Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Amúgy hova vagy valósi? ;)

Kertvárosi vagyok - pécsi - és persze régen én is mindig oda jártam, és nagyon tetszett a képeken ahogy fel lett újítva szóval én is inkább oda járok majd mint a CCbe. Nekem az zsúfolt és személytelen. Ez sokkal jobb. :)

Hozzászólás ideje:

Én jövő héten fogom megnézni. :) Kicsit tartok a 170 perctől, már sokkal rövidebb filmeket is nehezen bírok ki WC nélkül, emiatt nem is nagyon szoktam üdítőt bevinni... :S

Más: Jön a Toy Story 4. Szerintem kár, a 3. résszel elég jól lezárták a szériát.

Hozzászólás ideje:

Na láttam én is az Interstellar-t. Nolan megadta a módját... hálás dolog volt látni ezt a filmet. Most napokig a gondolataimat az Interstellar fogja uralni. Hát ez egy... 10/10es film! Mindenesetre nálam már ott van a klasszikusok között. :)

Hozzászólás ideje:

Én jövő héten fogom megnézni. :) Kicsit tartok a 170 perctől, már sokkal rövidebb filmeket is nehezen bírok ki WC nélkül, emiatt nem is nagyon szoktam üdítőt bevinni... :S

Más: Jön a Toy Story 4. Szerintem kár, a 3. résszel elég jól lezárták a szériát.

Kíváncsi leszek a véleményedre, hiszen köztudottan kritikusabb vagy Nolannel szemben, mint mi. :)

Hozzászólás ideje:

Frenkie, neked ajánlom ezt a mondatot az Index kritikából:

A Csillagok között egy lenyűgöző, látványos vizuális orgia, amit kötelező moziban megnézni, mert még egy 106 centis lapostévén sem lesz soha olyan hatásos, mint egy 24x18 méteres IMAX-vásznon.
Hozzászólás ideje:

Frenkie, neked ajánlom ezt a mondatot az Index kritikából:

Köszi. Gondolkodtam rajta én is hogy megnézem moziban, de Nute-hoz hasonlóan én is attól tartok hogy nem bírom ki wc nélkül. 3 óra azért sok.

Hozzászólás ideje:

Szerintem az Interstellar nem ordít annyira az IMAX-ért, mint ahogy azt előre promózták. Persze moziban nézős azért.

Érdekes, hogy Nolan szerintem kicsit visszavett a film ritmusából az eddigiekhez képest. A film kétharmada viszonylag nyugis tempóban zajlik. Tény, hogy az érzelmekre több figyelmet fordít, mint a látványra. Bizonyos mértékig az egész filmre lehet mondani, hogy visszafogott Nolanhoz képest. A zene meg egészen érdekes, nem annyira tipikus Hans Zimmer.

Természetesen Nolan-os filmről van szó, a film után lehet filozni a tudományos körítésen, csavarokon, vannak igazán megakasztós dolgok. Csak úgy érzem, hogy a világűr tudományos megközelítése miatt kényszerpályán is mozog a sztori. Nem rohanhat annyira, mert a nézők fele nem értené. Bár szerintem így is lesznek sokan, akik emiatt csalódni fognak.

Összességében határozottan állítható szerintem, hogy Nolan eddigi munkáihoz méltó lett, helye van a "polcon", de nálam az Eredet még mindig vezet.

Hozzászólás ideje:

Újabb magyar dicsérő kritika az Interstellarról. Lehet, most fogom megszeretni Nolant? :hmm:

Háááát... ebben ne legyél biztos.

Nem rossz film a Csillagok között, de nem is Nolan legjobb filmje, de még az idei dobogóra sem fér fel nálam.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Újabb magyar dicsérő kritika az Interstellarról. Lehet, most fogom megszeretni Nolant? :hmm:

Az angol nyelvű sajtóban a Nolan filmek közül ez kapta a legtöbb negatív kritikát (a fogadtatása persze igy is pozitiv volt). Személyes kedvenc ettől függetlenül simán lehet. Én egész kiváncsi lettem rá.

Hozzászólás ideje:

Szűkszavúak vagytok az Interstellar-ral kapcsolatban.

Én sem írtam igazi litániát, de még senki "nem mert" belemenni a részletekbe rajtam kívül..

Helyzet?

Hozzászólás ideje:

Szűkszavúak vagytok az Interstellar-ral kapcsolatban.

Én sem írtam igazi litániát, de még senki "nem mert" belemenni a részletekbe rajtam kívül..

Helyzet?

Nem nagyon akartam reklámozni - arra gondoltam, aki akarja, úgy is megtalálja itt, de íme:

Csillagok között

Másrészt meg az ilyen közönségkedvenc moziknál a végén általában többnyire egyedül vagyok a véleményemmel. :peace:

Hozzászólás ideje:

Hát ezt az Interstellart még jó sokáig emészteni kell. Viszont Nolan megcsinálta! Szerintem ez a film még az Eredetre is ráver a csavarosságával, a mozi után az agyam egy megolvadt szmötyi érzését keltette. :D

Hozzászólás ideje:

Az angol nyelvű sajtóban a Nolan filmek közül ez kapta a legtöbb negatív kritikát (a fogadtatása persze igy is pozitiv volt). Személyes kedvenc ettől függetlenül simán lehet. Én egész kiváncsi lettem rá.

Rottenen is 70% környékén áll. Ami nekem furcsa, és rávilágít, hogy sohasem lennék "jó" vagy mainstream filmkritikus. Számomra ez a film simán jobb, mint az Eredet, pedig az is nagyon tetszett.

Hozzászólás ideje:

Nem nagyon akartam reklámozni - arra gondoltam, aki akarja, úgy is megtalálja itt, de íme:

Csillagok között

Másrészt meg az ilyen közönségkedvenc moziknál a végén általában többnyire egyedül vagyok a véleményemmel. :peace:

Köszi! Jólesett olvasni az írásodat, mert megnyugodtam, hogy nem én voltam túl buta. Tényleg nemtudom mi lesz átlag nézővel, ha a témára fogékonyak is vakarják a fejüket.

Immár két nap távlatából is van még pár kósza gondolatom a film körül, de ha Mohácsra jön a mozgómozi, akkor el megyek rá újra, mert szeretném, ha jobban összeállna.

Spoileres kérdések:

Az első bolygón 7 óra/per évvel ketyegtek és a D. Mann lakta bolygón mennyivel?

Brand-hez tényleg odaér még?

Ugye Ő ment a 3. bolygóra?

Ott mennyire megy az idő?

És akkor ott Brand már belekezdett a B terv-be?

Ja és magáról a gyerekszoba/feketelyuk közepe kapcsolatról nem nagyon írtál..Szóval jeleket lehettett visszaküldeni a múltba fizikai ingerekkel? És miért pont oda? Az Ő agyára állt be a "kagylóban a gyöngy"?

Huhh, de sok vót'! :)

És maga a fenti dolog jelenti az 5. dimenziót, vagy a szeretet amiről Brand süketelt?

És az apás okfejtésed is 100%-ig a szívemből szólt. Nem így mennek a dolgok. -csakis érzelmi alapon.

Lesz@rnám az emberiséget! De az emberséget nem.

Hozzászólás ideje:

Nekem A tökéletes trükk sokkal jobban tetszett az Eredetnél és a Batman-trilógiánál.

Én nagyon szeretem minden filmjét eddig. Az Interstellar esetében meg még nem ítélkezem.

Minél több idő telik el a mozi óta, annál homályosabb.. :)

Meg kell nézni még lehet nem is egyszer.

Voltam már így; nekem elsőre a Mátrix és a Gyűrű szövetsége nem is tetszett. Ma már a kedvenceim közé sorolom őket.

Az Interstellar végülis tetszett, így rontani nem fog az újrázás..remélem! ;)

Én egyszer bírtam megnézni de elég is volt. A csattanója annyira volt meglepi, mint, hogy holnap felébredek.

Melyiknek? -és vigyázz, mert ott vagyok a szekrényben!

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:

Spoileres kérdések:

Az első bolygón 7 óra/per évvel ketyegtek és a D. Mann lakta bolygón mennyivel?

Brand-hez tényleg odaér még?

Ugye Ő ment a 3. bolygóra?

Ott mennyire megy az idő?

És akkor ott Brand már belekezdett a B terv-be?

Ja és magáról a gyerekszoba/feketelyuk közepe kapcsolatról nem nagyon írtál..Szóval jeleket lehettett visszaküldeni a múltba fizikai ingerekkel? És miért pont oda? Az Ő agyára állt be a "kagylóban a gyöngy"?

Huhh, de sok vót'! :)

És maga a fenti dolog jelenti az 5. dimenziót, vagy a szeretet amiről Brand süketelt?

És az apás okfejtésed is 100%-ig a szívemből szólt. Nem így mennek a dolgok. -csakis érzelmi alapon.

Lesz@rnám az emberiséget! De az emberséget nem.

Aeonfluxon van egy SPOILERES kibeszélő, ott millió másik kérdést is boncolgatnak. Érdemes végigolvasnod, tanulságos.

Csak aztán nehogy meggondold magad... :)

Hozzászólás ideje:

Csillagok között

Én mindenképpen kíváncsi vagyok az írásodra, de majd csak kedden olvasom el, mert akkor jutok el rá leghamarabb. :)

Egyébként nekem Nolan filmjei közül a Memento tetszett a legjobban. Eddig egy filmjét sem vártam ennyire izgatottan, mint ezt, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mennyire lesz katartikus, vagy éppen esetleg kisebb csalódást jelentő filmélmény...

Hozzászólás ideje:

Nekem a következő kérdéseim vannak: (és inkább itt tenném fel, mint egy másik fórumon :) )

1. Amikor az 5 dimenziós térben volt, miért üzente meg a NASA koordinátákat a korábbi idősíkba? Akkor épp azon volt, hogy "maradjon" otthon, akkor miért?

2. A féreglyukon túlról jöttek adatok, hiszen innen tudták, hogy melyik 3 bolygó tűnik élhetőnek. Mintha az is elhangzott volna, hogy bináris adatokat tudnak fogadni. Akkor miért nem tudott az expedíció hazaüzenni?

3. Miért volt szükség a főhősre ahhoz, hogy az 5d tér létre tudjon jönni? A lények, akik az emberek lényegében a jövőből, képesek voltak létrehozni a féreglyukat, és megalkotni az 5d-s teret (ebben a verzióba ugyebár a főhős órás trükkje miatt, ami elárulta a szingularitás miben létét. Na de a főhős elmondása szerint végtelen időbe nyílt az 5D-s tér megalkotásával belelátásuk. Ha uralják az 5D-s teret, miért nem tudtak az idő révén megüzenni a megfelelő helyre a szükséges koordinátákat? Miért volt ehhez szükség a "szeretetre"? - azon túl, hogy erre kellett felhúzni a kötelező üzenetét a filmnek. Vagy az egész egy önmaga farkába harapó kígyó? Mert akkor semmi köze a szeretethez, egyszerűen a véletlen úgy alakított a dolgot, hogy ő és a lánya lett a "kiválasztott".

Hozzászólás ideje:

Hmm kezdetben nem tulajdonítottam különösebb figyelmet az filmnek (Csillagok között), de amennyit, meg amilyen jókat írtok azt hiszem mégiscsak megnézem majd :)

Hozzászólás ideje:

Nekem a következő kérdéseim vannak: (és inkább itt tenném fel, mint egy másik fórumon :) )

1. Amikor az 5 dimenziós térben volt, miért üzente meg a NASA koordinátákat a korábbi idősíkba? Akkor épp azon volt, hogy "maradjon" otthon, akkor miért?

2. A féreglyukon túlról jöttek adatok, hiszen innen tudták, hogy melyik 3 bolygó tűnik élhetőnek. Mintha az is elhangzott volna, hogy bináris adatokat tudnak fogadni. Akkor miért nem tudott az expedíció hazaüzenni?

3. Miért volt szükség a főhősre ahhoz, hogy az 5d tér létre tudjon jönni? A lények, akik az emberek lényegében a jövőből, képesek voltak létrehozni a féreglyukat, és megalkotni az 5d-s teret (ebben a verzióba ugyebár a főhős órás trükkje miatt, ami elárulta a szingularitás miben létét. Na de a főhős elmondása szerint végtelen időbe nyílt az 5D-s tér megalkotásával belelátásuk. Ha uralják az 5D-s teret, miért nem tudtak az idő révén megüzenni a megfelelő helyre a szükséges koordinátákat? Miért volt ehhez szükség a "szeretetre"? - azon túl, hogy erre kellett felhúzni a kötelező üzenetét a filmnek. Vagy az egész egy önmaga farkába harapó kígyó? Mert akkor semmi köze a szeretethez, egyszerűen a véletlen úgy alakított a dolgot, hogy ő és a lánya lett a "kiválasztott".

Jó kérdések, fogalmam sincs. Egyre inkább azt gondolom, hogy aki írta, az is belekeveredett. :)

1. Talán hogy újra elinduljon és legközelebb ne menjen bele ebbe a csapdába...

2. Hiba. Dramaturgia, semmi más.

3. Én inkább azon agyalok, hogy annak a civilizációnak, aki féreglyuk nélkül eljutott egy olyan tudás birtokába, hogy uralja az 5D-steret, miért kell megváltoztatnia a saját múltját? És ha rosszul sül el? Mert e szempontból nem is Cooperék jövöje a tét, hanem a jövő jövője, ott kell majd történnie valminek, hogy érdemes legyen visszanyúlni a múltba

4. Persze az egész gondolkodás csak akkor ér valamit, ha totál átértékelünk minden, fekete lyukról alkotott tudásunkat.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.