SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. November 18. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2008. November 18. Bizony. A teljes sorozat elkészülte után még lehet, hogy kerül hozzá egy-két sor, de a lényeg már le van írva. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. (szerkesztve) Új év, új poszter a karaktersorozatomban: "My mentor taught me everything about the Force, even the nature of the Dark Side" - Darth Sidious Teljes méretű poszter Háttérképek is lesznek hamarosan. Az oldalamról még nem érhető el a kép, egy-két nap múlva lesz hozzáférhető. EDIT: A háttérképek: 1280x1024 1024x768 800x600 1280x800 Szerkesztve: 2009. Január 3. - SimonZ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. És új stílus is, ha jól látom. Tetszik! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Ez igen... Jó kis poszter, nagyon tetszik. Csak így tovább Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Azt a ki-beb*szott, ez hihetetlenül fantörpikusan sikerült, le a kalappal :? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Wow! Nem semmi ez a poszter! Nagyon üt a koncepció és a stílusa is! (Néhány szereplőt nem ismertem fel, illetve csak sejtem, ki lehet...) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Überkirály! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Nagyon újszerű! Szerintem háttérképnek az egyik legideálisabb jelölt. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Jó kis koncepció, bár én kicsit hiányolom a háttérbe a csillagos űr látványát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Jó kis koncepció, bár én kicsit hiányolom a háttérbe a csillagos űr látványát. Helyette ott a galaxis, aminek ugye a hátterében nincs csillag hisz azokból áll maga az objektum. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Helyette ott a galaxis, aminek ugye a hátterében nincs csillag hisz azokból áll maga az objektum. De attól még a galaxis mögött, lehetnek távoli galaxisoknak a pöttyei. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. De attól még a galaxis mögött, lehetnek távoli galaxisoknak a pöttyei. Szerintem azoknak a távoli galaxisoknak nincs közük a koncepcióhoz. Amúgy azok nem is mutatnak olyan képet mint a csillagok. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerintem azoknak a távoli galaxisoknak nincs közük a koncepcióhoz. Amúgy azok nem is mutatnak olyan képet mint a csillagok. Ody, nyócvan éves korodban ráérsz a zsörtörődésre. Egy poszternél meg amúgysem a realításnak kell dominálnia. Nekem túl "üres" az a fekete rész. Slusz-pasz Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Lehet, hogy túl tudományos voltam. Majd Zoli megmagyarázza miért olyan amilyen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerintem azért olyan fekete a kép nagyja, mert Sidious a Sith sötét nagyura, minden fényt "magába szív" és a nyomán nem marad más, mint sötétség, feketeség (elsőnek ez jutott eszembe a képről). Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
kolmilan Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Nagyon szép! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Gyönyörű ez az örvénylő megtestesült Erő és Hatalom. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerintem azért olyan fekete a kép nagyja, mert Sidious a Sith sötét nagyura, minden fényt "magába szív" és a nyomán nem marad más, mint sötétség, feketeség (elsőnek ez jutott eszembe a képről).Ezért a frankó meglátásért biztos kapsz Zolitól egy piros pontot. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Vau, érdekes kép, és nagyon jó Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. (szerkesztve) Köszönöm a dicséreteket! A háttérképverziókat beszúrtam az eredeti hozzászólásba. A poszter is frissült, ugyanis véletlenül a régi évszámot hagytam az aláírásom mellett. (Bíztam benne, hogy senki sem veszi észre, amíg kijavítom. ) Krande: ez a stílus valószínűleg csak ehhez a képhez tartozik. A későbbiekben közelebb leszek a megszokott dizájnhoz, de ez a poszter különleges kezelést igényelt. Dzséjt: ahogy Rog írta, jár a pirospont. Sokáig tartott, míg elkészültem ezzel a poszterrel. Már hónapok óta, a Luke-poszter elkészítése óta foglalkoztatott a gondolat, hogy a karaktersorozat következő tagja az Uralkodó legyen. Ennek a sorozatnak központi eleme, hogy a figurát egy szimbolikus, őt jelképező környezetbe helyezem, tehát a környezetnek a karakter lelkét, sorsát kell megjelenítenie. Az Uralkodó esetében azonban sokáig gondban voltam, mert csak annyit éreztem biztosnak, hogy őt leginkább a sötét, éjfekete űr testesíti meg, hiszen ő maga a Sötét oldal. Ennek eredete a Jedi regényváltozatának néhány sora, melyet bő tíz éve olvastam (negyedik fejezet eleje): "[Az Uralkodó] Szemlélte az űr sűrű sötétségét az ablakon túl. Sűrű, fekete, mint az ő lelke - mintha ténylegesen ő maga lenne ez a feketeség, mintha az ő szelleme lebegne a mélység fölött, melyen uralkodik. Erre a gondolatra elmosolyodott: ő a Birodalom, ő az Univerzum." Ez volt a poszter magja, azonban úgy éreztem, egy üres feketeség nem mutatna túl jól poszterként. Itt jött segítségül az egyetlen komoly érzés, mely Palpatine-t jellemzi: a hatalomvágy, a mindenek feletti uralom igénye. Ezt jól lehet ábrázolni, ha a galaxist alá rendelem, és egybeolvasztom őket, hogy tényleg ő maga legyen az univerzum ("Én magam vagyok a Szenátus!"). Így folyik át Palpatine alakja a galaxisba - ez a galaxis azonban eltorzult, Sidious megszakítja a csillagörvényeket, ráadásul a galaxis közepén a fényes mag helyett csak a feketeség van: ez Sidious célja, Élet helyett Halál. Hogy semmi se létezzen az ő befolyásán kívül, minden neki engedelmeskedjen, és minden ellensége pusztuljon el. Ezért nem lehetnek csillagok Palpatine körül: az azt jelentené, hogy van élet rajta kívül, van remény, van hely, ahová az ő hatalma nem érhet el. Ez ellentmondana a kép szándékának. Ennek a képnek nem szabad reménységet sugároznia: itt mindent a Sith sötét nagyura irányít, a csillagok kihunynak, ő mindent romlásba dönt, és nincs, ami elkerüli a figyelmét. Nincs remény. (Pontosan ez az, ami miatt nem használnám háttérképnek, hiába tartom szépnek és kifejezőnek. Ugyanis amit kifejez, az tökéletesen ellentétes azzal, amiben hiszek.) Az volt a célom, hogy megjelenítsem a sötét oldal természetét, hatalmát, torzságát, rémálomszerűségét. Zeneileg ehhez a képhez a Jedi visszatérnek az a része passzol, ahol Luke tombolása után az Uralkodó maga mellé próbálja állítani, és az ő témája szól, kórussal, igen hátborzongató módon. (Meg persze az azt követő villámlás zenéjéhez, melynek két fő üzenete a totális hatalom és a teljes reménytelenség. Battle Of Endor II, tulajdonképpen már 4:54-től, de főleg 5:40 után és 7:44-től.) Nem beszéltem még a figurákról, akik a galaxisban látszódnak. Ők Palpatine eszközei, karjai, akiken keresztül megvalósítja uralmát. Egyik oldalon az eldobható figurák: Dooku, Gunray, Grievous, a klónharcosok és a rohamosztagosok. Másik oldalon az eredetileg nem eldobásra szánt szolgák: Vader, Maul és Tarkin. Palpatine-t azért is volt nehéz ábrázolnom, mert ő nem igazán emberi: túl van az emberen, bizonyos szempontból alatta, bizonyos szempontból fölötte áll. A Vader-poszter sokkal könnyebb munka volt, mert Anakin ember, aki emberi módon bukik el, az ő lelkivilágát könnyebb megérteni. Sidious azonban soha nem bukott el, és soha nem volt "ember". Ennek ellenére elégedett vagyok a képpel, és úgy érzem, ez ízig-végig Darth Sidious. Szerkesztve: 2009. Január 3. - SimonZ Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Remek leírás. Első látásra egyszerűnek tűnik a kép, mégis micsoda koncepció van mögötte. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Köszi! Igen, ez a kép hosszú és bonyolult úton lett ilyen egyszerű dizájnú. De hát a sötét oldal végeredményben nem egy átláthatatlanul bonyolult dolog... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. kicsit nehéz volt Tarkint megtalálnom, nagyon el lett bújva SZÉP! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Ja igen! Én is csak azután találtam rajta alakokat, hogy említetted. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Nem baj, nem tartoznak szorosan a kép értelmezéséhez. Az az alakok nélkül is működik, csak úgy teljesebb. A láthatóság némiképp monitorfüggő, itthon mindkét képernyőn jól látszik, egy barátomnál meg alig, de azért kivehetőek. Tarkin direkt van eldugva, véletlenül sem akartam egy szintre hozni Vaderrel és Maullal. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Ja igen! Én is csak azután találtam rajta alakokat, hogy említetted. Szintén. No ez a művészet. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Nálam szépen látszanak az alakok, pedig nincs valami veszett jó monitorom. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
orki Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Jobb, mint a Vaderes eddig az vitte a pálmát. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Január 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 4. Nálam is látszanak az alakok, csak Gunray-t és Tarkint nem ismertem fel. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2009. Január 4. Megosztás Hozzászólás ideje: 2009. Január 4. Nálam Tarkin és a Birodalmi rohamosztagos nem volt meg első blikkre. Kíváló munka, jó kis koncepció! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.