Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Melyik a kedvenc bolygód?

Melyik a kedvenc bolygód? 51 felhasználó szavazott

1. 1. Melyik a kedvenc bolygód?

• Yavin IV
      1
    • Naboo
      7
    • Tatooin
      7
    • Coruscant
      12
    • Kamino
      3
    • Geonosis
      0
    • Utapau
      1
    • Saleucami
      0
    • Mygetto
      1
    • Felucia
      3
    • Kashyyyk
      4
    • Mustafar
      2
    • Alderaan
      2
    • Polis Massa
      0
    • Hoth
      3
    • Dagobah
      1
    • Bespin
      3
    • Endor
      2

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Rebels kicsit trükkös, mert ott Lothal árnyékában minden más világ eltörpült.

Malachor is? Szerintem abban a két epizódban a második évad fináléjában elég emlékezetes volt.:evil:

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Iqvi írta:

Malachor is? Szerintem abban a két epizódban a második évad fináléjában elég emlékezetes volt.:evil:

Nekem Malachor a többi Sith világ tükrében (Korriban, Exegol) kicsit snassznak tűnt, de a Rebelsesn belül sem gyakorolt rám nagy hatást.

Na, emiatt az Aeos Prime miatt lehet bepótlom a maradék Resistance epizódot. :) 

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Nekem az Exegok után a második kedvenc Sith világom, az alsó szint a puramissal, a romokkal és a megkövesedett halottakkal nagyo jól nézett ki, a fentről éppen csak leszűrőső fénnyel. 

6 perccel korábban, Dzséjt írta:

Na, emiatt az Aeos Prime miatt lehet bepótlom a maradék Resistance epizódot. :) 

Azért meg fogja érni.;)

Hozzászólás ideje:

A szavazatokat elnézve úgy néz ki, egyedül vagyok ezzel, de nekem az Utapau a kedvenc bolygóm. Alapvetően a Star Wars világában minél kevésbé "földies" egy világ, annál jobban tetszik nekem. Igaz az inkább függ az ott élő fajoktól, kultúrától, stb, mint egy bolygó alap sajátosságaitól; de az Utapau-nál az utóbbi is játszik a különös felszíne miatt. A hely maga egyszerre áraszt magából modern, és amolyan ősi, kissé primitív hangulatot. A látkép, mikor Obi-Wan megérkezik, a zöldes-kékes éggel és a hatalmas holdakkal is meseszép :) Az építészetük pedig tán az egyik legegyedibb a Galaxisban, nagyon  badass, hogy csontokból húznak fel sok mindent :D

Szerkesztve: - Sinistra

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Adrián írta:

Egyébként minden bolygónak csak egy klímája van? 

A legtöbbnek, de nem mindnek, gondolok itt például a TCW noname bolygójára ahova a Venator lezuhant az utolsó rész végén. Bár Lucas alapból úgy képzelte el a bolygókat mjnt egy hatalmas királyság, ország különböző részeit.

Hozzászólás ideje:

Szeretem az erdőket, így alapból az ilyenek jobban bejönnek, főleg azok amik dzsungelesek az sem zavar ha "Földiesek", persze plusz pont ha nem azok szóval a Pandorát :D Feluciát mondanám. de azért egy pre-Death Star Scarif is elég tetszetős tud lenni :D

7 perccel korábban, Adrián írta:

Egyébként minden bolygónak csak egy klímája van? 

Van amelyiknek igen, van amelyiknek nem.

Hozzászólás ideje:

Fogalmam sincs miért, de Cupsy földszerű erdők és dzsungelek a Star Warsban mondatáról valamiért elsőre az Umbara ugrott be.:lol:

Hozzászólás ideje:
2 perccel korábban, Iqvi írta:

Fogalmam sincs miért, de Cupsy földszerű erdők és dzsungelek a Star Warsban mondatáról valamiért elsőre az Umbara ugrott be.:lol:

Amúgy azt a bolygót is csípem. :)

2 perccel korábban, Sinistra írta:

Scarif nekem is tetszik, leginkább mert emlékeztet a KOTOR-ból  Rakata Prime-ra :) 

Engem meg a Karib-tengerre :)

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:

Durva látni, hogy ez a topik 15 éve indult. Az első hozzászólások lassan történelmi dokumentumok lesznek. Akkor egyébként még a Tatooine volt a kedvencem. Azóta ez változott nem kis részben a különféle regények, képregények és a TCW hatására. Most már Coruscant a kedvencem. A valóságban is imádom a nagy metropoliszokat. Mig mások a természetet szeretik járni én inkább a zsivongó nagyvárosokat. Coruscant pedig olyan mint egy mitikus léptékű metropolisz. És mint minden óriási városnak, ennek is rengeteg arca van. A Szenátus és a diplomatáknak fenntartott apartmanok patyolattiszta folyosói óriási kontrasztban vannak az alsó szintek nyomornegyedeivel. 

Coruscant az a bolygó amelyből már eddig is sokat láttunk, mégis tele van rejtéllyel. Milyen lehet a Jedi templom alatti sith szentély? Hogy mutathatnak a legalsó szintek, ahol állítólag már csak mutánsok élnek meg? Milyen lehetett régen ez a bolygó, amikor még nem egy egybefüggő város volt az egész? Remélem Coruscant egy olyan hely, ahova még sokszor vissza fog térni a történet. Legyen szó akár animációs sorozatokról, videojátékokról, képregényekről, regényekről vagy uram bocsá mozifilmekről.

Hozzászólás ideje:

Nekem is Coruscant a kedvencem, azokért, amit Bomarr is írt. A metropolisz rétegről-rétegre, szintről-szintre meséli el a saját történetét, a gigászi felhőkarcolók felső emeleteit jellemző csillogó fényűzéstől kezdve az ősi épületek tövében megtelepedő elképesztő nyomorig.

De nagyon szeretek más bolygókat is, pl. Alderaan, Cato Neimoidia vagy Quarzite. 

Hozzászólás ideje:

Nekem két abszolút kedvencem van, amelyek egymásnak teljes ellentétei: a Coruscant és a Naboo. Az előbbi a fantasztikus sokszínűség,  a helyszínek és fajok kavalkádja miatt, ahogy Bomarr és Nute is írta, az utóbbi pedig az idilli természeti környezet és a lenyűgöző építészet miatt, Ody-hoz hasonlóan.

A valóságban is pont ilyen helyeket szeretek felkeresni turistaként, a nyüzsgő nagyvárosokat és nyugodt szépségű romantikus vidékeket, biztos ez az oka a választásomnak. :)

Hozzászólás ideje:
6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Talán nekem is Naboo. A béke szimbóluma, és az SW-ben szerintem nincs még egy bolygó ami jobban sugározná a nyugodtság és a békességet. 

Sajnos abba a békességbe a Birodalom és Palpatine "pusztítsatok el mindenkit a halálom után, akinek köze volt hozzám vagy a Birodalomhoz" terve kicsit belerondított. Ha nincs az új Köztársaság és Leia, Naboo elpusztult volna. :( 

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Nute Gunray írta:

A békés-idilli Naboo kitermelte minden idők legnagyobb gonosztevőjét. Ezt mindig is ironikusnak tartottam. 

Alanis Morissette Reaction GIF by MOODMAN

Hozzászólás ideje:

Többekhez hasonlóan én is a Naboot és a Coruscantot kedvelem a legjobban. A Naboo talán a legszebb, legélhetőbbnek tűnő bolygó a Saga-ban, legalábbis én ott tudnám a leginkább elképzelni, hogy szívesen le tudnék élni akár egy egész életet. Ettől függetlenül egyértelműen a Coruscant a legizgalmasabb bolgyó számomra, az előzmény trilógiában tényleg úgy tűnik, hogy ez az egész galaxis közepe (ezzel éles kontrasztban ott van a Tatooine és az is tetszik, hogy egy ilyen kis félreeső, jelentéktelennek tűnő bolygónak hatalmas szerepe van a történetben, ezt a meseszerű oldalát a Saganak nagyon jól visszaadja), itt található a Galaktikus Szenátus, a Jedi Templom és az egész annyira hatalmasnak, jelentőségteljesnek, egyben kiismerhetetlennek tűnik. A legtöbbet a Coruscanthoz számomra az Ep. II adta, nem csak az üldözéses jelenet a film elején (amit anno többször visszapörgettem, hogy újra lássam, mint a fogatversenyt, vagy a fénykardpárbajokat), hanem a végén mikor Dooku találkozik Palpatinenal az az arca Coruscantnak is egy teljesen más prespektivából mutatja meg ezt a végtelennek tűnő várost. Mindig is szerettem a nagyvárosokat, hogy egy ilyen metropolisz soha nem alszik, mindig történik valami és ezt a végtelenség érzést nagyon jól adja vissza Coruscant, mivel itt az egész bolygó egyetlen nagy város. Mikor elször megpillanthatjuk az Ep. I-ben én is annyira csodálattal néztem anno a moziban, mint Anakin a hajóból amikor megérkeztek a leszállóplatformhoz. Van talán egy olyan oldala is ennek, hogy ezek a metropoliszok a modernitás megtestesítői, a természeti erők formálta képződményekkel szemben itt az emberi kéz alkotta monstrumokat láthatunk ahogy a fellegekbe törnek (az Ep. II nyitójelenete is szerintem nagyon hangulatos, ahogy a felhőtakaró alól éppen átnyúl egy egy épület csúcsa, ezáltal már itt egy kis bepillantást nyerhetünk Coruscant hatalmas méreteibe) a levegőben rengeteg hajó, szállító eszköz, rengeteg különböző lény, kultúra egy helyen és tényleg az az érzése az embernek, hogy ez a világ közepe. 

A Naboo ugyanakkor egy teljesen más világ, tényleg a békét, a haladást, az eleganciát, szépséget, esztétikát és a szimmetriát sugározza magából. Még a gunganek víz alatti világa is a maga nemében mesébe illően varázslatos kis helynek tűnik... persze kontrasztban ott vannak a tenger mélyében megbúvó szörnyek, amelyek azért a maguk primitív, ösztönvezérelt működésükben kissé belerondítanak ebbe a kifinomultságba, ami egyébként jellemzi az egész bolygót, de a Naboo egy tényleg varázslatos hely. A Coruscant baromi érdekes és izgalmas, nagyon jó lenne pár napra/hétre elveszni a nagyváros véget nem érő forgatagában, de hogyha valahol laknom kellene a messzi-messzi galaxis planétái közül, akkor gondolkodás nélkül a Naboot választanám. Persze az is hozzátartozik az összképhez, hogy ez a világ így önmagában az arculatával, az ideáljaival egy adott korszaknak a megtestesítője, ez a bolygó így ebben a formában nem nagyon illeszkedne a Birodalom, vagy az Első Rend korába, nem is nagyon kerül elő a további filmekben (egyébként arra Dzséjt is rámutatott, hogy később komoly veszélybe került a bolygó Palpatine halála után), de a Naboot jellemző szabadság és béke nem kaphatott igazán teret máshol, szóval ez a planéta egyértelműen számomra a Köztársaság és még az előzmény trilógiában nem is igazán látott régebbi (kevésbé korrupt) Köztársaság mintaképe... itt szívesen laknék, csak Jar-Jar ne legyen a szomszédom! :evil:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.