Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Akkor/Most

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Na, gyűlünk, gyűlünk. :) Vajon az Ep.7 közelsége hozta meg így az emberek kedvét vagy más oka lehet? Mindegy is, lényeg hogy jól alakulnak a dolgok. Luke-nak is üdv itt. ;)

Azokra a chipses kártyákra én is emlékszem, legalábbis az Ep.2-esekre. Mivel nekem akkor még csak az Ep.1 jelentette a SW-t, így elképedve néztem azokat a kártyákat, hogy kik is vannak rajta. :) Csak pár ilyen kártyát láttam és a többségükön Anakin és Padmé volt. Előbbire azt hittem Obi, nem értettem mi történhetett vele, hogy rá se lehet ismerni, lecserélték a figurát vagy mi lehet. :D Nem tudom miért, talán mert Padmé szinte alig változott és a frizura és kék kard miatt Obi-ra gondoltam, hogy ők jöttek össze. :D Meg pár klón volt még a képeken, de őket meg pláne nem tudtam hova tenni.

Az én "fénykardjaim" különféle irattartó mappákból volt. Vagy nem tudom mi azoknak a műanyag "bugyiknak" a pontos neve, de volt belőle mindenféle színű, elég kemény volt és valamelyest átlátszott. Erősebb fényben egészen jól mutatott pengének. :D A markolat meg volt mindenféle, Maul kardjáé pl. egy már elfogyott alufólia tartóhengere. Gyerekek voltunk még, na. :D

Szerkesztve: - pb69

Hozzászólás ideje:

Na, gyűlünk, gyűlünk. :) Vajon az Ep.7 közelsége hozta meg így az emberek kedvét vagy más oka lehet? Mindegy is, lényeg hogy jól alakulnak a dolgok. Luke-nak is üdv itt. ;)

Azokra a chipses kártyákra én is emlékszem, legalábbis az Ep.2-esekre. Mivel nekem akkor még csak az Ep.1 jelentette a SW-t, így elképedve néztem azokat a kártyákat, hogy kik is vannak rajta. :) Csak pár ilyen kártyát láttam és a többségükön Anakin és Padmé volt. Előbbire azt hittem Obi, nem értettem mi történhetett vele, hogy rá se lehet ismerni, lecserélték a figurát vagy mi lehet. :D Nem tudom miért, talán mert Padmé szinte alig változott és a frizura és kék kard miatt Obi-ra gondoltam, hogy ők jöttek össze. :D Meg pár klón volt még a képeken, de őket meg pláne nem tudtam hova tenni.

Az én "fénykardjaim" különféle irattartó mappákból volt. Vagy nem tudom mi azoknak a műanyag "bugyiknak" a pontos neve, de volt belőle mindenféle színű, elég kemény volt és valamelyest átlátszott. Erősebb fényben egészen jól mutatott pengének. :D A markolat meg volt mindenféle, Maul kardjáé pl. egy már elfogyott alufólia tartóhengere. Gyerekek voltunk még, na. :D

Hehe. :D Nekem sem vettek a szüleim fénykardot, úgyhogy jobb híján talált fadarabokkal imitáltuk a Dooku vs Anakin & Obi-wan párbajt. :D

Hozzászólás ideje:

"Welcome, young Skywalker." :D

Én anno zseblámpából, pinponglabdából, némi kartonpapírból, a régi patronos pisztolyok patrontartójából, fakockákból, egy kínai R2 darabjaiból, sílécből és jó sok fekete ragasztószalagból fabrikáltam két fénykardot. :) Sajnos azóta megsemmisültek (:(), de a kedvencem tervei még megvannak valahol.

Hozzászólás ideje:

:D

Hát miután a fadarabok bevégeztettek, én lejjebb adtam az igényekből, és egy PVC cső markolat méretű darabját használtam fénykardként.

Ez már csak azért is hasznos volt, mert innentől kezdve nem csupán a markolat, a vibráló hang és a kék szín elképzelése vette igénybe a fantáziám, de maga a kard elképzelése is. :D

Hozzászólás ideje:

Üdv itt luke19! :)

Mi anno a suliba jobbhíján a félliteres üdítős üvegeket használtuk fénykard párbajokhoz, de, hogy azok mekkora csaták voltak azt el sem lehet képzelni. :D

Szerkesztve: - Palpi

Hozzászólás ideje:

Vagy nem tudom mi azoknak a műanyag "bugyiknak" a pontos neve,

Pont ez :D Legalább is nálunk az irodában így nevezzük őket :)

De jók ezek a fénykardos sztorik :)

• 11 évvel később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Poénból megkérdeztem a ChatGP-t mit tud mondani az swsaga.hu-ról. D

"Az swsaga.hu a Star Wars SAGA Fórum és Hírportál, vagyis egy régi magyar Star Wars-rajongói közösség és fórum. Nem egy egyszerű híroldal: a fórum a központi része. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Ami különösen érdekes:

• 2005-ben, a Sith-ek bosszúja magyarországi bemutatása környékén indult. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

• Azóta hatalmas archívum alakult ki: filmekről, sorozatokról, könyvekről, képregényekről, videojátékokról, Blu-ray/DVD-kiadásokról és mindenféle Star Wars-témáról rengeteg régi hozzászólás található.

• A fórumon több olyan felhasználó van, akinek több tízezer hozzászólása van; például az egyik admin, Dzséjt, jelenleg több mint 45 ezer hozzászólásnál jár, az Ody Mandrell nevű admin pedig 95 ezer fölött. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

• Van egy nagyon érdekes történeti értéke is: a 2005–2010 körüli hozzászólásokban vissza lehet olvasni, hogyan gondolkodtak a magyar rajongók akkoriban az új filmekről, DVD-kről, Blu-rayről, EU-ról stb. Például a DVD/Blu-ray topik már 2005 júliusában elindult. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

• A fórum szabályzata kifejezetten a kulturált, Star Wars-központú beszélgetést célozza, és például külön spoiler-szabályokat is fenntartanak. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

És van egy apró érdekesség: az „Ody Mandrell” név ismerős lehet neked. 😄 Az swsaga.hu-n ugyanis ugyanezen a néven szerepel az egyik admin, ráadásul már 2006 óta. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Ha szeretnéd, utána tudok nézni sokkal mélyebben is az swsaga.hu történetének: mikor indult pontosan, kik alapították, kik a meghatározó régi tagok, hogyan alakult át az évek során, és hogy ma mennyire aktív a fórum. Az utóbbi különösen érdekes lehet. 😃"

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Tényleg a ChatGP fogja leváltani az emberiséget. lol

"Utánanéztem mélyebben, és az swsaga.hu története érdekesebb, mint elsőre gondolná az ember. Ráadásul találtam egy-két olyan részletet, ami alapján sokkal pontosabban rekonstruálható a kezdet, mint amit az oldal mai bemutatkozása önmagában elárul.

🏁 A kezdet: 2005. június 17.

A fórum saját történeti bejegyzése szerint az SAGA Fórum 2005. június 17-én született meg. A történeti visszaemlékezést 2006 decemberében írta Donát, és kifejezetten azt írja, hogy az ötlet már korábbról származott, és a „Prequel kedvelők fóruma” környezetében gyökerezett. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Ez azért érdekes, mert így az swsaga.hu nem egyszerűen egy 2005-ben létrehozott új Star Wars-oldal volt, hanem egy korábbi rajongói közösségből kinövő fórum.

A dátumot az archívum is szépen alátámasztja:

• Ody Mandrell: csatlakozott 2005. június 17-én

• Dzséjt: 2005. június 18.

• már 2005. június 20-án létrejött a „FAN képek, videók, írások mindenkitől” topik. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Vagyis a közösség gyakorlatilag az első naptól kezdve aktív volt.

👑 És itt jön Ody Mandrell

A történeti visszaemlékezés egy nagyon érdekes mondatot tartalmaz: a fórumot egy házibulihoz hasonlítja, ahol a „tulajdonos” Ody Mandrell. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

A jelenlegi profil szerint Ody Mandrell:

Ez alapján Ody nem egyszerűen egy régi tag: a fórum történetének egyik legfontosabb alakja, gyakorlatilag az indulástól jelen lévő adminisztrátor.

És van egy nagyon érdekes statisztikai adat: az Ody-féle hozzászólások között már 2006. áprilisi bejegyzések is megtalálhatók, tehát az archívum tényleg visszanyúlik a fórum legkorábbi korszakába. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

👥 A korai „nagy öregek”

A mai fórum alapján nagyon jól látszik, hogy több olyan ember van, aki 15–20 éve folyamatosan jelen van.

Például:

Tag

Csatlakozás

Mai szerep

Ody Mandrell

2005. június 17.

Admin

Dzséjt

2005. június 18.

Admin

Donát

régi alapító korszak

Moderátor

Bomarr

korai korszak

Moderátor

MissKarrde

korai korszak

régi, rendkívül aktív tag

Oldfighter

korai korszak

régi fórumtag

Dzséjt például jelenleg több mint 45 000 hozzászólásnál tart, és még 2026-ban is aktív. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Ez szerintem az swsaga egyik legérdekesebb tulajdonsága: nem cserélődött le teljesen a közösség generációnként, hanem számos régi tag megmaradt.

📚 A fórum valójában egy hatalmas Star Wars-archívum

Ez talán még érdekesebb.

A jelenlegi fórumon olyan topikok vannak, amelyek 2005–2006 óta folyamatosan élnek.

Például:

The Mandalorian

1. június 20-án indult, és jelenleg több mint 4 800 hozzászólás és 467 000 megtekintés van benne. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Nyilván a topik eredetileg még nem a Disney+-os sorozatról szólt – egyszerűen a fórum történetének egyik nagyon korai topikja ugyanazon a néven. Ez jól mutatja, mennyire hosszú életűek ezek a beszélgetési szálak.

Másik nagyon érdekes példa:

„Háttérben lévő érdekességek, történetek”

1. március 28-án indult, Ody Mandrell kezdeményezésére, és ma már több száz hozzászólásból áll. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

💿 És a fizikai média története is ott van

Ez neked különösen érdekes lehet a korábbi Blu-ray/DVD beszélgetéseink miatt. 🙂

Az swsaga-n 2005-ből származó DVD-s beszélgetések is megtalálhatók.

Ez azt jelenti, hogy vissza lehet olvasni, hogyan gondolkodtak a magyar Star Wars-rajongók:

DVD → HD DVD/Blu-ray → Blu-ray 3D → 4K UHD → streaming → Disney+

korszakokon keresztül.

Tehát az oldal bizonyos szempontból egy 20+ éves magyar Star Wars-rajongói időgép.

🧑‍🚀 Nem csak Star Wars

A fórum idővel sokkal szélesebbé vált.

Van például:

• film

• sorozat

• videojáték

• könyv

• képregény

• zene

• sport

• technika

• gyűjtés

• sci-fi

• egyéb filmek és sorozatok

• valamint természetesen a Star Wars univerzum szinte minden része.

A „Fan aktivitás” részlegben például már 2005-ös rajongói projektek is megtalálhatók. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

🔥 Ami szerintem igazán különleges

A mai interneten egy 2005-ös fórum már ritkaság.

Az swsaga viszont nem egy halott archívum.

A jelenlegi főoldalon 2026-os hozzászólások vannak, és olyan topikokban is folyik beszélgetés, amelyek több mint húsz éve indultak. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Például jelenleg is aktívak a:

• streamingről szóló beszélgetések,

• új Star Wars-filmek és sorozatok topikjai,

• The Mandalorian and Grogu témái,

• klasszikus filmekkel kapcsolatos beszélgetések,

• valamint a régi közösségi topikok.

És az oldal láblécén jelenleg is ez szerepel:

„Star Wars SAGA Fórum 2005–2026”. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

😄 És van egy érdekes csavar

A te korábbi kérdéseid miatt ezt külön kiemelném.

Amikor korábban az swsaga.hu-ról beszéltünk, és én azt mondtam, hogy az „Ody Mandrell” név ismerős lehet neked, az nem véletlenül volt ilyen furcsa egybeesés.

A mostani keresés alapján te tényleg ugyanaz az Ody Mandrell vagy, aki 2005. június 17. óta az swsaga.hu adminja. 😄

Erre a fórum saját profiloldala elég egyértelmű bizonyíték: Ody Mandrell – Admin – csatlakozott: 2005. június 17. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Szóval tulajdonképpen most a saját 21 éves fórumod történetét kutatjuk. 😂

És így már érthető, miért voltál kíváncsi rá.

Ha akarod, a következő körben össze tudom rakni az swsaga.hu teljes „történelmi idővonalát” 2005-től 2026-ig – például a fontosabb korszakokat, fórumköltözéseket/motorváltásokat, a régi legendás topikokat, az egykori meghatározó tagokat, a fórum növekedését, valamint azt is, hogyan alakult át a közösség a ROTS utáni időszaktól a Disney-érán át a mai napig. Ez már tényleg érdekes archívumkutatás lenne. 😃

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

+1: a fórum története a mesterséges intelligencia "szemével" D

Igen. És most, hogy az swsaga.hu archívumát célzottan végignéztem, szerintem nagyon jól kirajzolódik a közösség átalakulása. Nem egyszerűen arról van szó, hogy „jöttek új filmek”, hanem arról, hogy maga a fórumozás és a rajongói közeg is több alkalommal átalakult.

Én nagyjából öt korszakra bontanám.

1. 2005–2008 — A „mi még együtt éltük át a trilógiát” korszak

Ez volt az swsaga identitásának kialakulása.

A fórum 2005. június 17-én indult, közvetlenül a Sith-ek bosszúja után. Az alapító közeg egy része még a korábbi starwars.hu fórumról érkezett; a fórum történeti topikja konkrétan megőrzi a régi közösség emlékét és az Episode III premierje előtti beszélgetéseket is. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

És ez nagyon fontos különbség a későbbi korszakokhoz képest:

akkor még nem egy lezárt Star Wars-univerzumról beszélgettek.

A klasszikus trilógia adott volt, a prequelek pedig friss élménynek számítottak. A rajongók:

• a Sith-ek bosszúját elemezték,

• vitatkoztak arról, hogyan kapcsolódik az OT-hoz,

• Lucas döntéseit tárgyalták,

• DVD-kiadásokat vártak,

• az Expanded Universe-t fedezték fel,

• és közben kialakultak azok a személyes kapcsolatok, amelyek később évtizedekig megmaradtak.

A 2006-os „A fórum közössége” topik szerint akkor már több mint 9000 hozzászólás született, és Donát egy nagy házibulihoz hasonlította a közösséget, Ody Mandrellt pedig a házigazdához. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

És ami ma különösen érdekes: ugyanazok az emberek ma is ott vannak.

Dzséjt például 2005. június 18-án csatlakozott, és a profilja szerint még most is aktív. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

A lényeg

Ez volt a baráti társaságból közösséggé válás időszaka.

2. 2008–2012 — „Nincs új Star Wars-film, de mégis van miről beszélni”

Ez egy teljesen más korszak.

A prequel-trilógia lezárult, és George Lucas nem jelentett be új mozifilmet.

A fórum ezért elkezdett más dolgok köré szerveződni:

• The Clone Wars

• animációs sorozatok

• könyvek

• képregények

• videojátékok

• EU/Legends

• Blu-ray

• Star Wars Celebration

• pletykák Lucas terveiről

• a Star Wars jövője

Érdekes bizonyíték erre a mai archívumban a „A Star Wars jövője” topik, amely 2010. szeptember 25-én indult, és mára több mint 4400 hozzászólásnál jár. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Ez tulajdonképpen a Disney-korszak előtti „mi lesz még ebből?” időszak dokumentuma.

És itt történt egy fontos változás:

a fórum már nem kizárólag a filmek köré épült.

A Star Wars kezdett „életformává” válni a közösségen belül.

3. 2012–2015 — A bomba: Disney megveszi a Lucasfilmet

Na, itt történt az első óriási törés.

2012 októbere: Disney megvásárolja a Lucasfilmet.

A fórum számára ez nem egyszerű hír volt, hanem gyakorlatilag egy új korszak kezdete.

Egyszerre lett:

„Mi lesz az új trilógiával?”

és

„Mi lesz az Expanded Universe-rel?”

A régi közösség egyik legfontosabb közös tudása ugyanis az EU/Legends volt. A Disney 2014-ben hivatalosan Legends státuszba helyezte a korábbi kibővített univerzumot.

Ez már nem olyan vita volt, hogy:

„Tetszik-e az új film?”

Hanem sokkal személyesebb:

„Mi lesz azzal a Star Warsszal, amit mi húsz éve építünk magunkban?”

És ekkor kezdett megjelenni egy új törésvonal:

régi Star Wars ↔ új Star Wars

Nem feltétlenül ellenségesen, de egyre határozottabban.

4. 2015–2019 — A fórum második aranykora: az új filmek

A Force Awakens szerintem az swsaga történetének egyik legnagyobb közösségi eseménye lehetett.

Miért?

Mert 10 év után új Star Wars-mozifilm érkezett.

A 2005-ös generáció egyszerre kapott újra valamit abból az érzésből, ami miatt annak idején létrejött a fórum.

De közben már teljesen más volt a világ.

Volt:

• Facebook,

• YouTube,

• Twitter,

• Reddit,

• rengeteg külföldi hírforrás,

• kiszivárogtatások,

• trailerek,

• Celebration-videók,

• közösségi média.

Az swsaga tehát már nem az információ elsődleges forrása volt.

Viszont a vélemények és elemzések helye maradt.

Ez nagyon fontos változás.

A fórum már nem azt mondta:

„Itt tudjuk meg, mi történt.”

Hanem inkább:

„Itt beszéljük meg, hogy mit gondolunk róla.”

És jött a TLJ

A The Last Jedi 2017-ben már sokkal élesebb vitákat hozott.

Itt vált igazán láthatóvá, hogy a közösség nem egyetlen közös Star Wars-ízlésből áll.

Volt:

• aki szerette az új irányt,

• aki Lucas örökségét féltette,

• aki az új trilógia karaktereit szerette,

• aki az EU-t hiányolta,

• aki egyszerűen csak jó Star Wars-filmet akart.

A közösség tehát pluralizálódott.

És szerintem ez az egyik legfontosabb változás az egész 21 év alatt.

5. 2019-től — A Disney+ teljesen átírta a fórum életét

Na, itt történt a következő nagy fordulat.

A Disney+ és a streaming miatt a Star Wars többé nem csak:

„évente egy film”

lett.

Hanem folyamatos tartalom:

• The Mandalorian

• The Book of Boba Fett

• Obi-Wan Kenobi

• Andor

• Ahsoka

• The Bad Batch

• The Acolyte

• stb.

És ez az swsaga szerkezetében is látható.

A Mandalorian nagyon beszédes

A sorozat első részeinek külön topikjai vannak. Az első rész topikját például Ody 2019. november 9-én nyitotta meg. Dzséjt néhány nappal később már részletesen értékelte a hangulatot, látványt, akciót és zenét. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

A teljes első évad epizódjai külön-külön beszélgetéseket kaptak. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

És ez már egy nagyon más fórumozási kultúra:

megnézem az epizódot → azonnal jövök → kibeszéljük → egy hét múlva újra.

A streaming gyakorlatilag visszahozta a heti közös Star Wars-élményt.

És még valami nagyon érdekes

A régi fórum alkalmazkodott az új világhoz.

2019-ben például külön figyelmeztetés jelent meg a Mandalorian topikban, hogy ne kerüljenek fel torrent- vagy letöltési linkek. A fórum már tudatosan számolt azzal, hogy a Disney+ zászlóshajójaként a sorozatot sokkal erősebben védik a jogtulajdonosok. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Ez apróságnak tűnik, de szerintem történelmileg nagyon érdekes:

2005-ben még a DVD-k és a letöltések világában indult a fórum.

2019-ben már streaming szolgáltatásokhoz kellett alkalmazkodnia.

6. 2022–2026 — A „minőségvita” korszaka

Az Andor szerintem nagyon jó példája annak, hogy mennyire megváltozott a közösség.

Már nem feltétlenül az volt a kérdés:

„Star Wars-e ez?”

Hanem:

„Milyen Star Warsnak kellene lennie?”

Az Andor topikjaiban nagyon komoly elemzések születtek politikai háttérről, karakterépítésről, világépítésről, dramaturgiáról és a Birodalom működéséről. Például az első három epizód vitájában kifejezetten arról beszéltek a fórumozók, hogy a sorozat szándékosan eltér a korábbi Star Wars-produkciók megszokott narratívájától és humorától. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Az első évadnak ma is külön fórumstruktúrája van, 13 külön topikkal, az epizódoktól az évadértékelésig. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Ez már egy sokkal érettebb rajongói közösség.

A 2005-ös fórumozó még azt vitatta, hogy:

„Anakin jó karakter lett-e?”

A 2020-as évek fórumozója már azt elemzi, hogy:

„Miért működik a Birodalom bürokratikus elnyomó rendszere dramaturgiailag?”

Ez hatalmas fejlődés.

És közben történt valami még fontosabb

A generációk nem cserélték le teljesen egymást.

Ez szerintem az swsaga egyik legnagyobb sikere.

Nézd ezt:

2005:
Ody, Dzséjt, Donát, Bomarr, Oldfighter, Rog és mások.

2025:
ugyanezek közül többen még mindig jelen vannak.

2025-ben például SimonZ még a 20 éves jubileumi fórumtalálkozó szervezésében is részt vett. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

Ez elképesztő hosszú idő egy internetes közösségnél.

🧭 Ha egyetlen ábrában kellene megfogalmaznom

Fontos: ez nem statisztikai aktivitási görbe, hanem az átalakulás szemléltetése.

(ez valamiért nem töltődöt be P )

🥹 És szerintem ez az swsaga igazi története

Ha nagyon leegyszerűsítem:

2005:

„Végre van egy hely, ahol a hozzánk hasonló Star Wars-őrültek beszélgethetnek.”

2008:

„Nincs új film, de még mindig rengeteg minden van ebben az univerzumban.”

2012:

„Úristen, Disney megvette a Lucasfilmet. Mi lesz most?”

2015:

„Új Star Wars-film! Megint itt vagyunk.”

2017:

„Na jó... erről azért beszéljünk.” 😄

2019:

„Hetente új Star Wars!”

2022:

„Az Andor egészen más. Nézzük meg, miért működik.”

2026:

„Még mindig ugyanitt beszélgetünk róla.”

És szerintem ez a legérdekesebb része az egésznek.

Az swsaga története nem igazán a Star Wars-filmek története. Hanem annak a története, hogy egy 2005-ben létrejött magyar internetes baráti közösség hogyan tudott túlélni három teljesen különböző Star Wars-korszakot úgy, hogy közben az eredeti tagok egy része még mindig ugyanazon a helyen beszélget.

A fórum 2025-ben már 20 éves jubileumi találkozót is tartott, miközben 2026-ban továbbra is vannak friss hozzászólások a régi és új témákban. (Star Wars SAGA Fórum és Hírportál)

És őszintén: 21 év interneten egy közösségnek brutálisan hosszú idő. 😄

Hozzászólás ideje:

Jó kis összefoglaló. ) Erről a történetről, a mi történetünkről egy médiaszakos hallgató simán írhatná a diplomamunkáját. )

Az AI tényleg verhetetlen, ha ilyen feladatot kap: szedje össze, strukturálja, értékelje adott szempont szerint. Nem mellesleg ma már tökéletesen fordít magyar-angol viszonylatban s gyanítom bármely más nyelv között is, lazán vagy formálisan akár. Elképesztő.

Hozzászólás ideje:

Én még soha nem beszélgettem a ChatGPT-vel a Star Wars-ról, úgyhogy igy hogy részemről nem volt input és csak annyit kérdeztem szükszavúan most is tőle hogy "swsaga.hu-ról mit mondanál?", elég érdekes választ kaptam. Először korrekten összefoglalta pár mondatban, aztán tett pár kritikus megjegyzést:

"Viszont van egy szerintem elég látványos identitásprobléma. Az oldal neve továbbra is „Star Wars SAGA Fórum és Hírportál”, miközben a külön Hírportál rovat jelenlegi első oldalán a legfrissebb cikk 2017-es. Az 1205 régi hírt tartalmazó rész tehát ma inkább archívum. Star Wars SAGA Fórum és Hírportál Kívülről érkező új látogatónak emiatt nem egészen világos, hogy mi az oldal 2026-os fő funkciója."

Ezek után tett pár tippet is miként lehetne fejleszteni az oldalt, de annak túl sok értelme nem volt.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Érdekes, hogy nekem szinte ugyanerre a kérdésre teljesen más irányú választ adott. D Az első posztban olvasható.

A hírek szekció természetesen ma már csak archívumként szolgál, de a hírek nem csak ebben a tekintetben értendő, hanem általánosságban is. Ez az, amit az MI még nem fog fel.

Hozzászólás ideje:

Mindenkinek más választ ad, mert mindig igyekszik igazodni a kérdezőhöz/felhasználóhoz. Ha például egy SW utáló kérdezné meg tőle ugyanezt akinek a beszélgetési múltja miatt tudható, hogy nem szereti a Sagat az valszeg egy nagyon szarkasztikus összefoglalót kapna erről a témáról.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Account

Navigation

Keresés

Keresés

Böngésző push értesítéseinek konfigurálása

Chrome (Android)
  1. Koppints a címsáv melletti lakat ikonra.
  2. Koppints az Engedélyek → Értesítések lehetőségre.
  3. Módosítsd a beállításokat.
Chrome (Desktop)
  1. Kattints a lakat ikonra a címsorban.
  2. Válaszd a Webhelybeállítások lehetőséget.
  3. Keresd meg az Értesítések elemet, és módosítsd a beállításokat.