Jump to content

Chewbacca vs. Jyn Erso (NYOLCADDÖNTŐ)


Donát

NYOLCADDÖNTŐ #1  

29 members have voted

  1. 1. Ki jusson az SWSAGA Winter Madness TOP 8-ba?


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/03/2017 at 06:59 PM

Recommended Posts

Chewbacca.png

Korábbi SWSAGA díjak:

Chewbacca: Legjobb idegen lény (AFII)  gold_lightsaber.png

 

vs.

 

 

Jyn_Erso.png

Korábbi SWSAGA díjak:

Jyn Erso: -

 

 

Korábbi eredmények:

Chewbacca: 18-5 (vs. Boba Fett),

                  18-9 (vs. Lando Calrissian)

 

Jyn Erso:     15-8 (vs. Grand Admiral Thrawn)

 

Link to comment
Share on other sites

Indulnak a nyolcaddöntők! Chewbacca korábban már búcsúztatott két klasszikus karaktert Boba és Lando személyében, most egy új karakterrel néz szembe. Chewie népszrűségét jól jelzi, hogy az Aranyfénykard II-ben őt választottuk a legjobb idegen lénynek. Jyn viszont egy igazi főszereplő, aki zsebre vágta a kiváló karakter Thrawnt, úgyhogy neki áll a zászló - és Chewie rajongóknak üzeni, hogy nem okoz gondot ez a bizonyos zászló állás, ha nem nézel oda. :P 

Link to comment
Share on other sites

Én Chewbaccára szavaztam, mint látom egyedüliként eddig. :D Jynt is nagyon kedvelem és jó volt a Rogue One-ban, de nem tett rám akkora benyomást mint mondjuk Rey az ep7-ben, Chewie pedig sokszor ugyan nem jelentős szereplő, de sokkal közelebb áll hozzám. :)

Link to comment
Share on other sites

Nálam a folyton bőgő bundás pajti a nyerő. Jyn az RO legjobban kidolgozott karaktere és jól is működik, de Chewi belőlem sokkal több érzelmet képes kiváltani. Ő a hűséges útitárs, aki bár elsőre kemény és kissé zord, valójában talán a tiszta szívűbb és "hősiesebb" karakter az egész SW univerzumban. Ő valóban tűzbemegy a szeretteiért.

 

+ tegyük hozzá hogy igenis van kidolgozott családi élete és személyisége. Egy egész filmet is kapott. Úgy hívják holiday special.

 

++ A jelenet amikor próbálja összerakni C3PO-t. Számomra talán az egész SW egyik legkedvesebb jelenete. Szegény Chwei ott tényleg minden tudását beleadja.

Link to comment
Share on other sites

13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Dzséjt tobzódhatsz. :lol: 

Hallod-e, hamar rápillantottam a szavazatokra, mert féltem, hogy Chewie ezt is behúzza, de akkor megrendült volna a bizalmam a fórum közösségében. :D Szerencsére ez nem történt meg, és Jyn vezet. Természetesen én is Jynre tettem, hiszen szenzációs karakter.

18 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azt nehéz komolyan venni. Poénnak elmegy nyári éjszakákon. :D

Ennek ellenére Chewie családja a kánonban is megvan. Felesége Malla és fia Lumpawaroo is említve van név szerint, sőt Lumpy szerepel is A Birodalom vége című könyvben. Igaz, inkább hívják Waroonak, mint Lumpynak. (Itchy viszont még nincs kanonizálva.)

Link to comment
Share on other sites

Mivel egyik karakter sem kifejezett kedvencem, ezért ennél a szavazásnál két szempontot vettem figyelembe. Egyrészt azt, hogy a szereplők karakterjegyeit tekintetbe véve melyikük a komplexebb figura. Itt egyértelműen Jyn felé billen a mérleg nyelve. Sokkal jobban kibontották a karakterét, a jellemrajza egyértelműen összetettettebb, mint Chewbaccáé, aki az érzelmek skáláján csak a legminimálisabb kifejeződésekre képes és a motivációk terén sem túl érdekes. Jynt ezzel szemben végigkísérhetjük az életútján, onnantól kezdve, hogy gyerekként elveszíti a szüleit, odáig, hogy felnőve feláldozza az életét is egy olyan ügyért, amiben hisz. Itt egyértelmű, tiszta, jól alátámasztható motivációkat kapunk és összességében egy sokkal életettel telibb karaktert, mint a két lábon járó molycsemege esetében.

 

Most jön az a rész, hogy DE és egy Shyamalan twist... mégis Chewbaccára szavazok. A másik szempont, ami alapján ezt a párharcot átgondolatam ugyanis az volt, hogy melyik szereplő az, aki jobban hozzátartozik a Saga-hoz (ez alatt kizárólag a számozott epizódokat értem, nálam ez a SW esszenciája), aki csak egyszerűen megjelenik valahol és nem csak én, de egy laikus is rávágja, hogy melyik filmes univerzumról beszélünk. Ebben az összevetésben pedig Chewie a nyerő, ugyanis amellett, hogy azon kevesek közé tartozik akik mindhárom trilógiában feltűnnek, Lucas a személyében egy olyan elsőre is feltűnően jellegzetes és felismerhető karaktert alkotott meg a képében, aki nélkül papíron remekül működött volna a klasszikus trilógia, de én el nem tudnám képzelni nélküle a Saga-t. Úgyan nem kedvelem egyiküket sem különösebben, e szempontok miatt mégis Chewbaccára esett a választásom, bár az eredményeket elnézve, érdemben nem befolyásoltam a végeredményt. :) 

Link to comment
Share on other sites

5 órával ezelőtt, Wilde írta:

ez alatt kizárólag a számozott epizódokat értem

Akkor ez tényleg igencsak leegyszerűsíti a kérdéskört, ugyanis ebből a nézőpontból Jyn nem is létezik. :D

 

De persze értem, hogy mit szeretnél közölni. Chewie-val nekem az a bajom, hogy abszolút pótolható. Gyakorlatilag bármilyen lényt, sőt akár droidot is be lehetne tenni a helyére, ugyanezt a hű jóbarát sémát ráhúzni és fel se tűnne.

A másik, hogy szerintem nem tűnik túl intelligens lénynek, valamint (mivel ő volt akkortájt az egyetlen vuki) fajnak. Most az egy dolog, hogy nem tud beszélni, de a különféle reakciói olyan egyszerűnek és ösztönösnek tűnnek. A legárulkodóbb, amikor csapdába esnek, mert ráveti magát a kajára. Ha le akarnám vetíteni a mi világunkra, akkor a szereplők döntő többsége ember lenne, Chewie (és a droidok) pedig mondjuk kutyák vagy majmok. Persze nem tudom mennyire volt egyáltalán cél intelligensebbnek megírni.

Link to comment
Share on other sites

  • Donát unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information