Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. Az első Wonderwoman és az első Marvel Kapitány elég nagy sikerek voltak. Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. Persze, de nem amiatt hogy milyen a főszereplő neme. Nem attól lesz jó egy film, hogy férfi vagy nő játsza a főszerepet. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Február 27. Hozzászólás ideje: Február 27. Ennek a csajnak sem szóltak, hogy sosem szabad fullba nyomni a kretént? Még, hogy a férfi közönség mélységes megvetése a független női karakterek ellen. Hát erre ez a gif a legjobb: 1 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Február 27. Szerző Hozzászólás ideje: Február 27. A Wonder Woman jó film volt, a Marvel kapitánynak meg az is besegített, hogy a Végtelen háború és a Végjáték között mutatták be. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Február 28. Hozzászólás ideje: Február 28. Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ha ez a női főszereplők ellen való tiltakozás meglett volna 30-40 évvel ezelőtt is, akkor vajon Ellen Ripley és Sarah Connort is így szidnák? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Február 28. Hozzászólás ideje: Február 28. (szerkesztve) Mivel, ha jól van megírva a karakter és jó filmbe vagy sorozatba kerül, akkor ma sincs tömeges felháborodás miatta, így aligha lenne a nép kiakadva Ripley vagy Sarah miatt. Valahogy azok a csúnya férfiak képesek voltak befogadni olyan karaktereket, mint Furiosa, Kantiss Everdeen, Jessica Jones vagy éppen Jyn Erso és bizony még Rey is (bár az ő személyét érik kritikák, ott sem női mivolta, hanem Mary Sue jellege miatt). De Ahsoka, Sabine és Hera miatt sem láttam, hogy férfi tömegek keltek volna ki magukból. A Hunger Games, a Mad Max: Fury Road, a Jessica Jones, a Rogue One vagy éppen a The Force Awakens miért nem buktak meg, ha - Merced kisasszony szavaival élve - "a férfi nézőközönség még mindig mélységes megvetést érez az olyan mozik iránt, amik erős, független nőket mutatnak be". Nem, el kéne fogadni az alkotóknak, hogy ha sz*rt csinálnak, az még ma is megbukik, tök mindegy, milyen nemű vagy szexuális beállítottságú az illető. Amúgy is elég amatőr és gyerekes egy színésztől, ha a filmje (vagy épp sorozata, mert a The Last of Us-szal kapcsolatban is előkerült egy ilyensféle megszólalás, csak ott meg a homofóbnak és s*ggfejnek lettek titulálva a nézők) miatt a készítők a nézőket okolják és mindenféle jelzőkkel látják el. Nem épp a legjobb marketing stratégia. Alázat és szerénység, mintha ez a kettő kezdene látványosan kikopni Hollywood ifjú titánjaiból. Szerkesztve: Február 28. - Dzséjt 4 2 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Február 28. Hozzászólás ideje: Február 28. Én sosem hittem abban, hogy ha egy film megbukik, akkor az automatikusan csak rossz lehet. És a fordítottjában sem hiszek. 1 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: Február 28. Hozzászólás ideje: Február 28. Számomra egy film megítélésénél az, hogy hány férfi és hány női karakter szerepelt benne, pont akkora szerepet játszik az értékelésemben, mint mondjuk egy munkahelyváltásnál az, hogy mennyire jól felszerelt a konyha a kiszemelt cégnél... A nézőket nem az érdekli, hogy a főszereplő férfi vagy nő, hanem hogy hogy van megírva. A fejeseknek ideje lenne (volt?) elhinni, hogy egy csomó esetben egy női főszereplő épp olyan jól tud működni, mint egy férfi, sőt akár jobban is. A véresszájú jogharcosoknak meg azt kéne megérteni, hogy ha egy filmnek az a legnagyobb előnye, hogy tele van női karakterekkel, akkor csúnyán meg fog bukni. A nézők (többsége) nem agymosott bábok, akik bizonyos típusú főszereplőket szeretnének látni a vásznon, hanem azért ülnek be egy filmre, hogy szórakozzanak. Ha ez nem jön össze, akkor bizony elégedetlenek lesznek, akkor is, ha 15 női főszereplő aszisztált a fostengerhez. 2 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Február 28. Hozzászólás ideje: Február 28. 5 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy ha ez a női főszereplők ellen való tiltakozás meglett volna 30-40 évvel ezelőtt is, akkor vajon Ellen Ripley és Sarah Connort is így szidnák? Nincs női főszereplők elleni tiltakozás. Egy csomó film női főszereplővel sikeres lesz, mások nem. A tavalyi év legsikeresebb filmje egyébként a Barbie volt. A siker láthatóan nem azon múlik hogy mi van a főszereplő lába között. 1 3 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Március 28. Szerző Hozzászólás ideje: Március 28. (szerkesztve) Én általában szinkronpárti vagyok, de a régi X-Men sorozat szinkronja kritikán aluli. Az hogy a színészek játéka finoman szólva hagy kívánni valót maga után, csak apróság amelyen könnyen átsiklik az ember a fordítások ferdítések viharában. A legjobbak a nevek például ott van Gambit. aki az első évadban Mágus, majd a másodikban Varázsló néven fut, aztán ott van szerencsétlen Morph, aki mivel hasonló erővel rendelkezik, mint Mystique, ezért nemes egyszerűséggel átkeresztelték erre a névre. A probléma ott kezdődik mikor a valódi Mystique is felbukkan a sorozatban - Hmmm na vajon most mi tévők legyünk, hogy ne zavarjuk össze a nézőt? - Jelentem a szinkronos kollégák megoldották Morphból "Mystique fiú", Mystiqueből "Mystique lány" lett... de a Cable, mint Vadember is megér egy misét, ezek tükrében az már nem is hiba, hogy a Bishopot lefordították Püspökre, holott az a karakter vezetékneve, nem pedig a hősneve amivel villoghatna. Olyan is előfordult, hogy egy karakter egy sorát a másik karakter szinkronhangja mondta el. Szerkesztve: Március 28. - Darth Cupsy 1 Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: Április 22. Hozzászólás ideje: Április 22. Ez a felhasználó elismerésben részesült! RacerX új rangot szerzett 'Ezüst fokozatú támogató' 3 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Április 22. Hozzászólás ideje: Április 22. Na...! Kellene egy film, ami gatyába rázza az MCU-t! Válasz
ati Hozzászólás ideje: Április 23. Hozzászólás ideje: Április 23. Jól megoldották Wolverine fiatalítását. Úgy néz ki mint Az eljövendő múlt napjaiban. És így fiatalabbnak néz ki mint a 2029-ben játszódó Logan filmben, ahol már eléggé öreg a karakter. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Május 6. Hozzászólás ideje: Május 6. (szerkesztve) 2024. 05. 06. - 14:43, Dzséjt írta: Én azt sem értem, hogyan jöhetett szóba a Star Wars, mint valami, amiben vissza kéne fogniuk magukat. Hiszen egyáltalán nincs tumultus. 2022 volt a legsűrűbb év a 2021-es száraz éve után: 2019 SW: The Mandalorian s1 + 1 mozifilm MCU: 3 mozifilm 2020 SW: The Mandalorian s2 + 0 mozifilm MCU: 0 mozifilm 2021 SW: The Book of Boba Fett 1. része + 0 mozifilm MCU: WandaVision + The Falcon and the Winter Soldier + Loki s1 + Hawkeye + 4 mozifilm 2022 SW: The Book of Boba Fett többi része + Obi-Wan Kenobi + Andor s1 + 0 mozifilm MCU: MoonKnight + Ms. Marvel + She-Hulk: Attorney at Law + 3 mozifilm 2023 SW: The Mandalorian s3 + Ahsoka s1 + 0 mozifilm MCU: Loki s2 + Secret Invasion + 3 mozifilm 2024 SW: The Acolyte + Skeleton Crew (eslő fele?) + 0 mozifilm MCU: Agatha + 1 mozifilm Az animációs sorozatokat most nem számoltam, mivel azok költségvetése és megvalósítása valószínűleg kisebb és a egyszerűbb, mint az élőszereplős sorozatoké. És azért látszik is, hogy tényleg hol fogták vissza magukat. Az MCU-nál a 4 sorozat + 4 mozifilmtől mostanra eljutottunk az 1 sorozat + 1 mozifilmig. A Marvelnél annyira visszavesznek, hogy jelenleg jövőre 4 MCU film van kilátásban, meg talán(?) 3 sorozat. Szerkesztve: Május 8. - Dzséjt 2 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Május 6. Hozzászólás ideje: Május 6. 2 órával ezelőtt, Bence1997 írta: A Marvelnél annyira visszavesznek, hogy jelenleg jövőre 4 MCU film van kilátásban, meg talán(?) 3 sorozat. Jó lesz az három filmnek (Captain America: Brave New World, Thunderbolts*, The Fantastic Four) és két sorozatnak (Daredevil: Born Again, Ironheart) is. Vagyis annyi anyagot termelnek, mint 2023-ban, ami alulmúlja 2021-et és 2022-t, és csak az idei évet szárnyalja túl. 2026-ra és '27-re meg egy-egy film van bejelentve (a két új Avengers-film, bár jelenleg erősen kérdőjeles, lesz-e ezekből addigra valami) és 0 sorozat. Ha ez nem visszavétel, akkor nem tudom mi az. 2 Válasz
DanCarver Hozzászólás ideje: Május 7. Hozzászólás ideje: Május 7. (szerkesztve) 7 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Jó lesz az három filmnek (Captain America: Brave New World, Thunderbolts*, The Fantastic Four) és két sorozatnak (Daredevil: Born Again, Ironheart) is. Vagyis annyi anyagot termelnek, mint 2023-ban, ami alulmúlja 2021-et és 2022-t, és csak az idei évet szárnyalja túl. 2026-ra és '27-re meg egy-egy film van bejelentve (a két új Avengers-film, bár jelenleg erősen kérdőjeles, lesz-e ezekből addigra valami) és 0 sorozat. Ha ez nem visszavétel, akkor nem tudom mi az. Na nem mintha nem lett volna így is túltermelt az MCU a Phase 4-ral, ami látványosan a minőség romlására ment. Nem is baj, ha visszavesznek belőle, mert egyre kevésbé érdekes nézni a kitudja hanyadik tök ismeretlen hős, teljesen mellék sztoriját, miközben a fő sztori semmit sem nagyon haladt és már a Phase 5 közepén vagyunk. Kang továbbra is kérdőjel, a ez a multiverzum is egy zavaros katyvasz. Ennél az Infinity Saga sokkal fókuszáltabb volt, érezhetően tartott valamerre. Szerkesztve: Május 7. - DanCarver 1 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Május 7. Szerző Hozzászólás ideje: Május 7. 2024. 05. 06. - 14:43, Dzséjt írta: 2024 SW: The Acolyte + Skeleton Crew (eslő fele?) + 0 mozifilm MCU: Agatha + 1 mozifilm + az Echo , de megértem miért maradt le, az egyetlen olyan MCU sorozat, aminek a részeit nem néztem meg a megjelenésük utáni legfeljebb 2 hétben, sőt még most se kezdtem el. 9 órával ezelőtt, DanCarver írta: Na nem mintha nem lett volna így is túltermelt az MCU a Phase 4-ral, ami látványosan a minőség romlására ment. Szerintem nem feltétlen következik a túltermelésből a romlás, egyszerűen csak sz*r sztorikat írtak, sőt azt sem mondhatnám, hogy azok volnának túlnyomó többségben. 4. fázisban a Thor volt gáz, sorozatok terén meg a She-Hulk meg a Ms. Marvel 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Május 7. Hozzászólás ideje: Május 7. 1 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: + az Echo , de megértem miért maradt le, az egyetlen olyan MCU sorozat, aminek a részeit nem néztem meg a megjelenésük utáni legfeljebb 2 hétben, sőt még most se kezdtem el. Én sem láttam még, nem is nagyon érdekel, de nem ezért hagytam ki. Általában ezt a wiki oldalt szoktam nézni, ha valami MCU dologról van szó, és ott már a főoldalon szépen csoportosítva vannak a filmek, sima sorozatok, Netflix-sorozatok, Disney+-sorozatok, stb. És valamiért itt az Echo a "Marvel Spotlight" szekcióban van, én meg csak a "Phase Five & Upcoming" szakaszig néztem a táblázatot, mert az a mainstream vonala. Eszembe sem jutott, hogy lehet még olyan teljes élőszereplős sorozat, ami nincs a mainstream vonalban. 1 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Május 7. Hozzászólás ideje: Május 7. 3 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Én sem láttam még, nem is nagyon érdekel, de nem ezért hagytam ki. Általában ezt a wiki oldalt szoktam nézni, ha valami MCU dologról van szó, és ott már a főoldalon szépen csoportosítva vannak a filmek, sima sorozatok, Netflix-sorozatok, Disney+-sorozatok, stb. És valamiért itt az Echo a "Marvel Spotlight" szekcióban van, én meg csak a "Phase Five & Upcoming" szakaszig néztem a táblázatot, mert az a mainstream vonala. Eszembe sem jutott, hogy lehet még olyan teljes élőszereplős sorozat, ami nincs a mainstream vonalban. Érdemes megnézned pedig, nem rossz, sőt szerintem egész jó. Főleg hogy szerintem a Daredevil 4. évadához nagy jelentőségü kapcsolódási pont van benne. Illetve ha szereted az indián kultúrát akkor se. Ennél sokkal rosszabbb MCU-filmek és sorozatok vannak. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Május 7. Hozzászólás ideje: Május 7. Tervben van, főleg azért, mert a múltkor te jókat írtál róla. Bár az indián kultúra annyira nem érdekel, de Fisk és a Daredevil kapcsolat miatt nem akarom kihagyni. Csak még előtte a Loki s2-t is pótolnom kéne. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Május 8. Hozzászólás ideje: Május 8. 8 órával ezelőtt, Frenkie írta: Érdemes megnézned pedig, nem rossz, sőt szerintem egész jó. Főleg hogy szerintem a Daredevil 4. évadához nagy jelentőségü kapcsolódási pont van benne. Illetve ha szereted az indián kultúrát akkor se. Ennél sokkal rosszabbb MCU-filmek és sorozatok vannak. Én az első rész után off-oltam. Nem tetszett. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Május 8. Hozzászólás ideje: Május 8. 2024. 05. 06. - 21:52, Bence1997 írta: A Marvelnél annyira visszavesznek, hogy jelenleg jövőre 4 MCU film van kilátásban, meg talán(?) 3 sorozat. “Lassan lecsökkentjük a mennyiséget, és valószínűleg évi két TV sorozatot gyártunk a négy helyett, valamint az évi négy filmet is levisszük kettőre, maximum háromra” - mondta a Disney CEO-ja, Bob Iger a cég negyedéves beszámolója alapján. Forrás: Variety, tegnapi cikk. Kételkedik még valaki? Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: Május 14. Hozzászólás ideje: Május 14. (szerkesztve) 2025 március! 9 epizód lesz. Szerkesztve: Május 14. - Bence1997 1 1 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Május 16. Szerző Hozzászólás ideje: Május 16. Az első kettő csak azért mozgat egy picit jobban az Echonál, mert a karakterekből fakadóan sci-fi/fantasy vonalon fognak mozogni, de a Daredevil várós. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Május 25. Hozzászólás ideje: Május 25. Állítólag mégse Sinkovits-Vitay András szinkronizálja Logant az új Deapdpool és Roszomák filmben. Csináltak vele próbafelvételt, a Disney nem őt választotta. Ez elég nagy csalódás számomra. Már indult petíció is, de nem hiszem, hogy eredményt érnek el vele. Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: Május 25. Hozzászólás ideje: Május 25. Sajnos nem csak állítólag, hanem ténylegesen sem. Ő maga posztolta fb-n hogy mi a tényállás. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Július 12. Hozzászólás ideje: Július 12. Kapitány Sólyom Amerika összefog a bajusz nélkül teljesen máshogy kinéző Thaddeus Ross-szal, aki ráadásul felkap magára egy kis izmot és csúnyán leég a napon. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.