kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. 2022. 07. 25. - 9:03, Ody Mandrell írta: A Marvel Jedi's End képregénye még nem jelent meg? Teljes nézet Magyarul vagy angolul? magyarul nem, angolul május 3.-án. Ma olvastam el. Elképesztő volt. Még mindig sokkban vagyok, olyan szinten letaglózott. :O Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. 2022. 07. 25. - 16:33, kdani20 írta: Magyarul vagy angolul? magyarul nem, angolul május 3.-án. Ma olvastam el. Elképesztő volt. Még mindig sokkban vagyok, olyan szinten letaglózott. :O Teljes nézet Angolul is jó, de nem találtam a képregényes oldalakon. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Itt tudod olvasni: Spoileres tartalom megtekintése https://readcomiconline.li/Comic/Star-Wars-The-High-Republic/Issue-11?id=190363#3 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. (szerkesztve) Köszi! Én voltam a béna! SZERK: most látom ez Scott képregénye, ami hamarosan magyarul is jön. Megvárom. Szerkesztve: 2022. Július 25. - Ody Mandrell Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Hozzászólás ideje: 2022. Július 25. Talán év végére befut. 2 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Július 30. Hozzászólás ideje: 2022. Július 30. (szerkesztve) Koncepciós rajzok az új THR showból. Path Of The Open Hand: Útkeresők: A "Forever war" az Eiram és az E'ronoh között. Élet a bolygón. Az egyik az Eiram, a másik az E'ronoh, de nem tudom pontosan, melyik melyik. Szerkesztve: 2022. Augusztus 1. - kdani20 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Július 30. Hozzászólás ideje: 2022. Július 30. Nagyon jól néznek ki! Kíváncsi leszek mi lesz a lényege ennek a fázisnak. 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 1. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 1. Meg tudja mondani valaki, hogy ez a név magyar fordításban micsoda? https://starwars.fandom.com/wiki/Limmie Talán @Darth Revan9 tudja a legjobban... 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 1. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 1. 2022. 08. 01. - 0:01, Yoda József írta: Meg tudja mondani valaki, hogy ez a név magyar fordításban micsoda? https://starwars.fandom.com/wiki/Limmie Talán @Darth Revan9 tudja a legjobban... Teljes nézet Bolo-labda a magyar elnevezése. Csak a bolo ball kifejezés fordult eddig elő, a limmie nem. 1 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 2. The Battle of Jedha végleges script borító: 1 3 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 3. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 3. Jól fog festeni, ha nálunk is megjelenik. Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 3. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 3. 2022. 08. 03. - 9:46, Darth Revan9 írta: Jól fog festeni, ha nálunk is megjelenik. Teljes nézet Ha? Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 3. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 3. 2022. 08. 03. - 14:49, kdani20 írta: Ha? Teljes nézet Meglepődnék, ha kimaradna. De az amerikai megjelenés is még odébb van, és nyilván szerződni kell az új könyvekre. 1 Válasz
Fulcrum Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 10. (szerkesztve) Itt a teljes Phase 1 utolsó frissített ki-kicsoda. Szerkesztve: 2022. Augusztus 10. - Fulcrum 2 1 2 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. Az egésszel igazából egyetlen bajom van. De ez nem is igazán a könyvhöz kapcsolódik. Összességében nagyon gyors volt az első fázis. Mármint itt vagyunk 200 évvel a filmek előtt, és ez az egész nem egészen 3 évet fedett le. Persze történetileg jól kikerekítették a dolgokat, csak valahogy kicsit olyan kapkodós lett a vége. Annyi, de annyi mindent el lehetett volna még mesélni. Ettől függetlenül Gray baromi erős zárást írt, és nagyon benne vagyok ebben a világban, csak ha egyet lépek hátra, akkor kiütközik, hogy igazából egy tüsszentésre elég időt ölelnek fel a könyvek/képregények. Viszont azóta rájöttem arra is, miért haladok olyan gyorsan a THR tartalmakkal és azóta miért érzem sokkal nagyobb nyűgnek pl a Legendák TCW könyvek olvasását. Ezek a regények, és különösen ez az utolsó brutálisan filmszerűen lett megírva. Sok a "vágás", csak annyi leírás van, ami feltétlenül szükséges, aztán már ugrunk is fejest a történetbe. Ezzel szemben most olvasom a RC: Coruscant c. regényt, és borzalmasan unalmas. Napokra félreteszem, és csak egy-egy fejezetet tudok olvasni belőle, mert csak írja és írja és írja az írónő, de mégse történik semmi. Ilyen szempontból is a legjobb írókat sikerült összehozni, és a Fenyegető sötétség és Csillaghullás páros jól mutatja, hogy Gray nem ők nélkül került be a Luminous 5-ba. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. 2022. 08. 23. - 14:48, kdani20 írta: Az egésszel igazából egyetlen bajom van. De ez nem is igazán a könyvhöz kapcsolódik. Összességében nagyon gyors volt az első fázis. Mármint itt vagyunk 200 évvel a filmek előtt, és ez az egész nem egészen 3 évet fedett le. Teljes nézet A harmadik fázis lehet ennek a folytatása is, szóval ezt még nem ítélném meg véglegesen. A krízis időszakára koncentrált az első fázis, azt pedig elég szépen kibontották. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. 2022. 08. 23. - 14:59, Ody Mandrell írta: A harmadik fázis lehet ennek a folytatása is, szóval ezt még nem ítélném meg véglegesen. A krízis időszakára koncentrált az első fázis, azt pedig elég szépen kibontották. Teljes nézet Én biztos vagyok benne, hogy az folytatni fogja az első fázist. Szerintem Kada arra gondolt, hogy túl gyorsan haladt a történet az időugrások miatt. Ezzel pedig én is egyetértek, mert meglepődtem, hogy a Jedik Fénye után azonnal ugrottunk egy évet a sztoriban. De én remélem, hogy majd fognak íródni még művek ebbe a korszakba mert pl a drengir krízisből én látnék többet. Vagy a Nihil ténykedéséből, esetleg még Ty Yorrick kalandjaiból is. De olyan sztorikat is olvasnék ami az első és a második fázis közt játszódik. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. Mondjuk ez igaz, voltak elég nagy időugrások. Ez ebben a regényben is észrevehető. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 23. (szerkesztve) Szerintem nagyban hasonlít a helyzet a filmekhez. Ott pl. az OT vagy a PT (a folytatásokat most nem venném ide, mert összesen 1 évet ölelt fel az egész) ahol a fontosabb dolgok a filmekben történtek, nem láthattuk pl. a klónháborút teljes egészében. Azt később kaptuk meg. Itt ugyanez van. Csak 3 helyett 6 'filmet' kaptunk, hiszen a YA könyvek is pont olyan fontos dolgokat mesélnek el, amik hatással vannak az eseményekre. A MG könyvek pedig amolyan 'animációs filmeknek' tekinthetők, az érához adnak újdonságokat, élvezhetőek a könyvek, de érezhetően nem nagy konfliktusok játszódnak benne. A drengir krízist érintették (képregények), a nihil veszélyt bemutatták, de igazából itt is összességében úgy játszanak a készítők, mint ha filmekről lenne szó. És csak halkan jegyzem meg, hogy a 2. fázis még rövidebb lesz, már tavasszal végetér, ergo a 3. fázis akár már jövő ősszel elkezdődhet (bár én '24 elejét sejtek) és szerintem ott is nagyjából 3-4 hullámot aposztrofálok. Minden esély megvan rá persze, hogy a későbbiekben ezt a konfliktust más médiumokon vagy akár könyvekben/képregényekben tovább mélyítsék, de azt is figyelembe kell venni, hogy a High Republic éra jelen állás szerint legalább 250 évig tart (YE 382 - YE 132, amennyiben az Acolyte valóban valamikor 100 évvel a Skywalkerek előtt fog játszódni - Vanity Fair forrás ) és a játszótér emiatt több, mint a 3x-szorosa a Skywalker Sagának, aminél látjuk, hogy még mindig tömik be a lyukakat, pedig 67 évről van szó. Szóval no problemo, remélhetőleg lesz utánpótlás később is. Szerkesztve: 2022. Augusztus 23. - Bence1997 1 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. (szerkesztve) 2022. 08. 23. - 14:59, Ody Mandrell írta: A harmadik fázis lehet ennek a folytatása is, szóval ezt még nem ítélném meg véglegesen. A krízis időszakára koncentrált az első fázis, azt pedig elég szépen kibontották. Teljes nézet Ez szinte biztos. Kizárt, hogy csak utalásokból kapjuk meg a mostani történetek folytatását. 2022. 08. 23. - 15:45, Iqvi írta: Kada arra gondolt, hogy túl gyorsan haladt a történet az időugrások miatt Teljes nézet Nem, csak nem tudom jól megfogalmazni. Szóval pont, hogy nem ugrottak sokat a hullámok között. Túl gyorsan történt minden. Nagy Katasztrófa, egy jó évvel később Valói incidens, aztán rá pár hónap és már el is pusztult a Csillagfény. Az egész alig üzemelt 2 évet De ugyanakkor meg igazad is van, mert így egyben nézve meg nagyok voltak az ugrások. És akarok még, még, még történeteket Szóval ilyen kettős érzet. Szerkesztve: 2022. Augusztus 26. - kdani20 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. Még indig jobban bírta, mint a Halálcsillag. Az csak pár órát üzemelt. 3 Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. 2022. 08. 26. - 13:53, Ody Mandrell írta: Még indig jobban bírta, mint a Halálcsillag. Az csak pár órát üzemelt. Teljes nézet Ez is igaz Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 26. Valahogy az SW űrállomásai el vannak átkozva. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Szerintetek a 3.fázisban meg vissza fog térni Yoda? Mert mióta Tromakkal eltűnt még az első hullám elején azóta nagyon hanyagolva van. Jó volna tudni, hogy mit is csinálta ez alatt a 2 év alatt. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. 2022. 08. 27. - 14:23, Iqvi írta: Szerintetek a 3.fázisban meg vissza fog térni Yoda? Mert mióta Tromakkal eltűnt még az első hullám elején azóta nagyon hanyagolva van. Jó volna tudni, hogy mit is csinálta ez alatt a 2 év alatt. Teljes nézet Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Én annyit tudok csak, hogy az EP 1-re előkerül 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 27. 2022. 08. 27. - 17:37, NorbiLordi írta: Én annyit tudok csak, hogy az EP 1-re előkerül Teljes nézet 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 30. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 30. (szerkesztve) A hamarosan megjelenő Insiderben szó volt a következő fázisról. Mike Siglain ezeket árulta el róla: - A 2. fázis a felfedezések idején fog játszódni - amelyet ugye már említettek a Lopakodó Árnyakban - és a jedik az ismeretlen vidéket térképezik fel a Köztársasági Útkeresők csapatával. - Az Útkereső csapatok feladata annyi, hogy segítsenek a bajbajutottakon, akinek segítségre van szüksége, a vészhelyzeti szituációkban elsőként válaszoljanak. - A jedik eközben új hiperűrjáratokat nyitnak, amik új kereskedelmi útvonalakat hoznak létre a Köztársaságnak. - Láthatunk majd hiperűr kutatókat, kalandorokat, kincsvadászokat, kalózokat, csempészeket, bűnözőket, stb. - Ahogy látni fogjuk majd, a galaktikus terjeszkedés témája több formátumon keresztül lesz elmesélve és több nézőpontot fogunk megismerni. - A Skywalker Saga struktúráját vették alapul, amikor elkezdték kitalálni a korszakot. Elsőként elmesélték a középső történetet, a Jedik fényét (Light of the Jedi), most a történet elejét ismerjük meg a Jedik küldetésével (Quest of the Jedi), végül pedig az egész befejeződik a 3. fázissal, a Jedik próbáival (Trials of the Jedi). - Ez mindig is a terv része volt, és ezzel egy teljesen új kezdőpontot nyújtanak az olvasóknak, ha eddig nem olvastak még a Köztársaság Fénykorából. - Ha pedig az összes Fénykora címet olvastuk, akkor egy gazdagabb, teljesebb történetet fogunk kapni, találni fogunk kapcsolódásokat a korábbi történettel. - Valamint lesznek dolgok, amik csak a 3. fázisban lesznek nyilvánvalóak. - Láthatunk majd ismert karaktereket is a 2. fázisban: az első fázisból feltűnik Sav Malagán (IDW képregények), Arkoff (manga) valamint Porter Engle. - De olyan karakterek is felbukkannak a Skywalker Sagából, mint Maz Kanata, Dex Jettster és természetesen Yoda. - A Ro család is fontos szerepet fog betölteni a 2. fázisban. - Siglain nagyon izgatott, hiszen a rajongók új jediket, főkancellárokat, útkeresőket fognak megismerni. - Lesz nekünk továbbá egy rejtélyes rendünk, a Nyitott Kéz Útja (Path of the Open Hand), akik szerint az Erőt nem szabadna mindenkinek használnia - különösen nem a Jediknek. - A rend tagjai és a Jedik szembefognak állni egymással. Továbbá feltűnik majd valami, amit sokan csak úgy írnak le: "névtelen terror". - Lesznek harcoló bolygók, opportunista kutatók, különleges, furcsa lények és egy hírhedt kantina, a Felvilágosodás (Enlightenment). - Valamint Mike arra kéri az olvasókat, hogy figyeljenek két különleges eseményre: a Jedhai csatára és a Szomorúság éjszakájára (Night of Sorrow). Szerkesztve: 2022. Augusztus 30. - Bence1997 1 2 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 30. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 30. 2022. 08. 30. - 13:08, Bence1997 írta: névtelen terror". Teljes nézet El se tudom képzelni hogy mik lehetnek majd ezek. Válasz
kdani20 Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 31. Hozzászólás ideje: 2022. Augusztus 31. (szerkesztve) A második fázis novelláit a "Tales of Enlightenment" alcímmel fogják össze. Az első novella a következő Insider magazinban érkezik, és George Mann írja. A címe pedig "New Prospects", vagyis tükörfordításban "Új kilátások" lesz. Szerkesztve: 2022. Augusztus 31. - kdani20 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Létrehozta: Bence1997,
Ki-kicsoda
Ajánlotta: Ody Mandrell
2 válasz
A teljes hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.