Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Úgy gondoltam, hogy célszerű lenne egy ilyen topikot nyitni, ahol összeszedhetnénk a korábbi utalásokat, elvégre volt belőlük egy rakat. Én szívem szerint a PT utalásokkal kezdeném, mert azokat nehezebb volt kiszúrni. Amiket eddig beszéltünk, vagy most idetennék, aztán lehet vitatkozni velük: - Utalás a klónok alkalmazására a rohamosztagosok helyett - Maz Kanata zászlógyűjteménye - Luke Skywalker feltételezhetően törli R2 memóriájából a térkép egy darabját - térkép módosítást korábban csak Dookutól láttunk - Kylo Ren az Erővel üti ki Reyt, aki ettől elájul - ilyet korábban Qui-Gonntól láttunk, igaz nem szándékosan (Jar-Jarral szemben. ) - A rohamosztagosok nevelési módszere hasonló ahhoz, amit a klónoknál láttunk (TCW, EpII) - valódi élethelyzetben kell helytállniuk - Finn adatlapján szereplő adatok /Dzséjt írása/ A lista korántsem teljes, szóval várom mindenki felfedezését. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 22. A fenti listához kiegészítés, mikor Leia mondja Hannak, hogy van még Kyloban jóság (fény). Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Az egyik legnagyobb PT utalás Lor San Tekka szájából hangzik el, amikor azt mondja, hogy az Erő nem lehet egyensúlyban jedik nélkül. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 22. A legnagyobbat rögtön ki is hagytam, pedig már többször hivatkoztam rá magam is. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Az SW nem egy egészet alkot? Látványelem, de az egyik droid az Ellenállás bázisán pont úgy néz ki mint Grievous. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Látványelem, de az egyik droid az Ellenállás bázisán pont úgy néz ki mint Grievous. A kapitány pedig, akivel FInn el akar menni Takodanáról, hasonló kaleesh maszkot visel, mint Grievous. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Na ezt még nem is vettem észre!!! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Sidon Ithano, bár delphidian, kaleesh maszkot visel, hogy eltakarja származását. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Ja vagy ő...láttam már de nem ugrott be róla Grivi maszkja. Szerintem a két "szarv" miatt. De most, hogy így említed tényleg olyan az arc része mint Grivié. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. (szerkesztve) Először ezt a lényt quarrennek néztem, aztán olvastam az útmutatóban én is. Jók ezek az apró utalások. Egyébként a PT utalásoknak szerintem finomabbaknak kell lenniük hisz mégis csak jóval korábbi éráról van szó. Szerkesztve: 2015. December 22. - Ody Mandrell Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. PT kapcsolódás, igaz csak hangban és eleve elég parányi, de már első nézéskor feltűnt nekem, hogy a film végén, mikor Finn még eszméletlenül fekszik az orvosi szobában és Rey elköszön tőle, végig ugyan azt a szívverés-hangot lehet hallani, mint az EP3 végén az ikrek születésekor. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hallani a szívdobogását? Egyébként megérdemled a tapsot! Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. PT utalás még hogy Finn a peremvidékre akar menekülni a két pilótával. És hogy megemlítik a sitheket. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. (szerkesztve) Nyilván Padmé és Finn is hasonló ketyerére volt kötve, ami figyelte a szívműködésüket, és a szívműködést bizony egy hangjelzéssel is az ember tudtára adták (vagy fingom sincs hogy fogalmazzam meg) na az a hang ugyan az volt itt is és az ep3-ban is. Itt a hang, amiről beszélek: Finnes jelenethez nincs linkem, de ugyan az a hang! Szerkesztve: 2015. December 22. - Darth Riddick Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Hozzászólás ideje: 2015. December 22. Egy apró utalásának talán beillik, hogy a Daniel Craig által alakított rohamosztagos azt mondja Rey-nek, hogy "scavenger scum", míg az Episode VI-ban Han Solo-nak mondja egy birodalmi tiszt, hogy "rebel scum". Ami még valamilyen szinten kötődik a PT-hez, hogy ugye Rey látomása végén Obi-Wan hangján Ewan McGregor mondja azt, hogy "Rey, these are your first steps". Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. És ugyanúgy az első lépéseket emlegeti egy új világ felé, mint Lukenál. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. (szerkesztve) - A dokinőn fekete mellény és világos felső van - Rey és Finnie felemlegeti Han ténykedéseit: lázadó tábornok, csempész és a Kessel futam Szerkesztve: 2015. December 24. - Rog Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Na, harmadik megnézésre én is összeszedtem egy PT utalás listát pluszban: 1, A felvezető szöveg. Leia titkos küldetésre indít valakit, akár csak az első részben a főkancellár a Jediket, illetve a harmadik részben Anakint és Obi-want. 2, A vallatások az Erővel. Az OT-ben ilyet nem láttunk, olyannyira, hogy még Vader is egy vallatódroidot alkalmazott. Ellenben a TCW, a Rebels és egy kicsit az EpII (Zam Wessel) mutatott hasonlót. 3, A Jedi Templom említése, mely egyértelműen a PT-ből jön. 4, A térkép kivetítése a Falconban, ami a Yoda-Obi-wan-Tanoncok jelenetre hajaz az EpII-ből 5, A rohamosztagos fegyverének a zümmögése egy az egyben a Magna Guard fegyveréből átvéve (Dzséjt talán már említette). Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Egyébként a PT utalásoknak szerintem finomabbaknak kell lenniük hisz mégis csak jóval korábbi éráról van szó. Valóban, mert ezek már a régmúlt történelem részei. Még a 30 évvel ezelőtti események is szinte legendaszámba mennek, hát még ami bő 50 éve volt. Már elfelejtették, milyen volt az az éra. Hallani a szívdobogását? Én is hallottam Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. A PT utalásokhoz, meg a clone trooper-stormtrooper párhuzamhoz annyit még, hogy a FO rohamosztagosoknak is csak azonosítószámuk van név helyett, mint a klón katonáknak. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. A PT utalásokhoz, meg a clone trooper-stormtrooper párhuzamhoz annyit még, hogy a FO rohamosztagosoknak is csak azonosítószámuk van név helyett, mint a klón katonáknak. A rohamosztagosoknak volt csak azonosítójuk, épp, hogy a klónok azok, akik névvel is rendelkeznek. Válasz
Shettard Hart Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. A rohamosztagosoknak volt csak azonosítójuk, épp, hogy a klónok azok, akik névvel is rendelkeznek. Na igen, a mostani rohamosztagosok közül meg ugye ott van Phasma... neki azért van neve legalább. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. A rohamosztagosoknak volt csak azonosítójuk, épp, hogy a klónok azok, akik névvel is rendelkeznek. Ezt akkor összekevertem , de a klónoknak is "hivatalosan" számuk volt nem? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Ezt akkor összekevertem , de a klónoknak is "hivatalosan" számuk volt nem? Születésükkor igen, de mindegyikük leváltotta névre. A rohamosztagosoknak meg kezdetben nevük van, amit leváltanak számra. Válasz
Dei Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Viszont a FO rohamosztagosok is elnevezik egymást, akárcsak a klónok. Finn haverja, akit Poe lelő FN-2003 "Slip". Lehet Phasma is csak egy sima elnevezés, amit a többiektől kapott anno, vagy saját maga találta ki. Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Hozzászólás ideje: 2015. December 23. Lehet Phasma is csak egy sima elnevezés, amit a többiektől kapott anno, vagy saját maga találta ki. Phasma tiszt, így szerintem a saját nevét használta. Az EP4-ben Praji parancsnok is rohamosztagos páncélt viselt, már amikor bevetésen volt. Válasz
DarthKirk Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. (szerkesztve) Amiket észrevettem, azok az első trilógiára történő utalások - átfutva a topikot ezek még nem szerepelnek itt. Ha mégis, bocsánat Rögtön a film elején a BB-8-be elrejtett térkép. A SW IV. kezdetén ugyanígy rejti el Leia a halálcsillag műszaki rajzát R2-ba. Finn rákönyököl véletlenül a Falconon a "sakkasztalra" és megjelennek a figurák. Ezekkel anno Chewie és R2 játszott 3PO kibicelése mellett, talán az SW VI-ban(?). A végén, amikor Poe száguldozik az aknában, teljesen olyan hangulat, mint amikor Luke tette ugyanezt a legelső film végén. Rey látomása, vagy micsodája, amikor megérinti a fénykardot, bennem azt a jelenetet idézte föl, amikor a Birodalom visszavágban Yoda beküldte Luke-ot a fába, és ott neki volt egyfajta látomása. Darth Vader sisakját szerintem nem is kell említenem, annyira nyilvánvaló, és még a zenei motívum is bejött hozzá Az az öregember, akivel az egész film kezdődik, és számomra rejtély, hogy ki is ő, külsőre nagyon emlékeztet az idős Obi-van Kenobira. A kocsma számomra Mos Eisley-t idézte fel, benne az agyaras dagi pedig a rabszolganőjének tűnő lánnyal Jabbát és a fogva tartott Leia-t. Nagyjából ennyi jutott most eszembe Szerkesztve: 2015. December 28. - DarthKirk Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Az első TIE vadász lelövése után a lehulló darabokat azonnal birtokba veszik a roncsvadászok. Ez utalás a podrace -re, ahol a jawák szedik össze hasonlatosan a ronccsá vált podok alkatrészeit (bár ez utóbbi csak kivágott jelentként szerepel). Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Hozzászólás ideje: 2015. December 28. Tényleg, a jawák imádnák a Jakkut. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.