SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. November 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. November 18. Bizony. A teljes sorozat elkészülte után még lehet, hogy kerül hozzá egy-két sor, de a lényeg már le van írva. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. (szerkesztve) Új év, új poszter a karaktersorozatomban: "My mentor taught me everything about the Force, even the nature of the Dark Side" - Darth Sidious Teljes méretű poszter Háttérképek is lesznek hamarosan. Az oldalamról még nem érhető el a kép, egy-két nap múlva lesz hozzáférhető. EDIT: A háttérképek: 1280x1024 1024x768 800x600 1280x800 Szerkesztve: 2009. Január 3. - SimonZ Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. És új stílus is, ha jól látom. Tetszik! Válasz
Darth_Phobos Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Ez igen... Jó kis poszter, nagyon tetszik. Csak így tovább Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Azt a ki-beb*szott, ez hihetetlenül fantörpikusan sikerült, le a kalappal :? Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Wow! Nem semmi ez a poszter! Nagyon üt a koncepció és a stílusa is! (Néhány szereplőt nem ismertem fel, illetve csak sejtem, ki lehet...) Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Nagyon újszerű! Szerintem háttérképnek az egyik legideálisabb jelölt. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Jó kis koncepció, bár én kicsit hiányolom a háttérbe a csillagos űr látványát. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Jó kis koncepció, bár én kicsit hiányolom a háttérbe a csillagos űr látványát. Helyette ott a galaxis, aminek ugye a hátterében nincs csillag hisz azokból áll maga az objektum. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Helyette ott a galaxis, aminek ugye a hátterében nincs csillag hisz azokból áll maga az objektum. De attól még a galaxis mögött, lehetnek távoli galaxisoknak a pöttyei. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. De attól még a galaxis mögött, lehetnek távoli galaxisoknak a pöttyei. Szerintem azoknak a távoli galaxisoknak nincs közük a koncepcióhoz. Amúgy azok nem is mutatnak olyan képet mint a csillagok. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerintem azoknak a távoli galaxisoknak nincs közük a koncepcióhoz. Amúgy azok nem is mutatnak olyan képet mint a csillagok. Ody, nyócvan éves korodban ráérsz a zsörtörődésre. Egy poszternél meg amúgysem a realításnak kell dominálnia. Nekem túl "üres" az a fekete rész. Slusz-pasz Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Lehet, hogy túl tudományos voltam. Majd Zoli megmagyarázza miért olyan amilyen. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerintem azért olyan fekete a kép nagyja, mert Sidious a Sith sötét nagyura, minden fényt "magába szív" és a nyomán nem marad más, mint sötétség, feketeség (elsőnek ez jutott eszembe a képről). Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Gyönyörű ez az örvénylő megtestesült Erő és Hatalom. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerintem azért olyan fekete a kép nagyja, mert Sidious a Sith sötét nagyura, minden fényt "magába szív" és a nyomán nem marad más, mint sötétség, feketeség (elsőnek ez jutott eszembe a képről).Ezért a frankó meglátásért biztos kapsz Zolitól egy piros pontot. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Vau, érdekes kép, és nagyon jó Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. (szerkesztve) Köszönöm a dicséreteket! A háttérképverziókat beszúrtam az eredeti hozzászólásba. A poszter is frissült, ugyanis véletlenül a régi évszámot hagytam az aláírásom mellett. (Bíztam benne, hogy senki sem veszi észre, amíg kijavítom. ) Krande: ez a stílus valószínűleg csak ehhez a képhez tartozik. A későbbiekben közelebb leszek a megszokott dizájnhoz, de ez a poszter különleges kezelést igényelt. Dzséjt: ahogy Rog írta, jár a pirospont. Sokáig tartott, míg elkészültem ezzel a poszterrel. Már hónapok óta, a Luke-poszter elkészítése óta foglalkoztatott a gondolat, hogy a karaktersorozat következő tagja az Uralkodó legyen. Ennek a sorozatnak központi eleme, hogy a figurát egy szimbolikus, őt jelképező környezetbe helyezem, tehát a környezetnek a karakter lelkét, sorsát kell megjelenítenie. Az Uralkodó esetében azonban sokáig gondban voltam, mert csak annyit éreztem biztosnak, hogy őt leginkább a sötét, éjfekete űr testesíti meg, hiszen ő maga a Sötét oldal. Ennek eredete a Jedi regényváltozatának néhány sora, melyet bő tíz éve olvastam (negyedik fejezet eleje): "[Az Uralkodó] Szemlélte az űr sűrű sötétségét az ablakon túl. Sűrű, fekete, mint az ő lelke - mintha ténylegesen ő maga lenne ez a feketeség, mintha az ő szelleme lebegne a mélység fölött, melyen uralkodik. Erre a gondolatra elmosolyodott: ő a Birodalom, ő az Univerzum." Ez volt a poszter magja, azonban úgy éreztem, egy üres feketeség nem mutatna túl jól poszterként. Itt jött segítségül az egyetlen komoly érzés, mely Palpatine-t jellemzi: a hatalomvágy, a mindenek feletti uralom igénye. Ezt jól lehet ábrázolni, ha a galaxist alá rendelem, és egybeolvasztom őket, hogy tényleg ő maga legyen az univerzum ("Én magam vagyok a Szenátus!"). Így folyik át Palpatine alakja a galaxisba - ez a galaxis azonban eltorzult, Sidious megszakítja a csillagörvényeket, ráadásul a galaxis közepén a fényes mag helyett csak a feketeség van: ez Sidious célja, Élet helyett Halál. Hogy semmi se létezzen az ő befolyásán kívül, minden neki engedelmeskedjen, és minden ellensége pusztuljon el. Ezért nem lehetnek csillagok Palpatine körül: az azt jelentené, hogy van élet rajta kívül, van remény, van hely, ahová az ő hatalma nem érhet el. Ez ellentmondana a kép szándékának. Ennek a képnek nem szabad reménységet sugároznia: itt mindent a Sith sötét nagyura irányít, a csillagok kihunynak, ő mindent romlásba dönt, és nincs, ami elkerüli a figyelmét. Nincs remény. (Pontosan ez az, ami miatt nem használnám háttérképnek, hiába tartom szépnek és kifejezőnek. Ugyanis amit kifejez, az tökéletesen ellentétes azzal, amiben hiszek.) Az volt a célom, hogy megjelenítsem a sötét oldal természetét, hatalmát, torzságát, rémálomszerűségét. Zeneileg ehhez a képhez a Jedi visszatérnek az a része passzol, ahol Luke tombolása után az Uralkodó maga mellé próbálja állítani, és az ő témája szól, kórussal, igen hátborzongató módon. (Meg persze az azt követő villámlás zenéjéhez, melynek két fő üzenete a totális hatalom és a teljes reménytelenség. Battle Of Endor II, tulajdonképpen már 4:54-től, de főleg 5:40 után és 7:44-től.) Nem beszéltem még a figurákról, akik a galaxisban látszódnak. Ők Palpatine eszközei, karjai, akiken keresztül megvalósítja uralmát. Egyik oldalon az eldobható figurák: Dooku, Gunray, Grievous, a klónharcosok és a rohamosztagosok. Másik oldalon az eredetileg nem eldobásra szánt szolgák: Vader, Maul és Tarkin. Palpatine-t azért is volt nehéz ábrázolnom, mert ő nem igazán emberi: túl van az emberen, bizonyos szempontból alatta, bizonyos szempontból fölötte áll. A Vader-poszter sokkal könnyebb munka volt, mert Anakin ember, aki emberi módon bukik el, az ő lelkivilágát könnyebb megérteni. Sidious azonban soha nem bukott el, és soha nem volt "ember". Ennek ellenére elégedett vagyok a képpel, és úgy érzem, ez ízig-végig Darth Sidious. Szerkesztve: 2009. Január 3. - SimonZ Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Remek leírás. Első látásra egyszerűnek tűnik a kép, mégis micsoda koncepció van mögötte. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Köszi! Igen, ez a kép hosszú és bonyolult úton lett ilyen egyszerű dizájnú. De hát a sötét oldal végeredményben nem egy átláthatatlanul bonyolult dolog... Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. kicsit nehéz volt Tarkint megtalálnom, nagyon el lett bújva SZÉP! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Ja igen! Én is csak azután találtam rajta alakokat, hogy említetted. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Szerző Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Nem baj, nem tartoznak szorosan a kép értelmezéséhez. Az az alakok nélkül is működik, csak úgy teljesebb. A láthatóság némiképp monitorfüggő, itthon mindkét képernyőn jól látszik, egy barátomnál meg alig, de azért kivehetőek. Tarkin direkt van eldugva, véletlenül sem akartam egy szintre hozni Vaderrel és Maullal. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Ja igen! Én is csak azután találtam rajta alakokat, hogy említetted. Szintén. No ez a művészet. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Nálam szépen látszanak az alakok, pedig nincs valami veszett jó monitorom. Válasz
orki Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Hozzászólás ideje: 2009. Január 3. Jobb, mint a Vaderes eddig az vitte a pálmát. Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2009. Január 4. Hozzászólás ideje: 2009. Január 4. Nálam is látszanak az alakok, csak Gunray-t és Tarkint nem ismertem fel. Válasz
Coce_Plant Hozzászólás ideje: 2009. Január 4. Hozzászólás ideje: 2009. Január 4. Nálam Tarkin és a Birodalmi rohamosztagos nem volt meg első blikkre. Kíváló munka, jó kis koncepció! Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.