Ugrás a kommentre

SW könyvek

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
18 órával ezelőtt, sirszalhasogato írta:

@Darth Revan9, új kiadása jön a Darth Plagueis-nek? Gondolom, max a borító kap Legendák-csíkot, más változás nem lesz; de ezek szerint nagyjából elfogyott az előző, és kaptak engedélyt a további értékesítésre. :)

Miért lenne új kiadás? Én úgy látom még rendelhető. A terjesztői rendszerben még lehetnek Legendák csík nélküli verziók is.

Hozzászólás ideje:
40 perccel korábban, sirszalhasogato írta:

Rosszkor nézted :D Tegnap még az volt kiírva, hogy megjelenés: március 25. Ezért kérdeztem. :)

Akkor esélyes lehet az utánnyomás. De benne van a pakliban, hogy időközben kaptak visszárut máshonnan, szóval lehetnek csík nélküliek is.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Most olvasom A Jedik gyermekei c. kötetet, és enyhén szólva is hagy kívánnivalót maga után. De amin eddig a leginkább lehidaltam az az, hogy az öreg Palpatine-nak volt egy kiskorú, tizenéves ágyasa (Irek Ismaren). Ez azért elég meredek szerintem...

Hozzászólás ideje:
27 perccel korábban, Darth Sky írta:

Most olvasom A Jedik gyermekei c. kötetet, és enyhén szólva is hagy kívánnivalót maga után. De amin eddig a leginkább lehidaltam az az, hogy az öreg Palpatine-nak volt egy kiskorú, tizenéves ágyasa (Irek Ismaren). Ez azért elég meredek szerintem...

Igen, sajnos a 90-es évek Bantamos SW könyvei között sok olyan van, amitől égnek áll az ember haja. Nekem a Szökevények (Courtship of Princess Leia) volt ilyen, amiben bár sok jó dolog is volt, Leia és Han totál karakteridegen viselkedése, és egyéb hasonló hülyeségek egy igen nehéz olvasmánnyá tették.

Hozzászólás ideje:
18 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Én a nosztalgiafaktor miatt nem tudok haragudni a Jedik gyermekei-re (az egyik első SW-könyvem volt), de amúgy tényleg elég meredek dolgok vannak benne :D

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
20 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Szerintem akire te gondolsz az Roganda Ismaren, nem pedig Irek, Irek ugyanis a fiú volt.
És Roganda elvileg 18 volt (vagy valamivel több), mikor összejöttek Palpatine-nal, szóval nem volt kiskorú.

Szerkesztve: - HeirToGrievous
Hozzászólás ideje:

Nem is tudom, Hambly könyveinél van-e lejjebb. A Jedi Herceg sorozaton legalább lehet röhögni. Ez a két könyv viszont nyűg és szenvedés, annyira száraz a stilisztika és sivár a világ ábrázolása, hogy tényleg minden egyes mondatért meg kell küzdeni.

Ízlések és pofonok én a Jedi herceg sorozaton nem tudtam nevetni, nekem az az alja meg a Holiday Special. Sőt inkább csak a HS, mert a könyveket még csak-csak elolvastam, de a lélek nem visz rá, hogy a HS-t megnézzem egyszer is. :D

Szerkesztve: - Darth Cupsy
Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, HeirToGrievous írta:

Szerintem akire te gondolsz az Roganda Ismaren, nem pedig Irek, Irek ugyanis a fiú volt.
És Roganda elvileg 18 volt (vagy valamivel több), mikor összejöttek Palpatine-nal, szóval nem volt kiskorú.

Igen, Rogandára gondoltam, csak elírtam.

Most visszaolvastam, és a jelek szerint, félreértettem a dolgot. Leia 18 évesen került be a Birodalmi Szenátusba, és Roganda legfeljebb két évvel volt idősebb nála akkor. Valamiért úgy maradt meg, hogy az ágyas két évvel fiatalabb, mint 18. Bár a lényegen nem sokat változtat, mert így is 60 év korkülönbség volt az öreg és a lány között.

A következő kötetetek (Sötétkard, Alkonybolygó) mennyire függnek össze ezzel a sztorival? Ha jól tudom, ez a hármas alkotja a Callista-trilógiát. Remélem, a minőségük jobb lesz, legalább magyar szöveg terén.

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

A következő kötetetek (Sötétkard, Alkonybolygó) mennyire függnek össze ezzel a sztorival? Ha jól tudom, ez a hármas alkotja a Callista-trilógiát. Remélem, a minőségük jobb lesz, legalább magyar szöveg terén.

Inkább az első és a harmadik kötet (a két Hambly-könyv) függ össze, a Sötétkard azért ettől különálló, de időben a kettő között játszódik. Valójában a Callista-trilógia csak egy nem hivatalos elnevezés.

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Igen, Rogandára gondoltam, csak elírtam.

Most visszaolvastam, és a jelek szerint, félreértettem a dolgot. Leia 18 évesen került be a Birodalmi Szenátusba, és Roganda legfeljebb két évvel volt idősebb nála akkor. Valamiért úgy maradt meg, hogy az ágyas két évvel fiatalabb, mint 18. Bár a lényegen nem sokat változtat, mert így is 60 év korkülönbség volt az öreg és a lány között.

Anna Nicole Smith és a férje között 63 év volt, és az fickó sem volt egy kifejezett Don Juan.

Fiatalon talán igen, de amikor hozzáment, biztosan nem.

Hozzászólás ideje:

A Pengeélen című regényt olvasta közületek valaki? Lehet, hogy a közeljövőben azt is becélzom. Többen a Tolvajbecsülethez hasonlítják. Azt én olvastam, nekem viszonylag tetszett (először 10/7-et adtam rá, aztán 10/8-at). 

Hozzászólás ideje:
9 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Inkább az első és a harmadik kötet (a két Hambly-könyv) függ össze, a Sötétkard azért ettől különálló, de időben a kettő között játszódik. Valójában a Callista-trilógia csak egy nem hivatalos elnevezés.

Így igaz, a Sötétkardnak annyi köze van a másik kettőhöz, hogy Luke kicsit depis Callista miatt. Nekem amúgy a Sötétkard egyáltalán nem tetszett, klisés ötlet volt gyerekes tálalással. Az Alkonybolygót se szerettem, de ott legalább az ötlet jó volt. :)

12 minutes ago, Iqvi said:

Ha még olvastad volna a Vérvonalat.:D

Nem hiszem, hogy valaha is olvasni fogom, de ha mégis, akkor se hiszem, hogy tudnám élvezni... Nem részletezném, hogy miért, szerintem már tudod. :):peace:

Szerkesztve: - caseyjones
Hozzászólás ideje:
On 4/17/2019 at 9:58 PM , Darth Sky said:

Én jókat olvastam róla, állítólag jobban sikerült mint az Ahsoka.

On 4/17/2019 at 4:14 PM , Nute Gunray said:

Külföldön mik a vélekedések erről a könyvről? Csak mert nekem az írónő első könyve, az Ahsoka elég nagy csalódás volt, és nem akarom, hogy túlzott várakozásaim legyenek, ha esetleg ez sem sikerül jól.

Erről jut eszembe: hol tudok olvasni külföldi véleményeket SW-regényekről? (Legenda vagy Kánon, teljesen mindegy). Olyan helyekre gondoltam, ahol regényekre lebontva tudok véleményeket olvasni, mint ahogy ezen a fórumon is vannak topicjai a Kánon-könyveknek. 

Hozzászólás ideje:
On 3/18/2020 at 12:36 PM , Nute Gunray said:

Ez a könyv nekem is szenvedős volt, mikor elolvastam 10-12 évvel ezelőtt. 

Amíg nem lehetett kapni az új, szukitsos kiadást, a régit legjobb esetben is 8-9000 Ft-ért lehetett kapni. Jó, hogy annak idején nem vettem meg. Ezt a 3 ezer valahány forintot is soknam érzem érte az elolvasása után. 

Hozzászólás ideje:
On 11/26/2019 at 9:12 AM , Pildi said:

Jól értem, hogy a Legends kapcsán az USA-n kívüli piacokról kivonásról van szó?

Mert ha az USA-ban még kaphatóak lesznek ezek a könyvek, akkor végső esetben onnan még lehetne rendelni. Igaz, angolul, de legalább új lendületet kapna tőle a nyelvtanulás.

Pont most jutott eszembe nekem is ez. Minden rosszban van valami jó. :) 

Sőt, azt számoltam, hogy anyagilag is jobban kijövök, már ami a The New Jedi Ordert illeti.

Ugyanis, ha magyarul megjelent volna mind a 18-19 vagy tudom is én hány regény, azt be kéne szorozni legalább 3.500 Ft-tal, ami legjobb esetben is minimum 63.000 Ft. EBay-en meg találtam teljes pakkokat, szállítással együtt 40-50.000 Ft között. De még darabonként is jobban megér(het)i: az első részét használtan már szállítással együtt is meg tudom rendelni alig több mint 2.000 Ft-ért. 

Annak mondjuk, aki nem tud angolul, illetve nem is akar tudni, ez nem megoldás. De nekem nem jelent problémát. :D 

Hozzászólás ideje:
On 10/30/2019 at 9:24 PM , HeirToGrievous said:

Mármint a "New Jedi Order"höz?

Nem igazán, leginkább csak utalások történtek a Vongokra, vagy a NJO-ben lévő eseményekre, pl. a KOTOR játék első részében, a "Töréspont"ban stb.

Bár "Az Álmok Bolygóját" azért érdemes előtte elolvasni. Sőt, azt el is kell előtte olvasni.

De mi az, ami miatt feltétlenül szükséges elolvasni Az álmok bolygóját a TNJO előtt? Én elolvastam, említik benne a vongokat, de visszatér esetleg valamelyik fontosabb szereplő belőle a TNJO-ban? 

Hozzászólás ideje:
39 perccel korábban, caseyjones írta:

De mi az, ami miatt feltétlenül szükséges elolvasni Az álmok bolygóját a TNJO előtt? Én elolvastam, említik benne a vongokat, de visszatér esetleg valamelyik fontosabb szereplő belőle a TNJO-ban? 

Egy olyan szereplő visszatér, akire csak utaltak Az álmok bolygójában.

Hozzászólás ideje:
17 minutes ago, Darth Cupsy said:

Vergere, gondolom én.

Több mint valószínű. :hmm: Viszont a Wookipedia szerint ő rá nemcsak utaltak a Rogue Planetben, hanem valamilyen üzenet formájában meg is jelent Anakinnak. (Rémlik is valami, talán Ami egyik álmában jelent meg - bár nem vennék rá mérget, nem hagyott sok nyomot bennem a könyv...)

Habár nem tudom, Revan mit értett pontosan utalás alatt. :)Mindenesetre csekkoltam már Wookie-n, és Vergere több TNJO-műben is tiszteletét teszi, szóval, nagy valószínűséggel rá gondolt Revan. De majd jön úgyis, és megerősíti. :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.