Ugrás a kommentre

EPVII spoileres topic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

A hazai forgalmazó remélem könyörögni fog, hogy ne tolják el nálunk a premiert...

A kalózkodás fiaskó után (Iron Man 3) a Disney filmek nálunk 1-2 hét késéssel érkeznek.

 

Legyen világpremier nálunk is!!!

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tévedés! Lentebb sem azt írtam, hogy az embert a munkája alapján ítélem meg. Erről szó nincs! Pusztán arra kívántam rávilágítani, hogy aki könyvtáros, az még nem író, aki maga által készített filmeket tölt fel a Youtube-ra, az még nem filmrendező. Főként te és Bomarr szoktátok az embereket osztályozni, ez itt másnak nem tisztje. Ti emelitek magatokat piedesztálra, és aki nektek nem tetsző véleményt fogalmaz meg, azt rögtön hülyének minősítitek. Mert az egótok sosem hagyja, hogy ne elsőként tegyétek helyre a dolgokat. Lehetséges, hogy erre van tudásbeli alapotok (ezt még meg is előlegezem), csak az erkölcsi alapnak vagytok híján. Én mindennap olvasom a kommenteket, mindenkinek a kommentjét elolvasom, mert érdekel, hogy mit írnak ezen a fórumon az emberek, ugyanakkor viszonylag ritkán szólok hozzá, mert nincs belső ingerenciám, hogy bizonyítsam nem létező nagyságomat. Ha hozzászólok, akkor az aktuális véleményemnek adok hangot, a belülről fakadó akármilyen minőségű gondolataimat vetem digitális papírra és felvállalom azt, legyen akármekkora baromság. De a hozzászólásomnak sosem célja a másik fél legyőzése, mert nekem erre nincs lelki szükségem. Én nem érzem magamat azért többnek, mert a másikat fölényesen le tudom alázni és ez a harci tény senkinek nem is ad többletet. Ellenben például te Dzséjt, vagy akár Bomarr, ti azért írtok be, hogy a másikat megregulázzátok, majd boldogan rázzátok egymás kezét, hogy megint győztetek. Csak azt nem értem, hogy ez milyen győzelem? Ez lelki ínség, nem győzelem.

 

Körülbelül ezer Star Wars enciklopédiám van. Ha most idézek a 2 hete frissen vásárolt JW Rinzler féle Making of the Return of the Jedi könyvből, akkor én most okos vagyok? Ez szerzett tudás, másodkézből, ezredkézből származik. Ez nem nemesít senkit. Amikor érdekességet osztok meg a filmekről, nem azért teszem, hogy a mellemet verve mutassam meg; lám, én ezt is tudom. Ettől csak értéktelen lennék és megvezetném magamat, hiszen tudni, hogyan készül egy film, ki hogyan castingol, mi a digitális „pipeline”, ez mind csak felületes tudás, amit bárki el tud sajátítani ha van a dolgok iránt szemernyi érdeklődése. Ezzel a tudással legyőzni a másikat, a lelki szegénység egyértelmű jele. De mindig van lehetőség fejlődni!

OFF

 

Egyetértek. Örülök, hogy valaki végre le merte írni. ;)

 

ON

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon izginek hangzik ez a téli mozizás, szerintem is sokkal jobb hangulata lehet télen, a csípős hidegből a kellemesen meleg moziba betérni, majd elfelejteni a külvilágot :) Pláne jó és emlékezetes is lesz nekem, mert még SW-t nem néztem moziban(szégyen vagy nem, dehát 3 éve sincs még, hogy rajongó lettem. :D ) :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jó! Megvan az ajándék mindenkinek a Disney részéről a két év múlva esedékes karácsonyra! :yeah:

Biztos szokatlan lesz ünnepi hangulattal átárasztott időszakban fogadni az új trilógia kezdetét, dehát valljuk be, impozáns megoldás. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vagy jöhet a 'World War Z' verzió

Ez jó :hehe:

Bár most már sokkal egyszerűbb az ilyen verziók beszerzése :)

 

Nekem is nagyon jó a december, semmi gondom a dátummal :) Persze az időjárásra fel kell készülni, de mi az ep3-nál jártunk úgy anyámmal, hogy vonatbaleset miatt nem ért fel Pestre időben, szóval le kellett passzolnom hirtelen a jegyét, és délutánra vettem ismét, én meg ezért kétszer láttam aznap a filmet. Szóval bármikor bármi közbe jöhet!

Csak most gondoltam bele, micsoda december lesz akkor.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó, hogy végre van valami konkrétum. Nekem a téli mozizás jobban fekszik, így örülök a december 18-i dátumnak. Az se rossz szempont, hogy fél évvel több idő jut a film munkálataira. Igaz, hogy így megtörik a bevezetett májusi premier hagyományát, de ez legyen a legnagyobb gondunk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megmondom őszintén, én személy szerint jobban örülök ennek a téli premiernek. Sokkal egyedibb hangulat lehet a közeledő ünnepek miatt és ehhez egyfajta elő-ajándékként szolgálhat a film. Nagyon várom! :)

1984 karácsonyán láttam először az EPIV -et. Ez most kísértetiesen hasonló lesz. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1984 karácsonyán láttam először az EPIV -et. Ez most kísértetiesen hasonló lesz. :)

 

Ody....ez is csak azt bizonyítja, hogy öregszünk! ;) Aki nem tudná, mert még fiatalabb, a Magyar Királyi Televízió talán a világon elsőként leadta a Csillagok Háborját karácsonykor a TV-ben. Ez úgy történhetett meg, hogy nyilván a jogokat abszolút nem tartották tiszteletben, jogdíjat sem fizettek, hiszen itt "diktatúra" volt. Én is ott láttam először, Kőbánya moziban pedig 1985 - Jedi Visszatér.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nyilván megvoltak a jogok, és a Jedi bemutatója volt az apropó. Felmelegítették az SW -t. Hogy gondolod, hogy csak úgy leadták a TV -ben a filmet? Honnan volt kópiájuk? Hagyjál már....

Akkor még nem volt hivatalos kapcsolat a nyugati forgalmazókkal. Nem voltak jogok a TV-s vetítésre (de majd más kijavítja, ha az ellenkezőjéről tud). Ezért is nem készülhetett el a Jedi Visszatér féle Fazekas Attila képregény sem, mert addiga már felvették a kapcsolatot a forgalmazóval és bejött a jogdíj fogalma. Csak most tudták megszerezni a jogokat egy klubbon belüli kiadásra....pont a Jedi Visszatér bemutatásakor kezdődött a jogi rendezés.

 

itt bővebben:

MCSHK

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A tv-s vetítéshez meg voltak a jogok.

 

Nem :D A MOKÉP forgalmazta a filmet, de az csak a mozira szólt. De senki nem tudta ellenőrizni a dolgot, lévén itt kommunizmus (szocializmus) volt, elvben nekünk nem is lehetett kapcsolatunk a nyugattal. De a Kádári rendszer a gulyáskommunizmus bevezetésével sokat eltűrt, ez volt a szürke zóna. (Egyébként az volt a gulyáskommunizmus lényege, hogy itt a szürke zónában a nyugati termékek gazdát tudjanak cserélni. Ezért is volt itt különösen erős a kémtevékenység, rajtunk keresztül jutott be a nyugati technika a mélyebben fekvő szovjet blokkba.) A Mokép behozhatta a filmet, de arra nem volt joga, hogy a TV-ben leadja. Ez volt a helyzet a filmképregénnyel is, amit később úgy rendeztek, hogy az északi országoktól kötelezően át kellett vennünk pár képregényt (a skandináv országokról van szó, ezért is voltak relatíve olcsók a KANDI LAPOK, mert egy csomagban vettük meg a jogokat!) és vállalni kellett azok megjelentetését. Cserébe elnézték nekünk a Fazekas féle első két rész megjelentetését, de megtiltották, hogy az ismét megjelenjen. Ez volt az utolagos jogi rendezése a dolognak.

 

szerk.: A másik különlegessége az volt a TV-s bemutatónak, hogy ekkor adták le először szinkronosan a filmet.

 

Néhány további érdekesség:

 

"30 évvel ezelőtt, a Birodalom visszavág 1982-es, januári magyar premierjére a Mokép az Ifjúsági Lapkiadó Vállalattal karöltve a Lucasfilm tudta nélkül, teljes illegalitásban hozta ki az első két mozifilm képregényváltozatát. A szerzői jogi háttér a rajongókat viszont a legkevésbé sem érdekelte: a Csillagok háborúja duplafüzet 1982-ben 700 ezer példányban fogyott el, ami azóta is megdönthetetlen rekordnak számít a magyar képregényiparban. A Lucasfilm és a Star Wars-képregények 80-as évekbeli kiadója, a Marvel idővel természetesen értesültek a Fazekas-féle illegálképregények létéről, de végül hosszas tárgyalások után elfogadták az egyszeri megjelenést. Többek között azzal a feltétellel, hogy a Jedi visszatérből már nem készülhet fekete-fehér füzet. "

 

A másik része a dolognak, hogy a jogokat mennyire nem tartottuk tiszteletben. A Novoplast állami játékgyártó ezért is tudta kihozni a híres Csillagok Háborúja társasjátékot.

 

szerk.2:

 

És akkor a TV-s jogokról:

 

A Csillagok Háborúja első TV-s debütálása 1982-ben történt (USA). Szigorú keretek között, külön FIZETNI (!) kellett érte, hogy az emberek láthassák. Feliratkozásos alapon ment és alig fél millió háztartáshoz jutott el. Majd az HBO vásárolta meg a jogokat és 1983-ban vetítette le télen. Pénze sem lett volna a Magyar Királyi TV-nek, hogy a jogokat megvásárolja, mint ahogy azt nem is tette meg. :)

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.