Donát Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Korábbi SWSAGA díjak: Chewbacca: Legjobb idegen lény (AFII) vs. Korábbi SWSAGA díjak: Jyn Erso: - Korábbi eredmények: Chewbacca: 18-5 (vs. Boba Fett), 18-9 (vs. Lando Calrissian) Jyn Erso: 15-8 (vs. Grand Admiral Thrawn) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 2, 2017 Author Share Posted December 2, 2017 Indulnak a nyolcaddöntők! Chewbacca korábban már búcsúztatott két klasszikus karaktert Boba és Lando személyében, most egy új karakterrel néz szembe. Chewie népszrűségét jól jelzi, hogy az Aranyfénykard II-ben őt választottuk a legjobb idegen lénynek. Jyn viszont egy igazi főszereplő, aki zsebre vágta a kiváló karakter Thrawnt, úgyhogy neki áll a zászló - és Chewie rajongóknak üzeni, hogy nem okoz gondot ez a bizonyos zászló állás, ha nem nézel oda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Krande Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Még egy olyan meccs, ami az Ep8 után valószínűleg más eredményt hozna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 2, 2017 Author Share Posted December 2, 2017 3 perccel korábban, Darth Krande írta: Még egy olyan meccs, ami az Ep8 után valószínűleg más eredményt hozna. Áh, kizártnak tartom, hogy Chewie annyit erősödne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
csoli1138 Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 "Thrawn gyilkosa"? Hát persze. Most emiatt kapja! A szépség nem számít! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Ez sima volt. Jyn ezt szerintem simán behúzza majd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomarr Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Itt úgy látom az lesz a legnagyobb izgalom, hogy Chewbacca be tud-e húzni legalább egy szavazatot 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpi Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Én Chewbaccára szavaztam, mint látom egyedüliként eddig. Jynt is nagyon kedvelem és jó volt a Rogue One-ban, de nem tett rám akkora benyomást mint mondjuk Rey az ep7-ben, Chewie pedig sokszor ugyan nem jelentős szereplő, de sokkal közelebb áll hozzám. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Nagy Chewie fan vagyok, de itt most nincs esélye Jyn ellenében. Dzséjt tobzódhatsz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted December 2, 2017 Author Share Posted December 2, 2017 35 perccel korábban, Bomarr írta: Itt úgy látom az lesz a legnagyobb izgalom, hogy Chewbacca be tud-e húzni legalább egy szavazatot Akkor ez eldőlt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pildi Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Jyn, nem kérdés. Bírom Chewie-t, de már előzőleg is Lando-ra szavaztam az ellenében, Jyn pedig mérföldekkel jobb karakter Lando-nál. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 A maraton apropóján pont ma néztem a Rogue One-t, ami csak megerősített abban, amiben eddig is biztos voltam. Chewie viszonylag szerencsés ágra került, de itt a végállomás bundás barátunk számára. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Chewie szerencséje eddig tartott. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jar-Jar Binks Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Nálam a folyton bőgő bundás pajti a nyerő. Jyn az RO legjobban kidolgozott karaktere és jól is működik, de Chewi belőlem sokkal több érzelmet képes kiváltani. Ő a hűséges útitárs, aki bár elsőre kemény és kissé zord, valójában talán a tiszta szívűbb és "hősiesebb" karakter az egész SW univerzumban. Ő valóban tűzbemegy a szeretteiért. + tegyük hozzá hogy igenis van kidolgozott családi élete és személyisége. Egy egész filmet is kapott. Úgy hívják holiday special. ++ A jelenet amikor próbálja összerakni C3PO-t. Számomra talán az egész SW egyik legkedvesebb jelenete. Szegény Chwei ott tényleg minden tudását beleadja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb69 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Ez (legalábbis számomra) egyszerű: Jyn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 9 órával ezelőtt, Jar-Jar Binks írta: + tegyük hozzá hogy igenis van kidolgozott családi élete és személyisége. Egy egész filmet is kapott. Úgy hívják holiday special. Azt nehéz komolyan venni. Poénnak elmegy nyári éjszakákon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Dzséjt tobzódhatsz. Hallod-e, hamar rápillantottam a szavazatokra, mert féltem, hogy Chewie ezt is behúzza, de akkor megrendült volna a bizalmam a fórum közösségében. Szerencsére ez nem történt meg, és Jyn vezet. Természetesen én is Jynre tettem, hiszen szenzációs karakter. 18 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Azt nehéz komolyan venni. Poénnak elmegy nyári éjszakákon. Ennek ellenére Chewie családja a kánonban is megvan. Felesége Malla és fia Lumpawaroo is említve van név szerint, sőt Lumpy szerepel is A Birodalom vége című könyvben. Igaz, inkább hívják Waroonak, mint Lumpynak. (Itchy viszont még nincs kanonizálva.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Karakterek szintjén rendben, de én inkább tartalmilag céloztam a HS-re. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilde Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Mivel egyik karakter sem kifejezett kedvencem, ezért ennél a szavazásnál két szempontot vettem figyelembe. Egyrészt azt, hogy a szereplők karakterjegyeit tekintetbe véve melyikük a komplexebb figura. Itt egyértelműen Jyn felé billen a mérleg nyelve. Sokkal jobban kibontották a karakterét, a jellemrajza egyértelműen összetettettebb, mint Chewbaccáé, aki az érzelmek skáláján csak a legminimálisabb kifejeződésekre képes és a motivációk terén sem túl érdekes. Jynt ezzel szemben végigkísérhetjük az életútján, onnantól kezdve, hogy gyerekként elveszíti a szüleit, odáig, hogy felnőve feláldozza az életét is egy olyan ügyért, amiben hisz. Itt egyértelmű, tiszta, jól alátámasztható motivációkat kapunk és összességében egy sokkal életettel telibb karaktert, mint a két lábon járó molycsemege esetében. Most jön az a rész, hogy DE és egy Shyamalan twist... mégis Chewbaccára szavazok. A másik szempont, ami alapján ezt a párharcot átgondolatam ugyanis az volt, hogy melyik szereplő az, aki jobban hozzátartozik a Saga-hoz (ez alatt kizárólag a számozott epizódokat értem, nálam ez a SW esszenciája), aki csak egyszerűen megjelenik valahol és nem csak én, de egy laikus is rávágja, hogy melyik filmes univerzumról beszélünk. Ebben az összevetésben pedig Chewie a nyerő, ugyanis amellett, hogy azon kevesek közé tartozik akik mindhárom trilógiában feltűnnek, Lucas a személyében egy olyan elsőre is feltűnően jellegzetes és felismerhető karaktert alkotott meg a képében, aki nélkül papíron remekül működött volna a klasszikus trilógia, de én el nem tudnám képzelni nélküle a Saga-t. Úgyan nem kedvelem egyiküket sem különösebben, e szempontok miatt mégis Chewbaccára esett a választásom, bár az eredményeket elnézve, érdemben nem befolyásoltam a végeredményt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb69 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 5 órával ezelőtt, Wilde írta: ez alatt kizárólag a számozott epizódokat értem Akkor ez tényleg igencsak leegyszerűsíti a kérdéskört, ugyanis ebből a nézőpontból Jyn nem is létezik. De persze értem, hogy mit szeretnél közölni. Chewie-val nekem az a bajom, hogy abszolút pótolható. Gyakorlatilag bármilyen lényt, sőt akár droidot is be lehetne tenni a helyére, ugyanezt a hű jóbarát sémát ráhúzni és fel se tűnne. A másik, hogy szerintem nem tűnik túl intelligens lénynek, valamint (mivel ő volt akkortájt az egyetlen vuki) fajnak. Most az egy dolog, hogy nem tud beszélni, de a különféle reakciói olyan egyszerűnek és ösztönösnek tűnnek. A legárulkodóbb, amikor csapdába esnek, mert ráveti magát a kajára. Ha le akarnám vetíteni a mi világunkra, akkor a szereplők döntő többsége ember lenne, Chewie (és a droidok) pedig mondjuk kutyák vagy majmok. Persze nem tudom mennyire volt egyáltalán cél intelligensebbnek megírni. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Chewie-nak még van nyolc perce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts