Ugrás a kommentre

Az Andor sorozat


Dei

Ajánlott hozzászólás

Alapvetően műfajbeli különbségről beszélhetünk. Az Andor egy politikai kémthriller és -dráma, így óhatatlanul komolyabb, mint az eddigiek. De ez nem jelenti azt hogy a fent említett sorozatok ne lennének időnként drámiak. Csak hogy olyat említsek, mint Tipoca City lerombolása, ami aztán dráma s javából, mégis egy "matiné" "gyerek"-sorozatban szerepelt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ody: Ne viccelj már, szerinted van itt bárki aki szerint a Star Warsban az Andoron túl nincs komolyság meg dráma? A matiné a megközelitést jelöli és legalábbis én semmi negativat nem látok ebben a szóban. Mindig is lehetett tudni hogy az SW-vel Lucas a régi matinék elött tiszteleg illetve azoknak egyfajta modern verzióját akarta megalkotni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az egész írásod azt sugallja, nehogy már ezt kelljen magyaráznom. Hülyének nézhetsz, de akkor is ez olvasható ki belőle: van a matiné, meg van ez a komoly Andor. Bújtatva, célozgatva de ezt írtad le. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Engem az zavar, ha olyan kontextusba helyezzük az Andort, hogy komolyabb, ezért jobb a többinél. Persze ezt így nem írtad le, de azért ki lehet érezni az írásodból. Nem állítottam, hogy szerinted a többi komolytalan, mindössze arra céloztam, hogy a korábbi sorozatok mintha kissé le lennének "nézve" az Andor fényében. 

 

Azért még mindig várok egy olyan jelenetet ebben a sorozatban, ami legalább akkorát üt, mint a kantinos beszélgetés a Believer-ben. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha most csak az élő-szereplős sorozatokat nézzük, akkor az Andort jobbnak tartom a többinél, de ennek semmi köze a komolyságához. Ahogy korábban írtam is: azért tartom jobbnak, mert szerintem jobban van megírva, megrendezve, eljátszva. Az hogy mennyire komoly az teljesen sokadlagos ebből a szempontból.

És hangsúlyozom: nekem a kedvencem. Ez csak egy teljesen szubjektív ítélet. Nyilván mindenkinek lehet kedvence. Nekem speciel pont ezaz. De ettől nem szeretem kevésbé a Mandalorit, az Obi-Want vagy a Bobát. Nem gondolom őket komolytalannak. Nagyon is szeretem őket. Csak úgy hozta a sors, hogy ezt még jobban szeretem. 

 

És egyáltalán nem zárom ki, hogy lesz olyan sokkal inkább a mitoszi vonalra alapozó SW sorozat a jövőben ami még az Andornál is jobban fog tetszeni. Mert nekem nem a "földhözragadtsága" miatt az elsőszámú az Andor. A viszonylagos földhözragadsága ad neki egy egyedi ízt, de a körítés színvonala az amitől nekem per pillanat ezaz első. De ezen akár még a Mando harmadik évad is variálhat. Ott a második évad sokkal jobban tetszett mint az első. Ha a harmadik is ugrik ekkorát akkor lehet hogy beelőzi nálam az Andort. Meglátjuk.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

28 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Engem az zavar, ha olyan kontextusba helyezzük az Andort, hogy komolyabb, ezért jobb a többinél.

Na ennyi, ezzel értek egyet, erre értettem, mikor azt írtam, hogy nem szabad ferde tengely mentén ítélni. 

Az Andor nem jobb, hanem jó! 

Nem azért jó mert komolyabb, hanem azért jó, mer' jó! 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

29 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Engem az zavar, ha olyan kontextusba helyezzük az Andort, hogy komolyabb, ezért jobb a többinél.

24 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azért még mindig várok egy olyan jelenetet ebben a sorozatban, ami legalább akkorát üt, mint a kantinos beszélgetés a Believer-ben. :) 

 

Egyetértek, Ody, és én is valami ilyesmit akartam korábban megfogalmazni. És néha az van, hogy már el is felejtjük rohanó világunkban a régebbi dolgokat. Ez nem csak ide igaz, hanem pl. Rixon is most az Andorral szemben többször negatív ellenpólusként hozta fel a Book of Bobát. Hogy az gyenge írás ehhez képest, meg tele van aggatva cameókkal. Szerintem más a célja, más a zsánere is. Én a megjelenésekor eléggé fanyalogtam a Boba egyes részeire, de azóta egyébként az az a sorozat, amit a legszívesebben nézek újra (egyébként nagyon ajánlom egyben, vagy relatíve egyben, így már az is egy nagy egész!). És sokan elfelejtik, hogy annak volt egy egészen elképesztő második, egy erős negyedik, és valami csillagászati színvonalú 5-6. része. Vagy valóban ott a Mandóból a The Believer. De hát érzelmi csúcs tekintetében Grogu és Din búcsúja is elképesztően katartikus. A Kenobiból is ott a teljesen odaverő utolsó két rész.

 

Az Andor rendezése és írása valóban pazar, de azt gondolom, volt is egy színvonalbeli javulás, mert bár jó az első három rész is, engem az közel sem kötött le olyan mértékben, mint az újabb epizódok. Amiatt is meg voltam ijedve, hogy az első három rész figurái elég laposak és semmilyenek voltak nagy többségben, de azóta, aki nem halt meg, az érdekesebbé vált, az újabb figurák, mint Kino Loy, Mon és családja, stb. már jóval izgibbek voltak. Látványban is sokat javult a sorozat. Illetve mondjuk úgy, nagyon-nagyon egyben van, és láthatóan a végefelé tartogatja a puskaport. Folyamatos színvonalbeli javulást mutat, amiért le a kalappal, mert nagyon ritka az ilyen, hogy ez nem egy ingadozó pálya (mint a legtöbb sorozatnál, ami leül a közepe felé), hanem egy megszakítás nélkül felfelé ívelő görbe. Szerintem ettől van az, hogy hétről hétre mindig egyre jobban leesik az állunk. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta:

És néha az van, hogy már el is felejtjük rohanó világunkban a régebbi dolgokat. Ez nem csak ide igaz, hanem pl. Rixon is most az Andorral szemben többször negatív ellenpólusként hozta fel a Book of Bobát. Hogy az gyenge írás ehhez képest, meg tele van aggatva cameókkal. Szerintem más a célja, más a zsánere is. Én a megjelenésekor eléggé fanyalogtam a Boba egyes részeire, de azóta egyébként az az a sorozat, amit a legszívesebben nézek újra (egyébként nagyon ajánlom egyben, vagy relatíve egyben, így már az is egy nagy egész!). És sokan elfelejtik, hogy annak volt egy egészen elképesztő második, egy erős negyedik, és valami csillagászati színvonalú 5-6. része. Vagy valóban ott a Mandóból a The Believer. De hát érzelmi csúcs tekintetében Grogu és Din búcsúja is elképesztően katartikus. A Kenobiból is ott a teljesen odaverő utolsó két rész.

Ehhez csak vastapsot tudnék biggyeszteni! Minden egyes sorozathoz lehetne írni olyan katartikus jeleneteket, amik az adott szériát emlékezetessé teszik. 

 

A többit nem idéztem, mert azzal annyiban nem értek egyet, hogy szerintem az Andor az elejétől fogva magas színvonalat képvisel, nem érzek íveket ebben a tekintetben :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Az egész írásod azt sugallja, nehogy már ezt kelljen magyaráznom.

Én semmi ilyet nem olvasok Bomarr írásában, se bújtatva, se nyíltan, se sehogy. Eléggé ismerjük, hogy tudjuk, ilyet nem írna, de még csak nem is gondolna. ;) 

Az meg szerintem is vitathatatlan, hogy az Andor sok szempontból jobban van megcsinálva, mint bármilyen korábbi Star Wars sorozat (hogy mást ne mondjak, a párbeszédekben magasan a legjobb). És ezt nem a hangvételben kell keresni, hanem abban, hogy elhivatott szakemberek öltek bele apait-anyait. Ezt nem belátni legalább akkora dőreség, mint ha valaki azt állítaná, hogy a Star Wars csak egyféleképpen jó. Plusz nem is értem, miért baj, ha a legújabb a legjobb. Miért baj az, ha a minőség felfelé ível? Jobb lenne, ha úgy állnánk fel a legújabb SW elől, hogy az sz*rabb volt, mint bármi előtte? Én jobban örülök, ha a következő jobb, mint az azt megelőző, ami szintén jó volt. Annak meg még inkább, ha jobban is tetszik, mint az előbbi ilyen-olyan aspektusból.

Az Andor több k*rva jó sorozat után egy kib*szott jó sorozat lett. És senki sem állított olyat, hogy a régiek ettől tönkrementek, elvesztették minőségüket. Ilyen feltételezni akkor marhaság lenne, mint azt állítani, hogy a TLJ tönkretette valaki gyerekkorát. És én olyat sem olvastam senki tollából, hogy azért, mert komolyabb, jobb és csak ez az egy mű a komoly a sok közül. Legalábbis itt nem, máshol mások véleménye meg le van sz*rva részemről. Azt viszont tessék már elfogadni, hogy valakinek a komolyabb hangvétel és/vagy a megszokottól elütő tetszhet jobban. De ettől még tetszhet/tetszik neki a többi is és ebben kételkedni megintcsak dőreség, legalábbis, amíg le nem írja, hogy innentől azok szerinte szemétbe valók (bár néhány embernél én még akkor is rápillantanék a naptárra, nem-e április 1 van, mert első körben el nem hinném).

Az Andor szerintem is nagyon sok okból a legjobb. Ebben részelem a komolyság is, mert tartom azt, amit korábban írtam: az itt szereplő emberekkel könnyebb szimpatizálni, megérteni mindennapi gondjaikat, belebújni a bőrükbe. Állíthat bárki-bármit, valójában senkinek sem lehet fogalma arról, milyen gondja-baja van egy Jedi lovagnak vagy egy Sith nagyúrnak, azt csak elképzelni lehet (most komolyan, még azt sem tudjuk megválaszolni, hogy mit csinál az Uralkodó a hétköznapokon - hát ennyire emberi, ennyire reális karakter). De nekem még egy sivatagi párafarmer vagy egy sugárhajtású versenyjárműveken száguldozó nyolcéves is olyan, akik helyzetébe nem tudom beleélni magam, nem tudom megérteni misztikus problémáikat. Bár irigyelni tudom őket, némelyiknek vannak olyan tulajdonságai, amiket követésre méltónak tartok, de nem véletlen nem lettek a Skywalkerek a kedvenceim. Ezek mesehősök, ráadásul színtisztán az OT-ben nem is bonyolultak. Anakint a PT, Luke-ot az ST árnyalta, tette őket emberközelibbé, hozta őket a földhöz közelebb, de a mesehősi mivoltukat nem vették el ezek sem. És a mesehős nem negatívum, se az, hogy az SW nagyja matiné jellegű. Aki ebbe negatívumot lát, az téved.

Én személy szerint jobban szeretem a reálisabb karaktereket, mert jobban tudok azonosulni velük. Ilyen téren az Andor komolysága valóban jobb az én szememben, viszont a sötét hangulata meg pont ellehetetleníti a szememben, hogy a kedvencem legyen. Imádom minden rezdülését a sorozatnak, de komorsága miatt sosem fogok olyan szívesen visszatérni hozzá, mint a The Book of Boba Fetthez. Sőt, bár az Obi-Wan Kenobi is sötétebb hangvételű, a benne megbújó matiné momentumok miatt még azt is jobban csípem, pedig sok aspektusában fasorban sincs az Andorral. Mégis, a PT hangulat, Vader és Ben utolsó párbaja, az imádni való gyerek Leia, Owen és Beru párosa - na, ezek miatt ötször néztem már meg kevesebb mint egy év alatt. Az Andort szerintem öt év alatt fogom ennyiszer látni. Mert attól, hogy az Andort iszonyú jónak tartom, kivitelezés szempontjából majdnem a legjobbnak (az AK-47-est, a kecskéket és az idegenek egyre feltűnőbb hiányát azért én felrovom a szériának), még nem tartom kevesebbre azt, ami ez előtt volt. És remélem, még nagyon sokáig az lesz a legnagyobb gondunk, hogy a kiváló sorozatok közül eldöntsük, melyik a kiválóbb és melyik tetszik jobban. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Dzséjt írta:

Én

Még szerencse, hogy nem vagyok Te. Így lehet saját véleményem. :) Utána egyébként volt még eszmecsere. Azt is figyelembe vetted, vagy maradtál ennél a fázisnál? A többire azért nem is reagálok mert nincs mire. Mintha én nem így gondolnám.... A lényeg nem is ezen volt, hanem a sorozatok egymás közötti szelektálásán. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

7 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Még szerencse, hogy nem vagyok Te. Így lehet saját véleményem. :)

Ahogy nekem is lehet saját véleményem, amit kifejtettem az egész eszmecserétekről (Idianatól a tiéden át Bomárréig), csak baromi unalmas, fárasztó és fölösleges lett volna egyenként mindet beidézni és úgy reagálni, miközben elég jól fogalmazok ahhoz, hogy elég legyen meghatározni egy kiindulópontot, aztán egy átfogó gondolatot megfogalmazni.

17 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Utána egyébként volt még eszmecsere. Azt is figyelembe vetted, vagy maradtál ennél a fázisnál?

Ha elolvastad a posztomat, akkor egyértelműnek kéne lennie, hogy igen, figyelembe vettem, mivel mondandómba reflektáltam azt megelőző és azt követő gondolatokra is. ;) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Engem az zavar, ha olyan kontextusba helyezzük az Andort, hogy komolyabb, ezért jobb a többinél.

 

Pont ezért fogom majd kerülni ezentúl még jobban a Star Wars filmekkel, sorozatokkal foglalkozó kritikákat, írásokat. Még a szalagcímeket is. Ugyanis én arra számítok, hogy a jövőben olyan kontextusba fogják helyezni az Andort más ítészek, mely alapján komolyabb a többinél, ezért jobb is. A Bad Batch, az Ahsoka, a Mandalorian, a Skeleton Crew...stb megjelenésénél biztos vagyok benne, hogy sok írás ezt fel fogja emlegetni, tehát az Andor a minőségi SW, a többit meg lesajnálják, lekezelik és mezei matinének fogják minősíteni. Már most éreztem ezt, több Andorral foglalkozó írásnál is, pedig csak felületesen olvastam beléjük kíváncsiságból.  Nekem van egy olyan rossz érzésem, hogy ebből az elkövetkező években egyfajta jelenség lesz az interneten, ezért még jobban kell kerülni a SW-szal foglalkozó írásokat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Állítólag jó volt a rész. A tegnapi utózöngéhez. :P 

 

"Andor S1, with this episode has surpassed Mando S2 as the best SW Live Action TV season/series imo. Was close before this, but this put it over the top." 

"Damn, that was epic!"

"I don't think I've ever shivered while watching a show, until now."

"Star Wars reached the stratosphere, shot off into space, and exited the galaxy with this episode. That was hands down the best episode of television I've seen in many years."

 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Egyetértek, Ody, és én is valami ilyesmit akartam korábban megfogalmazni. És néha az van, hogy már el is felejtjük rohanó világunkban a régebbi dolgokat. Ez nem csak ide igaz, hanem pl. Rixon is most az Andorral szemben többször negatív ellenpólusként hozta fel a Book of Bobát. Hogy az gyenge írás ehhez képest, meg tele van aggatva cameókkal. Szerintem más a célja, más a zsánere is. Én a megjelenésekor eléggé fanyalogtam a Boba egyes részeire, de azóta egyébként az az a sorozat, amit a legszívesebben nézek újra (egyébként nagyon ajánlom egyben, vagy relatíve egyben, így már az is egy nagy egész!). És sokan elfelejtik, hogy annak volt egy egészen elképesztő második, egy erős negyedik, és valami csillagászati színvonalú 5-6. része. Vagy valóban ott a Mandóból a The Believer. De hát érzelmi csúcs tekintetében Grogu és Din búcsúja is elképesztően katartikus. A Kenobiból is ott a teljesen odaverő utolsó két rész.

Én viszont továbbra is kitartok ezen véleményem mellett. Az írás igenis mérföldekkel gyengébb a Bobában, mint az Andorban, és itt elsődlegesen nem a történet komolyságára gondolok, hanem például a párbeszédekre. Földi Bence cimborám adta elő ezt legjobban, arra a részre hivatkozva, mikor Boba bemászik a sarlaccbe megkeresni a páncélját, mindenféle védőfelszerelés nélkül, kötéllel, majd savtól elszenesedett fejjel kijön és közli, hogy "hát nincs meg" :D
Ezen felül a Boba sorozatban vannak tényleg remek pillanatok, mint a negyedik és az ötödik rész, a gond csak az, hogy ennek a sztorinak nem egy Boba Fett fémjelzésű sorozatban kellett volna megtörténnie, ráadásul amint megjelent Din, egyből háttérbe szorította Bobát, ami megint csak azt bizonyítja, hogy nem nagyon tudtak mit kezdeni a karakterrel (már ami a jelenkori szálat illeti, a múlt nagyon király volt, amíg a tuskeneknél volt, utána az is kicsit kapkodós lett). És mindennek a csúcsra járatása, hogy a Grogu távolléte miatti konfliktust, ami szerintem Din saját sztoriját sokkal érdekesebbé tehette volna a harmadik évadban, és plusz egy réteget adhatott volna neki (nem elég, hogy a becsületét vissza kell szereznie, még egyedül is maradt), túl gyorsan lerendezték, így a Mando második évadának lezárása szerintem teljesen súlytalanná vált.
Nyilván nem azt mondom, hogy nem voltak a sorozatnak jó részei, de azért inkább legyen az Andor a referencia arra, hogy hogyan kellene legyen megírva egy Star Wars sorozat :D

Szerkesztve: - Rixon
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Rixon írta:

Én viszont továbbra is kitartok ezen véleményem mellett. Az írás igenis mérföldekkel gyengébb a Bobában, mint az Andorban, és itt elsődlegesen nem a történet komolyságára gondolok, hanem például a párbeszédekre. Földi Bence cimborám adta elő ezt legjobban, arra a részre hivatkozva, mikor Boba bemászik a sarlaccbe megkeresni a páncélját, mindenféle védőfelszerelés nélkül, kötéllel, majd savtól elszenesedett fejjel kijön és közli, hogy "hát nincs meg" :D
Ezen felül a Boba sorozatban vannak tényleg remek pillanatok, mint a negyedik és az ötödik rész, a gond csak az, hogy ennek a sztorinak nem egy Boba Fett fémjelzésű sorozatban kellett volna megtörténnie, ráadásul amint megjelent Din, egyből háttérbe szorította Bobát, ami megint csak azt bizonyítja, hogy nem nagyon tudtak mit kezdeni a karakterrel (már ami a jelenkori szálat illeti, a múlt nagyon király volt, amíg a tuskeneknél volt, utána az is kicsit kapkodós lett). És mindennek a csúcsra járatása, hogy a Grogu távolléte miatti konfliktust, ami szerintem Din saját sztoriját sokkal érdekesebbé tehette volna a harmadik évadban, és plusz egy réteget adhatott volna neki (nem elég, hogy a becsületét vissza kell szereznie, még egyedül is maradt), túl gyorsan lerendezték, így a Mando második évadának lezárása szerintem teljesen súlytalanná vált.
Nyilván nem azt mondom, hogy nem voltak a sorozatnak jó részei, de azért inkább legyen az Andor a referencia arra, hogy hogyan kellene legyen megírva egy Star Wars sorozat :D

Magam is agyalgattam ezeken, mert az egy nem mindennapi crossover volt a Bobában, nagyon jól esett a Mando hosszú szünetében, indokolttá még teheti az is, ha a Mando 3. évadban újra szerepel Boba. Súlytalanná tenni a Mando 2. évad végét szerintem nem volt koncepció, inkább Luke szerepeltetése volt az. Emiatt gyártottak egy ütős, de valójában soha nem komolynak szánt búcsút. Grogu karaktere Din Djarinnal van végigfuttatva és felteszem ez már könnyen lehet, hogy akkor is így volt.

Az Andorban más a koncepció, itt talán nem érzik szükségét idézőjel "kényszercameok"-nak, idézőjel bezárva, hogy kvázi felesleges vargabetűket írjanak le. De relatív, hogy mi felesleges, mert miért ne történhetett volna így. Az Andor megírva egyértelműen jobban van a Bobánál, de hát a stílusa is annyira más, annyira mást mutat be, hogy nem is szabad összehasonlítani. Galaxist formáló események, politika, szenátusi jelenetek: Mon Mothma nem jöhet fel úgy a kompjával hogy; "-kerestem a demokráciát! ..Hát..nincs meg!.." :D

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Pont ezért fogom majd kerülni ezentúl még jobban a Star Wars filmekkel, sorozatokkal foglalkozó kritikákat, írásokat. Még a szalagcímeket is. Ugyanis én arra számítok, hogy a jövőben olyan kontextusba fogják helyezni az Andort más ítészek, mely alapján komolyabb a többinél, ezért jobb is. A Bad Batch, az Ahsoka, a Mandalorian, a Skeleton Crew...stb megjelenésénél biztos vagyok benne, hogy sok írás ezt fel fogja emlegetni, tehát az Andor a minőségi SW, a többit meg lesajnálják, lekezelik és mezei matinének fogják minősíteni. Már most éreztem ezt, több Andorral foglalkozó írásnál is, pedig csak felületesen olvastam beléjük kíváncsiságból.  Nekem van egy olyan rossz érzésem, hogy ebből az elkövetkező években egyfajta jelenség lesz az interneten, ezért még jobban kell kerülni a SW-szal foglalkozó írásokat.

Nyilvánvalóan ennek NEM az Andor sorozat az oka, hanem a hülyén gondolkodó SW rajongók!!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

OFF


A Boba Fett sorozat inkább volt fanservice szerintem. Voltak jó pillanatai, de szerintem egy kicsit középszerűre sikeredett. Nem tudom milyen lett volna akkor az összkép, ha Mando nem kap annyi reflektorfényt, mint amennyit kapott. Igy akkor több idő lett volna Boba karakterét is tovább mélyiteni, viszont ez nem igy történt, szóval, a Boba már olyan marad amilyen. Ez az én véleményem, már megszokhattátok amúgy. 

(Lehet akkor hülye vagyok, de én igy látom.)

 

Kenobi esetében egy kicsit más a helyzet. Az már átlagosan jobb volt, de ott is voltak irói gyengeségek. Ez is igy marad,  nem fog változni, ez van. 

 

Off vége

 

Na és akkor az Andor, eddig valami olyasmit mutat, akár irói, akár dramaturgiai szinten, hogy megemeli az ember a kalapját! 

Rideg és zseniális egyszerre. i love it! :) 

 

Ha meg úgy nézem a dolgokat, hogy a kisfiammal, vagy kislányommal, akik nem mellesleg szeretik az SW-t, akkor viszont már más a helyzet. 

Boba Fett-et meg tudod nézni egy 8-10 éves gyerekkel, természetesen. Mando-t megtudod? Simán! A Kenobi-t meg tudod? Annál már lehet magyarázni kellene a gyerkőcnek dolgokat, mit miért tesznek a sorozat karakterei, de még beleférhet. 

Andor-t megtudod? Kizárt dolog, mert az Andor már inkább 14-15 év feletti korosztálynak szól, a 9. rész alá simán befért volna a 16-os karika! 

Végre kaptunk egy szinte teljesen felnőtteknek szóló sorozatot, és kellett is már nekünk egy ilyen jellegű sori is! 

 

Biztos lesznek majd olyanok akik nem értenek velem egyet, elfogadom. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tegnap azt írtam, hogy még nem kaptam olyan jelenetet, ami felérne Mayfeld kantina jelenetéhez. Ma megérkezett. Zseniális rész volt. Pffff.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mit is mondhatnék? ELKÉPESZTŐ! Ilyen zseniális színészi alakításokat, ilyen erős párbeszédeket, ennyire zseniálisan megkomponált jeleneteket én még nem láttam a Star Warsban. Hihetetlen!

Szerkesztve: - Kenobi tábornok
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.