Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ahsoka a Rebelsben 48 felhasználó szavazott

1. 1. Szerinted jó ötlet volt behozni Ahsokát a Rebelsbe?

• Igen
      42
    • Nem
      0
    • Majd meglátjuk
      6

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Most őszintén, szerintetek Palpatine hagyná hogy Vader egyáltalán a közelébe jusson Ahsokának? Előbb küldené rá az összes EU-s (jó, tudom, Legends...) sötétjedit meg a Kezeket, nem kockáztatná hogy valaki begrasszáljon a képbe Anakin múltjából. Ahsoka pörgős stílusa + Vader Erő-jártassága együtt túl nagy rizikó az öregre nézvést....

Még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy eltetette láb alól még az Ep3 cselekménye előtt....

Hozzászólás ideje:

Hát hagyta, hogy a fiával találkozzon, akit ugyan nem ismert korábbról, de azért Luke mégiscsak Padmé és az ő gyereke, ami sanszosan felkavarhat egy-két dolgot Vaderben. Nem hiszem hogy ezen a ponton az Uralkodó már tartott volna Vader estleges átállásától.

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Hozzászólás ideje:

Én se gondolnám, hogy Sidious annyira fenyegetve érezte volna magát Ahsoka miatt. A TCW "végén" láttuk, hogy vagy a sors, vagy talán nem is csak annyira a véletlenek összjátéka, de úgy dobta a gép, hogy Ahsoka kikerült a képből. Anakin-tól legalábbis kellően távol (hiszen az Ep.3-ben meg se említik), de a tátongó sebet a fiú lelkén hagyva. Fontos faktor lehetett ez Anakin átállásában, Sidious-nak pedig ennyi kellett. Aztán a jedik döntő többségét kiirtották, a maradék egy részét levadászták.

Ahsoka amúgy se volt azért egy akkora ász a pakliban, hogy külön odafigyeljenek rá. Siidious szemszögéből ő csakis Anakin miatt volt érdekesebb, mint a többi padawan, de ugye ez már ekkor lényegtelen volt. Persze Vader-nek nyilván totálisan más lenne volt tanítványával összefutni és vele megküzdeni. Ugyanakkor rég megette a fene az egészet, ha Sidious ezen feszengene. Egy sithnek az ilyen lelki dolgokon hamar felülemelkedve, könyörtelenül le kell kaszabolni bárkit, ahogyan tette azt a templomi gyerkőcökkel vagy tette volna Obi-Wan-nal.

Sőt, Ahsoka előkerülésből Sidious akár egy komolyabb kihívást is állíthatna Vader elé. Nem is feltétlen fizikailag a párbajjal, de mentálisan és morálisan. Sose árt egy sithnek, ha ilyen szinten megerősítheti magában a sötétséget. A legjobban nekem amúgy az tetszene (feltéve persze, hogy a togruta egyáltalán előkerül a Rebels-ben), ha a sorozat vége felé Ahsoka ölné meg az Inkvizítort, eztán jönne össze a katartikus Vader-Ahsoka találkozás, ahol a sith legyőzné az egykori mentoráltját. Így 2 nagyon fontos szereplő sorsát is lezárnák egyben és Vader megítélésében is fontos mérföldkő lenne.

Hozzászólás ideje:

Vagy még drámaibb az lenne, ha nem szándékosan (vagy vitatható körülmények között) okozná a halálát. Bár azt meg eljátszották Padméval.....

Amúgy Ahsoka távozása elég egyértelműen nem az volt hogy ő árulja el Anakint (és ő sem így élte meg!), hanem hogy a Jedik árulták el Ahsokát és így közvetve őt is.

Szerkesztve: - Darth Krande

Hozzászólás ideje:

Vagy még drámaibb az lenne, ha nem szándékosan (vagy vitatható körülmények között) okozná a halálát. Bár azt meg eljátszották Padméval.....

Ráadásul a Padmé-esettel ellentétben, Ahsoka kapcsán már nem igazán lenne ennek értelme. Egyszerűen egy Ep.4-hez közeli Vader-hez már nem illene ez a képbe.

Amúgy Ahsoka távozása elég egyértelműen nem az volt hogy ő árulja el Anakint (és ő sem így élte meg!), hanem hogy a Jedik árulták el Ahsokát és így közvetve őt is.

Ha nekem írtad, akkor egyetértek Veled. ;) Magára az Ahsoka távozása körüli szituációra és mizériaára gondoltam, hogy komoly tüskéket hagytak Anakin-ban (elsősorban a jedikkel szembeni bizalmatlanságot és haragot alapozva), nem arra, hogy maga Ahsoka tette volna ezt.

Hozzászólás ideje:

Anno amellett kampányoltam, hogy bármilyen nagy szívfájdalom is lenne, de inkább haljon meg Ahsoka a TCW végén, mert az úgy kerek. Aztán az 5. évad végén már úgy gondoltam, így is egész szépen megoldották a dolgot és áthidalták a zavaróbb problémákat (66-os, ignorálás az Ep.3-ban, Anakin, passzivitás a Birodalom létrejötte környékén stb.). Egyetlen égető kérdés az maradt, vajon mi lett vele később, mikor és hogyan lépett újra színre és miért tűnt el az OT-ra. Ha meg esetleg a TCW után végső "remeteségbe" vonult, akkor miért tette ezt.

Amikor (anno a TCW filmben) először láttam a képernyőn, akkor leginkább elfelejteni akartam őt. Soha nem hittem volna, hogy az egyik kedvenc SW-karakteremmé nőheti ki magát. Ez a TCW végére megtörtént és nem szégyellem bevallani, hogy nekem később már kifejezetten hiányzott pl. Anakin és Obi mellől, de úgy általában a SW világából, ahol épp nem szerepelt. Bíztam, reménykedtem benne, hogy legalább a Rebels-ben visszatérhet, ha mondjuk élőszereplős filmben nem is láthatjuk majd.

A Rebels első évadának vége alapján azt kell mondjam, hála a sorsnak, hogy a készítők életben hagyták és most szerepeltetik. 99%-ban biztos voltam benne, hogy ő Fulcrum, szóval egyáltalán nem ért meglepetésként a feltűnése. Persze titkon paráztam, hogy nehogy mégse térjen vissza. Mindezek ellenére egyike volt azon jeleneteknek (pedig a verseny igencsak erős), amik a legmélyebben hatottak rám. Ha visszamehetnék az időben, akkor alaposan felpofoznám az akkori énem, aki ezen helyzet felvázolását még csak hangos kacajra se méltatta volna. :D

Jó értelemben hátborzongató volt látni ahogyan lesétál a létrán és bemutatkozik. Bizonyos dolgokba meg durva belegondolni. Hogy a felvágott nyelvű, bizonyítási kényszertől fűtött és felelőtlen tinédzser lányból majdan az egyike lesz azoknak, akik leteszik a Lázadók Szövetségének alapkövét. Hogy Anakin (persze nemcsak övé az érdem, de mégiscsak ő volt a mestere) egy olyan padawan-t tanított ki, aki később tevékeny részese lesz a Vader-ék által vezetett Birodalom bomlasztásának és a lázadás magasabb szintre való felemelésének. De pl. Tarkin és Ahsoka jelenetei is erősebben ütnek így.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

No, mivel Ahsoka Tano, alias Fulcrum immár a Star Wars mindkét meghatározó érájában fontos szereplővé vált, azaz a The Clone Warsban és a Rebelsben is aktív szerepet kapott, formálja a fontos eseményeket, és igencsak kötődik már mind más főszereplőkhöz, mind a nézőkhöz (vagy sem), így a TCW szekciójából átkerült a Safa szekciójába. Csoli ötletét megtartva a szavazást arról, hogy jó ötlet volt-e behozni a karaktert a Rebelsbe, itt tartjuk meg. Én az igenre nyomtam, mert naná, hogy igen. :)

Hozzászólás ideje:

Bizony szép karrier a csajszitól, akinek eltartott egy ideig míg megkedveltem.

Ezért is ihletett a topicgyártásra, de tényleg lehet, hogy jobb helyen lesz itt. (kösz, hogy a szavazás megmaradt ;) )

Egyébként a Rebelst egyedül néztem eddig, a tcw-szal ellentétben.

De most hogy vége, bejelentettem "PrincessLeia"-nak, hogy le fogjuk darálni együtt is. Örült, hogy kevesebb az epizód, mert nagyon elfoglalt.

Fulcrumról nem tud egy kukkot sem, kíváncsi vagyok mit fog szólni, mert ha valaki, hát Ő Spoilermentes.

És mert Ahsokát Ő nagyon kedveli. Bár a Fórumon való tevékenysége a szánalmashoz konvergál,

de az a nyúlfarknyi is Ahsokához köthető, hisz a tcw 5. évadának záró-kvartettje volt regisztrációjának oka! Talán az évadértékelésbe, vagy IDE bepötyög valamit.

Hozzászólás ideje:

Csináltam egy ilyen kis képet. Hogy felnőtt a kislány. :)

Bezony, kemény dolog. A kicsi 'Soka szépen felcseperedett :)

Amúgy ezek szerint a togrutáknál a montrál és lekku nemcsak méretét, de mintázatát tekintve is változik a növekedés során. Ezen felül az arcuk fehér pigmentfoltjai (vagy nem tudom hogy nevezzem ezeket) is változnak kicsit. :) Amúgy nem ártana kicsit nőiesebbé tenni a rebels-es megjelenését, elsősorban vmi jobb ruházattal, mert első blikkre nekem mindig a férfi egyedek ugranak be róla, hiába a hosszú lekkuk. Valahogy kicsit szögletesebb az arca és leheletnyivel kisebb a szeme annál, mint ahogy előzetesen (mondjuk Hera arcvonásai alapján) elképzeltem.

Hozzászólás ideje:

Azt jól látom, hogy mintha itt a rebels-es modelljét fiatalították volna vissza a TCW idejére? Amúgy eddig úgy tudtam, hogy a Shili-ről származik. :hmm:

Hozzászólás ideje:

Ez a kép az epizódból van. :) Vagy másra gondoltál?

293010965ahsoka_www.kepfeltoltes.hu_.png

Anno a The Clone Wars: Visual Guide-ban határozták meg a Shilit (a togruták anyabolygóját) szülőhelyének, de úgy rémlik, a TCW mozifilm regényváltozatában is olvastam. Később belemagyarázták, hogy a TCW-s The Gathering visszatekintésében látott helyszín (ahol Plo rátalál a lányra) a Shili, ahonnan Ahsoka származik. A TCW-ben viszont ez sehol nem hangzik el és a starwars.com-on lévő, hivatalos adatlapján sincs meghatározva a származási helye. Mellesleg, az előbb említett Visual Guide és maga a Shili bolygó is teljes egészében a Legends kategória (még?), így a hivatalos kánont tekintve, nem is létezik ilyen világ.

Hozzászólás ideje:

Ez a kép az epizódból van. :) Vagy másra gondoltál?

Persze, ez triviálisan onnan van. :) Én a másik oldalon lévő háttérképre gondoltam, ami a szöveg mögött van.

A TCW-ben viszont ez sehol nem hangzik el és a starwars.com-on lévő, hivatalos adatlapján sincs meghatározva a származási helye. Mellesleg, az előbb említett Visual Guide és maga a Shili bolygó is teljes egészében a Legends kategória (még?), így a hivatalos kánont tekintve, nem is létezik ilyen világ.

Ja értem. Ott kavarodtam meg, hogy a TCW-s háttéranyagokról is azt feltételeztem, hogy kánon, ahogyan maga a sorozat is. De így már érthető.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Dave Filoni állítása szerint a TCW-n belül még 12 Ahsokás történet volt tervbe véve. Nagyon remélem, hogy ezeket majd megkapjuk valamilyen formában. :clap2:

CW26.jpgCW27.jpg

CW29.jpg

Szerkesztve: - LordGravon

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Dave Filoni állítása szerint a TCW-n belül még 12 Ahsokás történet volt tervbe véve. Nagyon remélem, hogy ezeket majd megkapjuk valamilyen formában. :clap2:

Filoni nyilatkozatai alapján szerintem a Rebelsben ezekre kapunk utalást. És valószínűleg képregényekben és könyvekben is felhasználják majd. A Rebels miatt szvsz. érdemes lenne Ahsokára több ilyesmit is szánni.

Hozzászólás ideje:

Talán ez a legvisszafogottabb öltözéke eddig :D

És ez tetszik nekem a legjobban. Mert ha most megerőszakolják, legalább nem azért mert így öltözött... :P

Milyen lenne már, ha Ahsoka a Rouge One -ban halna meg?

És Ashley Eckstein játszaná..Bár csodálkoznék, ha átemelnék az élőszereplősök világába..

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

És Ashley Eckstein játszaná..Bár csodálkoznék, ha átemelnék az élőszereplősök világába..

Képregényszereplőket is emeltek már át az élőszereplős világba, akkor miért ne lehetne animációs karaktert átemelni? Pláne Ahsokát.

Sőt, hogy ha a Disney/Lucasfilm állja a szavát, és az egész Star Warsot egységesen kezelik a filmektől az animációs sorozatokon át a képregényekig, akkor eljutnia sem kell hozzájuk, melyik karakter hol milyen népszerű. Eleve gáz már, ha népszerűség alapján írnak bele egy szereplőt egy sztoriba. Nem, ha indokolt a szereplése, akkor nem szabad számítania annak, hogy a filmben, a sorozatban, egy könyvben vagy videojátékban tűnt fel először.

Hozzászólás ideje:

Szerintem alacsony lenne Ashoka-nak.

egy ügyes csízma és a togruta fejdísz helyre is hozná ezt..A hangja miatt nagyon kéne! A pofija meg megfelel, ennyi belefér egy animációs figura emberesítésébe.

Hozzászólás ideje:

És ez tetszik nekem a legjobban. Mert ha most megerőszakolják, legalább nem azért mert így öltözött... :P

Micsoda gondolatok. De ez nekem magas... :P A második szerelése szerintem jóval kevésbé volt "kihívó". Egy Aayla mellett pl. biztos elbújhat ezen a téren.

egy ügyes csízma és a togruta fejdísz helyre is hozná ezt..A hangja miatt nagyon kéne! A pofija meg megfelel, ennyi belefér egy animációs figura emberesítésébe.

Ashley öltözött már Ahsokának, mindenki eldöntheti, jó-e vagy sem. A hangját utólag is megoldhatják azzal, hogy Ashley leszinkronizálja a színésznőt.

file_184265_0_ahsoka658.jpg

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.