Népszerű hozzászólás Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. A 66-os parancs brutális pillanata az ep3-nak, és talán a legsötétebb momentuma az egész Star Warsnak, ahogy Bomarr egyszer fogalmazott, ez a Star Wars "vörös násza". Az egyik legkegyetlenebb és legegzotikusabb momentuma pedig az, amikor egy csapatnyi klón, élükön Bly parancsnokkal hátba lövi a gyanútlan Aayla Securát, ráadásul miután a Jedi lovag holtan esik össze, még jó párszor belelőnek biztos, ami hót zicher alapon. Mindezt a Star Wars egyik legegzotikusabb, legidegenebb világán, a Felucián teszik meg. És eme sorok után talán hihető, hogy emiatt tettem be a képet, és nem a kamaszkori rajongásom felidézése és amiatt, mert itt elég jól látszódik az a szép, nagy... szeme. 1 12 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Azok a szép nagy kék...szemek, áh ez biztos csak többedrangú tényező lehetett a kép kiválasztásakor. Viccet félretéve, a 66-os parancs jelenetsornál nem született sötétebb hangulatú esemény a sagaban. Mondom ezt úgy, akit igazán az ST vonzott be a star wars világába, amiben azért volt egy hosnian incidens. 1 Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Mészárszék, lehúúúz nagyon, minden alkalommal. Brutál bizony a fekvő testbe lövöldözés, és a többi is. Zene nagyon erős, szívszaggató. Itt nagyon gyűlölöm Palpit, pedig néha csípem. 1 Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Egy fantasztikus jelenetsorról beszélünk, bár inkább a hátborzongató lenne rá a megfelelő szó. Számomra ez a SW egyik leghatásosabb képsora, mindig óriási érzelmeket kavar fel bennem. John Williams szerepe ebben az egészben persze most is megkerülhetetlen, a zenéje legalább annyira ütős, mint a látvány. A jelenetsor egyben értékelhető igazán, én nemigen tudnék belőle kiemelni egyetlen képkockát. A kedvenc részem az egészből az, amikor Yoda botja a földre esik, a mester pedig a mellkasához kap. Értem, hogy CGI, meg nem is emberi karakterről beszélünk, de abban a mozdulatsorban, abban az arckifejezésben ott van az egész Klónháború és a Jedi Rend bukásának drámája. 5 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Nekem a Clone wars második része óta Plo Koon lelövése a legdurvább része a 66-os parancsnak. De szó se róla, nem sokkal marad el tőle Aayla tragédiája sem. Szívszaggató jelenetsor. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Szegény csaj is megkapja rendesen. Csakúgy mint a muviban levadászott többi Jedi. Plusz a leölt kollégáik közül soknak lehetett nagyon durva elmúlásban része. A klónok tutibiztosra akartak menni. Buzgón nyaltak a főnöknek. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. 9 perccel korábban, Rog írta: A klónok tutibiztosra akartak menni. Buzgón nyaltak a főnöknek. Erről még véletlenül sincs szó. És nagyon fontos, hogy nem ez a helyzet. Az igazság az, hogy a TCW után a 66-os parancs és annak kontextusa igen jelentős mértékben átértelmeződött, leginkább a klónokra vonatkozóan. Azóta ugyanis ez a jelenetsor már nemcsak a jedik szempontjából nézve drámai és hátborzongató, hanem a klónokéból is. Mégpedig amiatt, mert nem volt választásuk, a parancs kiadásával agyatlan gyilkológépekké váltak, akiknek mérlegelési lehetőség nélkül el kellett árulniuk és ki kellett végezniük a bajtársaikat. Azokat, akikkel előtte megannyi csatában harcoltak, akikkel az életüket adták volna egymásért. A jedik lemészárlása, a Rend és a Köztársaság bukása, a Birodalom létrejötte és felemelkedése, Anakin árulása, a sith-ek diadala stb. elvitték a fókuszt, de érdemes azért belegondolni a klónok helyzetébe is. El tudjuk képzelni azt, hogy egyszer csak elhangzik valami vezérszó, aminek hatására gondolkodás nélkül érzelemmentesen elkezdjük meggyilkolni a szeretteinket? Kevés ennél szörnyűbb dolgot lehet elképzelni. Főképp annak tükrében, hogy a klónok identitása pont az önállóságban, a döntési lehetőségben gyökeredzett. Az egész életüknek kb. az az egyetlen dolog adott értelmet, hogy ők nem droidok, amiket programoznak és mindenféle intelligenciát, érzelmet és morált nélkülözve megcsinálnak bármit. A 66-os parancs pedig ezt az illúziót törölte el. Átmenetileg pontosan olyanná tette őket, mint a droidok. 1 5 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. Hozzászólás ideje: 2019. Február 1. A klónokat akkoriban nagyon utáltam. A TCW után ez teljesen megváltozott! Sidious velük is elbánt rendesen a chippel. Szerencsére pár klónnak még időben felnyílt a szeme, hála Fives-nak. 1 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. 11 órával ezelőtt, pb69 írta: Erről még véletlenül sincs szó. És nagyon fontos, hogy nem ez a helyzet. A nyalással csak gúnyoltam a durvulás miatt klónékat. Amúgy a vezényszóra történő pálfordulásukkal mindig is tisztában voltam. Az ide vonatkozó TCW-s dolgokba is belefutottam már valamikor. Tehát már régóta vágom a lényeget. Válasz
Népszerű hozzászólás pb69 Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. A RO-ból hoztam egy képet, ami nekem leginkább a szimbolikája miatt tetszik nagyon. A Halálcsillag szerető "mostohaapja" és legnagyobb hű szerelmese a saját bálványának áldozatává válik. Egyben remekül bemutatja Tarkin és a Birodalom gonoszságát, ahogy egymást marják és érzelemmentesen szétlövetik a saját bázisukat. Ahogy pedig Krennic szemében a végzete előtti utolsó pillanataiban tükröződik a HCs sugarainak zöldje... kíváncsi lennék mi játszódhatott le a fejében akkor. 1 9 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Nem mellesleg Tarkin ezzel nagy hibát is vétett. Nem volt értelme szétlőni a bázist hiszen a Birodalom már fölénybe került, ráadásul Erso naplói mind ott voltak amiből rájöhettek volna a turpisságra. Ehelyett szétlövette a bázist mert szerintem Krennicet ki akarta iktatni. Elég drága módja egy gyilkosságnak. Egyébként jól írod, itt tökéletesen látszik mennyit is ér a Birodalomnak az emberi élet, akár a sajátjai is. Válasz
pb69 Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hát nem sokkal később Tarkint is utoléri a végzete, ironikus módon szintén a Halálcsillaghoz köthetően. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Nagyon megérdemelte azt a halált. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Krennic csakhamar az egyik kedvenc birodalmi tisztemmé vált, főleg azért, mert a maga módján egyedi figura. Ahogy a készítők is mondták, ő nem az arisztokráciából került ki, hanem inkább egy paraszt, aki bekerült a nagyok közé. Mégis sikeresen boldogul, olyannyira, hogy Tarkin is komoly fenyegetést lát benne, nem is alaptalanul. Ráadásul szimpatikus is abból a szempontból, hogy mer kockázatot vállalni, maga jár az ügyei végére, nem messziről intézi a dolgokat, mint Tarkin. A jelenet, amiben végül saját teremtménye pusztítja el pedig tipikusan olyan fordulat, olyan szimbólum, ami sok esetben jellemző a lucasi SW-re, és hála a magasságosnak, olyan rendezők kezébe kerültek eddig a filmek, amik ezt a vonást remekül értik és nagyszerűen tudják is alkalmazni. A Rogue One-nál több ilyen is van, Krennic halála az egyik. Nagyon tetszetős amúgy az, amit pb is említett, hogy a halálsugár tükröződik Krennic szemében. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. 4 órával ezelőtt, pb69 írta: kíváncsi lennék mi játszódhatott le a fejében akkor. Szerintem pontosan az, mint szegény Canady fejében a felrobbanása előtt. Nagyszerű választás ez a kép! Krennic remek karakter lett és tökéletesen ironikus, stílszerű lezárást kapott! Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. 5 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Ráadásul szimpatikus is abból a szempontból, hogy mer kockázatot vállalni, maga jár az ügyei végére, nem messziről intézi a dolgokat, mint Tarkin. Talán pont ezért lett sikeres alulról jött, fel kellett magát küzdenie valahogy 1 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Valószínűbb hogy a diri hasonlóra gondolt mint Vader és Dooku a nekik szánt sors kiderülésekor. Elvégre mindhármukat velük egy oldalon állók árulták el. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. Hozzászólás ideje: 2019. Február 2. 23 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: A klónokat akkoriban nagyon utáltam. Én is, főleg Cody-t, mert akkor még ő volt az egyetlen klón, akit személyesen is ismertünk. Olyan szörnyű volt látni, hogy egyik percben még bajtárs volt, aki visszaadja Obi-Wan fénykardját, a másik percben pedig parancsot adott, hogy lőjék le. 9 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Nem mellesleg Tarkin ezzel nagy hibát is vétett. Nem volt értelme szétlőni a bázist hiszen a Birodalom már fölénybe került, ráadásul Erso naplói mind ott voltak amiből rájöhettek volna a turpisságra. Ehelyett szétlövette a bázist mert szerintem Krennicet ki akarta iktatni. Elég drága módja egy gyilkosságnak. Egyébként jól írod, itt tökéletesen látszik mennyit is ér a Birodalomnak az emberi élet, akár a sajátjai is. Tarkin utálta Krennicet, egyértelműen bosszút akart állni, személyes érzéseit itt szerintem a Birodalom érdekei elé helyezte, azért lövetett. Rá is fázott rendesen. Válasz
Népszerű hozzászólás pb69 Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. (szerkesztve) Próbáltam megint egy kicsit szokatlanabb képet hozni. Ez leginkább két okból tetszik és lett maradandó számomra. Az egyik, hogy mindenki elmosódott, homályban van, a fókusz pedig az öreg Palpin. Ő az egyedüli, aki itt tisztán lát mindent (őt mi is tisztán látjuk), a többi kulcsszereplőt pedig elhomályosítja az ő "nagysága". Durva belegondolni, hogy kis túlzással már itt eldőlt minden, pedig még milyen messze vagyunk a Birodalomtól vagy Anakin árulásától. A másik pedig az, ahogyan kirajzolódik Anakin jövője, útja a sötétség felé. A mestere, akivel már a 2-ben nem jönnek ki jól,és akit nem tisztel, sőt dühös rá. A szerelme, akit egyre inkább birtokolni akar, majd az elvesztése miatti félelem megtöri. Végül Sidious, aki a tiszta végállomás a Sötét Oldal felé vezető úton. Az út elején még ez a helyzet, Obihoz van a legközelebb, Palpitól a legtávolabb. Végül ez teljesen megváltozik, mesterét hagyja leginkább maga mögött, Padméhoz még közel van, de őt is eldobja, végül csak az öreg marad neki, mint legközelebbi "támasz". Ő maga ott van hátul, alig felismerhetően, a teljes sötétségben. Majdani szerelmétől már itt Obi-Wan választja el, ahogyan az a 3-ban megtörténik. Ugyan nem úgy áll közéjük, mint ahogy Anakin elképzeli, de végül ő menti meg a lányt azzal, hogy rábeszéli Anakint, hogy engedje el. Az is beszédes, hogy Anakin mennyire egyedül van ezen a képen. Az első 3 alak sokkal dominánsabb, egyfajta egységet képeznek, még úgy is, hogy Obi amolyan falként van jelen a "kapucnijában". Ezzel viszont teljesen leválasztja a kisfiút a kompozícióról. Ráadásul Anakinra jut a legkevesebb fény is. Valahol az is benne van ebben, hogy ekkor még Anakin sorsa és jövője a legbizonytalanabb. Obiról se nagyon tudni mi lesz vele, Padménál már kicsit egyértelműbb a helyzet, ő békepárti politikusként nem sok jóra számíthat a körvonalazott jövőben. Sidious helyzete pedig teljesen egyértelmű, ő sínen van, a kezében tartja a szálakat. Vele kapcsolatban nem is lehet kérdés, elvégre ő írja a történelmet, legalábbis egészen az Ep.6 végéig nyitva a kotta. Szerkesztve: 2019. Február 4. - pb69 3 8 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Ez zseniális elemzés. Eddig még nem tűnt fel nekem a szereplők sorrendje és ilyetén egy képre helyezése. Pedig annyira kézenfekvő... Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Ez nekem is új megközelítése volt a képnek, de nagyon tetszetős elképzelés. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Remek kép, és nagyon tetszik ez a megközelítés! Nálam ez eddig úgy kapott hangsúlyt, hogy előtte tárgyalja Windu Yodával, hogy vajon a Sith, ali meghalt (Maul), az a mester volt vagy a tanítvány - és a következő kép ez, ahol pont a Sith nagyúr látható. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Valóban remek elemzés pb! Még több ilyet! 53 perccel korábban, Pildi írta: Remek kép, és nagyon tetszik ez a megközelítés! Nálam ez eddig úgy kapott hangsúlyt, hogy előtte tárgyalja Windu Yodával, hogy vajon a Sith, ali meghalt (Maul), az a mester volt vagy a tanítvány - és a következő kép ez, ahol pont a Sith nagyúr látható. Nagyszerű a vágás mert gyakorlatilag választ ad feltett kérdésre. Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Hozzászólás ideje: 2019. Február 4. Igen, ez szép volt, pb! Itt áll egy srác, mellette pedig a jövője, egész élete alappillérei. 3 felnőtt, közéjük keveredik. Luke és Leia is Padmé és Kenobi "általi" történés lesz az életében, igazából mindenki aki csak fontos neki itt van... hm. Komoly pillanat. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2019. Február 5. Hozzászólás ideje: 2019. Február 5. Valószínűleg sokan egyetértünk abban, hogy a Millennium Falcon bár csak egy űrhajó, mégis a film egyik szereplőjének számít, hiszen ez az egyetlen olyan űrjármű, ami több részen is átkíséri hőseinket. Végig ott volt az OT-ben, cameózott a PT-ben és velünk van az ST-ben is. Ezután már tényleg kijárt neki egy méltó belépő, mert hát na, kronológiailag épp csak megláthatjuk az ep3-ban, készítési sorrendben meg az ep4-ben kicsit snassz az, ahogy megláthatjuk. Eleve Luke lazán becsmérli, másrészt nincs zene, harmadrészt még a díszlet sem frankó, hiszen hiányzik az antenna. A Solo viszont kiküszöböli ezt a csorbát, de még hogy. Nem csak epikus belépőt kap, de azt is eléri, hogy újra rácsodálkozhassunk erre a jól ismert hajóra. Itt még nem ócskavas a Falcon, bár ironikus módon egy szeméttelepen áll. Mintha csak tükörképe lenne későbbi önmagának. Ócskavasként dokkokban, csilli-villi sportverdaként szeméttelepen parkol. Az orra is "egyben van", az antenna is más, akárcsak az ágyú, és persze a hajón festés van, nem a lövésnyomok és a rozsdafoltok ékesítik. És itt a zene is nagyon ütős. Az már csak hab a tortán, hogy amíg Han meg nem látja a Falcont, ugyanúgy egy halom ócskavasnak nevezi, mint pár évvel később Luke. De csak az egyikük téved. 8 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Február 5. Hozzászólás ideje: 2019. Február 5. Érdekes mód ezen a képen nem is jön át mennyire jó állapotban van. Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2019. Február 6. Hozzászólás ideje: 2019. Február 6. (szerkesztve) Annyira durva a Falcon-állat sztorija, hogy... imádom. És még tart, sose hal meg talán. Rájöttem, hogy picit még jobban szeretem mióta kiderült, hogy L3 is a része. Emberibbé vált, pedig egyikük sem az. Elképesztő, hogy ez a hajó miket látott, és az is, ahogy ezt "tálalták" nekünk. Ez a Lando-féle állapot nekem nagyon bejön, bírom minden részletét. És tök jó, hogy aztán nagyon megváltozik... Ja, és Kylo-t a fedélzetre! Ezt nem hagyhatja ki JJ. Szerkesztve: 2019. Február 6. - Darth Porg Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. Február 6. Hozzászólás ideje: 2019. Február 6. Hát én ettől a hajótól nem szeretnék búcsút venni az utolsó részben. Azt tartom elképzelhetőnek hogy egyfajta mementóként kiállítják valamelyik bolygón. 1 Válasz
Népszerű hozzászólás Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2019. Február 12. Népszerű hozzászólás Hozzászólás ideje: 2019. Február 12. (szerkesztve) Úgy látom már régen volt aktív ez a topik és hoztam egy képet a TFA-ból. Knigths of Ren avagy a Ren Lovagok. Igaz, hogy eddig csak Rey látomásában tűntek fel de hihetetlenül izgalmas karaktereknek tűntek. Kik Ők és miért lett belőlük Ren lovag? Ha tényleg Luke tanítványai voltak, akkor mi motiválhatta őket, hogy inkább sötét oldali erőhasználók legyenek? Tényleg Kylo a mesterük? Milyen képességeik vannak? Milyen fegyverzetük lehet? Nők és férfiak lennének vegyesen vagy csak férfiak, csak nők? Emberek vagy van köztük alien is? Mennyire erősek vajon? Csupa misztikum és rengeteg kérdés merül fel velük kapcsolatban. Remélem sok mindenre választ kapunk a IX-ik részből és tényleg igazak a hírek, amik szerint szerepelni fognak benne és nem is keveset. A választasom azért esett erre a képre, mert baromira izgalmasnak találtam őket már az első alkalommal is, amikor feltűntek. Már akkor nagyon kíváncsivá tettek, hogy kik ők, honnan jöttek stb. Szerkesztve: 2019. Február 12. - Kenobi tábornok 2 9 Válasz
mui-ruy Hozzászólás ideje: 2019. Február 12. Hozzászólás ideje: 2019. Február 12. 5 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta: Remélem sok mindenre választ kapunk a IX-ik részből és tényleg igazak a hírek, amik szerint szerepelni fognak benne és nem is keveset. Olyannyira, hogy én még mindig úgy érzem hogy The Knights of Ren lesz az alcím. Merthogy: -semmi sem derült ki róluk eddig -Abrams hozta be őket az univerzumba, őrá vár a Renek történetének elmesélése -nyilatkozta is még 2016 nyarán, hogy szívesen csinálna egy spin-offot nekik Nos, akkor még nem úgy volt hogy ő rendezi majd az EPIX-et is, de mivel mégis övé a Skywalker saga lezárásának feladata, így több legyet is üthet egy csapásra. Bárhogy is lesz, már baromi kíváncsi vagyok! 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.