Ugrás a kommentre

Marvel


Darth Cupsy

Ajánlott hozzászólás

29 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

A Multiverzum behozása óta gyakorlatilag bármelyik karaktert megölhetik kvázi büntetlenül. :D

Fury-t senki sem ölheti meg bűntetlenül. Bármi, amit Nick kap, azt kétszeresen adja vissza. Lásd Thanos esetét. Csak egyszer ölte meg Fury-t, erre kétszer is kinyiffantották a vén Titánt. :) 

 

 

2 órával ezelőtt, RacerX írta:

Újra fel kell akkor eleveníteni a WV-t meg a Ms Marvelt.

Az Ms. Marvelt nekem is, mert olyan maradandó élményt nyújtott, hogy csak arra emlékszem, hogy láttam... :para:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A WV nálam kimarad mint ahogy eddig is kimaradt mert egyáltalán nem érdekel. Még a címét is rendesen elfelejtettem. Eltelt néhány óra mire leesett hogy mi az a WV amit Cupsy beírt. Megkérdezhettem volna de nem akartam annyira tudni hogy érdeklődjek miatta.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Nem kapkodtam el a film megnézését, az biztos. Egyrészt az Endgame óta kicsit lekattantam az MCU-ról, és folyamatos lemaradásban vagyok vele, másrészt az Ant-Man filmek nem a kedvenceim. Bár a tendencia alapján felfelé ívelő a tetszési indexük, ugyanis az elsőnél jobban tetszett a második, a harmadik epizód meg kifejezetten bejött. Tetszett a kvantumvilág, sok jópofa dolgot találtak ki ide, s bár az MCU világán belül annyira nem üt el mindentől (gondolok itt arra, hogy a Guardians of the Galaxy és a Thor filmekben is elég őrült világok és lények vannak), mégis sikerült eléggé elválasztani a normális világtól - talán egy kicsit túl sok votl az ember, akik akkor is emberek voltak, ha azt állították, hogy nem azok. De a beszélő mosómedve mellett ezen már át lehet lendülni. :) 

A legagyobb negatívum talán Hope új frizurája és karakterének háttérbe szorítása. A film első felében inkább csak annyi a dolga, hogy hiábavalóan kérdezgeti az anyját arról, hogy mi folyik a kvantumvilágban, a második felében meg Scott sidekick-je. Szóval a Pym-Lang családban szegény Hope lett a legkevésbé fontosabb, mindenki más több teret kapott. Pedig azért lett volna mit mesélni, például érdekelt volna a kapcsolata Cassie-vel, akivel három film alatt nincs egyetlen értékelhető párbeszéde sem. Pedig ebben a filmben több közös jelenetük is van.

A többiek tehát simán elnyomták Hope-t. Oké, egy Michael Douglas és Michelle Pfeiffer mellett talán nehéz tündökölni, szegény Evangeline Lilly pedig velük lett "összezárva", ráadásul Hope karaktere korábban sem volt a legerősebb (eddig szerintem csak az Ant-Man and the Wasp-ban volt érdekes), most meg Janet van Dyne technikailag második főszereplője lett a sztorinak. Itt jegyezném meg, hogy hűha! A 65 éves Michelle Pfeiffer szerintem jobban tartja magát, mint a 43 éves Evangeline Lilly. Legalábbis ebben a filmben az előbbi letagadhatná, hogy elmúlt 60, az utóbbinak meg nehezen hiszem el, hogy még nem 50. És Janet karaktere is a film egyik legjobbja volt, végig ő érdekelt a legjobban, és simán fent tudta tartani a figyelmemet minden jelenetében.

A másik, aki meglepett, az Cassie Land karaktere volt. Eleve kicsit rángatott az ideg a szemem alatt, mert már a harmadik színésznő játssza. Az még érthető volt, hogy az Endgame-ben az akkor 11 éves Abby Ryder Fortson nem játszhatta el a filmben 15 éves Cassie-t, hiszen azért egy 11 éves és egy 15 éves lány között elég szignifikáns a különbség. De azt már nem értem, hogy a pillanatnyilag 21 éves Emma Fuhrmann-t miért kellett lecserélni a 26 éves Kathryn Newtonra, aki a már 18 éves Cassie-t alakította most. Viszont a film meggyőzött, egyrészt Newton kicsit hasonlít Fuhrmann-re, másrészt baromi jól hozta a karaktert. Gyorsan a kedvencemmé vált, és számomra simán lezavarta az apját a vászonról. Szóval, ha lehet, kedves Disney, Newtont tartsátok már meg.

Kang érdekes figura, bár még mindig nehéz elképzelni, hogyan működik ez a végtelen Kang harcol végtelen univerzumban végtelen Kang ellen. Eleve az univerzumok közötti csatározás a megalománia netovábbja. Most komolyan, akárcsak egy országot sem egyszerű uralni. Mi a frász késztet valakit arra, hogy univerzumokat hódítson meg? Eleve, hol lehet kijelenteni azt, hogy na, ez az univerzum most már meg van hódítva, mehetünk a kövibe? Szóval most úgy érzem, hogy bár a multiverzum maga érdekes sztorielem, és eddig minden film vagy sorozat, amiben ez benne volt, tetszett, maga Kang karaktere túl van a megértésemen. Thanos is fura volt, de ő neki legalább érhtetőek voltak a motivációi (pszichopata volt, de akkor is), plusz ő nemhogy nem akarta az univerzumot uralni, semmit sem akart uralni. Legfeljebb a kis szántóföldjét. De majd meglátjuk, hová fut ki ez az egész. A Kangokat még nem ismerjük igazán, céljaik még homályosak, és hát na, Tahnost is csak az utolsó két filmben ismertük meg igazán. Szóval még bármi lehet ebből. Ha másért nem, már ezért kíváncsi vagyok. Mondjuk ritka nagy pofon lesz ennek az egésznek, ha végül leültetik és emiatt kénytelenek lesznek itt is recasttal élni. A Loki és pláne eme film után elég nehéz lenne egy új arcot megszokni.

Ami még kevésbé tetszett Hope hajviseletén túl, az a túltolt MODOK - vagy egyáltalán MODOK. Módszeresen és Ordenáré Durván Orrbavágott Koncepció. Nem elég, hogy iszonyú gányul és röhejesen néz ki, de...

Spoiler

az MCU egyik, ha nem A legunalmasabb antagonistájából, Darren Cross-ból csináltak egy kínos al-antagonistát. Jééézusom!

Plusz a film vége elég snassz lett. Scott és Hope ott maradt a kvantumvilágban, erre Cassie csak úgy nyit nekik egy ajtót, ők meg, mintha ez mindig is opció lett volna, csak úgy közlik: ja hát akkor menjünk haza. He? Utána meg Scott monológja arról, hogy Kangot mégsem győzték le, kicsit szájbarágósra sikerült.

Ja, meg a poén, hogy Scottot nem ismerik fel a népek Hangyaként, már lerágott csont. Eljtászottak hasonlót az Ant-Man and the Wasp-ban és az Avengers: Endgame-ben is.

Szóval, tetszett a film, az Ant-Manek közül eddig ez jött be a legjobban, de az Endgame utáni filmek között is előkelő helyen van. Simán veri nálam a Black Panther: Wakanda Forevert.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Gondolkodok még a harmadik Venom megnézésén. Az első kettő egész jó volt, de a második végén úgy éreztem, hogy ebből a Venomból, amit lehet kihoztak. Bár nem volt egyik sem olyan, amiért nagyon rajonganék, de szerencsére egyik sem lett bűn rossz se, hogy ne tudjam végignézni, mint pl. A Bosszúállók 2-t, vagy az első Galaxis őrzőit.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Secret Invasion

Nem tudom, miért van ez a nagy hiszti körülötte (biztos a megcsömörlött, szakállas Nick Fury tönkretette sokak gyerekkorát), de szerintem tök jó kis széria volt. Sokkal jobb, mint a Moon Knight, amit én személy szerint untam, a Ms. Marvel, amiből szinte semmire sem emlékszem, vagy a She-Hulk: Attorney at Law, amivel kapcsolatban nem csak, hogy vegyesek az érzéseim, de, ha megdöglöm, akkor sem tudom, hová tegyem. Szóval simán a jobbak között van. A Hawkeye és a The Falcon and The Winter Soldier közé tenném be. Tetszett...

Spoiler

Hogy Fury-t megviselte Thanos csettintése. Nem múlt el minden hatás nélkül. Külön poén, hogy miközben Star Wars "rajongók" habzó szájjal utálják az ep8-at a megcsömörlött Luke Skywalker miatt, a film és sorozatalkotók sorra használják fel a koncepciót. A Star Trek-ben az öreg Picard-t bevallotta az ep8-beli Luke inspirálta, de Fury sem tagadthatná le, hogy a vén Skywalker az elődje. Szintén bejött, hogy kiderült, Nick-nek van élete a SHIELD-en és a SWORD-on túl. Sőt, amikor a Captain Amerca: The Winter Solderben a feleségére célzott, nem is lódított nagyot. De, ami vele kapcsolatban a legeslegjobban tetszett, hogy megtudtuk, mitől volt olyan bitangul eredményes kém, hogyan tudhatott mindig mindenkiről mindent. Hát volt egy titkos alakváltó osztaga. Vaó!

Nagyon tetszett Sonya Falsworth karaktere, ez a nő halálos - mind átvitt értelemben, mind szó szerint. Remélem, hogy a jövőben még élvezhetjük a társaságát. Főleg most, hogy az a félkegyelmű állt, név szerint Ritson elnök fajirtást rendelt el. Hogy lehet már valaki ekkora vadbarom? Mondjuk azt azért megnézném, hogy nekiesnek New Asgard lakóinak. De ezt a csúszómászót már csak azért is falhoz lehetne állítani, mert neki köszönhetően meggyilkolták az Egyesült Királyság elnökét. Szegény nő, végre kiszabadult a skrullok fogságából, erre egy agyatlan agyhalott agyalágyúlt agyonlőtte. Azért ilyenkor az ember elgondolkodik, hogy talán Thanos csettintése nem is volt olyan rossz. Amióta Banner visszacsettintett mindenkit az életbe, sz*rabbúl állnak a dolgok, mint azelőtt. Ráadásul, míg régen elég komoly erőforrások és évek kellettek ahhoz, hogy valakiből szuperkatona legyen, most már a pioncében olyan gépet lehet építeni, ami minden ismert szuperhős erejét belefőzi a fazékba. Na, ezt így a végén már én is túlzásnak éreztem. Oké., voltak szuper-skrullok a képregényekben is, de talán nem kéne minden hülyeséget átemelni. Ráadásul ezt a két szuper-szuper-szuper pocok üsd-vágot pont azután lenyomni, hogy a She-Hulkban kifigurázták az egész "a végén mindig kell valami szuper-giga-mega fight", nos, minimum kínos. A kórházi akció viszont tetszett, még ha végig azon agyaltam is, hogy a sok szájtépés helyett Sonya miért nem durrantja le "Rhodey"-t vagy csak lő bele.

G'iah karaktere is bejött, leszámítva azt, amivé a végén vállt. Egy ilyen szuper skrullnak ki lenne az ellenfele? De majd meglátjuk, hová fut ez ki, végül is a végső nagy ellen, Kang nem salambalam jószág.

Talos jó halált halt, bár az már annyira nem tetszett, hogy a Captain Marvel és a Spider-Mand: Far from Home után Sorent off-screen kiírták.

Az egyetlen, ami nagyon nem tetszett, hogy Maria Hill-t egy rész alatt megölték. Maga a halála nem volt rossz, szeretem, ha egyszerűen intézik el, nem valami hősi epikus harc keretében (az sem rossz, de maradjon meg az igazán nagyoknak). De azért itt is azt érzem, mint Jane Foster esetében, hogy csak azért hozták vissza, hogy megöljék. Elvégre, az igazi Hill-t akcióban utoljára az Avengers: Age of Ultronban láthattuk, azután csak két cameója volt az utolsó két Avengersben, a Spider-Man: Far from Home-ban meg Soren szerepelt valójában. Plusz nem is éreztem igazán azt, hogy a halálának lett volna valami komoly foganatja. Ahhoz képest, hogy Fury legbizalmasabb munkatársa volt, a fickót annyira nem viselte meg, ahogy annak sem lett következménye, hogy kiszivárgott a halálának körülményei.

Végül még megemlíteném Gravik karakterét, akiről először azt hittem, hogy na, még egy jó motivációkkal megáldott főgenya lesz, de aztán kiderült, hogy ez csak egy hisztis, elmebajos gyerek, akinek a tervei sorra felsültek, és csakhamar kiderült, hogy sz*rik ő a népére, csak durcás, mert Fury bácsi nem vett neki bolygót karácsonyra. A legkínosabb az volt, hogy azért pakoltatta magába az szupererő-turmixot, hogy majd leverje a Bosszúállókat. Erre agyonütötte egy kiscsaj, akinek öt perce volt szupererő-mixe. :lol: Hát komolyan, ezt a hisztis hülyegyereket a 30 éve praktizáló Danvers a reggeli fogmosás megszakítása nélkül csapta volna le, Strange sem kapta volna volna fel miatta a köpenyét, Thor meg talán beütemezte volna őt az estimese felolvasása előttre. Csak, hogy a három legerősebb gombócot említsem.

Mindent összevetve, nekem tetszett a Secret Invasion, a Disney+ szériák közül a jobbik féle. Van néhány nyűgje, ezért sem léphet feljebb a listámon, de szerintem távolról sem olyan rossz, mint amekkora a hiszti körülötte.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Mindent összevetve, nekem tetszett a Secret Invasion,

Én mondtam, hogy jó. Márpedig ha én azt mondom egy Marvelre, akkor abban van valószínűleg van valami. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én mondtam, hogy jó. Márpedig ha én azt mondom egy Marvelre, akkor abban van valószínűleg van valami. :D 

Igazából ez volt az, ami rávett arra, hogy most darálva megnézzem. Főleg, minután az Ant-Manre is azt mondtad, hogy jó, és az is tetszett nekem. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem is rendben volt a Secret Invasion

 

Spoiler

Sonyát én is imádom, telitalát volt a színészválasztás is. 

Az utolsó részben Gravik jeleneteit nem csak a fentiek tükrében volt nehéz kibírni nevetés nélkül, hanem azért is, mert folyton eszembe jutott többek között ez (a Barbie-ból) :lol:

screen-shot-2022-12-16-at-9-24-28-am-1671200872.png

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Guardians of the Galaxy vol. 3

Na, ezt is bepótoltam, most már nincs lemaradásom az MCU filmek terén (sorozatok terén még az összes Netflix széria utolsó évada, meg az Agents of SHIELD utolsó két évada hátra van, de ez utóbbit nemrég elkezdtem újra megnézni, mert már nagyon sokat felejtettem, szóval a pótlás itt is úton van). Ami a filmet illeti, nekem tetszett. A trilógiából nem ez a legjobb, az az első rész, de őszintén szólva, nem tartom rosszabbnak vagy laposabbnak a második résznél. Talán nem olyan vicces, mint az előző kettő, de témáját tekintve ez annyira nem is meglepő.

Spoiler

Elvégre a film felében Rocket haldoklik, a barátait megölik Gamorra halott, Quill gyászol, amin nem segít az alternatívm, elsőrészbeli Gamorra agresszív érzéketlensége sem, és egy random népirtás is befigyelt még. Nem kifejezetten vidulásra okot adó témák, és még így is sikerült azért néhány könnyed, néha vicces momentumot összehozni.

Így tetszett annyira, mint a második rész, ami távolról sem tetszett annyira, mint az első. A főgonosz itt sem volt túl nagy figura (az MCU most az őrültekre hajt?), bár valahogy ez a figura meg tudott ragadni. Nem volt olyan hisztis kis pöcs, mint például Gravik a Secret Invasionben, bár tény és való, ennek is voltak rohamai. De az inkább ilyen "elszállt az agyam, szóval mindenkit megölök, csak mert" roham volt. Bár azért itt közbeszúrnám, hogy míg High Evolutionary szórakoztató volt, Adam Warlock jó nagy csalódás lett. A Hell Spawnok viszont tök jól néztek ki.

A lezárás is jól sikerült, bár azért erőteljes skepticizmusom van azzal kapcsolatban, hogy ez volt a Galaxis Őrzőinek utolsó filmje.

Spoiler

És nem csak azért, mert kiírták, hogy Star-Lord visszatér, de Mantis sztoriját is nyitva hagyták, szerintem igazán még alt. Gamorra sincs elrendezve - bár a Ravagerekkel tartott, érezhetően másfelé húz a szíve. Nem sokáig lesz ő fosztogató. Rocket meg közönségkedvenc, így tuti visszatér, és akkor jön vele Groot is. Talán csak Drax és Nebula az, akik ezen a ponton kiszálhatnának, ők megtalálták az otthonukat és ott a céljukat. Draxot nem is bánnám, nem túl szimpatikus karakter, tényleg ritka osotba, és erre nem egyszer majdnem ráment a csapat élete (lásd első rész, amikor Ronant a nyakukra hívta), és az esetek többségében szerintem fárasztó. Azon az élő űrállomáson volt egy pont, amikor úgy tűnt, meg fog halni. Na mondom, nem nagyon fogom siratni, szóval jó karaktert választottak. Hát... túlélte, de komolyan, nem bánnám, ha Drax többet nem szerepelne..

Nathan Filonit meg elsőre meg sem ismertem. A Firefly és a Castle után, amit ráadásul nem is régen néztem újra, azért ez durva. Bár a Castle végén azért már volt rajta némi felesleg, itt meg inkább a Firefly-beli súlycsoportban van, csak jóval öregebb, és ez látszik is rajta. Szóval valószínűleg ez zavart meg. Amúgy nagy poén, hogy végre ténylegesen is megjelent. Merthogy ő volt a börtönben Peterbe belekötő méretes idegen a Guardians of the Galaxy-ban (természetesen a lény CGI, ő csak a hangját adta, meg a díszletben eljátszotta), illetve a vol. 2-ben ő játszotta Simon Williams-t, de végül kivágták az összes jelenetét a filmből (további érdekesség, hogy ezután recastolták is Williams, a Wonder Manben Yahya Abdul-Mateen II fogja játszani). Szóval bár mindhárom Guardiansban volt szerepe, ez az első, hogy tényleg őt látjuk... Még pontosabban, hogy látjuk. :) 

Na, a lényeg, hogy nekem tetszett a film, kellemes darab lett. Se az MCU-ban, se a GotG-trilógiában nem ez lesz a kedvencem, de mindenképpen az MCU jobbik oldalát hozta.

 

Egy kérdés, mert nem néztem utána, csak a felirattól fogtam padlót. A szinkronban is úgy oldották meg Rocket nevét, hogy két névez is szólították (Repcsi és Mordály)? Mert ez a Top Gun: Maverick "nincs első hajtómű" megnyilávnulása óta a legnagyobb elb*szás, amit egy film magyarszöveg-változatában láttam. Eleve már a hideg kiráz attól, hogy Rocketett Mordálynak hívják, mert a kettőnek annyi köze van egymáshoz, mint politikusnak az igazmondáshoz, de itt úgy belecsaptak a Mordály névvel a sz*rba, hogy szerintem még mindig vakargatják magukról a sz*rcsimbókokat. Vért izzadtak azért, hogy megmagyarázzák, hogyan lett a neve, mert ugye a filmben egy olyan pillanat nincs, ahol ezt kontextusba lehetett volna helyezni, pláne nem abban, amiben kiderült, honnan van a neve. Elsőre nem is sikerült, és simán kivágott a hangulatból az, hogy Repcsiztek. Aztán persze leesett, hogy a hiba nem az én készülékemben van, tényleg ilyen kolosszális mértékben elb*szták ezt. A feliratban Rocketnek tényleg két magyar neve, és semmi magyarázat nincs arra, hogyan lett Repcsiből Mordály. Ha ez így van magyar szinkronban is, hát akkor őszinte részvétem annak, akinek végig kellett ezt a fost hallgatnia.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A szinkronosban is Repcsi-zik. Gondoltam is akkor hogy biztos a Rocket/Rakéta helyett találták ki meg hogy mekkora marhaságot hoztak össze. Mondjuk én azt se bírnám ha már az elő rész óta Rakéta lenne a szinkron szerint a szőrmóc neve mert nem tetszik a hangzása. A Rocket jobb lenne nekem de szerintem az eredeti nevet úgyse vállalták volna be. Amúgy eleve nem jön be hogy már annó a képregényekhez Rocket lett a bece vagy vezeték vagy nem tudom milyen neve. Annyi jót találok benne hogy azzal jól hangzik a teljes neve. Ha viszont azt nézem hogy lődözni és nem önállóan röpködni szokott egy csomót úgy már nem. Ahhoz nekem többet kéne jetpack-kel röpködnie.

Amúgy ez a Repcsi még a Ciklon-nál is gázosabb. Ha már itt tartok sokan szerintem a Farkas-t is ide vennék de én kihagyom mert az nekem bejön. A Rozsomák-tól a falra tudnék mászni.

 

 

4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Nathan Filonit meg elsőre meg sem ismertem.

 

Nathan Filoni. Ez tök jó. Csak épp nem az a manus művészneve. :D

Amúgy én is úgy voltam vele mert én se tudtam elmenni szó nélkül mellette mikor a muviról irkáltam egy keveset.

 

2023. 05. 19. - 15:01, Rog írta:

"Castle" Fillion-t fel se ismertem volna ha nem tudom előre hogy van a muviban olyan pali akit ő játszott. Eltelt jó néhány perc mire beugrott. Jól megváltozott a Castle forgatása óta. Az ő Ryan közlegényét mondjuk fel tudom valamennyire ismerni benne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Változások a naptárban:

 

- A Loki 2. évada marad október 6-ai kezdéssel.

- A What If...? 2. évada idén karácsony körül fog érkezni.

 

- Az Echo november végi premierje eltolódott 2024 januárjára. Egybe fog jönni, ez a része nem változott.

- Az X-men '97 új évada 2024 elején érkezik.

- Az Agatha sorozat 2024 őszén jön, most már a harmadik címével, ami az Agatha: Darkhold Diaries lesz.

 

- Az Ironheart, Daredevil: Born Again és Wonder Man sorozatokról nincs infó, előbbi utómunkálatokon van, utóbbi kettő a forgatás/előkészület szakaszában állt le a sztrájkok miatt.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...
On 10/5/2023 at 5:59 PM , Yoda József said:

Remélem érthető lesz azok számára is, akik semmit nem láttak az első évad óta készült Marvel contentből :D

Eddig érthető, csak az első évaddal kell képben lenni a folytatás megértéséhez. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.