Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Remélem, megúszod száraz bőrrel a műszakot. Mi délután kimegyünk tűzifát hordani (tudom, nyár lesz, de olyan lassan lehet néha beszerezni ezt az olcsó fát, hogy már ilyenkor neki kell állni hozatni). Csak mert a mozgás a kinti levegőn fontos :evil:

Hozzászólás ideje:

Közben moss fogat és olvass újságot. :D

Inkább ápolom a családi kapcsolatot a húgival (lehetőleg minél kevesebbet káromkodva, hogy mivel töltjük a szombat délutánt), mert azt is kell :D És közben veszettül gondolok a diófára, ami egy növény, mivel legalább árnyékot ad a nap elől :D

Hozzászólás ideje:

Tényleg, nektek még nem is meséltem. Építőanyagok harmadik pót ZH-n csak sikerült megszereznem az 1/2-t, így meglett az aláírás. Így a Csabi nevű szobatársammal és az egyik barátjával egy-egy doboz sör kíséretében elkezdtünk EPII.-t nézni YouTube-on.

Tök jól elvoltunk, meg minden, aztán megérkezett a másik szobatársam, a Dzsoni, aki dióhéjban egy öntelt, kétszínű, álszent, gerinctelen ember, aki ráadásul állandóan lopja mások cuccait és szeret mindenkinél minden témában okosabb lenni. Leginkább a netes szlengben elterjedt "attention whore" szóval lehetne őt körülírni. És mellesleg mérhetetlenül ostoba is.

Kérdezte, hogy beszállhat-e, nekem voltak ellenérzéseim, de a Csabi jóhiszeműen igent mondott, a végére megbánta persze. Megint elkezdett megállás nélkül beszélni, nem fogta be egy percre se és persze okoskodott, hogy ő mindenkinél mindent jobban tud. Ezért nem mentem el vele EPI. 3D-t nézni, kidobott pénz lett volna.

És elérkeztünk az ominózus hülyeségéhez, miszerint a fénykardok hossza állítható. Nem tudom, hogy ezt honnan szívta, azt mondta vannak neki otthon Star Warsos könyvei, de szerintem ezt csak akkor találta ki, hogy legyen mivel alátámasztania a mondandóját. Én, mint jó Star Wars és EU ismerő, vitába szálltam vele. Aztán végül feltett ingerülten egy keresztkérdést, amelyre egy megsemmisítő érvvel válaszoltam.

- És akkor Yodának miért olyan rövid a fénykardja?

- Mert az egy shoto b*zdmeg!

Innentől kezdve elkussolt. A shoto egyébként a rövid fénykard neve a Star Warsban. :) Később meg azt próbálta beadni nekünk, hogy a McAfee egy vírus, de amikor ellentmondtunk neki, duzzogva lelépett. Ettől függetlenül jó este volt. :)

Szerkesztve: - KisKósa

Hozzászólás ideje:

Ismerős, nekem is volt ilyen szobatársam, bár azért időnként egész jól lehetett vele beszélgetni, szóval talán mégse olyan gázos. Az aláírásért pedig gratulálok.

Hozzászólás ideje:

Én úgy tudom, hogy állítható, vagy legalább is van benne egy olyan szerkezet mely bizonyos távolságig egyben tartja az energiapengét.

Elvileg tervezéskor dől el, hogy mennyire hosszú a penge. Ez persze a belső szerkezetétől függ. Elvileg akkor lehet csak állítani, ha beleépítünk egy külön modult és akkor lesz kétfázisú fénykard. Ilyenkor gombnyomásra megnő a penge mérete.

Az aláírásért pedig gratulálok.

Köszönöm szépen, Gunray. :)

Szerkesztve: - KisKósa

Hozzászólás ideje:

Az Én, a Jediben egy beépíthető szerkezet segítségével meg lehetett növelni a hosszát, akár harc közben is. De ez csak EU, mondanák páran. :D

Hozzászólás ideje:

Elvileg tervezéskor dől el, hogy mennyire hosszú a penge. Ez persze a belső szerkezetétől függ. Elvileg akkor lehet csak állítani, ha beleépítünk egy külön modult és akkor lesz kétfázisú fénykard. Ilyenkor gombnyomásra megnő a penge mérete.

A képes enciklopédiában majdnem minden fénykardon megjelölik a pengehossz-szabályozó gombot. Ettől függetlenül lehet, hogy tévednek... már ha egy kitalált univerzum kitalált tárgyával kapcsolatban lehet tévedni. :D

Hozzászólás ideje:

A képes enciklopédiában majdnem minden fénykardon megjelölik a pengehossz-szabályozó gombot. Ettől függetlenül lehet, hogy tévednek... már ha egy kitalált univerzum kitalált tárgyával kapcsolatban lehet tévedni. :D

Attól függ, hogy a képes enciklopédia hivatalos kiadvány-e, vagy csak hazai. Mert a hazaiban írhatnak akármit, nem lesz a canon része. Abból indultam ki, hogy a Wookieepedián egyáltalán nem írnak erről semmit, pedig ott aztán görcsösen odafigyelnek minden részletre. Egy ilyen jelentős dolognak pedig biztosan szerepelnie kéne ott.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Most már itt is van szél :) A fénykardok közül nekem Vader fénykardján rémlik hogy valahol láttam leírva hogy hosszúságszabályozó, de szerintem az a kérdés hogy az adott, filmben szereplő fénykardon van-e bármi gomb a kikapcs-bekapcs gombon kiívül. Amin van, arra máris rá lehet fogni, hogy az :)

Hozzászólás ideje:

A nyerőszámok:

1, 25, 27, 69, 81.

Hmm...az én tuti számaim se jöttek be. :D

Nem tudták volna a 26-ot kihúzni, inkább körbelövik. :D

Hozzászólás ideje:

Nekem is csak egyesem lett a gépin. :) Jövőhéten újra próbálkozunk mert most sem volt ötös.

Szintén egy találat, míg nálad az első nálam meg utolsó szám. :D Én minden héten próbálkozok, de még kettesem se volt soha. :lol:

Hozzászólás ideje:

Nekem is csak egyesem lett a gépin. :) Jövőhéten újra próbálkozunk mert most sem volt ötös.

A tét: 3.370.000.000.-

A fórum finanszírozás megoldódna egy időre. :D

Ennyi pénzt nyernék és elhúznék innen a francba :)

Nem tudom konkrétan mi a tosz van, de a netem szarakodik már csütörtök óta, tegnap egésznap nem volt, fél órája jött vissza, nem messze innen kábeleznek, lehet ott szórakoznak valamit. Tegnap este 11-re kellett kimennem anyukám elé a buszmegbe mert nem kellemes kihalt utcákon egyedül csatangolni, ahol csak kutyák mászkálnak. Szóval elindultam elé abban a 100 km/h-s szélben, megyek a főútca felé ahol van a buszmeg, nézem: nincsen közvilágítás. Csak nagy sötétséget látok magam előtt, közben a szél süvít, tetők recsegnek, valami vas cuccot meg csapkodott a szél valaminek, szóval egy ilyen B kategóriás horrort le lehetett volna forgatni nyugodtan. Vártam egy jó 10 percet a buszmegben a sötétben, majd megjött anyukám és hazamentünk. Egy ilyen kis esti séta után jó elfeküdni meg aludni, könnyebben is megy meg kellemesebb is :)

Hozzászólás ideje:

Képek

Ahogy ígértem, készítettem néhány képet, a kutyákról, a házunkról és szalonna sütőről is, amit most építettünk. Holnap festhetem újra a padokat és az asztalt, persze, csak ha jó idő lesz. Várom a véleményeket! :)

Szerkesztve: - FlóriBá

Hozzászólás ideje:

Baguette és Vanda a nevük. Anyja és lánya. Én kedvelem őket, mert itt élnek velünk, a házban. A lábamnál alszanak minden este. Jó figyelni őket, mert néha furán és viccesen viselkednek. Meg nagyon gyorsan tanulnak, ami néha zavaró is lehet. A másik, hogy azt olvastam, a kutyák az embereket egy fajként kezelik és ha nem tisztelik a család egyik tagját, akkor már a közösséget sem. Ennek ellenére, ha én rájuk szólok akkor jól viselkednek és teljesítik a parancsokat, de pl. ha apám, akkor folytatnak mindent ugyanúgy tovább.

A képen egy töcsök látható, Vanda ásta ki és meg akarta enni, de nem engedtem neki, tetszik a bogár színe, ezért megmetettem!

Hozzászólás ideje:

Én a csigákat szeretem, amikor hideg van, vagy eső lesz, előjönnek. Az egy tévhit, hogy a vizes közegben jobban csúsznak és ezért. Alapban könnyen kiszáradnak, a melegben meg is halnának, így a nyákból egy fal szerűséget vonnak a házuk ajtaja elé és nyári álmot alszanak. A szomszédban van egy fenyőfa állomány, oda szoktam átmászatni őket, mivel ott mindig árnyék van és a füvet sem nyírják, mert az avar miatt felesleges. Múltkor 24 állatot számoltam össze, rendeztem versenyt is, nem volt valami izgi, de a befutót egy kiemelten nyirkos és hideg helyre telepítettem.

Hozzászólás ideje:

Az a jó, amikor elkezdem őket fújni, mert arra úgy reagálnak, hogy meg akarják nyalni az orrod bármi áron. Ezt nem értettem soha sem! :) Jah, a kutyákról van szó! Meg mikor visszük őket valahova kocsival és a Bagi így...dorombol, erre nincsen jobb szó! :hehe: Örülök, hogy ismét ketten vannak, sokat játszom velük, meg ugye az Orkos játék a kertben, hogy én üvöltök, hogy Waaagh! ők meg futnak előlem, mert gyönge humánok. A Vanda rendes, mert megvár és lassan fut, hogy néha utolérjem, de az anyja mindig 100méterekre lehagy és utána visszanéz, hogy hol vagyok. Na, ki is viszem őket, mert ha böködik a lábam, akkor az azt jelenti, hogy "csoki time". (Magyarul szobatiszták és dolguk lenne :) ) Jah és remélem mindenki tudja, hogy őket az is tarthatja, aki allergiás a szőrre, mert az uszkároknak HAJUK van! Durva!

Hozzászólás ideje:

Képek

Ahogy ígértem, készítettem néhány képet, a kutyákról, a házunkról és szalonna sütőről is, amit most építettünk. Holnap festhetem újra a padokat és az asztalt, persze, csak ha jó idő lesz. Várom a véleményeket! :)

Aranyosak a kutyák, a környezet is szép, és ilyen lila akácok kellenének itthonra is :clap2:

Ennek ellenére, ha én rájuk szólok akkor jól viselkednek és teljesítik a parancsokat, de pl. ha apám, akkor folytatnak mindent ugyanúgy tovább.

Kolléganőm szerint a kutyák egy embert választanak ki falkavezérnek, arra hallgatnak, a többiekre nem. Ezek szerint nálatok te lettél az :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.