Ugrás a kommentre

EPVII spoileres topic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Igen, és a legnagyobb félelmem is beigazolódik, hogy

 

Mark Hamill is annyit lesz a filmben, mint Owen Bácsi az ep3-ban.

 

Azért ha valamit bebizonyitottak az elmúlt napok akkor azaz, hogy amellett hogy az MSW-nek tényleg egy rakás exkluziv információhoz van hozzáférése ezek leredukálódnak a képekre/látványtervekre. A szövegekről, sztoriról semmit nem tudnak.... ilyen alap dolog hogy nincs Birodalom most kell kiderüljön. Jellemző hogy a trailerről is kaptunk pár érdekes részletet, de fogalmuk se volt róla hogy Luke narrálja.

Ugyanigy nincs rálátásuk a film utolsó harmadára. Pont ezek miatt nagyon zavaros minden jelentés, amikor már nem csak a konkrét storyboard-okat kell leírni amiket láttak. Én az ezeken túlnyúló fejtegetéseiknek túl nagy hitelt nem adok.

Az hogy egy adott karakter mennyit szerepel a filmben csak az tudja megmondani aki az egészet ismeri. Nem győztek meg róla hogy lenne náluk ilyen ember.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem kizárt, hogy Luke csak egy pár másodperces szerepet kapjon a filmben, ha úgy zárulna mint a Karb tenger kalózai 2, ahol Barbossa 5 másodpercre feltűnik és ezzel vége az nagyon Star Wars idegen lenne, másrészt a forgatásra sem véletlenül kellett magát annyira formábahoznia, és az sem elhanyagolható, hogy előszőr nagy szakállat kellett növesztenie, majd később azt leborotválva forgattak vele jeleneteket. A trailer narrációja sem azt vetíti elő, hogy ilyen kevés szerepe lesz, ráadásul ő maga is feltűnt a trailerben (legalábbis 99%, hogy a robotkezes csuklyás alak ő volt).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sky! Először én is azt gondoltam, amit te, de Serkis nem azt nyilatkozta, hogy a karaktere csak hallható lesz a filmben, de nem látszik majd? Vagy csak annyit mondott, hogy ő csak a hangját kölcsönözte a karakternek?

Erről lemaradtam (bevallom, nem követtem nyomon minden egyes pletyka morzsát), a legutóbbi infóim szerint, Serkis nem embert fog játszani, hanem valamiféle CG-lényt. Szerintem furcsán venné ki magát, ha egy motion-capture szakértőt csak szinkronizálni kérnének fel. :)

 

Na el is csíptem a kardot átadó szereplő arcát..Ez biz nem embör. De az lehet még, hogy asszony.. ;)

 

Vajon ennek az előzménye a felső kép?

Nekem is ő ugrott be a termete és formája láttán. Kb. akkora az egész alkarja, mint a kardmarkolat. És miért lenne ennyivel alacsonyabb Leiánál (hacsak nem térdel, guggol, vagy hasonló).

Szerintem ezen a concept arton is ő lehet.

JxB84zn.jpg

Bár a színe nem egyezik, ez nem sokat jelent. Az első Rebels-conceptek szerint pl. Hera Syndulla is kékes bőrű lett volna.

 

Azt szinte biztosra veszem, hogy Leia kapja a kardot. A kérdés az, nála marad-e? Mert egy concept arton Rey forgatta a pengét. Plusz nem tudom, mennyire akarnak Erő-használó, kardforgató karaktert csinálni a majd' 60 éves Leiából (tudom, Dooku után ez nem érv). Szerintem végül Rey-hez kerül (Luke is neki mondhatja a trailerben hallottakat), ezzel is jelképezve a Skywalker családdal való kapcsolatot --> Anakin majd Luke kardja a következő generációhoz kerül.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak most olvasom a csillagokhaboruja.hu elemzését. Nem mintha megkérdőjelezném a szerkesztők állításait, de a leírt infók milyen arányban tények és találgatások? Mert elég tényszerűen írnak olyan dolgokról, amikről most olvasok először.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak az a biztos, ami hivatalos helyről jön ezért sok a találgatás, de az írás minden bizonnyal közel jár az igazsághoz, mivel az infók azokból a kémjelentésekből vannak, amiket a trailer visszaigazolt, plusz egy-két továbbgondolás, amik összekötik az ismert pontokat.

Amit ugyanakkor fontos szem előtt tartani, hogy nincs kémjelentés, ami érdemi párbeszédeket tartalmazna. Emiatt pont a karakterek egymáshoz való viszonyát, tetteik okát, inditékait nagyon nehéz kigobozni a kémjelentésekből. De most ez látszik körvonalazódni, ami a csh-n le lett írva (nem én írtam).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak most olvasom a csillagokhaboruja.hu elemzését. Nem mintha megkérdőjelezném a szerkesztők állításait, de a leírt infók milyen arányban tények és találgatások? Mert elég tényszerűen írnak olyan dolgokról, amikről most olvasok először.

Igen, én erre ott rá is kérdeztem..

 

A "Solo" tesók témáról: dráma rejlik a feltevésben, de nagyon komoly háttérsztorit igényel, hogy az egyik miért remete, a másik miért a sötét oldal rabja..

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az első húsz/harminc perc valszeg valahogy így néz ki:

 

-Anakin kardjának megtalálása a Jakkun + talán néhány életkép Rey mindennapjaival

-A Gyűjtő az Első Rend egy kisebb katonai alakulatával megérkezik a bolygóra a kardért, felégetnek egy falut és elkapják az Ellenállás egyik katonáját Poe-t a helyszínen; Poe saját droidjába BB-8-be rejti a megtalált kardot mielőtt elviszik; BB-8 később összefut Rey-el

-Az egyik rohamosztagos Finn a faluégetés során elveszitette az egyik barátját; a rendszer brutalizmusára ráébredve úgy dönt, hogy lelép. Kell neki egy pilóta ezért a fogva tartott Poe-val együtt lécel.

-Finn úgy csinál mintha az őreként szállítaná Poe-t, beszállnak az egyik Tie-be majd miután szétlövik a hangárt -lásd a trailert- kirepülnek, de nem jutnak messzire mivel menekülés közben súlyos találatot kapnak és lezuhannak a Jakkun

-Az egyik jelentés szerint Finn (véletlenül?) katapultál (a teaserben lévő első jelenet talán ezután látható) és a Jakkun összefut Rey-el.

-Mivel csak akciójelenetekről van tudomásunk ezért fogalmunk sincs, hogy közvetlenül ezután mi jön - ennyi lövöldözés után nyilván néhány karakterépitő párbeszéd- de az biztosnak tűnik, hogy együtt lécelnek le a Falconnal, miközben az Első Rend a nyomukban van

-A Falcon talán azért van a közelben mert Rey valójában egy Solo lány; talán örökölte a papától

-Mikor már az űrben vannak egy óriási űrhajó beszippantja a Falcont: fedélzeten Solo és Chewie

-A fontos politikai szerepet betöltő Leiához már együtt mennek, valószinüleg a sztori itt kezd igazán kiszélesedni és itt jöhet némi expozició ami megmutatja hogy merre tart a történet (Luke megtalálása? A Gyűjtő legyőzése?)

 

Mindez persze irtó vázlatos és sok karakter is kimaradt, akik elvileg valahogy felbukkannak az elején: például a CGI lény aki átadja majd Leiának a kardot

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

... Kb. akkora az egész alkarja, mint a kardmarkolat. És miért lenne ennyivel alacsonyabb Leiánál (hacsak nem térdel, guggol, vagy hasonló).

...

Nekem megvan ennek a kardnak az 1:1 arányú replicája és 185 cm vagyok, de hidd el, hogy a markolat nagyobb 1-2 centivel mint az alkarom..

Szóval ez alapján még lehet normál méretű Rose, sőt..

 

De vissza az elemző cikkre: nem értem , hogy miért azt írja, hogy Kylo Ren a kezében tartja a Vader-sisakot?

Tökéletesen kivehető, hogy egy állványon díszeleg és egy köpeny suhan el..

Szóval ettől még simán összejöhet a hamuból kivevős jelenet, bár szerintem nem kell túlbonyolítani, hogy hogyan jutott hozzá..

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

csoli1138: köszönöm a korrekciót, javítottam a sisakra vonatkozó részt, és válaszoltam is.

 

A tények/spekulációk aránya helyett a kémjelentések/spekulációk arányáról beszélnék: az anyag erősen támaszkodik a kémjelentésekre, de kihagyja azokat, amelyeket nem igazoltak az előzetes képei vagy a színészek/készítők nyilatkozatai. A film elejéről például nagyon sok jelentést kaptunk, űrben repülő fénykarddal stb., ebből azt tartottuk meg, hogy a fénykarddal indul a történet, ez jut el valahogy Jakkura, de a részletek még bizonytalanok. Viszont Poe és BB-8 jakkui jelenlétét kémjelentések erősítették meg, és ő is azt mondta, Leia (egy bizonyos hercegnő...) utasítására indult egy küldetésre. Azt rég tudjuk, hogy Poe fogságba esik a film elején, még két különböző történetverziót is kaptunk hozzá: az elsőben egy havas bolygón kapták volna el, míg Finnt a Jakkun, dezertálás miatt, aztán találkoztak volna. Majd ezt kidobták, mert túl hosszúra nyújtja a történetet, és Poe-t is a Jakkura írták át. Azt is tudjuk, hogy Finn szökni fog az égetés után (a véres tenyérről is olvashattunk), és hogy Poe fog segíteni neki. A zuhanásuk/kényszerleszállásuk szintén régóta ismert a kiszivárgott látványtervekről. Rey képbe kerülése szintén, stb. Rey valódi nevét tegnap tudtuk meg biztosan, a Celebration egyik táblájáról, noha az egyik legrégebbi kémhír volt, hogy ő valójában Kira Solo. A Kira Rey Solo/Kylo Ren Solo lehetőség nagyon érdekesen hangzik, és a mester-tanítvány, apa-fiú konfliktusok után egy testvér-testvér konfliktus még logikus is lenne, de mivel erre nincs semmi hivatalos utalásunk, egyelőre nem került be az anyagba. Kimaradt az is, hogy miféle csodafegyvereket fejleszt a két oldal, hogy esetleg történik egy fontos haláleset stb.

Ahogy Bomarr is írta, főként látványtervekből és egyéb képekből jöttek a kémjelentések, és a párbeszédes jelenetekből szinte semmit nem tudunk. Ráadásul arról sincs információnk, hogy miket kukáztak ki készítés közben. Bármilyen furcsa, de a filmben elhangzó szövegek közül eddig csak azt ismerjük, ami az előzetesekben van, semmi többet. Tudjuk például több forrásból, hogy Leia tárgyalni fog huttokkal (talán flashbackben), látványterv készült róla (ez nem került nyilvánosságra, csak a leírása), és hutt báb is készült, de hogy miről beszélnek, azt senki sem tudja.

Szerkesztve: - SimonZ
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet (sőt, biztos), hogy a Jakku és a Tatooine között ez lesz a jellegzetes különbség? Hogy ez a bolygó egy gigantikus roncstemető?

Én még abban reménykedem hogy az élővilága is markánsan el fog térni. Jó lenne pár emlékezetes lényt látni a bolygón.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sok-sok lény kell, szerintem is, értelmes és primitív fajok egyaránt. Itt van egy kicsi félsz bennem, ugyanis Abrams a Star Trek-filmekben e téren nem igazán remekelt.

 

JxB84zn.jpg

Ez a fajegyed nem egy gossam? Szerintem nagyon úgy néz ki (ezt a concept képet én csak most láttam először)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én még abban reménykedem hogy az élővilága is markánsan el fog térni. Jó lenne pár emlékezetes lényt látni a bolygón.

Ennél több kellene.

 

Szerintem Jakku a Tatooine, és kész. Kiderül, hogy a Huttok hagyományos nyelvén így hívják, és ennyi. Így Abrams-ék sem hazudtak, és lesz nagy meglepetés.Nem tudom. Ez a két sivatag bolygó nagyon nagy baklövés nekem...

Dettó. Annyira hasonlít a Tatooine -ra, hogy az már nonszensz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Miért olyan elképzelhetetlen 2 sivatagos bolygó? Földön sem csak egy sivatag van! Sőt, ennek az új bolygónak, lehet, hogy csak egy része sivatag... ahol az események jelentős része játszódik majd. Engem nem érdekel, hogy a messzi messzi galaxisban legalább két sivatagos bolygó van. Sőt, az se, ha kettőnél több van. :)

Szerkesztve: - Darth Riddick
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Sok-sok lény kell, szerintem is, értelmes és primitív fajok egyaránt. Itt van egy kicsi félsz bennem, ugyanis Abrams a Star Trek-filmekben e téren nem igazán remekelt.

Őőő... Több állat jelent meg az ő két filmjében, mint addig az összes Star Trekben együtt (mivel állat legfeljebb ló volt). És baromi sok új humanoid idegent is behozott. Egy maszkmester szerint több maszkot készítettek csak a 2009-es filmhez, mint az első négy Star Trek mozihoz. Szóval szerintem ezen a téren nem lesz gond. Én inkább azon aggódom, hogy túlzásba viszik az új fajokat és alig fogunk látni a régiek közül, mert sajnos ez jellemző volt az Abramsféle Trekeknek. A paci ezen fele pedig nem lenne nyerő.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Miért olyan elképzelhetetlen 2 sivatagos bolygó? Földön sem csak egy sivatag van! Sőt, ennek az új bolygónak, lehet, hogy csak egy része sivatag... ahol az események jelentős része játszódik majd. Engem nem érdekel, hogy a messzi messzi galaxisban legalább két sivatagos bolygó van. Sőt, az se, ha kettőnél több van. :)

A Geonosis is egy sivatagbolygó, még sem lehet összekeverni a Tatooine-nal még álmunkból felkeltve sem. :) a Jakku és a Tatooine viszont tényleg kísértetiesen hasonlít egymásra. Nekem az a magyarázat tetszik, hogy az új név a hutt megnevezést jelöli.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.