Ugrás a kommentre

Darth Maul vs. Galen Erso (TOP 32)


Donát

TOP 32 #15  

30 felhasználó szavazott

  1. 1. Ki jusson a Winter Madness top 16-ba?


A szavazás lezárult


Ajánlott hozzászólás

Egy apró adalék a mai párharchoz, bár biztos sokaknak ez nem lesz újdonság: ma Bécsben jártam a természetrajzi múzeumban és rájöttem, honnan kapta Galen Erso a nevét. A galenit egy nagyon szép, szürke árnyalatú ásvány (angolul galena), egész pontosan szulfidásvány, az ólom és az ezüst ércásványa. Emlékül vettem is egyet, és ennek örömére ma a kristályokat tanulmányozó tudós kapja a szavazatom. :)

  • Nagyon tetszik 2
  • Meglepő 2
  • Vicces 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én nem szeretem Darth Maul-t, minden TCW, Rebels szereplés és Solo-cameo után is azt mondom, felesleges volt visszahozni. 

 

Azért persze nem kérdés, hogy ő fog továbbjutni, még ha most meglepőnek tűnik a kezdeti állás.

Szerkesztve: - Nute Gunray
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Darth Maul nálam az egyik kedvenc Star Wars karakterré nőtte ki magát, így én rá szavazok, akármennyire is szimpatizálok Galen tragédiájával. Úgysem hiszem, hogy az ex-Sith Nagyúrnak lenne ellene esélye, szóval már csak azért is rá bökök. Galen megérdemelten jut tovább, de ez az örök vesztes is hadd kapjon már egy kis örömöt az életben. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet jogosan vitatkozni, hogy  jó ötlet volt-e visszahozni, illetve hogy jó irányba vitték-e a karakterét (nekem se tetszett a dolog először, de aztán megbékéltem vele, sőt!) ... Ennek ellenére Maul a TPM és a saga egyik legüdébb, legvagányabb színfoltja nekem, és szerettem volna mindig, ha az ep I-en *belül* kaphattunk volna sokkal többet belőle...  (igaz azért sokáig fújtam rá, mert Qui-Gon-t kinyírta, de a hangulati elem, a badass-ség, amit a TPM-hez adott, amiatt megbocsátottam neki :P

 

Valószínűleg csak a nosztalgia beszél belőlem amúgy, tehát tudom, nem igazán lenne igazságos Galen Erso ellen szavazni, aki kb objektívan nézve is jobb karakter, de én mégis így érzem, nem tehetek róla :D:P

 

Ment hát a szavazat a Sith krampuszra. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Maul egy igazi utálni való karakter, de hihetetlen jól kidolgozva. Annak fényélben ami volt az EPI után már megér egy szavazatot.

 

Galen bekezdett egy 0-6-tal, most 6-6. :o 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Anno az Ep1 vezetett be az SW univerzumába, így Maul mindig is különleges karakter lesz számomra. Annak ellenére felejthetetlenné nőtte ki magát nálam, hogy a filmben nem ő a legkidolgozottabb karakter. Ördögi megjelenése, kettős fénykardja, valamint a puszta tény, hogy leszámolt egy olyan neves Jedivel, mint Qui-Gon Jinn gyorsan az ikonikus karakterek közé emelte nálam. 

TCW-beli visszahozásával kezdetben enyhén szólva sem voltam kibékülve. Nem a karakter, sokkal inkább a "halálának" körülményei miatt. Bár egy ideig ideális pótlék volt testvére helyére a TCW-ben Savage Opress, Maul karaktere végül olyan ívet kapott (a Rebelsszel együtt), hogy nyugodt szívvel tudom támogatni a visszatérését. Érdekes, jellegzetes és emlékezetes, ízig-vérig Star Wars karakter.

 

Galenről sem vagyok rossz véleménnyel. Szimpatikus karakter, egy szomorú drámával. A voksomat mégis Maul kapja, mert nagyobb hatással volt rám. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Maul egy olyan karakter akitől régebben gyermekként féltem, mikor a Duel of Fates ikonikus zenéjére megjelent, és mikor Qui- Gonnt megölte Obi - Wan szeme láttára.

A halála után nem gondoltam volna, hogy a TCW nézése közben Talzin Opress-hez intézett szavaiban feltàrja, hogy a testvére még életben van.

Az azutàni részben, mikor elindult felkeresni és láttam hogy hogy "él" Maul nem tudtam elképzelni hogyan maradt életben egyàltalán.

A jelenete, mikor tébolyodottan csak Kenobit hajtogatta és a bosszút (angolul, és magyarul is ütött nekem ez a jelenet, nem csak első nézésre) 

season 4 episode 22 GIF by Star Wars

A részek haladtával egyre jobban fejlődött, és a Mandalore-on töltött idejét öröm volt nézni.

Pre Vizla megölése Bo Katan szeme láttára, majd Satine megölése örök ellensége Kenobi szeme láttára (utóbbit könnyek nélkül lehetetlen kibírnom)

 

Cselszövés, politika, és uralkodás, végig kimérten viselkedett ott, és minden patent lett volna, ha a volt mestere fel nem bukkan, és meg nem öli a testvérét..

Ezután a Son of Dathomir képregényben követhetjük nyomon mi történt ezutàn.

És persze a Rebels-es Maul, ami ténylegesen ütött, pedig nem volt könnyű azt a TCW-ben felrakott lécet megugrania, de sikerült.

A Kenobival vívott utolsó párbaja pedig lezárt egy nagyszerű karaktert, ahol a végén már nem volt se Sith nagyúr, nem volt mestere, se családja, csak még utolsó pillanatáig is a bosszú, és Kenobi.

Az ő drámája leírhatatlanul tökéletes.

Említéskésképpen mikir feltűnt a Solo-ban ott leesett az állam abszolut, szerencsére a spoilereket nem láttam, így ütött igazán az a jelenet.

Szóval egyértelmű hogy kire megy a voksom.:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Talán Maul végre bosszút áll?! :yes:

the phantom menace GIF by Star Wars

 

Lehet, szentségtörés, de így belegondolva, számomra Palpatine után Maul az SW legjobb gonosza (igen, Vadert is számba vettem). Kylo kapcsán még megvárom a 9. részt. :P 

Igazából én is így vagyok ezzel.

Nekem a top3 Sith (a kánonban!) az Palpatine, Maul, és csak utánna Vader.

Mivel Dooku meg Kylo nem vehető Sith szàmba :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.