Rog Hozzászólás ideje: 2022. November 26. Hozzászólás ideje: 2022. November 26. Jake Neytiri Quaritch Kiri Neteyam Ronal Tsireya Tonowari Miles “Spider” 1 1 Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. November 28. Hozzászólás ideje: 2022. November 28. Jé, egy ember az uccsó poszteren! Megvettem ma a jegyet! HFR 3D-re, ha már olyan is lesz. Nem igazán tudom mi a különbség, ez sűrűbb képkockaszám? Csak jó lesz, el sem hiszem, hogy jegyem van a filmre aminek az eljövetelében -az első 5 év után tőlem idegen pesszimizmussal- nem is hittem igazán. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 12. Hozzászólás ideje: 2022. December 12. A héten bemutató. Ahogy elnézem IMAX-be vasárnapig szinte hely sincs már. Közben befutottak az első "kritikák" is, melyek nagy része pozitív, de akad negatív is. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. December 12. Hozzászólás ideje: 2022. December 12. Nekem még nincs jegyem, de IMAX-nél alább nem adom, várok az új időpontokra. 1 Válasz
kolmilan Hozzászólás ideje: 2022. December 17. Hozzászólás ideje: 2022. December 17. Érdekes, hogy 2009-ben az egész fórum Avatar-lázban égett, most meg szinte teljes csend van. Szerencsére a mozis appom küldött értesítést, amint elindult a jegyértékesítés, így már szerdán láttam IMAX 3D-ben a filmet. Előtte újranéztem az elsőt, egy nosztalgiafröccs volt, de azóta sokat változtam, már más dolgok kötnek le. Kicsit ambivalens érzéseim is voltak, az antikolonialista és környezetvédő üzenet tetszik, viszont a "fehér megmentő" narratíva annál kevésbé. Szóval nem volt sok elvárásom, és amit kaptam, az teljesen megfelelt nekik - tökéletes látvány (bár néha a változó képkockaszám kicsit furcsa volt), okés sztori. Quaritch visszahozatala és Sigourney új szerepe kicsit öncélúnak tűnt, mintha Jim szeretett volna megint a kedvenc színészeivel dolgozni, és okot kellett találnia, hogy ezt megtehesse - a filmbeli magyarázat nagyjából rendben van. Rengeteg momentum ismerős lehet korábbi filmekből, ami kicsit "same shit, different day" fílinget ad, és erre a zene is ráerősít - de a film középső szakaszához érve már elég új dolog van ahhoz, hogy lendületet vegyen a történet. Az új karakterek szerethetők, de túl sokan vannak, hogy igazán kibontakozzanak - viszont ettől kedvet kaptam a folytatáshoz, kíváncsi vagyok, mihez kezdenek még velük. Nem biztos, hogy sokszor újra fogom nézni, talán még egyszer Mo.-n, illetve majd a következő rész előtt. A végére egy spoiler: Spoiler Jim gondolom nagyon bánta, hogy a történelmi hűség miatt nem állíthatta fejre a Titanicot, ezért ebben a filmben bepótolta 1 1 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 17. Hozzászólás ideje: 2022. December 17. (szerkesztve) Sajnos már Oldie sincs, aki keltené a hype-ot. Nekem tetszett az első rész, meg is vettem BD-n. A folytatás viszont valamiért abszolút nem vonz be. Szerkesztve: 2022. December 17. - Ody Mandrell 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. December 17. Hozzászólás ideje: 2022. December 17. Mi januárban fogjuk nézni, mert most tudtam rá jegyet venni IMAX-be. De már várom, szerintem nekem is tetszeni fog. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2022. December 17. Hozzászólás ideje: 2022. December 17. Már kétszer láttam! HFR 3D és sima HFR. Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a soha el nem készülő folytatással. - magamat oltom ezzel. Élmény. Látvány terén nem várhatunk többet. Történet terén többet vártam, de sejtettem is hogy nincs nagyon benne több. Jó új karakterek, mondanivaló is van, pandora biomitológiája is bővült, sok panasz nincs. A mélység titka is keményen nyomot hagyott a filmen. Cameron saját maga előtt tiszteleg. De nem csak ezzel. Titanicot is megidézi finoman, Alienst is, de még a True Lies- Két tűz között utalás is feltűnt mâsodjára. Működik, jó volt, kényelmes mozit válasszatok, Avatar 2, én "Látlak Téged"! 3 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. December 18. Hozzászólás ideje: 2022. December 18. Ha semmi sem jön közbe, én pénteken fogom látni. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2022. December 18. Hozzászólás ideje: 2022. December 18. 13 órával ezelőtt, Pildi írta: Mi januárban fogjuk nézni, mert most tudtam rá jegyet venni IMAX-be. De már várom, szerintem nekem is tetszeni fog. Anyám szeme nem bírja az IMAX-et, szóval nálunk sima 3D-s nézés lesz először, de még nem találtam ki, hogy mikor. Én már láttam a HFR-technológiát is, és sajnos elsőre nem igazán tetszett, szóval annyira nem sürgős az IMAX, pedig máskülönben nagyon szeretem az IMAX-et. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. December 18. Hozzászólás ideje: 2022. December 18. 11 perccel korábban, MissKarrde írta: Anyám szeme nem bírja az IMAX-et, szóval nálunk sima 3D-s nézés lesz először, de még nem találtam ki, hogy mikor. Én már láttam a HFR-technológiát is, és sajnos elsőre nem igazán tetszett, szóval annyira nem sürgős az IMAX, pedig máskülönben nagyon szeretem az IMAX-et. Én még nem láttam, nincs tapasztalatom. Mennyiben más érzés, látvány? Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2022. December 18. Hozzászólás ideje: 2022. December 18. 28 perccel korábban, Pildi írta: Én még nem láttam, nincs tapasztalatom. Mennyiben más érzés, látvány? Néha olyan, mintha gyorsított tempóban néznéd a filmet. Hátha a többiek többet tudnak írni róla, biztos van, akinek tetszik. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 18. Hozzászólás ideje: 2022. December 18. A becslések szerint $134,000,000 körül lesz az első hétvégéje Amerikában. Elég harmatos. Válasz
gafz Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Mi lett volna, ha nem egy remake-et csinálnak megint? És még lenne 3 rész, ezek vaj'h még 3 remake-ek lennének? Bocsánat. Mi lenne, ha egyszer a látvány találkozna egy jó történettel? Terminátor? Aliens? True Lies? Titanic? Avatar 1. rész? Most nem bírja el a látvány ugyanazt a történetet pepitában még egyszer szvsz. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Én is ezt olvasom nagy általánosságban. Látványos, de elég lapos sztori. Válasz
Whill Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Én megnéztem a premier napján, nekem nagyon tetszett. Nyilván elsősorban a látványról szólnak az Avatar-filmek, de én a történetet sem mondanám laposnak. Akinek az első rész bejött, annak ez is be fog jönni. 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Nekem tetszett az első, ezt is megnézem majd itthon. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Hozzászólás ideje: 2022. December 19. 4 órával ezelőtt, gafz írta: Terminátor? Aliens? True Lies? Titanic? Avatar 1. rész? Nem tudom eldönteni, hogy ezek most pro vagy kontra példák? Mert az Aliens a Starship Troopers című könyv adaptálása, a True Lies a francia La Totale! amerikai remake-je, a Titanic egy történelmi filmbe oltott Rómeo és Júlia feldolgozás, az Avatar pedig a Dances With Wolves sci-fisített változata. És bár Terminator 2 és a The Abyss ugyan nem szerepelnek itt, de az előbbi lényegében az első, a The Outer Limits egyik epizódjára, a Soldierre gyanúsan emlékeztetőt The Terminator újrafeldolgozása kicsit átrendezett szereposztással, míg utóbbi alapja H. G. Well 1897-es In the Abyss című novellája. Szóval Cameronban nagyjából annyi az egyediség és az igény a komolyabb, eredeti történetre, mint egy tükörtojásban. Ahogy Lucas a Star Warsban, úgy Cameron a filmjeiben is máshonnan kölcsönzött elemeket mixel össze hatásosan, és mindezt korszakalkotó látványra felfűzve tálalja. Mindig így csinálta, az említett filmekben is. 3 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Hozzászólás ideje: 2022. December 19. Én csütörtökön fogom majd nézni ha minden jól megy. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Mi ketten drága Feleségemmel két ünnep között nézzük. Az első (és eddig egyetlen) IMAX élményem a 2009-es első Avatar volt. Így ez most sem lehet másként December 29-én, csütörtökön nézzük 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Már az első részt is untam. Azt hiszem én skippelem. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Moziban csak IMAX-ben nézném, de az esélytelen. Itthon jó lesz az majd ha kijön a Disney-re. Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Én tutira kihagyom. Az előzőt egyszer láttam majdnem (mert a stáblista nem volt meg) teljesen és akkor be is jött. Aztán nem foglalkoztam vele valami sokat. Majd amikor először csíptem el TV-ben azt vettem észre hogy egyáltalán nem érdekel és az semmit se változott azóta. Plusz mostanra a na'vi-k kinézetét rendesen megutáltam és amiatt nincs szükségem arra hogy órákig őket nézzem. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Nekem most lett meg rá a jegyem, péntek, 15:40, sima 3D. Lehet, hogy jó lenne IMAX-ben látni, de azért ezért nem megyek fel Pestre. Jó lesz nekem a 10 perc gyalogútra lévő Cinema City. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. 5 perccel korábban, Dzséjt írta: Nekem most lett meg rá a jegyem, péntek, 15:40, sima 3D. Lehet, hogy jó lenne IMAX-ben látni, de azért ezért nem megyek fel Pestre. Jó lesz nekem a 10 perc gyalogútra lévő Cinema City. Ha nem pesti lennék, én is megelégednék a sima 3D-vel. Azért egy többórás utazást csak akkor érhetne meg, ha csoportosan néznénk, mint anno. Emlékeztek? Nagyon hideg volt és hatalmas hó, a vonatok is késtek, de volt hogy ide sem értek. Ha jól emlékszem, szegény @Darth Riddick nem is jutott fel, pedig volt jegye. 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Tegnap megnéztem a legújabb avatart! Jó lett! @Dzséjt 5 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. 1 órával ezelőtt, Pildi írta: Ha nem pesti lennék, én is megelégednék a sima 3D-vel. Azért egy többórás utazást csak akkor érhetne meg, ha csoportosan néznénk, mint anno. Emlékeztek? Nagyon hideg volt és hatalmas hó, a vonatok is késtek, de volt hogy ide sem értek. Ha jól emlékszem, szegény @Darth Riddick nem is jutott fel, pedig volt jegye. @JakeSully se ért fel a saját filmjére. 1 Válasz
Rog Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Most eszembe jutott a Dr. Csont sori Avatar-os része (S05E09) amiben az egyik bűnügyi laboros pali meg a csaja lemaradt a muvi bemutatójáról mert a mozi előtt egy sátorban szexeléssel múlatták az időt és a többi várakozóval együtt várakozó két kollégája a pénztárnyitás után a moziba befelé menet nem akart nekik szólni hogy már lehet jegyet venni. Mondtam is akkor magamban valami olyasmit hogy a skac és a csaj jól elbxszta a bemutatót. 3 Válasz
gafz Hozzászólás ideje: 2022. December 20. Hozzászólás ideje: 2022. December 20. 2022. 12. 19. - 16:48, Dzséjt írta: Nem tudom eldönteni, hogy ezek most pro vagy kontra példák? Mert az Aliens a Starship Troopers című könyv adaptálása, a True Lies a francia La Totale! amerikai remake-je, a Titanic egy történelmi filmbe oltott Rómeo és Júlia feldolgozás, az Avatar pedig a Dances With Wolves sci-fisített változata. És bár Terminator 2 és a The Abyss ugyan nem szerepelnek itt, de az előbbi lényegében az első, a The Outer Limits egyik epizódjára, a Soldierre gyanúsan emlékeztetőt The Terminator újrafeldolgozása kicsit átrendezett szereposztással, míg utóbbi alapja H. G. Well 1897-es In the Abyss című novellája. Szóval Cameronban nagyjából annyi az egyediség és az igény a komolyabb, eredeti történetre, mint egy tükörtojásban. Ahogy Lucas a Star Warsban, úgy Cameron a filmjeiben is máshonnan kölcsönzött elemeket mixel össze hatásosan, és mindezt korszakalkotó látványra felfűzve tálalja. Mindig így csinálta, az említett filmekben is. Aliens-nél a 13as rendőrőrs ostroma ugrott be nekem, ami szintén valami máson alapult (most nem tudom min). A Starship Troopers olyan öreg? Ez a remake mizéria a filmiparban minél öregebb az ember, annál zavaróbb lesz. Persze újszülöttnek minden vicc új. Meg egy remake is tud szórakoztató lenni. Csak az előző rész remake-je nagyon gáz. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.