Ugrás a kommentre

Chapter 24: The Return


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

24. fejezet - The Return / A visszatérés

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Rick Famuyiwa

 

Helyszín: Mandalore, Adelphi, Nevarro

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Din Grogu

Bo-Katan Kryze - Katee Sackhoff

Fegyverkovács - Emily Swallow

Gideon moff - Giancarlo Esposito

Axe Woves - Simon Kassianides

Koska Reeves - Mercedes Varnado

Carson Teva - Paul Sun-Hyung Lee

Ragnar - Wesley Kimmel

IG-11 - Taika Waititi

IG-12 - Taika Waititi

Trapper Wolf - Dave Filoni

R5-D4

 

Történet

Djarin, Bo-Katan és a mandalore-i harcosok serege élet-halál harcot vívnak Gideon moff birodalmi erőivel, hogy visszafoglalhassák otthonukat.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 24: The Return

Hála az égnek egy remek epizóddal zárt az évad! Megnyugtatóan! 

A Kovács sem lett áruló és keretbe lett rakva pár dolog. 

Paz Vizsla fiának keresztelője is lement nyugiban, a Mitoszaurusz megmaradt mítosznak, de azért jó, hogy alámerültünk meglátogatni és Din Djarin is elfoglalta a parcellát ami Greef Karga ajánlott neki. 

Ja akkor kiderült, hogy Din Djarinnak a vezetékneve Din. A Vizslák, Wrenek, Kryze-ek után ez furcsa nekem. Grogu Djarin számomra logikusabb lenne, hisz nem mondhatjuk, hogy jó magyar/japán mintára épültek volna eddig a mandalori nevek. Maradjunk is Grogunál. Nagyon komoly szerepet kapott az epizódban. Ő lett a megmentő! Nem is egyszer. A pretoriánusokkal való harcának nem minden pillanata arany, amikor "stop motionnel" futott a csillárokon, az annnyira nem állt jól neki szerintem, de a lényegen nem változtat, igazi szerepet kapott és nélküle nem ment volna. Gyönyörű volt viszont ahol hármas összhangban léptek fel Gideon ellen. A végső mentése is epic volt.

R5 is kellemes perceket szerzett, megmutatta újra, hogy tudnak repülni az asztroszerek és a Mouse droidokkal is jópofán izgalmas volt a jelenete, nemmellesleg egy sugárpajzs folyosót kezelt, ami szintén nagyon ötletesen volt megkomponálva ahigy Din előrenyomult benne. A birodalom továbbra sem szeret a feneketlen lyukak köré korlátokat telepíteni, ennek kárát látták páran. :)

Gideon magánprojectje lezártnak tűnik. Nagyban nyomta, de pusztultak a klónjai és ő maga is. Nem hittem volna, hogy belefér az évadba, pláne a részbe. De Famuyiwa rámcáfolt. Minden elfért a részben. Sajnos még a sötétkard pusztulása is. Ó egyébként a légiharc volt még epic a kardozó Bo Katannal és a Kováccsal! 

Aztán a Grogu és Din egy hatalmas idillel búcsúzott, ilyen szép hangulata csak a Luke-os jelenetnek volt szintén Groguval. 

Szóval Din Djarin kb abba az állapotba került, mint amikor megismertük csak immáron a fiával  Din Groguval van és előttük az...

... Űr.. legvégső határ.. ennek végtelenjét járja a kis mandalori család, új köztársasági megbízásokat teljesítgetve, hogy olyan sorozatokban cameozgassanak, ahol még nem jártak azelőtt.. 

Várjuk! 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Azt hiszem nem hiába tartogattam azt a 10-est egészen mostanáig. Bár azt hiszem ezt az utolsó két része egy kalap alá kéne vennem és mindkettő 10-es.

Én letettem a hajam, leesett az állam és én magam is a székről. Ennyit számít a remek rendezés. Ez a két rész megmutatta, hogy kell ezt csinálni.

Engem megvettek a koreográfiákkal a harcokban. Amit Mandó leművelt, egyszerű zseni volt. És tényleg imádom h mindenre figyelnek az összes apróságra a harcoknál, amitől még élvezetesebb lett. Hogy nem tud átszúrni a páncélon, ezért megkeresi a réseket...imádtam. Ami külön tetszett, hogy még kérdeztem is magam, hogy oké, Moff jó harcos, de azért Mandó ellen legutóbb se volt esélye, és hát most már full beskar, és mechanikus megerősített páncélzata is volt, akár egy kib-szott terminátor. Erő nélkül is valódi fenyegetést nyújtott, simán legyőzte egyenként az emberkéket, de hát a CSALÁD!!! :D Egységben az erő.

Mindenesetre jól vettem ki legutóbb, hogy Moff egy erőhasználó, beskarba öltöztett sereget akart, csak azt nem gondoltam, hogy saját magáról. :D Megnéztem volna a foyltatásban, hogy ezek lettek volna az ellenfelek, de talán jobb így, csak sajnáltam, hogy ilyen gyorsan végzett velük Din.

A Praetorian őrök elleni harc is iszonyú kreatív volt, ahogy igazából az összes harc, és külön tetszett, hogy egyedül is remekül harcol mindenki, de együtt meg aztán olyan kombókat nyomnak, hogy csak néztem. :D

A mandók és a trooperek levegőben történő harca is...áhhhh....nem tudok már mit mondani. És ahogy a romboló becsapódott a bázisba, és az a tűz elpusztított mindent...majd látjuk, hogy Grogu védi őket, hát... ott bekönnyeztem.

Tökéletes zárást kapott, ahol kb az összes szál el lett varrva. Tényleg mint egy számítógépes játék, ahol a szereplővel mindig mész küldikre, közben megszerzed az állandó bázisod, én onnantól onnan indulsz újabb küldikre. :D imádtam.

És IG11 sztorija is körbeért, aminek örülök, hogy fölöslegesen dumáltam az első pár résznél, és tényleg kifutott a dolog valahova. :)

Bakker, annyi minden volt ebben is, hogy nehéz az összeset felsorolni, de a lényeg, hogy ha most lenne vége azt mondanám, okés ez így tökéletes.

 

 

...de azért folytassák!!!! :D

 

10/10

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Nagyon nem illik oda az a kalap, még jó, hogy nem mutatták sokat. Egyébként se örülnék ha nagyobb szerepet kapna ennél. 

Szerintem jó ált neki. Volt egy játékban hasonló is aki ilyen kalapot viselt.

NicoOkarr-Return.png

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na megérte kivárni az utolsó részeket, majdnem hibátlan még nekem is:D

Sejtettem, hogy Gideon magát klónoztatja, beteg. De remélem mostmár véglegesen kiszállt a játékból, idegesítő karakter volt számomra. 

Grogu nyomta a Jediskedést, kellett is a segítsége:D

 

A kémek akkor arra vonatkozott, hogy olyan, mint Elia Kane valószínűleg több is van az új köztársaságban. Vagy az árnyéktanácsra.

 

Kereken zárult a történet, kicsit túl idillien is azért. Elnéztem volna még a részt, rövidnek éreztem, mert tele volt pakolva tartalommal rendesen.

 

Azért kicsit az, hogy jetpackel kirepülünk az űrbe, mikor a Gauntlet majdnem szétesett a rázkódástól...az olyan, hogy most mivel tetszett a rész, jótékonyan eltekintek tőle.:D 

 

10/10 nálam is egyébként, epik csaták, zene, minden karakter odatette magát a harcban, és örülök, hogy (remélem örökre) Gideon szálát elvarrták.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Biztos, hogy az lesz, lényegében a Fegyverkovács is erre bíztatta meg Tevaval is ebben egyeztek meg.  Amúgyis láttuk, hogy nagyon jól tudnak csapatban dolgozni, kettőjük dinamikája nagyon ott volt a szeren. Mikor Bo is becsatlakozott meg aztán pláne. Szépen kiegészítik egymást. 

 

Gideonnal való harcnál, mikor a háttérben zuhant le a hajó, az nagyon baba volt :D 

 

Ahhoz képest, hogy az első évadban szó se lehetett letelepedésről, így a 3. végére csak megértük. Kapott egy kis birtokot, ahol nyugiban pihentetheti a lábát és nevelheti a fiát. Ennek egyedül a békák nem örülnek :D Lehetne egy tökéletes sorozat lezárás is, ha nem jönne a 4. évad. Most szerintem egy békésebb időszak jön nekik, amikor kalandozhatnak Groguval, de van egy sejtésem, hogy majd Ahsoka fogja visszarántani a Galaxis fordító ügyekbe.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én még azt is simán eltudom képzelni, hogy 4. évad, mint olyan nem létezik, hanem Favreau megírta a Rangers of the New Republic epizódjait, amiben Din és Grogu lesznek majd a főszereplők (meg persze mások is). Filoni is úgy nyilatkozott a Celebrationön, amikor egy interjú során megemlítették neki a következő évadot, hogy próbál óvatosan fogalmazni, hogy nehogy valamit kikotyogjon. Persze lehet csak belemagyarázom, de én simán kinézem belőlük. Ezt amúgy már a Book of Boba Fettel is eljátszották, ott a forgatókönyveken az szerepelt, hogy Mandalorian 3. évad. :D

 

 

Nem volt rossz finálé, sokkal inkább éreztem rajta azt, hogy sorozatzárásnak tűnik.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bevallom én egyedül csak azt sajnáltam hogy Moff Gideonnak annyi. Persze utáltam a karaktert, de ebből is látszik hogy jól volt megírva. Plusz a Thrawnnal kapcsolatos szarkavarást is megnéztem volna. De szépen kiírták ettől függetlenül. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ezzel itt nem leszek népszerű, meg valószínűleg jobban bejött volna ha nem olvasom előtte az egekbe magasztaló véleményeket. De ez nekem elképesztően sovány volt és kb. a legkiszámíthatóbb, legtisztább végkifejlet, amit el tudok képzelni. Látványos volt meg minden, de ezzel szemben minden szálat elvarrtak a lehető legkézenfekvőbb válasszal, az Ahsoka sorozat meg zéró felvezetést kapott.

 

Az 1-2. évad fináléjától ez messze elmaradt nálam sajnos :(

  • Szomorú 2
  • Meglepő 2
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

57 perccel korábban, Donát írta:

Bevallom én egyedül csak azt sajnáltam hogy Moff Gideonnak annyi. Persze utáltam a karaktert, de ebből is látszik hogy jól volt megírva. Plusz a Thrawnnal kapcsolatos szarkavarást is megnéztem volna. De szépen kiírták ettől függetlenül. 

Lehet nem is az igazi Gideon halt meg hanem egy klónja.

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az előző rész nekem annyira nem jött be, ezután viszont helyreállt a lelki békém és az egyensúly, ahogy a Din családban, bár ott el sem veszett a legnagyobb sz.. ban sem. 

Nekem kifejezetten megnyugtató, hogy ilyen simán és egyszerűen lett megoldva, nem agyonbonyolítva. Olyan japánosan. 

Kezdtem attól tartani, hogy analízis paralizist kapok, ha tovább olvasgatok elméleteket a kovácsnéról, a moffról és DM-ről. Azért Gideon sisakja tényleg elég Maulos volt :whistle:

Din Dj. és  Grogu hangsúlyos szerepet kapott, újra előtérbe kerülve, helyreállítva a korábbi status quo-t egy más keretben. 

 Az OT-s elemek vegyítése az ST-s PT-s vizuállal kicsit zsibvásáros hatást keltett bennem, mint egy kínai piac. :hehe:

Elég nehezen kapták le Gideont, túl op volt. Részemről nem szeretném többet látni és nincs is szükség rá.

A sötétkard tönkretétele új lap, mint a Trónok harcában a vastrón felégetése. Jó húzás, hogy a kardnak agyő, sok volt a kavarás körülötte. Pont. 

Ezen a részen nem fogunk annyit csámcsogni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát ez tényleg elment volna a sorozat lezárásának is. Djarin és Grogu otthont és munkát találtak az új Köztársaságnál. Mandalore-t visszafoglalta a népe, mi több, kiderült, hogy az élet itt is utat tör magának, nem csak a Jurassic Parkban, és, ha végre meg tudnak lenni egymás mellett, akkor akár szó szerint újra felvirágoztathatják a bolygót. Ami ráférne. A büdös életbe nem láttam annyi zöldet a Mandalore-on, mint itt abban a kis barlangban. És végre Gideon moff is elenyészett a tűzben. Talán csak Bo-Katan és Din közös gyerekvállalása maradt ki, de hagyni kell valamit a negyedik évadra is. :D 

 

Az akció állati jó volt, főleg a légiharc a mandik és a dartk trooperek között. De a fénykardpárbaj-szerűség Gideon és Kryze, valamint a praetorianus testőrség, Grogu és Djarin között szintén f*sza volt. Ami tetszett, hogy Gideon elektrobotja Grievous tábornok Magna őreinek a fegyveréből származott, míg az erőtérnél strázsáló katonák már az Első Rendnél rendszeresített tömegoszlató elektrobotot és pajzsot használta. Apróságok, de ezek mind-mind az Első Rend felé mutatnak. Amúgy a praetorianusok baromi jól harmonizáltak elit tesóikkal az ep8-ban, jól láthatóan ugyanolyan páncéluk van, mint Rey és Kylo ellenlábasainak, hiszen csak nagyon nehezen lehetett lepuffantani őket.

Érdekes ez, mert az ep7-8 idején még olyan fura volt, hogy az Első Rend fegyvereket és védelmet ad a fénykardok ellen, mondván, bármikor belefuthatnak Jedibe, közben az egész trilógiában van átlagosan egy Jedi. De most a sorozatok azért szépen alapot adnak ehhez, hiszen Luke-on túl már ott van Ahsoka, fénykarddal hadonászott Djarin és Kryze is, és ki tudja, még ki ránt kardot. Mármint Sabine-on, Hatin, Skollon és talán Ezrán kívül.

 

Vicces, hogy Kryze megint elvesztette a sötétkardot. Kíváncsi vagyok, így vezér lehet-e, bár szerintem bőven bizonyított ezen a téren. És hát a sötétkard előtt is volt vezetője Mandalore-nak. Ja, és nem volt áruló. :lol: Sőt, Axe majdnem hősi halált halt. Azért jó kis háti rakétája van, hogy fel lehetett vele repülni az űrbe. Aztán meg a Birodalom fejére pottyantott egy cirkálót. Tökösnek tökös, az már igaz.

 

Gideon meg mekkora tróger már? Minek ennek Erőhasználó klón sereg? Hát akkor az egója, hogy ha ütőnek használná, baseballozhatna a Csillagpusztítóval. Mennyire kell önteltnek lenni ahhoz, hogy saját magad fejlesztett klónjaidat akart hadseregnek használni? Nem volt százas a csávó. És már azt hittem, megsiratja a klónjai halálát. De akkor ezek szerint Pershingnek sikerült megoldania, hogy Erőhasználóvá tegyen olyan klónt, aminek a mintaegyede nem volt az. Ezek után jobb is, hogy Kane megzápította az agyát. Jobb, ha ez a tudás örökre elvész. Arról nem is beszélve, mit tett volna Sidious, ha a fülébe jut, miféle pecsenyét sütöget magának Gideon bácsi, önmaga bálványa.

 

Az egyetlen, amit hiányoltam a részből, hogy nem volt átvezetés az Ahsokába. Valami olyan, mint a második évadban, ami átkötött a The Book of Boba Fett-be, illetve annak a sorozatnak a végén meg megvolt az átkötés a The Mandalorian negyedik évadába. De ezt leszámítva nagyszerű zárása volt az évadnak. :clap:

 

Ez meg egy tök jó családi fotó:

qLug2Wp.png

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Han Solo az Adelphi bázison?

 

gP6lfDj.jpg

Ha csak nem álcázta magát mon calának, akkor aligha. :) 

 

7 órával ezelőtt, RoCSeV írta:

Szerintem jó ált neki. Volt egy játékban hasonló is aki ilyen kalapot viselt.

Meg valami fejvadász is volt, aki ilyesféle tökfödőben járt.

65CXCOF.png

De függetlenül attól, hogy az ilyen "cowboy kalapok" a Star Wars világában sem idegenek, nekem sem tetszik annyira, hogy Filoni ott van, mert Dave Filonit látom, nem pedig a karakterét. Szép dolog a cameo, de nem kell túltolni.

 

Ja, és tök jó, hogy IG-11 sztorija is körbeért. Ahhoz képest, mennyire fölösleges szálnak tűnt az első részben, szép ívet kapott.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tipikusan az a rész, amiről olyan sokat nem lehet agyalni és ezáltal írni. Nekem tetszett, hogy nem volt semmiféle csavar, nemhogy a Fegyverkovács, de még Woves sem volt áruló. És ez így jó. Innentől pedig egy masszív mandalori balladai hőskölteményt kapunk, amelyet minden bizonnyal még jó néhány évszázaddal később is meg fognak énekelni Mandalore fiai és leányai. 

 

Egészen lenyűgöző, hogy látványban 2019-hez képest hova jutott a sorozat. Az akciójelenetek egy az egyben mozifilmes minőséget hoztak, amikor a levegőben egymásnak feszülnek a mandaloriak a beskaros dark trooper-ekkel, az valami gigantikus látványorgia volt, nem különben, ahogy a zuhanó könnyűcirkáló végül elérte a birodalmi bázist. 

 

Nagyon tetszett a Sötétkard pusztulásának üzenete: az végsősoron csak egy tárgy és Bo-Katan nem azért lesz kiváló és alkalmas vezető, mert valami ősi mendemonda miatt jogosan birtokolja a fegyvert. A saját teljesítményével, jellemével és érdemeivel nyeri el népének tiszteletét és hűségét. Végre "Din" Grogu sem csak egy cukiságfaktor biodíszlet volt, ennyire még soha nem számíthattak egymásra Djarinnal, ahogy most ők ketten oly remekül együttműködtek. Jut eszembe, eddig azt hittem, a Din a keresztnév, de akkor itt másról, talán egy klánnévről van szó. 

 

Egészen döbbenetes, hogy Gideon mit meg nem merészelt magának. Már-már az új Palpatine akart lenni, és tényleg csak az Erő hiányzott hozzá. Nagyon kíváncsi lennék az ő eredettörténetére, hogy mikor volt az a pillanat, amikor kiemelkedett becsvágyában és gátlástalanságában a többi ISB-s tiszt közül. Elégtétellel néztem végig a halálát, bár sokkal nagyobb szenvedést érdemelt volna. A legvége meg kellően kielégítő. Akár sorozatzárásnak is felfogható a dolog. Nevarro ügye jó úton halad, IG-11 ismét ereje teljében, Din és Grogu boldogak, előbbi alkalmi munkákat vállal az ÚK-nak. Igazából, akinek elege van már a sorozatból, az most megnyugtató módon ki fog szállni. De mi, többiek, tudjuk, hogy itt még fantasztikus kalandok és fordulatok fognak ránk várni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kiváló rész volt szinte nem is tudom hol kezdjem szóval lehet összevissza írok majd ahogy épp eszembe jut de azért megpróbálok sorba menni. Először a csaták mindegyike mozi szintű volt kicsit sajnálom hogy a birodalmi vadászok és a mandalóri flotta közt nem volt nagyobb összecsapás de az évadban már így is volt pár látványos űrcsata szóval nem bánkódom főleg, hogy most kaptunk egy nagyszabású "szárazföldi" csatát amivel engem bármikor megvehetnek kilóra azokat mindig jobban szerettem a Star Warsban. A praetorian őrök még mindig halálosak imádom őket és a harcmodorukat, az Utolsó Jedikben is feltűnt, hogy nem szeretnek egyedül harcolni hanem az egymást támogató csapatharcra vannak kiképezve és ilyen kombókban támadnak több kis támadással az ellenséget meg bekerítik mint egy farkas falka a prédát. Imádom őket. Mondjuk magamban felnevettem, hogy ebben a részben már megint ládák mögül a nagy ködből másznak elő mintha egész nap ott várnának hátha valaki arra megy:lol:.

Din és Grogu végre újra reflektor fényben és együtt küzdött apa és fia vált válnak vetve. A bejutások a parancsnoki/klónozó szobába jól volt koreografálva bár furcsa megoldásnak tartom hogy ezeket az egyik oldalon sugárpajzs és őrök védik a másikon meg a hangárból bárki besétálhat az árnyéktanács termébe. Meg ha már itt tartunk R5 hogy került a bolygóra mert őt nem láttam lejönni az előző részben bár a mouse droidok hatalmasok voltak:).

Gideont elérte a vég erre azért nem számítottam. Arrogáns, egoista alak volt de ez tette őt számomra élvezetes gonosszá és már az előző részben felmerült bennem hogy ki lehet alkalmas donor ehhez klón programhoz de hogy ez az alak saját magát klónozta hát az mindent elmond róla és a tévképzeteiről. Kicsit bosszantó hogy már megint csak az utolsó két részben szerepelt, kaphatott volna több játékidőt az évad elején vagy több alapozást a nagy terve de ez inkább az évad hibája.

A klónokkal kapcsolatban megjegyzem hogy egyes hírportálok kritikái úgy kezelte őket hogy már tökéletek voltak és képesek használni az erőt de Giedon maga mondja hogy még nincsenek készen. Bár valószínüleg még elég messze volt a sikertől de mivel a klónok róla készültek így lehet hogy egy álomvilágban élt velük kapcsolatban hogyha azok róla készültek akkor már eleve tökéletesek. Nem állna távol ez a felfogás a karaktertől.

És akkor a lezárás. Mandalore visszafoglalva kezdődhet az újjáépítés (bár szokatlan de jó volt látni a növényzetet ahogy a bolygó kezd meggyógyulni) , Grogut Din örökbe fogadta hivatalosan és innentől a köztársaságnak segítenek fű alatt a megmaradt birodalmi hadurak ellen. Az utolsó képsor azzal a kis házikóval szerintem tökéletes volt, egyetértek az előttem hozzászólókkal akár ez egy sorozat zárás is lehetett volna. Egyfajta megérdemelt jutalma volt ez hőseinknek ez a kis birtok.

A hibái ellenére az összes évadzáró közül ez tetszett a legjobban. Az előző évadok záró részei is jók voltak, de azoknak más volt a szerepük mint ennek mert míg az első két évad zárásai azt a célt szolgálák hogy bizonyos szálakat elvarrjanak amíg másokat tovább visznek vagy felvezetnek addig itt tényleg a lezárás volt a cél. Persze lehetett volna stáblistás jelenet az árnyék tanáccsal ahogy megvitatják Gideon halálát és annak hatását meg valami baljós fenyegetés hogy ezért megfizetnek hőseink esetleg még Thrawn is felbukkan de ezzel sérült volna a sorozat keretszerkezete jobb is hogy nem volt (még akkor is ha tudom iszonyatosan élveztem volna).

Din fejvadász volt és most igazából megint az. A kör bezárult. Ott vagyunk ahonnan indultunk és mégsem. Annyi minden történt ahogy ezen a körön végig értünk. Mert ahogy a nézők élményekkel és egy remek történettel úgy Mando is gazdagodott az út során.

Filoniék azt mondták ez a rész egyfajta lezárása a Mandonak és a Bobanak amivel két dologra jutottam.

1. Kvázi elismerik hogy Boba sorozata az a Mandalóri 2.5 évada.

2. Ez volt az utolsó fejezet ebből a történetből. é miért? A Boba és az eddigi Mandalóri évadok csak az első nagyobb történet volt, hívjuk ezt úgy Book 1.

Most kezdetét veheti Book 2 és az új konfliktus aminek a kezdete szerintem a következőképp fog kinézni:

Mando szép csendben járja a galaxist és vadászik a birodalmi hadurakra akik mivel egyre fogyatkoznak pánikba esnek. Segítséget kérnek Thrawntól aki veszélyesebb mint bárki akivel Mandóék valaha küzdöttek. De nincs egyedül mert barátai segítségével (Nevaro népe, Új mandalore, Teva századosék, Bobáék) felveszi harcot és útnak indul hogy megküzdjön a gonosszal. Ekkor kocsit bosszús lesz mert ráébred hogy sikerült már megint egy egész galaxist meghatározó történet közepébe csöppennie.

De nocsak mi ez? Útközben belefut valakibe. Egy togruta jedibe és társaiba.

Én kiegyeznék egy ilyen 4. évaddal.:D

 

Ez most technikai kérdés de hogy kell Spoiler mögé tenni szöveget mert nem tudom hogy kell vagy hogy hol találok ehhez leírást. Ha valaki eltudná mondani azt megköszönném.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na végül annyi mindent írtam hogy a sötét kardot elfelejtettem.

Szerintetek mi lesz vele most. Lezárják a történetét mondván segítette a nép egyesítését ezzel betöltve a szerepét vagy újjá építik. Ha megjavítják hogy fog kinézni. Ahogy eddig vagy ahogy minden más fénykard

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Dover írta:

Na végül annyi mindent írtam hogy a sötét kardot elfelejtettem.

Szerintetek mi lesz vele most. Lezárják a történetét mondván segítette a nép egyesítését ezzel betöltve a szerepét vagy újjá építik. Ha megjavítják hogy fog kinézni. Ahogy eddig vagy ahogy minden más fénykard

Lehet Din Grogu fog új kardot készíteni. ;)

 

 A pretorianokon én nem tudtam nevetni, inkább zavart ez a semmiből előbukkanás, részben ezért sem tetszett az előző rész és Gideon miatt sem. Nekem Gidi az az idegesítő alak, akitől jobb hamar megszabadulni. Ezért is örülök, hogy most ez meg is történt. Jee. :)

 

Nekem is ez az évadzárás tetszett a legjobban, olyan harmónia érzést hagy maga után. A várt nem várt csavar cseppet sem hiányzott. S mi tudjuk azért, hogy ez egy pillanatnyi idill a végén, mert vélhetően durvább dolgok várnak Dinékre, nemhogy nyugisabb világ, mint amire számít Din ezzel a szürke megbízásos jogviszonnyal az ÚK-val.

 

Ha lett volna a végén feszültségkeltés, ami amúgy is ott van, mert tudjuk merre tart a világ, nekem az egyensúlytalan lett volna.

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem nem is baj a Sötétkard megsemmisülése olyan szempontból, hogy így legalább rájönnek végre, hogy nem szükséges annak a megléte ahhoz, hogy valaki egyesíteni tudja a mandalóriakat és mint vezető kiemelkedjen közülük. Ez Bo példáján keresztül nagyon szépen be is lett mutatva. Plusz egyel kevesebb dolog amin összekaphatnak, bár gyanítom találnának helyette rögtön 20 másikat :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Így hogy aludtam rá egyet, már nem látom olyan borúsan a dolgokat, mint tegnap, de azért sok dolog van ami zavar. Jópár dolog van, ahol nevetségesen egyszerű és gyors megoldást választott az író, és ezt az epizód rövidségének tudom csak betudni. A rövidséget pedig annak, hogy a látvány tényleg fenomenális volt, de kicsit azt érzem, emiatt költségcsökkentésre volt szükség és rövidre kellett fogni a dolgokat.

 

Előző részben Dint elfogják, hogy feszültséget és aggodalmat teremtsenek, erre itt 3 perc után kiszabadul... Ezt túl egyszerűnek éreztem, de hát ilyen rövid játékidővel tényleg nem nagyon lehet jobban kibontani a dolgokat. Az is fura, hogy Grogu hirtelen ott volt mellette, holott az előző rész végén még a többi Mandival menekült.

 

A klónos szálat is nagyon gyorsan rövidre zárták, pedig abban is lehetett volna még potenciál. És igazából én picit reménykedek abban, hogy előveszik még ezt. Simán lehet, Gideon valamelyik klónja életben maradt és előkerül innen a romok alól.

 

És hát hiányoltam az átköltést az Ahsokába is.

 

Kicsit úgy érzem magam, mint Gideon, akit hitegetnek Thrawn visszatérésével, és közben még mindig sehol nincs, vagy hogy a klónokat megölték, mielőtt bármit csináltak volna :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

A klónos szálat is nagyon gyorsan rövidre zárták, pedig abban is lehetett volna még potenciál. És igazából én picit reménykedek abban, hogy előveszik még ezt. Simán lehet, Gideon valamelyik klónja életben maradt és előkerül innen a romok alól.

A magam részéről: adja az ég hogy ne igy legyen. Az epizód legnagyobb erénye szerintem hogy le mer zárni nagyobb sztorikat.

Gideont innen felejtsük el. Jöhet Thrawn. Gideon klón sztorija annyit hozzátett a nagy egészhez hogy kiderült hogy az Erőképesség beültethető a klónokba. Gondolom a Bad batch harmadik évadában fogják kifejleszteni ezt a technológiát.

 

Én nagyon nem örülnék egyébként ha állandóan minden film meg sorozat-évad rendre belebegtetné a soron következő fenyegetést. 

Az állando teaselések mellett nagyon kell a Star Warsnak hogy le tudjon zárni sztorikat.

Imádtam a záróképet az otthonára talált Mandoval. Még akkor is ha sejtjük hogy ez a nyugalom véget fog érni. Ha állandó harcban, konfliktusban vannak a szereplök akkor mi értelme az egésznek? Mando most egy olyan életre talált amiért késöbb érdemes lesz harcolni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.