Jump to content

Ki mit vár a filmtől?


Ody Mandrell

Recommended Posts

Azért, hogy ne a Box Office-ban offoljak.

 

Legyen kalandos és látványos, jó humorral. Én ezt várom. Kasdan írta a forgatókönyvet és állítólag remek lett. Jelen pillanatban egy Indiana Jones szerű kalandot tudok elképzelni.

 

Han megformálása pedig azon múlik mennyire tudja majd Eldricht utánozni Fordot. Mert az biztos, hogy Han Solo egybeforrt Harrsion Forddal, és ez attól független mennyire magasröptű a színészi teljesítménye. Nagyon nehéz lesz visszaadni azt az attitűdöt, de nem lehetetlen. Ha sikerül elfelejteni, hogy az ott a vásznon nem Ford, hanem Han, akkor már siker koronázta a projekt ezen (elég fontos) részét.

Link to comment
Share on other sites

Egyszerűen nem tudom. Az Indy-s megközelítés helytálló lehet.

Egy humoros kalandfilmet tudnék elképzelni. Nagy tétekben nem játszatnak szvsz, max a Falconban. ;)

De a galaxis vagy bolygók sorsa nem kéne, hogy tét legyen.

A trailer fogja majd az én várakozásomat formába önteni, de az még valszeg' több, mint 1 év..

Link to comment
Share on other sites

Én inkább egy Guardians of the Galaxy-hoz hasonló filmet várok, talán csipettel kevesebb humorral és több komolysággal, azaz olyan Star Warsosan. A GotG egy percig sem veszi magát komolyan, ellenben az SW többnyire remekül egyensúlyozik komolyság és komolytalanság között. Amit eddig láttam Ehrenreichtől (nem Eldricht! :nana: ), az engem meggyőzött arról, hogy nem lesz számára kihívás Han szerepe. A Hail, Caesar! nálam csak azért nem süllyedt az unalom posványába, mert ő és Josh Brolin kiemelték. Bár főleg Brolin, de ez már mellékes.

Tulajdonképpen tényleg csak a megfelelő gesztusokat kell elkapni. Ewan McGregor is azért formálja meg remekül Obi-Want, mert tudta, mikor kell Guinness gesztusait villantani. Vagy például Chris Pine is azért remek Kirk, mert tudja, mikor kell William Shatner faék egyszerűségű gesztusait megvillantani. Egész biztos vagyok benne, hogy a Lucasfilm azért meggyőződött arról, hogy Ehrenreicht erre képes, mielőtt azt mondták, hogy ő legyen Harrison Ford előd-utódja.

Amúgy nekem van egy olyan érzésem, hogy Ford sem marad ki. Nem tudom, miért vagy honnan jön az ötlet, de talán ez a film formabontóbb lesz, mint az RO, és az öreg Han (mint az öreg Indiana Jones a sorozatban) fogja elmesélni, vagy visszaemlékezni a történetre. Valahogy az az érzésem, hogy lesz egy "az öreg Han átadja a stafétabotot a fiatalnak" vonulata a filmnek. Az RO és az ep7 is élt már a flashbackkel, és bár azelőtt nekem nem tetszett az ötlet, mindkettő remekül sült el, és most már kifejezetten várnék egy ilyet pont a Han Solo filmre.

Link to comment
Share on other sites

Én inkább egy Guardians of the Galaxy-hoz hasonló filmet várok, talán csipettel kevesebb humorral és több komolysággal, azaz olyan Star Warsosan. A GotG egy percig sem veszi magát komolyan, ellenben az SW többnyire remekül egyensúlyozik komolyság és komolytalanság között. Amit eddig láttam Ehrenreichtől (nem Eldricht! :nana: ), az engem meggyőzött arról, hogy nem lesz számára kihívás Han szerepe. A Hail, Caesar! nálam csak azért nem süllyedt az unalom posványába, mert ő és Josh Brolin kiemelték.

Na akkor nem csak én szenvedtem végig a "Hail Caesar"-t a fórumról :D Dettó így voltam. Bár Ehrenreich egy nagyon más karaktert kellett hozzon és az volt a lényeg hogy egy buta bájgúnár legyen de valahogy érdekessé és jópofává tudta tenni.

 

Egyébként valszeg nem jelent semmit, de nemrég Fordot és Ehrenreichet lefotózták amint együtt esznek:

 

C1W4bWAUkAAZz6w.jpg

Link to comment
Share on other sites

Amúgy nekem van egy olyan érzésem, hogy Ford sem marad ki. Nem tudom, miért vagy honnan jön az ötlet, de talán ez a film formabontóbb lesz, mint az RO, és az öreg Han (mint az öreg Indiana Jones a sorozatban) fogja elmesélni, vagy visszaemlékezni a történetre.

És abban a sorozatban maga Harrison Ford is feltűnt egy rész erejéig. Nagyon örülnék ha látnánk az öreg Hant valamivel az ep7 előtt egy kis kalandban miközben elmeséli vagy visszaemlékezik a fiatalkorára, pont mint az Indy sorozatban. Ott is jól működött az a rész.

Link to comment
Share on other sites

Én inkább eredettörténetet várnék. Han és Csubakka barátságának kezdete, az első megbízások a hutt klánok részéről, fokozatos eladósodás Jabba irányába, a Falcon elnyerése Landótól.... Ilyesmiket. Mindezt könnyed és akciódús formában, sok humorral fűszerezve, amely azonban nem csap át komédiába.

Link to comment
Share on other sites

Az eredettörténetnek én is örülnék, de érzésem szerint alapvetően nem ezek az ismert múltbéli fordulópontok lesznek benne, max. csak utalások formájában, mert valami újat fognak hozni, ami Han Solo-s de egy teljesen új történet. A humor az biztos, már csak a mértéke lehet kérdés. Azt nem hiszem, hogy a Guardians of the Galaxy stílusát kapnánk, de egy jó hangulatú, nagyon szórakoztató filmre számítok. :)

 

Hogy a srác mennyire hasonlít arcra Harrison Fordra, szerintem másodlagos kérdés, a gesztusait és a stílusát kell jól eltalálni, és én el fogom hinni, hogy ő Han Solo. :)

Link to comment
Share on other sites

GotG-féle filmre számítok, ahogy lentebb is írták több komolysággal. Számítok a Chewie-Han barátság kezdetére, a Falcon elnyerésére, a Kessel-futamra.

Akár a történetvezetés olyan is lehet mint a Csempész futása című regényben: egy kocsmában elmesél az idős Han egy sztorit.

Link to comment
Share on other sites

Én elsősorban azt várom ettől a muvitól hogy kellő mértékben szórakoztasson el. Ezen belül legyen jó és itt-ott humoros a sztorija és legyen néhány frankó figurája. Plusz játszanak megfelelően a színészek.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Egy Indiana Jones szerű kalandfilmet várok, az SW univerzumba átültetve. Lehetőség szerint ne legyen benne semmi világmegváltó akció, inkább mindennapi csempész konfliktusok. Jó lenne ha mindenféle lecsúszott söpredék nép szerepelne benne és hasonló helyeken játszódna mint a Mos Eisley Cantina.

 

Továbbá Han és Chewbacca találkozásának bemutatására mindenképpen számítok. Azt is el tudnám képzelni, hogy eleinte egyáltalán nem voltak akkora puszipajtik. Sőt. Kifejezetten vicces lenne ha eleinte nem kedvelnék egymást.

 

Amit még fontosnak tartok, hogy Han ne legyen benne "túl" jó fiú. Fontos hogy a karakterfejlődést figyelembe véve alkossák meg Solot, tehát itt akár lehetne még "romlottabb" mint az Ep4-ben. Semmiképpen ne kezdjen el a Birodalommal szembeszállva szegény embereken segíteni. Az nem illene bele a képbe.

 

Hangulatban az RO ellenpontját várom. Kifejezetten humoros, filmet képzelek el.

Link to comment
Share on other sites

Valami 10-15 évvel játszódik az ep4 előtt, szóval szerintem ebbe belefér.

De engem pl. ez egy kicsit aggaszt. Most olyan érzésem van, mintha Hannal kapcsolatban minden érdekes, eddig csak említett eseményt egy filmben akarnának elsütni. Persze nyilván, semmi sincs megerősítve, sőt, a fele még csak pletyka szinten sem létezik, de nekem nem biztos, hogy bejönne, ha ebben a filmben találkozna Chewie és Han, ha ebben nyerné el a Falcont is, sőt, talán még a Kessel-futam is ebben teljesülne. Ne történjen meg vele minden "egy nap alatt".

Link to comment
Share on other sites

Ellenben meg kimaradt ziccer. Szerintem egy olyan filmben, ahol azt mutatják be, hogy hogyan lett Hanból csempész hiba lenne kihagyni, hogy hogyan szerezte meg a hajóját, és hogy hogyan "jött össze a legénység".

Lássuk be, egy Han Solo előzményfilmből kihagyni azt, hogy hogyan ismerkedett meg a leghűségesebb barátjával, szerintem ordas nagy hiba lenne

Link to comment
Share on other sites

Chewie-val történő megismerkedését szerintem is kár lenne kihagyni, ugyanakkor a Falcon megszerzése szerintem nem kardinális kérdés. A hajó simán feltűnhet még Lando hajójaként, de hogy pont azon eseményfolyamán kerüljön mellé a haverja és az otthona is, az nekem így első olvasatra meredek. Mintha Hannal nem történne semmi érdekes, de ha történik, akkor az mind ugyanakkor.

Link to comment
Share on other sites

Csubit lehet tényleg hanyagolni kellene.

 

Szerintem pont kettejük kezdeti viszonyában lenne a legnagyobb potenciál. Mi mindig csak úgy ismertük őket, mint elválaszthatatlan barátok (ej de szomorú lesz az Ep8) de biztos nem volt zökkenőmentes a megismerkedésük. Kettőjük kapcsolatának árnyalása, sokat hozzátehetne a többi filmhez, és egész biztosan szórakoztató lenne.

Link to comment
Share on other sites

Chewie-val történő megismerkedését szerintem is kár lenne kihagyni, ugyanakkor a Falcon megszerzése szerintem nem kardinális kérdés. A hajó simán feltűnhet még Lando hajójaként, de hogy pont azon eseményfolyamán kerüljön mellé a haverja és az otthona is, az nekem így első olvasatra meredek. Mintha Hannal nem történne semmi érdekes, de ha történik, akkor az mind ugyanakkor.

Egyetértek. Tudtommal elnyerte a Falcont Landotól, ami köré persze lehet húzni pár érdekes és jópofa jelenetsort, de nem érzem úgy, hogy ez túl izgalmas lenne. Nyilván nem úgy lenne, hogy Korda Gyuri közvetítene egy sabacc-csörtét, de ettől függetlenül se látok ebben túl nagy potenciált. A Rebels-ben láttuk milyen amikor Lando kártyázik és nyer, ott ezt továbbszőtték egy adott irányba. Szerintem ennyi ebből pont elég is volt. :)

Ill. itt a másik dolog is: nem kell kényszeresen kipipálni minden momentumot, ami Han háttértörténetéről korábban elhangzott. Ez a film egy régi és más Hanról szól, talán arról is, hogyan vált azzá, aki a 4-ben feltűnik. Hát biztos nem úgy, hogy pár hónap alatt megtörtént vele mindaz, amit eddig tudunk és ettől lett ő Han. Az nagyon snassz lenne, ha ez határozná meg a karakterét. Ahogy az is, ha már a Falconon, Chewie-val az oldalán szelné nagymenő csempészként a galaxist meg a Kessel-futamot.

 

Mi van ha nem pár nap eseményeit fogja a film bemutatni? Így elképzelhető lenne, hogy akár több "kalandot" is bemutassanak

Ez mondjuk bennem is felmerült. Mi van, ha ennek a filmnek teljesen más lesz a történetvezetése, akár kifejezetten merész? Lehet nem egy összefüggő időszakot fog bemutatni, hanem jóval nagyobb ugrások is lesznek közben és csak szemelvényeket látunk majd az életéből. Ez független attól, hogy mi kerüljön ezek közé, de az időbeli "zsúfoltság" problémakörét feloldaná.

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek. Tudtommal elnyerte a Falcont Landotól, ami köré persze lehet húzni pár érdekes és jópofa jelenetsort, de nem érzem úgy, hogy ez túl izgalmas lenne. Nyilván nem úgy lenne, hogy Korda Gyuri közvetítene egy sabacc-csörtét, de ettől függetlenül se látok ebben túl nagy potenciált. A Rebels-ben láttuk milyen amikor Lando kártyázik és nyer, ott ezt továbbszőtték egy adott irányba. Szerintem ennyi ebből pont elég is volt. :)

Ill. itt a másik dolog is: nem kell kényszeresen kipipálni minden momentumot, ami Han háttértörténetéről korábban elhangzott. Ez a film egy régi és más Hanról szól, talán arról is, hogyan vált azzá, aki a 4-ben feltűnik. Hát biztos nem úgy, hogy pár hónap alatt megtörtént vele mindaz, amit eddig tudunk és ettől lett ő Han. Az nagyon snassz lenne, ha ez határozná meg a karakterét. Ahogy az is, ha már a Falconon, Chewie-val az oldalán szelné nagymenő csempészként a galaxist meg a Kessel-futamot.

Java részt egyetértek, de a kiemelt résszel nem. Ez miért lenne snassz? Az tuti, hogy Han a Falconnal nyomta le a Kessel futamot, ez benne van az EpIV-ben. Chewie meg simán mellette lehetett ekkor, ebben én semmi snasszt nem látok. Abban viszont igen, ha minden esemény egyszerre meg fog történni vele, de pont a Kessel futam szerintem simán beleférne a Falconon. Az időugrások is simán benne lehetnek a pakliban, viszont valóban nem lenne jó, ha egy checklisten mennének végig a készítők, hogy na akkor mindent mutassunk be eddig Hanból, amit elejtettek vele kapcsán az eddigi részekben. Ha viszont olyan laza sztorit sikerül írni, amihez szervesen, nem izzadtságszagúan, kalandokat izgalmasan közvetítve sikerül beleszőni pl. a Kessel futamot, hát én csak örülni fogok.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem csak arra gondolt pb, hogy az nem lenne túl érdekfeszítő, ha már készen kapnánk Hant mindennel (Chewie-val, Falconnal). Nem a futamon van a hangsúly, hanem azon, hogy Han már nagymenő csempész, és mindene megvan, ami Hannal jár.

Link to comment
Share on other sites

Én szívesen venném a fontosabb momentumokat. Például a Csubival való összebarátkozást, a Sólyom megszerzését és a Kessel futamot is.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem csak arra gondolt pb, hogy az nem lenne túl érdekfeszítő, ha már készen kapnánk Hant mindennel (Chewie-val, Falconnal). Nem a futamon van a hangsúly, hanem azon, hogy Han már nagymenő csempész, és mindene megvan, ami Hannal jár.

Igen. erről van szó. Nem túlzottan hozna lázba egy film, ahol kb. egy az egyben az Ep.4-es Hant látnánk ténykedni. Akkor se, ha más stílus, könnyedebb hangvétel, alvilági közeg stb.. Nem azt mondom, hogy egy ilyen film ne működhetne jól, de egy SW-tól azért ennél többet várok, még ha spin-off, akkor is. Egy más Hant szeretnék látni, aki a film közben elindul abba az irányba, ami aztán a 4-ben látott figurához viszi. Vagy ha nagyobb időugrásokkal dolgozik a film, akkor akár végig is kísérhetjük ezt a folyamatot, csak akkor is inkább a végére jussunk el oda.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hmmm....mikor hivatalossá vált a film akkor kicsit csalódott voltam. Elsősorban azért mert HOL VAN az Obi-Wan Kenobi spin off film??? Ewan McGregor most 45 éves pont abban a korban van mikor az ő története tökéletes lenne. A legnagyobb zűr (saját véleményem szerint) még mindig a 3.rész és a 4.között van. A Rebels-ben is hamarosan Maul megtalálja Obi-Want aki megöli majd. Egy ilyet filmbe átrakni egy kis Maul háttérsztorival eszméletlen jó lenne. Csak róluk szólna az egész. Maul vs Obi-Wan, nem lenne Birodalom,nem lenne Vader aki beleszólna.

 

Han Solo filmmel csak egyetlen egy nagy gondom van. Mit tudnának mutatni ami felcsigázná a fanokat??? Hogyan szerzi meg a Falcont? Vagy hogyan talákozott Csubakkával??? Szerintem ezek a történeti szálak feleslegesek. Sokan mondják még hogy a csempész életét mutatnák be elsősorban. Számomra ez nem valami meggyőző eddig. Persze elfogok menni és megnézem a moziban de addig remélem kitűzik valamikorra az Obi filmet !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Én erről nem tudok. A Han Solo filmet tologatták. Annak még most se tudom mikor lesz a bemutatója...

Han Solo filmet nem tologatták. Az mindig is 2018. május volt. Lent a bejelentő cikk. A VIII. tolták el azzal kevered.

http://www.starwars.com/news/christopher-miller-and-phil-lord-to-helm-han-solo-anthology-film

A Han Solot most kezdték forgatni. Szóval mához egy évre moziba kerül? Azért ez elég hihetetlen.

Az a most inkább 3 hónapja. Már január végén elkezdték volt is róla fotó. Szóval lassan a vége felé járnak.

Edited by Fulcrum
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information