Bomarr Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Sok múlik azon egyébként hogy ki mennyire akar elmerülni az érában. Aki csak a "lényegre" vagyis a nagy eseményekre kiváncsi, annak az első fázisból elég három könyvet elolvasnia: A Jedik fénye (Charles Soule) Viharfellegek (Cavan Scott) Csillaghullás (Claudia Grey) 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Én azért elolvasnám a Young Adultokat is. Azokban is van infó, meg utalások az második és harmadik fáisok történeteire. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. 13 perccel korábban, Iqvi írta: Én azért elolvasnám a Young Adultokat is. Azokban is van infó, meg utalások az második és harmadik fáisok történeteire. Mint ahogy Bomarr említette, elég a felnőtt regények ismerete, hogyha egy betekintőt szeretne az ember látni. Szerintem tökéletesen érthető így is a történet, megvan az a 3 fontosabb esemény, amely meghatározza az éra eme szegletét. A Young Adult könyvek fontos adalékok, de ha az ember kihagyja őket, nem igen veszít semmit, de persze én se hagynám ki őket. A 2. fázisban azonban ez a gondolatmenet szerintem bukik, mert ott például a Young Adult regények baromi fontosak. Megkockáztatom, hogy talán fontosabbak, mint a felnőtt regények. Sőt, a Cataclysm olvasásakor volt 1-2 olyan utalás/történés, amely szerintem teljesen váratlanul jött és szerintem a Path of Vengeance (amit jelenleg olvasok) elolvasása után jobban átlátható majd, hogy mi is van a felnőtt regényben. Ebből csak annyit akarok kihozni, hogy bizony a következő fázisnál fontosak a YA regények. Minden más szerintem hanyagolható, mert pl. a Marvel képregényt kb. elspoilerezi/elmagyarázza a PoV és a Battle of Jedha hangoskönyvet se kell elolvasnia/meghallgatnia az embernek, mert azzal is a PoV érintőlegesen foglalkozik (meg persze a Marvel képregény teljesen lefedi a csatát). 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Oké, én egyelőre csak elkezdeni akarom, szóval a Young Adultok és a második fázis még baromira nincs a látótérben sem. Ha tetszik, majd folytatom a fontosabb könyvekkel, aztán jöhet a sallang. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. 2 órával ezelőtt, Donát írta: És eme két könyv után hogy folytatódik tovább a sorrend? Mármint melyik két könyv után? A Jedik fénye és a Fenyegető sötétség után, vagy A megtévesztés útja és Konvergencia után? Hoppá, látom @Bence1997 megelőzött. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. 27 perccel korábban, Dzséjt írta: Oké, én egyelőre csak elkezdeni akarom, szóval a Young Adultok és a második fázis még baromira nincs a látótérben sem. Ha tetszik, majd folytatom a fontosabb könyvekkel, aztán jöhet a sallang. Akkor csak A Jedik fényével érdeme kezdeni. Viszont lesznek olyan szereplők, akik inkább a képregényekben szerepelnek. Illetve olyan dolgok, események, melyek az egyéb regényekben, képregényekben fejtenek ki. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. 1 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: A Jedik fénye és a Fenyegető sötétség után Eme kettő után gondoltam. A Fenyegető sötétség akkor Young adult volt? Mert akkor lehet megtaláltuk az okát miért nem tetszett nekem. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Az Elveszett csillagok és a Leia, az Alderaan hercegnője szintén Young Adultok voltak, mégis nagyszerűek lettek. A Jedik fénye után a Viharfellegek a következő felnőtt regény. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. 25 perccel korábban, Darth Revan9 írta: Az Elveszett csillagok és a Leia, az Alderaan hercegnője szintén Young Adultok voltak, mégis nagyszerűek lettek. A Jedik fénye után a Viharfellegek a következő felnőtt regény. Pedig azok tök jók voltak. Fura. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 8. (szerkesztve) Mindig vannak olyan könyvek, melyeket sokan szeretnek, mégis mindig van pár olvasó, akiknek nem jönnek be. Én is jártam már így. Szerkesztve: 2023. Május 8. - Darth Revan9 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Yoda József Hozzászólás ideje: 2023. Május 9. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 9. Mennyire jó és konzisztens a High Republic könyvek fordítása? A Jedi: Survivor meghozta hozzá a kedvem, de egyelőre nem tudok dönteni, hogy angolul vagy magyarul olvassam. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Május 11. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 11. Néha keverik egyes karakterek nevét, de igazából nem vészes. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Május 16. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 16. A 2. fázissal majdnem végeztem. Még amik hátravannak: - HR Adventures 2. számától az utolsóig (ennek a maradék számai majd csak a hónap végén és kövi hónapban fog érkezni) - manga (Arkoffról szól) De úgy érzem, hogy ezek nélkül is érthető a fő sztori. Majd ha hazaértem, akkor részletesebben kifejtem, de most csak leírom, hogy én mit tartok fontosnak ebből a fázisból: - Path of Deceit - A megtévesztés útja -- YA regény - (Convergence - Konvergencia) -- Del Rey - (Battle of Jedha) -- hangoskönyv - (Marvel High Republic) -- képregény - Quest of the Jedi -- one shot képregény - Cataclysm -- Del Rey - Path of Vengeance -- YA regény Hogy mi miért van zárójelben, arra később kitérek. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Melyik bolygón találta meg Marchion Ro a másokat? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Mások? Nem a névtelenekre gondoltál? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. 18 perccel korábban, Iqvi írta: Mások? Nem a névtelenekre gondoltál? Mások, névtelenek, szerintem egyre megy. @Ody Mandrell a neve nem ismert, de például a Planet X elökerül a II. fázisban. De ez ugye nem a hivatalos neve. 2 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Just now, Bence1997 said: Mások, névtelenek, szerintem egyre megy. @Ody Mandrell a neve nem ismert, de például a Planet X elökerül a II. fázisban. De ez ugye nem a hivatalos neve. OKé, köszi. Nekem elsőre furcsa volt, hogy így nevezte őket Ody. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. 1 órával korábban, Bence1997 írta: Mások, névtelenek, szerintem egyre megy. @Ody Mandrell a neve nem ismert, de például a Planet X elökerül a II. fázisban. De ez ugye nem a hivatalos neve. Köszi! Melyik regényben is volt ez? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Valamelyik middle gradeben, talán az a címe, hogy Quest for Planet X. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Az elő fázisra gondolok, amikor Marchion odament. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Ott melyikre gondolsz? Amikor a Viharfellegekben elment az első névtelenért, vagy amikor az Eye of the Stormban mentek el többet szerezni? Mert a Viharfellegekben a Rystanon járt Marchion? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. (szerkesztve) Amikor elmentek az elsőért. De akkor a Viharfellegekben volt. Akkor az a Rystan volt? Azt hittem a Dalnán voltak. Szerkesztve: 2023. Május 18. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Iqvi Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Igen, az elsőt a Rystanról hozták el. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. 5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Köszi! Melyik regényben is volt ez? Amire te gondoltál, az a Rystan lesz. De oda csak azért mentek, mert a jég alá volt "temetve", hivatalosan nem az a szülőhelyük. De ezzel majd a 2. fázis fog foglalkozni. (amiről majd mindenképpen írok egy hosszabb beszámolót spoilermentesen, de ez a heti időjárás valami bődületesen felforgatta a hétköznapot ) Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Május 18. Nem is a szülőhelyükre voltam kíváncsi, hanem hogy hol talált rá Marchion... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Népszerű hozzászólás kdani20 Hozzászólás ideje: 2023. Június 10. Népszerű hozzászólás Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Június 10. Muszáj vagyok bemutatni a legújabb projektemet. Elkészült a Köztársaság Fénykora órám. A feleségem ki akarta dobni az órát, tény, teljesen semmilyen volt, még számok sem voltak rajta, csak egy fehér hátlap. De én kicsit feltúrbóztam. 1-2 napba beletelt, de elégedett vagyok az eredménnyel. 3 8 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2023. Június 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Június 10. Nagyon szuper lett! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Pildi Hozzászólás ideje: 2023. Június 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Június 10. Szuper lett! Dísze lesz az otthonodnak. 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2023. Június 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Június 10. Nagyon jó lett! 1 Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2023. Június 14. Megosztás Hozzászólás ideje: 2023. Június 14. A middle grade junior regényekben vannak LMBTQ tartalmak? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Létrehozta: Bence1997,
Ki-kicsoda
Ajánlotta: Ody Mandrell
2 válasz
A teljes hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.