Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, NorbiLordi írta:

De a Visions mikor játszódik, azt nem tudni, mi?

Nem, azóta nincs róla új infó, hogy bejelentették ah Investor Day-en. De mivel antológia, így az Old Republictól a Skywalker Kora utáni 1000. évig akármikor játszódhat. 

Hozzászólás ideje:

Érdekes ez a könyv. A Ronin is meglepő. A Wookie szerint a Melitto kultúrában a ronin férfi harcosokat jelentett, akik legyőzték a Myrmitrixeket (ezek a Melitto faj serdülő nőegyedei voltak) és ún. életképtelen kitaszítottakká váltak.

Neves személy is van: Sarco Plank, aki beállt fejvadásznak, de dolgozott régészként is a Devaronon. A The Weapon of a Jedi c. könyvben Sarco vezette Luke -ot a Devaroni Eedit templomhoz, röviddel a Yavini csata után.

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:

Egyelőre lövésem sincs, mit várjak ettől a sorozattól. Illetve a könyvtől. De kíváncsi leszek nagyon. És mivel Del Rey-es, így akkor jön magyarul. Aminek mindenképpen örülök. Mindenre vevő vagyok, minden megkapja a lehetőséget. :)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Chiss Birodalom trilógia befejező része nov. 16.-án jelenik meg kint.

z9bxtgid2mq61.jpg

Bejárta már a trilógia topikját is a hír.:)

Hozzászólás ideje:
16 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Bejárta már a trilógia topikját is a hír.:)

Oh, bocsi. Azt nem néztem, csak azt, hogy itt nincs fent. :D

Hozzászólás ideje:
10 perccel korábban, kdani20 írta:

Oh, bocsi. Azt nem néztem, csak azt, hogy itt nincs fent. :D

Semmi baj.:peace: Majd ha olvastad a könyveket kukkants be oda is.:)

Hozzászólás ideje:

Tippeljük meg, hogy kb. mikor jelennek meg a felnőtt regények és a YA. regények.

Kb. július-augusztus. Thrawn: Chiss Birodalom 2. rész, vagy Alphabet osztag 3. rész.

Kb. szeptember-október Doktor Aphra hangoskönyv forgatókönyv változata.

Kb október-november. Alphabet osztag 3. rész, vagy Thrawn: Chiss Birodalom 2. rész.

Kb. november-december The Rising Storm THR regény

Kb. december-január Out of the Shadows THR regény

Kíváncsi vagyok, vajon így fognak-e alakulni.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Legjobb kánon regények a moly szerint. Ki ért egyet?

Sötét tanítvány 91,00% 76 értékelés
Leia, az Alderaan hercegnője 91,00% 52 értékelés
Thrawn 90,00% 95 értékelés
Elveszett csillagok 90,00% 99 értékelés
Mester és tanítványa 90,00% 71 értékelés
Dooku, az elveszett Jedi 89,00% 45 értékelés
Thrawn: Chiss Birodalom: A káosz ébredése 89,00% 33 értékelés
Az Erő nyomában 88,00% 25 értékelés
Vérvonal 87,00% 71 értékelés
Thrawn: Árulás 87,00% 64 értékelés
Ahsoka 87,00% 135 értékelés
Zsivány Egyes 87,00% 80 értékelés
Katalizátor 86,00% 72 értékelés
Skywalker kora 84,00% 38 értékelés
Thrawn: Szövetségek 83,00% 74 értékelés

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Tök jó, hogy mindegyik 80% felett teljesített. Mondjuk én nem a Sötét Tanítványt tenném a lista elejére, inkább a Dooku-t. Bár én nem szoktam rangsorolni a regényeket.

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Nálam abszolút más lenne a sorrend. Az Elveszett Csillagok szerintem az új kánon legtúlértékeltebb könyve, én inkább középszerűnek tartom a többihez képest. Százalékot most nem adok, de a top 10 nálam így nézne ki:

1. Vérvonal

Magasan a legjobb kánon könyv, számomra az a kánonnak, ami a Darth Plagueis a legendsnek. Rendberakja a 7. epizód katyvaszos politikai rendszerét, és a története is izgalmas. Claudia Gray-nél jobban senki nem tud Leiát írni.

2. Mester és Tanítványa

Hasonlóan nyomozgatós történet, mint a Vérvonal, de sokkal kisebb léptékű. Obi-Wan és Qui-Gon párosát nagyon szeretem, és sok érdekes dolgot megtudhatunk a jedik múltjáról.

3. Thrawn

Ezt nem kell ecsetelnem, szépen bemutatja belülről a Birodalom működését. Zahn továbbra is nagyon jól tud több szálon futó történeteket írni.

4. Thrawn: Szövetségek

Hasonlóan jó, mint a Thrawn könyv, viszont a régi időkben játszó részeknél itt-ott ellaposodott a történet. Vader és Thrawn párosa, a Batuu hangulata és az új ellenség behozása elviszi a hátán ezt a regényt.

5. Thrawn - Chiss Birodalom: A Káosz Ébredese

Itt Zahn-nak szinte egy teljesen új világot kellett alkotnia, és remekül megcsinálta. Ismerős szereplők hiányában viszont a történet még egyelőre nem tudta olyan szinten fenntartani az érdeklődésemet, mint az első két Thrawn-könyv.

6. Alphabet Osztag

Tekintve, hogy a jedi/sith vonalhoz mindig is jobban ragaszkodtam, nem gondoltam volna, hogy 500 oldalnyi vadászpilóta ennyire le tud kötni. De mégis, jól kidolgozott karakterek, izgalmas történet, és talán a legjobb csataleírások, amiket SW-könyvben olvastam. Freed nagyon profin ért a háborús regényekhez. A folytatást még nem olvastam, de napirenden van.

7. Thrawn: Árulás

Itt már Zahn érezhetően kezdett belefáradni a trilógiába, nem is sikerült olyan nagyot dobnia, mint az első két részben. Néhány helyen már nagyon túlzásba vitte a technikai leírásokat a cselekmény rovására. Ennek ellenére méltó lezárása a trilógiának, és továbbra is egy profin megírt könyv, jó karakterekkel.

8. Sötét Tanítvány

Érződik rajta, hogy ezt a történetet nem regényre írták eredetileg, de attól még egy jó könyv. Ventresst és Vost jó ötlet volt egy csapatba rakni, hiszen mindketten a világos és a sötét oldal között ingáznak, bár Vos esetében ezt a Köztársaság képregény jobban bemutatta.

9. Sith Nagyurak

Izgalmas alapötlet, majd kihagyott ziccer. Az író berakta Vadert és Palpatine-t egy új érdekes szituációba, majd a regény nagy részében számomra érdektelen karakterekkel foglalkozott. A két sith-ről szóló részeket faltam, a többinél itt-ott leült a történet. Kíváncsi voltam rá, hogy Palpatine hogyan reagál bizonyos szituációkra, de fájdalmasan keveset foglalkozott vele a könyv.

10. Tarkin

Luceno hozta a kötelezőt, de a Darth Plagueis után többre számítottam tőle. Betudható annak, hogy egy nagyon korai szakaszban íródott, amikor a kánon még szinte üres volt, ezért nem foglalkozhatott sokat a galaxis helyzetével. 

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Whill írta:

Nálam abszolút más lenne a sorrend. Az Elveszett Csillagok szerintem az új kánon legtúlértékeltebb könyve, én inkább középszerűnek tartom a többihez képest. Százalékot most nem adok, de a top 10 nálam így nézne ki:

1. Vérvonal

Magasan a legjobb kánon könyv, számomra az a kánonnak, ami a Darth Plagueis a legendsnek. Rendberakja a 7. epizód katyvaszos politikai rendszerét, és a története is izgalmas. Claudia Gray-nél jobban senki nem tud Leiát írni.

2. Mester és Tanítványa

Hasonlóan nyomozgatós történet, mint a Vérvonal, de sokkal kisebb léptékű. Obi-Wan és Qui-Gon párosát nagyon szeretem, és sok érdekes dolgot megtudhatunk a jedik múltjáról.

3. Thrawn

Ezt nem kell ecsetelnem, szépen bemutatja belülről a Birodalom működését. Zahn továbbra is nagyon jól tud több szálon futó történeteket írni.

4. Thrawn: Szövetségek

Hasonlóan jó, mint a Thrawn könyv, viszont a régi időkben játszó részeknél itt-ott ellaposodott a történet. Vader és Thrawn párosa, a Batuu hangulata és az új ellenség behozása elviszi a hátán ezt a regényt.

5. Thrawn - Chiss Birodalom: A Káosz Ébredese

Itt Zahn-nak szinte egy teljesen új világot kellett alkotnia, és remekül megcsinálta. Ismerős szereplők hiányában viszont a történet még egyelőre nem tudta olyan szinten fenntartani az érdeklődésemet, mint az első két Thrawn-könyv.

6. Alphabet Osztag

Tekintve, hogy a jedi/sith vonalhoz mindig is jobban ragaszkodtam, nem gondoltam volna, hogy 500 oldalnyi vadászpilóta ennyire le tud kötni. De mégis, jól kidolgozott karakterek, izgalmas történet, és talán a legjobb csataleírások, amiket SW-könyvben olvastam. Freed nagyon profin ért a háborús regényekhez. A folytatást még nem olvastam, de napirenden van.

7. Thrawn: Árulás

Itt már Zahn érezhetően kezdett belefáradni a trilógiába, nem is sikerült olyan nagyot dobnia, mint az első két részben. Néhány helyen már nagyon túlzásba vitte a technikai leírásokat a cselekmény rovására. Ennek ellenére méltó lezárása a trilógiának, és továbbra is egy profin megírt könyv, jó karakterekkel.

8. Sötét Tanítvány

Érződik rajta, hogy ezt a történetet nem regényre írták eredetileg, de attól még egy jó könyv. Ventresst és Vost jó ötlet volt egy csapatba rakni, hiszen mindketten a világos és a sötét oldal között ingáznak, bár Vos esetében ezt a Köztársaság képregény jobban bemutatta.

9. Sith Nagyurak

Izgalmas alapötlet, majd kihagyott ziccer. Az író berakta Vadert és Palpatine-t egy új érdekes szituációba, majd a regény nagy részében számomra érdektelen karakterekkel foglalkozott. A két sith-ről szóló részeket faltam, a többinél itt-ott leült a történet. Kíváncsi voltam rá, hogy Palpatine hogyan reagál bizonyos szituációkra, de fájdalmasan keveset foglalkozott vele a könyv.

10. Tarkin

Luceno hozta a kötelezőt, de a Darth Plagueis után többre számítottam tőle. Betudható annak, hogy egy nagyon korai szakaszban íródott, amikor a kánon még szinte üres volt, ezért nem foglalkozhatott sokat a galaxis helyzetével. 

Nálam a fentebbiek közül az Alphabet osztag (3-as) és a Thrawn: Árulás (3,5-ös) csalódás volt. A többi nekem is tetszett.

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Darth Revan9 írta:

Nálam jelenleg így néz ki a sorrend:

Sötét tanítvány

Mester és tanítványa

Elveszett csillagok

Vérvonal

Leia, az Alderaan hercegnője

Az Erő nyomában

Dooku, az elveszett Jedi

Katalizátor

Zsivány egyes

Thrawn

Thrawn: Chiss Birodalom: A káosz ébredése

Thrawn: Árulás

Thrawn: Szövetségek

Skywalker kora

Ahsoka

Hozzászólás ideje:

Nálam: Elveszett csillagok, Mester és tanítványa, Chiss birodalom 1, Sötét tanítvány, Utóhatás, Szabadesés, Dooku, Ahsoka, Thrawn: Árulás, Utóhatás: Adósság a top 10.

De bevallom 10-11 regény még visszavan :D

Szerkesztve: - kdani20

Hozzászólás ideje:

Majd kíváncsi leszek jövőre hogy fog alakulni. Jövőre ilyenkor már túlleszünk minimum 4 Köztársaság Fénykora regényen és befejeződik a Chiss Birodalom trilógia.

Hozzászólás ideje:
9 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

A Kolibri következő Star Wars kiadványa

https://www.libri.hu/konyv/star-wars-5-perces-star-wars-tortenetek.html

Még csak véletlenül se Köztársaság Fénykora.

Valahol érthető, hogy még egyelőre nem merik bevállalni a Köztársaság Fénykorát. A Szukits könnyebb helyzetben van, mert a felnőtt könyveket adja ki. A young reader könyveknél viszont nem teljesen egyértelmű a célközönség: felnőtteknek lehet, hogy túl gyerekes a stílusa; a gyerekek meg sokkal szívesebben olvasnak Vaderről, Luke-ról, Yodáról és a többiekről, mint korábban ismeretlen jedikről. Lehet, hogy kivárják, hogy milyen lesz a Szukits könyveinek a fogadtatása, és utána adják ki.

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Whill írta:

Valahol érthető, hogy még egyelőre nem merik bevállalni a Köztársaság Fénykorát. A Szukits könnyebb helyzetben van, mert a felnőtt könyveket adja ki. A young reader könyveknél viszont nem teljesen egyértelmű a célközönség: felnőtteknek lehet, hogy túl gyerekes a stílusa; a gyerekek meg sokkal szívesebben olvasnak Vaderről, Luke-ról, Yodáról és a többiekről, mint korábban ismeretlen jedikről. Lehet, hogy kivárják, hogy milyen lesz a Szukits könyveinek a fogadtatása, és utána adják ki.

Ez viszont be fog kavarni az Out of the Shadows-ba (ezt a Szukits adja ki, mivel YA), ugyanis az a regény a Test of Courage folytatása.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Sorrendem az eddigi összes általam olvasott canon könyveket illetően:

- Claudia Gray: Vérvonal

- Timothy Zahn: Thrawn

- Beth Revis: A lázadás hajnala

- Kevin Shinick: Az Erő nyomában

- Claudia Gray: Elveszett csillagok

- James Luceno: Katalizátor

- Claudia Gray: Leia, az Alderaan hercegnője

- Alexander Freed: Zsivány Egyes

- Claudia Gray: Mester és tanítványa

- Rae Carson: Skywalker kora

- Timothy Zahn: A káosz ébredése

- James Luceno: Tarkin

- Cavan Scott: Dooku: Az elveszett Jedi

- Timothy Zahn: Thrawn: Árulás

- E. K. Johnston: A királynő árnyéka

- Rae Carson: Koréliai hajsza

- Christie Golden: Battlefront II: Inferno osztag

- Christie Golden: Sötét tanítvány

- Rebecca Roanhorse: Az Ellenállás újjászületése

- Paul S. Kemp: Sith Nagyurak

- Alexander Freed: Battlefront: Alkony század

- Kevin Hearne: A Jedik örököse

- Alexander Freed: Alphabet osztag

- John Jackson Miller: Új hajnal

- Delilah S. Dawson: Phasma

- Star Wars: Bizonyos szemszögből

- Chuck Wendig: Utóhatás: Adósság

- Mur Lafferty: Solo

- Chuck Wendig: Utóhatás: A Birodalom vége

- E. K. Johnston: Ahsoka

- Timothy Zahn: Thrawn: Szövetségek

- Chuck Wendig: Utóhatás

- Daniel José Older: A végső dobás

- E. K. Johnston: Királynő végveszélyben

- Alan Dean Foster: Az ébredő Erő

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem volt hangulatom hozzá, így inkább félbehagytam, mert tudom, hogy nem a könyvben van a hiba. A Bad Batch hatására a rajongói énem valószínűleg ismét felszínre kerül, úgyhogy csak idő kérdése és persze majd írok egy hosszabb kritikát is. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.