Jump to content

Ó év búcsúztató!


Ody Mandrell

Recommended Posts

Év végi búcsúztató!

 

 

Immár másdoszor ragadok klaviatúrát egy kis évvégi értékeléshez. Érdekes visszaolvasni milyen várakozásokkal tekintettünk a 2008 -as esztendő elé, és hogy ezekből mi valósult meg.

 

A Star Wars berkeit 2008 -ban az animációs sorozat körüli felhajtás uralta. Persze ezt kár is lenne összevetni a mozifilmek hype -jával, de azért örülhettünk a friss eseményeknek és híreknek. A mozifilm mérsékelt sikere ellenére a sorozat nagyrészt elismerést váltott ki a rajongókból. Színvonalas, és a lehetőségekhez mérten igen megbecsülendő munkát tettek le az asztalra a Lucas Animation animátorai. Arról a kellemes érzésről nem is beszélve, amit a minden héten érkező új epizódokra való várakozás, és az azt követő eszmecserék jelentenek. Azt is büszkén mondhatom, hogy a magyar rajongók a fórumunk tagjai által gyártott feliratokat olvassák a film alatt. kolmilan, Coce Plant és kudarmubat végzi az áldozatos munkát, amely általában pár órával az epizód elérhetősége után már le is tölthető. Ezúton is szeretném megköszönni munkájukat, hisz bizonyosan sok rajongónak szereznek örömet vele. Remélem a jövőben is lehet számítani a tevékenységetekre srácok!

 

Ami pedig a fórumot illeti, a beígért fejlesztések nagyrészt megtörténtek. Az új fórum motorral kapcsolatban az elején voltak ugyan negatív hangok, de ezek gyorsan elhalkultak és ma már remélhetőleg mindenki megelegédésére szolgál az új felület. Megoldottuk a bannerek illeszkedésének problémáját is, ezen kívül új darabok is kerültek a fórum főoldalára. Egy apró ám de igen fontos momentum még hiányzik, ami valószínűleg már csak jövőre fog realizálódni. A dolog mikéntjét fedje egyelőre jótékony homály.

A korábban tervezett egyedi fórumról viszont letettem, mert nem sok értelmét látom akkor, amikor összkomfortos és tetszőlegesen alakítható keretek érhetők el a neten. Ráadásul igen csak sokba kerülne amit sajnos nem engedhetek meg magamnak.

Végül de nem utolsó sorban szeretném megemlíteni az új tagokat, akikkel idén bővült a tagság. Jó pár aktív és értékes emberrel gyarapodott az aktív fórumzók köre, ami nagy örömmel tölt el. A dolog kapcsán elmondható, hogy sikeres volt a fórum ez irányú nyitása. Azokat is a megszólalásra ösztönözném, akik eddig csak olvasták a fórumot.

Az idén a fórumtalálkozók száma is örvendetesen megnőtt, melyeket immár egy új, és jóval olcsóbb helyen tartunk meg. Ezeken néhány új arccal is sikerült megismerkedni. Ebből a szempontból főleg a magyar Clone Wars mozibemutatóhoz kötött találkozó emelkedik ki.

 

A jövő évi kilátások is derűsek, remélem legalább annyira jó és sikeres időszak lesz mint a mögöttünk álló esztendő. Vélhetően a hozzászólások száma egy szép kerek számot fog elérni pár hónapon belül, amit egy találkozóval mindenképpen megünneplünk.

A Star Wars világában folytatódik a Clone Wars dominanciája, bár talán már elkezdenek csepegtetni infókat az előkészítési fázisban álló élőszereplős sorozatról is.

 

Remélem jövőre is itt lesztek a fórumon és gazdagítjátok ezt a helyet. Ezt mindig kihangsúlyozom, hisz nem lehet elégszer leírni; nélkületek nem is létezne ez a hely.

 

Kívánok minden kedves fórumozónak és olvasónak Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet!

Link to comment
Share on other sites

Neked is Boldog Újévet kívánok Ody, és persze az összes fórumlakónak!

 

Szép sorok, melyek bizakodással töltenek el az új évre való tekintettel. Ha egy ilyen év elé nézünk, ami ez volt, már akkor elégedettek lehetünk! De én még így is még több újdonságot látok lebegni a levegőbe, mi sem bizonyítja jobban ezt a tényt, hogy már a feliratoldalakon is egyre komolyabban kezelik az SW sorozatot az utóbbi időben. Bővülni fog a rajongói keret. És ha rajongásról van szó, akkor az nálam csak pozitív jelenséget takar. Gyarapszunk, gyarapszunk... :)

Link to comment
Share on other sites

Szép összegzés lett, Ody! :)

 

Valóban mozgalmas volt ez az év, számomra mindenképpen, ha a fórummal együtt élést tekintem, hiszen idén kapcsolódtam bele én is igazán aktívan a hozzászólásokba, mivel már nem csak éjszaka jutottam hozzá a nethez, mint tavaly, ami mindenképpen pozitív változás. :)

Jó hogy vannak köztünk új tagok, akik ráadásul nagyon aktivak épp az animációs sorozat kapcsán, és az is jó, hogy igazi klubélet alakult ki a megsűrűsödött fórumtalik keretében. Szerintem jó ötlet volt közös mozizásokat szervezni, így olyanok is elcsábultak a személyes találkozásra, akik addig nem (pl. frenkie :P), és nem utolsósorban jó volt az adott filmeket utána egy kicsit megvitatni. :P Ezt folytathatnánk jövőre is.

 

Asszem tavaly is már azt írtam, hogy örülök, hogy e fórum tagja lehetek, ezt most is csak ismételni tudom. Ugyan továbbra sem mondhatom azt, hogy időm, mint a tenger, de az SW-re és a fórumozásra jövőre is igyekszem időt szakítani, mert jól érzem magam itt. :P

 

Boldog új Évet kívánok mindenkinek! :P

Link to comment
Share on other sites

Hm.... Megint eltelt egy év...

És igen ez tényleg egy jó év volt, főleg a 2. fele a TCW-kel meg a fórumtalikkal (amikre már nagyon kétséges, hogy többet menni fogok, mert nagyon égtem a legutóbbi után itt a fórumon :para: )

Jó volt vele a 2008, legalább ilyen legyen a 2009 is :peace:

Link to comment
Share on other sites

Jó kis összefoglaló. Szerintem nagyon jó kis évet hagytunk magunk mögött. A TCW megjelenésével újra van élet az SW háza táján, ráadásul nem is akármilyen. Szerintem még egy nagy dobást adhat majd a fórumnak, mikor hazánkban is bemutatásra kerül, mert sokan vannak még, akiknek van netjük, de az vagy nem elég gyors a letöltéshez, vagy nem tudják, hol kell megszerezni, vagy csak nem akarják angolul nézni.

A találkozókra is sikerült idén elég sűrűn eljárnom, bár jó lenne, ha jövőre még többen részt vehetnék. A következőn mindenképpen ott leszek :peace:

Részemről örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja vagyok, és jövőre sem tűnök el, arra mérget vehettek :para: No meg, igyekszem majd sűrűbben írni az ep5 elemzését.

Link to comment
Share on other sites

Boldog új évet a fórumlakóknak :)

És persze jó bulizást mára :peace:

 

Gyoka, remélem, el tudsz majd jönni jövőre is legalább egyszer vagy akár többször is. Phobos, szerintem meg nem így történt, szóval gyere a többi talira is :)

És nyugi, tőlem sem szabadultok egyhamar :para:

Link to comment
Share on other sites

Remek összefoglaló volt és számomra külön öröm, hogy eme évben DINASZTIÁNK már itt is terjeszkedésbe kezdett. :)

Node egy szó mint száz, áldja meg továbbra is a Maffia és a KERESZTAPA eme fórumot is és kívánjon lófejekben mentes, boldog új esztendőt minden egyes topiclakónak, leendő és lassacskán létező Családtagjainak. :peace:

 

 

Phobos, nem értem mi a gond, a részegség egyáltalán nem az, amíg nem kötözködsz :D:para::)

 

Frenkie, bátor gyerek vagy. :D

Link to comment
Share on other sites

Először is a tartalmi rész.

 

Ody alaposan kiértékelte az évet, annyi szent, csupán egyetlen egy hozzáfűzni valóm van. A fórum gyarapodása, bővülése állandó téma a körünkben, és természetesen én is örülök az olyan új tagoknak, amilyen tavaly előtt volt például Rog, tavaly Pildi, idén Gyoka, hogy csak egy-egy nevet említsek (a teljesség igénye nélkül lehetne még persze felsorolni Minát, Larát, Orkit és a többieket, Revant, Jake-et, stb.)

 

Ugyanakkor hadd emeljem ki azon meglátásomat, hogy az sem lenne túl szerencsés, ha a fórum túl nőne magán. Ezt a helyet mindig is azért szerettem, és szeretem, mert gyakorlatilag ismerek mindenkit, tudom, hogy milyen ember, tudom, hogy kicsoda, így egy relatíve "kiszámítható" (ami alatt értem, hogyha legközelebb benézek, 99%-os valószínűséggel tudom, hogy nem egymás szidása lesz terítéken), otthonos, bensőséges fórum tagjának mondhatom magamat.

 

És számomra ezek a tulajdonságok a legfontosabbak. A félreértés elkerülendő, tényleg örülök az új arcoknak, mert hozzátesznek a fórumhoz, és kis (relatíve) idő elteltével már ők is a "család" részesévé válnak. De ami engem illet, számomra nem cél az állandó, vagy ne adj' isten a gyors és intenzív gyarapodás, ami hosszú távon a bensőségesség és az "ékszerdoboz-metafóra" rovására mehetne... sokkal inkább kívánom, hogy akik ma tagjai ennek a bensőséges közösségnek, azok jövőre is maradjanak azok.

 

Ennyi szövegelés után kívánok mindenkinek Boldog és Békés Új Esztendőt! :peace:

Link to comment
Share on other sites

MissKarrde: Igyekezni fogok. :peace:

 

Phobos: Hallgass MissKarrdéra! Az az "égő", amit a többség annak tart. Én ugyan nem voltam ott, de abszolút nem az jött le a képekből és a beszámolókból, hogy ott bármi "égő" történt volna. :para:

 

Donát: Szerintem ennek a fórumnak a lakói elég egységes elveket vallanak, és elég egységes a fellépésük ahhoz, hogy egy anyázós stílusú emberke gyorsan belássa, vagy változtat, vagy költözik. Kellő odafigyeléssel - ami szerintem bennünk megvan - ez a fórum mindig olyan hely marad, ahova szívesen jönnek a lakói. :)

Link to comment
Share on other sites

Én is örülök, hogy a csapat tagja lehetek :para:

Az itt lévő barátságos légkör nagyon megfogott, remélhetőleg sok kellemes és érdekes dolgot fogunk a következő évben is megtárgyalni eme fantasztikus fórumon. Hajrá! :peace:

Link to comment
Share on other sites

És igen ez tényleg egy jó év volt, főleg a 2. fele a TCW-kel meg a fórumtalikkal (amikre már nagyon kétséges, hogy többet menni fogok, mert nagyon égtem a legutóbbi után itt a fórumon :peace: )

Nem is értem, Phobos, mire gondolsz... :para: A fényképek sajnos nem mindig sikerülnek jól (ez tény), de ennek semmi köze nincs az alkoholfogyasztáshoz. Ráadásul Te - a többséggel ellentétben - éppen csak egy kis kóstolót fogyasztottál. :) Az ivással szokás itt poénkodni, lásd Oldie esetét, aki a legnagyobb hangadó e téren, pedig én őt még csak üdítőt láttam fogyasztani. :D :D

 

Szóval várunk a következő talira is! :)

Link to comment
Share on other sites

Amiről este megfeletkeztem: Erőben és sikerekben gazdag új évet mindenkinek :peace:

 

A fórum szvsz sosem fog elmenni a másik irányba. Egyrészt, már egy nagyon összeszokott, egymást személyesen is ismerő csapat alkotja a kemény magot, másrészt, véres kezű moderátorok leledzenek itten, akikhez képest Rambo kiscserkész.

Link to comment
Share on other sites

Az ivással szokás itt poénkodni, lásd Oldie esetét, aki a legnagyobb hangadó e téren, pedig én őt még csak üdítőt láttam fogyasztani. :P:)

 

Szóval várunk a következő talira is! :para:

Pontosan. :) Nekem csak a pofám jár. :D

Ellenbem Phobos tökös legény a gáton. :D :D :D

 

Phobos, megszokhattad, akit csak érek azt cukkolom. :D:peace:

Link to comment
Share on other sites

Amiről este megfeletkeztem: Erőben és sikerekben gazdag új évet mindenkinek :peace:

 

A fórum szvsz sosem fog elmenni a másik irányba. Egyrészt, már egy nagyon összeszokott, egymást személyesen is ismerő csapat alkotja a kemény magot, másrészt, véres kezű moderátorok leledzenek itten, akikhez képest Rambo kiscserkész.

Szívemból szóltál kolléga. :para:

Link to comment
Share on other sites

Na egy kis óév értékelést én is írok akkor. :para:

 

Nehezen tudok már újdonságokat írni ide, mert minden lényeges dolog elhangzott már. Ez az év, ami mögöttünk áll, csak arra bizonyíték, hogy még jobban megerősödött az az eszme, amely alapján ez a fórum megszületett.

 

Itt vagyunk MI, csupa normális ember, és ez a fórum, ami jóformán egy rezervátumként még összetartja azokat, akik szeretettel gondolnak az SW egészére. Nem diszkriminálni akarok, a fórumon kívül is még rengeteg ilyen rajongó van, csak a mienk legalább már egy jól összeszokott banda. :)

 

Ha az év eseményeit tekintjük, a legfontosabb a második felében kezdődtek. A mozifilm megosztotta a közönséget, de mi akkor is fogcsikorgatva vártuk a Sötét Oldal csábításától megrészegedve az eltolódott itthoni mozibemutatót.

 

A film után jött el a nagyobb hangvételű fejezete az évnek, ami folyamatos várakozásokkal tartotta bennünk végig az SW lázat, a hetente új részekkel előjövő Clone Wars sorozat. Titkon én kolmilantól tartottam, hogy hogy fog megbírkózni a feliratgyártással, de pozitívan csalódtam benne. :) Minőségi munkáját remélem a következő évben is élvezhetjük! :D

 

Én egy kicsit tartottam magától a sorozattól is, féltem hogy olyan lesz, mint a CN-es Clone Wars, de szerencsére megint pofára kellett esnem a fals jóslatommal. :D

 

Örülök, hogy akik közelebb laknak azért a fővároshoz, így tartjátok személyesen is a kapcsolatot, a híres nevezetes fórumtalálkák keretein belül. :D Ígérgetni nem akarok, de saját magammal szúrok ki, ha végre egyszer nem tisztellek meg Titeket szerény személyemmel! :D Egyedül Donátot ismerem személyesen, és ő elmondhatja, hogy csak ki lehet majd engem is valahogy bírni. :D Bár lehet hogy sok alkohol kell hozzá... :peace:

 

Na holnap, avagy jövőre ugyanitt, és Boldog Újévet akkor mindenkinek!

 

üdv:

 

Coce

Link to comment
Share on other sites

Üdv mindenkinek! BÚÉK!!!

 

Én idén csatlakoztam hozzátok. Nagyon hangulatos a honlap, a fórum. Nagyon tetszik, úgyhogy jövőre is biztos itt leszek.

A 2008-as évről.

A Klónok háborúja jó volt a mozikban. Nem volt bennem olyan katarzis álmény, mint a filmek során, de azért jól bevezette a sorozatot. A sorozatból eddig három epizódot láttam, mind nagyon tetszett. A grafika meseszép (sokkal jobb, mint a régi) a sztorik is nagyon jók csak a kronológiával nem vagyok megelégedve.

Könyvek. Idén 3 új SW jelent meg. 2 Timothy Zahn-tól A túlélők keresése és Kirajzás. Ebből a Kirajzás volt a jobb. A Probooknak hála megjelent A klónok háborúja regényváltozata Karen Travisstől. Azt hiszem mindhárom közül ez volt a legjobb.

Képregények. Idén nagyrészt az Ősi Idők domináltak a Kotor (7-12), és a Jedi Tales: Fall of the Sith Empir képregényekkel. De volt egy kis jövő is a Legacy 7.

Videójátékok. Sajnos a Lucasarts mégsem adta ki PC-re a The Force Unleashed, sem a The Clone Wars. A Battlefront 3-mal nem is tudom mi van. De jó hír, hogy idén bejelentették a The Old Republicot.

2009. Remélem jövőre valamelyik Tv csatorna végre magyarul is elkezdi vetíteni A klónok háborúját. Méghozzá minél hamarabb. Talán az élőszereplős sorozat is végre hallani fogunk valamit. És forrón remélem, hogy jövőre legalább 5 vadiúj SW könyv fog megjelenni.

 

Mindekinek Boldog, Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok!

Link to comment
Share on other sites

Ha annyira részegek lennétek, hogy nem tudnátok milyen ünnep van, akkor segítek: ha egy angyal ül a szádon, ha durran a petárda és a pezsgős üveg, a malac némán fekszik, akkor SZILVESZTER VAN! És ha ez mind ma történik veled, akkor Boldog Új Évet!

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information