Ugrás a kommentre

2x08 - Truth and Consequences


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Aztabüdösúristenitezmiahalálvolt? Akció, intrika, és a vége... a VÉGE!!!!!! Amikor megszólaltak a szirénák is mindenki síri kusba vágta magát, aztán kiemelkedett az URALKDOÓ!!!!! És ennyi, mindennek vége volt. A dumának, Rampartnak, Chuchi törekvéseinek. Az egész szituációt fél perc alatt a saját javára fordította. Ez a vén sz*rházi még az a vén sz*rházi, akit a PT-ben megismerhettünk, nem az, amelyik meginvitálja a Lázadókat egy olyan bázisra, aminek a reaktorához nyílegyenes út vezet. Bámulatos volt. Ha Rampart átviszi a törvényjavaslatot, nyert. Ha megbukik, az admirális elviszi a balhét, Sidious meg kihasználja ezt, és úgy is nyert. Nem semmi. Szerintem még sosem volt olyan rész, nemhogy a The Bad Batch-ben, hanem a Rebels-ben és a TCW-ben sem, ami úgy ért véget, hogy a pofánkba lökték: akármit csinálhattak volna a hősök, sehogy sem nyertek volna. De hát nem csoda, itt Darth Sidious volt az ellenfelük, nem egy nímand admirális. Bár azt azért nem hittem volna, hogy Rampart ilyen gyorsan félre lesz állítva, de hát, ahogy Halle Burtoni mondta, senki sem pótolhatatlan.

 

És akkor még Echo is lelépett, a kedvencem a 99-esek közül. :( Bár remélem, hogy ez a távolmaradás csak olyan lesz, mint amikor Sabine otthagyta a Szellemeket, vagyis rövid távú.

 

Nem mondom, hogy jó volt viszontlátni Halle Burtoni, mert egy irdatlan nagy tetű, és erre most rátett még egy jó nagy lapáttal, de azért tetszik, hogy Kamino ügyével kapcsolatban legalább ő is megmutatta magát. Mondjuk szívességet tennének a Galaxisnak, ha belefolytanák egy kanál vízbe, ennyi vizet még zavarhatna. Undorító, hogy milyen magasról tesz a saját népére. De a pénzsiklkasztással meg milyen szépen bizonyosságot nyert az, amit már korábban is sejtettünk és dumáltunk is róla: a Birodalomnak túlságosan gyorsan volt megoldása a klón kérdésre. Hát, most kiderült, hogy már egy éve elsikkasztották a pénzt a rohamosztagos programra. Szóval még valószínűleg dúlt a háború, amiokor Tarkin és Rampart már ezen a projekten munkálkodott.

 

Az akció is ütős volt. Most, hogy Rex közölte, egyre több klón jön rá az igazságra, még érthetőbb, hogy a 99-esek kábítást használnak. Sosem tudni, milyen klónra lőnek. Egy hívőre vagy egy bizonytalanra. A Venator szárazdokk is ütős volt. Érdekes, hogy retrofitre küldik a Venatorokat. Mondjuk logikus, hiába jönnek hamarosan az első Imperialok, még évekbe tellik, mire leválthatják a bátyuskáikat. Szóval azokat is szinten kell tartani. Amúgy nem lennék meglepve, ha a The Mandalorian trailerében látott Imperialok ugyanitt parkolnának. Viszont az meglepett, hogy a V-szárnyúakon még köztársasági felségjel volt. Mi az, nem volt festék a környéken, hogy ennyi idő alatt még nem sikerült átfesteni? :) 

 

Mindent összevetve, szerint ez a duplarész volt az eddigi legjobb TBB történetszál, ez meg a legjobb epizód. Nagyon ott volt a szeren.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Micsoda rész volt! Egy korszak vége, és a sorozatnak is vízválasztó.

 

Itt már bekapcsolódik a BB is, ami teljesen logikusan van felvezetve, hisz ki más lenne képes az áhított adatokat kilopni Rampart rombolójából, mint a Batch?

Tetszett, hogy a Martez nővérek hangárját használta Rex. A mesterlövész klón kérdéseket vet fel, főleg Rampart tekintetében. Honnan szerzett ilyen egyedeket? Mit tett velük?

Örültem Burtoni feltűnésének, pedig nem számítottam rá, holott adta magát. Szerencsétlent megint besározták, de ezúttal Rampart kente rá a saját sikkasztását. Az infók tudatában képes volt harácsolni, és ellopni a kaminoiak pénzét. Igazi gerinctelen alak.

 

Omega látogatása nagyon jó volt a szenátusban! Ahogy Chuchi mesél a lánynak az állam működéséről és amilyen érzést kelt az ülésterem, aközben teljesen átérezni a hely súlyát, azt, hogy itt most tényleg a galaxis egyik legfontosabb épületében vagyunk. Szegény pantorai szenátorunk is menthetetlenül naiv, mert ha tudná, hogy bizony itt már nincs semmi úgy ahogy előadta, biztos szomorú lenne.

Az epizód csúcspontja Palpatine belépője volt. Mesterien építették fel a jelenetet! Zajlott a vita és a gyanúsítás Rampart és Chuchi között, majd végszóra megérkezett a bizonyíték is, így minden készen állt a happy end-hez. Ekkor megszólal egy sziréna, az ülésterem néma csendbe borul és felemelkedik az emelvény, rajta Palpatine-al. :clap: Ennél már csak az volt zseniálisabb, ahogy pár mondatban lerendezte a klónok nyugdíjazását, egyúttal ráhúzta a vizes lepedőt Rampartra is. Mindezt a szenátus kussban hallgatta végig. :D Nem volt itt szavazás, az öreg megmondta mi lesz: a birodalmi rohamosztagosok korának kezdete! Ezzel a klónok korszakának befellegzett, viszont a sorozatban egy új nyílt meg. :) 

 

Rampart tragikus véget ért, amit teljes mértékben megérdemelt. Nem ilyen sorsot gondoltam neki, de ezzel is tökéletesen meg vagyok elégedve. Az csak egy plusz tőrdöfés, hogy Palpatine azt sütötte rá miszerint összedolgozott a klónokkal, holott pont azok kiiktatásán szorgoskodott. :D Kíváncsi leszek feltűnik-e még az évadban. Itt jöhet képbe az esetleges agymosott klón többi társa, vagy Crosshair, akik segíthetnek neki. Persze erre nem sok esélyt látok, mert miért is tennék? Viszont valami azt súgja, képbe kerül még az admirális. 

A végén meglepően mélyre látott Rex, amikor tökéletesen tisztában volt Palpatine mesterkedésével. Tipikus példát kaptak arra, hogy hiába derítik ki és tárják a szenátus elé az igazságot, ha olyan emberrel állnak szemben, mint Palpatine. Itt azért megmutatkozott, hogy ez már a birodalmi korszak. I’am the Senate!

 

A végére maradt még egy meglepi, mégpedig Echo kiválása a csapatból. Amikor elkezdtek búcsúzkodni úgy lestem, mint Omega. Érdekes lépés bár nem váratlan. Echo mindvégig a nagyobb jóért akart tenni, a BB pedig nem ezt a célt tartotta szem előtt. Rex mellett végre azzal foglalkozhat ami a szívügye. Kétlem, hogy utoljára láttuk volna őket a sorozatban.

 

Sikerült egy rendeset tekerni a sztorin, innentől kezdve új területre lépünk. Már alig várom, hogy lássuk mire mennek a klónok az évad hátralévő részében.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 perccel korábban, Dzséjt írta:

Most, hogy Rex közölte, egyre több klón jön rá az igazságra,

Elmondása szerint már nem kevesen bujkálnak, és úgy vettem ki ő a vezetőjük. Remélem feltűnnek az évadban ez a kontingens. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nah, most lehet összemosva mondom a magamét, mert gyors egymásutánban néztem a részeket.

 

Hát nekem ez alltime top10 sw sorozatrészben benne volt, így egyben a duplarész.

Nagyon élveztem, a párbeszédek, a helyszínek, nem lehet belekötni.

 

két megjegyzés, reagálhattok rá ha félreértettem valamit.

1.) Én utalásnak véltem felfedezni az Andorra, és Mothma ügyére azt a félmondatát Bail-nek, hogy kövesse a pénz útját, az nyomra vezethet. Valami ilyesmit mondott. Tudom, az Andor később van időben, de mégis szerintem kis kikapcsintásnak felfogható.

 

2.) Másik topikban írták többen, hogy Rampart saját döntést hozott. De ugye itt meg azt mondta amikor vitték el az őrök, hogy csak parancsot teljesített.

Itt két ember jöhet szóba: Tarkin vagy Palpi.

de mivel Palpi kontroll alatt tart szerintem mindent, ha Palpi is adta Rampartnak a parancsot, az az öregtől jött igazából. És így mesteri a terve, csak a szokásosat hozza.

 

10/10

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

1.) Én utalásnak véltem felfedezni az Andorra, és Mothma ügyére azt a félmondatát Bail-nek, hogy kövesse a pénz útját, az nyomra vezethet. Valami ilyesmit mondott. Tudom, az Andor később van időben, de mégis szerintem kis kikapcsintásnak felfogható.

Tudat alatt nekem is beugrott Mon, de akkor így már biztos nem lehet véletlen. :D Remek kikacsintás volt.

 

5 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

2.) Másik topikban írták többen, hogy Rampart saját döntést hozott. De ugye itt meg azt mondta amikor vitték el az őrök, hogy csak parancsot teljesített.

Itt két ember jöhet szóba: Tarkin vagy Palpi.

de mivel Palpi kontroll alatt tart szerintem mindent, ha Palpi is adta Rampartnak a parancsot, az az öregtől jött igazából. És így mesteri a terve, csak a szokásosat hozza.

Szerintem ilyen Rampart féléknek Palpatine nem ad közvetlen olyan parancsot, ami valamilyen szinten megkérdőjelezhető. Erre ott van Tarkin vagy Amedda.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Úristen de jó volt! Megint kaptunk egy zseniális húzást Palpatine-tól, aki továbbra is úgy csavarja az ujja köré a Szenátust, ahogy akarja.

Simán feláldozta Rampartot, naná, és egy huszárvágással a saját javára fordította a felhozott bizonyítékokat. A klónok képesek a sajátjaikat is lebombázni, nem tudnak ellent mondani a parancsnak még akkor sem, ha az megkérdőjelezhető = veszély a galaxisra nézve.

 

Persze amikor a Jediket nyírták ki, akkor nem volt gond, hiszen ők bizonyított árulók voltak. :D Mesteri az öreg. Az a sötét ármány, ami felemelkedett a Szenátus közepén és elnémította a Szenátorokat, letörölve a bizonyítékot is a terem közepéről... mesterien megkomponált jelenet, kiváló EpIII-as zenével. Igazi prequel feeling volt! :clap:  A beszédről már nem is beszélve... beleborzongtam.

 

Echo pedig különvált. Annyira nem bánom, kicsit kilógott a Bad Batch tagjai közül, Rex mellett jobb helye lesz.

 

És akkor néhány vizuális utalás. Milyen fura lehet a klónoknak ilyen droidokkal dolgozni a klón háborút követően:

 

image.png

 

Chuchi szenátor arcára pedig rá van írva ennél a jelentnél, hogy pont az ilyenek miatt küzd a klónokért, hiszen ők is emberek, telis tele érzésekkel:

 

image.png

 

image.png

 

image.png

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem semmi, micsoda TCW folytatást, érákat összekötő utalásokat, és Saga hiánypótló kérdések feszegetését, illetve megválaszolását kapjuk meg a The Bad Batch formájában. 

Majd igyekszem írni bővebben is a részekről, de ez a szép párhuzam most elöljáróban kikívánkozik:

 

Echo érkezik, Echo távozik, instant beugrott a TCW jelenet:

 

evIhqP9.png

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Galen Malek89 írta:

Másik topikban írták többen, hogy Rampart saját döntést hozott. De ugye itt meg azt mondta amikor vitték el az őrök, hogy csak parancsot teljesített.

Itt két ember jöhet szóba: Tarkin vagy Palpi.

Rampart admirális közvetlen felettese a korábbi részek alapján Tarkin nagymoff volt. És azt láttuk is a Kamino Lostban, hogy Kamino elpusztítására Tarkin teljes holografikus valóságában adott parancsot. A War-Mantle projekt, a Stardust projekt, a TIE Defender programért, és még sok-sok projekt fő felügyelője Tarkin. A legfőbb fejes meg persze Palpatine, de ő csak az olyan emberekkel kommunikál közvetlenül, mint Tarkin vagy Yularen. Szóval a legmagsabb szintű vezetőkkel. Ez azért is jó, mert így annyi réteg választja el Palpatine-t a végrehajtóktól, hogy nyugodtan tagadhat és átháríthatja a felelősséget a piramis alján lévőkre. Ahogy az itt is történt.

 

Crosshair sztorija is most lesz igazán izgalmas, hiszen ő a Birodalomat választotta a testvérei helyett, mindent feláldozott a császárságért, és most Palpatine pont azzal az indokkal dobta kukába őt is, amivel Crosshair megindokolta a testvérei ellen fordulást: a jó katona követi a parancsot.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Echo érkezik, Echo távozik,

Már két tagjuk is kilépett, vajon széthullik az egész csapat? Wreckert valahogy nem tudom elképzelni egyedül.

 

7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Crosshair sztorija is most lesz igazán izgalmas, hiszen ő a Birodalomat választotta a testvérei helyett, mindent feláldozott a császárságért, és most Palpatine pont azzal az indokkal dobta kukába őt is, amivel Crosshair megindokolta a testvérei ellen fordulást: a jó katona követi a parancsot.

Az egyik leginkább várt feltűnés innentől az övé. Hogy fogja megélni, hogy kirúgják a seregből, Rampart meg ment a kukába? Mihez kezd? Adná magát a gondolat, hogy visszamegy Hunterékhez, de az nem ilyen egyszerű.

 

1 órával korábban, gafz írta:

Végre 2 olyan rész, aminél nem tolakodik azonnal a gondolat, hogy már milyen filmből merítenek. Természetesen belegondolva lehet forrást találni, de ehhez gondolkodni kell, az élményt nem rontja úgy le mint mondjuk az előző 3ban nálam.

Nézzük a jó oldalát: végre tetszett valami. :P:D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nincs már időm meló előtt írni a részről, de elöljáróban annyit, hogy ez az epizód remekül megmutatta, hogy a demokráciásdi addig tart, amíg Palpatine engedi. Ahogy kiemelkedett a pulpitus, már nem számítottak a bizonyítékok, az érvek, ellenérvek, a politikai játszmák, sőt a szavazás sem. Palpatine proklamálta a birodalmi rohamosztagosok korszakát és kész. Nyilván, talán, lezavartak utána egy látszat-szavazást, de azt is el tudom képzelni, hogy az ünneplő Szenátus "egyhangú közfelkiáltással" rábólintott a törvényjavaslatra. Palpatine már csak a személyével is megbénítja a teljes gépezetet.

 

Rampart kényelmes bűnbaknak bizonyult, az admirális elfelejtette, hogy ő is csak egy feláldozható sakkbábu csupán. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem mint önálló rész az előző működik jobban, valahogy ebben a sorozatban maga a Batch akciózása az, amit sokszor a legkevésbé szívesen nézek. Gyakorlatilag arra az időre ült le legjobban számomra a két rész. Kicsit furcsa összefüggés volt az előző évaddal, hogy megint Rex egy Venator kirámolására kerül elő, és ismét a 7. részben. De persze az epizód vége adja meg a gyomrost a szenátusi jelenettel és a birodalmi rohamosztagos megszületésével. Kiváló jelenetsor, McDiarmid fantasztikus hangjával.

 

Utána Echo lelép, ami még egy gyomros, viszont azt érzem, szívesebben nézném Echo és Rex sztoriját, mint a Batchet. Így már érthető, miért volt Echo-n kicsit nagyobb hangsúly a 2. évad eddigi részeiben, de összességében elég mostohán bántak vele. Azért azt remélem, hogy olyan lelépés lesz, mint Sabine-é a Rebels 3. évadában, hogy aztán újra és újra előkerült szerencsére.

 

Vitathatatlanul a két eddigi legjobb rész a sorozatban, FANTASZTIKUS volt, de amennyiben a Book of Bobánál az emberek húzott szájjal ismerték el, hogy az 5-6. része volt a legjobb, de abban nem volt Boba Fett, akkor itt is, ahogy az s02e03-nál és az első évados Ryloth-szálnál, el kell azért mondani, hogy bár részben volt ezekben Batch, mégis valahogy pont a legerősebb részekben sikerült a saját sorozatuk mellékszereplőivé válniuk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De abban talán van valami, hogy ha most dönteni lehetne, hogy innentől kezdve a sorozatban Wreckerékkel vagy Rexékkel mehetnénk tovább, szerintem igen sokan lennének azok, akik inkább az utóbbi csapathoz húznának. Egyébként azt lehetne, hogy a fő Batch-csapat mellett Crosshairhez hasonlóan lesznek olyan epizódok is, amikben Echo-t, Rexet követjük.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Innentől megmutatkozhatnak a BB korlátai. Ebben a küldetéseket végrehajtó csapatmunkában nem nagyon van több, új vizekre kell evezni. Ehhez most jó táptalajt nyújtanak a végbemenő változások.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nehezen tudnám eldönteni, hogy ez a rész tetszett jobban, vagy az előző, de ez a szál annyira erős volt, hogy akár Hunterékkel, akár nélkülük is működőképes volt. Engem ez a milliő varázsolte el a legjobban ahogy megidézték az előző korszak kontúrjait, a szenátusi vitával, konkrét karakterekkel (Halle Burtoni), de közben már tökéletesen érzékeltették, hogy ez egy másik világ és a rész végére pedig literálisan is egy új időszámítás kezdődött, ami egyszerre szimbolikus is, másrészt keretbe foglalja ezt a történetet, amit a klónok sorsa a TCW kezdetétől bemutatatott. 

Valahogy éreztem, hogy ez lesz a vége és nem igazán lehet sok jóra számítani a klónok esetében, hiába Chuchi szenátor lelkes próbálkozásai, itt igazából nagyon szükreszabottak azok a keretek, amelyek között mozoghat. A későbbiekből meg ismerjük annyira klónok helyzetét hogy tudjuk nem valószínű, hogy nagyobb sikereket ért volna el Chuchi a jövőben a jóllétükért vívott harc során. Ez egyébként harmonizál azzal a motívummal is, ami a klón háborúk alatti politikai játszmákat jellemezte, ahol mindig mindent megpróbáltak hőseink a helyzet javításának az érdekében, de közben tudtuk, hogy ez mind felesleges erőfeszítés volt abból a szempontból, hogy mindkét oldalt Palpatine irányítja és nem lesz vége a háborúnak addig, amíg ő úgy nem akarja. Itt gyakorlatilag szintén az volt, hogy mindkét aspektussal számoltak Palpatine-ék és ők mindenképpen nyertek, csak így Rampartnak kellett elvinnie a balhét.

 

Omega szerepeltetése egy üde színfolt volt a Szenátusban. Már amikor megérkeznek a Coruscantra és ilyen nagy szemekkel rácsodálkozik mindenre nekem abban is ott volt ez a hihetetlenül kíváncsi énje, akinek még mindig szinte minden új és izgalmas, de egyben felidézte bennem a kis Anakint az Episode I-ből, amikor először pillantja meg a galaxis központját (aranyos volt, hogy amikor még a Marauderen a Coruscantról beszélgetnek, akkor Omega azt sem tudja, hogy miért olyan jelentős ez a hely). Az ő szemein keresztül mi is egy kicsit ilyen külső szemlélőkként lehettünk a tanúi az itt végbemenő eseményeknek. Az mondjuk érdekes volt, hogy nem nagyon vettek tudomást a jelenlétéről, pedig az lerí róla, hogy nem pantorai, de senki nem szentelt túl nagy figyelmet neki. Nem tudom mennyire kell még rejtőzködniük, de azért Omega elég szabadon mászkált, legalábbis az, hogy ráadtak egy köpenyt nem volt valami nagy álcázás. A poén meg pont az, hogy Rampart, aki keresi őket egyenesen szembe jön vele a Szenátus épületében.

 

Az is egy kifejezetten kedves pillanat volt amúgy, amikor Chuchi megpróbálta elmagyarázni neki, hogy mit is csinál egy szenátor valójában és elhangzik az a kérdés, hogy ki képviseli a klónokat... Chuchi számára, aki szenátorként azt élheti meg, hogy a politikai szerepvállalásnak nem sok foganatja ven ebben az új világban a klónok sorsának kérdése akár egy új motivációt is jelenthet, ami kézzel fogható célt ad, amiért lehet küzdeni és talán nem is annyira elérhetetlen, mint az egész állami berendezkedés megváltoztatása., Azonban a legjobban talán a Burtonival való beszélgetés tetszett ebből a szekvenciából. Omega itt eléggé felfedte magát, de nem hiszem, hogy az egykori kaminoi szenátor tudott volna Nala Se titkos projektjéről és felismerte volna, hogy kicsoda ő. Összességében az, hogy Omegát nem az akciónál használták, hanem rajta keresztül beleláttunk a szenátusi eseményekbe is egy jó ötletnek bizonyult és tényleg Chuchi is láthatott egy ilyen klónt is és átérezhette, hogy mit jelentett Omegáéknak a Kamino elvesztése. Burtoni persze tett rá magasról, de tőle talán mást nem is vártam.

 

Az akció jelenetek nem voltak rosszak, nem tették ki túl nagy részét az epizódnak, de jó volt újra akcióban látni Rexet ezúttal a csapattal kiegészülve. A belső dinamikán már akkor látszott, hogy Rex képbe kerülése mit jelent, amikor az első évadban kivették belőlük a chipet és már ott Rex pedzegette, hogy a nagy egész szempontjából lenne feladatuk. A Martez nővéreken keresztül aztán láthattuk, hogy keresztezik egymással az útjaik és Hunter ott azt választotta, hogy nekik nagyobb szükségük van arra droid fejre és az információkra, majd itt a második évad elején is megjelent az, hogy többet is tehetnének a puszta túlélésnél. Nagyon örülök neki, hogy az Echoval való konfliktus ilyen kifutásra jutott, én sajnálom, hogy ő elhagyja a csapatot, de közben meg valahogy úgy is érzem, hogy neki ott a helye Rex mellett. Még az első TCW évados Rookiesban találkoztak és hihetetlen jó újra együtt látni őket. Itt ebben a részben is mondja Echo, hogy úgy érzi itt megtalálta a helyét, de közben a körülöttük lévő világ megváltozott. Már nem arról van szó, hogy be tud e illeszkedni egy klón osztagba, hanem már nincsenek is klón osztagok, ahová be lehetne illeszkedni. Egyszóval ez egy érdekes változás lesz, hogy milyen lesz a dinamika Echo nélkül, de szerintem van potenciál bőven ebben az új helyzetben és biztosra veszem, hogy Echot nem most látták Hunterék utoljára, az tuti, hogy már a Rebelsben nincs közvetlenül Rex mellett.

 

Van egy olyan érzésem, hogy Rampartot sem utoljára láttuk, meglepne, ha ez lenne a hattyúdala. Amúgy arra sem számítottam, hogy Chuchiék sikerrel járnak és lebuktatják Rampartot, de jobban nézve Rampart is csak egy gyalog volt. Nagyon szépen emelkedett fel a lánckódos projekttel, aztán ott volt Tarkin oldalán és egyre jelentőségteljesebbnek tűnt, de természetesen ő is feláldozható volt. Mivel az előző rész végi orvgyilkos klón szálát nem varrták el, ami Ramparthoz köthető volt én valószínűsítem, hogy valahogy még visszatér Rampart, de az egy érdekes fejlemény a csapatnak, hogy mi lesz ezek után a 99-es osztag keresésével. Rampart volt nagyon rájuk állva és Crosshair sorsa is új kérdőjeleket vet fel. Rampart nem bízott bene, de ő szeretett volna a Birodalomhoz tartozni, most a Birodalom kirúgta alóla a széket és a főldről kell fetápászkodnia. Szerintem nagyon elő van készítve a terep egy redemption sztorinak, amit az előző évadban nagyon nem szerettem volna, de most már nyitott lennék rá. Echo kikerülésével ott lenne a helye is, mint a negyedik eredeti csapattag, alig várom az első felbukkanását, bár a visszatérése - amennyiben megvalósul - biztosan nem lesz egyszerű folyamat.

 

A végére még néhány szó a rész csúcsjelenetéről, ami Palpatine belépője volt. Egészen eddig a pontig valahogy túl jól alakultak a dolgok, Rampart éppen lebukott, köpni nyelni nem tudott és úgy tűnt, hogy a Birodalmi Szenátusban kivételesen győzhetett volna az igazság, de ekkor Palpatine közbelépett. Az előző részben látott hiánya így még nagyobb súlyt kapott, valahogy olyan volt, mint amikor civakodnak a gyerekek és egyszer csak megjön az egyik szülő. Amint Palpatine tiszteletét tette azonnal megfagyott a levegő és mindenki számára egyértelmű volt, hogy a vita eddig tartott. Megszólalnak a szirénák, Rampart kihúzza magát, még Omega is összébb kucorodik ott a kémlelő helyén. Szavakkal nehéz visszaadni, mennyire hidegrázós, hátborzongató pillanat volt a megjelenése. Olyan tekintélye van ennek az embernek, hogy az félelmetes és itt nagyon kiemelném Ian McDiarmid munkáját aki zseniálisan adta vissza ezúttal csak hangban Palpatine karakterét... de ez az érces hang annyira ott volt, hogy szinte elfeledtette ezt, hogy egy animációs produkciót nézek. Az pedig tipikus Palpatine volt, ahogy olyan jóságos nagypapásan elkezd hízelegni, a drága, kedves Chuchi szenátornak, hogy milyen ügyes volt. hogy lebuktatta ezt a csúnya Rampartot. Majd utána rögtön úgy csavarja a szituációt, hogy az pont azt támassza alá, ami ellen Chuchi küzdött és ami Palpatine eredeti célja volt. Neki mindig is az volt az egyik szuperképessége, hogy remekül tudta manipulálni az ellenfeleit és az időközben bekövetkező változásokra hihetetlen érzékkel tudott reagálni. Ugyan úgy tűnhet, hogy van még Szenátus és ott lehet kezdeményezni dolgokat, de közben látjuk, hogy Palpatine úgy játszadozik ezzel a díszlettel, mint macska az egérrel.

 

Innentől kezdve a szezon második fel alapvetően eltérő dinamikákat hozhat, mi lesz így a csapattal, mi lesz Crosshairrel, mi lesz a klónokkal. Ezek a kis könnyed epizódok, amelyeket ezt megelőzően kaptunk valamilyen szinten felértékelődnek, mert látjuk, hogy milyen sötét hely is a galaxis és mennyire sziszifuszi ez a küzdelem amit ők folytatnak. Az pedig egy érdekes helyzetet termethet, ha majd rohamosztagosokkal kerülnek szembe, ott már lehet nem kábítóval lőnek csak, de itt egy korszak most mindenképpen lezárult.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Innentől megmutatkozhatnak a BB korlátai. Ebben a küldetéseket végrehajtó csapatmunkában nem nagyon van több, új vizekre kell evezni. Ehhez most jó táptalajt nyújtanak a végbemenő változások.

Hát, ha ez korlát is, az már az első évadban megmutatkozott a Devil's Dealben, amikor a csapat csak cameózott a saját sorozatában. Vagy akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy cameóztak egy prequel Rebels epizósban, hiszen a főszerepet Hera Syndulla kapta. Nekem úgy tűnik, hogy valamelyest itt is érvényesül a TCW sablon, vagyis bár meg van határozva egy bizonyos főszereplő csapat (a TCW-ben az Ahsoka, Obi-Wan, Anakin trió, itt a 99-esek), néha mások is fókuszba kerülnek, mi több, olykor a sorozat alapjául szolgáló folyómederből is kilépünk. A TCW is elmesélt olyan sztorikat olyan szereplőkkel, aminek nem sok köze volt magához a klón háborúkhoz, vagy a főszereplő trióhoz. Sőt már a The Book of Boba Fett is ezt a formulát követte. És nem lennék meglepve, ha a jövőben több sorozatnál is lenne ilyen kitérő.

Persze a TCW annyiból másabb, hogy az durván antológiasorozatnak indult, ahol kezdetben sajnos a kronológiára is tojtak. És elég sokáig volt ide-oda ugráló a széria, hogy megszokjuk. De, miután végre lineárissá vált az idővonal, akkor is az eseményeket kisebb-nagyobb történethalmazokra osztották - és persze még később is megesett, hogy kronológiai oda-vissza ugrás volt. A TBB vagy éppen a TBoBF esetében meg szó sincs antológiáról, a sztori lineáris, így feltűnőbbek az ilyen kitérők, amikor egy bekapcsolódó sztorit a széria fő sodrától függetlenül kezdenek el mesélni.

Annyiból én díjazom ezt, hogy így az ilyen "mellékszálaknak" is van ideje kibontakozni, és szerintem kifejezetten jót tesz eme szálaknak, hogy a főhősöket csak akkor illesztik be, amikor a sztori megkívánja, és nem erőszakolják bele őket az egészbe. Ez a sztorinak és a világépítésnek is hasznára válik. Hogy maradjunk a TCW-nél, a mai napig baromi sűrűnek tűnik az a három év amiatt, mert az események nagyon-nagyon nagy hányadában Obi-Wan, Anakin és Ahsoka érintett volt. Plusz a világról is azt a (hamis) képet festette, hogy rajtuk kívül nincs más kompetens személy a Galaxisban. Itt viszont azt látjuk, hogy az élet zajlik a 99-eseken túl is, és nem feltétlen kell minden pillanatban jelen lenniük ahhoz, hogy galaktikus események bontakozzanak ki.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

Van egy olyan érzésem, hogy Rampartot sem utoljára láttuk, meglepne, ha ez lenne a hattyúdala. Amúgy arra sem számítottam, hogy Chuchiék sikerrel járnak és lebuktatják Rampartot, de jobban nézve Rampart is csak egy gyalog volt.

Az az igazság, hogy nem volt elég ügyes. Amedda megmondta neki, hogy intézze el a dolgot, mert a törvénynek át kell mennie. Bár a klónokat kinyírta, de Chuchival nem bírt, ez lett a veszte.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

És én még az előző résznél dobálóztam " saga epizód", meg a Born of the Empire kifejezésekkel. 

Mikor megérkwzett a bizonyíték, már tudtam, hogy Rampartnak reszeltek. De, hogy ennyire lazán a javára fordítsa a birodalom kinyilatkoztatott szégyenfoltját, és felhasználja a céljaira az egyszerre volt megdöbbentő kézenfekvő és ismerős is. Palpatine a legjobb gonosz. Ezért rángatták vissza az ST-be. Csak vele van igazi súlya a szemétségeknek! A BB meg Rex pedig a legjobb szándékkal, de berugtak egy jó nagy öngólt. Bail és Chuchi pedig az új Jar-Jarok lettek a szenátusban. Tragikomikus. De az biztos, hogy most nekik veszélyes lesz élni. Enyhén szólva nyilvánvaló, hogy mihez asszisztált Bail. Jobb ha most hazamegy egy időre erdőtjárni Leiával. 

10/10, hisz mit is lehet adni egy galaxis sorsfordító momentum mesteri tálalására. Ha lesz is még "filler", hát ki nem sz*rja le, a BB a legfontosabb művek közé sorolandó ilyesforma epizódjai miatt! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 órával ezelőtt, Wilde írta:

A végére még néhány szó a rész csúcsjelenetéről, ami Palpatine belépője volt. Egészen eddig a pontig valahogy túl jól alakultak a dolgok, Rampart éppen lebukott, köpni nyelni nem tudott és úgy tűnt, hogy a Birodalmi Szenátusban kivételesen győzhetett volna az igazság, de ekkor Palpatine közbelépett. Az előző részben látott hiánya így még nagyobb súlyt kapott, valahogy olyan volt, mint amikor civakodnak a gyerekek és egyszer csak megjön az egyik szülő. Amint Palpatine tiszteletét tette azonnal megfagyott a levegő és mindenki számára egyértelmű volt, hogy a vita eddig tartott. Megszólalnak a szirénák, Rampart kihúzza magát, még Omega is összébb kucorodik ott a kémlelő helyén. Szavakkal nehéz visszaadni, mennyire hidegrázós, hátborzongató pillanat volt a megjelenése. Olyan tekintélye van ennek az embernek, hogy az félelmetes és itt nagyon kiemelném Ian McDiarmid munkáját aki zseniálisan adta vissza ezúttal csak hangban Palpatine karakterét... de ez az érces hang annyira ott volt, hogy szinte elfeledtette ezt, hogy egy animációs produkciót nézek. Az pedig tipikus Palpatine volt, ahogy olyan jóságos nagypapásan elkezd hízelegni, a drága, kedves Chuchi szenátornak, hogy milyen ügyes volt. hogy lebuktatta ezt a csúnya Rampartot. Majd utána rögtön úgy csavarja a szituációt, hogy az pont azt támassza alá, ami ellen Chuchi küzdött és ami Palpatine eredeti célja volt. Neki mindig is az volt az egyik szuperképessége, hogy remekül tudta manipulálni az ellenfeleit és az időközben bekövetkező változásokra hihetetlen érzékkel tudott reagálni. Ugyan úgy tűnhet, hogy van még Szenátus és ott lehet kezdeményezni dolgokat, de közben látjuk, hogy Palpatine úgy játszadozik ezzel a díszlettel, mint macska az egérrel.

Nagyon tetszett az írásod, Wilde, erre reagálnék még külön.

 

Egyrészt, Palpatine olyan mesteri, hogy valószínűleg még a Szenátus feloszlatását is úgy adta elő a Szenátoroknak, hogy "Uraim, milyen régóta szeretnék kipihenni a szenátori munka nyűgös fáradalmait! Eljött az idő, mindenkit hosszú szabadságra küldök, amikor a Szenátust ezer évig tartó renoválási munkák miatt feloszlatom!" :lol: 

 

A másik, hogy Rampart és Dooku feláldozása között volt egy (nem is olyan) kis hasonlóság, ez nekem nagyon tetszett. Palpi nem először és nem utoljára áldoz fel egy sakkbábut:

 

image.png

 

image.png

image.png

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

De legalább Rampart annyit ki tudott nyögni, hogy parancsot teljesített. :lol:

 

E kép láttán nekem olyan érzésem támadt, hogy Coruscantont (és talán más magvilágokon?) nem olyan látványos a Köztársaság Birodalommá átalakulása. A coruscanti őrség még mindig színes páncélt visel, a V-szárnyúak is megvannak még a vörös színek és a köztársasági jelzések. A Szenátusban is mindössze a Palpatine pódiumán lévő birodalmi jel utal arra, hogy ez már nem a Köztársaság.

3LGapLy.png

Mu7vLKX.png

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy nagyon jó és összetett történetszál lezárása volt. Kiváló öltet volt behozni a Coruscantot és a birodalmi politikát ebbe a két epizódba. Végül minden Sidious tervei szerint alakult. Sikerült meggyőznie a Szenátust, hogy a klónhadsereg már nem megfelelő. És inkább rohamosztagosok kellenek. Jó volt ehhez a zenei aláfestés is. Pont olyan pillanat volt, mint a Birodalom kikiáltása. Azt továbbra se értem, hogy úgy általánosságban miért gondolja úgy Sidious, hogy a besorozottak jobbak lesznek. Őket még annyira sem vezérlik az engedelmességi kényszerek, mint a klónok jó részét.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Azt továbbra se értem, hogy úgy általánosságban miért gondolja úgy Sidious, hogy a besorozottak jobbak lesznek.

Olcsóbbak, jobban irányíthatók. Ennyi bőven elég indok lehet neki. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem a rohamosztagosokra való áttérés melletti egyik nagy érv az lehetett, hogy a 66-os parancs után egyre több klón, Howzer, Cody, Gregor, kérdőjelezte meg a parancsot és dezertált. Én semmiképpen nem mondanám azt a klónokra, hogy vakon követik a parancsot. Ez csak a chip hatása volt. A TCW-ben azért voltak saját ötleteik és kritikáik is a parancsokkal szemben. 

12 minutes ago, Darth Revan9 said:

Egy besorozott miben irányítható jobban, mint egy klón?

Azzal, hogy fanatizálják őket a Birodalommal kapcsolatban. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, Iqvi írta:

Szerintem a rohamosztagosokra való áttérés melletti egyik nagy érv az lehetett, hogy a 66-os parancs után egyre több klón, Howzer, Cody, Gregor, kérdőjelezte meg a parancsot és dezertált. Én semmiképpen nem mondanám azt a klónokra, hogy vakon követik a parancsot. Ez csak a chip hatása volt. A TCW-ben azért voltak saját ötleteik és kritikáik is a parancsokkal szemben. 

Azzal, hogy fanatizálják őket a Birodalommal kapcsolatban. 

Ahhoz nagyon sok idő kell, hogy valaki fanatikusan higgyen a Birodalomban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 minute ago, Darth Revan9 said:

Ahhoz nagyon sok idő kell, hogy valaki fanatikusan higgyen a Birodalomban.

Ez igaz, de szerintem arról a kommunikációs alapról, hogy a Birodalom békét és stabilitást teremtett a klónháború után, már lehet építeni a fanatizálást. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Egy besorozott miben irányítható jobban, mint egy klón? A klónok nagy része vakon engedelmeskedik a parancsnak. Talán inkább újabb chipek jobban megoldották volna ezt a problémát.

A klón éppen hogy nem engedelmeskedik vakon. Ez a baj. Szinte nincs is bennük félelem, meg azt se feledjük, hogy ők a Köztársaság katonái voltak, a Jedik alatt szolgálva. Ennek hatásait épp ebben a sorozatban látjuk. Egy sorozott katona teljesen más tészta. Vagy meggyőződésből áll be katonának, vagy menekül valami elől, a lényeg, hogy neki létfontosságú a szolgálat. Akármilyen fura, de a látottak alapján előbb fog moralizálni egy klón, mint egy sorozott katona. Mondanom se kell melyik hozzáállás üdvözítőbb a birodalmi seregben. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.