Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Adam Christopher: Shadow of the Sith

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A könyv 2022. június 28-án fog megérkezni Amerikában. A történet a ROTJ és a TFA eseményei között fog játszódni.

star-wars-books-shadow-of-the-sith.jpg

A Birodalom elbukott. Közel két évtizeddel az Endori ütközetet követően, Palpatine haderőinek maradványai a Galaxis legtávolabbi pontjaira menekültek. De az Új Köztársaság hőseinek számára a veszély és a veszteség mindig jelenlévő társak, még ebben az újonnan kovácsolt békés korszakban is.

Luke Skywalker jedi mestert a sötét oldal látomásai kísértik: egy vészjósló titok növekszik valahol mélyen az űrben, egy holt bolygón, az Exegolon. Tagadhatatlan a zavar az Erőben... és Luke legrosszabb félelme beigazolódik, amikor régi barátja, Lando Calrissian meglátogatja őt egy új sith fenyegetés hírével.

Miután elrabolták a lányát, Lando a csillagokat kutatva keres minden nyomot, ami az elveszett lányához vezethet. De minden új szóbeszéd zsákutcába és lassan elhalványuló reményhez vezet - amíg nem találkozik Ochival, egy sith bérgyilkossal, akinek feladata egy kislány elrablása.

Ochi indítéka rejtélybe burkolózik Luke és Lando számára. Egy ócskavas holdon a bérgyilkos egy "szent" tőrt kap a Sith Örökkévalók titokzatos követétől, megígérve, hogy megadja a kérdéseire a választ amely a Birodalom bukása óta kísérti a bérgyilkost. Cserébe egy utolsó küldetést teljesítenie kell: a Sith dicsőséges újjászületésének kulcsával kell visszatérnie az Exegolra - Darth Sidious unokájával, Rey-el.

Ahogy Ochi Reyre és a családjára vadászik a Galaxis szélén, Luke és Lando a Sithek árnyékának rejtekébe siet és megpróbálnak segíteni egy fiatal családnak, akik az életükért futnak.

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:

Reméljük, jól is lesz megírva. :) Ezt a sztorit nagy kár lenne elszúrni valami középszerű regénnyel.

Ismeri valaki az író korábbi munkásságát?

Hozzászólás ideje:

Végre, már nem is tudom, hogy hány éve vártam egy ilyen könyvre. Remélem sikeres lesz, és kapunk még több Luke könyvet.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
6 perccel korábban, Pildi írta:

Ismeri valaki az író korábbi munkásságát?

Ahogy látom, írt 1-1 történetet az eddig megjelent Bizonyos Szemszögből regényekbe, továbbá írt 2019 -ben egy történetet, amely a SW Adventuresben jelent meg.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az író ezeket osztotta meg:

1. Inspiráció: Matthew Stover ROTS regénye, Michael A Stackpole X-wing szériája és Charles Soule Jedik fénye c. regénye.

2. A történet 21 ABY -ban játszódik, vagyis 17 évvel Endor és 13 évvel a TFA előtt.

3. Reméli, hogy annyira szeretjük a fénykardokat, mint ő. :D

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Bence1997 írta:

1. Inspiráció: Matthew Stover ROTS regénye, Michael A Stackpole X-wing szériája és Charles Soule Jedik fénye c. regénye.

Ezek egytől-egyig nagyon jó regények, úgyhogy bizakodok. 

Hozzászólás ideje:
12 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

2. A történet 21 ABY -ban játszódik, vagyis 17 évvel Endor és 13 évvel a TFA előtt.

3. Reméli, hogy annyira szeretjük a fénykardokat, mint ő. :D

A Sithek bosszúja regényváltozata és a Jedik fénye tényleg nagyszerű regények, viszont Stackpole-t én nem igazán szeretem. Az Én, a Jedi is éppenhogy elment kategória volt, és állítólag ez az író legnépszerűbb munkája. Ezek után én Stackpole X-szárnyús könyveit nem venném a kezembe.

A másik kettő viszont bizakodásra ad okot.

Én jobban örültem volna, ha egy ilyen témát ismert arc dolgoz fel. Pl. James Luceno.

Hozzászólás ideje:
8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Bánhatod, mert nagyon jók. A legjobb Legends művek amiket olvastam.

Könyvtárban bent van az első rész, majd kihozom. Én az X-szárnyúakból a Lildérc osztagot olvastam, azt tartják a legjobb résznek, és mégis szódával elmegy kategória lett.

Itt sem áll túl fényesen.

https://moly.hu/sorozatok/star-wars-x-szarnyuak

Az első és a második könyv 71%-on áll, a harmadik 69, a negyedik csak 63. Ezek eléggé visszatartanak attól, hogy elolvassam.

Hozzászólás ideje:

Habár el kell ismernem, a szinopszis alapján nagyon várós darab, de a Köztársaság Fénykora regényei változatlanul jobban érdekelnek. Alig várom, hogy azokból is új címeket jelentsenek be.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Mivel én picikét előrébb vagyok a Köztársaság Fénykorában, ezért jelenleg én is jobban várom azokat, de ez se szégyenkezhet. Az biztos, azáltal, hogy véget ért az ST, végre mesélhetnek itt is történeteket. :)

Hozzászólás ideje:

Fú, nagyon várom ezt a könyvet. Igazából a bejelentés óta folyamatosan változik, hogy melyiket várom a legjobban, de az biztos, hogy ezt nagyon :D

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Nagyon-nagyon erősnek kell ennek a könyvnek lennie. Az egész sequel trilógia "becsülete" múlhat rajta. Ugyanúgy, ahogy a Darth Plagueis is számtalan emberrel utólag megkedveltette az előzménytrilógiát, ennél a könyvnél is hasonló a tét. Hasonló témájú könyv lesz, és ugyanúgy egy egész trilógiának hátteret fog szolgáltatni. Remélem lesz legalább 500 oldal.

Hozzászólás ideje:

Nem ismerem Adam írói munkáját regények terén, de én ,,csak"a Vérvonal szintjét várom el tőle. 

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Érdekesség az íróval kapcsolatban: eredetileg ő írt volna egy Mandalorian regényt, amelyről ugye tudjuk, hogy végül kaszálva lett.

Hozzászólás ideje:
14 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Érdekesség az íróval kapcsolatban: eredetileg ő írt volna egy Mandalorian regényt, amelyről ugye tudjuk, hogy végül kaszálva lett.

Igen, erről hallottam. A regény kaszája után kezdett el dolgozni egy másik Star Wars címen. Nyilván ez volt az.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Vajon Grogu benne lesz ebben a könyvben? Az idővonal szerint itt már Luke-al van, tehát van rá esély. Ráadásul Adam Christopher eredetileg egy Mandalorian könyvet írt volna.

Szerkesztve: - Whill

Hozzászólás ideje:

Szerintem se lesz Grogu. És az se biztos, hogy ebben az időben is vele van még. Szétválhattak az útjaik. Arra leszek kíváncsi, hogy egyáltalán utalnak-e majd rá. Egy kicsit biztos zavarni fog, hogy a könyvben nem utalhatnak a sorsára. Szóval, bizonyos szempontból ez is egy erősen megkötött könyv lesz, még ha nem is annyira, mint a Vérvonal.

Hozzászólás ideje:

A Vérvonal rengeteg információval bővítette az ismereteinket, ha a Shadow of the Sith is ilyen szinten lesz "megkötött", akkor én már elégedett vagyok.

Hozzászólás ideje:

Eleve a Vérvonal egy olyan történetről szólt, ami konkrétan nem volt megemlitve a folytatás trilógiában, ez viszont pont egy hivatkozott eseményre lesz kihegyezve és igazából Grogut leszámitva már egyáltalán nincs kötve a kezük hisz a folytatás trilógia bevan fejezve.

Hozzászólás ideje:

A Vérvonalon erősen érzdődött, hogy Claudia sok mindenre nem utalhat, nem hozhat szóba. Nyilván azért, mert még nem volt kész a folytatás trilógia. A Shadow of the Sith-nél ennél bővebb utalásokat várok.

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

A Vérvonalon erősen érzdődött, hogy Claudia sok mindenre nem utalhat, nem hozhat szóba. Nyilván azért, mert még nem volt kész a folytatás trilógia. A Shadow of the Sith-nél ennél bővebb utalásokat várok.

Egyáltalán nem érződött ilyesmi. Max. a Kylo-Luke szál érződhetett volna ilyennek, de nem az volt a könyv főtémája, így az is rendben volt.

• 2 hónappal később...
  • 1 hónappal később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.