Wilde Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Néhány gondolat a világbajnokságról: Az egyik legfontosabb lépés szerintem a videóbíró lesz, amit világbajnokságon most először vezetnek be és azért figyelve az eddigi gyakorlatot mondjuk az olasz, vagy a német bajnokságban... hát születtek érdekes ítéletek így is. Ez most olyan szempontból egy főpróbája lehet a tehnológia széleskörű elterjedésének és elfogadásának, hogy itt azért nem ugyanaz a tét, mint egy Bundesliga fordulóban, ezzel együtt, ha nem lesz semmi malőr, sőt kifejezetten jó ítéletek születnek, akkor az felgyorsíthatja a folyamatokat. Már csak azért is érdekes lesz ilyen szempontból ez, mert azért a múltból számos példát találhatunk, amikor a játékvezetői stáb igyekezett tolni a hazai csapatot és (lehet rosszindulatúan) él bennem a feltétlezés, hogy az - egyébként nem túl acélos - orosz válogatottat is igyekeznének majd megtámogatni. Szerintem az esélyesek közül a Brazília - Németország - Spanyolország hármasból bárki megnyerheti (bár utóbbinál ez a botrány, hogy kirúgták a szövetségi kapitányt nagyon visszavetheti a csapatot, lehet ezzel a lépéssel a szövetség elvágta a vb esélyeiket), a francia és a belga csapat nevek alapján nagyon jól néz ki, de csapatként nem tudom mennyire lesznek ütőképesek (főleg a franciáknál, ahol Pogba beillesztése a rendszerbe nem sikerült tökéletesen). Az argentin szerintem nagyon orrnehéz csapat, hátul rengeteg a kérdőjel és a felkészülés is problémás volt, nem tudom Messi mennyire szívja fel magát és mennyire tudja ő vinni a csapatot, a portugálok szerintem csak Ronaldo miatt vannak ott a nagyok között (érdekes, hogy az eb győztes csapatból drágán megvásárolt tehetségek utána mennyire besültek az elmúlt két évben a klubjaikban), az angolok pedig rendre összeroppannak a várakozások súlya alatt, most mondjuk jobban szerepelhetnek az elmúlt tornáknál, de nagyon meglepődnék, ha az elődöntők során még számolni kellene velük. A horvát válogatott ugyanakkor szerintem a torna meglepetéscsapata lehet, sokat várok tőlük. Remélem egy színvonalas világbajnokságot láthatunk, nem lesznek túl óvatoskodóak a csapatok és izgalmas jó találkozókat játsszanak, ja és a pályán történő eseményeké lesz a főszerep nem pedig a botrányoké (a legutóbbi eb-n is probléma volt a huliganizmus, ez Oroszországban is előfordulhat), nem sérül meg senki és a legjobb focit játsszó csapat nyer. Én egyébként titkon reménykedek Izland jó szereplésében is, elképesztő dolog, amit ott összehoztak a labdarúgás területén! Donát, ha nem baj én már előre beírnám a tippeket erre a hétre (mostanában elég kaotikusak a napjaim és nem vagyok fent a fórumon se annyit): Oroszország 2 - 0 Szaud-Arábia Egyiptom 1 - 2 Uruguay Marokkó 1 - 1 Irán Portugália 1 - 1 Spanyolország Franciaország 3 - 0 Ausztrália Argentina 1 - 0 Izland Peru 0 - 1 Dánia Horvátország 3 - 2 Nigéria Costa Rica 0 - 2 Szerbia Németország 2 - 0 Mexikó Brazília 3 - 1 Svájc 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Most az komoly, hogy kirúgták a spanyol kapitányt két nappal a VB-jük kezdete előtt? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. 5 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Most az komoly, hogy kirúgták a spanyol kapitányt két nappal a VB-jük kezdete előtt? A szövetség háta mögött állapodott meg a Reallal. Nem túl etikus... Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. 29 perccel korábban, Wilde írta: Donát, ha nem baj én már előre beírnám a tippeket erre a hétre (mostanában elég kaotikusak a napjaim és nem vagyok fent a fórumon se annyit): Oroszország 2 - 0 Szaud-Arábia Egyiptom 1 - 2 Uruguay Marokkó 1 - 1 Irán Portugália 1 - 1 Spanyolország Franciaország 3 - 0 Ausztrália Argentina 1 - 0 Izland Peru 0 - 1 Dánia Horvátország 3 - 2 Nigéria Costa Rica 0 - 2 Szerbia Németország 2 - 0 Mexikó Brazília 3 - 1 Svájc Persze, semmi gond! Leadom én is a tippem holnapra: Oroszország - Szaúd-Arábia: 1-0 A fenti sorokkal többé-kevésbé egyetértek, bár a portugáloknál van egy egész fegyelmezett védekezés is Ronaldon túl. A videóbírónál meg hihetetlen, hogy továbbra sincs hivatalos kommunikáció, hogy miként is fog zajlani... (felteszem amúgy ugyanúgy, mint év közben). Én továbbra is a challenge rendszert támogatnám, hogy mindkét edző félidőnként 2x dönthet úgy, hogy visszanézet valamit, ha nem elégedett az ítélettel. Mindent visszanézni nagyon körülményes lesz, sok fura ítéletet hozhat. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Én is tippelek. Oroszország - Szaúd-Arábia: 2-0 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. (szerkesztve) Akkor én is beszállok a buliba egy kicsit eltérő végeredménnyel: Oroszország - Szaúd-Arábia: 1-1 Picit figyelembe vettem a felkészülési mérkőzéseket, amiket az elmúlt 1-2 hónapban játszottak. Az alapján úgy érzem, Szaúd-Arábia X-elhet a hazaiakkal. Az oroszokat amúgy se érzem annyira erősnek, és az, hogy bár Szaúd-Arábia megküzdött a németekkel és az olaszokkal (igaz mindkétszer vesztett, de az a 2-1 -es eredmény szerintem abszolút nem rossz a részükről. ) az bizonyítja nekem, hogy helyt tudnak majd állni, mégha nem is tartom őket (se) annyira jó csapatnak. Szerkesztve: 2018. Június 13. - Bence1997 1 Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Oroszország 2 - 1 Szaud-Arábia Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. 1 órával korábban, Donát írta: A szövetség háta mögött állapodott meg a Reallal. Nem túl etikus.. Most mondanám, hogy meglepődtem, de Florentino Pereztől nem is vártam mást A tippem: Oroszország - Szaúd-Arábia 2-0 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. 1 órával korábban, Donát írta: A szövetség háta mögött állapodott meg a Reallal. Nem túl etikus... Ezt tudom de ez a megoldás pont ilyenkor? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. 20 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ezt tudom de ez a megoldás pont ilyenkor? Nehéz helyzet. Én is kirúgtam volna. Én nem az elnököt okolnám, inkább az edzőt, hogy ilyen sunyi módon, a VB árnyékában másfelé kacsintgat. Majd Hierroval megoldják. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Oroszország - Szaúd-Arábia 3-0 1 Válasz
Fulcrum Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Oroszország 2 - 1 Szaud-Arábia Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Oroszország - Szaúd-Arábia: 2-0 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Hozzászólás ideje: 2018. Június 13. Oroszország - Szaúd-Arábia: 1-1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Oroszország - Szaúd-Arábia: 1-0 Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Oroszország - Szaúd-Arábia: 2-1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Mit vártok a videobírótól? Válasz
M.Laci Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. 1 órával korábban, Yoda József írta: Mit vártok a videobírótól? Emberek fogják kiértéklni. 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. (szerkesztve) 1 órával ezelőtt, Yoda József írta: Mit vártok a videobírótól? Szerintem egy nagyon jó dolog, sok eddig kétértelmű szituáció lesz majd általa könnyen elbírálható. Szerkesztve: 2018. Június 14. - Darth Cupsy Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Én olyan fejlődést várok mint az NFL-ben. Bár amiket elmondott Hajdú, hogy a les visszanézése a bíróra van bízva... Most is volt az első félidőben egy akkora les mint a ház, amiből majdnem gól is született. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Ezen az utolsó két gólon már csak nevettem egy nagyot... Jól felülbecsültem ezt a Szaúdi "válogatottat". Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Ruszkik bekezdtek. Pedig a szaudiak is elég jók voltak 13 percig. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Azt én is néztem, jól kezdtek, aztán meg a védelem szétesett, helyzetük se volt csak a végefelé 1-2 db, és kb. annyi. Mondjuk alapból sz*r a szaúdi védelem, de ettől a csapattól kicsit többet vártam. A hazaiak viszont nagyon bekezdtek, jól játszottak, mondjuk egy ilyen ellenfél ellen nem csoda. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. (szerkesztve) Jaja, úgy passzolgattak meg háromszögeltek a ruszkik 16-osán belül, hogy csak lestem. Akkor nem hittem volna, hogy ez 5-0 lesz, és nem nekik. Szerkesztve: 2018. Június 14. - Ody Mandrell 1 Válasz
M.Laci Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Azért a közel- és távolkelet focija nem európai vagy dél-amerikai. A különbség azért elég nagy. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. 1 órával korábban, Ody Mandrell írta: Én olyan fejlődést várok mint az NFL-ben. Bár amiket elmondott Hajdú, hogy a les visszanézése a bíróra van bízva... Most is volt az első félidőben egy akkora les mint a ház, amiből majdnem gól is született. Azt is elmondta, hogy mikor fogják használni. A majdnem gól esetében pl. nem. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. 1 perccel korábban, Donát írta: Azt is elmondta, hogy mikor fogják használni. A majdnem gól esetében pl. nem. Hát ez elég szomorú Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. 25 perccel korábban, Darth Cupsy írta: Hát ez elég szomorú Belegondoltál vagy csak sopánkodsz? Azt kell visszavonni, aminek jelentősége van. Vagy mindenegyes téves ítélet miatt álljon meg a játék, tanakodjon a bíró, majd döntsön? Ne őrjíts meg... Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Copa Mundial 2018! Vamos Argentina! A holnapi meccsekre a tippjeim: Egyiptom 1 - 3 Uruguay Marokkó 0 - 0 Irán Portugália 1 - 2 Spanyolország Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Hozzászólás ideje: 2018. Június 14. Az állás: Wilde - 1 pont Donát - 1 pont Ody - 1 pont Nabo - 1 pont Yoda - 1 pont Frenkie - 1 pont (Frenkie járt a legközelebb 3-0-lal) Fulcrum - 1 pont Jake - 1 pont Miss - 1 pont Racerx - 1 pont Nute - 0 pont Bence - 0 pont Holnapi program: Egyiptom - Uruguay Marokkó - Irán Portugália - Spanyolország 2 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.