Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Ahsoka könyvből kiderült hogy Obi-Wan és Bail Organa megállapodtak "hogy csak a legrosszabb vészhelyzetben veszik fel a kapcsolatot egymással"

Hozzászólás ideje:

Ahsoka könyvből kiderült hogy Obi-Wan és Bail Organa megállapodtak "hogy csak a legrosszabb vészhelyzetben veszik fel a kapcsolatot egymással"

Köszi az infót, bár szerintem magától is nyilvánvaló, hogy twittereztek naponta!. ;)

Hozzászólás ideje:

Darth Vader vérengzése is az utóforgatás során került be a filmbe. Eredetileg csak azt láttuk volna, hogy a lázadók kézről kézre menekítik a Halálcsillag terveit.

Hozzászólás ideje:

Durván jó, és egyben meglepő ötlet volt, de a film egyik legjobb jelenetét kaptuk meg így. Dícséret Edwards-nak vagy Gilroy-nak, bárki is "felelős" érte. Vadert így még nem láttuk soha. Mindig olyan kiszámítható, méltóságteljes volt. Ez a Sith igazi arca a szenvedély, amiből az erejüket merítik.

Hozzászólás ideje:

Nagyon uncsinak tűnik az eredeti elképzelés. Ugyan hogy képzelték azt megcsinálni? A katonák átmentek volna váltófutóba vagy hogy? Ajaj. Mérföldekkel jobb a Vader-es verzió. A végső formájában legalább lett tartása annak a jelenetnek.

Hozzászólás ideje:

Egyértelmű, hogy sokkal jobb lett a végső verzió. Vader megjelenése egyébként nem volt igazán ijesztő a korábbi jelenetben, amikor láthattuk Krenniccel, mert ugyan a végén megszorongatta a fickót, de előtte Krennic nagyjából félelem nélkül ment oda hozzá, és az a jelenet úgy általában nem sugározta azt a hatalmat, amit Vader már az Új reményben képviselt. Kellett a filmbéli vérengzés ahhoz, hogy lássuk, ez ugyanaz a könyörtelen Vader, akitől még a saját emberei is rettegnek, plusz aki könyörtelenül kutat majd a két droid után.

Hozzászólás ideje:

Hát kövezzetek meg, de szerintem a mustafari jelenetben Vader azt nyújta, amit a IV-ben. Ott sem érzem, hogy nagyon tartottak volna tőle. Motti és Tarkin alap - utóbbival eleve egyenrangú - de az a tiszt is minden félelem nélkül beszél vele, aki Leia sorsáról diskurál vele. Vader felé a birodalmiak rettegése inkább az EpV-ben látható.

Hozzászólás ideje:

Én úgy képzelem, hogy csak a nagyképű tisztek tartottak tőle, de az olyan katonák, akikkel együtt harcolt, inkább tisztelték. Jir, vagy éppen Kallus ezek csoportjába tartozott, Krennic meg azok közé, akik tartanak tőle.

Hozzászólás ideje:

Hát kövezzetek meg, de szerintem a mustafari jelenetben Vader azt nyújta, amit a IV-ben. Ott sem érzem, hogy nagyon tartottak volna tőle.

Krenic arca amikor Vader árnyéka közeledik felé nem éppen arról tanúskodik hogy nem tartana tőle. Konkrétan ott tele volt a gatya.

Szerkesztve: - Fulcrum

Hozzászólás ideje:

Fulcrum: egyetértek, de nagyjából hasonlóan látom a Vadertől való tartást a IV-ben és a RO-ban is. Valamennyire tartanak tőle a Birodalmiak- mint pl. Krennic is a kezdeti lendület után, vagy Motti a fojtogatás után - de azért az EpV-ben ennél sokkal durvább a helyzet, és sokkal durvább Vader is. Én nem érzem azt, hogy az RO eltérne a Vader félelmi képben az EpIV-től, viszont mind a kettő messze a Birodalom Visszavág alatt van e tekintetben.

Hozzászólás ideje:

Így van, azt írtam lentebb, hogy számomra eltér. Én Vadert az Ep4-ben láttam először, és kirázott tőle a hideg. A Rogue One-ban nem rázott ki, amikor megláttam a Mustafaron, és már első nézésnél felfigyeltem arra, mennyire így van ezzel Krennic is, pont azért tűnt fel, mert ezen csodálkoztam is. Úgy tárgyal vele, ahogy én senkit nem láttam a Saga-ban. A végére megijed, az igaz, de ezt írtam is.

Viszont Donát, jobban átgondolva mégis Veled értek egyet, hogy a Birodalom visszavágban még sokkal erősebb hatást gyakorol Vader a birodalmi tisztekre, mert az Ep4-ben a Halálcsillagon meglehetősen lazán beszélgetnek vele, vagyis ennek a rettegésnek az Új reményben még nincs nyoma igazán.

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:

Abban egyetértek, hogy az ep.5-ben sokkal jobban tartanak tőle, de azzal nem, hogy az ep.4 és az RO egy szinten lenne ebből szempontból. A New Hope-ban többen is nagyon lekezelőek Vaderrel. Például ott van az a jelenet, amikor Leia közli, hogy Tarkin tartja pórázon Vadert, erre a nagyúr meg semmit nem reagál csak áll a háttérben mintha tényleg valami öleb lenne, aki Tarkinhoz csapódott. Ehhez hasonló nincs az RO-ban. Az oké, hogy Krennic nem fél annyira, de Motti meg úgy osztja Vadert a fojtogatásig mintha valami kis csicska lenne, aki véletlen betévedt a nagyfiúk megbeszélésére.

Hozzászólás ideje:

Abban egyetértek, hogy az ep.5-ben sokkal jobban tartanak tőle, de azzal nem, hogy az ep.4 és az RO egy szinten lenne ebből szempontból. A New Hope-ban többen is nagyon lekezelőek Vaderrel. Például ott van az a jelenet, amikor Leia közli, hogy Tarkin tartja pórázon Vadert, erre a nagyúr meg semmit nem reagál csak áll a háttérben mintha tényleg valami öleb lenne, aki Tarkinhoz csapódott. Ehhez hasonló nincs az RO-ban. Az oké, hogy Krennic nem fél annyira, de Motti meg úgy osztja Vadert a fojtogatásig mintha valami kis csicska lenne, aki véletlen betévedt a nagyfiúk megbeszélésére.

Igen, de nagyon keveset látunk Vaderből az RO-ban. A sajátjaival szemben - amiről itt most konkrétan szó van - mindössze egy jelenetben szerepel, amit szerintem kb. pont annyira "ural", mint az EpIV-ben, mikor Motti ellene nyomul. Illetve most jut eszembe: amikor Vader elé letérdel a szolga, az egyértelmű különbség a IV. és a RO között, azzal valóban egy kicsit növelték a "respect" szintjét a Birodalmon belül. Mindenesetre mai szemmel nézve kissé fura Vader visszafogott szereplése a IV-ben, főleg egy olyan tombolás után, amit a RO végén láttunk... :hmm:

Hozzászólás ideje:

Darth Vader vérengzése is az utóforgatás során került be a filmbe. Eredetileg csak azt láttuk volna, hogy a lázadók kézről kézre menekítik a Halálcsillag terveit.

Egyértelműen az egyik legjobb jelenet! Van még kérdése azoknak, akiknek az utóforgatásról valami negatív dolog ugrik be?

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.