Ugrás a kommentre

EPVIII spoileres topik

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 20. - 20:40, Zééé írta:

Nekem sem tetszik sem a reinkarnáció, sem pedig a szeplőtlen fogantatás ötlete. Nálam már Anakin születése is olyan terület, amit jobb lett volna másként kezelni, és feltétlenül nem keresztény szempontból lefesteni. Nem azt mondom, hogy sérti az érzékenységemet, mert ki nem tesz rá jó magasról, inkább arról van szó, hogy amikor az EPI-ben először hallottam, húztam a számat és valahogy azóta sem tudtam vele megbékülni. Megjegyzem, a való életben hiszem, hogy Krisztus szeplőtlenül fogant, de nem vagyok bigott, hogy ezért máris sértve érezzem magamat. Viszont az ilyen reiki, feng shui, new age dialektika valahogy nekem nem illik a képbe. Tudom, hogy az eredeti trilógiában is esszenciálisan jelen voltak ezek a motívumok, de nálam az EPI-ben a szeplőtlen fogantatás és a midiklóriánok két olyan tényező, amit azóta sem tudok megemészteni. Mielőtt valaki feleslegesen prequel utálattal vádolna, leírom, hogy én nagyon szeretem a prequelt, csak bizonyos motívumokat nem szeretek benne és ez a két motívum (szeplőtlen fogantatás, midiklóriánok) nekem pont nem hiányzik majd az EPVIII-ból.

Nem vitatkozni szeretnék, de hadd jegyezzem meg, hogy a szeplőtelen fogantatás (immakuláció) gyakran tévesen értelmezett fogalom, nem sok köze van Krisztushoz. A lényege, hogy Szűz Mária bűntelen volt a fogantatása pillanatától (nem hordozta az eredendő bűnt), és nem azt jelenti, hogy az anyja szűz volt, amikor megszülte őt. Jézus születése más téma, és nem tartozik a szeplőtelen fogantatás kategóriájába (a római katolikus tanítás szerint csak Mária született így, és más nem, még Jézus maga sem.)

2016. 04. 20. - 18:10, Ody Mandrell írta:

Kiszivárgott a VIII rész sztorija. ;) Azért rakom spoiler mögé mert túl hosszú.

Spoileres tartalom megtekintése

Hehehe, aranyos. :D Vicces lesz a film elkészülte után ezt olvasni. Laura Dern karakterét mellesleg kifelejtették. :D Vagy ő lenne az a bizonyos "aide"? :D

Vikram amúgy egy hindu név, több ilyen nevű indiaival dolgoztam már. :D A jelentése bátor, merész, vitéz.

Hozzászólás ideje:

Azt hiszem, a szöveg kitalàlójànak meg kellett volna àllni a harmadik sörnél... amúgy ez a reinkarnàció dolog sok mindent megmagyaràzna Rey-jel kapcsolatban, dehàt akkor is ez màr SW szinten is túl elvont lenne. Főleg a nem hardcore rajongóknak.

Hozzászólás ideje:

Ennek lenne pozitív és negatív oldala is. Pozitív, hogy az Erőt újfajta megvilágításba helyezné, magyarázattal szolgálna Rey vélt vagy valós képességeire, és igen szorosan kapcsolódna az ep1-2-3-hoz. Ami hátránya lenne, hogy ez alapján az Erő non-stop kibillen az egyensúlyából és a kiválasztottak folyton jönnek-mennek emiatt, nem ezerévenként, hanem 50-60 évenként. Most komolyan, nem egészen hatvan évvel Anakin születése után már újra itt a kiválasztott, mert tizenegy évvel azután, hogy ő beállította azt az egyensúlyt, ez a hüle Erő újra felborult? Ezzel durván lealacsonyítanák Anakin szerepét ebben az egész misztikában, ráadásul nevetséges is lenne. Ezer évig semmi, aztán hatvan év alatt kétszer is fejre áll az Erő? Mi a fütyi ez, libikóka?

Ami miatt kételkedem. egy, több mint másfél évre van az ep8 premierje, valahogy kétlem, hogy ilyen fontos részletek derültek volna ki már most. Oké, hogy Johnson lazábban veszi a biztonsági intézkedéseket azzal, hogy maga posztol képeket, ez valahol érthető is, hiszen az ep8 már nem olyan visszatérő meglepetés vendég lesz, mint az ep7. De azért ennyire ott sem lehetnek lazák a szabályok. Ez olyan, mintha másfél évvel korábban világgá kürtölték volna az ep5 meglepetést. Ugyanígy kétlem, hogy újra előadnák az "én vagyok az apád" csavart. Cselekményvezetésben talán másolni fogják az ep5-öt (ahogy Lucas is másolta az ep2-vel), esélyes, hogy újra kapunk nem csekély vizuális utalást (bár az eddig látott díszletek alapján kétlem, hogy ennek mértéke olyan jelentős lesz, mint az ep7-ben volt), de hogy a filmtörténelem legnagyobb meglepetését nem sütik el újra, az biztos. Most komolyan! Ez nem lenne se meglepetés, se eredeti, viszont az ep7 után ritka pofátlan húzás lenne. Azért ennél kreatívabb emberek dolgoznak ott.

Mindemellett, érzésem szerint az ep7-ből sem az jön le, hogy az Erő újra kiborult az egyensúlyából, hanem, hogy soha nem is állt vissza. És ahhoz, hogy az megtörténjen, a Jedi lovagoknak kell visszatérnie, Luke Skywalker segedelmével.

Mindemellett nekem is első olvasásra a Matrix ugrott be, ami nem túl jó, már csak azért sem, mert bár én bírom az egész Matrix-trilógiát, Neo lealacsonyítása egy szabályos időközönként lenyomható RESET gombbá az egyetlen, ami rohadtul nem tetszett. Ne játsszák már el ezt Anakinnal is.

Ami mellette szól, és ami miatt anno bennem is felmerült, az a sok hasonlóság:

2016. 03. 23. - 9:11, Dzséjt írta:

Tegnap elgondolkodtam azon, mennyi hasonlóság van Rey és Anakin között.

- Mindketten született pilóták. Már gyerekként megtanultak repülőt vezetni, és kapásból elvezetnek bármilyen űrhajót.

- Mindketten született szerelők, életük egy részét roncsok között élték le, és bármit meg tudnak csinálni.

- Anakin egy versenyfogatot, Rey egy csúcs szuper robogót épített magának roncsokból.

- Mindkettő nagyon erős az Erőben.

- Mindkettő született párbajozó.

- Mindkettő több nyelven beszél. Rey megérti a binaryt és wookiee nyelvet, Anakin megérti a binaryt és a huttesét.

Azért ez elég érdekes. :hmm:

No, hát akkor pont erre a reinkarnációs teóriára célozgattam. :)

Hozzászólás ideje:

Felejtsük már el ezt az annyi Jedi, ahány Sith, akkor van egyensúly dolgot. Hülyeség. Mindig is az volt, hiszen kizárt, hogy pontosan annyi Sötét Oldal használó legyen, ahány Világos Oldal használó, pláne, hogy nem is a Jedik és a Sith-ek az egyetlen Erőhasználó frakció, pláne, hogy Erőérzékenységhez még tartozni sem kell valamilyen bandához.

Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 21. - 10:42, Dzséjt írta:

Felejtsük már el ezt az annyi Jedi, ahány Sith, akkor van egyensúly dolgot. Hülyeség. Mindig is az volt, hiszen kizárt, hogy pontosan annyi Sötét Oldal használó legyen, ahány Világos Oldal használó, pláne, hogy nem is a Jedik és a Sith-ek az egyetlen Erőhasználó frakció, pláne, hogy Erőérzékenységhez még tartozni sem kell valamilyen bandához.

Plusz Kylo nem Sith, és Snoke se valószínű, hogy az. (Hacsaknem Pléééééégisz :D)

Hozzászólás ideje:

Szép találat, Dzséjt. Szerintem simán megjátszhatják a reinkarnációt (ahogy írta korábban Zééé, ha már szűznemzés is volt, egy másik vallásból ugyanúgy meríthetnek, bár alaposan fejre állítaná az Sw univerzumát... vajon Palpatine-nak mikor születik meg a reinkarnációja? Mind tűkön ülünk, hogy lássuk, amint Rey ledobja egy aknaszerű lyukba, igaz?!), egyetértek az alább elhangzottakkal abban, hogy nem lenne túl elegáns megoldás.

Dzséjt: Anakin, mint született párbajozó? Dooku erről tudna mesélni az EpII környékén. ;)

Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 21. - 13:35, Donát írta:

Dzséjt: Anakin, mint született párbajozó? Dooku erről tudna mesélni az EpII környékén. ;)

Igen, és mit mesélne Dooku mondjuk az ep3 idején? :P Született párbajozó volt Anakin, nem legyőzhetetlen párbajozó. ;)

Hozzászólás ideje:

A kiválasztottságnak az unikalitás fontos része, ezért én sem örülnék annak, ha ez devalválva lenne azáltal, hogy szinte sorozatban érkeznek a kiválasztottak. Ettől függetlenül, ha Rey-t valami módon, ügyesebben beleszőnék a Próféciába, annak mindenképpen örülnék.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2016. 04. 21. - 9:38, Dzséjt írta:

Ne játsszák már el ezt Anakinnal is.

Neoval még úgy ahogy el lehetett játszani, hisz egy számítógéppel generált világba még illene a ciklikusság, de azért a "valódi" világban már tényleg hülyén venné ki magát. Ezt az egész reinkarnálódásos katyvaszt jó lenne, ha minél előbb elsüllyesztenék a rajongók jó mélyre.

Szerkesztve: - Merr-Sonn

Sajnos a sztorit nem olvastam el, de a véleményekből nagyjából képben vagyok.

Mondjuk a birodalom visszavág átirat témát egy kicsit ecsetelhetné valaki, mert mindenki csak a reinkarnáción rugózik.. Igazából az egészet szívesen elolvasnám magyarul!

Válalkozik valaki? Köszi..

Szerkesztve: - csoli1138
Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 21. - 19:30, csoli1138 írta:

Mondjuk a birodalom visszavág átirat témát egy kicsit ecsetelhetné valaki, mert mindenki csak a reinkarnáción rugózik.. Igazából az egészet szívesen elolvasnám magyarul!

Épp dolgoznom kéne, szóval persze. :D

Csoli kívánságára lefordítottam az egész "sztorit". Őszintén, nehéz dolog volt számomra, na nem a nyelv miatt, hanem mert javarészt baromságnak tartom úgy, ahogy van.

Szerk: Bocsi, Shettard, nem láttam már, hogy te is vállalod.

Szerkesztve: - Merr-Sonn
  2016. 04. 21. - 19:30, csoli1138 írta:

Itt-ott kicsit magyartalan, ezért elnézést kérek, nem így adnám ki a kezemből, ha professzionális munka lenne. :)

Mellesleg ez vagy nem az egész poszt, vagy valaki más írt már hozzá, mert én találkoztam ennek egy hosszabb változatával is. Majd lehet, hogy belinkelem azt is...

Basszus, látom, megelőztek egy-két perccel. No most már mindegy. :D

Merr-Sonn írta:
Szerk: Bocsi, Shettard, nem láttam már, hogy te is vállalod.

Ezt mondd a Kandzsiklubnak! :angry:

Semmi gond, legalább a közönség két verziót is összehasonlíthat. :D

Szerkesztve: - Shettard Hart
Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 21. - 20:38, Merr-Sonn írta:

Legalább van lelkesedés, és ennél több nem is számít. :D

Dehát én soha nem is egyeztem meg a Kanjiklubbal. :lol:

:D

Mellesleg itt van, amire gondoltam. A bullshit tovább gyűrűzik:

Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 21. - 20:50, Merr-Sonn írta:

Ezt inkább el sem olvasom, már attól az egy résztől majdnem agyrákot kaptam.

Amúgy van benne fantázia, akár jó fanfiction is lehetne, ha valaki kidolgozná... de remélem a valódi készítőknek ennél azért jóval több fantáziája is akad. :D

Hozzászólás ideje:

Gyerkőcök, a spoileres topicban nem kell spoiler kapcsolót használni. Még terjedelmi okokból sem. ;)

Amúgy nekem a lentebb taglaltakon kívül tetszik ez a sztori. Masszív politikai machinációk, techni-thriller (ala Tom Clancy) beütés. Érdekes lenne. És, ha jobban belegondolunk, téves értelmezés az, hogy Rey Anakin reinkarnációja, ha Anakin szelleme ott van és beszélhet vele. A reinkarnációnak az a lényege, hogy a lélek új testben újjá születik. Ergo Anakin semmiféle módon nem jelenhetne meg Erőszellemként Rey-nek, ha Anakin Rey.

A probléma viszont még mindig az, hogy a kiválasztottság ezzel le lenne redukálva egy évtizedenként felbukkanó reset gombra.

Hozzászólás ideje:

Én konkrétan annak örülök, hogy nincs a szövegben homàrkodàs, bàr azt írja, hogy Finn és Poe egy csatorna partjàn megerősìtik a baràtsàgukat. Ez szinte akàrmit jelenthet.

Viszont egy reinkarnálodott lélek tudtommal nem emlékszik az előző életére. Ez pont állna Rey-re, mert nem tudja honnan vannak az Erő képességei, meg egyébként se emlékszik sokra. Az hogy jönni fog a családja a Jakku-ra érte, akár Unkar elmondásából is tudhatja. Egyébként ne ez legyen a forgatőkönyv, kétszer nem kellene az OT másolni, Rian többre képes, bár lehet hogy a sztori vázát nem hagyják sem neki, sem Colin Trevorovnak megváltoztatni. Egyébként az EP VII kapcsán is vadabbnál vadabb forgatókönyvek keríteni: "gyűjtő", "Anakin fénykardja a sivatagbolygó feketepiacán", Jedi akadémia a Yavin 4-en" stb.

Szerkesztve: - A pécsi
Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 22. - 5:15, Dzséjt írta:

Már megint... :facepalm:

Sokak szerint van olyan fajsúlyos téma, mint a Rey-jé vedlett Anakin, még akkor is, ha te nem ìgy làtod. Amúgy ha annyira zavar, nem kell elolvasni.

Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 22. - 7:45, mikiwan írta:

Sokak szerint van olyan fajsúlyos téma, mint a Rey-jé vedlett Anakin, még akkor is, ha te nem ìgy làtod. Amúgy ha annyira zavar, nem kell elolvasni.

Örülök, hogy sokak szerint ilyen fajsúlyos ez, nekik is szólt a hozzászólásom. Fárasztó, egyelőre alaptalan marhaság, akár egy ember fújja, akár ezer. Amúgy, honnan tudjam, hogy mit írsz, ha nem olvasom el? Bár ha előre jelzed, hogy minden hozzászólásodban a homofóbiádat akarod kiélni, akkor leegyszerűsíted az életem, mert akkor tényleg nem kell olvasnom. Addig meg megszavazom a bizalmat, hogy más, értelmes dologról is tudsz posztot nyomni.

Hozzászólás ideje:

Nekem a Phasma rész tetszik a sztoriban. "Egy tökéletesen költői mozzanattal Phasma kényszeríti Finnt a pajzsok kikapcsolására..." Ez mekkora geg lenne már azok után hogy Finn ugyanezt tette vele az EP7-ben.

Hozzászólás ideje:

Szerintem annyira nem is gáz a script (köszi mindkét fordítást, jó volt összevetni a kettőt :D ). Bárcsak valóban annyi politika lenne a filmben, mint ami az itt leírtakban szerepel, de félek ez nem lesz így. :(

Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 22. - 12:29, Nute Gunray írta:

Szerintem annyira nem is gáz a script (köszi mindkét fordítást, jó volt összevetni a kettőt :D ). Bárcsak valóban annyi politika lenne a filmben, mint ami az itt leírtakban szerepel, de félek ez nem lesz így. :(

Én úgy mondanám, hogy ennek a leírásnak a megfogalmazása hagy némi kívánnivalót maga után, de ha feltételezzük, hogy ez csak egy ember saját "interpretációja" a scriptről, akkor maga a script ettől függetlenül szerintem is lehetne ez jó. De úgysem ez lészen. :D

Mellesleg az Ep2, Ep3 idejében is volt egy-két hasonló, és a vicces, hogy mindig voltak bele kiszivárgott hírekből átemelt részek, így azoknak kisebb-nagyobb részei néha bejöttek. :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.