Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, ati írta:

Ez vajon megjelenhet nálunk?

Mivel "Legends" címszó alatt fut, szerintem nem. Bár ki tudja? Az alapkoncepció viszont baromira nem tetszik... Miért kell így összeboronálni az EU-t a kánonnal? Nem értem.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
10 órával ezelőtt, kdani20 írta:

Mivel "Legends" címszó alatt fut, szerintem nem. Bár ki tudja? Az alapkoncepció viszont baromira nem tetszik... Miért kell így összeboronálni az EU-t a kánonnal? Nem értem.

Talán nincs elég novella, ami lehetővé teszi, hogy külön kötetben jöjjönnek ki a kánon novellák? De ennek ellenére tartani kell egy bizonyos kiadvány számot, amit a Disney elvár?

Vagy a szerkesztőségen belül növekszik azok aránya, akik szerint mindegy, hogy kánon vagy legendák, mert mindkettő kitalált sztori? Matt Martin, a Story Group tagja és Cavan Scott író is tett már az elmúlt egy évben hasonló kiejelentéseket.

Egyébként mi a kánon tartalom ebből a kötetből? Én mintha csak Legendák novellákat láttam volna.

Szerkesztve: - Darth Revan9
Hozzászólás ideje:
8 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Egyébként mi a kánon tartalom ebből a kötetből? Én mintha csak Legendák novellákat láttam volna.

One thousand levels down; Orientation illetve az öt Blade Squadron novella került a Vol1-be.

Hozzászólás ideje:
Éppen most , Darth Revan9 írta:

:para:Akkor meg sem jelennek? Nos, ez nem túl jó hír. Főleg a felnőtt regényt sajnálom. Csak nem Carára fókuszált volna a regény?

A képes útmutató még kijöhet, ha lezárul a sorozat, vagy a teljes Mandoverzum. Úgy még jobb is lenne. A regényt meg újratervezhetik, ha mindenképp ki akarják adni. Én személy szerint örülnék ha mindkettő megjelenne.

Igazából semmi infót nem közöltek. Annyi biztos, hogy egyelőre egyik sem jelenik meg, illetve a Mando regényt jegyző író egy új projekten dolgozik tovább a Del Rey kiadóval.

A DK Books pedig szóról szóra ugyanezt írta ki az útmutató törlése kapcsán. 

received_1645880918936294.jpeg

Szerkesztve: - kdani20
22 perccel korábban, kdani20 írta:

Igazából semmi infót nem közöltek. Annyi biztos, hogy egyelőre egyik sem jelenik meg, illetve a Mando regényt jegyző író egy új projekten dolgozik tovább a Del Rey kiadóval.

A DK Books pedig szóról szóra ugyanezt írta ki az útmutató törlése kapcsán. 

Erről már tegnap beszélgettünk a Mando topikban. Az egyik ok a könyv törlésére, hogy az Caráról szólt volna (persze, ha igaz). A másik, hogy lehet kicsit variáltak a sorozatokkal így a könyv ellentétet képzett volna a kánonban.

De ami méginkább fontos infó, azt megtudtuk decemberben: jön egy pár sorozat a Mandi mellett, lehet, hogy végül egy Ultimate Mandoverzum Visual Guide kerül majd a piacra és inkább nem csinálják azt, hogy 2-3 évente kidobnak egy frissített verziót egy sorozatról. Mivel mindegyik sorozat szorosan együtt fog mozogni - Jon és Dave felel mindegyikért - ezért teljesen jogos, hogy inkább várnak addig, amíg kifutnak a sorozatok. :)

Szerkesztve: - Bence1997
Hozzászólás ideje:

Úgy látom, nem csak nekem jutott eszembe a lehetőség, hogy Caráról szólt volna a regény. Ha már egyszer a Hasbro sem gyárt figurákat, akkor ezen hülyeséget továbbgondolva, elképzelhetőnek tartottam, hogy a regényekből és a képregényekből is száműzik a karkatert.

Viszont az is esélyes, hogy a túl sok kiterjesztett jövőbeni sorozat és a most futó A mandalori tett be ennek. Ennyire nem tudja már a Story Group összehangolni ezeket, hogy már regény sem jelenhet meg? Vagy a következő problémák jöttek elő. Az író ezt akarja írni, SG közbeszól: nem lehet, mert máshogy lesz a harmadik évadban. Az író ekkor mást és máshogy akar írni. SG újra közbeszól: nem lehet, mert ezzel egy másik TV sorozat fog foglalkozni...stb. Ezt a logikát követve a TV-sorozatok főszereplői az elkövetkezendő években nem fognak szerepelni egyetlen regényben, vagy képregényben sem. Sőt, továbbmegyek. Szerintem az elkövetkezendő 4-5 évben nem igazán fogják felderíteni A Jedi visszatér és Az ébredő Erő közötti korszakot. Lehet, hogy nem is lesz a Marvelnél A Jedi visszatér után játszódó harmadik SW ongoing?

Hozzászólás ideje:

Revan Te miért kombinálsz folyton amiből az jön ki, hogy a story group inkompetens? Semmit nem tudunk erről. Caráról meg minek szólt volna egy egész regény? Azért annyira nem jelentős karakter. Esetleg szerepelt volna benne, de még ez se biztos ok. 

Hozzászólás ideje:
32 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Szerintem az elkövetkezendő 4-5 évben nem igazán fogják felderíteni A Jedi visszatér és Az ébredő Erő közötti korszakot.

Tehát önmagában az hogy négy TV-sorozat foglalkozik ezzel a korszakkal nem elég? Közben ebben a hónapban jelent meg a Victor's Price regény Amerikában ami pont az ep.6 és az ep.7 között játszódik.

22 perccel korábban, Bomarr írta:

Tehát önmagában az hogy négy TV-sorozat foglalkozik ezzel a korszakkal nem elég? Közben ebben a hónapban jelent meg a Victor's Price regény Amerikában ami pont az ep.6 és az ep.7 között játszódik.

Ezek a TV-sorozatok mikor fogják kifejteni, hogy Palpatine hogy tért vissza, mik voltak a háttérben húzódó manipulációi, hogyan jutott el az Exegolra, mit csináltak a hívei, Luke hogyan építette fel a Jedi-Akadémiáját, az Akadémia Jedi-tanoncainak mi a háttere, Luke és Ben milyen küldetéseken vettek részt, Snoke hogyan és pontosan mikor jött a képbe, hogy ismerkedtek meg Luke-ék Snoke-kal, az Új Köztársaság milyen válságokkal nézett szembe, Han-nak és Leiának hogyan romlott meg a házassága.....stb?

Szerkesztve: - Darth Revan9
Hozzászólás ideje:
3 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Ezek a TV-sorozatok mikor fogják kifejteni, hogy Palpatine hogy tért vissza, mik voltak a háttérben húzódó manipulációi, hogyan jutott el az Exegolra, mit csináltak a hívei, Luke hogyan építette fel a Jedi-Akadémiáját, az Akadémia Jedi-tanoncainak mi a háttere, Luke és Ben milyen küldetéseken vettek részt, Snoke hogyan és pontosan mikor jött a képbe, hogy ismerkedtek meg Luke-ék Snoke-kal, az Új Köztársaság milyen válságokkal nézett szembe, Han-nak és Leiának hogyan romlott meg a házassága.....stb?

Idővel, minden ilyen kérdésedre kapsz választ. Már a mandalori elindította ezt a vonalat, csak türelem kell kivárni míg beérik a gyümölcse. 

Hozzászólás ideje:
6 perccel korábban, Iqvi írta:

Idővel, minden ilyen kérdésedre kapsz választ. Már a mandalori elindította ezt a vonalat, csak türelem kell kivárni míg beérik a gyümölcse. 

Igen, csak az a baj, hogy amilyen tempóban és szétaprózott mértékben próbálják majd ezt bemutatni, addigra lehet, hogy 2039 lesz...Ezek után megértem, hogy miért morognak sokan a Skywalker korában a kifejtetlen dolgok miatt. Ha még mondjuk 5-6 év alatt fejtik ki szép lassan, az hagyján. De ennyi szerteágzaó tv-széria mellett nehezen tudom elképzelni, hogy ez a 20-as években erre sor fog kerülni.

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Igen, csak az a baj, hogy amilyen tempóban és szétaprózott mértékben próbálják majd ezt bemutatni, addigra lehet, hogy 2039 lesz...Ezek után megértem, hogy miért morognak sokan a Skywalker korában a kifejtetlen dolgok miatt. Ha még mondjuk 5-6 év alatt fejtik ki szép lassan, az hagyján. De ennyi szerteágzaó tv-széria mellett nehezen tudom elképzelni, hogy ez a 20-as években erre sor fog kerülni.

Ne legyél ilyen pesszimista. A 2020-as évek végére már sokkal több infónk lesz.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a mostani eset pont azt mutatja, hogy a Story Group igenis kompetens. Az új kánonban 7 év alatt ha jól emlékszem eddig maximum kb. 2-3 olyan ellentmondás lehetett, ami komolyabban betesz a történetnek (most az ilyen apróságokat, hogy milyen színű Ahsoka fénykardja egy visszaemlékezésben, felejtsük el), és el akarják kerülni a továbbiakat. Ez egy nagyon jó döntés, a sorozatok legalább 5-6 évig menni fognak, nem lenne most jó ötlet egy könyv miatt lekorlátozni a további lehetőségeiket. Ebből a döntésből látszódik, hogy nagyon is számít a könyves médium, és nem akarják a elengedni azt.

51 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

AZ EPIV-VI közötti időszakot immár hat éve mesélik. Ez mindig is így volt.

"Hasonlóan a többi sorozat is nyilván megkívánja a maga vákuumát, amiben szabadon terjeszkedhet, így feltehetőleg miután a Marvel végez az Ep V-VI közötti időszak feltöltésével már csak a The High Republic-éra, a prequels-éra és a sequels-éra marad majd a kiadók játszóterének, meg persze mindig nyitva áll a lehetőség új kalandok és karakterek bemutatására, akik valahol megbújtak a Star Wars történelem lapjai között"

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Én is azt mondom, hogy legyen kevesebb könyv, adják ki őket lassabban vagy később, de azok legyenek jók, írják őket a legjobb SW írók, és illeszkedjenek bele a filmek és sorozatok világába a lehető legjobban. 

10 év múlva már nem lesz semmi jelentősége annak, egy műre mennyit kellett várni, csak az számít majd, mennyire lett jó, mert a minőség időt álló dolog, és gondolom, ez a cél.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, kdani20 írta:

Ezen dolgoztak eddig? :D

Hát menten elsírom magam :D

Ezekért tényleg megéri birtokolni a kiadási jogokat....

Ugye? Persze ez nem jelenti azt, hogy talán nem dolgoznak a Schreiber-féle junior regényen.

Hozzászólás ideje:
2021. 03. 20. - 9:00, kdani20 írta:

Ezen dolgoztak eddig? :D

Hát menten elsírom magam :D

Ezekért tényleg megéri birtokolni a kiadási jogokat....

Baby Yo... pardon Grogu azért nagy húzónév, nem csodálom, hogy ezt választották. :D

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Emma Mienko Candon írni fog egy RONIN című Star Wars könyvet, ami Október 12-én fog megjelenni az USA-ban. És a könyv a Visions animációs sorozathoz fog kapcsolódni!:o

Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy ez érdekeljen-e, vagy sem.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Emma Mienko Candon írni fog egy RONIN című Star Wars könyvet, ami Október 12-én fog megjelenni az USA-ban. És a könyv a Visions animációs sorozathoz fog kapcsolódni!:o

Ebből a címből nem sok minden derül ki. Gondolom nem a Marvel-karakterről fog szólni. :D

Ha tippelnem kéne, szerintem Ronin egy jedi lesz a High Republic idején.

Hozzászólás ideje:
12 perccel korábban, Whill írta:

Ebből a címből nem sok minden derül ki. Gondolom nem a Marvel-karakterről fog szólni. :D

Ha tippelnem kéne, szerintem Ronin egy jedi lesz a High Republic idején.

Már ha ott játszódik egy széria. Jelenleg fogalmam sincs mit várjak ettől a könyvtől.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.