Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Sok múlik azon egyébként hogy ki mennyire akar elmerülni az érában. Aki csak a "lényegre" vagyis a nagy eseményekre kiváncsi, annak az első fázisból elég három könyvet elolvasnia:

A Jedik fénye (Charles Soule)

Viharfellegek (Cavan Scott)

Csillaghullás (Claudia Grey)

Hozzászólás ideje:

Én azért elolvasnám a Young Adultokat is. Azokban is van infó, meg utalások az második és harmadik fáisok történeteire. 

Hozzászólás ideje:
13 perccel korábban, Iqvi írta:

Én azért elolvasnám a Young Adultokat is. Azokban is van infó, meg utalások az második és harmadik fáisok történeteire. 

Mint ahogy Bomarr említette, elég a felnőtt regények ismerete, hogyha egy betekintőt szeretne az ember látni. Szerintem tökéletesen érthető így is a történet, megvan az a 3 fontosabb esemény, amely meghatározza az éra eme szegletét.

A Young Adult könyvek fontos adalékok, de ha az ember kihagyja őket, nem igen veszít semmit, de persze én se hagynám ki őket.

A 2. fázisban azonban ez a gondolatmenet szerintem bukik, mert ott például a Young Adult regények baromi fontosak. Megkockáztatom, hogy talán fontosabbak, mint a felnőtt regények. Sőt, a Cataclysm olvasásakor volt 1-2 olyan utalás/történés, amely szerintem teljesen váratlanul jött és szerintem a Path of Vengeance (amit jelenleg olvasok) elolvasása után jobban átlátható majd, hogy mi is van a felnőtt regényben. Ebből csak annyit akarok kihozni, hogy bizony a következő fázisnál fontosak a YA regények. Minden más szerintem hanyagolható, mert pl. a Marvel képregényt kb. elspoilerezi/elmagyarázza a PoV és a Battle of Jedha hangoskönyvet se kell elolvasnia/meghallgatnia az embernek, mert azzal is a PoV érintőlegesen foglalkozik (meg persze a Marvel képregény teljesen lefedi a csatát).

Hozzászólás ideje:

Oké, én egyelőre csak elkezdeni akarom, szóval a Young Adultok és a második fázis még baromira nincs a látótérben sem. :) Ha tetszik, majd folytatom a fontosabb könyvekkel, aztán jöhet a sallang. 

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Donát írta:

És eme két könyv után hogy folytatódik tovább a sorrend? 

Mármint melyik két könyv után? A Jedik fénye és a Fenyegető sötétség után, vagy A megtévesztés útja és Konvergencia után?

Hoppá, látom @Bence1997 megelőzött.

Hozzászólás ideje:
27 perccel korábban, Dzséjt írta:

Oké, én egyelőre csak elkezdeni akarom, szóval a Young Adultok és a második fázis még baromira nincs a látótérben sem. :) Ha tetszik, majd folytatom a fontosabb könyvekkel, aztán jöhet a sallang. 

Akkor csak A Jedik fényével érdeme kezdeni. Viszont lesznek olyan szereplők, akik inkább a képregényekben szerepelnek. Illetve olyan dolgok, események, melyek az egyéb regényekben, képregényekben fejtenek ki.

Hozzászólás ideje:

Az Elveszett csillagok és a Leia, az Alderaan hercegnője szintén Young Adultok voltak, mégis nagyszerűek lettek.

A Jedik fénye után a Viharfellegek a következő felnőtt regény.

Hozzászólás ideje:
25 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Az Elveszett csillagok és a Leia, az Alderaan hercegnője szintén Young Adultok voltak, mégis nagyszerűek lettek.

A Jedik fénye után a Viharfellegek a következő felnőtt regény.

Pedig azok tök jók voltak. Fura.

Hozzászólás ideje:

Mindig vannak olyan könyvek, melyeket sokan szeretnek, mégis mindig van pár olvasó, akiknek nem jönnek be. Én is jártam már így.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Mennyire jó és konzisztens a High Republic könyvek fordítása? A Jedi: Survivor meghozta hozzá a kedvem, de egyelőre nem tudok dönteni, hogy angolul vagy magyarul olvassam.

Hozzászólás ideje:

A 2. fázissal majdnem végeztem. Még amik hátravannak:

- HR Adventures 2. számától az utolsóig (ennek a maradék számai majd csak a hónap végén és kövi hónapban fog érkezni)

- manga (Arkoffról szól)

De úgy érzem, hogy ezek nélkül is érthető a fő sztori. Majd ha hazaértem, akkor részletesebben kifejtem, de most csak leírom, hogy én mit tartok fontosnak ebből a fázisból:

- Path of Deceit - A megtévesztés útja -- YA regény

- (Convergence - Konvergencia) -- Del Rey

- (Battle of Jedha) -- hangoskönyv

- (Marvel High Republic) -- képregény

- Quest of the Jedi -- one shot képregény

- Cataclysm -- Del Rey

- Path of Vengeance -- YA regény

Hogy mi miért van zárójelben, arra később kitérek.

Hozzászólás ideje:
18 perccel korábban, Iqvi írta:

Mások? Nem a névtelenekre gondoltál?

Mások, névtelenek, szerintem egyre megy. :D

@Ody Mandrell a neve nem ismert, de például a Planet X elökerül a II. fázisban. De ez ugye nem a hivatalos neve.

Hozzászólás ideje:
Just now, Bence1997 said:

Mások, névtelenek, szerintem egyre megy. :D

@Ody Mandrell a neve nem ismert, de például a Planet X elökerül a II. fázisban. De ez ugye nem a hivatalos neve.

OKé, köszi. Nekem elsőre furcsa volt, hogy így nevezte őket Ody. 

Hozzászólás ideje:

Ott melyikre gondolsz? Amikor a Viharfellegekben elment az első névtelenért, vagy amikor az Eye of the Stormban mentek el többet szerezni? Mert a Viharfellegekben a Rystanon járt Marchion? 

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Köszi! Melyik regényben is volt ez? :) 

Amire te gondoltál, az a Rystan lesz. De oda csak azért mentek, mert a jég alá volt "temetve", hivatalosan nem az a szülőhelyük. De ezzel majd a 2. fázis fog foglalkozni. (amiről majd mindenképpen írok egy hosszabb beszámolót spoilermentesen, de ez a heti időjárás valami bődületesen felforgatta a hétköznapot :D)

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás

Muszáj vagyok bemutatni a legújabb projektemet. 

Elkészült a Köztársaság Fénykora órám. :D

20230508_201045.jpg

A feleségem ki akarta dobni az órát, tény, teljesen semmilyen volt, még számok sem voltak rajta, csak egy fehér hátlap. De én kicsit feltúrbóztam. :D 1-2 napba beletelt, de elégedett vagyok az eredménnyel. :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.