MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 19. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 19. Én a végén járok, továbbra is nagyon jó lesz! Viszont jut eszembe. Pont tegnap jártam egy olyan résznél, ahol konkrétan ki van hangsúlyozva, hogy a mando nem különbözteti meg a nemeket. Szerintem ez korábban is elhangzott, majd másodszori olvasásra összeszámolom mindet És ha már itt tartunk, akkor nálunk van Norb(')ika, Tom(')ika, Jan(')ika, náluk meg Bard'ika és Ord'ika (az angol eredetiben is k-val írják?), ez is amellett szól, hogy lehet abban valami, ami a lenti szövegben olvasható 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 19. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 19. Már a Coruscant-ban is említette az írónő egy helyen, hogy a mandalori nyelvben nincsenek nemek. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 22. Elolvastam mindkét RepCom-könyvet (Coruscant, Színvallás). Még mindig nagyon tetszik, ez a sorozat, sőt! Abszolút TOP3-as a Thrawn-ötösfogat és az X-szárnyúak mellett. Ami nálam nagy pozitívum, hogy a harctéri részeket nem vitték túlzásba, ellenben nagy teret kaptak az egytől-egyik érdekes karakterek fejlődése, dilemmái, döntései. És nem érzem egy pillanatig sem hiteltelennek egyiket sem. Plusz piros pont a revizorért (nem gondoltam volna, hogy hitelesen be lehet rakni egy ilyen karaktert SW-be, de remekül sikerült) A szereplők sokszínűek, szerethetőek és utálhatóak. A Jedik nem a majdnem tökéletes, hős vonalat képviselik, és ez teszi kevésbé sablonossá egy hősökről szóló történetekhez képest. Nekem nagyon tetszik, hogy Traviss mert hétköznapi és esendő Jediket írni, hősökből vannak elegen a filmekben. Remekül megmutatta, hogy nem csak belőlük áll a Jedi-rend. Bár tetteik valószínűleg nem fogják megrengetni a galaxist, az út, amit bejárnak, éppen olyan érdekes, mint a nagyoké. A klónok egytől egyig egyediek és időnként imádnivalóak Egy bizonyos őrmesterről pedig csak szuperlatívuszokban lehetne beszélni, igazán megérdemli a SW egyik legfantasztikusabb karaktere címet. Hétköznapi karakterek állnak helyt nem hétköznapi körülmények között, és keresik a helyüket ebben a káoszban, amiben élniük kell, látszólag leosztott lapokkal. Nem érezni, hogy a mély érzelmi vonulata átcsapna akár egyszer is csöpögősbe, szerencsére egy bizonyos határt nem lép át. Morál, család, bajtársiasság, összetartás, a helyes és helytelen, a betöltött szerepek az életben, van-e választás, és mit kezdhetünk a leosztott lapokkal extrém körülmények között is, mindezen dilemmák körbejárása (és sokszor a választott útért való kiállás) az igazi erőssége ennek a sorozatnak. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2013. December 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 22. Ez nagyon jól hangzik. Beteszem őket az olvasórendembe. Kicsit kezd hosszú lenni ez a lista, de majd csak sorra kerül minden könyv. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Hunner Hozzászólás ideje: 2013. December 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 22. (szerkesztve) Ez nagyon jól hangzik. Beteszem őket az olvasórendembe. Kicsit kezd hosszú lenni ez a lista, de majd csak sorra kerül minden könyv. en 2011 majusaban kezdtem ujraolvasni a konyveket azota egy par nemet es angol nyelvu konyvekkel kiegeszitve es az ujjakkal a sorendet a jovo latomasanal tartok de az x szarnyuakat meg nem kezdtem el tehat keszulj fel ra hogy sokaig tart mellete semmi mast nem olvastam Szerkesztve: 2013. December 22. - Hunner 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 22. Nem érezni, hogy a mély érzelmi vonulata átcsapna akár egyszer is csöpögősbe, szerencsére egy bizonyos határt nem lép át. Egyetértek, az írónő remekül megtalálta az egyensúlyt a drámaiság és akció között. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. December 22. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 22. (szerkesztve) Pénteken az utolsó tanítási napot egy hagyományos osztálykarácsonnyal zártuk, ahol mindenki megajándékozta azt, akinek a nevét húzta. Namármost az egyik drága osztálytársam végre rájött a gyengémre, és elhozta nekem a Brooks féle Baljós árnyak könyvet, ami náluk csak porosodott, de jó állapotban maradt. Most már mindenki tudja, hogy könnyű nekem ajándékot találni. Szavamra, az egyik legkedvesebb meglepetés volt az évben. Szerkesztve: 2013. December 22. - Merr-Sonn 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 23. Ez nagyon jól hangzik. Beteszem őket az olvasórendembe. Kicsit kezd hosszú lenni ez a lista, de majd csak sorra kerül minden könyv. Ismerős helyzet A tavaly megvásárolt SW-könyveket idén ősszel olvastam el, szóval egyszer mindenre sor kerül Namármost az egyik drága osztálytársam végre rájött a gyengémre, és elhozta nekem a Brooks féle Baljós árnyak könyvet, ami náluk csak porosodott, de jó állapotban maradt. Micsoda remek meglepetés! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. December 23. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 23. Újabb részlet az új Maul könyvből: http://www.theforce.net/story/front/Star_Wars_Maul_Lockdown_MicroExcerpt_5_155906.asp Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. December 25. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 25. Az előző kötethez hasonlóan a terjedelem itt is megnőtt. A cselekmény sokkal szerteágazóbb lett, nagyon oda kell figyelni az olvasás közben. Az egyik fő szál Kal Skirata és a felderítők kutatása Ko Sai után. Kalt nemes célok vezérlik: meg akarja hosszabbítania a "fiai" életét. A Deltások Palpatine parancsára szintén Ko Sai nyomában vannak. Az Omegások a Gaftikaron teljesítenek látszólag egyszerű küldetést. Etain a Quilurán próbálja kivonni a telepeseket, ami nem is olyan egyszerű. Besany a Coruscant-on nyomoz a Nagy Hadsereg pénzügyei után, melyek a főkancellár irodájáig vezetnek. A könyvben minden eddiginél jobban érzékelhető a Köztársaság romlottsága. Már nagyon emlékeztet a Birodalomra. A Jedi Rendre és Köztársaságra került szégyenfolt itt válik legnyilvánvalóbbá. A klónok, mint vérüket ontó rabszolgahadsereg ábrázolása kitűnő. E mellett a nyilvánvaló drámai hatást tetőzi az, hogy a klónok is egyének, tele vannak érzelmekkel. Család, barátság és az összetartozás érzése nagyon bensőséges hangulatot teremt. Karen Traviss egy kitűnő regényt tett le az asztalra, melyben elsősorban nem az egyébként is jól kidolgozott csatajelenetek játsszák a főszerepet, hanem a drámai hangvétel és a remek történet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 25. No igen, elég összetett történet. Most újra olvastam a Tűzharcot, és sok apróság most másodszori nekifutásra tűnt fel, vagy pedig nem emlékeztem már rájuk. Az összetettség miatt minimum egy rövid időn belüli újraolvasás nem árt. Persze a jó könyveket egyébként is jó többször elolvasni A Coruscant első 50 oldalát is átfutottam ismét. Szerintem januárban a Színvallással együtt ismét elolvasom őket, hogy teljesen tiszta legyen minden a 66-os parancs érkezése előtt. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Idén 6 SW könyv jelent meg. Melyik lett szerintetek a legjobb? Timothy Zahn: Hűség, James Luceno: Darth Plagueis, Karen Traviss: Tűzharc, Timothy Zahn: Válaszutak, Karen Traviss: Coruscant, Karen Traviss: Színvallás. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Sky Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Kicsit el vagyok csúszva, mert a Coruscant és a Színvallás már jó ideje a polcomon sorakozik, de még mindig nem olvastam ki őket... A maradék négy mindegyike tetszett a maga nemében, egyet se tudnék kiemelni és a többi fölé helyezni. A Tűzharc és Válaszutak pozitív meglepetések voltak, míg a Plagueis nagyjából azt hozta, amit vártam tőle. A Hűség inkább átlagos Zahn regénynek hatott, ezzel együtt gyengének nem nevezném. A RepCom 2-3. részéről csak később tudok nyilatkozni, de a visszajelzések alapján csakugyan minőségi regényekről van szó. Összességében szerintem remek évet tudhatunk magunk mögött SW regények terén, érdeklődve várom, mi vár ránk 2014-ben. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 27. A Színvallást még nem volt időm elolvasni, így a maradék 5 közül hirdetnék "győztest". A Coruscant és a Darth Plagueis tetszett a leginkább, ám mivel Luceno mellett elfogult vagyok, így legyen az utóbbi. Na persze, ha a Színvallás annyira fog tetszeni, hogy muszáj odaadnom az első helyet neki, akkor még változtatok a sorrenden. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Úgy látszik, kivételesen előrébb járok olvasásban, mint a többség Nagyon nehéz a 6 könyvet sorba rakni, mivel többségük sorozatkötet. Ezeket egyben hagyom inkább. Tűzharc-Coruscant-Színvallás Darth Plagueis Hűség-Válaszutak 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 27. De egy sorozaton belül is lehetnek erősebb vagy gyengébb kötetek, egymáshoz viszonyítva. Pl. Timothy Zahn duológiájánál szerintem a Válaszutak határozottan jobb regény, mint az előzménye. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 27. (szerkesztve) Sajnos a RepCom esetében egyelőre nem tudok különbséget tenni, ezért maradtam a sorozatok egyben módszernél Egyébként viszont valóban úgy van, ahogy írod. Szerkesztve: 2013. December 27. - MissKarrde 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Hunner Hozzászólás ideje: 2013. December 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 28. hat en maradok TZ konyveinel azutan Darth Plagueises mivel a RC bol csak az elsot olvastam mert a tobbi meg pesten varat a 66 parancsal egyut tudjak majd kikuldeni igy ezt hagyom utoljara de ha kiolvastam oket lehetseges a valtoztatas 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. December 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 28. Darth Plagueis, Színvallás, Coruscant, Tűzharc, Válaszutak, Hűség. Nálam kb így nézne ki a sorrendben. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2013. December 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 28. A Színvallás majd csak jövőre jön meg, a 66-os paranccsal együtt, így nekem sincs teljes listám. Ugyanakkor úgy érzem, a tavalyi év a SWTOR regényekkel számomra erősebb volt. Idén számomra tök gyforma színvonalúak voltak a könyvek, egyik sem emelkdett ki a mezőnyből, így sorrendet sem nagyon tudok állítani. Zahnt mindig is szerettem, a RepCom regények kellemes meglepetések voltak, egyedül talán a Darth Plageuis lóg ki a sorból... Úgyhogy csupán érzelmi indíttatásból: 1. Válaszutak 2. Tűzharc 3. Hűség 4. Coruscant 5. Darth Plageuis 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Hunner Hozzászólás ideje: 2013. December 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 28. tenyleg mivel most csuszik minden lehet e mar tudni mivel kezdik az ujevet a 66 parancs utan < van e mar sorrend 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 28. Szinte biztos, hogy az Impierial Commando, gondolom most már befejezik a sorozatot. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Igen, az Imperial Commando jön tavasszal. Ennél tovább ők se látnak. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Domino Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Sziasztok! Új vagyok a fórumon, még nem vagyok tisztában, mik a szokások itt Például arra gondolok, könyvet lehet e kérni/feltölteni vagy csak beszélünk róla ? Előre is köszönöm ! domino 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Ez jó kérdés... A többiek majd véleményezik én ugyanis nem vagyok nagy SW könyvmoly. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Sziasztok! Új vagyok a fórumon, még nem vagyok tisztában, mik a szokások itt Például arra gondolok, könyvet lehet e kérni/feltölteni vagy csak beszélünk róla ? Előre is köszönöm ! domino Üdv a fórumon! Nos eddig csak leginkább beszéltünk a könyvekről, hiszen, amit olvasunk, az nyilván meg is van otthon. Egyes ritkaságok a megfelelő torrent oldalon megtalálhatóak pdf, doc stb formátumban. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 29. (szerkesztve) Nagyjából összes magyarul megjelent SW könyv megtalálható nMagon, épp most húztam le a Halálosztagot. Szerkesztve: 2013. December 29. - NorbiLordi 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 29. Majd mindenképp írj egy véleményt róla. Meglehetősen egyedi SW-könyv. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 30. Mostanában több is felkerült, de a legújabbakat illetően van még hiányosság. Valószínűleg csak idő kérdése. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. December 30. Megosztás Hozzászólás ideje: 2013. December 30. Majd mindenképp írj egy véleményt róla. Meglehetősen egyedi SW-könyv. Majd megcsinálom a telefonomra mert gépen nem szeretek könyveket olvasni. De először még végigolvasom Stephen King-től a Setét Tornyot majd utánna állok neki a Halálosztagnak, ami szerintem még jó 1-2 hónap 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.