Jump to content

3x15 - Overlords


Recommended Posts

15. rész - Overlords / Hatalmasságok

 

epguide315.jpg

 

Írta: Christian Taylor

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Mortis

 

Szereplők:

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Atya - Lloyd Sherr

Ifjú - Sam Witwer

Leány - Adrienne Wilkinson

Qui-Gon Jinn - Liam Neeson

Shmi Skywalker Lars - Pernilla August

Rex százados - Dee Bradley Baker

Tenant admirális - ???

 

Történet

Obi-Wan, Anakin és Ahsoka egy kétezer éve nem használt kód után nyomozva az űr egy lakatlan pontjára repül. Ott egy hatalmas monolitot találnak, amibe berepülve elvesztik az eszméletüket. Egy csodálatos világban térnek magukhoz, a Mortison, melyet átjár az Erő, és aminek csak három lakosa van: az Erőhordozók családja.

 

Érdekességek

- Sam Witwer, az Ifjú szinkronhangja kölcsönözte a The Force Unleashed I-II-ben a főszereplő, Galen "Starkiller" Marek hangját.

- A Leányt szinkronizáló Adrienne Wilkinson szintén a The Force Unleashedben kapott szerepet, ő szinkronizálta Shaak Ti tanítványát, Maris Broodot.

- Liam Neeson és Pernilla August visszatértek a mozifilmekben alakított szerepeikhez. Liam Neeson ráadásul az ep1 befejezése óta nem alakította Qui-Gon Jinnt. Az ep2-ben archív felvételről szólalt meg, míg az ep3-hoz bár felkérték, sose rögzítettek vele hangfelvételt.

- Ez a trilógia jobban elmélyül az Erő és a Kiválasztott témájában, mint eddig bármi, bár a kérdésre, hogy mennyire valós Mortis, csak a későbbi részekből kapunk választ.

- A Mortis monolit öt kilométer magas és széles.

S03E15a.jpg

 

- Tenant admirális nevét a starwars.comról lehet megtudni, mert az epizódban nem hangzik el.

S03E15b.jpg

 

- A klasszikus Force theme című John Williams alkotta zene hallható az epizódban.

- Mivel az Atya tartja egyensúlyban a gyermekeket, a monostor főcsarnokában az öreg egy mérlegszerű szobor előtt, középen ül. A balján egy griffmadár, a jobbján egy gargoyle szobra ül, ez jelképezve a Leányt és az Ifjút.

- Bár az Atya, az Ifjú és a Leány faja vagy kultúrájuk nincs meghatározva, egyedül annyit tudni róluk, hogy remeteként, több ezer évig élnek (bár ez lehet, hogy az Erőnek köszönhető, vagy annak, hogy Mortison máshogy tellik az idő), és Erő-forgatónak nevezik magukat.

- Bár az Erő-forgatók szándékosan misztikus alakokként ábrázolták, az animációs modellekhez meg kellett határozni pár adatot. Az Atya 2,48 méter magas, a Leány 2,13, míg az Ifjú 2,2 méter. A Leány griff formája 2,58 méteres, míg az Ifjú gargoyle alakja 4,79 méter magas. Mindkettejüknek több mint 11 méter a szárnyfesztávolsága.

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nem bírtam tovább várni és megnéztem az új részt. :D

Pocsék angol tudásomnak köszönhetően, sajnos nem sokat értettem belőle, de így is nagyon élvezhető rész volt, ha csak SD minőségben is. A látványra még az eddigiekhez képest is rátettek egy lapáttal. Mortis kellőképp szemet gyönyörködtető és misztikus volt, de ez összességében az egész részre jellemző. A lebegő sziklák szépen hozták az Avatar feelinget, ahogy ez az egész sztori az eddigieknél jóval misztikusabb fantasy vonalat. Érdekes ez az egyensúly dolog, illetve hogy a Mortis maga az Erő. Az tiszta sor, hogy a Lány a világos, a Fiú a sötét oldal, az Apa pedig a kettő közötti egyensúly, amit ugye a prófécia szerint, Anakin fog helyreállítani. Így az öreg jogosan gondolhatja, hogy a halála után, Anakin alkalmas lesz a feladatra. A személyre szabott látomások mind telitalálatok lettek. Qui-Gon és Shmi, de Ahsoka "jövője" tetszett a legjobban. Jó lett az új modellje :love: , és ez a látomás biztató valamilyen szinten a jövőjére nézve. A vége megint érdekes volt, nem hiszem, hogy az Apa csak úgy engedte őket távozni, hiszen akkor nem lenne trilógia.

Várom a feliratot, hogy a párbeszédek is kitisztuljanak, aztán majd szokás szerint, írok egy kicsit bővebb beszámolót. :D

Link to comment
Share on other sites

Jesszus atya úr isten! :D Azt hiszem ez az érzés kerített hatalmába, amikor néztem a részt. Elképesztőn durva volt, néha tátott szájjal néztem.

Ez az egész szentély, és a lények valahogy nekem már túl van a SW világán, ha nagyon belegondolok, de annyira nem izgatott, mert a nightsisters után, megint kaptunk valami még hatalmasabbat, akik az erő fölött állnak.

A bolygó kicsit pandorára hasonlított, de csodálatos volt. Ahogy változott az egész, lépésről lépésre,...nagyon ott volt. Tetszett a nappali világ is, de valahogy a komor, esti részek durvábbak voltak.

Az új karakterek közül nekem azt hiszem a fiú tesó tetszett a legjobban. Nagyon jól megírt, bár rövid szövege volt, és hát elég hatásos belépője. Főleg, hogy aztán kiderült, ő volt az összes látomás is. Ashoka jól nézett ki felnőttként. ^^ De oltári volt újra látni és hallani Qui Gont és Shmit is.

És a vége...! Le se tudom írni mit érdeztem. Igazi Force unleashed feeling, amikor Anakin használja az erőt a testvéreken. Ha most ide visszatérnek, akkor el sem merem képzeli mekkora fightok lehetnek majd. És ezt az egészet csak felerősítették a zenékkel, amik most is nagyon illettek. Azt hiszem nem is kell felhívnom senki figyelmét, a végén felcsendülő dallamokra. ;)

Még délelőtt azt hiszem meglesem még1x. :D

9/10 Újabb remek trilógia elé nézünk! Mi lesz még itt, ha ez csak a bevezető rész volt ^^

Link to comment
Share on other sites

Amikor azt hiszem hogy az előző részeket már nem bírják fokozni, a készítők rátesznek mg egy lapáttal.

Jó volt végre egészben látni a jedi tanácsot, úgy látom mostmár minden model elkészült, már csak be kéne írni őket a sorozatba.

Mortis: mit is mondhatnék róla, kívülről mind egy...nem is tudom mi...talán egy egyfajta börtön, ami...nemtudom.Na szóval amikor megláttam a lebegő sziklákat már vártam mikor jön "Dzséksulli", aztán ahogy ez az életteli zsenge táj hogy kipusztul a napnyugta után, bámulatos. Az egész epizódod belepi a homály, hogy a visszatérő szereplőkről már ne is beszéljek, ugye Shmi valójában nem látomás volt de vajon id. Ahsoka és Qui-Gon hogy jelenhettek meg. És ha a Apa az előző kiválasztott akkor ő a legerősebb erőhasználó az univerzumban, de még ő se képes elrni a halhatatlanságot akkor Sidius csak hazudott Plagueisről Annyi a kérdés.

 

Nagyon várom mit fognak még kihozni a trilógiából 9,1/10

Link to comment
Share on other sites

Te jóságos Szent Tehén! Ez, ez, ez... nem lehet szavakba önteni. Tudtam hogy ütni fog a rész a témája miatt, de, hogy ennyire :o

Nagyon érdekes volt már a bolygó külseje is, amolyan HCS érzését keltette. Azután pedig a lebegő sziklák is jól néztek ki, a Lányról meg nem is beszélve :love:

De leginkább az, hogy átváltott az egész bolygó a Sötét Oldali befolyásra. Elszáradtak a növények, sötét, komor lett a világ a vidám, élénk színekből. Pompás volt.

A szárnyas Fiú is ütött rendesen, érdekes volt, hogy át tudnak így változni a gyerekek. A kristálybarlang pedig a Dantooine-i kristálybalangot juttata eszembe, az Apa palotája pedig a TRON-t.

Qui-Gont és Shmit jó volt újra látni, hallani, de a jövőbeli Ahsoka nagyon nem tetszett. Ronda lett nagyon :P

A másnapi bolygó visszaváltozás is ugyanolyan szép és hangulatos lett, mint anno a sötét oldalinál.

 

Az utolsó 5 perc pedig még tetézni is tudta az eddigieket. Anakinban elszabadult az Erő és a környezete is reagált rá. Bámulatos és szájtátós jelenet. Az előzetest látva és tudva, hogy ez is trilógia lesz pedig várhatóak még meghökkentő események :P

Link to comment
Share on other sites

Hát ez egy érdekes rész volt. Abban a hűűűazanyjááátamindenitvaaaaóóóóóó értelemben :D De még emésztgetnem kell. Egy biztos, én mindig is komolyan vettem Vader szavait, vagyis azt, hogy egy bolygó elpusztítása eltörpül amellett, amire az Erő képes. Eddig ezek csak szavak voltak, aminek volt, aki hitelt adott, volt, aki nem. Mivel szerintem az alkotók nem véletlen mondatják azt a szereplőikkel, amit, így én teljes mértékben elhittem, hogy az Erővel bármi lehetséges, csak a szereplők a saját tudásuk miatt korlátokba ütköznek (lásd ep5 Yoda tanításai).

De most már nem csak szavak. Most végre megmutatták, hogy az Erő tényleg határtalan, ha nem korlátozzák. Mikor Anakin bedurvult, futkosott a hátamon a hideg, a jó értelemben. Mire lett volna képes, ha nem nyeli el a Sötétség, ha nem korlátozzák. Yoda és Sidious együtt véve sem értek volna fel hozzá, pedig már ők sem salambalam jószágok.

A megjelenések is jók voltak. Qui-Gon hál' isten, nem ütött, hála a spoilerek idő előtti módszeres kivégzésének. Nagy gratula a készítőknek, hogy erre a nyúlfarknyi szerepre be tudták fűzni Liam Neesont. Mondjuk Obi-Wan kicsit azért meglepődhetett volna, bár gondolom gyanította, hogy hallucinál, vagy látomása van.

Shminél viszont meglepődtem. Hát még a felnőtt Ahsokán. Jól festett megnőve. Kíváncsi lennék, tényleg a jövőt látta? Vagy csak vele is a bolondját járatta a fiú? Mert ha tényleg a jövő (márpedig utaltak arra, hogy az), akkor ez azt is jelentheti, hogy Ahsoka túléli a 66-os parancsot (bevallom, nagyon remélem, hogy túléli).

A "bolygó" is jól festett, bár ez az a rész, amit még emésztgetnem kell (mi volt akkor most ez? Az Erő megtestesülése, egy űrállomás, ahol koncentrálták az Erőt vagy mi? Meditálok még rajta kicsit :)). Jól lenyúlták Pandoráról a repülő sziklákat :)

Összességében egy újabb remek epizód, ami aztán tényleg új szegletét nyitotta meg a Star Warsnak.

Link to comment
Share on other sites

Ilyet se láttunk még a TCW-ben.Úgy értem, már sok mindent tárgyaltak (szeparatista parlament, klónok élete stb.), de az Erőt még sose mutatták be részletesen.

Mortis bolygóját nem tudom hova rakni.Mármint azt a sötét vackot amibe volt. :roll: A felszín szép volt, a lebegő sziklák kellőképp ütöttek.

A Fiú nekem rettenetesen tetszett, de a lány.....valahogy nagyon gnóm volt szegényke kinézete.Legalábbis nekem.

Mint már korábban mondtam, nekem ez a varázslatos feeling nem igazán jön be, de ez az én egyéni szocproblémám, nem a rész hibája.

A látomásokkal sem volt semmi baj, és az Apa kolostora, nagyon "sötét középkor" hangulata volt. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Itt arról volt szó hogy a kiválasztott HOGY TUD BÁNNI az erővel.

Hogy mindkét oldal tulajdonságai megvannak benne.

És az Apa a Fiú meg a Lány, itt nem egyszerű szereplők, hanem ők maguk az Erő és a bolygójuk is. Ráadásul az sem egyszerű bolygó ugye.

És Anakin Obi tanácsára használni kezdte a bolygót (a környezetét a Fiúval és a Lánnyal együtt) hogy segítsen mindkét barátját megmenteni.

És ez az amire egy átlag Jedi vagy Sith nem lett volna képes.

A kettősség nélkül itt egy Jedi vagy egy Sith csak egy valakit tudott volna megmenteni.

Ilyesformán a tesztből bizton látszik, hogy Anakin a “Chosen One”.

És ez rendben is van így, mert tudjuk róla, hogy a jó oldalon kezdi sötét vonásokkal,

majd a gonoszoknál folytatja útját, s végül teljesen jó lesz. Az ő és az erő egyensúlya tökéletes. :-)

 

És Ahsoka elvileg nem érhetné meg a 66-os parancsot, nem? Vagy ha meg is éri akkorra már nem lehet Jedi és jó messze kell járnia.

És amúgy Ahsoka lehetséges jövőképet látott magáről. De mivel a Fiú-tól származott, szerintem ezt fújhatja! ;-)

 

amúgy sejtem mi lesz ebből (magánvélemény):

Apa meghal, Fiú és Lány kiiktatják egymást, vagy a hőseink mindkettőt, és onnantól Anakin-on múlik minden- az Apa örököseként ugye-, hogy mi lesz az erővel.

Azt meg a mozifilmekből már tudjuk! ;-)

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Bennem végig egyfajta kettősség élt az epizódot látva. Úgy éreztem, hogy ez már túnőtte a Csillagok háborúja kereteit, elveszik a misztikum és alapjaiban dőlnek le az Erőről és az annak az egyensúlyáról eddig hallott gondolatok. Immár nem akkor van egyensúly mikor csak a Világos Oldal van, hanem amikor a kettő kiegészíti egymást. Szóval a Jedi visszatér vége ugyanolyan semmis mint a Sithek bosszújának mély drámája.

Emészteni kell ezt még. :)

Link to comment
Share on other sites

Bennem végig egyfajta kettősség élt az epizódot látva. Úgy éreztem, hogy ez már túnőtte a Csillagok háborúja kereteit, elveszik a misztikum és alapjaiban dőlnek le az Erőről és az annak az egyensúlyáról eddig hallott gondolatok. Immár nem akkor van egyensúly mikor csak a Világos Oldal van, hanem amikor a kettő kiegészíti egymást. Szóval a Jedi visszatér vége ugyanolyan semmis mint a Sithek bosszújának mély drámája.

Emészteni kell ezt még. :)

 

Az biztos, hogy ez a téma olyan friss volt mint itt a házunk előtt a hentesnél 2 kiló pulykanyak.Érdekes nekem második megnézésre sem tetszett annyira. :cool:

Hiányoznak azok a rohadék klónok. :yes:

Link to comment
Share on other sites

Bennem végig egyfajta kettősség élt az epizódot látva. Úgy éreztem, hogy ez már túnőtte a Csillagok háborúja kereteit, elveszik a misztikum és alapjaiban dőlnek le az Erőről és az annak az egyensúlyáról eddig hallott gondolatok. Immár nem akkor van egyensúly mikor csak a Világos Oldal van, hanem amikor a kettő kiegészíti egymást. Szóval a Jedi visszatér vége ugyanolyan semmis mint a Sithek bosszújának mély drámája.

Emészteni kell ezt még. :)

Bizony, van min gondolkozni, én momentán nem is tudok semmit írni azon túl, hogy lehengerlő volt! Kiléptűnk abból az SW-ből és abból a galaxisból, amiket eddig ismertünk, és én még fel sem fogtam, hogy ezt hogy is illesszem össze azzal, amit eddig tudtam és gondoltam a Kiválasztottról, az Erőről és a kapcsolatukról.
Link to comment
Share on other sites

Bizony, van min gondolkozni, én momentán nem is tudok semmit írni azon túl, hogy lehengerlő volt! Kiléptűnk abból az SW-ből és abból a galaxisból, amiket eddig ismertünk, és én még fel sem fogtam, hogy ezt hogy is illesszem össze azzal, amit eddig tudtam és gondoltam a Kiválasztottról, az Erőről és a kapcsolatukról.

 

 

Ugyanígy vagyok vele én is. Nagyon mellbe vágott az egész jó értelemben. Én mindig kiváncsi voltam bővebben is a Kiválasztottságra.

Link to comment
Share on other sites

Tetszett ez a rész! Érdekes volt látni az új megközelítést, meg most bennem sok a "Mi lett volna ha...?". A következő két rész megjelenése után még megnézem egybe az egészet, akkor jobban megértem az egészet.

Edited by barnez
Link to comment
Share on other sites

Nekem ez is tetszett, mert most nem kaszaboltak, hanem tovább mélyítették a három főszereplőt. Nagy ötlet volt Qui-Gonnt és Shymet visszahozni, még ha ez utóbbinak a modellje szerintem nagyon gyenge volt. Nem öregítették meg kellően és így nagyon hasonlított Amidalára. Ugyanakkor a felnőtt Ashoka telitalálat volt, bár kétlem, hogy megéri ezt a kort. :lol: A "Lány" zöld haja is hajmeresztő volt, mintha egy elfuserált elfet látnánk egy fantasy világból. A világ mérete is az űrállomáson belül kicsit el volt túlozva, de az Erővel úgyis lehet teret tágítani, mint a Harry Potteres sátrakban. Maga a világ is lehet Pandorásan nézett ki, de az évszakok változása inkább a Hook című filmet juttatta eszembe erről. :D

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Szerintem egyébként már a Pandora is nyúlás volt. Én már láttam ilyet az 1998-as Heart of Darkness c. Playstation ill Pc játékban.

Úgyhogy ez nem zavar.

Az erő egyensúlya, meg tetszik ,hogy így "szóbakerül", mert gondoltam én már arra, hogy miért nevezik azt egyensúlynak, ha a jók győznek. (A filmek alapján ugye)

De hát mondja is az Apa, hogyha nem marad itt a Mortison a helyében, akkor az ő szeszéjének lesz kitéve a galaxis és az erő is.

Megint a filmek alapján ez így is van. Anakin úgy csinál egyensúlyt, hogy egyszer a a jó aztán a rossz oldalon áll.

Link to comment
Share on other sites

Megnézve másodszorra is az epizódot nekem az jön le, hogy ha nincs a sötét oldal akkor nincs a világos se, tehát mind a kettőnek jelen kell lennie. Erről nekem a dualizmus jut az eszembe. De lehet, hogy én értelmeztem rosszul. :D

Edited by NorbiLordi
Link to comment
Share on other sites

Érdekes dolog az is, hogy amikor Anakin kiszabadította Obi-want és Ahsokát az ikranok...oh, sorry...a sárkányok karmaiból :D, akkor hirtelen besötétedett. Ergó a Sötét Oldalhoz folyamodott.

Node ez hogy lesz megmagyarázva ezek után? Én nem szeretném ha ennek az egésznek az lenne a vége a trilógia befejeztével, hogy egy "Bobby Ewing effektusnak" lenne kitéve az egész. Álmodták az egészet, illetve nem fognak semmire se emlékezni.

Link to comment
Share on other sites

Érlelni kellett magamban ezt a részt, tegnap nem ment az írás. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy egy magasabb szintre lépett a sorozat. Maga a téma, a kiválasztottság kérdése, a prófécia, mindig is izgatott. Végre ezekre kapunk választ úgy, ahogy talán soha nem is képzeltük volna.

 

Már a bevezető is egy merő titokzatosság a távoli űrből érkező üzenettel, a 2000 éve nem használt Jedi kóddal. Óriási volt már csak hallani is ezeket. Viszont az kicsit érthetetlen számomra, hogy Yoda egy ilyen fajsúlyú kutatásban miért nem vesz részt? Pedig ha valakinek mennie kellene, akkor az Ő, hisz a Jedi rend matuzsálem korú tagja, és egyben szellemei vezetője is. Bár mondják, hogy Szeparatista csapdát sejtenek a háttérben, talán el se hiszik, hogy igaz lehet bármi is a misztériumból, így csupán a rend két legjobb Jediét küldik ki. Lehet, hogy meg is válaszoltam magamnak ezt a kérdést. :D

 

Mortis. Még természetesen várnunk kell a végső konklúzióval, de az egész szerintem eszement jól lett megcsinálva! Maga a hely emlékeztet Pandorára, de nem zavaróan. A lebegő sziklák, vagy a világító fák ilyen dolgok. Ennek ellenére ötletesen voltak beillesztve a környezetbe. Nekem nem sikerült rájönnöm konkrétan milyen hely ez a Mortis és hol található? Bolygó? Vagy egy űrállomás? Bármi lehet, hisz a vakító fehér fény miatt mi is úgy járunk, mint főhőseink; nem tudjuk meg hogyan kerültünk arra a helyre. :) Az viszont biztos, hogy a három ott élő lény (akik szerintem a Whillek) hatása alatt áll a hely. Nagyon tetszett a környezet változása, ahogy nappalból éjjel lett, ami egyben a sötét és a világos oldalt is szimbolizálta. A koncepció is ez volt. Az Atya tartja egyensúlyban a Fiát és a Lányát. Ez lefordítva annyit tesz, hogy a világos és sötét oldalt kordában kell tartani, mert szétvethetné a galaxist. Ez remek gondolat, és ahogy ezt rákapcsolták a kiválasztott kérdéskörére az briliáns. Az öreg elmondása szerint tehát Anakinnak alapvetően az lenne a sorsa, hogy egyensúlyba tartsa a világos és sötét oldalt. Amint láthattuk, erre képes is, ebben nyilvánult meg a Kiválasztott mivolta! Ezek SW történeti jelentőségű jelenetek! Szinte minden egyes szó egy titkokról lebbentette le a fátylat. Eszméletlen volt. De visszatérve Anakinra. Úgy hozhat egyensúlyt az Erőbe, ha ott marad és átveszi az Atya feladatát? Ez kicsit furcsa, mert így egy tiszta módszert kaphatott volna arra, hogy beteljesítse a próféciát. Érdemes idézni az Atya mondatait:

 

„Nem kényszeríthetlek, hogy maradj. Ez a te döntésed. Ám ha elmész, önzésed kísérteni

fog téged és az egész galaxist.

 

És akkor Anakin a hajó rámpáján állva mintha dilemmázna, hogy maradjon-e, de aztán felszáll így megpecsételi a galaxis sorsát. Na, itt borzongtam rendesen. Erre már tényleg nincs jelző… És hol van még a vége! A lényeg csak most jön.

 

De nem csak ennyiből áll a rész, hisz mind a három főszereplőnek remek pillanatokat adtak. Anakin, Obi-Wan és Ahoska látomásai elég darkosra sikeredetek. Ahogy sejteni lehetett, ezek a jelenések mind a Fiú művei voltak, hisz éjjel került rájuk sor. Ennek megfelelően főleg a sötét oldalra figyelmeztették a karaktereket. Ahsoka beszélgetése idősebbik önmagával azért is jó, mert a jövőjére kapunk utalást. A sötét oldal magvai már el vannak vetve benne….

Anakin találkozása az „anyjával” is megér egy misét, nem is a tény miatt, hanem Padmé említése okán. Tetszett, ahogy méregnek nevezi a lánnyal való kapcsolatát Shmi, és mintha igyekezne lebeszélni róla. Talán ezért is választotta a Fiú az anyja képét, mert azt gondolhatta, arra talán hallgat Anakin. Qui-Gon feltűnése is arra volt jó szerintem, hogy kihúzzon Obi-Wan –ból valamit a Kiválasztottal kapcsolatban.

 

Egyelőre ennyit, pedig ez csak a felszín. :D A többit majd apránként, mert erről a részről is lehet beszélgetni bőven. Főleg a mélyebb kapcsolatok miatt, amik a filmekkel felfedezhetők

Link to comment
Share on other sites

Itt arról volt szó hogy a kiválasztott HOGY TUD BÁNNI az erővel.

Hogy mindkét oldal tulajdonságai megvannak benne.

És az Apa a Fiú meg a Lány, itt nem egyszerű szereplők, hanem ők maguk az Erő és a bolygójuk is. Ráadásul az sem egyszerű bolygó ugye.

És Anakin Obi tanácsára használni kezdte a bolygót (a környezetét a Fiúval és a Lánnyal együtt) hogy segítsen mindkét barátját megmenteni.

És ez az amire egy átlag Jedi vagy Sith nem lett volna képes.

A kettősség nélkül itt egy Jedi vagy egy Sith csak egy valakit tudott volna megmenteni.

Ilyesformán a tesztből bizton látszik, hogy Anakin a “Chosen One”.

És ez rendben is van így, mert tudjuk róla, hogy a jó oldalon kezdi sötét vonásokkal,

majd a gonoszoknál folytatja útját, s végül teljesen jó lesz. Az ő és az erő egyensúlya tökéletes. :-)

 

És Ahsoka elvileg nem érhetné meg a 66-os parancsot, nem? Vagy ha meg is éri akkorra már nem lehet Jedi és jó messze kell járnia.

És amúgy Ahsoka lehetséges jövőképet látott magáről. De mivel a Fiú-tól származott, szerintem ezt fújhatja! ;-)

 

amúgy sejtem mi lesz ebből (magánvélemény):

Apa meghal, Fiú és Lány kiiktatják egymást, vagy a hőseink mindkettőt, és onnantól Anakin-on múlik minden- az Apa örököseként ugye-, hogy mi lesz az erővel.

Azt meg a mozifilmekből már tudjuk! ;-)

 

Jó kis értelmezés Csoli! Én viszont nem gondolom, hogy az Erő megtestesülései lettek volna ezek a lények. Anakin sem az. Az Atya személyében talán azt láttuk, mivé válhatott volna Anakin ha marad a világos oldalon. Érdekesek ezek a lények... Az én teóriám arra épít, amit az öreg mondott. "Elhagyták" a galaxist, önként száműzetésbe vonultak, a hatalmuk nagysága béklyóba köti őket. Micsoda paradoxon... De ez számomra a jóságukat is bizonyítja, hisz ekkora hatalom birtokában ők irányíthatnának mindent és mindenkit a galaxisba, mégse vágynak ilyen hatalomra (annak azért örülök, hogy Sidious nem talált rájuk). Érdekes a kérdés, hogy ha maradt volna Anakin akkor mi változott volna a jövőt illetően? Anakin ugyan egyensúlyt hoz az Erőben de elegendő lenne mindez? Yodának van egy jó mondata az EPIII -ban a próféciáról. Lehet, hogy félreértik a Jedik és nem az a sorsa Anakinnak, hogy megölje a Sith -et, hanem elfoglalja az Atya helyét.

 

 

Bennem végig egyfajta kettősség élt az epizódot látva. Úgy éreztem, hogy ez már túnőtte a Csillagok háborúja kereteit, elveszik a misztikum és alapjaiban dőlnek le az Erőről és az annak az egyensúlyáról eddig hallott gondolatok. Immár nem akkor van egyensúly mikor csak a Világos Oldal van, hanem amikor a kettő kiegészíti egymást. Szóval a Jedi visszatér vége ugyanolyan semmis mint a Sithek bosszújának mély drámája.

Emészteni kell ezt még. :)

 

Na most azt is tisztázni kellene, hogy ki milyen állásponton van ezzel kapcsolatban. :) Milyen gondolatokat hallottunk eddig az Erő egyensúlyáról? Ugye volt az, miszerint akkor van egyensúly, ha a világos oldal a domináns. A dominancia viszont nem azt jelenti, hogy csak jóság van mindenhol. Gondolj csak bele, a sötétség most is jelen van a galaxisban, rablók, gyilkosok, bűnözők személyében. Ezzel szemben vannak a Jedik és a jó lények. A Sith előretörésével ez az egyensúly felborul, hisz mindent a gonosz irányít így ez a hatalom lesz a végletekig domináns, ami nálam már kimeríti a megbomlott Erő-egyensúly fogalmát. :D

 

Lucas is valami hasonlót mondott még az EPII készítése előtt: ""The meaning of Balance of the Force: Let me explain briefly. If good and evil are mixed things become blurred - there is nothing between good and evil, everything is grey. In each of us we have balance these emotions, and in the Star Wars saga the most important point is balance, balance between everything. It is dangerous to lose this. In The Phantom Menace one of the Jedi Council already knows the balance of The Force is starting to slip, and will slip further. It is obvious to this person that The Sith are going to destroy this balance. On the other hand a prediction which is referred to states someone will replace the balance in the future. At the right time a balance may again be created, but presently it is being eroded by dark forces. All of this shall be explained in Episode 2, so I can't say any more!" Remélem valaki lefordítja neked. :D

 

 

Amúgy jól láttam, hogy csillagképeket Mortison is ( talán az egész galaxisban) használnak? :) Anakin próbatételénél tűnne fel...mintha.... a félboltívszerűségen.

 

Nekem is feltűnt, valószínűleg azok voltak. :)

 

 

Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy azért átértékelődik itt a dolog, ha ismerjük már mindhárom részt.

 

Nekem is ez az érzésem. :D

Link to comment
Share on other sites

Na most azt is tisztázni kellene, hogy ki milyen állásponton van ezzel kapcsolatban. :) Milyen gondolatokat hallottunk eddig az Erő egyensúlyáról? Ugye volt az, miszerint akkor van egyensúly, ha a világos oldal a domináns. A dominancia viszont nem azt jelenti, hogy csak jóság van mindenhol. Gondolj csak bele, a sötétség most is jelen van a galaxisban, rablók, gyilkosok, bűnözők személyében. Ezzel szemben vannak a Jedik és a jó lények. A Sith előretörésével ez az egyensúly felborul, hisz mindent a gonosz irányít így ez a hatalom lesz a végletekig domináns, ami nálam már kimeríti a megbomlott Erő-egyensúly fogalmát. :D

A rákos daganat mint hasonlat, ugye :D

Mindegy. Megvárom a végét aztán eldöntöm, hogy tetszik e vagy sem. :)

Link to comment
Share on other sites

Végül is, Anakin átvette az Atya szerepét. Neki is 2 gyermeke volt, egy fiú és egy lány :)

Ez igaz, de több hasonlóság nincs köztük. :) Egyrészt nem képviselték egymással szemben a világos és a sötét oldalt, másrészt az apjuknak nem kellett őket kordában tartania. Bár persze ki tudja, mi lett volna, ha Anakin végül visszatér a Mortisra, milyenek lettek volna a gyerekei, stb. ... Ezen lehet, hogy nem is érdemes gondolkozni, annyira más lett volna minden. :D
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information