Ugrás a kommentre

Part 3 - Time to Fly


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

3. rész - Time to Fly / Ideje repülni 

 

a3.jpg

 

Írta: Dave Filoni

Rendezte: Steph Green 

 

Helyszín: Seatos

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Rosario Dawson

Huyang - David Tennant

Sabine Wren - Natasha Liu Bordizzo

Hera Syndulla tábornok - Mary Elizabeth Winstead

Jacen Syndulla - Evan Whitten

Baylan Skoll - Ray Stevenson

Shin Hati - Ivanna Sakhno

Morgan Elsbeth - Diana Lee Inosanto

Marrok - Paul Darnell

Mawood szenátor - Maurice Irvin

Mon Mothma kancellár - Genevieve O'Reilly 

Rodrigo szenátor - Jacqueline Antaramian

Hamato Xiono szenátor - Nelson Lee

Beyta hadnagy - Dawn Dininger

Vic Hawkins elsőtiszt - Nican Robinson

C1-10P "Chopper" - Dave Filoni

 

Történet

Miközben Hera megpróbál segítséget kérni a szenátus egyik bizottságától, Ahsoka és Sabine Wren a Seatosra utazik, hogy megállítsák Elsbeth-t és Baylan Skoll-t abban, hogy hazahozzák Thrawn főadmirálist.

 

Érdekességek

- "Amikor utoljára láttuk ezt a két karaktert, Sabine egy menő mandalori volt, akinek mélyre nyúló történelme volt a népe védelme kapcsán. Egyike volt azoknak, akikkel Ahsoka a [Star Wars] Lázadókban találkozott, még a forradalom idején. És ott volt az a terv, hogy amikor utoljára láttuk, ők ketten egy küldetésre indultak, hogy megtalálják Ezrát és Thrawnt." - Roasrio Dawson (Ahsoka Tano) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "[Sabine] hibázik, én pedig úgy éreztem 'Ez én vagyok', tudod, és nagyon sok ember őszintén ugyanígy érezheti magát. Tetszett, hogy felülhettem erre a vonatra, ami már úton volt valamerre, de még nem volt ott a végcélnál." - Natasha Liu Bordizzo (Sabine Wren) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.
- "Hera a legjobb űranya számomra, mert az életében majdnem mindenkinek egy anyafigura, Sabine-nek és Ezrának is. Most pedig Jacen anyja, így láthatjuk ezt a kapcsolatot, hogy pontosan milyen. Nagyon összetett, meg kell védenie a gyerekét, ugyanakkor mindent meg kell tennie azért, hogy teljesen félelemmentes legyen a nagyobb jó érdekében." - Mary Elizabeth Winstead (Hera Syndulla) | Megjegyzés: ezen részlet egy 2022-es interjúból származik, amikor az "Ahsoka" készítése még folyamatban volt.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Part 3 - Time to Fly

Jó rész volt, bizonyos szempontokból az eddigi legjobb.

Írtam már korábban is, hogy trailerek alapján Sabine egyáltalán nem jött be, de részről részre győz meg, hogy bizony jó választás volt a színésznő a szerepre.

Ahogy a karakter, ő is egyre jobban ráérez erre.

 

A purgillek megjelenítése zseniális és gyönyörű volt.

 

Ami picit zavar, hogy már évad felénél járunk lassan, de Thrawn még nem mutatta meg magát. Persze van még idő, de azt hittem, nem csak annyi lesz a szerepe, hogy majd az évad második felében felbukkan.

Shin is bejön, de félek tőle vagy Marroktól a következő részben elbúcsúzunk.

Baylan szerepe is érdekes, nekem van egy sanda gyanúm, hogy ő és Elsbeth valahol riválisok. De lehet csak annyiban, hogy mindketten Thrawn elismerésére vágynak.

A trailerekben látott erdei csata Shin-Sabine között a kövi részben lesz feltehetőleg, azt is látom magam előtt, amikor Shin mondja, hogy "you have no power", akkor fog valami történni, és fogja tudni végül használni az erőt a szorult helyzetében Sabine. (ezt is láttuk már, EPVII-Rey kontextusban)

 

Most hirtelen ennyi, Huyang továbbra is kedvenc karakterem:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon erős rész volt. Először is Sabine: igen, így határozottan tetszik a padawankodása. Jól láthatóan híján van a midi-chlorianoknak, és ez összhangban van a Rebels-szel, de Ahsoka mégis úgy döntött, hogy kiképezi. Huyang mehetne történelemleckéket venni Dzséjttől, mert ő is biztos benne, hogy a Rend elutasította volna Sabine felvételét a rendbe. Másrészről a rendnek már annyi. Van egy olyan érzésem, hogy a bögrével szemben nem ez volt az utolsó menete Sabine-nak.

 

Volt egy adag politikai vonal is. Érdekes volt, ahogy a háború végeztével becsatlakozott politikusok próbálják kiosztani azokat, akik a saját, vagy a barátaik vérét adták a szabadságért. Biztos vagyok benne, hogy a vezetők egy része naív pacifista, egy másik része annyira idegenkedik egy új háborútól, hogy a végletekig képes lenne tagadni a Birodalom erősödését (kicsit Harry Potter 5 feeling, Caramel ikonikus "Nem... tért... vissza!" mondata ugyebár), egy harmadik része pedig a Birodalom ügynöke akiknek tökéletesen megfelel, ha a tesze-tosza Új Köztársaság nem tesz semmit a Birodalom erősödése ellen. Szerintem ebben a csapatban volt képviselő mindhárom kategóriából...

 

Szóval erősítés nélkül, de Ahsokáék megérkeznek ahol rögtön komoly túlerővel szemben találják magukat. Az űrcsata nagyon látványos volt és komoly tétje volt a harcnak. Tetszett, hogy Sabine és Ahsoka összjátéka kellett ahhoz, hogy legyen esélyük, ezzel is közelebb rázódtak egymáshoz és kezdik végre megérteni, hogy szükségük lesz egymásra, ha túl akarják élni. Baromi jó volt ahogy Ahsoka felöltötte magára a csini űrruháját és próbált időt nyerni. Mondjuk azt nem teljesen értettem, hogy miért kellett neki a végén Sabine segítsége, hiszen az Erővel behúzhatta volna magát simán, de ezen ne akadjunk fel. A hipertérgyűrű meg megmutatta, hogy sokkal több annál: képes megvédeni az állomást egy csomó turbólézerrel, így komoly ellenfél lehet esetlegesen a jövőben.

 

És aztán jöttek a purgillek. Ebből már Sabine is kitalálhatta, hogy jó nyomon vannak. Láttátok, ahogy Marrok megnézte őket? Én még mindig nem tettem le róla, hogy lesz egy csavar a sztoriban és kiderül róla, hogy ő Ezra. Hogy ez miképp lenne lehetséges azt nem tudom, de nekem ez is alátámasztotta, ileltve Marrok nem lőtt akkor, amikor a bálnákat is veszélyeztette volna.

 

Az előző rész topikjában beszéltünk a hiperűrútvonalakról. Nos, Huyang elárulta, hogy a Jedi Rend nagyon is tudott olyan útvonalakat, amelyek szomszédos galaxisokba vezettek és amivel megfigyelhették a bálnák vándorlását. Ez is mutatja, hogy ha a Rend még működőképes lenne, akkor talán sokkal könnyebben Ezráék nyomára bukkanhattak volna Heráék. Na de szerencsére itt van nekünk Huyang, aki kulcs információkat tud megosztani a közönsséggel. Zseniális amúgy a karaktere, és milyen kifejezőek a szemei. David Tennant hangjával telitalálat! Hosszú idő után meg is van a kedvenc droidom, azt hiszem.

 

Összességében egy nagyon erős 9/10-et adok rá, azt hiszem párszor még újra fogom nézni a következő időszakban...

 

Dzséjt, amúgy téged nem emlékeztet Marrok a Power Kapitány katonáira? :D 

 

image.png

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

Ami picit zavar, hogy már évad felénél járunk lassan, de Thrawn még nem mutatta meg magát. Persze van még idő, de azt hittem, nem csak annyi lesz a szerepe, hogy majd az évad második felében felbukkan.

Ő a McGuffin a történetben, amit meg kell találni. Kicsit furán venné ki magát, ha az, akit keresnek már az elején feltűnik. Szerintem remekül adagolják a karaktert úgy, hogy csak emlegetik. Így is van súlya. Majd tippre az évad második felében fog feltűnni és brillírozni. :)

 

Nagyon tetszett az epizód, kicsit féltem, amikor tudva lett, hogy hány perces epizódot kapunk, de a félelmem alaptalannak bizonyult. Kvázi egy TCW/Rebels epizódot kaptunk, de megvolt töltve mind akcióval, humorral és tartalmas beszélgetéssel is.

Az edzés az elején már megvett engemet, mind a Huyanggal való gyakorlatozás és mind az Ahsokás. Huyang amúgy eddig a sorozat egyik legnagyobb piros pontja nálam, hatalmas figura, a beszólásai aranyat érnek. :lol:

Tetszett a visszacsatolás mind Luke EpIV-es edzésére (sisak), mind pedig a Kanannal való tréninge (botok).

 

Ezek után jött egy újabb nagyszerű jelenetsor, méghozzá Hera politikai vitája Mon Mothmával és a többi köztársasági szenátorral. Xiono (:fuckoff:) egy elkényelmesedett szenátor, aki egyike azoknak a szenátoroknak, amiknek köszönhetően később az Első Rend szépen feltámadhatott a Birodalom hamvaiból majd véget vetett az új államformának. Balszerencse, hogy nem volt a Hosnian Prime-on. :angry:

Érdekes, hogy mennyire kényelmes pozícióba képzelik magukat, tkp. azt hitték, hogy ha a Birodalom alatt szolgálók esküt tesznek az új rezsimnek, akkor minden jóra fordul.

Mon Mothmát jó volt látni, de látszott rajta, hogy bár ő a kancellár, a többi szenátor már előre eldöntötte, hogy már pedig nem segédkeznek Herának.

Persze értem én, hogy nem akarnak egy újabb konfliktust - mint ahogy azt Mawood ki is mondta - de azért na.

Mondjuk most belegondolva: ezek a szenátorok a Lázadók Szövetségében is ott voltak? Azt tudom, hogy a Galaktikus Szenátust a Yavini csata előtt feloszlatták, azokkal a szenátorokkal vajon mi lett utána? Azok a szenátorok csak nézték tétlenül, ahogy a Polgárháború kiteljesedik? Voltak olyanok, akik a Lázadókhoz csatlakoztak?

 

Sabine tanítása is szépen alakul. Ahsoka kijelentése, miszerint nem jedit akar nevelni, hanem csak szeretné, ha Sabine megismerné önmagát, is jó volt. A Huyanggal való párbeszéde is. Való igaz, a Rend nem igen foglalkozott volna a lánnyal. Az is tetszett, ahogy Huyang finoman szólva is utalt az Ahsokát megelőző mesterekre. Ha belegondolunk, Sabine tényleg beleillik a következő sorba, amely cseppet sem szokványos:

Yoda --> Dooku --> Qui-gon --> Obi-wan --> Anakin --> Ahsoka --> Sabine :)

 

Imádtam a poharas jelenetet. :D Ahogy Sabine mondata után ("You win this round") a kamera a poharat mutatta hosszú másodpercekig. :lol:

 

Az űrcsata is bejövősre sikeredett. Tetszett, ahogyan Ahsoka és Sabine összedolgoztak, ezáltal kerülve közelebb egymáshoz, mint mester és tanítványa. Előbbi akciója az űrben nekem tisztára egy Anakin tervnek tűnt, ő szokott ilyen elsőre meggondolatlan, de mindenképpen hatásos módszerekhez nyúlni. :D

 

Ez már az előbbi részekben is feltűnt nekem és itt megint csak előjött, ez pedig nem más, mint a Morgan és Shin közötti ellentét. A fiatal lány már korábban is alaposan megfigyelte az éjnővért, majd miután az tisztes távolságba került, a mestere felé intézett szavaiból azt vettem ki, hogy nem éppen bízik meg Morganban. Ezt itt is láttam, ahogyan Shin odaszúrt Elsbethnek, miszerint neki sem sikerült likvidálni a jediket. Érdekes lesz látni a dinamikát a későbbiekben.

 

A purgillek megjelenése lenyűgözőre sikerült. Érdekesség, de pont az a zene hangzik el az űrbálnák megjelenésekor, mint amikor az űrlények megjelentek a Lothalon, hogy elcipeljék a főadmirálist. Jaj de várom már, amikor esetleg látni fogjuk őket hiperűrt ugrani. Az szerintem maga lesz a gyönyör.

 

Ja és még valamiről el feledkeztem. Hát Jacen! De jó volt látni végre a gyerkőcöt. Kíváncsi vagyok milyen szerepe lesz majd neki a későbbiekben.

 

Összességében remek rész volt, úgy érzem, hogy a következő részben elszabadul a pokol és megtudunk pár dolgot majd a "sötét jedijeinkről". Már alig várom. Ezt a részt is még egy párszor meg fogom tekinteni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Bence1997 írta:

Ja és még valamiről el feledkeztem. Hát Jacen! De jó volt látni végre a gyerkőcöt. Kíváncsi vagyok milyen szerepe lesz majd neki a későbbiekben.

 

Jacen úgy nézett ki, mintha nem Kanan lenne az apja, hanem Ezra. Khm... :D 

 

5 perccel korábban, Bence1997 írta:

Imádtam a poharas jelenetet. :D Ahogy Sabine mondata után ("You win this round") a kamera a poharat mutatta hosszú másodpercekig. :lol:

 

Erről a sakkozók Szék vs. Szék mémje jutott eszembe: :lol: 

Game of Thrones: Why picking the right chair is vital in chess - even for  Carlsen | chess24.com

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett ez a rész is, bejött a jóslatom, hogy üresjárat itt nem lesz. Persze egy klasszikus megjöttünk a bolygóhoz a hiperűrből és nyugodtan leszállunk az erdő szélén a térképolvasónál is hihető lett volna, ehelyett, egy izgalmas odajutásra ment rá egy rész. De nem volt filler, mert menet közben fontos információkhoz jutottunk. Kiderült az égető találgatni való, Sabine-ban valóban nem sok tehetség van az Erő érzékeléshéhez, de ahogy régi mesterek mondják, az Erő ott van mindenhol. Meg kell próbálni kiaknázni. Dzséjt információi alapján volt is már példa ilyesmire. Érdekes felállás ez így mert egyfelől jó és egyedi ötlet, másfelől, kicsit azt sugallja, hogy bárki válhatna jedivé, ami kicsit szembe megy azzal amit eddig hittünk. Persze nyilván helyén lesz ez kezelve és nem sokat várhatunk majd Sabine-tól, elmetrükköt, Erő-ugrást, nagy tárgyakat valószínűleg nemfog emlegetni. Huyangnak remek szövegeket adtak. Edző droidnak is remek volt, láttunk valami újat. Aztán jött a kis űrcsata, kergetőzés! Tök jó volt, és szerencsére Ahsoka űrsétája tett hozzá annyit, hogy emlékezetes is maradjon. Baylan őrizte rejtélyességét, a rész végén tűnt fel, a két "fogdmegé" volt a főszerep. Én nem hiszem, és jelenleg úgy gondolom csalódnék is, ha Marrok lenne Ezra. Hogy Ezra képernyőn kívül visszatalált volna az nem illik ide. Nem jófajta csavar. A légkörben tiszteletüket teszik a purgillek. És igen az útvonalaik lesz a kulcs. Sion szeme pedig egy olyan hiperhajtómű ami galaxison kívülre visz. Ezt azért fontos értesülés, mert a méretéből én arra következtettem, hogy valami nagyot kell tudnia szállítani. Persze ez mmég lehet, de fontosabbnak tűnik, hogy az eddig ismert hiperhajtómű csak úgy véletlenül nem tudott a galaxisból kireptetni senkit. Ez majd tud. Vajon hányan mennek át a főszereplők közül. Egy hét múlva félút, azt gondolom abban a részben oda kellene jutni. De hova? Ja igen és MIKOR? 

Mert 2. Rész topikba lenne inkább való, de mivel a kérdéd a jövőbe mutat, meg kell kérdezni ezt is. Morgan Elsbeth aztmondja ott, higy Thrawn szólítja őt az IDŐn és a téren át. Szófordulat? Vagy lehet, ahol vannak, van valami kavirc az idővel? Talán nem is 10 év volt nekik ami Ahsokáéknak annyi volt. Kevesebb? Ha utánuk mennek, akkor abba az időpontba érkeznek kb? Vagy épp több? 

Szóval csak így tovább,kattogtatja az agyat ez a sorozat! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó volt ez a rész is, és bááár csak egy hajszállal, de megelőzte a másodikat számomra is.

Végig lehetett érezni a EP4 feelinget. A hajón lévő jedi training, a lövöldözés a üldöző hajókra - amik leginkább 2.VHs repcsikre hajaztak. :D - aztán mikor meglátjuk Sion szemét, mintha csak a Halálcsillagot látnák meg először hőseink. :D Nagyon szuper volt.

 

ÚK: szuper volt így látni egy ekkora haderőt, és nem tudom h pont az a hajó volt e amin eligazították a Jedi visszatérben a lázadókat, de mindenesetre nagyon hasonlított rá. :) 

Ami viszont nem tetszik, és kezdek örülni neki hogy az ER szétlőtte az ÚKot, hogy úgy néz ki az ÚK csak idióta bürökraták vezetik, akik kicsit sem rugalmasak vagy próbálnak belegondolni dolgokba, vagy hinni a háború hőseinek. Ezt a korábbi sorikban is bemutatták már, amitől kezdenek totál hozzá nem értőnek tűnni, ami baj, viszont nyilván megmagyarázza hogyan emelkedhetett fel az ER.

 

Ami még kicsit bajom igazából az Hera fia. Tudom nagyon sokan örülnek neki, de ő is kb olyan mint Sabine erőhöz való kapcsolódása - nem igazán láttam a Rebelsben ennek a nyomát. És nyugodtan javítsatok ki, mert már rég láttam, de én főleg arra emlékszem h már egy csóknak is nagyon örültem h láttam, hogy végre eljutottak odáig, nem ám... na mind1. Meglátjuk. :) Amúgy aranyos a gyerek, és még hasonlít is kicsit az apjára. :) Anyjára kevésbé. :D

 

A kémia a karakter között szórakoztató. Nagyon jó választás volt Huyanget betenni ide. Imádom a poénjait, szakadok rajtuk. Ő is kicsit hozzátesz, tett nekem az EP4 vibehoz, az okoskodó droidhoz akit el akarnak hallgattatni. :D

És itt az egész jedi tanítás, ami mégis kicsit egyedi, tekintve, hogy Sabine nem a tipikus padawan. És hát ki ne próbálta volna a távirányítót vagy bármi mást magához szívni, pedig tudta h nem sok esély van rá. :D :D

 

Az egész üldözés, lövöldözés gyönyörű volt, izgalmas és ismét külön ki kell emelnem a ZENÉT! Jesszusom de jó zene volt itt is végig alatta. Ahogy a Purgillek között repkedtek az valami eszméletlen volt. Kíváncsi vagyok mit kerestek itt. Elég sus. :)

 

És ha már a jók közti kémiát említettem a gonoszok közt is tetszik ez a kis évelődés, versengés pl Shin és Morgan közt.

Marrok pedig nekem őszintén szólva jobban bejött néha katonaként, de ez persze semmit nem vett el belőle. Nagyon sokan találgatják a neten, hogy ki lehet a maszk alatt - Barris, Starkiller, Klón luke, vagy esetleg maga Ezra. A legjobban az tetszene ha egyik se, de persze meg tudok barátkozni magyarázatokkal. Nekem nagyon adja most ez a névtelen, hallgatag harcos vibe. Szeretném ha ez így is maradna.

 

Akire pedig igazán kíváncsi vagyok az Baylan, mert bár alig alig tűnik fel, a játéka, az a pár mondat és hozzá az a szomorú kutya tekintet...nagyon kíváncsi vagyok mi a háttere. Mi történt vele, mik a céljai...imádom.

 

És olyan gyorsan vége lett ennek a résznek is.

Ez a sori eddig kifogástalan, DE! lesznek még jobb részek is szerintem, sokkal jobbak, ezért ez most egy 8,5/10 nálam. :)

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, kudar írta:

Ami még kicsit bajom igazából az Hera fia. Tudom nagyon sokan örülnek neki, de ő is kb olyan mint Sabine erőhöz való kapcsolódása - nem igazán láttam a Rebelsben ennek a nyomát. És nyugodtan javítsatok ki, mert már rég láttam, de én főleg arra emlékszem h már egy csóknak is nagyon örültem h láttam, hogy végre eljutottak odáig, nem ám... na mind1. Meglátjuk. :) Amúgy aranyos a gyerek, és még hasonlít is kicsit az apjára. :) Anyjára kevésbé. :D

Már a Rebels végén is felbukkant Jacen.

Who is Jacen Syndulla in Star Wars?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

40 perccel korábban, Donát írta:

Már a Rebels végén is felbukkant Jacen.

Igen erre emlékszem, és nem is a gyerek létezésével van bajom, hanem az odavezető úttal. Nem emlékszem, hogy nagy románc lett volna közöttük, sőt pont inkább eléggé beteljesületlen volt - Ahogy emlékszem. De mondom rég volt, ha valaki azt mondja hogy nem így volt, én elhiszem és visszavonok mindent. Most egy hónapja újranéztem a 4. évadot, és ott egy csók elcsattant és már annak is lehetett örülni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Amit láttunk kettejük között abba bőven belefért némi kamaty. Hogy ez mennyire volt rendszeres és hogy a kapcsolatuk mennyire volt ezen a téren komoly... hát ahhoz a Rebels túl gyereksorozat volt hogy tisztázza. De a közös gyerek bőven belefér.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, kudar írta:

Igen erre emlékszem, és nem is a gyerek létezésével van bajom, hanem az odavezető úttal. Nem emlékszem, hogy nagy románc lett volna közöttük, sőt pont inkább eléggé beteljesületlen volt - Ahogy emlékszem. De mondom rég volt, ha valaki azt mondja hogy nem így volt, én elhiszem és visszavonok mindent. Most egy hónapja újranéztem a 4. évadot, és ott egy csók elcsattant és már annak is lehetett örülni.

Öhm... most az a kérdés, hogy mikor mutatták premier plánban egy animációs sorozatban, hogy Kanan meghágja Herát? :D A gyerek nyilván bizonyítja, hogy megtörtént, de hogy pontosan mikor, az a képzeletünkre van bízva. Nem hinném, hogy Hera lenne az új Shmi. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 perccel korábban, kudar írta:

Igen erre emlékszem, és nem is a gyerek létezésével van bajom, hanem az odavezető úttal. Nem emlékszem, hogy nagy románc lett volna közöttük, sőt pont inkább eléggé beteljesületlen volt - Ahogy emlékszem. De mondom rég volt, ha valaki azt mondja hogy nem így volt, én elhiszem és visszavonok mindent. Most egy hónapja újranéztem a 4. évadot, és ott egy csók elcsattant és már annak is lehetett örülni.

Egy gyereksorozatban nem éppen fogják bemutatni, hogy milyen intimitás történik két szereplő között. :D De utalni szerintem utaltak rá: a Twin Suns című epizódban késő este Ezra belép Kanan szobájába, aki akkor nincs a szobájában. Persze ez nem jelenti elsőre azt, hogy Kanan és Hera titokban együtt "aludt", de szerintem a 4. évadban a csók pillanatában volt az, hogy felvállalták a viszonyukat a többiek felé. Addig is megvolt már tippre a viszony, de Hera távozásakor nyilvánították ki a kapcsolatukat.

 

Más észrevétel:

Két Grievoust idéző rész is volt a részben:

1. Amikor a rész elején Sabine edzett Huyanggal, a droid nekem Grievoust idézte a négy karjával. :D

2. Shin hajója csak engem emlékeztetett a kiborg tábornok klónháborús vadászára? :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mindenesetre ha nem kapunk vmi totál sideway epizódot - visszaemlékezős, vagy bármi - akkor a trailerek alapján a kövi rész elég...

Spoiler

akciódúsnak ígérkezik! Sabine vs Shin az erdőben, és Ahsoka vs Marrok és talán utána egyből Baylan? :D Hát le fogom tenni a hajam azt hiszem. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyetlen bajom volt ezzel a résszel. Rövid.

Valahogy nálam nem volt kérdés, hogy Hera fia, Kanan fia. És nem is csodálkoztam ezen. A sejtetés elég volt.

Sabine és az erő számomra olyan, mint egy kísérlet. Olyan kevesen maradtak, ahogy Baylan is mondja. A szükség törvényt bont. :glasses:

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 perccel korábban, Szisz írta:

Sabine és az erő számomra olyan, mint egy kísérlet. Olyan kevesen maradtak, ahogy Baylan is mondja. A szükség törvényt bont. :glasses:

Sőt ezt maga Ahsoka is állítja az első részben. Ez már előrevetítette, hogy miért kezdett kísérletezni Sabine-nal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jacen apja vállvédőjének miniatűr változatát viseli. :)

 

CDN media

 

 

És egy kérdés: szerintetek fognak nyíltan beszélni a midichlorianokról? És itt most a név említését értem, mert eddig tudtommal név szerint nem is említették. A Mandiban "M-count"-ként hivatkoznak rá, meg a Rebelsben említik egyszer-kétszer, de ezen kívül mozgókép formátumban nem nagyon volt jelen. :hmm:

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

27 perccel korábban, Bence1997 írta:

És egy kérdés: szerintetek fognak nyíltan beszélni a midichlorianokról? És itt most a név említését értem, mert eddig tudtommal név szerint nem is említették. A Mandiban "M-count"-ként hivatkoznak rá, meg a Rebelsben említik egyszer-kétszer, de ezen kívül mozgókép formátumban nem nagyon volt jelen. :hmm:

Szerintem nem fognak. Itt lett volna a lehetőség rá, de ehelyett annyit mondott csak Ahsoka, hogy "talent".

 

image.png

 

image.png

 

Tanács (mindenki világosban) és Árnyék Tanács (mindenki sötétben):

 

image.png

 

image.png

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A kedvenc témám, az ÚK most nagyobb teret kapott, így nem is lehettem volna boldogabb. :D A Coruscant mellett lévő köztársasági flotta nagyon szívmelengető látvány volt, ám az azt követő megbeszélés már annyira nem tetszett. Mothma egyszerűen nem tud kibújni a bőréből. A lázadás idején is csak akkor dönt egy kérdésben, ha mindenki beleegyezik. Ezt így nem lehet, főleg ha olyan s*ggfejek vannak mellette, mint Kaz apja. Egyből arra gondoltam, hogy Első Rend kollaboránsnak jól elmenne. Azt se nagyon értem meg, hogy miért alkalmaznak a kormányzat minden szintjén volt birodalmiakat? Mert felesküdtek? Ne nevettessenek! Egy olyan erkölcstelen bandában, mint a Birodalom, mikor számított a becsület (egy-két esetet leszámítva)? Egyre jobban látható, hogy ássák a saját sírjukat. Hera próbál keményebb lenni, de semmi hatása. Borzalom az egész! :(

Mothma nekem pont olyannak tűnt itt is, mint az Andorban, a kinézetén szerintem változtathattak volna valamit. Bíztam benne, de sajnos hagyták így.

Jacen feltűnése kellemes volt, nagyon szimpatikus a srác.

 

A másik szál jóval terjedelmesebb volt, és végre jobban meg lett világítva az Ahsoka-Sabine kapcsolat. Fura, hogy Ahsoka tanítgatja annak ellenére, hogy Sabine egyértelműen nem Erő-érzékeny. Persze most már ki is van mondva, hogy nem Jedit akar nevelni belőle, hanem egy karakteres valakit, aki tisztában van magával és a képességeivel. Ez mindenesetre dicsérendő, plusz érdekes volt hallani Ahsoka szájából miként tekint a Jedi rendre. Teljesen kívülállóként nyilatkozik róluk, még a módszere is eltér az övéktől. Az látszik, hogy a meghasonulás még mindig ott van a nőben.

 

A rész végi űrcsata talán az egyik legjobb a sorozatok történetében annál is inkább, mert ilyet eddig nem nagyon kaptunk. Iszonyú látványos volt, csak úgy, mint a purgillek feltűnése.

Arra is fény derült végül, hogy a térkép nem Thrawn pontos helyét jelöli, hanem a purgillek vándorlási útvonalát. Gratula annak, aki erre gondolt a múlthéten.

Érdekes adalék volt itt, hogy ezeket a dolgokat már a Jedi rend archívuma is tartalmazta, szóval a lovagok is tudtak a purgillokról és a másik galaxisokba vezető útvonalakról.

Érzésem szerint ezt nem véletlen hozták be a képbe, ennek a jövőben nagyobb jelentőséget is el tudok képzelni.

 

Remek rész volt, valószínűleg minden epizóddal feljebb és feljebb kerül a léc. Jó megint várni a szerdákat. Minőségi SW a TV-ben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Galen Malek89 írta:

Baylan szerepe is érdekes,

Igen, és bár most csak egy röpke pillanatra tűnt fel, mégis annyira látszik rajta, hogy máshol jár. Valamin nagyon töri a fejét, kíváncsi leszek mi lehet az.

 

10 órával ezelőtt, Donát írta:

Na de szerencsére itt van nekünk Huyang, aki kulcs információkat tud megosztani a közönsséggel.

Jó lenne tudni, hol szedte össze őt Ahsoka. 

 

10 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Balszerencse, hogy nem volt a Hosnian Prime-on.

Balszerencse? Lehet, hogy tudatos.

 

9 órával ezelőtt, kudar írta:

Ami még kicsit bajom igazából az Hera fia. Tudom nagyon sokan örülnek neki, de ő is kb olyan mint Sabine erőhöz való kapcsolódása - nem igazán láttam a Rebelsben ennek a nyomát. És nyugodtan javítsatok ki, mert már rég láttam, de én főleg arra emlékszem h már egy csóknak is nagyon örültem h láttam, hogy végre eljutottak odáig, nem ám... na mind1. Meglátjuk. :) Amúgy aranyos a gyerek, és még hasonlít is kicsit az apjára. :) Anyjára kevésbé. :D

Hera és Kanan szerette egymást, ez főleg a későbbi évadokban volt szembetűnő. Nem nehéz elképzelni, hogy néha le is feküdtek egymással. Sőt, az lett volna a fura, ha nem. 

 

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

És egy kérdés: szerintetek fognak nyíltan beszélni a midichlorianokról? És itt most a név említését értem, mert eddig tudtommal név szerint nem is említették. A Mandiban "M-count"-ként hivatkoznak rá, meg a Rebelsben említik egyszer-kétszer, de ezen kívül mozgókép formátumban nem nagyon volt jelen.

Nem valószínű. Itt Ahsoka Sabine kapcsán el is zárkózik a Jedik régi módszereitől. Ebbe beletartozott a midichlorián alapú jelöltkeresés is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem azért az előző két rész valamivel jobban tetszett, az akcióorientált epizódokkal úgy vagyok, hogy látványos és jó, de sokat nem lehet írni róla, legalábbis ami engem illet.

 

Nagyon tetszett, hogy szántak időt arra, hogy tovább építsék Ahsoka és Sabine kapcsolatát. Nem tudom korábban mennyire lehetett szó komoly mester-padawan viszonyról, de nekem úgy tűnt, Sabine tanítását a nulláról kell kezdeni. Sőt, azt is megkockáztatom, a mandalori lány éppen csak hogy fogékony az Erőre, amelyet talán, hosszú és fáradságos munkával elő lehet hozni. Egyértelműen hatalmas a kontraszt Ezrához képest, aki már a taníttatása legelején olyanokra volt képes, hogy csak lestem, de nyugodtan idesorolhatjuk Luke-ot is, aki egy Millenium Falconon tett, néhány alkalmas gyorstalpaló után már az Erő segítségével kilőtte a Halálcsillagot. Szóval hozzájuk képest Sabine egyáltalán nem különleges, már ami az Erőt illeti, de mindenképp Erőérzékenynek kell lennie, mégha érzésem szerint az epizód mintha azt sugallta volna, hogy amúgy bárki képes lehet Erőhasználóvá válni, csak türelem, fegyelem és szorgalom kell hozzá. Azért ez nem így van. 

 

Természetesen nagyon tetszett a politikai szál, már ez a rövidke jelenet is rengeteget villantott fel az Új Köztársaság berendezkedésének örök dilemmájáról. Óhatatlan, hogy ha egy forradalom győz, akkor az újonnan kiépülő hatalomból olyanok is kérnek (sőt olyanokra is szükség van), akik az évtizedes küzdelemből és áldozathozatalból nem igazán vették ki a részüket. Azt már az előző részben láthattuk, hogy ahhoz, hogy az új rendszer működni tudjon, szükség van a régi struktúra hivatalnokaira, munkásaira, szakértőire stb. így elég sokan át tudják menteni a hatalmukat. Így van ez a legfelsőbb körökben is. Hacsak nem voltak tevékeny támogatói a Birodalomnak (teszem azt, aktívan nem vettek részt a jogtiprásokban), akkor van lehetőség érvényesülni az Új Köztársaságban is, mi több a létszámfölényből adódóan elnyomhatják az egykori Lázadás valódi hőseit, politikusait, akik helyzetükből adódóan a bürokrácia terén hátrányból indulnak, hiszen hasonlóan kiépített társadalmi, gazdasági és politikai hálóval nem rendelkeznek. Nincs tehát teljes elitcsere, egy meglévő struktúrára csatlakozik rá a győztes Lázadók Szövetsége. Minden "rendszerváltás" sajátossága ez.

 

És éppen ezért érvényesülhet hatásosabban ebben a szisztémában egy Hamato Xiono, aki a polgárháború éveiben ügyesen a háttérben maradt, mint az ünnepelt tábornok Hera Syndulla, aki pedig végigküzdötte azokat az éveket, rengeteget feláldozva, elveszítve szeretteit. És mindez annyira jól rezonál a későbbi történésekkel, gondolok itt a Vérvonalra, amikorra már a Lázadás egykori hősei (már akik még élnek) mind a perifériára szorultak, lásd Ackbar admirálist, de akár Leia Organát, aki már abszolút a politikai kisebbséget képviseli a ST előestéjén. Mindezen benyomásokat számomra remekül mutatja be ez a rövid tárgyalási jelenet. Hera nagyon naiv, még hisz a Lázadásban oly működő személyes döntéshozatalban, pedig most már minden egyes kérvényt hivatalos csatornákon keresztül futtatnak a döntéshozók elé. Bár Mon Mothma kancellár jelenléte még garantálja ezt a meglévő perszonális viszonyrendszert (bár már halványan, hiszen Xiono rögtön lekeveri, mikor Hera fiáról érdeklődik), jellemző, hogy alig szólal meg a tárgyalás során (nála csak a gran passzívabb), és láthatóan már most a két politikai narratíva között őrlődik: ott van a régi bajtársiasság szelleme (Hera) és az új hangadók (Xiono és a többi szenátor), akik működtetik ezt a galaktikusi bürokratikus gépezetet. Ez már az a Mothma, akit @Dzséjt annyira utál, pedig aztán a nő pontosan tudja kicsoda Thrawn főadmirális, míg a többiek számára maximum egy már tovatűnt birodalmi név a múltból. Kicsit azt is érzem, hogy Hera eltaktikázta magát, túlzottan kiterítette személyes érintettségét (Ezra), amitől nem kicsit elfogultnak tűnt, miközben ha tisztán a tényeket vesszük alapul, mit láthatott egy, az eseményektől távol lévő független szenátusi bizottság tagja? Egy ÚK börtönhajó legénységét két rejtélyes fénykardos lemészárolja, kiszabadítanak egy veszélyes és korábban befolyásos ex-birodalmi foglyot és aggasztó fejlemények történnek a Corellián, ahol egy egész birodalmi szabotőrsejtet számolnak fel. Ezek már önmagukban súlyos kivizsgálandó esetek, ehhez képest a "Thrawn-ügyet" lesöprik az asztalról. 

 

Nagyon örültem Jacen felbukkanásának. A Rebels sorozatzárójában olyan borzasztó design-t kapott ez a karakter, hogy előzetesen kissé féltem a megjelenésétől, de szerencsére jól megoldották, a zöld haj nem volt zavaró, és éreztem némi Kanan Jarrus-beütést is. Gyereksorozat lévén nagyon elegánsan és apró jelekkel, gyengéd pillanatokkal volt bemutatva Kanan és Hera szerelme, és az ő örökségük Jacen. Lehet, hogy hosszútávon ő még nagyon fontos karakter lesz a SW univerzumban.

 

Az űrcsata látványos és jól megkoreografált volt, egyedül azoknál a részeknél éreztem, hogy mégiscsak sorozatot és nem mozifilmet nézek, amikor a pilótafülkéket illetve a hajó belterét mutatták.  Az ottani kamerakezelés kissé furcsának hatott számomra. Ahsoka megmutatta, hogy miért is hatalmas harcos. Amit a hajó szárnyán leművelt, az eszméletlen volt. A purrgilek gyönyörűek voltak, azokat a jeleneteket kb. szájtátva néztem. Tetszett, hogy felsejlett némi rivalizálás Shin és Morgan között, azért nem teljes az összhang és nincs egyértelmű hierarchia. Marrok végre beszélt, legalább nem egy néma végrehajtó lesz. A következő rész gondolom egy jó adag futkorászással fog kezdődni a vörös lombozatú erdőben. Remélem, Hera szálát sem hagyják annyiban.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó kis rész volt ez is! :clap: Szép arányban adagolták a beszélgetős/karakterizálós jeleneteket és a látványos akciókat.

 

A nyitány tovább építette az Ahsoka-Sabine kapcsolatot, ennek ellenére, továbbra sem világos, hogy mit akarnak kihozni ebből a szálból. Kettejük viszonyáról még mindig nem kaptam pontos képet, és a közös múltjuk egy jó része is hatalmas kérdőjel. Gondolom, a későbbiekben még kapunk magyarázatot. Ha Ahsoka csupán tanítani, mentorálni szeretné Sabine-t, hogy fegyelmezettebb harcos legyen, és megtalálja a saját útját, az teljesen rendben van. Az viszont kevésbé, hogy közben utalásokat tesz rá, milyen jó Jedi lehetett volna, és padawannak szólítja. Jedi módszerekkel edzi és elvárja tőle, hogy képes legyen használni az Erőt. Ahsoka magyarázata kissé szembemegy azzal, amit eddig az Erőről gondoltam. A tehetség és a fegyelem mellett a midi-chlorian szám (azaz, kiben mennyire koncentrált az Erő) határozza meg, hogy mennyire képes használni azt az egyén. Azért, mert sejt szinten mindenkiben ott vannak a midik x arányban, még nem jelenti azt, hogy az Erőt is úgy tudják használni, mint egy Jedi/Sith/Inkvizítor, stb. Ahsoka szavai alapján viszont kb. bárki használhatja, aki elég tehetséges harc terén, és kellően megtanul fókuszálni. Valószínűleg ez lehet a Rogue One-ban látott Chirrut szint. A bögrés jelenet nagyon azt vetíti előre, hogy Sabine előbb-utóbb képes lesz a telekinézisre, amiről ebben a formában még tudom, hogy mit gondoljak. Nekem jobban tetszett volna Sabine lappangó Erő-érzékenységének felszínre törése, mint az, hogy elenyésző midi számmal is képes arra (nyilván jóval több melóval), mint pl. egy Jedi. Ez kissé csökkenti az Erő-használók kivételességét. Örülnék egy állásfoglalásnak: Sabine vagy legyen egy olyan mandalori harcos, akit egy Jedi tanít a maga elvei alapján, vagy legyen Erő-érzékeny és akkor mehet a teljes Jedi-tréning, de ez a kettő közti lavírozás és ködösítés nekem furcsa. Minden esetre jó, bár szokatlan volt Ahsokát a mentor szerepében látni, függetlenül attól, hogy volt már rá példa. Éles a kontraszt azzal a padawannal, aki anno lesétált a Jedi-komp rámpáján, a Christophsison. :) 

 

Az Új Köztársaságról Din Djarin nyilatkozott nagyon találóan: egy vicc. És ez a rész bőven nyomatékot adott a férfi szavainak. Bár legyűrték a Birodalmat, olyan ingatag, törékeny és önmagában rossz alapokra helyezték az Új Köztársaságot, hogy az már most, pár évvel a kikiáltása után bukásra van ítélve. Thrawn és a Birodalom visszatérésének fenyegetése kapcsán szép párhuzam vonható az Első Rend jövőbeli fenyegetésével. Az új köztársaságiak ugyanúgy görcsösen hinni akarnak a békében, és a kormányuk galaktikus dominanciájában, hogy teljesen elképzelhetetlennek tartanak bármilyen jelentős veszélyforrást, ami gondot okozhat a kormányuknak. Míg a többiek szimplán a gyáva jellem képét festették, addig Hamato Xiono egyenesen egy se**fej volt. Kezdésnek leoltja Herát, amiért mer pár mondatot áldozni a fiáról való diskurzusra, majd megvádolja, hogy személyes érdekekből akar új köztársasági forrásokhoz jutni. Hera riposztja tetszett (egy pillanatra még rajta is eluralkodtak az érzelmek, pedig nem jellemzők rá az ilyen kikelések), bár a többi szenátort nem hatotta meg. Xiono gőgösen, tényként kijelenti, hogy Thrawn halott, amiről maximum csak tippje/véleménye lehet, 100%-os forrása semmiképp. Mon Mothma pedig ugyanazt csinálja, amit korábban: a politikustársai akaratának rendel alá mindent, még akkor is, ha szíve szerint ő máshogy cselekedne. Ideális esetben, nyilván, kell a közös megegyezés egy adott döntés kapcsán, hogy KÖZtársaságnak nevezzük az adott kormányt, de a kancellár szerintem átesett a ló túloldalára. Mothma kancellár éles kontrasztot Palpatine-nal: utóbbi a szenátorokat irányította, míg a nőre a fordítottja igaz. Ez pedig alapjaiban ellehetetleníti az Új Köztársaság felvirágzását és hosszútávű jövőjét. Az Új Köztársaság lényegében olyan hatást kelt, mintha a megbukott Galaktikus Köztársaságot "felélesztették" volna pár évtizedre. Ugyanazokkal a problémákkal küzd, csak már nagyrészt Jedik nélkül, és legalább két további galaktikus rezsim (Palpatine - Első és Végső Rend, Thrawn - Birodalmi Maradvány) fenyegetésével. Az meg már csak hab a tortán, hogy ex-birodalmiak szolgálhatják az Új Köztársaságot, csak mert hűséget esküdtek? Ne már.  :pfff: Legalább egy a The Mandalorianben látott "átnevelés" legyen kötelező az alkalmazásba állni kívánó ex-birodalmiaknak, ami csökkentené a veszélyes elemek számát.

 

Jacen Syndulla feltűnése tetszett, szerencsére megtartották a Rebelsben látott zöld haját. És az apró utalás is jó volt, miszerint egy nap talán Jedi lesz a kölyökből - lehet, hogy éppen Rey Jedi Rendjében? Arra kíváncsi lennék (csak mert foglalkoztatnak a sokak számára jelentéktelen apróságok :P), hogy mitől függ egy ember-twi'lek hibrid külleme? Csak mert az ember klón, Cut Lawquane és twi'lek párja, Suu gyerekeinek egyaránt lekkuik voltak a TCW-ben. Gondolom, azon múlik, melyik szülő fajára hasonlít a gyerek, hogy melyik gén a dominánsabb. Hera és Kanan szerelme a Rebels végén teljesedett ki, de korábban is voltak rá jelek, hogy "izzik a levegő" körülöttük. Ilyen alapon ezer és egy alkalommal megfoganhatott a kis Jacen, így nálam ez a rész rendben van. 

 

A Seatosnál lévő akciók mind baromi látványosak voltak, Shin Hottie Hatival az élen. :D Ahsoka vakmerő akciója az Anakinnal közös kalandjait idézte: azért, mert elsőre őrültségnek tűnik valami, később még simán lehet egy f@sza terv. Tetszett a togruta-kompatibilis űrruha, amit Ahsoka felvett. A TCW 2. évadnyitánya ugrott be a jelenetről. A későbbi, hajó- és droidlekapcsolós részről pedig a Malevolence-trilógia első része. Elsbeth óriás hiperűr gyűrűje, az Eye of Sion, a korábbi gyanúink szerint, a szomszéd galaxisba való utazáshoz kell (és valószínűleg egy Chimaera nevű csillagromboló befogásához), ami a purgillek vándorlási útvonala mentén érhető el. Az egyedi technológiája (a birodalmi és köztársasági szabványtól eltérő dizájn és hangrendszer) is arra utal, hogy Elsbeth-nek van némi köze egy ősi kor letűnt civilizációjához, netán egy másik galaxishoz. Bár a radaron még dolgozhatna, hiszen nem sikerült érzékelnie a közvetlen közelben lévő, a gyűrűn átsuhanó T-6-ost. :) Az élőszereplős purgillek is jók voltak (durva belegondolni, hogy galaxisokat szelnek át ezek az élőlények), Sabine megjegyzésével kísérve pedig szép utalás a Rebels végére, ahol szintén az "űrbálnák" mentették meg hőseinket. 

 

Várós a folytatás, valami azt súgja, hogy nem lesz hiányunk fénykardpárbajokban a jövő héten. :cool:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kezdjük azzal, hogy minden szimpátiám, amit Mothma kapott az Andorban, itt újra elveszett. Ez az a nő, akit husánggal kergetnék el a galaktikus politika tűze közeléből. Xiono szenátor közbeszólt, ő meg elkezdett hallgatni, mint sz*r a gazban. És igen, ez az a Mon Mothma, akit az Utóhatás-trilógiában láttunk, aki annyira szétcseszte a kancellári poszt befolyását, hogy a Vérvovalban már le sincs csokizva, ki a kancellár. Megjegyzem, a sorozat nem csak ilyen téren koherens a korábbi/későbbi eseményekkel, de abban is, hogy Mothmát csak chancellornak hívják, nem supreme chanchellornak. Megjegyzem, Xiono szenátor korábban sem volt szimpatikus, de most már jobban utálom, mint a pici fiát, pedig vele is ki lehetne kergetni a sírból.

Amikor megláttam a zöld hajú Jacent, széles vigyor kanyarodott az arcomra (a kémjelentések szerint nem volt zöld a haja, na ennyit a "jól informált" kémekről), és határoztam el, hogy én imádom ezt a sorozatot. Most komolyan, 12 másodpercben láttuk, ahogy egy Rebels karakter az ep6 egyik hajóján interaktivitásba kerül a Resistance és a TCWRebelsRogue One/Andor/ep6 karakterével. És aztán betipeg a zöld hajú Jacen Syndulla. Tudjátok mi volt az epizódal kapcsolatban a legnagyobb bajom? Hogy, amikor a vak harcra tanította Ahsoka Sabine-t, nem említette meg a vak Kanant. Aki Sabine-t taníttott. Oké, Ahsoka talán erről nem tud, de akkor is, valahogy én Kanant belefűztem volna, hiszen ő teljesen vak volt, mégis, úgy forgatta a fénykardot, mint aki lát. Vagy még annál is jobban.

Sabine tréningje tetszett. Szerintem ő az évad végére éri el az Erőhasználó szintet, ami jó. Szép fokozatosan fog ez kiépülni, ahogy elhagyja mandalore-i röghöz kötöttségeit. A sorozat erősen épít erre, és a Rebelsszel koherensen még mindig nem mutat Erőképességeket. Tehát itt van, hogy kultúrálisan, és valószínűleg személyes szinten is nehezére esik elérni egy olyan mentális szintet, ami ahhoz kell, hogy használja az Erőt. Túlságosan benne van a mandalore-i neveltetés és a technológiára támaszkodás. Ez szép, mert így egy remek karakterfejlődést láthatunk majd - már ha Sabine valaha is Erőhasználó lesz. Bár a rész alapján erre mérget mernék venni.

A purgillek is remekül festettek és bennem felmerült, hogy ebbe a gigantikus hiperűr-gyűrűbe eseteg egy bálnát akarnak majd befogni. Akárhogy is, a purgillek jelenlte nagyon fontos elem. És szép átvezetén a The Mandalorianből, ahol az előző évad elején láthattunk egy csapatot a hiperűrben.

Tetszettek a csillagközi Wildcatek is, kicsit a Resistance versenyhajóira hajaztak.

Mindent összevetve remek rész volt, epekedve várom a folytatást. A rész nézése közben is felötlött, hogy ilyen az igazi Star Wars, szóval mint az előző sorozatokból, ebből sem elég heti egy rész. De hát ez van... Szóva, ott vagyunk már? Jövő hét szerda van már? :D

 

Sabine csak nekem tűnt öregebbnek így, rövid hajjal? Komolyan, mintha tíz évvel öregedett volna. Persze egy laptop képhibás monitorján néztem három üveg bor után, szóval nem feltétlen én vagyok a megfigyelés alfája és omegája. Lehet pénteken este már nem érzem így a tévén, de most öregebbnek tűnt. Jóval. Egy tízessel. De, amikor bemászott a lőállásba, akkor nem. :D 

 

 

14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Hera és Kanan szerette egymást, ez főleg a későbbi évadokban volt szembetűnő. Nem nehéz elképzelni, hogy néha le is feküdtek egymással. Sőt, az lett volna a fura, ha nem. 

Hera konkrétan az első résztől kezdbe "love"-ként szólítja Kanant. Szóval szerintem ők akkor már egy ideje huncutkodtak is egymással a kabinok magányában. Igazából retrospective az egész első évadtól kezdve nyilvánvaló, hogy ők nem csak barátok. Van ott bőven extra is. :) 

 

 

14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

A Coruscant mellett lévő köztársasági flotta nagyon szívmelengető látvány volt, ám az azt követő megbeszélés már annyira nem tetszett. Mothma egyszerűen nem tud kibújni a bőréből. A lázadás idején is csak akkor dönt egy kérdésben, ha mindenki beleegyezik. Ezt így nem lehet, főleg ha olyan s*ggfejek vannak mellette, mint Kaz apja. Egyből arra gondoltam, hogy Első Rend kollaboránsnak jól elmenne. Azt se nagyon értem meg, hogy miért alkalmaznak a kormányzat minden szintjén volt birodalmiakat? Mert felesküdtek? Ne nevettessenek! Egy olyan erkölcstelen bandában, mint a Birodalom, mikor számított a becsület (egy-két esetet leszámítva)? Egyre jobban látható, hogy ássák a saját sírjukat. Hera próbál keményebb lenni, de semmi hatása. Borzalom az egész! :(

Viszont ez így válik kerekké. Az új Köztársaság az ST miatt ugyanúgy bukásra van ítélve, ahogy a PT-ben is egy bukásra ítélt Köztársaságot kellet bemutatni. Az ilyen "hibák" (idézőjelbe, mert ezek több, mint hibák) eme sorozatok megjelenítésében teszik teljessé az ST-t. Lényegében a The Mandalorianben és az Ahsokában kapjuk meg azt a politikai hátteret, amit az ST-ből úgy hiányoltak sokan.

Amúgy poén, hogy a Resistance alapján Kaz apja nem "birodalmi", de az ilyen véglények is kellettek ahhoz, hogy az új Köztársaság nyitásból elsorvadjon.

 

 

2023. 08. 30. - 10:08, Donát írta:

Dzséjt, amúgy téged nem emlékeztet Marrok a Power Kapitány katonáira? :D 

Eddig csak a feketlovagot (aki mindig győz) láttam bele, de így, hogy ezt megemlítetted, de, tényleg hajaz a fémlényeke. Csak a villogó istenb*szása hiányzik a mellkasáról. :lol:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Sabine csak nekem tűnt öregebbnek így, rövid hajjal? Komolyan, mintha tíz évvel öregedett volna. Persze egy laptop képhibás monitorján néztem három üveg bor után, szóval nem feltétlen én vagyok a megfigyelés alfája és omegája.

Komolyan italosan nézel új sw-t? :)

Ez durvább mintha úgy vezetnél, ha engem kérdezel! Ezentúl semmit nem vehetek komoyan tőled? Hát ilyet? ;)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

23 órával ezelőtt, Donát írta:

Én még mindig nem tettem le róla, hogy lesz egy csavar a sztoriban és kiderül róla, hogy ő Ezra.

Akkor a Star Wars databank hazudik nekünk, de ilyesmire nem volt még példa :) ott ugyanis azt írják, Marrok inkvizítor volt a birodalmi időkben, majd bérgyilkosnak csapott fel annak bukása után.

 

De akkor én bedobok poénból még egy hasonló kaliberű teóriát: Marrok nem más, mint Cal Kestis :D

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Szóval hozzájuk képest Sabine egyáltalán nem különleges, már ami az Erőt illeti, de mindenképp Erőérzékenynek kell lennie, mégha érzésem szerint az epizód mintha azt sugallta volna, hogy amúgy bárki képes lehet Erőhasználóvá válni, csak türelem, fegyelem és szorgalom kell hozzá. Azért ez nem így van. 

Nekem is ez volt az érzésem, mintha Ahsoka ezt a filozófiát követné. Remélem ez tényleg nem így lesz, mert az kissé megint degradálná a Jediket.

 

7 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

A nyitány tovább építette az Ahsoka-Sabine kapcsolatot, ennek ellenére, továbbra sem világos, hogy mit akarnak kihozni ebből a szálból. Kettejük viszonyáról még mindig nem kaptam pontos képet, és a közös múltjuk egy jó része is hatalmas kérdőjel. Gondolom, a későbbiekben még kapunk magyarázatot. Ha Ahsoka csupán tanítani, mentorálni szeretné Sabine-t, hogy fegyelmezettebb harcos legyen, és megtalálja a saját útját, az teljesen rendben van. Az viszont kevésbé, hogy közben utalásokat tesz rá, milyen jó Jedi lehetett volna, és padawannak szólítja. Jedi módszerekkel edzi és elvárja tőle, hogy képes legyen használni az Erőt. Ahsoka magyarázata kissé szembemegy azzal, amit eddig az Erőről gondoltam. A tehetség és a fegyelem mellett a midi-chlorian szám (azaz, kiben mennyire koncentrált az Erő) határozza meg, hogy mennyire képes használni azt az egyén. Azért, mert sejt szinten mindenkiben ott vannak a midik x arányban, még nem jelenti azt, hogy az Erőt is úgy tudják használni, mint egy Jedi/Sith/Inkvizítor, stb. Ahsoka szavai alapján viszont kb. bárki használhatja, aki elég tehetséges harc terén, és kellően megtanul fókuszálni. Valószínűleg ez lehet a Rogue One-ban látott Chirrut szint. A bögrés jelenet nagyon azt vetíti előre, hogy Sabine előbb-utóbb képes lesz a telekinézisre, amiről ebben a formában még tudom, hogy mit gondoljak. Nekem jobban tetszett volna Sabine lappangó Erő-érzékenységének felszínre törése, mint az, hogy elenyésző midi számmal is képes arra (nyilván jóval több melóval), mint pl. egy Jedi. Ez kissé csökkenti az Erő-használók kivételességét. Örülnék egy állásfoglalásnak: Sabine vagy legyen egy olyan mandalori harcos, akit egy Jedi tanít a maga elvei alapján, vagy legyen Erő-érzékeny és akkor mehet a teljes Jedi-tréning, de ez a kettő közti lavírozás és ködösítés nekem furcsa. Minden esetre jó, bár szokatlan volt Ahsokát a mentor szerepében látni, függetlenül attól, hogy volt már rá példa. Éles a kontraszt azzal a padawannal, aki anno lesétált a Jedi-komp rámpáján, a Christophsison. :) 

Ahsoka azt mondja itt, hogy nem akar Jedit faragni a lányból. Jó Jedi lehetett volna, ha megvan a képessége erre. 

Amúgy valóban érdekes Filoninak ez a húzása, mert nála aztán senki nincs benne jobban a Star Wars-ban. De ha itt megint előáll egy ilyen új képzési és filozófia alaptétellel, az igen csak aggasztó lesz, mert az már komolyabban is átírja az eddig lefektetett alapokat. Mondhatni a Lucasi tanokat feszegeti. Remélem nem erről van szó, bár ez a másik galaxisos szál se éppen megnyugtató. Értem én, hogy kell az új vér, de azért korábbi alapvetéseket ne írjon már át.

 

7 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Lényegében a The Mandalorianben és az Ahsokában kapjuk meg azt a politikai hátteret, amit a PT-ből úgy hiányoltak sokan.

ST-ből. :) 

 

11 perccel korábban, Yoda József írta:

De akkor én bedobok poénból még egy hasonló kaliberű teóriát: Marrok nem más, mint Cal Kestis :D

 

Lehet, hogy ismerős karakter, mert a hangja is el van torzítva. És ha már arról felismernénk, akkor valami nagy név. Egyébként én se szeretném ezt. Marrok jó lesz ismeretlennek is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Yoda József írta:

Akkor a Star Wars databank hazudik nekünk, de ilyesmire nem volt még példa :) ott ugyanis azt írják, Marrok inkvizítor volt a birodalmi időkben, majd bérgyilkosnak csapott fel annak bukása után.

Ezt nem tudtam. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Yoda József írta:

Akkor a Star Wars databank hazudik nekünk, de ilyesmire nem volt még példa :) ott ugyanis azt írják, Marrok inkvizítor volt a birodalmi időkben, majd bérgyilkosnak csapott fel annak bukása után.

 

De akkor én bedobok poénból még egy hasonló kaliberű teóriát: Marrok nem más, mint Cal Kestis :D

 

Vicc oké, veszem, de tragédia lenne, ha ő lenne. Berángatott suta fordulat, a videojátékok világából szintén egy igazi hős, akivel sokan azonosultak, akik játszottak, és mégtöbben NEM, akik nem játszottak. Ráadásul Cal, amolyan jó vidójátékos módon, de az sw egyik legerősebb jedije szerintem, ami az élőszereplős világgal szinte összeegyeztethetetlen. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.