Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Nekem dettó ez volt az első gondolatom :D 

Erre nagyon erősen kíváncsi leszek, hogy mennyire fog sikerülni összehangolni a busz és a vonatközlekedést, remélem hogy nem hasraütésre fognak dönteni.

A jegyrendszert szerintem meg a Mobiljegyben össze lehet hangolni, ha már tud Volánbuszt meg BKV-t akkor a MÁV-ot se nehéz beletenni.

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Erre nagyon erősen kíváncsi leszek, hogy mennyire fog sikerülni összehangolni a busz és a vonatközlekedést,

Én is mert én úgy tapasztalom, hogy magát csak a vasúti közlekedést sem sikerült olyan hű, de jól összehangolni.

Hozzászólás ideje:
2020. 07. 15. - 18:44, Darth Cupsy írta:

Én is mert én úgy tapasztalom, hogy magát csak a vasúti közlekedést sem sikerült olyan hű, de jól összehangolni.

Pedig a vonatok olyan összehangoltan késnek, hogy jujj. Ha Amikor a vonat Szombathelyről késve fut be Veszprémbe, akkor tuti, hogy a Szombathelyre tartó vonat is késve indul el Veszprémből. :D 

Hozzászólás ideje:

Nálam dettó, ha a Dombóvár-Dunaújváros késik, akkor az ellenkezőirányba tartó is késni fog, mert mindig meg kell várni Ercsinél amíg továbbrobog. Ugyanez vica versa.

Legalább kiszámíthatóan késnek :D 

Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás

Azt hiszem sikerült rátalálnom az egyik legfurább Wikipedia bejegyzésre. Az "Első magyar szitkozódás"-ra. Itt a bejegyzés, csak hogy művelődjünk:

A legkorábbról írásban is fennmaradt magyar szitkozódás az 1479-ból való Dubnici krónikában található, amelyet ismeretlen szerzője 1479-ben, a Tiszántúlon állított össze korábbi művek alapján, saját koráig folytatva. A krónikának ez a részlete egy 1370 körül íródott műből származik. 1355-ben I. Lajos magyar király segélyhadat küldött Habsburg II. Albert osztrák herceg és Luxemburgi IV. Károly német-római császár támogatására Zürich és szövetségesei ellen. A krónika szerint: Zürich város körül rettenetesen megharcoltak a svábföldi németekkel. A magyarok azt kiáltva: Szent királyok, segítsetek! – az isten kegyelméből végül győztek. … Úgy hullottak le a szájas németek a magyarok előtt, mint ökrök a vágóhídon. A magyarok ugyanis azt a parancsot kapták, hogy egy németet se fogjanak el, hanem mindnyájukat részegítsék meg a halál poharából… A magyarok vészes kardot villogtatva fejük fölött, elcsapták kezüket és fejüket, mondván: Veszteg, kurvanő fia szaros német, ittátok vérünket, ma isszuk ti véreteket. A latin nyelvű műben magyarul szerepel az utolsó mondat.

Betűhíven: „Wezteg kwrwanewfya zaros nemeth, iwttatok werenkewht, ma yzzywk thy wertheketh”.

Hozzászólás ideje:

Érdekes cikk :) Csórók nem tudták micsoda hullámot fognak elindítani az első káromkodásukkal :D Egyébként totál úgy hangzik mintha nem lettek volna szomjasak, és itt most nem a németek vérére gondolok :D Ilyen szempontból annyira változás nem is történt 700 év alatt :lol:

Szerkesztve: - NorbiLordi

Hozzászólás ideje:

A "kurvanő fia" angol megfelelője a "son of a bitch". Csak nem tőlünk vették az alapot hozzá az angol ajkúak? :D

Hozzászólás ideje:

Remélem még megfér itt, pontosan 90 Indexes dolgozó mondott fel, az események után. Lesz Másik!

Hozzászólás ideje:

Már van kezdeményezés az ex-szerkesztőség részéről az újrakezdésre, de még nem tudni mi lesz sajnos.:(

Hozzászólás ideje:

Az nem ugyanaz. Az infrastruktúrát, a hirdetői kört, a szponzorokat nem vitték magukkal. Elég csak arra gondolni, hogy ezután pl. nem lesznek helyszíni riportok mondjuk az USA-ból vagy a Közel-Keletről. Nő a burok a magyar tájékozódó körül folyamatosan.

Hozzászólás ideje:

Igen sajnos ez így van, lassan nem marad más csak a pöcegödör szintű kormánypropaganda, ahol nem megy más csak a népmesei hős harcáról szóló sikerextázisos baromság.

Hozzászólás ideje:

Egy full új hírportált elindítani azért lesz szerintem pár hónap, de én nagyon remélem hogy sikerül nekik. Egybe is akarják minél jobban tartani minél a bandát.

De ahogy Nute is írja, totál nulláról kell ezt kezdeni, és pont a hirdetésekkel, szponzorációkkal lehet nagyon jól befolyásolni a hírportálokat. Pusztán közösségi finanszírozásból nem tudom mennyire lehet ezt megoldani egy 90 fős szerkesztőségnél, szerintem semennyire.

Az viszont tök jó, hogy a távozók facebook oldalát kevesebb mint 1 nap alatt már majdnem 140.000-en követik.

Hozzászólás ideje:

Na igen, tegnap az egyik szónok, Gulyás Balázs nyilatkozta az ATV-ben hogy a magyar hang 25 fős szerkesztőségét tudják fenntartani az olvasókból, 90 embert nem tudom hogyan sikerülne. De már annak örülök hogy a szándék megvan. 

Hozzászólás ideje:

Abban egy percig sem kételkedtem, hogy nem akarnak majd egy új portált létrehozni, ez a logikus lépés. Baj inkább ott van, hogy ha tényleg megakarják tartani ezt a létszámot vagy valamivel kevesebbet akkor ahhoz már valaki olyat kell találni akinek erre van lóvéja. Ha függetlenként akarnak működni bárminemű politikai befolyás nélkül, akkor viszont kb. a feszett fejsze kategória a dolog.

Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, Nute Gunray írta:

@Darth Cupsy, mit szoktál olvasni tájékozódás céljából?

Kifejezetten semmit az igazán fontos hírek úgyis szembe jönnek az emberrel, aztán ha jobban érdekel utána olvasom.

Hozzászólás ideje:
14 minutes ago, Nute Gunray said:

@Darth Cupsy, mit szoktál olvasni tájékozódás céljából?

Bár nem engem kérdeztél, de én majdnem mindent a nagyobb portálok közül, amely nem az Index vagy a 444. :D (De tulajdonképpen én is úgy vagyok, mint Cupsy, olvasom, ami szembejön.) A 444 egy igénytelen szenny, az Indexen meg sokszor írnak ökörségeket. Például az idei érettségik kapcsán, miután Maruzsa Zoltán beszélt vele kapcsolatban, olyat írtak, hogy csak a végzősök érettségizhetnek idén, holott Maruzsa ilyet egyáltalán nem mondott, és nem is lett így. A másik, ami nálam kiverte a biztosítékot, hogy olyat írtak, hogy még talán jövőre se lesz vakcina a koronavírusra, mikor még nagy külföldi portálok is olyanokról irkálnak, hogy mennyire dolgozik a világ az oltóanyagon, és hogy akár már év végére el is készülhet.

Az S. Dávid nevű szerzőről pedig ne is beszéljünk... Ő a "kedvencem". 

Szerkesztve: - caseyjones

Hozzászólás ideje:

Azért ezzel erősen vitába szállnék. Mind az Indexen és a 444-en rendes, kiváló újságírók dolgoznak többségben. Elég csak a parkolási mutyit lehozó 444-re, vagy az épp aktuális Kaleta ügy fényderítésére gondolni a néhai Indexen. Ilyet KESMA tulajdonú, vagy egyéb kormánypárti oldalon már jó idelye nem látni, ahogy azt se hogy arccal és névvel vállalják a cikkeiket. De felhozhatnám példának Varga Istvánty aki a KESMA elnöke volt, 2019-ben ezt nyilatkozta:igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok."

Hozzászólás ideje:

A G-napon nagyon sokan örömködtek azon az oldalon, különösen az indexen.

Én mégsem teszem most ezt.

De nem azért mert sajnálom őket, pusztán csak eleganciából. Ja és a történet sem ugyanaz. Egy baloldali portál baloldali portál marad.

Részemről end of story.

Na már jönnek is a hülye jelek. :D

Szerkesztve: - Brodie

Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Brodie írta:

Egy baloldali portál baloldali portál marad.

Nem hiszem hogy igazán baloldali portálnak lehetne nevezni, az inkább a 168 óra.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.