Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Star Wars Saga DVD és Blu-Ray kiadás

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A falcon-jelenetben a Bd-n is fehér a kard pár snittben, nem?

Fehér, de az a filmtechnológia oka, nem azért, mert valahogy sikerült tömörítés közben zöldre színezni, vagy a középső fehér részt kivenni. Ezek a DVD változat hibái voltak, és a BD-n nem maradtak benne.

Hozzászólás ideje:

Fehér, de az a filmtechnológia oka, nem azért, mert valahogy sikerült tömörítés közben zöldre színezni, vagy a középső fehér részt kivenni. Ezek a DVD változat hibái voltak, és a BD-n nem maradtak benne.

De máig nem értem, hogy miért nem kékítették meg? Abban a pár képkockában olyan csúnya.

R2 elé digitális szikla kellett, ez meg a mai napig rosszul néz ki.. :(

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy szorult beléjük némi hagyománytisztelet. Mégis csak a legelső fénykard-trükk. Mondjuk John Knoll anno elárulta nekünk az sw.hu-n, hogy a fénykardokkal amúgy is meggyűlt a bajuk az ep4-5-6 felújításakor, mert a pengéken nincsenek referenciapontok.

Hozzászólás ideje:

Lehet, hogy szorult beléjük némi hagyománytisztelet. Mégis csak a legelső fénykard-trükk.

Ezt úgy kell érteni, hogy az ep4-ben változott a technika munka közben?

És az első kardaktiválás és Kenobi "lekezelő mozdulata" később/máshogy lett megoldva trükktechnikailag?

Hozzászólás ideje:

Nem, úgy értem, hogy az ep4-ben voltak először fénykardtrükkök, és nem akarták lecserélni őket. Sehol sincs kicserélve a penge, csak a kópia kitisztítása és digitális renoválása szebbé tette őket. (Megjegyzem, ez érvényes az ep5-6-ra is).

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Nem vagyok benne biztos, hogy ez idevaló, de úgy éreztem ezt érdemes megosztani, és ha nem ide, hát hova máshova?

A Netflix rangsorolta a Star Wars filmeket az alapján, hogy melyiket hányszor kölcsönözték ki DVD-n. Na vajon melyikek vannak a toppon? ;)

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Pontosítások.

Öt lemezes díszdobozos kiadvány lesz, egy bónusz lemezzel. The Phantom Menace, Attack of the Clones, Revenge of the Sith és a The Force Awakens 3D -ben lesz a csomagban. A megjelenés karácsony környékén várható.

Hozzászólás ideje:

Én nagyon szívesen beszerezném ezt a kiadványt! Gondolom magyar vonatkozásban ne is reménykedjek. Vagy van esetleg erről valami infótok, srácok?

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Lehet hülye kérdés, de az OT-t semmilyen jelenlegi technikával nem lehet 3D-sé tenni vagy miért nincs benne?

Szerintem meg lehetne csinálni, hisz tervben volt. Szerintem pénzt nem szánták rá végül...

Hozzászólás ideje:

Szerintem a Disney a jelenlegi formájukban nem akar 3D-síteni. Jelenleg, finoman szólva is felemásan néz kia az OT. Tele új, azóta elavult (1997-es) CGI-al. Szerintem a Disney nagy felújítást tervez és azután 3D-síti az OT-t. Persze 2020-ig a Fox-nál vannak az audióvizuális jogok, lehet hogy Ő nem akarja.

Hozzászólás ideje:

Lehet hülye kérdés, de az OT-t semmilyen jelenlegi technikával nem lehet 3D-sé tenni vagy miért nincs benne?

Lehetni lehetne, de értelme nincs. Ezek régi filmek, távolról sem 3D-re készültek, és sok jelenete még 2D-ben is "látványtalan". Bár szerintem az ep1-2-3-at sem volt értelme 3D-síteni (az ep1-et láttam, ahhoz semmit nem adott), de mivel azok sokkal látványosabbak, így még működhetnek így.

Az biztos, hogy én kihagyom.

Hozzászólás ideje:

az ep1-et láttam, ahhoz semmit nem adott

Hát nem sokat, egyedül a fogatversenynél volt érezhetően jobb az élményfaktor.

Hozzászólás ideje:

Lehetni lehetne, de értelme nincs. Ezek régi filmek, távolról sem 3D-re készültek, és sok jelenete még 2D-ben is "látványtalan". Bár szerintem az ep1-2-3-at sem volt értelme 3D-síteni (az ep1-et láttam, ahhoz semmit nem adott), de mivel azok sokkal látványosabbak, így még működhetnek így.

Az biztos, hogy én kihagyom.

Csak így meg olyan foghíjas a kiadvány, így nem nagyon jön be.

Hozzászólás ideje:

Én nagyon szívesen beszerezném ezt a kiadványt! Gondolom magyar vonatkozásban ne is reménykedjek. Vagy van esetleg erről valami infótok, srácok?

Nem sok esélyt látok rá, hogy megjelenjen. Bár ki tudja? A PT kiadásai milyen jogi státuszban állnak jelenleg.

Hozzászólás ideje:

Nem sok esélyt látok rá, hogy megjelenjen. Bár ki tudja? A PT kiadásai milyen jogi státuszban állnak jelenleg.

Sajnos én sem látok rá sok esélyt... de bízom a végletekig ;)

Hozzászólás ideje:

Az a baj, hogy a régi trilógiánál egy csomó effektnek eleve sosem volt tere mert csak 2D-s festmények. Ott gyakorlatilag egy rakás effektet újra kéne alkotni, kérdés hogy ez milyen fogadtatásra lelne.

Engem anno a Baljós Árnyak 3D nem igazán győzött meg. Sokszor mintha a szereplők lapok lettek volna.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.