterré válni, aki nyakig elmerülve a vízben is azt bizonygatná, hogy csont száraz. :evil:

Ugyanitt elhangzik még egy fontos adalék, ami számomra helyre rakott egy fontos dolgot a Jedikkel kapcsolatban. Finoman szólva sem tetszett az az előző részben prezentált esemény, hogy a Jedik csak úgy megjelenhetnek egy bolygón és beleszólhatnak mindenbe, még akkor is, ha az nem köztársasági világ. Persze, ha a bolygó vezetői vagy épp egy falu vezetői megkötöttek valamilyen egyezményt a Jedi Renddel, hogy eljárhatnak békefentartó ügyekben azon a világon, akkor nuku gond. Én úgy képzelem, hogy azokon a Köztársaságon kívüli világokon, ahol van Jedi létesítmény, ott van a Rendnek jogköre eljárni - akár az egész rendszerben is. Ugyanakkor úgy tűnt, a Brendok csak egy random lakatlan világ, ahol letelepültek a boszik, rajtuk kívül nincs ott civilizált népség, vagyis ők az ottani társadalom vezetői. Akik nyilván nem egyeztek bele abba, hogy a Jedik beavatkozhatnak. Indaráék meg valamiért arra jártak.

Most viszont Vernestra azt mondta, Sol, Indara, Kelnacca és Torbin ott állomásoztak a Brendokon. Vagyis akkor ott, vagy legalábbis abban a rendszerben is lehetett egy Jedi templom, így ez így máris kerek a sztori, hogy a Jediknek miért volt itt jogköre intézkedni. Bár így még hülyébben jön ki Indara hazugsága arról, hogy azt hitték, a bolygó lakatlan.

 

Mae hirtelen pálfordulása meglepett. Ezek szerint ő annyira azért nem elkötelezett a Sith-ek irányába, vagy legalábbis a család nála is erősebb köteléket jelent, akárcsak Darth Vader esetében. Ugyanakkor ezután úgy érzem, hogy Mae sorsa megpecsételődött. És ezt nagyjából ő is tudja, nem véletlen nem mert kimenni a kunyhóból. Apropó, hát igen, na én valahogy így képzelem el a Jedik és Sith évezredes első találkozását. Az egész jelenet iszonyú hátborzongató volt, megkockáztatom, hogy horror szint. A vizualitás lucasi szintet ért el. Amikor Mae belép Kelnacca kunyhójába, még naplemente van. Ahogy meglátja a fénykarddal ejtett sebet és rádöbben, hogy a Sith ott van, kihuny minden fény, beköszönt a sötétség. "Amíg van fény, van remény" - mondta Poe a Csillagpusztító elleni támadás során. Itt már nincs fény, sötétség van. Beléptünk a szörnyek birodalmába.

És aztán, először Sol érzi meg a szörnyet, ami mint egy fenyegető fantom, egy baljós árny leereszkedik Verosha mögött. Aztán odalép, a lány szinte megbénul a félelemtől. Jecki kérdése szinte aláfesti a rém megjelenést: "Mi ez?" Nem "ki ez?" És az a sisak... Hát hogy is mondjam, van egy olyan érzésem, hogy a sisak kitalálóját egy bizonyos savasvérű idegen lény kobakja inspirálta, vagy hasonló. Az acélosan csillogó fogazat, a szem, azaz a lélek tükrének hiánya... Nagyon hátborzongató. Maul ördög volt, Vader robot, Sidious gonosz varázsló, ez pedig itt egy szörny.

És akkor még ehhez hozzájönnek az olyan apró nüánszok, minthogy úgy néz ki, mint akit a Jedi lovagok osztaga nem is igazán foglalkoztat, jobban érdekli Osha. Aztán meg simán földhöz vág 8 Jedit. Hát, ha ez itt a Sith tanítvány, mire lehet képes a mestere? Oké, talán itt közrejátszott az is, hogy a Jedik valószínűleg a elgrosszabb forgatókönyv esetén sem számoltak ilyen hatalmas erőkkel bíró egyénnel. Bár két résszel ezelőtt Sol, és most Vernestra is megállapította, hogy Mae-ho Jedi képzést kapott, elemzéseik alapján nem számoltak azzal, hogy ekkora támadó erővel fognak szembekerülni.

Apropó, nekem úgy tűnt, hogy Vernestrában és Holdenben már felmerült a Sith lehetősége. Utóbbi mondja, hogy Mae része lehet egy szakadár rendnek, vagy valami még rosszabbnak, Vernestra pedig úgy véli, Mae csak egy része a mestere nagyobb, változást hozó tervének.

 

Ki szeretném még emelni a látványvilágot. A Sith megjelenését már ecseteltem, ami brilliáns. A legfélelmetesebb Star Wars jelenet részemről. De nagyon baba volt Khofar világa is, amit remek húzásokkal idegenítettek. A veszedelmes bogarak, a ködpamacsok, a hegyek, a sűrű dzsungel és a normális erdő jól látható határa. Mégis, még itt is van valamiféle civilizáció. Ebből is látszi,, hogy nem kell teljesen vad dolgokat kitalálni ahhoz, hogy remek idegen világokat alkossunk. Néha persze az sem árt, mert úgy lesz igazán színes az SW. Bár bolygók terén amúgy sincs baj a The Acolyte-ban. Khofar viszont az egyik kedvenc bolygóm lett így.

 

Mindezeken túl tetszik még, hogy formálódik a barátság Osha és Jecki között, illetve, hogy Yord (jesszusom, még csak most említettem meg először? :o ) bár nem feltétlen örül Osha jelenlétének és azért akadékoskodik, nem ellenséges vele, sőt még igyekszik így vagy úgy segíteni neki.

 

Két dolog van, ami nem annyira jött be. Az első, hogy Indara és Torbin után Kelnacca méretes csalódás volt. Most komolyan, eddig egy wookiee Jedit ismertünk, a plüsmaci üzemmódú Gunjit. Végre itt egy kifejlett wookiee Jedi mester, aki ráadásul két résszel ezelőtt elég komoly belépőt kapott. Erre láthattuk kétszer bemenni a kunyhójába és vacsit főzni. Aztán off-screen meghalt a székében ücsörögve. Azért ez nem kicsit volt meh - bár erre csak utólag jöttem rá, mert a Sith mesés belépője alaposan elterelte a figyelmemet. De így utólag erre a jelentéktelen szerepre egy kevésbé érdekes fajú Jedit is elhasználhattak volna. Egy twi'leket mondjuk.

A másik pedig az epizód vége. Azt nagyon elcseszték azzal, hogy nem folytatódik közvetlen utána az 5. rész eleje. Nem tudom, nem tiltja az emberkinzást véletlen valami Genfben kötött egyezmény? Mert a következő hét azért na, embert próbáló lesz.

 

A folytatásra a tippem: a Sith felszecskázza a vörösingeseket, aztán Sol, Yord, Jecki és Osha, na meg Mae fogócskázhat vele kicsit az erdőben, és próbálnak eljutni a hajóig. Remélem, jó kis horrorsztori kerekedik belőle. Viszont van egy olyan rossz érzésem, hogy Yord már nem sokáig lesz velünk. :( 

 

8 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Este jönnek elő...nagyrészt. :D

Jár a pacsi neked az utalásért. :D 

Amúgy a Sith sityakján túl van még egy érdekes alienes párhuzam: a Sith ugyanúgy a magasból száll alá Verosha háta mögött, mint ahogy - a filmtörténelemben először - megjelent a felnőtt xenomorph Brett mögött. Ráadásul Brett esetében az előtte álló Jonesy vette észre először a veszélyt, míg itt Sol mester, és Brett/Osha csak ezután fordult a szörny felé, ami szép lassan fölé magasodott és egy ideig mintha csak nézte volna.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az első gondolatom a rész végén az volt, hogy mennyire örülök neki, hogy a Baljós árnyak nem sorozat lett, mert a rész tematikája alapján a heti rész ott ért volna véget, hogy kinyílik a hangárajtó és megjelenik Maul... :D

Hogy lehet ilyen helyen vége a résznek? Gyakorlatilag egy fénykardpárbaj kezdetén...?

És most várni egy hetet a folytatásra? Kemény lesz.

Kicsit sajnálom amúgy, mert a feszültségkeltés 10/10 volt, az adrenalin a többségünkben megindulhatott, és így ezt most elvágták, az új résznek pedig lehet jót tett volna, ha ebben a felfokozott állapotban maradhatnak a nézők.

 

A rész vége amúgy mindent vitt, nagyon tetszett, de nagyon hosszú 1 hét vár rám :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon tetszetős epizód volt számomra, az eddigi legjobb a sorozatban. Rövidségét ellensúlyozta az események kavalkádja. Haladjunk időrendben.

 

Bepillanthattunk a Jedi-rend működésébe. Instant prequel nosztalgikus érzések rohantak meg, amikor mutatták a padawanok képzését, majd a haditanácsot. Jó látni, hogy Osha és Jecki nagyon közel került egymáshoz. A kezdeti nyersessége ellenére nagyon megkedveltem a theelint. Talán ebben is rejlik a sorozat erőssége: szerethetőek a karakterek, érdekel a sorsuk. Yord is hiába csinál sokszor hülyét magából, vagy mond nem éppen oda illő mondatokat, ez a szabályok iránti megrögzött rigorózusság egészen másképp önt formát, mint majd később Windu mesternél. 4 rész után kijelenthető, Yord karaktere már most telitalálat. :) Visszatérve Oshához. Kissé furcsállottam az elején, hogy bár számára kiderült, Mae nagyon is életben van, hajlandó lenne ezen túllépni, mondván ez most már a Jedik dolga. Az volt az érzésem, mintha Mae-t lelkileg sokkal jobban megborította volna, hogy az ikertestvéréről kiderül, hogy életben van. Azért persze a kezdeti határozott ellenkezése ellenére Oshát sem nehéz meggyőzni, hogy csatlakozzon a küldetéshez. Az eligazítás nagyon vicces volt, ezek voltak Yord nagy pillanatai.

 

A Jedi tanácskozás rövidsége ellenére rengeteg információval szolgált. Először is, a Szenátus már most felsejlik a Rend operatív döntései mögött. Ez biztos, hogy a HR idején nem volt így, ott Soh főkancellár és a Jedik között jóval inkább egyenrangúbb, kooperáción alapuló kapcsolat van. Vernestra mondata itt azonban azt sejteti, a Szenátus már valamiképp befolyásolja a Nagytanács döntéseit, amelynek tehát már nincs meg az a nagyfokú autonómiája, mint korábban. Én ezt talán, az eddigi ismeretek alapján, a nihil háború és az azt eredményező presztízsveszteség számlájára írom. A Nagytanács "kiiktatásával" így nem tartom valószínűnek, hogy Yoda vagy akár a többiek (Yarael Poof, Oppo Rancisis, Yaddle) felbukkannának. Itt volt viszont abszolút meglepetésként Ki-Adi-Mundi! Én rendkívül tudok örülni az ilyen cameóknak, főleg ha még szerepe is van az illetőnek és nem csak a háttérben áll. Ironikus, hogy az a Mundi is közreműködik ennek a Mae-problémának a felgöngyölítésében, aki később a lehető legmagabiztosabban vágja rá, hogy "Képtelenség, a sithek ezer éve kihaltak". Ez is jelzi számomra, hogy a mostani történéseknek nem igazán lesz hírmondója a Jedi-rend egésze felé. Vernestra számomra továbbra is nagyon merev és komoly, bár ezt az alaptulajdonságát már fiatalkorában is jó párszor felvillantotta (15 éves kora ellenére). Azért dühe érthető: egy 16 évvel ezelőtti elsinkófált ügy készül éppen ráborulni a teljes Jedi-rendre. Nagyon is megértem, hogy kezdetben miért nem akarja Sol-t ráállítani az ügyre.

 

Ki kell emelni a Khofar rendkívül látványos és vibráló élővilágát. Nagyon jó volt látni a bolygó felszínét, de még azt is, hogy az erdőségen kívül azért van kezdetleges infrastruktúra, helyi kereskedők, kitaposott erdei ösvény stb. Amikor libasorban haladnak Bazil mögött még az elején, hát kedvem lett volna nekem is túrázni. Minden hülyesége ellenére Yord azért itt is demonstrálja, helyén van a szíve és az esze. Na meg a humora is. :D Örülök, hogy Bazil jelentős funkciót kapott és talán az is jelzi, hogy 100 évvel korábban vagyunk, hogy nem valami ultramodern sépci kütyüvel erednek Kelnacca nyomába, aki bár régóta a bolygón él (tehát valahol lehetett egy Jedi-előörs), de csak az elmúlt egy évben tűnt el mindenki szeme elől. Rendkívül látványos és sűrűn berendezett volt a kunyhója (vagy inkább erődítménye), még elidőztem volna ott, nézve a vuki mindennapos tevékenységét. Osha már kezdi újra felvenni az Erő fonalát, a bogaras rész ennek demonstrálásául szolgált. 

 

Sokan írjátok részről-részre, hogy Qimir többnek mutatja magát, mint ami. Én ezt nem gondolom. Komoly képességei vannak a nyomkeresés stb. terén, de én továbbra is azt gondolom, hogy ő csak egy Sith-szolgáló, egy olyan nem Erő-érzékeny ember, aki segíti az ügyüket, hasonlóan később Ochihoz. Aztán persze még meglepődhetek. Mae gyors "pártváltása" engem eléggé meglepett. Továbbra is azt érzem, az ikrek találkozása rá nagyobb hatással volt, mint Oshára. Kelnacca halála váratlan volt. Azért remélem, a vukit még láthatjuk flashback-jelenetekben. A rész vége meg instant hátborzongás volt. A Sith leereszkedett, mint valami manifesztálódott őserdei démon. Ha van a borzalomnak megtestesülése, akkor az ez, a Sith és rendjének iszonytató jelenése ez, ami végpusztulást ígér az egész Galaxis számára. Így félbehagyni egy epizódot már-már kimeríti a bűncselekmény fogalmát. :D De annyi baj legyen. Lesz mit tűkön ülve várni. Hullani fognak a Jedik, az biztos.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

 Vernestra egy Jedi gyilkost titkol el Yodáék elől. Ez egy elég komoly belső probléma, aminek jelentős következményei lehetnek.

Lehet meg is szüntetik később ezeket a kis tanácsokat éppen ezért. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2024. 06. 19. - 4:37, Bence1997 írta:

Qimir, Qimir, Qimir... te már a második epizódban is gyanús voltál, hát még itt. Otthagyja Maet egyedül, majd miután Mae átveri őt és a vuki felé megy, az már halott? :nana: Bár ennyire nem lehet egyszerű a dolog, ugye?

 

Nekem ez jut róla eszembe folyton:

 

 

I'm 90% sure that Qimir is the Sith Lord. :lol2:

 

Reméljük, csak nem ilyen egyszerű, mert akkor elég primitív a dolog, gyakorlatilag már a trailerben gyanússá vált Qimir a sith code-dal. Reméljük duplacsavar lesz a dologban, talán az egyik anya lesz az, a zabrakot el tudom képzelni. A sisak fogai valójában ilyen Cad Bane-szerű csövek, és ha van funkciója, akkor lehet, hogy vmi égési sérült karakter (megint), és akkor lehet valamelyik anyja a lányoknak.

 

Még felmerült bennem Torbin is. Mi van, ha a Barash-esküt egy Torbin-projekció csinálta, mint Luke a Last Jedi-ban?

 

 

  • Nagyon tetszik 1
  • Nem értek egyet 1
  • Vicces 1
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, IndianaAndrisSolo írta:

Reméljük, csak nem ilyen egyszerű, mert akkor elég primitív a dolog, gyakorlatilag már a trailerben gyanússá vált Qimir a sith code-dal. Reméljük duplacsavar lesz a dologban, talán az egyik anya lesz az, a zabrakot el tudom képzelni. A sisak fogai valójában ilyen Cad Bane-szerű csövek, és ha van funkciója, akkor lehet, hogy vmi égési sérült karakter (megint), és akkor lehet valamelyik anyja a lányoknak.

Akkor nekem nem lenne bajom Qimirrel, ha lenne felette még valaki. Plusz ha nem az lenne a neve, hogy Darth Plaguies. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Akkor nekem nem lenne bajom Qimirrel, ha lenne felette még valaki. Plusz ha nem az lenne a neve, hogy Darth Plaguies. :D 

Dettó. Qimir teljesen logikus. Egy nagyon nagy fordulat akár erőltetett is lehet. Persze jól is kijöhetnek belőle, de én nem bánnám Qimirt mint sithet. Viszont arra mindenképp számítanék, hogy még lesz egy sith mester akit egyelőre nem láttunk. Az tényleg csalódás lenne, ha kiderülne hogy egyelőre csak ez a fogas alak a sith.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

37 perccel korábban, Yoda József írta:

És ha már végzett a mesterével?

Szerintem a sith mester még van annyira óvatos, hogy nem száll szembe nyíltan a Jedikkel. Habár az is igaz, hogy az egész történet mozgatórugóját még nem ismerjük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért nem hiszem, hogy minden olyan Sith óvatos, mint Palpi.

 

Az alapján, amit itt a rész végén letolt, ez a csávó erősebb lehet, mint a többi jelenlévő együtt. Szerintem sok Jeditől búcsút fogunk venni jövőhéten.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Pedig azt fontos lenne tudni, hogy a sith miért adta a nevét ehhez a Jedi gyilkos akcióhoz?

 

Főleg annak tükrében, hogy azáltal, hogy jediket vett célpontba, így a Rend figyelmét felhívja magára. Elvileg a sitheknek a háttérből kellene cselekedni, hogy ne kockáztassák a lelepleződést és nehogy a jedik tudomást szerezzenek róluk, ezzel azt kockáztatva, hogy idő előtt fellépjenek velük szemben. Egyszerűen Mae bosszúja nem indokolná, hogy a sith ezt a lelepleződést kockáztassa, hacsak nincs meg erre már egy konkrét terve, ezáltal ez az egész akció egy hosszabb távú terv része. Kíváncsi leszek mi lesz ennek a kifutása, mert azt a későbbiekből úgy tudjuk, hogy a jedik nincsenek tudatában a sithek létezésének még 100 évvel később se, úgy hogy vannak jedik (Yoda, Ki-Adi-Mundi) akik már ekkor képbe kerülhettek volna a sötét oldali fenyegetéssel. Mégis a sithek homályban maradtak egészen Maul feltűnéséig. Szóval ki lehetett számítva, hogy itt mit akart ezzel elérni a sith, ugyanis azt tudjuk, hogy nem lepleződött le. Mégis a kockázata azért megvolt, hogy potenciálisan így felhívja magára a figyelmet. Azt meg az első részből tudjuk, hogy az igazi terv a jedikbe vetett hit és magának az eszmének a megrendítése és szerintem ez kell legyen az egész akció hátterében, hogy a jedik diszkreditálódjanak, akár a padawanok szemében (Osha, Jecki mindketten valósággal hisznek a jedik eszményében), akár a Rend magasabb rangú tagjaiban, akár a Szenátusban.

 

10 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Vagy csak nem számítottak ekkora Erő-kitörésre. Akárhogy is legyen, a vadászidény megkezdődött. :palpatine: Mi lesz Yorddal? :para:

 

Szerintem elsőre el se akarták hinni mivel is állnak szemben, ezért érhette őket olyan meglepetésszerűen ez a támadás, de a többségük ujjgyakorlat lesz valószínűleg a sithnek, ugyanakkor azon is meglepődnék, ha itt a következő összecsapásban mindenkit levágna... úgyhogy van még remény Yordnak. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, Wilde írta:

Szerintem elsőre el se akarták hinni mivel is állnak szemben, ezért érhette őket olyan meglepetésszerűen ez a támadás, de a többségük ujjgyakorlat lesz valószínűleg a sithnek, ugyanakkor azon is meglepődnék, ha itt a következő összecsapásban mindenkit levágna... úgyhogy van még remény Yordnak. 

Sol valószínűleg túléli.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Olyan vad és gyors vágásokat sejtek, ahogy Palpi iktatta a Windu sleppjét. Bár ismerjük annak a párbajnak out universe dolgait, de in universe nagyon be lett csicskítva az a 3 mester.

Persze, itt van lovag és padawan is és remélem izgi és jól megkoreografált összecsapás lesz, mégis túl sokan vannak és arra a következtetek, hogy csak 3-an úszhatják meg. (Sol, Jecki és talán Yord is!)

De mi lesz utána? Hogy ér véget a konfrontáció az évad fele még hátra van? Persze 1000 féle képpen véget érhet a párbaj.

De nagyom sok izgi van itt:

-kiderül-e ki a maszkos?

-hányan maradnak életben?

-mi lesz az ikrekkel?

-ki, hogy távozik a szituból?

-mennyit tudnak meg ebből a templomi jedik és mit reagálnak rá?

-hogy jön ki ebből a sith és hogyan tovább a bosszú/alku ügy?

 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azért szegény Kelnacca, ő is gratulálhat a Jediknek. Ha Vernestra hallgat Solra és azonnal a Khofarra küldi, nem hazarendeli trécselésre, akár még meg is menekülhetett volna. Vagy legalább nem egyedül éri utol a végzet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.