Jump to content

Darth Maul vs. Galen Erso (TOP 32)


Donát

TOP 32 #15  

30 members have voted

 1. 1. Ki jusson a Winter Madness top 16-ba?


This poll is closed to new votes

 • Please sign in or register to vote in this poll.
 • Poll closed on 11/24/2019 at 06:59 PM

Recommended Posts

Egy apró adalék a mai párharchoz, bár biztos sokaknak ez nem lesz újdonság: ma Bécsben jártam a természetrajzi múzeumban és rájöttem, honnan kapta Galen Erso a nevét. A galenit egy nagyon szép, szürke árnyalatú ásvány (angolul galena), egész pontosan szulfidásvány, az ólom és az ezüst ércásványa. Emlékül vettem is egyet, és ennek örömére ma a kristályokat tanulmányozó tudós kapja a szavazatom. :)

 • Like 2
 • Meglepő 2
 • Vicces 1
Link to comment
Share on other sites

Én nem szeretem Darth Maul-t, minden TCW, Rebels szereplés és Solo-cameo után is azt mondom, felesleges volt visszahozni. 

 

Azért persze nem kérdés, hogy ő fog továbbjutni, még ha most meglepőnek tűnik a kezdeti állás.

Edited by Nute Gunray
 • Nem értek egyet 2
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

Darth Maul nálam az egyik kedvenc Star Wars karakterré nőtte ki magát, így én rá szavazok, akármennyire is szimpatizálok Galen tragédiájával. Úgysem hiszem, hogy az ex-Sith Nagyúrnak lenne ellene esélye, szóval már csak azért is rá bökök. Galen megérdemelten jut tovább, de ez az örök vesztes is hadd kapjon már egy kis örömöt az életben. :) 

Link to comment
Share on other sites

Lehet jogosan vitatkozni, hogy  jó ötlet volt-e visszahozni, illetve hogy jó irányba vitték-e a karakterét (nekem se tetszett a dolog először, de aztán megbékéltem vele, sőt!) ... Ennek ellenére Maul a TPM és a saga egyik legüdébb, legvagányabb színfoltja nekem, és szerettem volna mindig, ha az ep I-en *belül* kaphattunk volna sokkal többet belőle...  (igaz azért sokáig fújtam rá, mert Qui-Gon-t kinyírta, de a hangulati elem, a badass-ség, amit a TPM-hez adott, amiatt megbocsátottam neki :P

 

Valószínűleg csak a nosztalgia beszél belőlem amúgy, tehát tudom, nem igazán lenne igazságos Galen Erso ellen szavazni, aki kb objektívan nézve is jobb karakter, de én mégis így érzem, nem tehetek róla :D:P

 

Ment hát a szavazat a Sith krampuszra. 

Link to comment
Share on other sites

Anno az Ep1 vezetett be az SW univerzumába, így Maul mindig is különleges karakter lesz számomra. Annak ellenére felejthetetlenné nőtte ki magát nálam, hogy a filmben nem ő a legkidolgozottabb karakter. Ördögi megjelenése, kettős fénykardja, valamint a puszta tény, hogy leszámolt egy olyan neves Jedivel, mint Qui-Gon Jinn gyorsan az ikonikus karakterek közé emelte nálam. 

TCW-beli visszahozásával kezdetben enyhén szólva sem voltam kibékülve. Nem a karakter, sokkal inkább a "halálának" körülményei miatt. Bár egy ideig ideális pótlék volt testvére helyére a TCW-ben Savage Opress, Maul karaktere végül olyan ívet kapott (a Rebelsszel együtt), hogy nyugodt szívvel tudom támogatni a visszatérését. Érdekes, jellegzetes és emlékezetes, ízig-vérig Star Wars karakter.

 

Galenről sem vagyok rossz véleménnyel. Szimpatikus karakter, egy szomorú drámával. A voksomat mégis Maul kapja, mert nagyobb hatással volt rám. 

Link to comment
Share on other sites

Maul egy olyan karakter akitől régebben gyermekként féltem, mikor a Duel of Fates ikonikus zenéjére megjelent, és mikor Qui- Gonnt megölte Obi - Wan szeme láttára.

A halála után nem gondoltam volna, hogy a TCW nézése közben Talzin Opress-hez intézett szavaiban feltàrja, hogy a testvére még életben van.

Az azutàni részben, mikor elindult felkeresni és láttam hogy hogy "él" Maul nem tudtam elképzelni hogyan maradt életben egyàltalán.

A jelenete, mikor tébolyodottan csak Kenobit hajtogatta és a bosszút (angolul, és magyarul is ütött nekem ez a jelenet, nem csak első nézésre) 

season 4 episode 22 GIF by Star Wars

A részek haladtával egyre jobban fejlődött, és a Mandalore-on töltött idejét öröm volt nézni.

Pre Vizla megölése Bo Katan szeme láttára, majd Satine megölése örök ellensége Kenobi szeme láttára (utóbbit könnyek nélkül lehetetlen kibírnom)

 

Cselszövés, politika, és uralkodás, végig kimérten viselkedett ott, és minden patent lett volna, ha a volt mestere fel nem bukkan, és meg nem öli a testvérét..

Ezután a Son of Dathomir képregényben követhetjük nyomon mi történt ezutàn.

És persze a Rebels-es Maul, ami ténylegesen ütött, pedig nem volt könnyű azt a TCW-ben felrakott lécet megugrania, de sikerült.

A Kenobival vívott utolsó párbaja pedig lezárt egy nagyszerű karaktert, ahol a végén már nem volt se Sith nagyúr, nem volt mestere, se családja, csak még utolsó pillanatáig is a bosszú, és Kenobi.

Az ő drámája leírhatatlanul tökéletes.

Említéskésképpen mikir feltűnt a Solo-ban ott leesett az állam abszolut, szerencsére a spoilereket nem láttam, így ütött igazán az a jelenet.

Szóval egyértelmű hogy kire megy a voksom.:D

Link to comment
Share on other sites

9 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Talán Maul végre bosszút áll?! :yes:

the phantom menace GIF by Star Wars

 

Lehet, szentségtörés, de így belegondolva, számomra Palpatine után Maul az SW legjobb gonosza (igen, Vadert is számba vettem). Kylo kapcsán még megvárom a 9. részt. :P 

Igazából én is így vagyok ezzel.

Nekem a top3 Sith (a kánonban!) az Palpatine, Maul, és csak utánna Vader.

Mivel Dooku meg Kylo nem vehető Sith szàmba :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information