Ugrás a kommentre

Chapter 5: Return of the Mandalorian


Ajánlott hozzászólás

5. fejezet - Return of the Mandalorian / A mandalori visszatér

 

epguidetbb105.jpg

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Bryce Dallas Howard

 

Helyszín: Glavis, Tatooine

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Peli Motto - Amy Sedaris

Fegyverkovács - Emily Swallow

Paz Vizsla - Tait Fletcher (John Favreau)

Fennec Shand - Ming-Na Wen

Kaba Baiz - Ardeshir Radpour

Carson Teva - Paul Sun-Hyung Lee

Reed hadnagy - Max Lloyd Jones

R5-D4

 

Történet

Din Djarin folytatja fejvadász életét, ám útja végül elvezeti őt a Tatooine-ra, ahol egy régi ismerős segítségével új hajóra tehet szert.

 

Concept Art galéria

View post on imgur.com

 

Pár kitétel.

 

1. A felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 5: Return of the Mandalorian

A Mandalorian 3. évad első része... akarom mondani a Book of Boba Fett ötödik epizódja húzott egy váratlant és megfordította a narrációt. Most nem Boba és Fennec párosát követhettük figyelemmel, hanem újra becsatlakoztunk Din Djarin életébe, aki a Gideon rombolóján történtek után önállóként, visszatérve a klánjához(!) tengeti mindennapjait, újból fejvadászoskodik és gyűjti be az információkat, a sötétkarddal nem tud dűlőre jutni, továbbá hiányzik számára Grogu, akit mindenképpen viszont akar látni. Az alap történet ez, amely ahogy haladtunk előre, olyat eszkalálódott, hogy csak lestem. Na de nézzük az epizódot.

 

A rész elején azonnal belecsapunk a lecsóba. Din nem játszadozik, rögtön szétcsap a klatooniak táborában. Én ilyen brutálisnak még sosem láttam Dint, érződik rajta a tanácstalanság és a Grogutól való táv érzete. A klatooni vezetőt úgy félbevágta, mint a sicc. Már korábban is voltak durva jelenetek, ez nyugodtan melléjük mehet. A helyszínválasztás is passzolt ehhez, annak ellenére, hogy az első képkockák után kicsit vegyes érzéseim támadtak, a húsüzem picikét a mi Földünk hatását keltette, de szerencsére hamar elszállt ez a gondolat és tátottam a számat Din harcjelenetén.

A gyűrűváros vagy mi is volt az... látványilag odab*szott, de nagyon. Szerintem ilyet eddig még nem igen láttunk a Mandalorianban sem. Nagyon ötletes volt, az egész kivitelezés és látványvilág elsőosztályú volt.

 

Bounty megvolt, információ megvolt, utána jött az egyik nagy meglepetés: Mando visszatért a klánjához. És ez a klán 3 személyből áll: ő, Paz Vizsla és a Kovács. Sejtettem, hogy viszontlátjuk majd őket, de nem hittem, hogy így, ilyen körülmények között. Jó kérdés, hogy hol vannak Bo-Katanék. Gondolom gyűjtik a sereget, amivel megcélozhatják Mandalore visszafoglalását. A sötétkard meséje jól összefoglalja mindazt, amit a The Clone Wars és a Rebels - főleg utóbbi - bemutatott már, de ami még inkább döbbenetes volt, az maga a Great Purge, az Ezer könnyek éjszakája. Maga a bombázást is szörnyű volt látni, hát még ami utána következett. K2-es droidok terminátor módban gyilkolták le a megmaradt mandikat. :o Horrorisztikus látványt volt.

Apropó sötétkard, tetszett, hogy tisztázták, miképp került Bo-Katanhoz a kard. Ha így vesszük, akkor az utolsó gazda, aki tényleg harcban nyerte el a sötétkardot, az maga Maul volt. Sabine nem harcban szerezte meg, Bo-Katan számára is ajándék volt csupán, Gideon is piszkos kézzel szerezte meg. Ergo átok ül a mandikon? :hmm:

A gyakorlás is tetszett, végre élőszereplős sorozatban is elhangzott pár mandalori szó, amit elsőként ugye a TCW 2×12 The Mandalorian Plot c. epizódban hallhattunk Satine és az öngyilkos mandalori között. Örültem, hogy itt is előjött a kard súlyának kérdése. Sabine is hasonlót élt át, mondjuk nála valamivel könnyebb volt alkalmazkodni, itt látszott, hogy Din és a kard között van egy láthatatlan ellentét, amelyet nem képes legyűrni a mandink. Valószínűleg idővel belegyakorol majd és talán a Mandalore visszafoglalásában már minden szuper lesz számára.

A párbaj rész teljesen érthető volt, hiszen Paz Vizsla jogosan követelheti a kardot, őse hozta létre a kardot, számára logikusnak tűnik, ha visszaszerzi. Persze Dint kemény fából faragták és jól meg is küzdöttek egymással. Bár Vizsla erős alkatilag, mégis Din leleményessége és fürgesége az, amely eldönti a csatát... és persze a Kovács is leállítja őket. Ekkor jön a vallomás: levették-e valaha a sisakjukat? Din számára ez az a pillanat, amikor rájön: neki itt nincs keresnivaló helye. A klánja nem tolerálja az ilyen viselkedést, megbánnia bűnét pedig már nem tudja, hiszen a Sundari bányák mind megsemmisültek. Így hát Din Djarin távozásra kényszerül. Az úticélja pedig nem más, mint...

 

Tatooine! Elsőként azt hittem, hogy már megvolt a Fennec/Boba általi beszélgetés off-screen, hologramon keresztül, de végül kiderült, hogy nem ők miattuk megy vissza a bolygóra, hanem Peli Motto hívatja őt. Az ok mi sem egyszerűbb: a Razor Crestet valamivel pótolni kell és erre mi sem természetesebb, Peli máris akcióba lendül és bemutatja Dint az új járgányának: egy N-1 starfighternek. :o:yeah::clap:  (Amúgy pedig nagyon örültem a BT modellnek. A kánon egyik legjobban eltalált droidja)

Érdekessé ezzel a N-1-el kapcsolatban, hogy a sorozat forgatása kapcsán pletykálták ezt az űrhajót, akkor azt hitték, hogy a Mandihoz lesz köze. Nos, bejött a dolog. :D

Az N-1 szerelése az elejétől a végéig nagyon bejött nekem. Imádtam, ahogy a jawák megjelentek, ahogy a pilótafülkében voltak, a pit droidok okoskodása is remekül sikerült. És végül kitolták az új N-1-es jószágot. Szép volt, hogy a droidülést kicserélték, hogy majd Grogu jól elférjen majd benne. :)

 

És ekkor jött a rész legjobb pillanata: N-1-es hajóval megidézték újra a fogatversenyt! :yeah: Már az új kánon bevezetése óta áhítozom arra, hogy újra lássunk fogatokat és versenyt, nos Cobb Vanth kapcsán egy átalakított fogatot már kaptunk, most viszont meglett idézve a Bonta Eve Classic. És milyen látvány volt, te jó ég! :o Olyan PT-utalások voltak itt, hogy csak néztem: "Try spinning, that's a good trick", maga a kanyon, amikor végül leszáll Din és bevágja, hogy Wizard! :lol:

Az új köztársaság megjelenése meglepett, érdekes volt látni újra Paul Sun-Hyung Lee karakterét, a másik pilóta pedig nem más volt, mint Max Llyod-Jones, aki Luke-ot alakította a Mandi legutóbbi évadzárójában. :D

 

A végére betoppant Fennec és Din segítségét kéri, aki azonban meg akarja előbb látogatni a kis barátját. :D Lenyűgöző rész volt, szerintem a sorozat legjobbja eddig, és még az egész élőszereplős felhozatal között is ott van magasan az élmezőnyben. Bryce Dallas Howard részről-részre fejlődik, le a kalappal előtte, úgy érzem, hogy ha esetleg készen áll, akkor ő is kaphatna egy saját sorozatot, amit showrunnerként levezényelhetne. Apukája is biztos besegítene neki. Csak így tovább Bryce. :clap:

 

Akkor jövőhéten jön Grogu?

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na jó hát ez nagyon fasza rész volt, nem hittem, hogy kapunk egy komplett Mando epizódot. 

 

Elején a vágóhíd nekem kicsit idegen volt elsőre, de aztán a harc el is feledtette velem. Elején ahogy láttam Mando még inkább a hatástalanításra ment rá, leütötte az ellent meg a fegyvert vágta ketté, aztán már a klatooniakat. A végén már inkább stresszlevezetés volt ez, mert a vezetőt semmi értelme nem volt ketté vágni az asztallal együtt, hisz már halott volt.

 

Azért az aranyos, hogy a csomagot úgy kötötték be, hogy hasonlítson Grogu-ra :) 

 

fP6KwIm.png

 

A tuningolt N-1es nagyon baba lett :D Azért megnyugtató, hogy a Köztársaság járőrei még olyan távoli vidékeken is lekapcsolják a gyorshajtókat mint a Tatooine :D 

 

Valamint azt is a bennfentes infót is megtudtuk, hogy a jawák szőrösek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mi volt ez a rész??? Mi volt ez a rész???? Ez nem is Book of Boba Fett, hanem a kibeb@szott Mandalorian! :D Azt jól sejthettük, hogy Din beköszön, de arra végképp nem számítottam, hogy konkrétan rá fog fókuszálni az egész epizód. Azt vártam, hogy majd elejtett utalásokat kapunk arról, hogy mit csinált második évad óta, amelyeket majd szépen kibontanak a harmadik évadban, de nem! Konkrétan megkaptuk a harmadik évad "nulladik epizódját" :D 

 

Szegény Din... valahogy más volt. Karakteridegen. És nem negatívumként mondom ezt, hanem szegény tényleg elveszett, mióta nincs vele Grogu. És láthatóan a Sötétkarddal sem bír, hasonlóan Sabine-hoz. Idővel azért remélem fel fog nőni a feladathoz!

 

Apropó, Darksaber! Végre feloldottak egy ellentmondást. A második évadban hangzott el az, hogy harcban kell elnyerni a kardot, viszont ennek jelét sosem láttuk korábban, egyedül Maul nyerte el így, meg "félig meddig" Sabine (ok, ő csak ellopta, de később meg kellett küzdenie a kardért a másik mandalori harcossal, aki talán Gar Saxon rokona volt?) Most kiderült, hogy el lehet nyerni a kardot harc nélkül is, viszont ez balszerencsét hoz az egész népre. És ezt bizony végigkövettük korábbi sorozatokban. Sabine átadta Bo-Katannak a kardot, és a legenda beigazolódott: katasztrófa lett a vége, amit végre láttunk képernyőn is: eléggé hátborzongató volt a bombázás. Úgy néz ki Sundarit már nem fogjuk látni élőszereplős formában :( Felmerül a kérdés: van-e egyáltalán értelme visszafoglalni Mandalore-t? Maradt ott egyáltalán bármi is? Vajon mind igaz, ebből az elbeszélésből? Bo Katanék mintha kételkedtek volna benne korábban. Most pedig kiderül, hogy Din csak a bányákban tud vezekelni a vallásának megszegéséért! Ám azok a bányák elpusztultak Mandalore-ral együtt... vagy mégse? Szerintem nem véletlen dobták be ezt. Ki fog derülni, hogy nem pusztult el minden, és Din igenis le fog menni azokba a bányákba, hogy vezekeljen!

 

Ez epizód maradék része meg masszív Episode I utalás, az N-1-től kezdve a fogatversenyig :D lenyűgöző volt az egész.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10/10-es epizód volt! :yes:

Nem tudom mikor volt utoljára ennyire lélegző az SW univerzum egy élőszereplős alkotásban. Talán az EpVII-ben Maz Kanata csehójában, csak ott meg kizárólag új fajokat láttunk. Az agyamat eldobtam a hétköznapi, de annál izgalmasabb részletektől. 

Hogy a rendezőre reflektáljak, "she is a keeper".  :yeah: 

 

Erre pedig lehetett volna ez a válasz, egyből ez ugrott be. :lol:

 

image.png

image.png

 

I'm Capable of Running My Own Diagnostics, Thank You Very Much” – Star Wars  Devotionals

 

Az egyedüli dolog, amit nem értettem, hogy mi szüksége egy fejvadásznak egy vadászgépre? Mármint hova teszi az árut, amit leszállít?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

50 perccel korábban, Donát írta:

Az egyedüli dolog, amit nem értettem, hogy mi szüksége egy fejvadásznak egy vadászgépre? Mármint hova teszi az árut, amit leszállít?

Így, hogy a droidfoglalatot kivették, tökéletesen alkalmassá vált egy utas befogadására. Kényelmetlen, de még mindig kényelmesebb lehet, mint karbonit tömbbe fagyasztva utazni. Ha meg hulla... Nos, egy fej még könnyebben elfér ott hátul. :) 

 

Lol, figyeljétek R5-t a jawák mögött! Szegénynek megint tönkremt a motivátora. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 perccel korábban, Dzséjt írta:

Így, hogy a droidfoglalatot kivették, tökéletesen alkalmassá vált egy utas befogadására. Kényelmetlen, de még mindig kényelmesebb lehet, mint karbonit tömbbe fagyasztva utazni. Ha meg hulla... Nos, egy fej még könnyebben elfér ott hátul. :) 

Kicsit így is kicsinek érzem a helyet. Nem annyira praktikus. De ez legyen a legnagyobb baj. :D 

 

Amikor BD holokivetítővel mutatta, hogy hova kell behelyezni az alkatrészt! :love: Nagyon Fallen Order-es volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Felmerül a kérdés: van-e egyáltalán értelme visszafoglalni Mandalore-t? Maradt ott egyáltalán bármi is? Vajon mind igaz, ebből az elbeszélésből? Bo Katanék mintha kételkedtek volna benne korábban. Most pedig kiderül, hogy Din csak a bányákban tud vezekelni a vallásának megszegéséért! Ám azok a bányák elpusztultak Mandalore-ral együtt... vagy mégse? Szerintem nem véletlen dobták be ezt. Ki fog derülni, hogy nem pusztult el minden, és Din igenis le fog menni azokba a bányákba, hogy vezekeljen!

Szegény Mandalore-ra eléggé rájárt a rúd. Sabine elmondása szerint a bolygó természetét már a Birodalom előtt tönkretették a háborúk. Erre csak rátett egy lapáttal a Birodalom. De az biztos, hogy maradt valami, hiszen a The Heiress-ben úgy hivatkoznak a bolygóra, hogy ott megszállók vannak, akik kizsákmányolják és akiktől vissza kell foglalni a világot. Szóval könnyen lehet, hogy ha azok a bányák el is pusztultak, később valaki (a Birodalom?) újjáépítette és még mindig használják őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt. Eddig talán a legjobb. Csak kapkodtam a fejem a sok visszautalástól. Az a gyűrű világ nagyon tetszett.

Ahogy előttem leírtátok, ez nem is TBoBF epizód volt. :D Jó volt élőszereplős alkotásban látni Sundarit, csak sajnos nem olyan események közepette mint ahogy most.
Nos, már szinte minden leírtatok amit lehetett. Egyébként lehet az N1 üresen maradt droid foglalatába egy kis termetű, nagy fülű, zöld lény fog majd helyet foglalni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 hours ago, Dzséjt said:

Ja, nem, bocs, még azért a végére bedobta Din, hogy előbb elugorna meglátogatni egy kis krapekot. Ja, hogy jön Grogu és (talán?) Luke Skywalker a következő részben? Kész... Végem... És vége a résznek is. Én meg így néztem ki:

Nekem a Tatooine miatt elsőnek amúgy Cobb Vant ugrott be. Da ha jön Grogu  akkor én ráolvadok a székemre, vagy az ágyra. Ahol épp nézem.:love:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez a rész inkább a Mandalorian harmadik évad nyitóepizódjának illett volna be, mert csak Din Djarinról szólt.

 

A kezdés a vágóhídon szuper volt, bár itt kicsit dolgozhattak volna még az SW környezeten, mert azt nem éreztem elég idegennek. Bár ahogy Djarin akcióba lendül az máris kárpótolt mindenért. Ahogy használta a sötét kardot és levágta az ellent az brutális volt! Ráadásul a vérdíjat ezúttal felszeletelte és lefejezte! :o A nyitó képsorokkal arra is választ kaptunk, hogy kedvenc mandink időközben visszatért a klánjához és régi munkájához. Láthatóan hiányzik neki Grogu, méghozzá annyira, hogy meg is akarja látogatni (tudja hova vitte Luke?).

 

Egyébként nem volt túlzás, valóban roppant fontos dolgokat tisztáz a rész, egyúttal meg is ágyaz a harmadik évadnak. Sejtésem bejött, Mandalore-t porig bombázták, mindenkit kiirtva. A képek alapján teljesen lakhatatlan lett a bolygó, ezért is hivatkoztak rá így korábban. A képek, amiken bemutatták a kataklizmát, nagyon súlyosak voltak (Sundari felrobbanása… Te jó isten! :o ) Kaptunk egy nagy adag mandalori történelem órát. Jó volt látni ismét a fegyverkovácsot, viszont az szomorú, hogy már csak hárman maradtak a klánból.

A harmadik évadra szépen meg is ágyaztak a Bo-Katan elleni konfliktusnak, mert a kovács úgy beszélt róla, mint minden bajok okozójáról. Kíváncsi leszek Din mennyire fog konfrontálódni vele. Egyébként elég ortodox nézeteket vall az asszony, szóval abban nem lennék biztos, hogy Djarin végig ki fog tartani mellette (Bo-Katan Sabine-tól kapta ajándékba a kardot? Erre most nem emlékszem konkrétan).

 

Tatooine-t mesterien hozták a képbe, Moto kisasszony pedig még mindig durván nyomja. Ráadásul most kiderültek olyan dolgok, amiket inkább hagytam volna a feledés homályában. :lol:

Az N1-es feltűnése igazán szívmelengető volt, és hogy ez lesz Djarin új hajója…le a kalappal! Vagány járművet eszkábáltak a roncsból, az asztromech helye egyértelműen Grogunak készült. :D

Na de ami eztán jött! This is the podrace! :D Igazi EPI-es nosztalgia bomba! A podrace egyes helyszíneit újra bejárjuk Djarin tesztrepülése során, ami igazán szívmelengető. Ráadásul egy N1-es vadásszal. Most már tényleg senki nem vádolhatja azzal a Disney-t, hogy ignorálja a prequelt. :D 

 

Aztán ott vannak olyan „apróságok”, mint egy fantasztikus új gyűrű világ megismerése, ami máris az egyik kedvencemmé vált. Eszméletlen hangulatos volt. Aztán a galaktikus tömegközlekedés bemutatása, fegyverek nélkül. :lol: Szóval megint futotta világépítésre is, amiért újfent jár a nagy pacsi. Csak működik ez az UK valamennyire, ez jól érződik és látszik. Színesebb a tömeg, szórakoznak az emberek, senki nem retteg. 

 

Kis szívfájdalmam, hogy Boba ebben a részben meg se jelenik, de Fennec is kb. egy percet kap, amiben felbéreli Djarint. Persze ami késik nem múlik, és nem leszek nagy jós akkor amikor azt mondom: a fennmaradó két epizódban még nagyobb örömök várnak ránk. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Bo-Katan Sabine-tól kapta ajándékba a kardot? Erre most nem emlékszem konkrétan

A Rebels utolsó évadában Sabine Bo-Katannak ajándékozza a kardot, hogy vezesse győzelemre a népet. Ennek következtében tényleg lesújtott az átok. :(

heroes of mandalore 1

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is az eddigi legjobb epizód volt, az élőszereplős sorozatokat nézve. Mondjuk ezt a részt, ha Fennec nem tűnik fel benne, egy The Mandalorian is el tudtam volna képzelni. De így is 5/5. Jó volt újra látni Djarint és a Kovácsot, illetve Paz Vizslát. Az Ezer Könny Éjszakája pedig egyértelműen a legdrámaibb esemény az egész SW történelmében. Nem gondoltam volna, hogy a Birodalom Tie/bomberekkel rombolta porig Mandaloret, és még droidokkal tisztogattak is utánna. Én anno arra tippeltem, hogy orbitális bombázással pusztították el a Mandaloret. Érdekes amúgy, hogy a Kovács szektája a Concordián volt, azt pedig elkerülte a Birodalom. A Tatooineos jeleneteket pedig mind imádtam, Peli Motto és a drojdja a legérdekesebb színfoltjai az univerzumnak. Mikor a BD droid felbukkant, én egy percre azt hittem, hogy jön Cal Kestis.:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 minutes ago, NorbiLordi said:

Mandon semmi nem fog ki, kivéve a reptéri ellenőrzés :D Néha tök jó, hogy ilyen hétköznapi dolgokba is bepillantásokat nyerünk, ezektől lesz igazán élő ez az univerzum

Na az egy nagyon vicces jelenet volt. Mando a két lábon járó fegyverraktár.:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Nekem a Tatooine miatt elsőnek amúgy Cobb Vant ugrott be. Da ha jön Grogu  akkor én ráolvadok a székemre, vagy az ágyra. Ahol épp nézem.:love:

Azért remélem a Tatooine maffia feje nem a Din Djarin-Grogu-Luke Skywalker tengellyel indul a Pyke-ok ellen. ;) Én azért bízom benne, hogy a következő részre megint visszatérünk a fő vonalhoz. A többit meg hagyják a Mandalore-i harmadik évadjára. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azért remélem a Tatooine maffia feje nem a Din Djarin-Grogu-Luke Skywalker tengellyel indul a Pyke-ok ellen. ;) Én azért bízom benne, hogy a következő részre megint visszatérünk a fő vonalhoz. A többit meg hagyják a Mandalore-i harmadik évadjára. 

Na igen, ha jobban belegondolok, most ugyanott vagyunk, mint az előző részben, csak annyi plusz történt, hogy Dint beszervezték. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az utolsó két részben mit csinálnak. Még mindig úgy érzem, hogy bár meg van a flashback jelenetek által a konfliktus a pyke szindikátus és Boba Fett kettőse között(tuskenek kiirtása szinte biztos, hogy az ő művük), de valahogy nem érzek egy központi főgonoszt(mint a Mandinál Gideon moff), hacsak nem a polgármester lesz az. :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

17 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Azért remélem a Tatooine maffia feje nem a Din Djarin-Grogu-Luke Skywalker tengellyel indul a Pyke-ok ellen. ;) Én azért bízom benne, hogy a következő részre megint visszatérünk a fő vonalhoz. A többit meg hagyják a Mandalore-i harmadik évadjára. 

Nekem két tippem van a következő két részre. Az egyik:

-Mando indulna megkeresni Grogut, de nem tud mert a pyke-ok lecsapnak és kénytelen azonnal bevetni magát a háborúba.

Szerintem nem fogják megtenni azt hogy a Mando második évad végén elbúcsúznak Grogutól aztán a harmadik évad elején megint ott van. Akik csak a Mandalorit nézik azoknak ez teljes képzavar lenne.

 

A másik tippem:

-Az utolsó részben kiderül, hogy Qi'ra áll a pyke-ok mögött és ő a kvázi főgonosz. Vele viszont még nem bánnak el, mert az már átcsúszik a Mandalori harmadik évadra, ahol szerintem visszatérő szereplő lesz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

30 perccel korábban, csoli1138 írta:

Most csak 1-2 mondatra tudok időt szánni. Szóval nagyon aggódtam, hogy ha Djarin feltűnik a Boba Fett sorozatban akkor majd ellopja a show-t.

Alaptalan volt! :D

Teljesen. Djarin nem ellopta Bobát a show-t, kirekesztette a saját sorozatából. :lol:

 

1 órával korábban, Bomarr írta:

Szerintem nem fogják megtenni azt hogy a Mando második évad végén elbúcsúznak Grogutól aztán a harmadik évad elején megint ott van. Akik csak a Mandalorit nézik azoknak ez teljes képzavar lenne.

Most már arra, hogy ezt nem játsszák el, nem vennék mérget. Három évvel ezelőtt a Solóba simán betették Mault úgy, hogy se a visszatérése, se a végső sorsa nem volt bemutatva filmekben, mindent két animációs sorozatból tudhattunk meg. Aki ezekről lemaradt, az bámulhatott kukán ott a moziban, mert se egy gyorstalpaló, se lehetőség a gyors utánajárásnak, se egy memo vagy egy fecni. Ott volt és el kellett fogadnia, hogy az a fickó, akit anno ketté vágtak, most valahogy mégis él.

Ezzel szemben a The Mandaloriannek megvan az az előnye, hogy nem mozifilm, hanem sorozat. Az elejére lehet rakni egy "az előző részek tartalmából" és ott bemutathatják zanzásítva az itt történteket. Sőt, ha ügyesen csinálják, ezzel még ösztönözhetik is azokat, aki kihagyták, hogy pótolják a TBoBF-et, az megnézze. A streaming előnye, hogy pillanatok alatt át lehet váltani egyik sorozatról a másikra és akit érdeke, az valószínűleg meg is teszi.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

"Or perhaps the decommissioned Mandalorian hunter, Din Djarin, has heard the songs of the Siege of Mandalore, when gunships outfitted with similar ordnance laid waste to fields of Mandalorian recruits in the Night of a Thousand Tears." - Gideon, The Mandalorian 1×08

 

Most itt Gideon összemosta a Mandalore ostromát és az Ezer Könny Éjszakáját, vagy történt egy 2. ostrom is Mandalore-on, amelynek végkimenetele a bombázás lett? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Már a címnél tudtam, hogy ezt az epizódot imádni fogom! És tényleg. :D Annyira jó volt újra látni, hallani Din Djarint, hogy egye fene, túltettem magam azon, hogy Boba Fett kivett egy szabadnapot.

Nem is tudom, mit méltassak jobban: hogy mennyire sokszínű volt az epizód, tele érdekességekkel, vágóhíddal, gyűrű-világgal, a Fegyverkovács megtalálásával, a Sötét Kard történetével, aztán jött a Tatuin  és Peli Motto (aki amúgy is az egyik legjobb mellékszereplő a Mandalorian-ben), a Naboo-i vadászgép (lehet, anno Qui-Gonéknak is inkább a jawákhoz kellett volna fordulniuk hiperhajtóművért, olcsóbban megúszták volna, mint Watto-val :D), a Koldus-kanyon, és az a száguldás..., plusz a két X-szárnyú járőr, akik megint pont ott voltak. :D  Grogu említése tette fel a koronát az egészre, de én sem hiszem, hogy ebben a sorozatban láthatjuk. Nem kell minden epizódban ellopni a show-t a címszereplő elől. :P 

 

De ami még ezeknél is jobban tetszett, az pontosan az, amit Donát is említett:

8 órával ezelőtt, Donát írta:

Nem tudom mikor volt utoljára ennyire lélegző az SW univerzum egy élőszereplős alkotásban. Talán az EpVII-ben Maz Kanata csehójában, csak ott meg kizárólag új fajokat láttunk. Az agyamat eldobtam a hétköznapi, de annál izgalmasabb részletektől. 

Szerintem ez jobb volt mint Maz Kanata kastélya. Imádtam a kis gyíkocskákat, akik kikandikáltak az alkatrészekből, meg azt a buckapatkányt, akit felébresztett szunyókálásából a kanyonon végigrepesztő Naboo vadász, csak hogy két példát említsek. Ennyire élő még sosem volt a messzi-messzi galaxis! Órákig tudtam volna nézni ezt még úgyis, ha nem történik semmi különös. Remek volt! :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Bence1997 írta:

"Or perhaps the decommissioned Mandalorian hunter, Din Djarin, has heard the songs of the Siege of Mandalore, when gunships outfitted with similar ordnance laid waste to fields of Mandalorian recruits in the Night of a Thousand Tears." - Gideon, The Mandalorian 1×08

 

Most itt Gideon összemosta a Mandalore ostromát és az Ezer Könny Éjszakáját, vagy történt egy 2. ostrom is Mandalore-on, amelynek végkimenetele a bombázás lett? :hmm:

Szerintem szimplán arról van szó, hogy a Birodalom támadása is ugyanúgy ostromnak számított, mint a klón háborús ostrom, mert valószínűleg a mandik ezúttal is védekeztek és nem adták olcsón a bőrüket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez inkább volt Mandalorian Chapter 17, mint The Book of Boba Fett Chapter 5, de annyi baj legyen. Fantasztikus rész volt, hihetetlen mennyiségű világépítő momentummal. Már az epizód legeleje nagyon ütött, hisz kaptunk egy igen látványos és brutális közelharci küzdelmet. Itt jegyzem meg, hogy irdatlan jóra sikeredtek azok a klatooini maszkok, nem egymás klónjai voltak, hanem mindegy rendelkezett egyedi külsővel. Na meg az a kutyaszerű harapás... :D Látszott, hogy Mando még nem keleti teljes magabiztossággal a Sötétkardot, és bár hatékony fegyverről volt szó, lehet, hogy a jól bevett fegyvereit használva nem sérült volna meg ennyire a harcban.

 

Ez a gyűrű alakú űrállomás ezzel a pezsgő élettel fantasztikus volt. A Wookiee szerint Glavis a hely neve. Jó volt látni a fajok kavalkádját, pl. az ishi tib céhtagot (ez a faj az EP3-ban szerepelt utoljára élőszereplős platformon). De ami talán a legjobb volt, hogy Din visszatért az övéihez, hogy aztán azon nyomban számkivetetté váljon. Nagyszerű volt elmerülni a mandalori történelemben (lásd. Tarre Vizsla említése), mint ahogy végre pár pillanatkép erejéig láthattuk Mandalore és a főváros Sundari pusztulását is (bár nagyon Terminátor fílinget árasztott az egész). Szívszorító jelenetek. Örülök, hogy kitértek arra, hogy Bo-Katan egyáltalán nem méltó arra, hogy a Sötétkardot birtokolja és Mandalore népét vezesse, hiszen ő tényleg csak a nevéből élt egész karrierje során, és mindig másodhegedűs volt. Nagyon tetszett a párbaj Din Djarin és Paz Vizsla között, örülök, hogy azért nem halt meg a nagydarab mandalori. Din száműzetése után nem igazán jósolok sok jövőt ennek a szektának, hiszen mindössze ketten maradtak. A fene nagy merev szabályok közepette szépen-lassan marginalizálódtak és elsorvadtak a történelem sodrásában.

 

Érzékletesen jelenítették meg, hogy hősünknek nagyon hiányzik Grogu. Ők tényleg nagyon jó csapat voltak együtt. Olyan ritkán jelenik meg a SW-ban, hogy a hétköznapi emberek hogyan is közlekednek a rendszerek között. Jó volt most látni ezt a menetrendszerinti utasszállító űrhajót. Mos Eisley most lélegzőbb volt, mint valaha. A rész nagy részében építették az N-1-est. Innentől fogva nosztalgiahullám az egész, szerintem meg is nézem a napokban az EP1-et. Amikor Din kipróbálta az elkészült starfightert, az egy az egyben a fogathajtóversenyek hangulatát idézte. Az X-szárnyúak felbukkanását kissé feleslegesnek éreztem ide. Peli Motto az egész részben sziporkázott, szerintem most volt a legjobb a karakter. Mivel ez mégiscsak a Book of Boba Fett, így azért felbukkanhatott volna a címszereplő, vagy legalábbis Fennec több játékidőt kaphatott volna.

 

Mert ez így mégiscsak egy "filler", annak viszont a legzseniálisabb fajtájából. Igazából ez a rész is megmutatta, hogy számomra a Mandalorian azért jobb sorozat. Itt tényleg volt idő minden hétköznapi dolog bemutatására, ahogy Din liftezik a szintek között a Glavis állomáson, vagy ahogy Grogun mereng az utasszállító szűkös ülésében. Bagy amikor, pontos procedúra szerint le kell adni a fegyvereket. Ezeket az élethelyzeteket órákig el tudtam volna nézni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.