Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Utólag is Boldog Névnapot Karrde!

Itt hagyott minket az egyik legismertebb magyar rendező..

Nyugodj békében Jancsó Miklós! :( Hosszú, aktív és szép élete volt.

Hozzászólás ideje:

Bár mérhetetlenül rühelem a filmjeit, de nyugodjon békében. :(

Ezzel én is pontosan így vagyok. Nem hullajtok érte búcsúkönnyeket, de tényleg nyugodjék békében.

Hozzászólás ideje:

Új filmjei katasztrófák voltak, de nagyon meglepődtem mikor megnéztem a Szegénylegényeket (1966-os darab). Baromi jó film. Azóta tervezem, hogy a régebbi munkáit bepótolom.

Gyerekkoromban azokon nőttem föl - mert nem nagyon volt más -, én egy életre megutáltam őket. A jó sok meztelen nő ellenére.

Hozzászólás ideje:

A Szegénylegényekben emlékeim szerint egy darab meztelen nő sincs és a hangulata nem épp gyerekléleknek való. Semmiképp nem ültetnék le elé mondjuk egy tinédzsert, mert vannak filmek amiknek az élvezetéhez kell egyfajta érettség. Persze könnyen lehet, hogy a magnum opusával kezdtem és a többi egy trágyalé lesz, de azért majd teszek egy próbát.

Hozzászólás ideje:

Gyerekkoromban azokon nőttem föl - mert nem nagyon volt más -, én egy életre megutáltam őket. A jó sok meztelen nő ellenére.

Valahogy én is így vagyok ezzel, gyerekkori "trauma" volt Jancsó filmjei. Bár az én gyerekkoromban azért már akadt más, de apám és nagyapám is nagy Jancsó-rajongó, így itthon is állandóan Jancsó-filmek mentek, meg ha elmentünk nagyszülőkhöz, ott is. A másik ilyen magyar rendező meg Tímár Péter. Senki nem ültetett le eléjük, de egyszerűen lehetetlen volt nem látni.

Hozzászólás ideje:

Így utólag is boldogat, mind a névnapos, mind a szülinapos érintetteknek!

Jancsó Miklósról:

Nálam Fábri a legnagyobb magyar filmrendező, de Jancsót mindenképpen megsüvegelem. Unikum volt a maga nemében. Csak három filmjét láttam (Szegénylegények; Magánbűnök, közerkölcsök; Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten), úgyhogy előrebocsájtom, nem tudok igazán releváns véleményt alkotni az életpályájáról. Igazi szerzői filmes volt, ebben a tekintetben pedig lehet, hogy sok ponton nem értettem egyet a művészetével (itt most elsősorban a hatalom-szexualitás korrelációjára gondolok, ami egy annál sokkal mélyebb és érdekesebb viszonyrendszer, mint ahogy ő prezentálta), de az ő irányítása alatt "a kamera olyan volt, mint a töltőtoll", s nem konvencionális módon, átlépett bizonyos határokat! RIP!!!

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Színjózan emberek különös szlalomban tántorognak a házak közt, mi az?

(Ónos eső lefagyás után. Veszekedettül csúszik. Mentem bevásárolni, van egy rész ahol akadálymentesített a járda és padka helyett lejtős az egész. Na ott konkrétan a bokorba kapaszkodva, négykézláb jutottam fel. Visszafelé már inkább a hosszabbik úton mentem, az föl volt sózva legalább néholtájt. Ahol csak elkotorták róla a havat, ott vékony tükörjég van. Ahol a havat csak összetapostuk, na azon a jeges hepehupán képzeljetek el többcentis hepés jeget.)

Hozzászólás ideje:

Nálunk is. Azok az utcácskák a leggázosabbak, amelyeken megyek dolgozni. Az egyikben sok ház előtt még a járdán a hó, több helyen már letaposták, ott csúszik az egész, a jeges úton kell menni, ráadásnak egy baromi keskeny utcáról van szó. Éppen ezért, két nap után áttértem arra, hogy körbe kerekezzem bicajjal a fél falut, és a nagyobb forgalmú addigra letisztított utakon menjek kerülőkkel. Időben nem több, és legalább nem állok fejre sehol. Nálunk még nem esett ónos eső :clap2:

Hozzászólás ideje:

Én is faluban lakok. Nálunk nincsenek nagy gondok, de ehhez is az kell, hogy reggelente a aki ráér kivonul sóval és hólapáttal. De idén jobb a helyzet mint a korábbi években, ezen a télen már egynél többször láttam hótolót. :D

Hozzászólás ideje:

Mifelénk nyugis a helyzet. Az utak tiszták és eső se esett még. Jó lenne ha így is maradna.

Hozzászólás ideje:

A 29-es busz tegnap alig bírt felmenni a Zöldmáli lejtőre, volt egy két izgalmas pillanat... :D

Hozzászólás ideje:

Nálunk 1 napig esett folyamatosan az ónós eső, mára lett körülbelül 2 centi belőle amin egy élmény volt közlekedni. De mégnagyobb ellapátolni, teraszlépcsőn két percig püföltem lapáttal a jeget mire engedett, utánna egybe letudtam tolni a fokról az egészet, szóval kicsit volt csak megfagyva :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.