Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Sokat szoktuk emlegetni a kedvenc jelenteket, így szerintem beszélni is érdemes róluk. Nehezebb a dolgunk ha egy konkrét képsort kell csak megjelölni. Most épp ez lenne a feladat! Írjátok az EPV számotokra lekedevsebb jelentéről, ha lehet, egy kis indoklással megfűszerezve. Miért az tetszik a legjobban a filmben? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Három jelenet van, ami elé mindenképpen látnom kell, ha megnézem, az alatt hozzámszólni tilos. Hothi csata kezdete, aszteroida üldözés és Palpatine felbukkanása. Régebben leginkább az aszteroidaüldözésre szavaztam volna, de a 2004-es DVD-ben nagyon megragadott a két Sith eszmecseréje. Van benne valami hátborzongató, hogy az ep4-ben, ahol csak emlegetik az Uralkodót, most újra beleszól a történtekbe, újra csak hologramként (mint az ep1-ben), ráadásul az új szöveg is fókuszáltabbá teszi a jelenetet. Nem beszélve arról, hogy Ian McDiarmid remekül játsza az Uralkodót újfent. Szóval nálam lekörözte a beszélgetés a Falcon üldözését. Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. ööö...hát nincs kedvencem annyira. Talán mikor megérkeznek Felhővárosba. Na meg persze az aláírásom... Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Darth Vader vs Luke Skywalker. Föleg az eleje, amikor a fagyasztónál kóstolgatják egymást. Válasz
orki Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Darth Vader vs Luke Skywalker. Föleg az eleje, amikor a fagyasztónál kóstolgatják egymást. Nekem is. Válasz
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. A párbaj. Amúgy kiskoromban nagyon nem csíptem a filmet a komorsága miatt. De az tény, hogy a legjobb párbaj ebben van. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Amikor Yoda játssza a hülyét Luke előtt. Az annyira aranyos. "Enyém... enyém! Különben nem segítek!" és ennek az egész jelenetnek végigvonulása ("Leves. Én főztem!") Válasz
Szafina Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. (szerkesztve) Azt részt szeretem, amikor Leiáék visszamennek Luke-ért, majd kiderül, hogy nem működik a hiperhajtómű, de végül Artoo megjavítja. Amikor először láttam, kárörvendően felnevettem, mikor eltűnt a Falcon, és Vader csak bámult ki az ablakon, mögötte meg ott állt berezelve Piett admirális Az egész menekülés annyira izgalmas, feszült, ráadásul közben jót nevetek a két kis droidon is. Szerkesztve: 2008. Május 10. - Szafina Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. A vége, mikor Lando indul és Luke-ék néznek ki az ablakon Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. Hozzászólás ideje: 2008. Május 10. (szerkesztve) az "Én vagyok az apád." jelenet Szerkesztve: 2017. Június 16. - Rog Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2008. Május 11. Hozzászólás ideje: 2008. Május 11. Ez nálam is benne van a legjobbak között az ep5-ben, de ennél a filmnél tudtam választani több jelenet közül Főleg, mert nincs különösebben kedvencem ebben a részben, csak olyanok, amik tetszenek, ellenben a többi résznél van. Válasz
kudar Hozzászólás ideje: 2008. Május 11. Hozzászólás ideje: 2008. Május 11. Amikor Vader és Luke először néznek szembe egymással. Luke fénykardja csak úgy előugrik az aktiváláskor, Vaderé meg csak szépen, lomhán jön elő. Nagyon nagy jelenet. Válasz
SimonZ Hozzászólás ideje: 2008. Május 11. Hozzászólás ideje: 2008. Május 11. (szerkesztve) Krande, orki és kudar után én is a felhővárosi párbaj elejére szavazok. Ha a filmek készítési sorrendjét nézem (ahogy moziban láttam), itt csap össze először a hős a megtestesült gonosszal. Elképesztő. Emlékszem, szinte nyelni sem bírtam ennél a jelenetnél. (Bár a kedvenc mondatom nem itt hangzik el, hanem korábban, Yoda szájából: Ragyogó lények vagyunk...) Szerkesztve: 2008. Május 11. - SimonZ Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2008. Május 11. Hozzászólás ideje: 2008. Május 11. Ez volt számomra a második legnehezebb eldöntendő kérdés az Ep3 után. Ez a film olyan sokáig volt kedvenc, hogy egyformán imádtam minden pillanatát, onnantól, hogy elkezdődött, egészen a záróképkockáig. Igazából nincs benne kedvenc jelenet most sem, csak kényszerűségből jelölök meg egyet, és a kiválasztási szempont az, hogy melyik gyakorolta rám a legnagyobb hatást a TESB első megnézésekor. Ez egyértelműen a Luke vs. Vader párbaj, és annak is a második fele, a sokat emlegetett "Én vagyok az apád!"-dal. Az ok egyszerű: én ezt filmet a premier napján láttam anno, és tényleg úgy ültem be a moziba, hogy semmi ilyesmiről nem tudtam. Gondolom, nem nehéz elképzelni, mit éreztem, amikor ez a mondat elhangzott... Nem is hittem el igazán, reménykedtem benne, hogy ez csak Vader trükkje Luke ellenállásának megrendítéséhez. De persze aztán ahogy egyre többször láttam ezt a filmet moziban, az, hogy Luke elhitte, engem is meggyőzött arról (szinte akaratom ellenére), hogy tényleg ez lehet az igazság, aminek bizonyságáról Luke hite mellett leginkább az győzött meg, hogy létrejött a mentális kapocs kettőjük között, amit nem tudtam mással magyarázni. De azért egészen a Jedi visszatér bemutatójáig reménykedtem benne, hogy kiderül majd, mégsem igaz... (hozzáteszem, ma már úgy gondolom, nagy kár lett volna, ha tényleg nem lett volna igaz... ) 1 Válasz
Lada Hozzászólás ideje: 2008. Május 13. Hozzászólás ideje: 2008. Május 13. Az Uralkodó megjelenése nagyon erős jelenet, de a párbaj a film csúcspontja. Főleg amikor Vader rövidre akarja zárni a meccset és nekiesik Luke-nak, majd a kézlevágás után szamurájosan tartja a kardot. Válasz
lokatelli Hozzászólás ideje: 2008. Május 13. Hozzászólás ideje: 2008. Május 13. Az aszteroidás üldözés. Talán nem csak a Birodalom legjobb jelenete, de trükktechnikailag is leg. Ha az ember megnézi ma, nem tudja elképzelni, hogy majd 30 éve készült. Bármikor odaérek egyszerűen elfog a kételkedés, hogy ezt nem lehetett makettekkel krumplikkal megcsinálni. Jelenet tökéletes. Zene, vágás, ritmus és a történet szempontjából óriási. Akkor ne felejtsük el a dumát közben, azokat a hihetetlen mondatokat, amik annyira spontánul hatnak, hogy sosem jutna eszembe, hogy ez egy előre megírt szöveg. Han két benyögése Csernák hangján eksztázis: Mellőzd a számokat! Azt mondta szeretné látni, hogy egyszer tévedek. Hát most nézze! Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2008. Május 13. Hozzászólás ideje: 2008. Május 13. Bármikor odaérek egyszerűen elfog a kételkedés, hogy ezt nem lehetett makettekkel krumplikkal megcsinálni. Valahol azt olvastam hogy az egyik aszteroidát egy cipő játsza mert egy technikus Lucas miatt behajította a sajátját a képbe. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2008. Június 24. Szerző Hozzászólás ideje: 2008. Június 24. Luke indulása a Bespinre, hogy kimentse barátait a bajból. Itt inkább a párbeszédek azok amik szenzációsak, hisz megint olyan dolgokról szólnak amiknek tanúi voltunk korábban. Obi intelmei, hogy nem akarja elevszíteni Luke -ot, mint ahogy Vadert, Yoda hasonló aggályaival megspékelve nagyon átérezhetővé teszik a jelenetet. Tudjuk hogy járt Anakin, és most Luke épp azon az úton készül elindulni. Nem hiába a két Jedi aggódása! Válasz
Gyoka Lamaro Hozzászólás ideje: 2008. Július 21. Hozzászólás ideje: 2008. Július 21. Én nem egy jelenetet, hanem több egymással összefüggő jelenetet emelnék ki a filmből. Ezek pedig Leia és Han csipkelődő párbeszédei. Ezek a jelenetek oldják egy kissé a film feszültségét, komorságát. Emellett jelentős érzelmi töltetük van. Bemutatják, ahogy Leia és Han rivalizálása mély szerelemmé változik. És hát nem akármilyen humor tölti ki őket... "- Előbb csókolnék meg egy wookiee-t. - Beajánlhatom egynél." Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2008. Július 26. Hozzászólás ideje: 2008. Július 26. Ody: no igen, ez az a jelenet aminek aztán nagyon a prequel trilógia adta meg az értelémét Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2012. November 7. Hozzászólás ideje: 2012. November 7. Ozzel admirális halála. Darth Vadert itt láthattuk először igazán kegyetlennek, és hogy miért rettegett még a birodalmiak körében is. Válasz
DarthMaul31 Hozzászólás ideje: 2014. Június 16. Hozzászólás ideje: 2014. Június 16. Nekem a kedvencem benne Solo lefagyasztása, valamint Vader vallomása. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Június 28. (szerkesztve) Az egyik kedvencem mindig is az aszteroida jelenet volt. Ez a Soloval újabb réteget kapott. Most már tudjuk miért nem fél Han az aszteroida mezőtől. A Kessel futamon ugyanilyen környezet van, de ott semmit se látni. Ez ahhoz képest fényévekkel könnyebb "pályának" tűnik. Szerkesztve: 2018. Június 28. - Ody Mandrell Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Június 28. Hozzászólás ideje: 2018. Június 28. A Kessel-futamhoz képest az Anoat-rendszer aszteroidaövezete sétarepülésnek számít. Megjegyzem, azért abban a laza tizenhárom évben a TIE vadászpilóták rendesen visszafejlődtek. A durvább Kessel-futam alatt úgy voltak kitartóak, hogy közben a Falcon lőtt is rájuk, az utolsót pedig trükközéssel (és a Falcon lezúzásával) tudták csak eliminálni. Az aszteroidaövben percek alatt letarolták őket a kavicsok, ráadásul kettő azért pusztult el, mert összeütköztek, és a Falcon rájuk sem lőtt - de ők sem találták el, sőt a Falconnak egyáltalán nem esett baja. A kesseli birodalmiak legalább lerobbantották az alsó ágyúját. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Június 28. Vader flottájában sok volt a balf*sz. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Június 28. Újabb fantasztikus jelenet immár a TLJ fényében. Yoda kiemeli a hitetlen Luke hajóját és aztán Luke arca: I can't believe it. Te jó ég! 1 Válasz
gafz Hozzászólás ideje: 2019. December 31. Hozzászólás ideje: 2019. December 31. 1:22-2:10 Nálam ez az instant libabőr Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. December 31. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. December 31. (szerkesztve) Valóban nagyon hangulatos a vége. Kár, hogy anno nem láttam ezt a filmet, csak valamikor 1986 táján. Ez gyakorolta rám a legkisebb hatást a régi filmek közül. Persze ma már elismerem a nagyságát, de akkoriban nem szerettem mert unalmasnak tartottam. Szerkesztve: 2019. December 31. - Ody Mandrell Válasz
jedikatalina Hozzászólás ideje: 2023. Február 19. Hozzászólás ideje: 2023. Február 19. 1. Vader és Luke telepatikus párbeszéde 2. Vader nem nem öli meg Piett-et 3. "Én vagyok az apád" 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.