Donát Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Úgy gondoltam, hogy célszerű lenne egy ilyen topikot nyitni, ahol összeszedhetnénk a korábbi utalásokat, elvégre volt belőlük egy rakat. Én szívem szerint a PT utalásokkal kezdeném, mert azokat nehezebb volt kiszúrni. Amiket eddig beszéltünk, vagy most idetennék, aztán lehet vitatkozni velük: - Utalás a klónok alkalmazására a rohamosztagosok helyett - Maz Kanata zászlógyűjteménye - Luke Skywalker feltételezhetően törli R2 memóriájából a térkép egy darabját - térkép módosítást korábban csak Dookutól láttunk - Kylo Ren az Erővel üti ki Reyt, aki ettől elájul - ilyet korábban Qui-Gonntól láttunk, igaz nem szándékosan (Jar-Jarral szemben. ) - A rohamosztagosok nevelési módszere hasonló ahhoz, amit a klónoknál láttunk (TCW, EpII) - valódi élethelyzetben kell helytállniuk - Finn adatlapján szereplő adatok /Dzséjt írása/ A lista korántsem teljes, szóval várom mindenki felfedezését. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 22, 2015 Author Share Posted December 22, 2015 A fenti listához kiegészítés, mikor Leia mondja Hannak, hogy van még Kyloban jóság (fény). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Az egyik legnagyobb PT utalás Lor San Tekka szájából hangzik el, amikor azt mondja, hogy az Erő nem lehet egyensúlyban jedik nélkül. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 22, 2015 Author Share Posted December 22, 2015 A legnagyobbat rögtön ki is hagytam, pedig már többször hivatkoztam rá magam is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Az SW nem egy egészet alkot? Látványelem, de az egyik droid az Ellenállás bázisán pont úgy néz ki mint Grievous. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Látványelem, de az egyik droid az Ellenállás bázisán pont úgy néz ki mint Grievous. A kapitány pedig, akivel FInn el akar menni Takodanáról, hasonló kaleesh maszkot visel, mint Grievous. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Na ezt még nem is vettem észre!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Sidon Ithano, bár delphidian, kaleesh maszkot visel, hogy eltakarja származását. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Ja vagy ő...láttam már de nem ugrott be róla Grivi maszkja. Szerintem a két "szarv" miatt. De most, hogy így említed tényleg olyan az arc része mint Grivié. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 (edited ) Először ezt a lényt quarrennek néztem, aztán olvastam az útmutatóban én is. Jók ezek az apró utalások. Egyébként a PT utalásoknak szerintem finomabbaknak kell lenniük hisz mégis csak jóval korábbi éráról van szó. Edited December 22, 2015 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Riddick Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 PT kapcsolódás, igaz csak hangban és eleve elég parányi, de már első nézéskor feltűnt nekem, hogy a film végén, mikor Finn még eszméletlenül fekszik az orvosi szobában és Rey elköszön tőle, végig ugyan azt a szívverés-hangot lehet hallani, mint az EP3 végén az ikrek születésekor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Hallani a szívdobogását? Egyébként megérdemled a tapsot! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 PT utalás még hogy Finn a peremvidékre akar menekülni a két pilótával. És hogy megemlítik a sitheket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Riddick Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 (edited ) Nyilván Padmé és Finn is hasonló ketyerére volt kötve, ami figyelte a szívműködésüket, és a szívműködést bizony egy hangjelzéssel is az ember tudtára adták (vagy fingom sincs hogy fogalmazzam meg) na az a hang ugyan az volt itt is és az ep3-ban is. Itt a hang, amiről beszélek: Finnes jelenethez nincs linkem, de ugyan az a hang! Edited December 22, 2015 by Darth Riddick Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilde Posted December 22, 2015 Share Posted December 22, 2015 Egy apró utalásának talán beillik, hogy a Daniel Craig által alakított rohamosztagos azt mondja Rey-nek, hogy "scavenger scum", míg az Episode VI-ban Han Solo-nak mondja egy birodalmi tiszt, hogy "rebel scum". Ami még valamilyen szinten kötődik a PT-hez, hogy ugye Rey látomása végén Obi-Wan hangján Ewan McGregor mondja azt, hogy "Rey, these are your first steps". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 És ugyanúgy az első lépéseket emlegeti egy új világ felé, mint Lukenál. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rog Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 (edited ) - A dokinőn fekete mellény és világos felső van - Rey és Finnie felemlegeti Han ténykedéseit: lázadó tábornok, csempész és a Kessel futam Edited December 24, 2015 by Rog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 23, 2015 Author Share Posted December 23, 2015 Na, harmadik megnézésre én is összeszedtem egy PT utalás listát pluszban: 1, A felvezető szöveg. Leia titkos küldetésre indít valakit, akár csak az első részben a főkancellár a Jediket, illetve a harmadik részben Anakint és Obi-want. 2, A vallatások az Erővel. Az OT-ben ilyet nem láttunk, olyannyira, hogy még Vader is egy vallatódroidot alkalmazott. Ellenben a TCW, a Rebels és egy kicsit az EpII (Zam Wessel) mutatott hasonlót. 3, A Jedi Templom említése, mely egyértelműen a PT-ből jön. 4, A térkép kivetítése a Falconban, ami a Yoda-Obi-wan-Tanoncok jelenetre hajaz az EpII-ből 5, A rohamosztagos fegyverének a zümmögése egy az egyben a Magna Guard fegyveréből átvéve (Dzséjt talán már említette). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Egyébként a PT utalásoknak szerintem finomabbaknak kell lenniük hisz mégis csak jóval korábbi éráról van szó. Valóban, mert ezek már a régmúlt történelem részei. Még a 30 évvel ezelőtti események is szinte legendaszámba mennek, hát még ami bő 50 éve volt. Már elfelejtették, milyen volt az az éra. Hallani a szívdobogását? Én is hallottam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilde Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 A PT utalásokhoz, meg a clone trooper-stormtrooper párhuzamhoz annyit még, hogy a FO rohamosztagosoknak is csak azonosítószámuk van név helyett, mint a klón katonáknak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 A PT utalásokhoz, meg a clone trooper-stormtrooper párhuzamhoz annyit még, hogy a FO rohamosztagosoknak is csak azonosítószámuk van név helyett, mint a klón katonáknak. A rohamosztagosoknak volt csak azonosítójuk, épp, hogy a klónok azok, akik névvel is rendelkeznek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shettard Hart Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 A rohamosztagosoknak volt csak azonosítójuk, épp, hogy a klónok azok, akik névvel is rendelkeznek. Na igen, a mostani rohamosztagosok közül meg ugye ott van Phasma... neki azért van neve legalább. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilde Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 A rohamosztagosoknak volt csak azonosítójuk, épp, hogy a klónok azok, akik névvel is rendelkeznek. Ezt akkor összekevertem , de a klónoknak is "hivatalosan" számuk volt nem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Ezt akkor összekevertem , de a klónoknak is "hivatalosan" számuk volt nem? Születésükkor igen, de mindegyikük leváltotta névre. A rohamosztagosoknak meg kezdetben nevük van, amit leváltanak számra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dei Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Viszont a FO rohamosztagosok is elnevezik egymást, akárcsak a klónok. Finn haverja, akit Poe lelő FN-2003 "Slip". Lehet Phasma is csak egy sima elnevezés, amit a többiektől kapott anno, vagy saját maga találta ki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolmilan Posted December 23, 2015 Share Posted December 23, 2015 Lehet Phasma is csak egy sima elnevezés, amit a többiektől kapott anno, vagy saját maga találta ki. Phasma tiszt, így szerintem a saját nevét használta. Az EP4-ben Praji parancsnok is rohamosztagos páncélt viselt, már amikor bevetésen volt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulcrum Posted December 24, 2015 Share Posted December 24, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthKirk Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 (edited ) Amiket észrevettem, azok az első trilógiára történő utalások - átfutva a topikot ezek még nem szerepelnek itt. Ha mégis, bocsánat Rögtön a film elején a BB-8-be elrejtett térkép. A SW IV. kezdetén ugyanígy rejti el Leia a halálcsillag műszaki rajzát R2-ba. Finn rákönyököl véletlenül a Falconon a "sakkasztalra" és megjelennek a figurák. Ezekkel anno Chewie és R2 játszott 3PO kibicelése mellett, talán az SW VI-ban(?). A végén, amikor Poe száguldozik az aknában, teljesen olyan hangulat, mint amikor Luke tette ugyanezt a legelső film végén. Rey látomása, vagy micsodája, amikor megérinti a fénykardot, bennem azt a jelenetet idézte föl, amikor a Birodalom visszavágban Yoda beküldte Luke-ot a fába, és ott neki volt egyfajta látomása. Darth Vader sisakját szerintem nem is kell említenem, annyira nyilvánvaló, és még a zenei motívum is bejött hozzá Az az öregember, akivel az egész film kezdődik, és számomra rejtély, hogy ki is ő, külsőre nagyon emlékeztet az idős Obi-van Kenobira. A kocsma számomra Mos Eisley-t idézte fel, benne az agyaras dagi pedig a rabszolganőjének tűnő lánnyal Jabbát és a fogva tartott Leia-t. Nagyjából ennyi jutott most eszembe Edited December 28, 2015 by DarthKirk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Az első TIE vadász lelövése után a lehulló darabokat azonnal birtokba veszik a roncsvadászok. Ez utalás a podrace -re, ahol a jawák szedik össze hasonlatosan a ronccsá vált podok alkatrészeit (bár ez utóbbi csak kivágott jelentként szerepel). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 28, 2015 Share Posted December 28, 2015 Tényleg, a jawák imádnák a Jakkut. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts