Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
2021. 09. 12. - 14:32, Darth Revan9 írta:

Még a végén a Kolibri ki tudja hozni a Test of Courage-et.

Már nincsenek ilyen illúzióim  :/ :D

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Új könyveket jelentettek be:

https://www.starwars.com/news/new-books-revealed?fbclid=IwAR03CBd9DFtk_Wdc4oi_XlVmHRq23axS8xZP8FIop-euAknx0hbb_-lhN9U

Adam Cristopher: Shadow of the Sith - Luke és Lando nyomozása a Sithek nyomai után, találkozásuk Ochival, aki Rey szüleire vadászik.

Mike Chen: Brotherhood - Klónháborús kaland Obi-Wan és Anakin főszereplésével.

Stories of Jedi and Sith - ifjúsági novelláskötet, értelemszerűen  Erőhasználókról, Jake Bartok illusztrációkkal.

Kiersten White - Padawan - az ifjú Obi-Wan megpróbál a Qui-Gon lehető legjobb tanítványa lenni, még ha nem is tűnik ez olyan egyszerűnek.

Hozzászólás ideje:
14 perccel korábban, reaper írta:

Brotherhood

Ez konkrétan összeköti A klónok támadását a sorozattal. Abban a rövid időintervallumban fog játszódni, amikor Anakin lovag lesz.

Magyar megjelenés szempontjából 3 regény érdekes.

A Brotherhood, a Shadow of the Sith és az elvileg YA Padawan. Az antológiakötet middle-grade, úgyhogy arra inkább nem, mint lehet számítani (meglátjuk, mit nem tervez a Kolibri)

Szerkesztve: - kdani20

Hozzászólás ideje:
20 minutes ago, reaper said:

Új könyveket jelentettek be:

https://www.starwars.com/news/new-books-revealed?fbclid=IwAR03CBd9DFtk_Wdc4oi_XlVmHRq23axS8xZP8FIop-euAknx0hbb_-lhN9U

Adam Cristopher: Shadow of the Sith - Luke és Lando nyomozása a Sithek nyomai után, találkozásuk Ochival, aki Rey szüleire vadászik.

Mike Chen: Brotherhood - Klónháborús kaland Obi-Wan és Anakin főszereplésével.

Stories of Jedi and Sith - ifjúsági novelláskötet, értelemszerűen  Erőhasználókról, Jake Bartok illusztrációkkal.

Kiersten White - Padawan - az ifjú Obi-Wan megpróbál a Qui-Gon lehető legjobb tanítványa lenni, még ha nem is tűnik ez olyan egyszerűnek.

Na jó, na jó. :D:yes: Ezek zseniálisan hangzanak!

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, kdani20 írta:

Ez konkrétan összeköti A klónok támadását a sorozattal. Abban a rövid időintervallumban fog játszódni, amikor Anakin lovag lesz.

Magyar megjelenés szempontjából 3 regény érdekes.

A Brotherhood, a Shadow of the Sith és az elvileg YA Padawan. Az antológiakötet middle-grade, úgyhogy arra inkább nem, mint lehet számítani (meglátjuk, mit nem tervez a Kolibri)

Igen, sajnos a middle-grade kategória kiesett. Főleg, hogy a Kolibri újra elkezdett foglalkozni velük.

Hozzászólás ideje:
12 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Benne vannak a 7. évad eseményei is. A teljes TCW-ről szól tehát. :) 

Klassz! Akkor a mozifilm képes útmutatója, meg a guide füzetem mellé ez kiváló lesz. Teljes lesz a TCW könyvtár! 

Hozzászólás ideje:

A jövő év már-már aranybánya lesz számunkra. Mind nagyon ígéretes és várós. A fentebbiek közül egyértelműen a Shadow of the Sith c. könyv tűnik a legérdekesebbnek, de ugyanakkor mind a Brotherhood, mind a Padawan is roppantul váróssá vált. :)

Hozzászólás ideje:

És a High Republic-ról még szó se esett. Én nem is hittem volna hogy ilyen erős lesz az az év, simán lekörözi majd 2019-et!

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Miért ne lenne? A leírás egyértelműen utal erre.

Claudia Gray Vérvonal című regényében erősen érződött, hogy nem nagyon kötheti össze a dolgokat. Én attól a könyvtől pl. többet vártam volna. Túl sok mindent kellett homályban hagynia a filmek miatt. A Shadow of the Sith-nél pedig ott lesznek az élőszereplős TV-sorozatok.

Hozzászólás ideje:
11 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Claudia Gray Vérvonal című regényében erősen érződött, hogy nem nagyon kötheti össze a dolgokat. Én attól a könyvtől pl. többet vártam volna. Túl sok mindent kellett homályban hagynia a filmek miatt. A Shadow of the Sith-nél pedig ott lesznek az élőszereplős TV-sorozatok.

Akkor nem olvastad el az új könyv szinopszisát? Az egész az átkötésekről szól. A fősztori maga az ep. 9 elemeivel foglalkozik. A Vérvonal rossz példa hisz akkor nem volt kész a trilógia. Nehéz olyasminek megirni az előzményét ami még nem is létezik és homályos. Azt meg nem értem honnan veszed hogy a TV-sorozatok itt bármit bekavarnának. Ez a könyv nem a Mandaloriról vagy Boba Fettről szólnak. Eleve más korban járunk...

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, Bomarr írta:

Akkor nem olvastad el az új könyv szinopszisát? Az egész az átkötésekről szól. A fősztori maga az ep. 9 elemeivel foglalkozik. A Vérvonal rossz példa hisz akkor nem volt kész a trilógia. Nehéz olyasminek megirni az előzményét ami még nem is létezik és homályos. Azt meg nem értem honnan veszed hogy a TV-sorozatok itt bármit bekavarnának. Ez a könyv nem a Mandaloriról vagy Boba Fettről szólnak. Eleve más korban járunk...

Lesznek más élőszereplős tv-sorozatok is. Ahsoka, Rangers of the New Republic, és még ki tudja mennyi minden van tervező asztalon. Lehet, hogy már elkezdtek gondolkodni olyan sorozatokon is, melyek később játszódnak, talán pont a könyv közeli időben.

Egyébként azért reménykedek benne, hogy szép átkötések lesznek. De ott van pl. Grogu esete. Vajon ebben a könyvben utalhatnak rá egyáltalán? Ki tudja mi lesz vele?

Hozzászólás ideje:

A bejelentések alapján az Ahsoka és a Rangers of the New Republic is a Mandalorihoz kapcsolódik. Nincs olyan információ, hogy később játszódó sorozat készülne.

A könyv szerintem Grogu nélkül is tökéletesen tud működni. Eleve van egy elég komoly időugrás a Mandalorihoz képest.

Hozzászólás ideje:

A mostani könyvmegjelenések után rájöttem, hogy jövőre könyvfronton is elleszünk látva megjelenésekkel. Igaz, ez csak az amerikai piac, de jelenleg úgy néz ki, hogy 2022-ben minden hónapra - ha legalábbis júliusig nézzük a dolgokat - lesz legalább 1 könyvmegjelenés:

Január:

4. - The High Republic: The Fallen Star (Del Rey)

4. - The High Republic: Mission to Disaster (Middle Grade)

Február:

1. - The High Republic: Midnight Horizon (Young Adult)

Március:

Erre a hónapra elvileg egy "Proxima" kódnévvel ellátott SW könyv foglal helyet. Q'ira? A most megjelent tartalmak (War of the Bounty Hunters, Crimson Reign) után nem tartom kizártnak, hogy ez lesz a Q'ira trilógia zárása.

Április:

5. - Queen's Hope (Young Adult) (A Padmé trilógia lezárása, amely a klónháborúk kezdő időszakába kalauzol el bennünket) <-- eredetileg jövő hónapban jött volna ki, de eltolták a megjelenést jövőre.

Május:

10. - Brotherhood (Del Rey) (klónháború eleje, Obi-wan és Anakin + Ventress)

Június:

7. - Stories of Jedi and Sith (MG) - 10 antológia történet a SW jedijeiről és sithjeiről, többek között Luke Skywalker, Rey, Darth Maul vagy éppen Barriss Offee kap egy sztorit.

28. - Shadow of the Sith (Del Rey)

Július:

26. - Padawan (Young Adult) - Obi-wan padawanként, a Mester és tanítványa előzménye.

A fentebbi felhozatal után nekem az a sejtésem, hogy a High Republic 2. fázisa valószínűleg később fog elkezdődni. Most mondok egy augusztust és akkor a min. havonta 1 SW könyv megvan. :D

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A mostani könyvmegjelenések után rájöttem, hogy jövőre könyvfronton is elleszünk látva megjelenésekkel. Igaz, ez csak az amerikai piac, de jelenleg úgy néz ki, hogy 2022-ben minden hónapra - ha legalábbis júliusig nézzük a dolgokat - lesz legalább 1 könyvmegjelenés:

Január:

4. - The High Republic: The Fallen Star (Del Rey)

4. - The High Republic: Mission to Disaster (Middle Grade)

Február:

1. - The High Republic: Midnight Horizon (Young Adult)

Március:

Erre a hónapra elvileg egy "Proxima" kódnévvel ellátott SW könyv foglal helyet. Q'ira? A most megjelent tartalmak (War of the Bounty Hunters, Crimson Reign) után nem tartom kizártnak, hogy ez lesz a Q'ira trilógia zárása.

Április:

5. - Queen's Hope (Young Adult) (A Padmé trilógia lezárása, amely a klónháborúk kezdő időszakába kalauzol el bennünket) <-- eredetileg jövő hónapban jött volna ki, de eltolták a megjelenést jövőre.

Május:

10. - Brotherhood (Del Rey) (klónháború eleje, Obi-wan és Anakin + Ventress)

Június:

7. - Stories of Jedi and Sith (MG) - 10 antológia történet a SW jedijeiről és sithjeiről, többek között Luke Skywalker, Rey, Darth Maul vagy éppen Barriss Offee kap egy sztorit.

28. - Shadow of the Sith (Del Rey)

Július:

26. - Padawan (Young Adult) - Obi-wan padawanként, a Mester és tanítványa előzménye.

A fentebbi felhozatal után nekem az a sejtésem, hogy a High Republic 2. fázisa valószínűleg később fog elkezdődni. Most mondok egy augusztust és akkor a min. havonta 1 SW könyv megvan. :D

Spec. nem nagyon örülök annak, ha a Köztársaság Fénykora 2. fázisának indulása csúszik.

Lehet, hogy a Queen's Hope azért csúszik jövő áprilisra, illetve a Brotherhood azért jelenik meg májusban, mert 2022 lesz? Vagyis A klónok támadása 20 éves évfordulója.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
24 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Lehet, hogy a Queen's Hope azért csúszik jövő áprilisra,

Kicsit félek ettől a regénytől, úgyhogy nem bánom a csúszást. :D

Hozzászólás ideje:

A nagy dömpingben szerintem a többség elcsúszott felette, de jön még egy MG regény, ami kötődni fog a Star Wars: Hunters-hez. Cím még nem, de megjelenés már van: '22. Jún. 7.

Forrás

Hozzászólás ideje:

Ezt nagyon sajnálnám. Bár, ahogy megnéztem a csuklyás alakot ábrázoló képet talán még lehet muun. Viszont nem értem miért akarják megváltoztatni a faját? Ráadásul Lucas határozta meg ezt. Ez pont jó ötlet volt.

Hozzászólás ideje:

A wookiepedia még mindig muun-t ír. Szerintem ez a kép nem zárja ki. Sőt, a hosszúkás fejforma inkább megerősiti.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.