Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Új év, új poszter a karaktersorozatomban:

"My mentor taught me everything about the Force, even the nature of the Dark Side" - Darth Sidious

natureofdarkside.jpg

Teljes méretű poszter

Háttérképek is lesznek hamarosan. Az oldalamról még nem érhető el a kép, egy-két nap múlva lesz hozzáférhető.

EDIT: A háttérképek:

1280x1024

1024x768

800x600

1280x800

Szerkesztve: - SimonZ

Hozzászólás ideje:
Helyette ott a galaxis, aminek ugye a hátterében nincs csillag hisz azokból áll maga az objektum. ;)

De attól még a galaxis mögött, lehetnek távoli galaxisoknak a pöttyei. :P:)

Hozzászólás ideje:
Szerintem azoknak a távoli galaxisoknak nincs közük a koncepcióhoz. ;) Amúgy azok nem is mutatnak olyan képet mint a csillagok.

Ody, nyócvan éves korodban ráérsz a zsörtörődésre. :P:)

Egy poszternél meg amúgysem a realításnak kell dominálnia. :D Nekem túl "üres" az a fekete rész. Slusz-pasz :D

Hozzászólás ideje:

Szerintem azért olyan fekete a kép nagyja, mert Sidious a Sith sötét nagyura, minden fényt "magába szív" és a nyomán nem marad más, mint sötétség, feketeség (elsőnek ez jutott eszembe a képről).

Hozzászólás ideje:
Szerintem azért olyan fekete a kép nagyja, mert Sidious a Sith sötét nagyura, minden fényt "magába szív" és a nyomán nem marad más, mint sötétség, feketeség (elsőnek ez jutott eszembe a képről).
Ezért a frankó meglátásért biztos kapsz Zolitól egy piros pontot. ;)
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Köszönöm a dicséreteket! :)

A háttérképverziókat beszúrtam az eredeti hozzászólásba. A poszter is frissült, ugyanis véletlenül a régi évszámot hagytam az aláírásom mellett. (Bíztam benne, hogy senki sem veszi észre, amíg kijavítom. :) )

Krande: ez a stílus valószínűleg csak ehhez a képhez tartozik. A későbbiekben közelebb leszek a megszokott dizájnhoz, de ez a poszter különleges kezelést igényelt.

Dzséjt: ahogy Rog írta, jár a pirospont. :)

Sokáig tartott, míg elkészültem ezzel a poszterrel. Már hónapok óta, a Luke-poszter elkészítése óta foglalkoztatott a gondolat, hogy a karaktersorozat következő tagja az Uralkodó legyen. Ennek a sorozatnak központi eleme, hogy a figurát egy szimbolikus, őt jelképező környezetbe helyezem, tehát a környezetnek a karakter lelkét, sorsát kell megjelenítenie. Az Uralkodó esetében azonban sokáig gondban voltam, mert csak annyit éreztem biztosnak, hogy őt leginkább a sötét, éjfekete űr testesíti meg, hiszen ő maga a Sötét oldal. Ennek eredete a Jedi regényváltozatának néhány sora, melyet bő tíz éve olvastam (negyedik fejezet eleje):

"[Az Uralkodó] Szemlélte az űr sűrű sötétségét az ablakon túl. Sűrű, fekete, mint az ő lelke - mintha ténylegesen ő maga lenne ez a feketeség, mintha az ő szelleme lebegne a mélység fölött, melyen uralkodik. Erre a gondolatra elmosolyodott: ő a Birodalom, ő az Univerzum."

Ez volt a poszter magja, azonban úgy éreztem, egy üres feketeség nem mutatna túl jól poszterként. Itt jött segítségül az egyetlen komoly érzés, mely Palpatine-t jellemzi: a hatalomvágy, a mindenek feletti uralom igénye. Ezt jól lehet ábrázolni, ha a galaxist alá rendelem, és egybeolvasztom őket, hogy tényleg ő maga legyen az univerzum ("Én magam vagyok a Szenátus!"). Így folyik át Palpatine alakja a galaxisba - ez a galaxis azonban eltorzult, Sidious megszakítja a csillagörvényeket, ráadásul a galaxis közepén a fényes mag helyett csak a feketeség van: ez Sidious célja, Élet helyett Halál. Hogy semmi se létezzen az ő befolyásán kívül, minden neki engedelmeskedjen, és minden ellensége pusztuljon el. Ezért nem lehetnek csillagok Palpatine körül: az azt jelentené, hogy van élet rajta kívül, van remény, van hely, ahová az ő hatalma nem érhet el. Ez ellentmondana a kép szándékának. Ennek a képnek nem szabad reménységet sugároznia: itt mindent a Sith sötét nagyura irányít, a csillagok kihunynak, ő mindent romlásba dönt, és nincs, ami elkerüli a figyelmét. Nincs remény. (Pontosan ez az, ami miatt nem használnám háttérképnek, hiába tartom szépnek és kifejezőnek. Ugyanis amit kifejez, az tökéletesen ellentétes azzal, amiben hiszek.)

Az volt a célom, hogy megjelenítsem a sötét oldal természetét, hatalmát, torzságát, rémálomszerűségét. Zeneileg ehhez a képhez a Jedi visszatérnek az a része passzol, ahol Luke tombolása után az Uralkodó maga mellé próbálja állítani, és az ő témája szól, kórussal, igen hátborzongató módon. (Meg persze az azt követő villámlás zenéjéhez, melynek két fő üzenete a totális hatalom és a teljes reménytelenség. Battle Of Endor II, tulajdonképpen már 4:54-től, de főleg 5:40 után és 7:44-től.)

Nem beszéltem még a figurákról, akik a galaxisban látszódnak. Ők Palpatine eszközei, karjai, akiken keresztül megvalósítja uralmát. Egyik oldalon az eldobható figurák: Dooku, Gunray, Grievous, a klónharcosok és a rohamosztagosok. Másik oldalon az eredetileg nem eldobásra szánt szolgák: Vader, Maul és Tarkin.

Palpatine-t azért is volt nehéz ábrázolnom, mert ő nem igazán emberi: túl van az emberen, bizonyos szempontból alatta, bizonyos szempontból fölötte áll. A Vader-poszter sokkal könnyebb munka volt, mert Anakin ember, aki emberi módon bukik el, az ő lelkivilágát könnyebb megérteni. Sidious azonban soha nem bukott el, és soha nem volt "ember". Ennek ellenére elégedett vagyok a képpel, és úgy érzem, ez ízig-végig Darth Sidious.

Szerkesztve: - SimonZ

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem baj, nem tartoznak szorosan a kép értelmezéséhez. Az az alakok nélkül is működik, csak úgy teljesebb. :) A láthatóság némiképp monitorfüggő, itthon mindkét képernyőn jól látszik, egy barátomnál meg alig, de azért kivehetőek.

Tarkin direkt van eldugva, véletlenül sem akartam egy szintre hozni Vaderrel és Maullal.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.