Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Mi a legjobb SW játék? 91 felhasználó szavazott

1. 1. Mi a legjobb SW játék?

• X-Wing és társai (Tie fighter)
      3
    • Rouge Sqadron
      2
    • Jedi Knight széria
      20
    • Galactic Battlegrounds
      1
    • Republic Commando
      12
    • Battlefront
      4
    • Battlefront II
      12
    • Episode I: Racer
      0
    • The Phantom Menace
      5
    • KOTOR 1-2
      21
    • Empire At War
      3
    • más
      7

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Más: ki játszott innen az Empire at Warral? Vélemény? Mire érdemes figyelni?

Én 3 hete kaptam le, azóta ízlelgetem hétvégenként (hétköznap koliban vagyok, és ott nincs sok kedvem játszani). Elég érdekes a játékmenet, és még én sem hangolódtam rá teljesen. Bővebben legközelebb majd csak téli szünetben tudnék róla beszélni, mert akkor tervezek jobban belemerülni.

Hozzászólás ideje:

Más: ki játszott innen az Empire at Warral? Vélemény?

Szerintem a legjobban sikerült SW stratégiai játék. Elég jó grafika, taktikát igénylő csaták, űr és felszíni harcok és még sok más ami miatt jó a játék.

Mire érdemes figyelni?

Amikor hadjáratot mész, a bolygók kis része érhető el egyszerre, de ez a küldetések előrehaladtával változik.

Mielőtt megcsinálsz egy küldetést, minden elérhető bolygót foglalj el, fejleszd fel és minimális védelmet pakolj oda. Ez azért fontos, mert előfordulhat, hogy olyan bolygó nyílik meg a küldetés teljesítése után, ami közvetlenül a te bolygód mellett van. Persze ez csak akkor gáz, ha azon a bolygón épp egy Birodalmi flotta várakozik.

A másik ami nagyon fontos, hogy a TIE Maulerek el tudják gázolni a gyalogosaidat. Azon kívül ott az önmegsemmisítő képességük, ami hatalmas károkat okoz. Ha ilyen járművek közelednek feléd akkor elsődleges célpontok legyenek.

A támadó flottába mindig legyen Y-Wing, mivel a felszíni harcok igénybe veheted a bombáikat.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a legjobban sikerült SW stratégiai játék. Elég jó grafika, taktikát igénylő csaták, űr és felszíni harcok és még sok más ami miatt jó a játék.

Amikor hadjáratot mész, a bolygók kis része érhető el egyszerre, de ez a küldetések előrehaladtával változik.

Mielőtt megcsinálsz egy küldetést, minden elérhető bolygót foglalj el, fejleszd fel és minimális védelmet pakolj oda. Ez azért fontos, mert előfordulhat, hogy olyan bolygó nyílik meg a küldetés teljesítése után, ami közvetlenül a te bolygód mellett van. Persze ez csak akkor gáz, ha azon a bolygón épp egy Birodalmi flotta várakozik.

A másik ami nagyon fontos, hogy a TIE Maulerek el tudják gázolni a gyalogosaidat. Azon kívül ott az önmegsemmisítő képességük, ami hatalmas károkat okoz. Ha ilyen járművek közelednek feléd akkor elsődleges célpontok legyenek.

A támadó flottába mindig legyen Y-Wing, mivel a felszíni harcok igénybe veheted a bombáikat.

Köszi! Megfogadom a tanácsokat! :)

Hozzászólás ideje:

Empire at War: Hű, nagyon bejön. Egyetlen hasonló típusú játékkal játszottam valaha, és az a Red Alert volt, de Kiskósa szerint az is gyökeresen eltér ettől. Ja nem, még egy volt, az Age of Empires. De ez a Star Warsos kontextus nagyon adja. Kiskósa írásából okulva Easyn kezdtem, egy ellenfél ellen, szépen végigvittem a tutorialt, és csak sima egy meccses harcokon gyakoroltam, mielőtt belekezdek a Campaignbe - amire csak 2 hét múlva kerül sor, mert Nabohoz hasonlóan a koliban én sem játszom (más kérdés, hogy én azért nem, mert nem tudok a win7-en.)

Szóval eddig nagyon baba.

Hozzászólás ideje:

Ja nem, még egy volt, az Age of Empires. De ez a Star Warsos kontextus nagyon adja.

Star Wars Galactic Battlegrounds :D

(Csak hogy értsd: a fent említett játék egy "Age of Empire volt" SW témával)

Hozzászólás ideje:

Empire at War: Hű, nagyon bejön. Egyetlen hasonló típusú játékkal játszottam valaha, és az a Red Alert volt, de Kiskósa szerint az is gyökeresen eltér ettől. Ja nem, még egy volt, az Age of Empires. De ez a Star Warsos kontextus nagyon adja. Kiskósa írásából okulva Easyn kezdtem, egy ellenfél ellen, szépen végigvittem a tutorialt, és csak sima egy meccses harcokon gyakoroltam, mielőtt belekezdek a Campaignbe - amire csak 2 hét múlva kerül sor, mert Nabohoz hasonlóan a koliban én sem játszom (más kérdés, hogy én azért nem, mert nem tudok a win7-en.)

Szóval eddig nagyon baba.

Na, örülök, hogy tetszik. :)

Hozzászólás ideje:

Tegnap óta megkötésekkel ugyan de FREE TO PLAY játszható a Star Wars The Old Republic.

Nem igazán játszottam még MMORPG játékokkal, mondhatni, hogy ez lesz az első... de engem igazából csak a sztori érdekel az MMO része nem igazán.

Már lassan egy teljes napja tölti a játék saját kliense a gammát, majd 25 gigát kell lerántani... és elég lassan megy.

Szerkesztve: - Darth Riddick

Hozzászólás ideje:

Én sem, nem vonz az MMO-k világa... de nagyon érdekel az SWTOR sztorija. A KOTOR I-II után elég sokat bosszankodtam, mikor megtudtam, hogy a folytatás MMO lesz... így le is tettem róla. De most az F2P bevezetésével erre mégis lehetőség nyílt, de kicsit idegenkedek tőle az MMO miatt :(

Hozzászólás ideje:

Na, feltelepült. Működik. Hát igen, az MMO érződik nagyon, de el fogok én ezzel játszogatni. Csak nem tetszik, hogy nyílt az egész... így bárki láthatja, ahogy bénázok :P (1x már meghaltam!)

Hozzászólás ideje:

Pár napja leszedtem a TOR-t, hogy meglessem milyen. Azóta nem igazán tudok szabadulni a játékból. Kipróbáltam a Trooper, Jedi Knight és a Sith Warrior prológusát.

Mind a 3 story nagyon tetszett, az egyikbe ráadásul volt egy olyan fordulat ami igazán meglepett.

Megyek is vissza fejleszteni a Sith karimat. :D

Hozzászólás ideje:

Pár napja leszedtem a TOR-t, hogy meglessem milyen. Azóta nem igazán tudok szabadulni a játékból. Kipróbáltam a Trooper, Jedi Knight és a Sith Warrior prológusát.

Mind a 3 story nagyon tetszett, az egyikbe ráadásul volt egy olyan fordulat ami igazán meglepett.

Megyek is vissza fejleszteni a Sith karimat. :D

Nekem a szobatársam nyomja sith inquisitorral, de úgy hogy vasárnap 14:00-kor elkezdte leszedni, (a kolis internet sebességgel) le is jött 02:00-ra, majd másnap 14:00-kor még mindig azt nyomta. Addiktív egy játék, az egyszer biztos :D

Hozzászólás ideje:

A Republic Commando nem jó? Vagy azzal már játszottál?

De, az nagyon jó :D Egyik kedvenc SW :D Viszont a KOTOR nem tetszik. Szerintem elég uncsi. Egy könyvben, főleg ha Karpyshyn írta volna, nagyon jó lenne, de a játékélmény nem túl nagy, szerintem. Vagy majd bepörög? Már csomó ideje a Tarison mászkálok, és beszélgetek mindenkivel :S

Hozzászólás ideje:

Zillo, a Kotor nem akció vagy fps, hanem rpg. Elsősorban a karakterfejlesztésre és a történetre (így a párbeszédekre) épít. Ha eddig nem jött be, akkor sztem ne is folytasd, mert nem fog változni a játékmenet. :) A történet viszont páratlan, szerintem simán felér a SW Saga-hoz.

Hozzászólás ideje:

Zillo, a Kotor nem akció vagy fps, hanem rpg. Elsősorban a karakterfejlesztésre és a történetre (így a párbeszédekre) épít. Ha eddig nem jött be, akkor sztem ne is folytasd, mert nem fog változni a játékmenet. :) A történet viszont páratlan, szerintem simán felér a SW Saga-hoz.

Azért egyszer ki szeretném vinni, de tényleg nem jön be. És írtam, ha regény lenne, akkor nagyon jó lenne. Tehát tényleg jó a sztorija :D

Hozzászólás ideje:

Szerintem a valaha készült legjobb SW játék a KOTOR első része. A kettő sem rossz, de az egy az valami álom.

Ami az SWTOR-t illeti... egyre jobban tetszik. Egyáltalán nem rossz ez :)

Hozzászólás ideje:

Szerintem a valaha készült legjobb SW játék a KOTOR első része. A kettő sem rossz, de az egy az valami álom.

Ami az SWTOR-t illeti... egyre jobban tetszik. Egyáltalán nem rossz ez :)

A kettővel játszottam először. Kicsi könnyebb volt, mint az egy, de ebben megvolt valami, ami az egyben hiányzott. Az a kapcsolat pontok. Nagyon élveztem időnként felkeresni a társaimat és beszélgetni velük dolgokról, hihetetlen, mennyire életszerűek voltak, szinte mindig voltak olyan válaszlehetőségek, amiket én akartam. Így építették a karakterüket, megismerhettük a történetüket és így sokkal jobb volt az oldalukon harcolni. Meg úgy általában jó dolog volt törődni velük és ezért hatalmas nagy plusz pont a II.-nek! A sztoriját tekintve talán kicsit depresszívebb volt az elsőnél, de nagyon tetszett. Olyan jó volt megélni az egészet. Először totál jófiú voltam, aztán a Korribanra (amit a végére hagytam) érve a sötét látomások miatt egy kicsit rossz útra tértem, de a játék végére újra a fényben jártam. És ez zseniálisan ki van alakítva, főleg, ahogy a karakterek reagálnak az események alakulására, a játékos döntéseire.

Az egyben ez talán egy kicsit hiányzott. Carth-on és Bastilán kívül a többiek nem voltak annyira érdekes karakterek. Vagyis igen, csak a második részben szerepeltekhez képest nem azok. Viszont történetileg az első nagyon üt, még úgy is, hogy tudom, mi a legvégső csavar. És igazi kihívás volt, ez is nagyon tetszett. Főleg a legvégső ütközetben. Fent vagyunk a Star Forge-n, fekete ruhában vagyok, piros és lila karddal, mint amilyen Darth Revannak is volt, bár még így is a jó oldalon álltam, mellettem Jolee és Juhani, nagy nehezen leverünk egy hordányi Sith Lovagot, alig marad életünk, épp adom be magunknak a medipackokat, amikor látom a távolban, hogy már érkezik is a következő hullám. Zseniális!

Hozzászólás ideje:

Szerintem is a KOTOR 1. jobb volt, ha arról van szó, hogy játszanom kellene ma az egyikkel, tuti ezt telepíteném fel. Mégis az SW-s játékok közül, nekem a Republic Commando, a FOC és a EAW ami állandóan fent van a winyón, mindkettőt modoltam, így kétszer annyi egység és kétszer akkora élvezet. Plusz ugye a BF II., tehát nekem SW terén az FPS és az RTS jön be igazán, habár ha megkérdeznék eddig melyik az a témán belüli játék, amit legtöbbször végigtoltam, akkor ezt említeném:

star-wars-jedi-knight-jedi-academy1.jpg

Itt aztán volt minden, végigvittem két karddal, aztán az Maul félével, úgy is, hogy jól döntöttem, úgy is, hogy rosszul, aztán az új gépen max graffon megint ugyanaz. :)

Hozzászólás ideje:

Ez így van... abszolút jó a 2. rész is. Nekem is tetszett, de gondolom az is számíthat, hogy te a 2. résszel kezdted én meg az elsővel, sőt az egyet többször is kipörgettem mire rátértem a 2. részre. Igen, a 2. résznek is megvannak a maga erősségei, de nekem az első rész pont a történet miat jött be jobban és talán mert azt toltam ki első alkalommal. Mindenesetre leszögezhetjük, hogy a KOTOR játékok kiválóak.Mind a két rész. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.