Ugrás a kommentre

EPVII spoilermentes topic


Dzséjt

Ajánlott hozzászólás

Érdekes, hogy egy rakás olyan dolgot is elmondott az SW-ről, ami nekem is tetszik de igy ilyen kerek formában még nem fogalmazódtak meg bennem. Például hogy az SW előnye, hogy képes jelezni, hogy a világa sokkal nagyobb mint amit ténylegesen bemutat nekünk. Az ep.4 már felkeltette az érdeklődést egy rakás olyan téma iránt, ami csak alig pár szóban hangzott el (Klón háború, Uralkodó stb.).

 

Ebből az interjúból egyértelmű, hogy egy nagyon értelmes ember aki rengeteget agyalt ezeken a filmeken és nagyon jól megértette, hogy mitől jók. Bár a filmet még nem láttam, de már elkezdtem aggódni, hogy vajon az utódai is majd ennyire értik-e, hogy mitől jó a Star Wars. Főleg az ep.9-től félek. Annak kéne a legnagyobbat szólnia.

Ezért is fura nekem, hogy csak az első rész rendezését vállalta. Látszik, hogy lételeme volt ez a munka, nyilván egyúttal hatalmas teher is, de minden porcikájával azon volt, hogy a lehető legjobb folytatást csináljon neki. Ha neki lennék, én biztos végig akarnám vinni, amit elkezdtem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit eszembe juttatta oldie -t. Bár nem tudom az utolsó időkben mi foglalkoztatta, de biztos kíváncsi lett volna a filmre.

Erről eszembe jutott egy több mint öt éves beszélgetésetek ami a videóalkotási időszaka alatt született:

 

 

Legközelebb már Spartacus dömping lesz. Avatar kimerült :D

 

SW -s is jó lenne...

 

Abból már van vagy tízezer klip. Ha lesz új film, biztos csinálok majd. :D

 

 

Ez alapján elképzelhetőnek tartom hogy bízott a folytatás létrejöttében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem pont a Jurassic World miatt nagy a bizadalmam Trevorrowban. Tény és való, az a film egy jó nosztalgia pop-corn mozi, de érezni benne, hogy a rendező tudta és érezte, mitől lesz jó. Megértette, mitől működtek a korábbi Jurassic Park-filmek, mik voltak az esszenciáik. Megsúgom, nem a mondjunk bölcseket dolog - az a könyv érdeme és esszenciája. A filmek a gyermeki rácsodálkozásról szólnak, és ez benne volt a JW-ben is. Na már most, ha Trevorrow ugyanígy megérti a Star Wars esszenciáját is, akkor bizony piszok jó filmet fog csinálni (amúgy hasonló okokból bíztam már a kezdetektől fogva Abramsben: ő a TOS lényegét értette meg és adta át teljes egészében a két új filmmel - más és más filmek és rendezők, de aki így rá tud érezni a mozik velejére, abban én csak bízni tudok).

Plusz, az ep9-nek van egy nagy előnye a JW-vel szemben. A Jurassic World egy a harmadik részre lendületet, erőt és koncepciót tévesztett franchise-t kellett életre lehelnie (mint Abramsnak a Star Trek esetén), míg a Star Warsnál erős koncepció, nyolc film és nem utolsó sorban, valószínűleg kidolgozott tervek állnak a rendelkezésére. A dinoszauruszoknál a semmiből kellett várat építenie. A Star Warsnál a tornyot kell csak felhúznia a már megépített várra (szintén, mint J.J.-nek, annyi különbséggel, hogy nála az építkezést újra kellett indítani, miután Lucas lezárta azt a hat filmmel - ezen a téren neki nehezebb dolga volt). Szóval én Abramsben és Trevorrow-ban sok közöst látok, és ezt jó jelnek veszem.

Jobban tartok Rian Johnsontól, aki nekem még nem bizonyított.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is jobban bízom Trevorrow-ban mint Johnson-ban. Előbbitől a Jurassic World nekem is bejött de utóbbitól a Looper nem igazán. Mást nem láttam egyiküktől sem. Ahogy utánaolvastam a filmjeiknek nem is igazán fogok mert nem keltette fel egyik se különösebben az érdeklődésemet.

Szerkesztve: - Rog
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nálam forditva van. A Looper-ért odavagyok (meg Rian TV-s munkásságért is), a Jurassic World oké, egynek elmegy, de néhol nekem már túl bugyuta (a hadseregnek akarják a raptorokat? Ez még ha nagyon megengedő vagyok akkor is értelmetlen. És ez az egyik legfontosabb gonosz karakter mozgatórugója... remélem ha az ep.9-ben teljesedik ki Snoke akkor picit átgondoltabbak lesznek az inditékai...).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is jobban bízom Trevorrow-ban mint Johnson-ban. Előbbitől a Jurassic World nekem is bejött de utóbbitól a Looper nem igazán. Mást nem láttam egyiküktől sem. Ahogy utánaolvastam a filmjeiknek nem is igazán fogok mert nem keltette fel egyik se különösebben az érdeklődésemet.

Én is pont fordítva vagyok. A Jurassic World-ben semmi igazán extra rendezői teljesítmény nem láttam se történet vezetéseben se a jelentekben pedig lehetett volna mert Spilbergnek sikerült.( T-rex kiszabadulása mai napig ámulatba ejt ahogy az egész jelenet filmezve a vágása stb.) Nem egy olyan szintet vártam el tőle de legalább megközelíthette volna de sajnos kanyarban se volt pedig jobb technológia állt a rendelkezésére. A filmet inkább nem jellemzem mert a nosztalgia faktoron kívül nem sok pozitív dolog volt benne meg különben is off. De annyit megjegyzek hogy a Jurassic Word megtekintése előtt néztem meg a Jurassic Park-t úgy hogy azt a filmet nagyon rég láttam valamikor még gyerekként és nem sokkra emlékeztem belőle szóval úgy néztem minta ha akkor láttam volna először. Szóval elég jó összehasonlítási alapom volt amiből letudtam szűrni mi különbözteti meg a jó rendezőt egy kevésbé jó rendezőtől. Ezért én tartok egy kicsit Trevorrow-tól

 

Johnson-t sokkal kreatívabb rendezőnek tartom Looper sztem nem rossz film és az egy kis költség vetésű sc-fi film és elég jó filmet rendezett. Sztem nem lesz ott gond még az írás terén sem Loopernek elég csavaros stroryja volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem a Looper nem tetszett, a JW meg pláne nem, így mindkét rendező kapcsán vannak aggodalmaim. De ahogy írtátok, ott lesz Kennedy, JJ is mint "mentor", ez mindenképp jó előjel, na meg egyelőre az EP7-en "essünk túl". :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt azért még hozzátenném hogy a bizalmatlanságom még nem vonja maga után azt hogy Johnson-t rossz rendezőnek tartom. Ami azt illeti jónak se. Egyelőre egyáltalán nem izgat hogy milyen rendező. Max tudomásul veszem hogy mások szerint jó. Tehát valamennyire jónak kell lennie. Ha a következő Star Wars múvi tetszeni fog akkor biztos jónak tartom majd valamennyire. A Loopert se tartom rossznak attól hogy nem tetszik. Elvégre ha másoknak bejön akkor csak jobbnak kell lennie a rossznál.

Trevorrow-val meg úgy vagyok hogy nem tartom különösebben jó rendezőnek attól hogy a Jurassic Világ bejött valamennyire. Rendezze meg tetszetősen a nagyobb kihívást jelentő nyolcadik Star Wars múvit is és akkor ő is fentebb lép nálam a ranglétrán.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én nem nagyon. Épp csak minden ittjártamkor a visszaszámlálóra pillantok, napi több alkalommal megnézem a trailert, nem tudom megállni, hogy ne bújjam a Wookiepediát és a starwars.comot, interjúkat olvasgatok, TCW-zek, vágom a centit a következő Rebelsig, hogy legalább az csillapítsa az elvonási tüneteket, zakatolnak a fejembe a trailerek szövegei.

De amúgy túlzottan nem érdekel a dolog. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

:lol:

 

Én is ezzel kelek és fekszek. Csak az SW -ről szól minden. Hála égnek meg tudok nézni minden előzetest a plazmán, szóval most összeraktam minden eddigi cuccot egyben és megnéztem. A végén könnyes lett a szemem... :P;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.