Donát Hozzászólás ideje: 2020. December 7. Hozzászólás ideje: 2020. December 7. 1 perccel korábban, Wilde írta: Vannak mondatok, amelyek 20 év távlatából is úgy ugranak be, mint mikor gyerekként találkoztam vele először és még anyukám olvasta fel, de ilyen szófordulatok nem épültek be annyira, inkább érzések, egy-egy karakterhez köthető stílus (pl. Percy fontoskodása - mikor az üstök fenékvastagságáról írt valami jelentést és megkérdezték tőle, hogy "Hogy vannak a vékony fenekű üstök? - Rosszul!"... szóval ilyesmik). Egyébként aki sokat olvasta eredetiben, mennyire tűnnek ezek a szófordulatok, mondások Rowling stílusának, vagy egy-egy szófordulat mennyire a fordítás szüleménye? Nekem csak a 6. és a 7. van meg angolul, de jó kérdés. Most nincs nálam, de egyszer majd összevetem. Tóth Tamás Boldizsár kitett magáért, az tuti. Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2021. Január 25. Hozzászólás ideje: 2021. Január 25. (szerkesztve) A HP univerzumában játszódó élőszereplős sorozat az HBO Max-on? Jöhet! Remélem lesz is belőle valami.https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/harry-potter-live-action-tv-series-in-early-development-at-hbo-max-exclusive Szerkesztve: 2021. Január 25. - RacerX 1 3 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2021. Június 11. Hozzászólás ideje: 2021. Június 11. Sziasztok HP fanok, LEGO fanok! Arról van szó, hogy a most megjelent HP szettek tartalmaznak 2x2-es ún. wizard card csempéket, lila lapos négyzetek híres varázslók portréjaival. Random dobálják a szettekbe és hát az van, hogy annyira random, hogy máris van egy cserém, az 5 csempéből kettő egyforma volt.. 16 klf. fajta van. Gyűjti más is? Van cserétek? Én Bertie Bott-ot alias Bagoly Berti-t ajánlom cserére és hát sok mindenki szóba jöhet amit elfogadnék érte! Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. Szeptember 22. Hozzászólás ideje: 2021. Szeptember 22. 2022. április 15-én érkezik a Legendás Állatok 3. része. 1 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. Október 7. Hozzászólás ideje: 2021. Október 7. 15 órával ezelőtt, reaper írta: Nemrég a munkahelyemen meghívott vendég volt Tóth Tamás Boldizsár, aki főleg a Harry Potter regények fordításáról beszélt, de sok más érdekesség mellett szóba került, hogy a SW előzménytrilógia filmes, és TCW tévés fordítása is az ő munkája volt. Elárulta az is, hogy az utóbbi időben újra fordít sorozatokat, és pont a TCW legújabb évadát említette meg, hogy nyáron azon dolgozott... szóval valószínűleg ha indul a Disney+, a hetedik évad is honosítva lesz várható . 49:30-tól beszél erről: Köszi, hogy megosztottad! 19:37-nél beszél arról, hogy az 5. könyvtől kezdve a Warner a kiadón keresztül megpróbálta megakadályozni, hogy lefordíthassa a neveket és konzisztens maradhasson az első négy könyvvel, csak ezt a kiadó nem mondta meg neki. Az lett volna a szégyenek netovábbja, ha hirtelen McGalagonyból McGonagall, a Roxfortból Hogwarts stb. lett volna... 1 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Újra összeáll a Harry Potter eredeti stábja? Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Jaj, azt az elátkozott gyermeket pedig jobb lenne elfelejteni. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. A Harry Potternek az lenne a legjobb, ha az SW-hez hasonlóan kiadnák külsős íróknak, hogy csináljanak egy Expanded Universe-t. Rengeteg érdekes karakter van, akik nem kaptak elég időt a kibontakozáshoz. Elég megnézni, hogy milyen mennyiségű fanfiction íródott az elmúlt 20 évben. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Szerintem az sem lenne rossz, ha újra feldolgoznák a hét könyvet egy tévésorozat formájában, és arra alapozva építenének ki egy ilyen Star Wars/Star Trek/MCU Harry Potter univerzumot. A filmekre én azért nem alapoznék már, mert az eredeti nyolcas is eléggé ingadozó minőségű és hézagos, ráadásul nincs egységes világa. Szereplők cserélődtek le, a Roxfort vagy háromszor átalakult, stb. Egy tévésorozatban lenne idő mindenre, ami a könyvben van, az egy év/egy könyv felállás is biztosítana egy huzamosabb futamidőt, és a világot is elég jól fel lehetne építeni újra úgy, hogy aztán azt lehessen bővíteni. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Igen, egy sorozatban már én is elgondolkodtam. Bőven lenne így adaptálni a könyveket és akkor még plusz történeteket is bele lehetne tenni, amely kiegészítené a történetet. De az univerzum eléggé terjedelmes, akár több mindenből is tudnak válogatni. Milyen volt a 4 alapító? Mardekár Malazár története roppantúl érdekes lehet. Ha jól emlékszem, maga Merlin is kánonnak számít a HP univerzumban, mitöbb a Mardekárban tanult - talán Malazár alatt. A Halál ereklyéinek mélyebb történelme, Voldemort felemelkedése és bukása, mi történt a csata után, stb. Amúgy bár nem hivatalos, de a neten létezik egy 5 részes "folytatás"sorozat, amely Harry elsőszülött fiáról, James Potterről szól. Szerencsére magyarul is elérhető.(https://jamespottersorozat.wordpress.com/) "Nem hivatalos" folytatásként szerintem működik, igaz, még az utolsó részt nem olvastam és jelenleg kezdtem el újra olvasni az egészet. Közelről sem tökéletes darabok, de szerintem érdekesen meséli tovább Rowling heptológiáját. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Hozzászólás ideje: 2021. November 5. Emlékszem, a Merengőn anno én is írtam egy-két HP fanfictiont. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. November 6. Hozzászólás ideje: 2021. November 6. 10 órával ezelőtt, Nute Gunray írta: Emlékszem, a Merengőn anno én is írtam egy-két HP fanfictiont. Nekem meg saját rajongó táborom volt. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Hozzászólás ideje: 2021. December 6. 2022.01.01 1 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Hozzászólás ideje: 2021. December 6. 40 perccel korábban, Bence1997 írta: 2022.01.01 Rowling nélkül nem tudom komolyan venni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Ez mi is lesz tulajdonképpen? Folytatás? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Hozzászólás ideje: 2021. December 6. 21 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ez mi is lesz tulajdonképpen? Folytatás? Szerintem olyan lesz mint a Jóbarátok reunion. Nosztalgia, beszélgetés, visszaemlékezős "show". Biztos felidézik mely jeleneteket tolta le Daniel Radcliffe részegen. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Hozzászólás ideje: 2021. December 6. És a végén bejelenthetik a folytatást. 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Hozzászólás ideje: 2021. December 6. On 11/5/2021 at 11:51 PM , Nute Gunray said: Emlékszem, a Merengőn anno én is írtam egy-két HP fanfictiont. Mi volt a Merengő? Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Hozzászólás ideje: 2021. December 6. Még akár jól is sikerülhet. Kíváncsian várom, mi lesz ez. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2021. December 10. Hozzászólás ideje: 2021. December 10. Hétfőn jön az előzetes. 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Azért kíváncsi vagyok, lesz-e arra filmbeli magyarázat, hogy Grindelwald miért néz ki megint máshogy. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Szerintem ezzel nem fognak foglalkozni. Másik színész játssza, a többi a néző fantáziájára van bízva. Dumbledore-nál is volt változás, igaz, ott haláleset miatt muszájból, de ez olyan nagy törést nem jelentett. Amúgy Mads Mikkelsen biztosan jó lesz a szerepben, bár Depp leváltását sajnálom. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Hozzászólás ideje: 2021. December 13. 28 perccel korábban, Dzséjt írta: Azért kíváncsi vagyok, lesz-e arra filmbeli magyarázat, hogy Grindelwald miért néz ki megint máshogy. Szerintem alakváltó. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Hozzászólás ideje: 2021. December 13. 24 perccel korábban, Pildi írta: Szerintem ezzel nem fognak foglalkozni. Másik színész játssza, a többi a néző fantáziájára van bízva. Dumbledore-nál is volt változás, igaz, ott haláleset miatt muszájból, de ez olyan nagy törést nem jelentett. Amúgy Mads Mikkelsen biztosan jó lesz a szerepben, bár Depp leváltását sajnálom. Nekem jobban tetszene egy kiszólás Dumbledore-tól, hogy "Látom visszatértél az valódi kinézetedhez." 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Hozzászólás ideje: 2021. December 13. 1 órával korábban, Whill írta: Szerintem alakváltó. Ez azért már leesett. De mi oka van állandóan más arccal megjelenni? Attól, hogy valaki alakváltó, még nem kell non-stop alakot váltania. Erre azért adhatnának magyarázatot, akár azt is, amit @Donát írt, ami nekem is tetszene. Pláne fontos lenne egy olyan karakternél, akinél az első két részben fontos is volt, hogy miért vált alakot. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Hozzászólás ideje: 2021. December 13. 4 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Ez azért már leesett. De mi oka van állandóan más arccal megjelenni? Attól, hogy valaki alakváltó, még nem kell non-stop alakot váltania. Erre azért adhatnának magyarázatot, akár azt is, amit @Donát írt, ami nekem is tetszene. Pláne fontos lenne egy olyan karakternél, akinél az első két részben fontos is volt, hogy miért vált alakot. Ugye itt annyi bukta van, hogy az első részben Gőte nyomott rá egy Revelio varázslatot itt: és az a Johnny Deppes alakig csupaszította le őt. Szóval vagy az lesz, hogy azzal magyarázzák, hogy Grindelwald akkora varázsló, hogy még a felfedő bűbájt is tudja manipulálni, vagy pedig a mostani alakja nem egy régebbi, hanem egy újabb alakja lesz esetleg, amit valamilyen megfontolásból felvett az eggyel régebbi helyett. Csak ugye itt meg az sántít, hogy az egész világ a deppes alakjában ismerte eddig, egy másik alakot bemarketingezni azért nem olyan egyszerű. Válasz
ati Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Talán inkább Colin Farrelt kellett volna visszahozni, aki az első filmben játszotta. Vagy eleve ki se kellett volna rúgni Johnny Deppet. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2021. December 13. Hozzászólás ideje: 2021. December 13. 3 órával ezelőtt, Whill írta: Szerintem alakváltó. Jaj, erre már nem is emlékeztem. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.